Yhdistyksen esittely
hakemistoon

Suomen Amiga-käyttäjät ry. (engl. Finnish Amiga Users Group) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Yhdistys mm. ylläpitää kotisivuja ja suomenkielisiä keskustelufoorumeita sekä järjestää vapaaehtoisvoimin tapahtumia.

Yhdistys on julkaissut vuoden 1993 jälkeen viisikymmentä Saku-lehden numeroa ja järjestänyt useita julkisia tapahtumia, joista joissakin on vieraillut useita satoja kävijöitä. Muita yhdistyksen saavutuksia - nykyisiä ja menneitä - ovat verkkosivut, keskustelufoorumit, Facebook-sivu, YouTube-kanava, Amiga-ohjelmistojen ja -laitteiden ryhmätilaukset sekä Sakunet, Fidonetin kaltainen Amiga-purkkien välinen tietoverkko aikana ennen Internetin yleistymistä.

Suomen Amiga-käyttäjät ry. pyrkii ylläpitämään ja kehittämään Amiga-harrastusta edistämällä yleistä Amiga-tietouden tuntemusta ja säilömällä historiallista tietoa Amiga-tietokoneesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä erityisesti Suomessa. Yksi tämän toiminnan tuloksista on Saku-DVD, joka esittelee suomalaista Amiga-historiaa yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Saku-DVD:n ja aiemmat Saku-CD-ROMien imaget löydät Amiga Zonen Saku-arkistosta.

Voit tutustua Suomen Amiga-käyttäjät ry:n historiaan Saku-lehdestä #50. Voit myös tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi.