Janne Sirén | jtsiren@yahoo.com
Pegasoksen asennuspäiväkirja (osa 1/4)

Osa 1 | Osa 2 | Osa 3 | Osa 4

Minä en ollut missään aikeissakaan tilata Pegasosta, sen enempää kuin mitään muutakaan "seuraavan sukupolven Amigaa". Kuluneet vuodet olivat jättäneet melko skeptiseksi, eikä vaihtoehtoa oikein osannut enää ajatella konkreettisena. Tokkopa sitä mitään kuitenkaan ilmestyisi... Edes kaksi Pegasoksen kokeilua, ensin Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokouksessa 2002 Oulussa, ja talvella 2003 Alt-Partyssa Helsingissä, eivät varsinaisesti herättäneet hinkua tilata omaa laitetta.

Kokeilut jäivät pintaraapaisuiksi ja "söpön" emolevyn ihailuksi. Mutta sitten kun laitteet oikeasti tulivat myyntiin ja Genesi läiskäisi vielä pöytään oman käyttäjäryhmämme kautta mahdollisuuden tilata emolevyn $299:n kehittelijähintaan - olihan siihen pakko tarttua. Ja kohta odottava olo oli kuin Amiga 500:aa odotellessa joskus herran vuonna 1988. Tai no, ainakin melkein. Kerron alla kokemuksistani aikajärjestyksessä tilauksen tekemisestä laitekokoonpanon valmistumiseen.
27.02.2003 torstai
Tilasin $299:n hintaisen Pegasoksen Pegasos-USA.com:sta. Tilausnumero #9 ja status Pending.
07.03.2003 perjantai
Tilauksen vahvistus saapui sähköpostiin. Pegasos-USA kertoo tilauksen stauksen olevan Processing. Luottokortiltani laskutettiin 332,66 euroa "Genesi USA/Henderson":lle.
12.03.2003 keskiviikko
Bill Buck ja Raquel Velasco lähestyvät sähköpostilla ja ilmoittavat toimituksen viivästyksestä ja sen syistä, kuitenkin luottamuksellisuuteen vedoten. Lähettävät mm. yhden seurantanumeron, jolla seurata tilanteen kehittymistä. Melkoisen avoin avautuminen. Arvostan.
31.03.2003 maanantai
Bill Buck ja Raquel Velasco ilmoittavat sähköpostitse että tilaamani Pegasos postitetaan tällä viikolla ja että viivästyksestä kiitoksena mukaan tulevat pelit Feeble Files, Tales of Tamar ja Software Tycoon kaiken muun lisäksi. Huh!? Lupaavat lähettää loppuviikosta seurantanumeron FedEx-tilaukselle.
06.04.2003 sunnuntai
Eipä ole seurantanumeroa tai mitään muutakaan kuulunut. Joku hihkuu netissä jo saaneensa Pegasoksensa.

Pegasoksen asennuspäiväkirja (osa 1/4)
Osa 1 | Osa 2 | Osa 3 | Osa 4

Sivun alkuun