Tuomo Mämmelä | spam-it@nic.fi
Spacecenter Babylon 5, Die Komplete Staffel 2 (DVD)
Pitkään odotettu ja kaivattu Babylon 5 -scifi-sarjan toisen tuotantokauden DVD-julkaisu ilmestyi toukokuussa. Tarinaa jatketaan otsikolla "Varjot Tulevat" ("The Coming of Shadows") kutakuinkin siitä, mihin ensimmäisen kauden lopussa jäätiin. Kauden edetessä käy hyvinkin selväksi, kuinka "haaveet kaatuu ja varjot saapuu".

Alkajaisiksi lyhyesti kauden juonesta - jos ei kiinnosta tai haluat säilyttää mielenkiintosi nähdäksesi jaksot itse, niin hyppää
seuraavan kappaleen yli. Heti kauden alussa Babylon 5 -asemalle saapuu uusi komentaja, kapteeni John Sheridan (Bruce Boxleitner). Minbaarien suurlähettiläs Delenn (Mira Furlan) kuoriutuu kotelostaan hieman muuttuneena. Turvallisuuspäällikkö Michael Garibaldi (Jerry Doyle) herää koomastaan, joskin hieman kyseenalaisten parannuskeinojen saattelemana. Aseman varakomentaja Susan Ivanova (Claudia Christian) ylennetään komentajaksi, ja hän alkaa opiskella diplomatian hienouksia. Centaurin suurlähettiläs Londo Mollari (Peter Jurasik) tekee huomaamattaan sopimuksen varjojen kanssa, mutta alkaa pian katua koko hommaa. Narnin suurlähettiläs G'Kar (Andreas Katsulas) puolestaan on vaarassa menettää kaiken, kansansa luottamuksen ohella myös oman henkensä. Kaikki viittaa siihen, että tulossa on kaikkien kannalta jotakin todella kurjaa, nimittäin sota jotakin sellaista vastaan, joka on päässyt jo melkein kokonaan unohtumaan. Kaiken tämän keskellä aseman lääkäri Stephen Franklin (Richard Biggs) jakelee aseman johtohenkilöille dieettiohjeita...
Susan Ivanova (vas), Michael Garibaldi ja John Sheridan lounaalla.
Ensimmäisen tuotantokauden DVD-paketin tapaan toisen kauden paketti sisältää 6 DVD-levyä, neljä jaksoa per levy ja viimeisellä levyllä kaksi jaksoa. Extroja on myös ensimmäisen kauden julkaisun tapaan aika niukalti, sisältäen lyhyen esittelyn kauden sisällöstä, kommenttiraita kolmeen jaksoon, kaksi dokumenttia ja teknistä tietoa asemasta ja aluksista sekä henkilökuvauksia. Jokaisesta jaksosta on katsottavissa myös tv-spotti.

Julkaisun tekninen laatu jatkaa samaa linjaa ykköskauden kanssa, kuva on 16:9-muodossa ja ääniraidalta löytyy Dolby Digital 5.1. Kuvanlaatu ei ole parasta DVD-tasoa muttei erityisen huonokaan, itse en kuvanlaatuun kiinnittänyt huomiota jaksoja katsellessa. Ääniraidat löytyvät englanniksi ja saksaksi, tekstitykset saksa, englanti, ruotsi ja turkki. Suomenkielistä tekstitystä ei löydy, mutta dialogi on sen verran selkeää, että siitä saa hyvin selvää ilman tekstitystäkin.
Varjot
Halvimmalla Babylon 5:n kakkoskaudesta päässee nauttimaan tilaamalla sen Saksan Amazonilta, jos vain kielitaito antaa sen verran periksi. Tuolta tilatussa paketissa ainoat erot esimerkiksi Englannin Amazonin myymään pakettiin ovat saksankieliset kannet ja sisällä oleva vihkonen sekä kolmanneksen Englantia halvempi hinta. Suomessa kakkoskauden pakettia myy ainakin Filmifriikki, www.filmifriikki.fi.

Huhujen mukaan kolmannen kauden julkaisua olisi aikaistettu ensimmäisen kauden suuren myynnin seurauksena. Ainakin R1-alueella kolmas tuotantokausi julkaistaan tiettävästi elokuun puolivälissä, Euroopan julkaisusta ei ole tällä hetkellä varmoja tietoja saatavilla.

Spacecenter Babylon 5, Die Komplete Staffel 2
Hyvää + Hinta (Saksasta tilattuna)
Huonoa - Ei suomenkielistä tekstitystä
- Kova kaipuu kolmannen kauden DVD-julkaisun perään ;)
Ostopaikka Amazon.de (www.amazon.de)
Hinta 42,99 € (+ toimituskulut)

Sivun alkuun