Seuraavat Suomen Amiga-käyttäjien tap...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2013 » Seuraavat Suomen Amiga-käyttäjien tapahtumat? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 18.13:   
Terveisiä Saku 2013:sta! (http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9634.html?1379862531) -ketjussa syntyi keskustelua Suomen Amiga-käyttäjät ry:n tapahtumista. Siirrän keskustelun uuteen ketjuun.

jPV

Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 0.20:
Nyt kun on saatu viritettyä Etelä-Suomenkin aktiivisuutta, niin eikun uusia tapahtumia vaan! Ei päästetä näivettymään taas. Ei se yhteistyöllä niin kummia vaadi.

Janne Sirén

Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 16.59:
Hienoa että tapahtumaa on näin noteerattu ja kuvattu! Kiitos linkeistä.

Selvästi ilmassa oli, että pitkän tauon jälkeen moni tykkäsi ihan uudella energialla. Myös tapahtuman luonteen muuttuminen entistä epäkaupallisemmaksi (kun pääosassa on harrastajat, ei firmat) takavuosista otettiin selvästi uudenlaisella ilolla vastaan.

Jos konseptia halutaan jatkaa pk-seudulla, tarvitaan kyllä kahta asiaa: uusia pääjärjestäjiä ja uusia edullisempia paikkaideoita. Nykyinen hallitus Oulussa ei tänne jatkuvasti repeä ja toisaalta nykyinen jäsenhankintatahti ja -realismi ei rahoita tämän kokoista ja tasoista paikkaa pk-seudulla usein. Lisäksi ainakin osa kävijöistä tuli selvästi koska tilaisuus on harvinainen, kaikkien harrastus ei ehkä ole jokavuotisella tasolla enää. Pitää löytää jatkuvasti myös uusia yleisöitä. :-)

Siinäpä uusille mielille positiivista haastetta! Saku on juuri niin vauhdissa kuin löytyy tekijöitä. Sakun hallitukselle voi ilmoittautua jos energiaa näihin on!

Juha-Pekka Kuusela

Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 17.49:
Ehdotan tampereen suuntaa pääsisin paremmin ja en tiedä olisiko minusta mitään apua järjestelyissä. jos aikaa olsi koodaisinkin amigallekin jotain tai amigamaisuuksille.
ps. nyt osui pahaan saumaan tämä.

Janne Sirén

Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 18.08:
Tamperetta seuraavaksi on moni muukin ehdottanut, mukaanlukien armoitettu pomomme, Thorielin Ruoska(tm). Juhlavuositapahtuma pk-seudulla oli hyvin perusteltu ja pitkän keskustelun tulos (http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198) - samassakin keskustelussa kuitenkin todettiin, että myös Tampere-tapahtumalle olisi kysyntää ja kasvanutta painetta, kun edellisestä sielläkin on jo kohta vuosikymmen aikaa. Eikä sovi unohtaa ystävämme Boogien kotikaupunkia.

Sanoisin siis, että inertia työntää tällä hetkellä Tampereen suuntaan. Toisaalta selvää on, että tekijät tällaiselle tapahtumalle tarvitaan Tampereen seudulta ja siitähän se on viimeiset vuodet Oulun ulkopuolella eniten kiikastanut. Joitain demoajia toki saa kauempaakin, mutta päävastuullisia tarvitaan paikallisesti. Toinen asia on edulliset ja sopivat tilat, joita tosin saanee hintansa puolesta helpommin Tampereelta kuin pk-seudulta. Kolmas kysymys sitten on, riittääkö vauhti kolmannelle Saku-tapahtumalle peräjälkeen. Onko kävijöitä, onko tekijöitä, onko sisältöä? Siihen voivat vastata vain sakulaiset. :-)

Tapahtumia sinänsä voi järjestää paljon kevyemmällä konseptillakin kuin ollaan Saku-tapahtumissa tehty. Kun on joku joka vastaa tiloista ja perusvarusteluista (sähkö, pöydät, verkko, ehkä tarjoiluja tms.) sekä tiedotus (kutsut, mainostaminen, markkinointi), harrastajia laitteineen on kyllä usein mukana - sehän sen Sakun tälläkin kertaa teki, tuo huikea joukko demoajavapaaehtoisia. Suurin ongelma on sen itse kokonaisuuden pyörittäminen ja kasaan saaminen, joka vaatii kuitenkin vastuunkantoa ja vaivannäköä enemmänkin kuin vain sinä yhtenä päivänä - saati jos halutaan tehdä Saku-tapahtuma kaikkine puitteineen, kuten yhdistyksen materiaalit, kyselyt, ohjelmat, bannerit jne...

Mutta aktiviteetti ei tosiaan aina tarvitse olla niin suurta ja kaunista ollakseen tärkeää ja tervetullutta. :-) Oulussahan yhdistyksen tiimi on järjestänyt lukuisia pienimuotoisempia tapahtumia, jotka eivät ole kulkeneet Saku-tapahtuman nimellä vaan esim. pelitapahtuma, pikkujoulut jne. Saku-nimi kannattanee säilyttää isommille tapahtumille.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 18.33:   
PETit yms olisin halunnut nähdä kuten kait Minimigin (jos en käsitteitä sotke) ja tietysti c64 musa jutut. ainoa vaan että tuli sittenkin pahaan saumaan tuo.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 23.41:   
Ehkä tulevissa tapahtumissa voisi varata etukäteen tunnin eri käyttisalustojen esittelyyn videotykillä.

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 22. syyskuuta, 2013 - klo 23.42:   
Kyllä se taitaa olla niin että Saku-tapahtumat hyötyivät suunnattomasti siitä että ne ovat Heurekassa mistä valuu satunnaisia kulkijoita myös meidän "messuille". Eli jos Sakut ensi vuonna pidetään ne pitäisi saada ympättyä jonkun isomman tapahtuman kylkeen. Heurekaa on vaikea voittaa.

 

Boogie
Käyttäjätunnus: boogie

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2013 - klo 1.01:   
http://www.mindtrek.org/2013/

Eli siis 2014 ?

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2013 - klo 15.38:   
/me pitää todo listallaan ajankäytön rempan siten että kerkiää harrastamaan ja aktivoituun.

Pikkuhäppeninkejä muutaman kerran vuodessa ois kiva käydä Oulun päässä ja olla mukana järkkäilemässäkin jne....

 

Terwiz
Käyttäjätunnus: terwiz

Rekisteröity: 9-2013
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2013 - klo 20.16:   
Kannatan Tamperetta tapahtumapaikkana, ja yleisissä järjestelyissä olen valmis auttamaan jos se paikaksi valitaan.
(En minä mitään vastuuta halua, mutta kamoja voin roudata yms.) :-)

Onhan noita kaiken maailman tapahtumia Tampereellakin.
Joku IT-alan tapahtuma ehkä parhaiten sopisi "yhteistyökumppaniksi".
Sellaisissa voisi olla paljon porukkaa jotka eivät Saku-tapahtumaan erikseen lähtisi,
mutta kuitenkin olisivat kiinnostuneita, "kun se nyt sattuu olemaan siinä sopivasti hollilla".

Mindtrek ei olisi yhtään hullumpi ajatus.
Jotkut Pirkkahallin messut voisi kans toimia.
(Ehkä halvempaa tilaa kuin keskustassa. En tosin asiasta mitään tiedä, kunhan spekuloin.)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 23. syyskuuta, 2013 - klo 23.17:   
Laitetaan toisesta ketjusta Jupp3:n ehdotukset tänne keskustelun murkinaksi!

"Jupp3

Maanantaina, 23. syyskuuta, 2013 - klo 21.20:
> Jos konseptia halutaan jatkaa pk-seudulla, tarvitaan kyllä kahta asiaa: uusia pääjärjestäjiä ja uusia edullisempia paikkaideoita.

Kyllähän esim. DOT järkkäilee noita pelitapahtumia Otaniemessä useamman kerran vuodessa. Eivät ole "Amiga-keskeisiä", mutta sellaisen toki paikalle roudaan suht. usein. Viime kerralla oli myös Stunt Car Racer turnaus.

Täälläkin mainostanut useaan kertaan noita peli-iltoja.

Mikäli halutaan järkätä joku "amiga-tapahtuma", niin eiköhän Otaniemestä saa vuokrattua edullista tilaa. DOT vielä mukaan, niin saadaan opiskelijahintaan :-)

Tilojahan löytyy moneen lähtöön. Osassa on sauna / grilli, osassa yöpymismahdollisuus jne."

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 24. syyskuuta, 2013 - klo 17.24:   

Igor Majstorovicin terveiset:
Igor Majstorovic wrote:
I m so sorry that board did not arrive on time but what can I say I was trying so hard to get it for SAKU2013, maybe next year I will be there to talk with you and others about the project.


 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 25. syyskuuta, 2013 - klo 10.11:   
Ilmeisesti Petro Tyschtschenko ja Jens Schönfeld vierailivat täysin omakustanteisesti Saku-tapahtumissa? Jotenkin muistan, että joku jota kutsuimme kariutui siihen, kun hän pyysi meitä maksamaan majoituksen tai jtn sinne päin?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 25. syyskuuta, 2013 - klo 13.57:   
Kyllä, kaikki ulkomaiset vieraat (Petro Tyschtschenko Saku 98, Jens Schönfeld Saku 99, Michael Battilana Saku 2001) maksoivat omat hotellinsa ja matkansa, tosin muistan auttaneeni hotellivarauksissa sekä vieraiden kuljettamisessa ainakin Petron ja Jensin osalta, mutta se oli käytännön auttamista, ei kuluissa auttamista. Jensin kanssa piti jumpata vähän että löydetään halvin mahdollinen hotelli tarkalle saksalaiselle. :-) Silloin ei vielä ollut kaikkea mahdollista webissäkään.

Case jota muistelet oli varmaankin Saku 99 ja Amiga-teemakappaleen (jonka maailman ensi-ilta CD:ltä oli Saku 98:ssa) tanssiryhmä Annex (ks. haastattelu: http://saku.bbs.fi/artikkelit/raportit/worldofamiga99/paivakirja.html), jonka saamista Suomeen tutkittiin - olisivat tulleet jos vain maksamme heidän lentonsa ja majoituksen, reilu diili sinänsä koska eivät muuta kaivanneet, mutta aivan liian kallista yhdistykselle jonka tapahtumabudjetit isoimmillaankin juuri tuolloin Saku 99:n aikaan ovat liikkuneet tuhansissa markoissa.

Eikä jäsentuotot enää ole lähellekään sillä tasolla kuin silloin, nykyrahassa realistinen tapahtumabudjetti lasketaan satasissa, jolla ei edes saa niin paljoa tänä päivänä - esim. olisi mahdotonta järjestää Saku 98, Saku 99, 2001 (lähes) peräkkäin nykyolosuhteissa, ellei tarjolla olisi jotain aivan uutta rahoitusta. Saku 2013 onnistui pitkän (!) säästämisen ja ainutkertaisten yhteistyökumppaneiden ansiosta, jonka takia yhdistyksen lasku jäi alle puoleen listahintatasosta. Taitaa olla, että edes tilin tyhjentäminen ei olisi riittänyt listahintaan, eikä Heureka edes Vantaalla olevana paikkana ole ihan niin kallis kuin moni vastaava tila pk-seudulla.

Niin tai näin, en usko, että yhdistys voisi esimerkiksi ensi vuonna mennä ja vuokrata Saku 2013:an tilat, ainakaan jos se meinaisi säilyttää jatkotoiminnan edellytykset. Toki yhdistys voisi vuokrata pienemmät tilat Heurekasta, se varmaan vielä onnistuisi - olennaisin eli kaikki ryhmätyötilat, vajaa 700 euroa, vaatii noin 70 jäsentä vuodessa tullakseen rahoitetuksi eli nykyjäsenarvioilla puhuttaisiin tahdista tapahtuma kerran kahdessa vuodessa, jos muita kuluja ei olisi (tosin jostain ne pakolliset vuosikokouksetkin pitää raapia kasaan). Edullisempia tiloja toki on maailmassa - ja pk-seudun ulkopuolella etenkin - mutta myös paljon kalliimpia.

Tietenkin tämä on sitten aina rahoituskeskustelun asia, jota käytiin vilkkaasti Saku 2013:an edellä: http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198 Se mitä edellä kerron liittyy lähinnä siihen miten tähän saakka on toimittu. Toki jos yhdistyksen rahoitusmalli olennaisesti muuttuisi, muuttuisivat toki mahdollisuudetkin. Jäsenmaksua voisi nostaa, mutta se voi vähentää liittymishaluja. Jos tapahtumaa tehtäisiin pääsymaksuilla, se voisi vaikuttaa siihen missä tiloissa sitä voidaan tehdä, kuinka moni sinne osallistuisi ja myös yhdistyslain kanta olisi tutkittava. Kaupallisia tahojakaan ei juuri enää Sakuihin osallistu, joten laskutuspotentiaali näytteilleasettajilta on pieni (sitä ei ole koskaan tehty).

Yleishyödyllinen yhdistys voisi myös esimerkiksi hakea (maksusta) rahankeräyslupaa ja pistää kampanjan pystyyn, jolloin puhutaan tietysti uudenlaisesta vaivasta ja riskistä (kattaako saatu tuotto edes lupamaksua). Tätä ei ole koskaan yhdistyksen historiassa kokeiltu, eikä siitä ole kokemusta. Lisää keskustelua aiheesta e.m. Saku 2013:n ideointiketjussa viime vuodelta. Nämä ovat ihan valideja pohdintoja kaikki, en osaa ottaa kantaa siihen miten ne toimisivat kun niitä ei juuri ole kokeiltu. Voihan olla että kokeilemalla aukenisi jokin aivan uusi ratkaisu. EU-rahoitusta? Nuorisotoimelta? Olemme ikinuoria. :-)

Toistaiseksi parasta käytännön realismia on ollut, jos toiminnalle löytyy vapaaehtoisia tekijöitä ja maksuttomia tai erittäin edullisia tiloja, jotka joku asiallemme myötämielinen taho pystyy tarjoamaan yhdistyksen käyttöön - sillä on Oulussa menty viimeiset kymmenen vuotta ja sen ansiosta yhdistyksellä oli säästöjä joita voitiin pistää Saku 2013:aan. Sillä tavalla ovat yhdistyksen kotisivutkin aina toimineet. Siinä yhtälössä taitaa olla suurin realismi nykypäivän Amiga-kerholle, rahoitusta tällaisessa toiminnassa ei juuri liiku tai emme ainakaan ole keksineet sitä tapaa, jolla asiaa olisi voinut parantaa. Ehkä joku muu vielä keksii! Joka tapauksessa, hienoa että saimme ison lehden ja ison tapahtuman 20 v. -juhlavuodelle 2013 sekä liudan pieniä sisartapahtumiakin. Kova juttu. Vuonna 2014+ ei tarvitse olla yhtä isoa ollakseen arvokasta. Se on hyvä pitää mielessä.

Ollaan realisteja siinä mihin Amiga-kerho pystyy 2010-luvulla. Jokaisen tapahtuman ei tarvitse täyttää Heurekan luoteissiipeä saati jäähallia. Mutta että ajatukset ovat aina sopivasti pilvissä myös - siinäpä ideaa vuoden 2023 hallitukselle: 30 v. Sakut on sitten party-tapahtuma jäähallissa. :-) Jos nyt aletaan säästämään...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 7.51:   
Toisesta ketjusta:

"virgo

Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 7.16:
sellainen ehdotus !

tuossa kysely tutkimuksessa pyydettiin enemmän
tiedottamista tapahtumasta.

mielestäni olisi hyvä alkaa kokoamaan jo nyt
maililistaa jossa olisi könttinä ne kaikki tahot
joille heti lähtisi viesti kun tiedämme
seuraavan tapahtuman ajankohdan ?
saataisiin kaikessa rauhassa lisäillä sinne
nimiä eikä tarvitsisi sitten paniikissa muistella
kaikkia ketä piti kutsua ja mihin piti ilmoilella"

Tästä tulikin mieleen, että pitäisikö jäsenrekisterin lisäksi antaa mahdollisuus liittyä jonkinlaiselle Saku-tiedotuslistalle ilmaiseksi. Toki Facebookin seuraaminen ajaa samaa asiaa, mutta kaikki eivät välttämättä halua tehdä sitä. Jos kotisivuilta voisi opt-in:nata sähköpostilistalle tulevista tapahtumista (jonne ei tulisi siis kuin tosi harvoin mailia), siinä ideaa täydentää jäsenrekisteriä joka on sidottu jäsenmaksaneisiin. Toki kaikki rekisterien kerääminen on taas sitten säädeltyä, vaatiiko opt-in-maililista taas rekisteriselosteet ja...

En muista lähettikö yhdistys jäsenilleen kutsumailia Saku 2013:aan? (Saku 2012:aan lähetti ja aikaisempiin Sakuihin meni kutsukirje.) Kukaan ei siitä maininnut kyselyssä kuulleensa tapahtumasta kutsumailista, joten en sitten tiedä kuinka suuri vaikutus maililistoilla on. Kunhan jatkoin virgon pohdintaa.

Tiedotus joka tapauksessa on haastava teema. Kyselystä sai ainakin fiilistä, että mainos Skrollissa ja Skrollin kotisivuilla toi jonkin verran uusia hyviä osumia.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 8.13:   
Julkinen tiedottaminenhan oli aika laajaa nyt, että en tiedä voiko näillä resursseilla sitä enempääkään tehdä. Oli painetussa lehdessä, amiga-foorumeilla, tarjottu monille yleisemmille sivustoille jne. Mutta ehkä tuollainen postituslista voisi jonkin verran vielä parantaa...

Ja tuota ohjelmapuolta halutaan enemmän, mutta se vaatii sitten tarkkaa aikataulutusta koko päivälle ilman luppoaikaa, koska joku 6h/8h on kuitenkin kovin vähän. Mutta mielestäni sellaistakin voisi kokeilla joskus. Silleen saa kuitenkin sitä asiaa esille huomattavasti paremmin kuin perinteisellä väljällä omaehtoisella räpläämisellä ja jutustelulla.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 10.13:   
jPV: Onneksi tällä kertaa näytteilleasettajavapaaehtoiset pitivät huolen siitä, että sisältöä riitti valtavasti, vaikka ohjelman rakennetta ei ollutkaan. Oli ilo nähdä miten runsaasti laitteita oli tuotu paikalle ja esittelyjä pyöritettiin. Ehdin loppupäivästä itsekin käydä istumassa parissa demopisteessä ja saada hyvän esittelyn laitteista. Kiitos kaikille, tiedätte keitä olette! :-)

Ohjelman rakenteen parantaminen vaatisi ennen kaikkea henkilökuntaa paikalle. Ohjelman kevyeksi jäänyt struktuuri tiedostettiin kyllä, mutta kun tapahtuman rankaa olivat oikeastaan pystyssä pitämässä vain minä ja Anu, joiden aika meni jo muutenkin yhdistyksen tiskiä hoitaessa, tulipaloja sammutellessa ja auditorion ohjelmaa pyörittäessä, oli jo haasteena saada vetäjä peliturnaukselle (joka onneksi saatiin, kiitos!). Pumppu pidettiin tietoisesti simppelinä.

Kaikissa aikaisemmissa Heurekan Saku-tapahtumissa meillä oli yhdistyksen puolelta paikalla koko päivän noin 4-5 pääjärjestäjän joukko, ellei peräti enemmänkin, jolle delegoida asioita. Nyt olivat oikeastaan vain minä ja Anu sellaisessa roolissa. Vähintään olisi kaivattu salin puolelle "ohjelmajohtajaa", joka olisi voinut pyörittää pelikisoja, infoamista ja muuta mahdollista. Ehkä tällainen olisi löytynyt näytteilleasettajavapaaehtoisista, mutta sitä ei tapahtumassa tai sen alla oltu selvitelty, ja korvan taakse -ajatuksena paikan päällä se oli jo vähän myöhäistä hässäkän takia.

Selvästi ongelmana on etelän tapahtumissa 2010-luvulla, että Suomen Amiga-käyttäjät ry:n nykyiset järjestäjäaktiivit ovat Oulussa. Tämä ei siis ole ongelma, vaan hyvä asia, mutta pulma etelän tapahtumien kannalta. :-) Saku 2012:ssa Oulussa oli samaa kuin vanhoissa Sakuissa, isohko ja tiivis tiimi järjestämässä ja jakamassa pyöritystaakkaa, mutta Saku 2013:ssa etelän keskustiimin olemattomuus näkyi.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 10.30:   

Jo suunnitteluvaiheessa pitää luoda selkeät vastuujaot. Nimetä henkilöt hoitamaan sovitut tehtävät. Antaa tehtäville taka-aikaraja! Seurata, että aikaraja pitää ja jokainen on hoitanut oman tehtävän.

Sama myös itse tapahtumapäivänä. Sovitaan etukäteen jokaiselle oma selkeä rooli, jonka sisältämät tehtävät vedetään läpi omatoimisesti etukäteen suunnitellussa aikataulussa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 10.51:   
ShK: Jep. Tällä kertaa ongelmaa lienee ollut myös se, että tapahtuman vetovastuu oli Oulussa (Anu ja hallitus), josta ymmärrettävästi paikalle ei päässyt kovin moni aktiivinaama. Etukäteiskoordinointi etelän kavereiden kanssa on vaikeampaa, jos se ei ole sellaista tiivistä yhteyttä, joka syntyy helpommin kun ollaan samalla paikkakunnalla ja tehdään monia tapahtumia yhdessä. Itse en esimerkiksi ollut mukana tapahtuman suunnittelussa kuin sivullisena foorumilla ja jonkinlaisena neuvonantajana Anulle, mutta jotenkin tapahtuman lähestyessä rooli kasvoi ja siellähän sitä taas oltiin pikkutunneille tulostelemassa ja aamu kasin jälkeen pöytiä kantamassa. :-)

Viime vuonnahan Saku 2013:sta oli innostunutta porinaa kyllä foorumilla, mutta hirveästi sellaista vetovastuuta ja päätöstä ei silloin materialisoitunut kasaan ja lopultahan Anu päätti edetä Heurekalla, kun oli vaarassa että mitään ei tapahdu. Aivan parasta olisi, että millä paikkakunnalla asia sitten tehdäänkään, siellä olisi sellainen 3+ hengen jengi jotka voivat nojata toisiinsa ydinasioissa - loput saadaan toimimaan omalla painollaan. Nyt esimerkiksi ennakkokäynti Heurekassa jäi tekemättä, mitä kyllä foorumilla huudeltiin, mutta kun ei ollut jalkoja maassa etelässä eikä kukaan juuri siihen huutoon tarrannut, niin minkäs tekee.

Silti, vapaaehtoishommissa täytyy olla realisti - näilläin upea tapahtuma saatiin aikaiseksi! Siitä kiitos kaikille jotka olitte osaltanne tekemässä. Valokuvistakin näkee, että törkeän hyvä kattaus Amigaa ja Amigan lähellä olevaa tietokonekulttuuria oli tarjolla. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 11.26:   
Vielä hajattelua aiheesta:

- Järjestäjien tuleminen kaukaiselta paikkakunnalta on aina iso haaste. Vierailijankin on haastavaa tulla matkan takaa, mutta varsinkin jos täytyisi olla tapahtumapaikalta kahdeksalta aamulla ja venyä purkutöissä iltamyöhään, niin väkisinkin kustannuksin ja logistiikkaan tulee mukaan hotelliöitä, kenties vapaapäiviä, sen lisäksi että matkakustannuksia. Plus että se on rankkaa. Itse olen kolme kertaa matkustanut Oulun vuosikokoukseen sekä pariin Tampereen seudun Saku-tapahtumaan, mutta voin vain kuvitella millainen pumppu oli Anulta tulla neljän muuttolaatikollisen verran tavaraa mukanaan Oulusta, olla Heurekassa ensimmäisenä kukonlaulun aikaan ja lähteä viimeisenä. Se oli kova temppu itsellenikin aikoinaan, kolmen tunnin yöunilla paahtaa Heurekaan täyden auton kanssa, mutta minä tulin vain Espoosta. :-)

- Oma lukunsa on sitten, millainen tapahtumajärjestäminen on Amiga-kerholle Suomessa realismia vuonna 2014+. Motivaatiot ja tekijäkunnan ikä (opiskelijoilla on aikaa, aikuisemmilla vähemmän) olivat aivan erilaiset 1990-luvulla kuin nykyisin. Voi olla, että liian "hyvin" järjestetty tapahtuma jää vain järjestämättä tai karkoittaa vastuuhenkilöitä. Tuntuu selvästi haastavalta löytyy vastuuhenkilöitä, mutta sen sijaan kun varaa paikan ja ajan ilman liian rankkoja speksejä, niin kummasti koneita ja ihmisiä puskee puskista paikalle. Täyyty yrittää tasapainoilla tapahtuman laadun ja järjestämisen realismin kanssa. No, siinäpä jotain ajatusta!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 11.28:   
^ Tarkennus: "Tampereen seudun Saku-tapahtumaan", ei toki kirjaimellisen Saku-tapahtumaan (niitä on toistaiseksi ollut vain Vantaalla ja Oulussa) vaan Saku ry:n osaaottamaan tapahtumaan Tampereen korkeuksilla.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 15.19:   
Niin, kyllähän sitä tällä kertaa yritettiin löytää paikallisia vastuullisia, mutta tuloksetta. Foorumit ja irkit huudeltiin pitkällä ajalla. Itsekin ajattelin alunperin pysyä sivussa koko järjestämisestä, mutta toisinhan siinä kävi :-). Vaan eipä tuo mitään, meillä viime vuosina tapahtumia järjestäneillä oli kuitenkin rutiinia järjestellä tiettyjä asioita etänäkin ja oli mahtavaa, että innostuneita koneiden tuojia riitti. Suunnittelu yritettiin kuitenkin pitää mahdollisimman avoimena foorumiketjussa, että kaikki yhdessä osallistuisivat järjestelyihin ja että jokaisella olisi mahdollisuus hypätä remmiin, ottaa vastuuta jostain alueesta, heittää ideoita ja tehdä tapahtumasta omannäköistä ilman että me paikalle pääsemättömät väännettäisiin sitä johonkin muottiin. Paikallisissa tapahtumissa meillä on kuitenkin ollut aina tiivis tiimi ja narut täysin omissa käsissä ja selkeästi joku vetovastuussa, joten siitä erosi melkoisesti...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 15.29:   
jPV:

"Paikallisissa tapahtumissa meillä on kuitenkin ollut aina tiivis tiimi ja narut täysin omissa käsissä ja selkeästi joku vetovastuussa, joten siitä erosi melkoisesti..."

Tiukka vetovastuu oli myös vanhoissa Saku-tapahtumissa, joissa oli tapahtumavastaava ja lisäksi yhdistyksen kulloistakin hallitusta tekemässä tapahtuman. Tämän päälle tulivat sitten jotkut vapaaehtoiset sekä yritysvieraat, joita jälkimmäisiä siihen aikaan oli paljon enemmän. Tehtävienjako oli selvempi, jopa kirjallinen.

Tässä mielessä Saku 2013 poikkesi suuresti aiemmista etelän tapahtumista, mutta ei missään nimessä silti epäedukseen. Saku 2013 oli hyvällä tavalla vuoden 2013 Amiga-tapahtuman näköinen. Hieno tapahtuma saatiin, vaikka pk-seudulla ei enää varsinaisesti Saku-tiimiä olekaan. Sen tiimin puute pitää kuitenkin tiedostaa tulevaisuutta ajatellen. Joko pitää keksiä jostain uusi tiimi ja uudet ihmiset, tai sitten elää realiteettien mukaan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 15.30:   
Tuosta vielä jatkaakseni:

"Hieno tapahtuma saatiin, vaikka pk-seudulla ei enää varsinaisesti Saku-tiimiä olekaan."

Onko hunchissa perää että Tampereella virgon, Boogien ja muiden asiasta meteliä pitäneiden osalta voisi olla Saku-tiimin poikasta...? Vai onko Oulun ulkopuolella elämää lainkaan?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 15.50:   
Nyt kun ajattelen asiaa, juuri tätä paikallistuntemuksen ratkaisuahan varten Sakulle suunniteltiin 90-luvun alussa "zonet", joihin maa jaettiin ainakin teoriassa. Esa Heikkisen Amiga Zone -arkisto (http://www.amigazone.fi/) webissä on peruja tältä ajalta. Tosin zonet eivät juuri muuten tainneet ehtiä vaikuttamaan kuin jakelupurkkien olemassaolon kautta, mutta niillä oli ylevämpikin tarkoitus aktivoida alueellista Amiga-toimintaa.

Hallituksen sijainti yhdessä kaupungissa, oli se sitten Etelässä tai Siperiassa, helposti ohjaa toimintaa yhteen paikkaan. Toistaiseksi hallitus on kuitenkin se, jonka aloitteesta pääasiassa tapahtumat on hoidettu ja jonka jäsenet pääasiassa ovat tapahtumaa matkustaneet koordinoimaan - eivät varsinaisesti paikalliset. Vuoden 2004 vuosikokous Tampereella sai paikallisapua, onko se signaali vuodelle 2014?

Toisaalta olisi ihan täyttä utopiaa ylläpitää koko maan laajuista yhdistysaktiivisten Saku-tiimien verkostoa ainakaan tänä päivänä. Ollaan siis iloisia että Oulussa on niinkin aktiivinen porukka. :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 22.26:   
täällä tampesterissa ollaan jo muutama vuosi
puhuttu omista kemuista.

eiköhän olisi aika laittaa suunitelmat tulille ihan oikeasti ! keväällä oli tipalla ettei C64 bileet realisoituneet

tarkoitan sanoa että 7o7 mukana ollaan täydellä liekillä mitä ikinä täällä sitten tapahtuukin xD

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 26. syyskuuta, 2013 - klo 23.26:   
Saku 2014 @ Tampere?

Minusta ainakin kuulostaa konseptina huippuidealta, alla mainituin varauksin.

Yhdistyksen hallituksella on arvatenkin haluja harkita ja yhdistyksellä varojensa puitteissa rahoittaa tällaista ideaa, kun Tampereesta on niin pitkään puhuttu, jos vaan paikalliset tekijät löytyy ja ihmisiä intoutuu näytteilleasettajiksi myös. Selvää kuitenkin lienee, että Tampereen jengin pitäisi koota rivinsä, Oulusta tai pk-seudulta tuskin riittää ainakaan vanhoja pääjärjestäjiä. Se on sitten toinen juttu jos uusia järjestäjiä ilmoittautuu. :-)

Minun on hyvin vaikea arvioida millaiset vauhdit saataisiin Tampereen alueella ja kolmannelle next-gen-Saku-tapahtumalle putkeen, koska en tunne Tampereen sceneä ja Amiga/Commodore/retro-skenen kantavuus on vähän kysymysmerkki muutenkin, mutta ideana Tampereessa on Oulun ja Vantaan vuosien jälkeen paljonkin hyvää ja kaunista. Minä ainakin kannatan ajatusta, jos se koetaan realistiseksi.

Jätän suunnitelmat suosiolla muille, koska en uskalla muuta luvata, mutta kannustan tässä uusia naamoja tarttumaan jatkomahdollisuuksiin!

p.s. Toki mitään pakottavaa tarvetta tehdä tapahtumaa juuri 2014 ei ole. Avasin alunperin ketjun ajatuksella, että voidaan katosa myös pidemmälle vuosiluvuille, jos halutaan tai järkevämmältä tuntuu.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 12.55:   
Olin Saku 2013 ajan Espanjassa, mutta hyvin onnistunut tapahtuma näyttää olleen.

Jos Saku 2014 @ Tampere toteutuu yritän tehdä jotain asian eteen. Mahdollisesti toisin näytteille:

Amiga 4000cr Rev D + CSPPC 233/50MHz 128MB 60ns + Mediator + Radeon 9250 256MB + Indivision AGA MK2 + X-Surf 100 + ZorRAM 256MB + Catweasel MK2 Anniversary Edition + 6 levykeasema samassa koneessa + ACARD 7730A + Sata SSD + PIO2 upgrade + sisäänrakennettu 4 player adapter + OS 3.1/OS 4.1 Classic

4 kpl Comp Pro joystikkeja

1-2 kpl 20.1" SCART TFT näyttöjä

Commodore 128D (jos saan kuntoon ajoissa)

Ilmaista tai yhdistyksen hyväksi menevää korjauspalvelua tai korjausarviopalvelua voisi harkita.

Pelipuolella kaipaisin jotain näyttävämpää AGA tai RTG luokan peliä ainakin jos tuon itse tehokkaan Classic koneen pelailtavaksi.

Ehdottasin myös aikaisemman tyyppisen ohjelman lisäksi porukka ottaisi mukaan Amiga ja miksei muutakin retro aiheista rautaa jota haluaa myydä tai vaihtaa. Itsellä ainakin olisi kaikenlaista pientä. Kaikkea ei tarvitsisi levittää levälleen vaan tavaraa voidaan listata nettiin/paperille ja kiskaista esille sitten jos joku haluaa nähdä/ostaa/vaihtaa.

Paikkaa en nyt ehdota koska ehdotin jo aiemmissa Saku Tampere keskusteluissa. Mutta voisi harkita jos uskaltaisi rikkoa rajoja ja harkita noin 5-10e pääsymaksua joka ei kenellekään varamaan olisi tuskainen kustannus vaan avaisi mahdollisuuksia parempiin tiloihin ja rajoittaisi turhaa keskittymistä häiritsevää edes takaisin liikennettä. Ellei sitten enemmistö ole sitä mieltä että on itse tarkoitus yrittää rikkoa kävijä ennätyksiä. Jos Tampere järjestää, niin ei kai aina ole pakko tehdä täysin samalla konseptilla...

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 13.38:   
Korjauspalvelu on mielestäni hieno idea. Kannattaa mainostaa etukäteen niin, että palvelut varataan tiettyyn kellon aikaan ja mitä tehdään. Näin korjaaja voi ottaa haluamansa määrän kohteita, aikatauluttaa ne ja varata varaosat.

Kirppis on myös hyvä idea. Moni varmasti haluaa kotiinviemisiä tapahtumasta.

Pääsymaksua olen vastaan. Lyö heti näpeille perheitä tai kiinnostuksen rajamailla olevia kävijöitä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 13.46:   
Kiitos viestistä ja ajatuksista, Hanzu!

Sisäänpääsymaksua lienee tuskin vastustettu periaatteesta tai jonkin numeron tavoittelun takia, lähinnä se on yksi asia enemmän järjestää (vaatisi jonkun istumaan ovella läpi tapahtuman) ja varmasti se karsii ainakin satunnaisempaa osanottoa joka isoimmissa Saku-tapahtumissa on arvioitu olevan jopa melkein puolet kävijöistä (avecit, satunnaiset piipahtelijat Heurekassa jne.). Lisäksi Heurekassa saattoi olla niin, että sisäänpääsymaksullista tapahtumaa ei olisi edes saanut järjestää, mutta muistikuvani voi olla vääräkin - joka tapauksessa vuokratilojen luonne määrittelee tätä varmasti jonkin verran. Mielestäni kaikki konseptit ovat avoimia tulevaisuudessa, jos ne parhaiksi katsotaan. Ei menneisyyteen pidä jäädä kiinni, toki sieltä kannattaa ammentaa kokemuksia. Jos löytyy uudet järjestäjät ja uutta energiaa, ja yhdistyslaki tukee toimintamallia, niin taivas on avoinna uudelle!

Tässä vielä keskustelua jouduttamaan vanha ideointiketju, jossa Tampereen paikoista on paljon puhuttu:

http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198

Esim. Hanzun ansiokas avausviesti - paljon muitakin viestejä ketjussa on:

"Hanzu

Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.34:
Tampere myös mun toivomus ja toteutuessa pyrkisin osallistumaan myös järjestelyihin jossain määrin ellei sitten Oulun-päämajasta tule jo niin kova iskuryhmä ettei muita varsinaisesti tarvita esivalmisteluihin.

Miksi Tampere? No vaikka siksi että milestäni tapahtuman onnistumista ei mitata kävijämäärillä ja sillä että tavoitellaan suurinta mahdollista yleisöä, vaan palvellaan niitä jotka ovat riittävän innokkaita tämän asian eteen ja tästä joukosta tällä kertaa erityisesti niitä joiden asuinseudulla ei ole pitkään aikaan järjestetty mitään Commodore suvun retroiluun liittyvää. Boogie jaksaa epäilemättä matkustaa muuallekin, mutta ihan vaan kunnianosoituksena hänelle vois Tampereen seudulla jotain järjestää vaihteeksi. Mielestäni pääkaupunkiseudun vuoro ei ole vielä koska tämän kaltaista toimintaa on muutenkin ja olenkohan ihan hakoteillä jos ajattelen että siellä tilavuokrat kenties löisivät naamalle kuin märkä rätti ellei jotain suhteita ole jonnekin missä tapahtuman voisi ilmaiseksi tai edullisesti pitää.

Kannatan myös aikatauluttamista ja kenties parin päivän tapahtumaa, jotta kukin voisi valikoida mikä kiinnostaa ja nekin jotka eivät pysty koko päiväksi tai viikonlopuksi tulemaan, voisivat piipahtaa.

Jos Tampere toteutuu ja korjaajia pääsee paikalle niin jotain korjauspalvelua voitaisiin koittaa järjestää. Tämä kuitenkin vaatii valaistusta, että Assembly tyyppinen pimenennys ei siinä hetkessä käy jos ollaan kaikki samassa tilassa. Muualle en ainakaan minä lähde mitään korjauslaitteistoja kiikuttamaan.

Muutama hatusta vedetty kutsuvieras toive:
Jukka Marin (ex-C=Lehti)
Toni Wilen (WinUAE)

Kysehän on siitä mitä siellä halutaan tehdä, jos pelikilpailut ja hauskanpito on pääasia, niin toki se vetää eniten väkeä, mutta siihen käytetty aika on tietysti pois siitä mitä voisi saada jakamalla teknistä tietämystä harrastukselle.

Jos nyt oletetaan että tapahtumapaikka olisi niin iso että kadulta voi noin vaan pompata ja sinne tulee paljon ihmisiä joilla ei ole koskaan Amigaa ollutkaan, niin he tulevat varmasti ensisijaisesti katselemaan, keskustelemaan ja pelaamaan, niin se mitä itse saa tapahtumasta menee enemmän tuonne huvi kuin hyöty osastolle mikä ei taas minua niin paljon kiinnosta kuin se että haluaa päästä eteenpäin harrastuksen ongelmakohdista ja samalla jakaa tietämystä.

Näitä aiemmin järjestäneet toki varmaan tietävät missä se sopiva balanssi on huvi ja hyöty välillä jo siitä päätellen että edellisia tapahtumia on kehuttu.

Yksi mitä haluasin tietää että mitenkä sitä uskaltaa viedä tiloihin tonnin vehkeet jos siellä lappaa väkeä jotka kukaan ei ole koskaan nähnytkään. Onko teillä ollut siellä jotain organisoituja vahtivuoroja tai mitään että pääsee ettei kone ole kadonnut kun tulee jostain tauolta?"

Vahtivuoroista vielä tässä, erikseen sellaisia ei koskaan Saku-tapahtumissa ole ollut, mutta jokaisen demopisteen väki on tietysti itse miehittänyt pisteitä parhaaksi katsomallaan tavalla.

Keskustelijoiden kannattaa myös tsekata kesän 2012 yritys saada tapahtumaa Tampereelle:

Kesätapahtuma Tampereella 7.-8.7.2012
http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9283.html?1347101391

Pääoppi tuosta failanneesta Tampere-tapahtumasta kesällä 2012 lienee, että ilman pääjärjestäjää ei tule mitään. Saku 2013:kin olisi varmaan jäänyt tapahtumatta ellei Anu olisi heittänyt kirvestä seinään (mikä puolestaan rohkaisi minut mukaan hoitamaan esim. auditoriopuolen tapahtumasta, kävijäkyselyn ja pöytäjärjestelyt, jPV:n hoitamaan tiedotusta ja monia demoajia ilmoittamaan laitteensa mukaan)... Ilman pääjärjestäjää ei yhtäkään Saku-tapahtumaa ole vielä saatu tehtyä. Vastuuta on pakko jonkun kantaa, muuten ei tule kesää (Tampereella tai muuallakaan).

Saku 98- ja 99-tapahtumiin tein tapahtumavastaavana järjestäjän oppaan, ihan "kirjasen" jota päivitettiin tapahtuman järjestelyjen edetessä. Kuvia näistä löytyy Saku-CD-ROM:lta/DVD:ltä...

Yhden esipuhe päättyi muistaakseni sanoihin:

"Do or do not. There is no try."

Tuttua puhetta. Joko ollaan tekemättä kokonaan tai sitten sitoudutaan siihen että tehdään se mitä päätetään tehdä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 14.10:   
Toinen on se, että konsensusta ei tulla koskaan netissä saamaan - aina on joku jolle paikka, aika ta idea on huono tai se ei sovi. Jos annetaan ajan vain rullata siinä pallottelussa, lopputuloksena mitään ei lopulta synny. Tarvitaan se "decider", päättäjä, ruoska joka viheltää pelin poikki, määrää keskustelun pohjalta ajan, paikan ja idean ja pitää huolen siitä että puitteet tapahtuvat. Kun tämä päättäjä ja vastuunkantaja löytyy, mielellään vielä parin taisteluparin kanssa, loput tapahtumasta kyllä yleensä saadaan kasaan ja kiinnostuneita saapuu paikalle.

Suomen Amiga-käyttäjät ry:n historiassa on itse asiassa jäänyt tapahtumatta hyvin harvoja tapahtumia. Yleensä se mihin on ryhdytty, on toteutunut. Lähinnä tulee mieleen vuoden 1995 tapahtuma (http://saku.amigafin.org/lehti/online/43/ajankohtaiset/saku95_unohdettu_tapahtuma.html), joka kaatui tapahtumajärjestäjän ragequitattua tilavuokraajan yllätyspakkeihin sekä vuoden 1996 vuosikokous, joka kaatui silloisen puheenjohtajan hiljaiselon ja osittain e.m. tapahtumajärjestäjän lähdön sekä ESCOMin ongelmien yhteissummaan. Tampere 2012 on siis ainakin minun muistikuvieni mukaan aika harvalukuisessa joukossa tapahtumana josta oli jo päätetty, mutta jota ei pidetty.

Tampereellahan on vuodelta 2004 hyviä muistoja erittäin onnistuneista järjestelyistä, joilla oli paikallista apua (kiitos!), joten sikäli vuoden 2012 kevään ja kesän failanneita yrityksiä ei pidä liikaa jäädä vellomaan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 14.48:   
Tässä vielä linkki vuoden 2004 Tampereen Suomen Amiga-käyttäjät ry:n tapahtumaan.

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2004/index.html

Siellä oli lystiä! Muistan sen hyvin. Toki Saku-tapahtuman mittakaavasta ei ollut kysymys.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 14.50:   
^ Itse asiassa nyt vasta tajusin, mutta olin uudestaan viime kesänä kyseisessä opetusravintola Eetvartissa aamiaisella yövyttyäni samassa yhteydessä olevassa Sokos Hotel Villassa. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 15.51:   
Siispä unohdetaan pääsymaksu. Pääjärjestäjän saappaisiin en hyppää kun en tiedä minkälaiseen tilaan on varaa ilman pääsymaksuttamista.

Eiköhän muuteta heti ajatus että mitään ei ole peruttu vaan siirretty vaan tulevaisuuteen. :-) Ihan kaikkea sanomaani en silti voi allekirjoittaa koska elämäntilanteet vaihtelevat eikä kaikki yli vuosi sitten kirjoitettuja enää olekaan samoja mahdollisuuksia toimittaa.

Jo viime vuonna mietin mahdollisuuksia käytää työpaikan toimitiloja tapahtuman järjestämiseen jolloin kuluja siltä osin tuskin tulisi ollenkaan. Auditorio, 100/100 valokuitu ja paljon muuta löytyisi luonnostaan ja nykyaikaisen kulunvalvonnan takia alueet jonne ei pääsy olisi voitaisiin sulkea pois. Tätä mahdollisuutta en tietenkään edes kysy tyonantajan taholta jos elektroniikkafirman tiloissa kokoontuminen on kamala ajatus kun väkisinkin se menisi vähän tuotesijoittelun puolelle koska en taatusti alkaisi purkamaan mitään firman omaa sisustusta tapahtuman takia vaan periaate on sama kun esimerkiksi kouluilla järjestetyissä tapahtumissa että paikat pitää olla kunnossa ja suhteellisen muuttumattomat kun lähdetään. Kyseiset toimitilat valmistuvat tammikuussa 2014 joten ihan mistään pilipali paikasta ei ole kyse.

Korjauspalvelun luonteen määräisi se lähtisikö minun lisäkseni muita yleisesti tunnettuja korjaajia mukaan (virgo, hese jne.) ja minkälaisissa tiloissa tapahtuma pidettäisiin, että uskallanko tuoda sinne monen parin tonnin laina vehkeitä. Käytännössä korjauspalvelu olisi sitä että johonkin threadin tms. voisi lähettää mitä haluaa katsottavaksi tuoda, me sitten valitsisimme niistä mielenkiintoisimmat ja ne joista on eniten kokemusta. Minimissään palvelu olisi sellaista että sanoisimme kuinka paljon on toivoa saada kohde kuntoon ja mitä kannattaisi mielestämme tehdä.

Myös varsinaiset huoltotyöt kuten SMD konkkien vaihto johonkin esimerkiksi AGA koneeseen menisi kyllä nopeasti lämpöpihdeillä ja jos toinen juottaisi uusia sitä mukaa kun toinen irroittaa.

Joka tapauksessa pystyisin jotain järjestämään yksinkin muutamaksi tunniksi olettaen että saan pisteen järjestettyä oman koneen lähelle, että vahtiminen menee samalla kun varsinainen työ.

Sunnittelu on ihan mukavaa, mutta kovin on aikaista vielä odottaa vastuuhenkilöiden esiin marssia, kun Saku 2013 suunnittelukin lähti kunnolla käyntiin vasta 1-2kk ennen.

Mahdollisuuksia on siis kyllä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 16.00:   
Selvennyksenä vielä: Minusta pääsymaksua ei tarvitse unohtaa, kaikesta voi ainakin keskustella. Jos - ketkä tapahtuman sitten tekevätkään - saavat sen konseptin toimimaan niin mikäs siinä. Ainakin tässä vaiheessa kannattaa vielä pitää ideat avoimena. :-) Mutta toki joskus 4-6 kuukautta ennen tapahtumaa pitäisi jonkun viheltää peli ja iskeä ainakin päivää ja tilavarauksia kiinni ja siinä vaiheessa rahoitusmallin pitää olla selvillä...

 

Kalle Mansikkaniemi
Käyttäjätunnus: ocean

Rekisteröity: 11-2009
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 16.08:   
Mun Ammyrautani voisi myös mahdollisesti matkustaa Tampereelle, jos ne vaan kelpaa... :-P Kokoelmani kasvaa C64GS:llä vielä tässä tämän vuoden puolella, mikäli tuota 8bit -osastoa halutaan näytille. Vastuuhenkilöksi en uskalla lupautua, mutta jotain kevyitä nakkeja voin suorittaa paikanpäällä. Kirppis kuulostaa kanssa hauskalta idealta, kannatetaan!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 16.16:   
Saku 2013:n suunnittelu lähti muuten todenteolla käyntiin todella myöhemmän, sitä ei kannata ainakaan liian hyvänä esimerkkinä käyttää - toki vielä paria kuukautta ennen voi tehdä paljon, mutta kuukautta ennen alkaa olla jo pelkästään tiedotuksenkin kanssa pahasti myöhässä (esim. jos painettuihin lehtiin haluaa tai ulkomaiseen jakoon josta joku yhteistyötaho voisi innostua, tai edes muualta Suomesta tehdä matkasuunnitelmaa, niin kuukausi alkaa olla liian vähän). Onneksi Saku 2013:n kohdalla kaikki lopulta saatiin sentään jotakuinkin riittävän ajoissa raavittua kasaan.

Vertailuna Saku 99:n tapahtuman koordinaattori (allekirjoittanut) oli valittu ja tapahtuman järjestelijöiden oppaan ensimmäinen painos on päivätty yhdeksän kuukautta (9 kk!) ennen tapahtumaa. Veikkaan, että tapahtumapaikka ja päivä oli myös lyöty lukkoon tuolloin. Tuolla mittarilla esim. kesän 2014 tapahtumalle meillä olisi jo tänään tiedossa päävastaava, paikkavaraus ja päivä. Mitä suositumpi tapahtumapaikka, sitä tärkeämpää että se on varattu ajoissa koska paikat alkavat täyttyä. Jos meinaa saada paikalle vierailevia yrityksiä tai henkilöitä, heillä on omat kalenterinsa jotka alkavat täyttyä.

Ja jos tapahtumapaikka varataan, pitää olla rahoitusmalli (jäsenmaksut, sisäänpääsymaksut, tilillä oleva raha?) ja vastuuhenkilö tiedossa, koska sitten ollaan ns. "pot committed". Tilavuokrista ei sitten enää niin helpolla aina peräännytäkään, puhumattakaan jos tiedotus on aloitettu ajoissa (kuten pitäisi, pelkässä lyhyen varoitusajan tiedotuksessa ei ole paljoa järkeä) niin sen peruminen on hankalaa ja noloa.

Tämä vain infona. Minä en aio rynniä vanhalla tyylillä sotkemaan seuraavaa tapahtumaa, kunhan tarjoan tietoa. Joten joku uusi porukka voi hoitaa asiat ihan toisellakin tavalla ja saada hyviä tuloksia, joten älkää jumiutuko näihin minun ajatuksiini - kiitos. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 16.17:   
Minun mielestäni tämä pitää mennä "together we are strong" meiningillä eli vähintään kaikki Commodore sukuiset mukaan vaan (kunhan ette Opel Commodore autoja tuo). Monet meistä kuitenkin noita 8bittejäkin samalla harrastavat. Ainoastaan sitten jos tapahtumapaikka on lopulta niin pieni, niin jonkun pitää tehdä sitten priorisointia mille annetaan pöytätilaa ja mille ei.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 16.20:   
Kyllä, minäkin kannatan yhdellä Suomen Amiga-käyttäjät ry:n rivijäsenen äänellä kaikkien Commodoren, Amigan yms. sukuisten mikrojen (olivat sitten retroa tai next-gen-virittelyä) esittelyä yhdistyksen tulevaisuudenkin tapahtumissa, bittimäärästä riippumatta. Saku 2012 ja Saku 2013 antavat hyvän sapluunan sille millainen rautakerho mahtuu hyvin saman katon alle.

Tilakysymykset ja vastaavat realiteetit sitten omana asianaan tottakai, kuten Hanzu sanoo.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 17.27:   
Tuosta Saku-hallituksen pohjoisuudesta ja etelän tapahtumavastaavien välimatkaongelmasta; toimisiko hallituksen kokoukset videoneuvotteluina? En tarkoita että jokainen on omalla koneella web-kameran edessä, vaan niin kuin töissä, että kummatkin ryhmät kokoontuvat samaan aikaan omiin paikallisiin "neukkareihin", joissa on tämä videoyhteys keskenään.

Olen edelleen tehtäväjakojen vahvan rooliottamisen kannalla. Muistan pientä väsymistä, kun kaikki vastuu jää parin ihmisen varaan. Tällaisissa yhteisissä online kokouksissa tehtäviä voi helpommin jakaa osaamispohjaa vasten, sekä seurata että edelliset tehtävät ovat tehty.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 17.56:   
Vahva roolien jakaminen ja sitominen henkilöihin on ehdottomasti hyvä idea, jos se saadaan tavalla tai toisella onnistumaan. Väsyminen on aito ongelma, mutta suuri ongelma on myös se jos tuntuu ettei vastuunjakajia löydy tai delegointi vie enemmän vaivaa ja huolta kuin auttaa.

Jos roolien jakaminen ennakkoon ei onnistu, toiseksi paras idea minusta näyttäisi olevan yksi pääjärjestäjä alussa joka hoitaa paikan, päivän, rahoituksen varmistamisen ja tämän alustavan viestimisen yhdistyksen kanavissa. Yksikin henkilö tekee sen ilman kohtuutonta vaivaa, jos enempää tekijöitä ei alkuun löydy. Kun joku kantaa sen selkärangan, sen ympärille vapaaehtoisten on helpompi innostua ja tarjota apua, kun tiedetään missä ja milloin varmuudella eikä vain abstraktina pohdiskeluna.

Paras tietysti on vuosien 1998-1999 kaltainen aktiivinen hallitus jossa jakaa tekemistä - tai Oulun vastaava hallitus myöhempinä vuosina. Tampereen suuntaan pitäisi kuitenkin ensin löytää se paikallinen tiimi, ennen kuin edes etäneuvotteluja voi miettiä...

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 18.03:   
Kyllä, ilman muuta yksi päävetäjä täytyy olla, joka piirtää rungon ja siihen aikataulut. Se pitäisi tehdä jo nyt.

Sille pohjalle niitä oksia jaetaan ja tätä road mappia lukemalla joku voi tunnistaa omia vahvuuksia ja suorittaa yhden yksilötehtävän pois. Aikaa vievää pikkupuuhaa kyllä riittää, eikä mikään ole vähäpätöistä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 18.09:   
Samaa mieltä. Nyt olisi oiva tilaisuus tarjoutua jonkun vetovastuuseen. Tamperekaan ei liene kiveen kirjoitettu vielä jos muita realistisia vaihtoehtoja on.

Yhdistyksen hallitus tietysti päättää lopulta kuka tekee jne., mutta nyt on oikea hetki ehdoitella toimintamalleja ja henkilöiden ilmoittautua.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 18.14:   
Ei sitä nykyään naamatusten tarvitse olla, edes videon välityksellä. Kyllä se on muista asioista kiinni ja suunnittelu kyllä onnistuu jopa paremmin sähköpostin/irkin/foorumin välityksellä kuin hetkellisenä neuvotteluna.

Eli lähinnä se paikka, jonka täytyy olla ilmainen tai halpa ja sitten joku päävetäjä + perustiimi. Pikalukemisella (hirveesti taas asiaa) toi Hanzun paikkahan kuulosti ihan loistavalta yhtenä vaihtoehtona.

Saku 2013:ssa oli tosiaan se ongelma, että me ois haluttu joku paikallinen vetämään, mutta kun sitä ei tapahtunut, niin jouduttiin sitten Oulun tiimillä vähän viime tinkaan tekemään...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 18.18:   
Kaipa siihen paikkaan joitakin satoja euroja löytyy sentään budjettia, mutta aika edullista toki vaaditaan ellei rahoitusmalli muutu.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 18.22:   
>Saku 2013:ssa oli tosiaan se ongelma, että me ois haluttu joku paikallinen vetämään, mutta kun sitä ei tapahtunut, niin jouduttiin sitten Oulun tiimillä vähän viime tinkaan tekemään...

Olosuhteet huomioiden Saku 2013 meni tosi hyvin. Itsekin innostuin Anun ja hallituksen luomien puitteiden mukaan "apupääjärjestäjäksi" ja aika monen asian taakse lopulta. Siksi se joku joka laittaa rattaat kunnolla pyörimään on tärkeää.

Mutta nyt olisi kyllä tosi hyvä että pääjärjestäjä olisi paikallinen!

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 19.20:   
Uitan ruoskani soppaan: minusta tässä pitäisi nyt unohtaa se "pääjärjestäjän" pelko, se kun tuntuu olevan joku kauhea mörkö. Tehtävä ei ole alkuunkaan niin vaikea kuin täällä tunnutaan ajattelevan, ja vastuuta voi jakaa useamman ihmisen kesken. Jannen sanoin, ei tehdä tästä vaikeampaa kuin se oikeasti on. Kun tapahtumaa tehdään yhdistyksen nimissä, yhdistys on päävastuussa (vuokrat jne.), eivät yksityishenkilöt sinänsä. Minä voin hoitaa sähköpostitse yhteyksiä esim. vuokratilan edustajiin ja muihin tahoihin, kun niitä ensin löytyy - puheenjohtajan tittelillä on kuitenkin hyvä kaiku. Siihen minua voi käyttää vapaasti, tulee vähän niin kuin tontin mukana. Tärkeintä on kuitenkin saada paikallisia aktiiveja tarpeeksi, että homma pystytään vetämään siellä paikallistiiminä.

Jos nyt joltain on päässyt unohtumaan, niin kyllä, minä varasin tilan ja päätin päivän, mutta kyllä tapahtuman rakensivat kaikki muut - koneiden tuojat, suunnitteluketjussa kirjoittaneet jne. Saku 2013 meni vielä paikan päällä minun ja Jannen pyörittämänä, koska Heureka oli toisaalta tuttu tila, ja vaikka siellä yllätyksiäkin tuli, ne hanskattiin lennosta. Täysin uuteen paikkaan mennessä paikallisia on pakko olla, jotta tilat, tekniikka ja muut yksityiskohdat päästään tarkistamaan etukäteen ja suunnittelemaan tilankäyttöä, käytännön järjestelyitä (sisäänpääsy, ovet, verkot, laitteet, vessat, muut fasiliteetit). Koneiden vahtimiseen ei ole koskaan tarvinnut kiinnittää huomiota tai harkita järjestysmiehiä tai vastaavaa - tapahtuma ja tunnelma on niin tiivis ja harrastajat samanhenkisiä, ettei ikinä ole keneltäkään varastettu mitään.

Tamperetta kannatan avoimesti itsekin, koska sinne on "hinguttu" useampana vuonna ja tosiaan se täys kymppi edellisestä tulee täyteen ensi vuonna. Nyt vain turha varvastelu ja haahuilu pois ja toimintaa. Ei sitä toki tarvitse tehdä Saku-tapahtuman nimellä, mutta luontevasti ne aina sellaiseksi kääntyvät ihmisten suussa - melkein jokainen Oulun vuosikokouskin on keskusteluissa kulkenut "Saku 2xxx" -tapahtumana vaikka minkä tekis ja kävijöitäkin olisi ollut vain parikymmentä. :-) Nyt "Se Iso Tapahtuma" eli Saku 2013 on saatu alta pois, voidaan tehdä pienempää ilman kovia ennakko-odotuksia.

Heurekan alustavat kustannukset yhdistykselle ovat n. 700 euroa. Ilman yhteistyökumppaneita Heurekan koko kustannus olisi ollut 1330 euroa, mikä on liian kallis, mutta olisi kuitenkin pystytty maksamaan - tosin siinä olisi palanut lähes koko tili. Oulussa meillä on ollut 200-300 euron vuokratila käytössä aina silloin tällöin, en tiedä löytyykö Tampereelta tämänhintaista tai hiukkasen kalliimpaa. Mainittakoon, että minulla on jo "agentti" kirjaston puolella, joten kartoitan sieltä yhteistyökuviota - se on jo ollut vähän jalalla Saku 2013 -suunnittelujen alla. :-) Palaan tähän asiaan heti kun kuulen lisää. Kirjasto on kuitenkin alustavasti kiinnostunut yhteistyökuviosta, sen verran tekniikkahenkistä on Tampereen kirjaston toiminta muutenkin tietotoreineen kaikkineen.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 19.29:   
Heureka Saku 2013:ssa olisi tainnut olla vieläkin kalliimpi kuin 1300 euroa, jos väliaulasta olisi maksettu normaali taksa.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 19.52:   
Totta, pikkuaula saatiin "kaupantekijäisinä". Kokonaishinta se ja lisäjärjestelyaika klo 8 alkaen mukaanlukien hintaa olisi ollut yli 1800 euroa, ja siihen ei olisi budjetti riittänyt.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 19.56:   
...ja jos tarkkoja ollaan, saimme ilmaista aukiolo- ja purkuaikaa 2-4 h loppupäästä joka olisi tainnut nostaa hinnan kahteen tonniin normaalisti.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 27. syyskuuta, 2013 - klo 23.30:   
Tässä tuosta vanhasta ketjusta minun ajatuksiani hyvästä tilasta ja tilaisuuden konseptista. Saku 2013:n jälkeen olen erittäinkin paljon samaa mieltä, jos Heurekan luoteissiiven sijaan paikkana olisi ollut Kaapelitehtaan kellari niin se olisi voinut olla vielä loistavampi - mutta ideana epäkaupallisuus ja harrastekulttuuri vanhan kaupallisen messutunnelman sijaan oli todella hyvä ja ajankohtainen muutos verrattuna vanhoihin Sakuihin.

Se mikä Heurekassa kuitenkin oli todella hyvää, oli se että muusta yleisöstä paikalle piipahti vierailevaa porukkaa kiitettävästi. Tätä ei ole välttämättä niin helppo toteuttaa missään kellarissa. Ellei kellari satu olemaan vaikka jonkun demoscene-partyn naapurissa.

http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198

"Janne Sirén

Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.33:

Epäilemättä Tampere-talo on hieno paikka ja sen saanee halvemmalla kuin vastaavan hienon paikan pk-seudulta. Arvostan myös intoa jolla Terho suhtautuu siihen. Hyväksyn ainakin osaltani, että järjestäjän omallakin intohimolla on väliä, joten kuka valikoituukaan tapahtumaa vetämään niin hänen fiiliksensä ovat tottakai yksi tärkeä asia muiden joukossa. Vapaaehtoistyön pitää olla innostavaa tekijöilleen. Jos paikaksi valikoituisi Tampere ja Tampere-talo, uskon että siitä tulisi omalla tavallaan hieno juttu.

Lisää ajatuksia paikasta: Sen verran monta kymmentä erilaista tapahtumaa olen eri putiikeille elämäni aikana järjestänyt, että en silti usko että hienolta näyttävä tila vetää paikalle yhtäkään lisäkävijää. Ikävä kyllä. Sijainti on tärkein, sen pitää olla lähellä koska suurin osa kävijöistä tulee läheltä, toiseksi tietysti hyvien liikenneyhteyksien päässä, mutta ennenkaikkea lähellä. Sen jälkeen tulee sisältö, jos paikalla olisi Jay Miner (RIP) ja bonuksena Daniel Craig (Bond) pitämässä puheen, niin yleisömäärä kymmenkertaistuisi vaikka paikka olisi nakkikioski. Bon Jovin ilmaiskonsertti lopuksi ja tarvitsisimme todella sen Oulu-hallin. Sijainti ja sisältö ratkaisevat, etenkin sijainti, koska sisällöksi ei enää Amigan retroluonteen vuoksi taida saada mitään niin maagista (kuten Petro oli 1998) että sisältö räjäyttäisi pottia. Sijainnin pitää olla sellainen, että kevyempi retrofiilistelysisältö riittää imaisemaan.

Itse tapahtumatilan pitäisi mielestäni olla sellainen että sinne uskaltaa astua sisään eikä se ole vastenmielinen. Retrotietokoneista kiinnostunut yleisö ei vaadi loistoa tapahtumapaikalta, eikä ainakaan näe siinä lisäarvoa vaikka minä itse Terhon tapaan olisinkin omasta puolestani taipuvaisempi tykkäämään mageista tiloista. Itse asiassa, liian hieno paikka voi jopa olla este kohdeyleisöllemme, uskaltaako sinne mennä kun on niin fiiniä. En toki sano että Tampere-talo varmaankaan olisi liian hieno (sielläkin tietysti on monenlaisia tiloja), mutta jos paikkana olisi loistohotellin juhlasali ja pukukoodina iltapuku, niin porukkaa karsiutuisi varmasti pois vaikka paikka olisikin kuinka upea ja loistelias. Paikan täytyy olla riittävä, hyvällä paikalla ja mielellään helposti lähestyttävä. Loppujenlopuksi kun katsoi Oulun tämänsyksyistä tilaa ja mitä ihmeitä sillä oli tehty, yhdistys tuskin tarvitsee kummempaa kuin riittävästi neliöitä, muutamia sähkötöpseleitä ja roikkaa, vaaleaa seinäpintaa tykeille ja pöytiä. Hyvällä sijainnilla.

Saku 2012:n tila olisi oikeastaan aika täydellinen, jos ovi ei olisi lukossa ja se sijaitsisi Helsingin keskustassa.


Janne Sirén

Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.37:

Tunnelma on yksi asia. Saku 2012:n tilassa oli tunnelmaa! Pimeä, vähän ankea kellari jossa videotykeillä menneisyys heräsi seinille eloon. Tila joka ei ollut liian suuri vaan juuri sopiva kietomaan meidät itseensä.

Tilassa oli intimiteettiä joka vei jonnekin vuosien taakse. Jotenkin näen että Kaapelitehtaan tyylisissä (ei välttämättä juuri Kaapelitehtaalla, voihan paikka olla muukin) rosoisissa kellareissa voisi olla samaa fiilistä.

En usko että samaa tunnelmaa olisi saatu esim. Heurekan ryhmätyötiloissa, koska ne olisivat liian modernit ja valoisat. Niissä on jotenkin liikaa nykyhetkessä. Saku 2012:ssa sitä ikään kuin astuttiin alas portaita ja historiaan...


Janne Sirén

Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.45:

Saku 97:ssa, 98:ssa, 99:ssä ja 2001:ssä tehtiin pro:ta tapahtumaa yleisölle, jolle pyrittiin kertomaan Amiga-tietokoneen olevan edelleen elossa ja varteenotettava vaihtoehto PC:lle. Tällöin kiistatta haimme jotain todella ammattimaista ja upeaa sekä puitteilta että sisällöltä. Yritimme tehdä puoliammattimaisia messutapahtumia ja mielestäni paikoitellen onnistuimmekin siinä.

Kun katsoin Saku 2012:ta, en voinut välttyä fiilikseltä että nyt ollaan paremmilla jäljillä 2010-luvulle. Amiga ei enää palaa millekään isolle kartalle, sen omistus ja diverssipohja ei anna siihen periksi. Mutta sillä on upea retrohistoriansa ja sillä voi olla harrastelijatulevaisuutensa. Tämän päivän tapahtuman pitäisi kuvastaa tätä asioiden tilaa, sopia siihen.

Saku 2012 kuvasti mielestäni tämän päivän asioita paremmin kuin Saku 99 esimerkiksi. Saku 99 oli vähän liian sliipattu tähän tarkoitukseen. Retro on rosoista, retro on tunnelmallista, harrastajat ovat pääosassa eivätkä yritykset. Retron pitää tapahtua vähän pimeässä, hämärässä, kuin elokuvateatterin tai kasinon tai baarin, joka saa unohtamaan nykypäivän ja arjen ulkopuolella...

Mitä ja kuka ikinä tekeekään, itse toivon että siihen saadaan sopiva retrotunnelma ja intimiteetti. Pienimuotoisten tietokonemessujen rakentaminen olisi mielestäni väärä polku."

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 7.33:   
@jPV: Kyllä suosittelen rakentamaan tapahtumaa niin että tekijät tapaavat naamatusten - ja usein. Kun naamatusten käydään asiaa jatkuvasti läpi, niin siinä ihan erilainen eteenpäin vievä fiilis, kuin se, että kaikki omatoimisesti pikalukee viestejä läpi silloin kuin muistaa ja viitsii...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 10.25:   
ShK: sitä on vaan hyvin vaikea nykyään löytää aikaa, joka sopii kaikille. Lähes kaikilla on nykyään työt (epäsäännöllisiäkin), perheet ja muut kiireet, tämä on kuitenkin harrastus. Ja sähköpostilla (postituslista/ryhmämeilit) jokainen ehtii miettiä asioita omaan tahtiin, naamatusten kun ei ehdi tulla kaikki kannat mieleen tai osaa niitä ilmaista.

Reaaliaikaisempana on toiminut meillä myös irc (miksei jokun muukin sosiaalinen media voisi toimia tässä), jossa on ollut hyvinkin tiivistä suunnittelua ja viilausta esimerkiksi mainoksen suunnittelun aikaan. Siinä jokaisella on kuitenkin omat työkalunsa saatavilla ja luonnoksia yms voi näyttää reaaliajassa, netistä kaivella lisätietoja jne.

Kyllä sitä meillä ainakin on ollut hyvinkin eteenpäinvievää fiilistä niillä jotka ovat alkaneet tapahtumaa suunnittelemaan, vaikka ei olla kertaakaan tavattu oululaisten keskenkään naamatusten näissä asioissa. Viestintä kun lähtee käyntiin, niin sitä tempautuu mukaan ja ideoita, luonnoksia jne siirrellään. Nykyään kun viestintä on kutenkin niin helppoa ja joustavaa.

Kuitenkin jos vaaditaan vielä tapaamisiakin, niin menee vielä vaikeammaksi löytää siihen ryhtyvää porukkaa. Nämä meidän tapahtumat eivät kuitenkaan ole (enää) sitä luokkaa, että liian virallisesti ja vaikeasti tarvisi asioita tehdä... mielestäni, mutta tietty jos sellainen porukka löytyy, jolle tuollainen on mahdollista, niin mikäs siinä, mutta en menisi vaatimaan moista.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 16.20:   
Thoriel:

>Mainittakoon, että minulla on jo "agentti" kirjaston puolella, joten kartoitan sieltä yhteistyökuviota - se on jo ollut vähän jalalla Saku 2013 -suunnittelujen alla. :-) Palaan tähän asiaan heti kun kuulen lisää. Kirjasto on kuitenkin alustavasti kiinnostunut yhteistyökuviosta, sen verran tekniikkahenkistä on Tampereen kirjaston toiminta muutenkin tietotoreineen kaikkineen.

Pidän kirjastoideasta!

Vaikka kirjastossa ei olekaan sitä omalla tavalla hyvää retroluolaa kuten vaikka Oulun Tetrassa, siinä on samaa hyvää kuin Heurekassa: satunnaisten kävijöiden potentiaalia.

Vaikka kirjasto ei mikään Heureka satunnaisten kävijöiden potentiaalilta olekaan, on potentiaalia silti enemmän kuin esim. Oulun Tetrassa, jossa ohikulkijoita ei taatusti astu sisään vaikka ovikelloa ei vaadittaisikaan.

Eivät ne satunnaiset yleisöt tietysti pääasia ole, ja ilmankin voidaan hyvä tapahtuma tehdä, mutta onhan se yhdistyksen tehtävä myös levittää tietoa uusille yleisöille...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 19.01:   
Agentilla pitäisi olla valtaa muuttaa Tampereen kirjaston viikonlopun surkea 10-16 aukioloaika ja vaikka tälläinen valta olisi satunnaisia kulkijoita tuskin tulee ilta tunneilla, koska useimmat kirjastossa vierailevat tietävät koska se on tavallisesti auki eivätkä edes yritä tiloihin enää 16 jälkeen. Kirjaston ympärillä on aika monta anniskelupaikkaa joten ja ilta aikaan pitää todellakin olla se järjestysmies paikalla ettei sinne eksyisi juuri sitä kirjaston edessä olevalla bussipysäkki jonon kohdalla jalkakäytävällä hoippuvia känniääliöitä.

"Tilat ovat käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Muista ajoista voi sopia vahtimestareiden kanssa." Vaikka vahtimestari suostuteltaisiin ylitöihin, niin silti jää satunnaisten kulkijoiden puute, huonot parkkipaikat ja 2e/h luokkaa olevat pysäköintitaksat.

http://kirjasto.tampere.fi/palvelut-ja-asiointi/varattavat-tilat/paakirjaston-tilat/

Näistä kai ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuo
Pietilä-sali (Luentosali 1) 200 hengelle joka on mukavasti vain 30e/h yhdistyksille ja ainakin tuo dataprojektori, dvd, langaton verkko ja äänentoisto ovat hyviä etuja.

Jos nuo tuo 10-16 aukioloaika aika ei pitene jonnekin vähintään 20 asti, niin ehdottaisin taas:

ABC Kolmenkulman 60 hengen kokoustilaa joka on vielä halvempi eli 20e/h ja jossa kokoushuoneen käyttäaika on MA-SU 7-23. Itse ABC kolmenkulma on auki 24h ja parkkipaikkoja 270 henkilöaitolle ilman parkkikiekkoa, samassa rakennuksessa kokoustilojen kanssa on S-Market, Hesbuger, ABC buffet, lasten leikkipaikka ja pankkiautomaatti. Langaton netti asiakkaille löytyy myös. Näissä tiloissa olen ollut asioimassa usein ja kokoustiloissakin joitankin kertoja, joten niistä uskaltaisin ottaa pääjärjestäjän tehtävän. Pöytiä on ainakin meidän taloyhtiön kokouksiin saanut siirrellä mielensä mukaisesti ilman lisämaksuja. Lisää pöytiä ja jatkoroikkia pystyn järjestämään näihin tiloihin myös, koska työpaikkani uusi työpiste on siinä ihan näkömatkan päässä. Satunnaisia kulkijoita saataisiin aivan varmasti paljon. Kuten kaikilla ABC 24h paikoilla, siellä hengailee aina nuorisoa, rekkakuskeja ja muitakin ihmisiä. Kokoustilojen ovet ovat käytännössä toisen pääsisäänkäynnin tuulikaapissa, joten roudaus ja sisään lompsiminen on erittäin helppoa. Autonkin saa ulko-oven lähelle toisin kuin Metsossa jossa pääoven edessä oleva katu on vilkas bussikaista josta ei taatusti roudailla.

Jos kirjasto ei onnaa niin tätä vaihtoehtoa kannattaisi harkita että siellä pystyisi järjestämään vaikka 13h tapahtuman hintaan 260e ja kaupan päälle tulisi pääjärjestäjäkin :-)
http://www.kokousnet.fi/kokous-ja-juhlatilat/tarjouspyynto-kokous-ja-juhlatilat-saunat/?vastaanottaja_id=1173

Tuossa on tietysti se mutta, että jos tila on 60 hengelle, niin joudummeko valvomaan ettei tilassa ole vaikka 100 henkeä kerralla sisällä ja jos tarkkoja ollaan niin emme olisi Tampereella vaan Nokialla noin 50 metriä Tampereen rajalta ja 13,9km päässä keskustasta.
http://www.abcasemat.fi/verkosto/liikennemyymalat/nokia_kolmenkulma

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 19.18:   
Yksi hyvä puoli Heurekassa on ollut, että vaikka se vetää satunnaisia, Heureka itse paikkana karsii yleisön kuitenkin tiedenäyttelyvieraiden tyyliseen porukkaan. Sinne ei tule ihan mitä tahansa jengiä, vaan ihmiset tulee sinne oikeanlaisella mielenlaadulla. ABC kuulostaa paikkana kyllä vähän pelottavalta tässä mielessä. :-)

Ajankohdas vielä, Heurekassa on usein oltu keskellä päivää, joten 12-16 varmaan olisi aktiivisin slotti anyway. Jos järjestelyajan kera ja vähän extraa loppuun saisi paikalla olla 8-18 niin se varmasti olisi enemmän kuin riittävä. 8-20 loistava, sen myöhemmälle tuskin tarvetta.

Eipä se sivullisten saanti tietysti välttämätöntä ole.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 19.27:   
Jotain pientä häiriökäyttäymistä taisi muistaakseni Saku98:kin auditoriossa olla.

Heurekan ruumisnäyttely päättyi tylysti - poliisit paikalle

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 19.31:   
Saku98:n auditoriossa oli yksi tietty henkilö, jonka nimeä ei pidä muistuttaa, varsinkaan puheenjohtajalle ;) Onneksi ei ole kuulunut viime vuosina mitään.

"Myös jonon ohi sisätiloihin päästettiin henkilö, jolla oli nähtävästi jonkinlainen vip-kortti, perheenäiti ihmettelee."

Tais olla sakulainen :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 19.57:   
ShK: Viimeinen päivä oli sunnuntai, joten ei ollut Sakun väkeä nuo. :-)

Sama sulkemisaika jonolle oli muuten myös lauantaina, eli kasin aikaan jono meni kiinni että viimeiset ehtii katsella näyttelyn ennen poistumista. Meillekin oli ohje että Sakulle aikaa vain kasiin saakka ja kymmeneen asti voi purkaa. Silti hyvä lisä meille, alun perin olisi pitänyt olla ulkona klo 18.

Sikäli Heureka vaikuttaisi antaneen artikkelissa ihan konsistenttia ja oikeaa tietoa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 28. syyskuuta, 2013 - klo 20.00:   
Äskeinen siis jPV:lle, ei niinkään ShK:lle. :-)

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 0.16:   
ABC lienee paikallisihme, siis kauempana majailevat ei taida kiinnostua varta vasten lähtemään.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 0.37:   
Kaupunkien keskustat tai muut julkisen ulottamat keskukset ovat hyviä ulkopaikkalaisille, mutta enemmistö kävijöistä on tietysti paikallisia jotka ehkä haluavat tulla autolla. Paitsi jos liikkuisivat mieluummin kävellen, julkisilla...

Heureka on ollut aika loistava siksi että se on lähellä junaa, isossa asuinkeskuksessa, mutta tarpeeksi "lähiössä" että pysäköintitilaa riittää. Hitsi, siksi me varmaan aina ollaan palattu Heurekaan koska se vaan on niin loistava. Satunnaiskävijät bonuksena, teknologia-atmosfääri, ravintola ja palvelut...

Pitää vaan keksiä Tampereen "Heureka". :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 0.44:   
Olisiko Vapriikissa vastaavaa tilaa?

http://www.tampere.fi/vapriikki/tilavuokraus.html

Kesällä kävin tsekkaamassa Terrakotat ja ainakin museon miljöö olisi Heurekamaisen magea, silleen loftimaisesti tuunattuna. :-) Ei nyt niin parkkiystävällinen kuin Heureka, mutta muuten atmosfääriltään vastaavantyylinen paikka.

Heurekan etuna on, että vuokratilat ovat lähellä näyttelysisäänkäyntiä, joten keräävät niitä satunnaiskävijöitä. En tiedä onko Vapriikin vuokratilat liian kaukana tälle hyödylle. Samoin hinta huolettaa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 0.48:   
Sitten on tietysti opetusravintola Eetvartti jossa oltiin vuonna 2004:

http://www.eetvartti.fi/kokouspaketit.htm

Itse kabinetti on ehkä vähän turhan pieni yksinään, mutta siellä näyttäisi olevan auditorio myös? Auditorio ei toki ole meille optimaalinen, mutta ei se nyt mahdoton tila ole käyttää jos sinne laittaisi esittelylaitteita myös.

Toki tällaisessa tilassa sitä satunnaiskävijää ei varmasti tulisi.

Mitäs muita vastaavia tiloja Tampereella? Vanhassa ideointiketjussa (http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198) Terho pallotteli Scandic Hotel Tamperetta, en tiedä tuliko sen hintoja ikinä selvitettyä/postattua?

Tampere-taloa selviteltiin myös tuossa ketjussa, mutta se todettiin hintatasoltaan kaiketi noin tuplasti Heurekaakin kalliimmaksi - en tiedä kuinka vertailukelpoinen tila tosin oli.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 1.48:   
@"ABC lienee paikallisihme, siis kauempana majailevat ei taida kiinnostua varta vasten lähtemään."

Siis hetkonen, paikallisihmettä ei ole mikään muu kuin kello 7-23 käyttömahdollisuus kokoustilalle ja kuinkahan yleistä mielipidettä tässä edustetaan muutenkaan... Minä en ainakaan lähde tälläisiin tapahtumiin nähtävyyksien takia tai tunnelmoimaan tiloilla. Ihan sama vaikka ladossa pidettäisiin, jos vaan näytteilleasettelu ja/tai ohjelma on mielenkiintoinen sekä vaaditut palvelut ovat siellä tai ainakin lähellä. Minua ei kiinnosta paikan status, estetiikka tai itse paikan pällistely, ne ovat kaikki mielestäni ajanhukkaa ja pois siitä vähäisestä ajasta mitä tapahtuman toiminalle on varattu. Käydään sitten kulttuurielämyksissä toisella kertaa. Ainoa miten vähän ymmärrän on että jos lähteminen on siitä kiinni innostuuko muukin perhe lähtemään jonnekin kauas mukaan, jolloin paikan viihtyvyys voi olla tärkeä tekijä, jos itse tapahtuma ei ole heille kovinkaan kiinnostava. Omalla kohdallani tämä on se päivä kun vaimo ja lapset saavat jäädä edes kerran vuodessa kotiin elleivät nyt ihan välttämättä halua piipahtaa.

Ihmettelen myös miten ensin tuntuu yleinen mielipide on että satunnaiskävijät ja iso kävijämäärä on tärkeä asia ja sitten kun se olisi tarjolla, niin sitten aletaankin jo vaatia laatua siinäkin asiassa tai jotain tietynlaista ihmisryhmäluokitusta vaikka kyllä se retroilusta kiinnostunut ihminen voi olla liikkellä ihan missä vaan, kuten mekin olemme kun liikumme.

Jos halutaan oikeasti jotain kunnon koneita paikalle mikä on kaiketi se pää asia, niin tapahtumaa ei pidä järjestää kävelijöiden tai julkisilla kulkevien ehdoilla, vaan niiden jotka tuovat tavarat tai lähinnä ne koneet, jotta pysäköinti ja roudaus on helppoa.

Tuo ABC ehdotus lähti erityisesti tuosta 7-23 kellonajasta ja 20e/h hinnasta. Tuollainen kirjaston kello 10-16 tapahtuma ei hirveästi motivoi ainakaan minua tuomaan korjauspalvelua tai muuta vaativaa roudausta paikalle vain muutamaksi tunniksi. Vaan itse ajattelin näin että, kun kerran paikalle vääntäydytään ja nähdään se kaikki vaiva järjestelyissä, niin kyllä siellä sitten myöhään saa mennä eikä kaikkien tarvitse olla paikalla loppuun asti jos on pitkä matka kotiin.

Olisi varmaan monen mieleen jos tuo kirjasto pidennetyllä ajalla onnistuu. Parkkitaksakaan ei siellä olekaan kuin 1,60e/h kunhan ei laita yhtä korttelia keskustaan päin jolloin taksa onkin yhtäkkiä 3,20e/h ja maksimi on 2h kerralla (eli autolla ramppaamista). Onneksi viikonloppuna kuitenkin maksullinen pysäköintiaika loppuu tavallista aiemmin.
http://www.tampere.fi/liikennejakadut/pysakointi/maksuvyohykkeet.html

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 1.53:   
En muista käytettiikö tätä viimeksi tilojen hakuun, mutta nyt ainakin voisi käyttää jos intoa on noita katsella:
http://www.kokousnet.fi/kokous-ja-juhlatilat/
Vaikeaa vaan valita tuo maksimi henkilömäärä.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 3.47:   
Sivuhuomautus: tapahtuman ei ole pakko olla lauantaina. Se voi olla arkipäivänäkin, ehkä luontevimmin sitten perjantaina, mutta tämä vain huomautuksena - olemme menestyksellä vetäneet häppeningiä myös arkena. Jatkakaa.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 5.32:   
Jos se ei satu olemaan arkipyhä, niin hankalaksi tulee piipahtaa, jos sattuu iltavuoroviikko töissä.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 5.38:   
Hanzun työpaikan tammikuussa 2014 valmistuvat toimitilat kuulostaa mielenkiiltoiselta miljööltä ja ehkä puhuttelisi tietynlaista kohderyhmää. Toki satunnaiskävijät jäisi saamatta, mutta samalla varmaan järjestyshäiriötkin olisi vähäisiä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 8.42:   
Hanzu:

"Ihmettelen myös miten ensin tuntuu yleinen mielipide on että satunnaiskävijät ja iso kävijämäärä on tärkeä asia ja sitten kun se olisi tarjolla, niin sitten aletaankin jo vaatia laatua siinäkin asiassa tai jotain tietynlaista ihmisryhmäluokitusta vaikka kyllä se retroilusta kiinnostunut ihminen voi olla liikkellä ihan missä vaan, kuten mekin olemme kun liikumme"

Ei tässä kukaan varmastikaan mitään vaadi, kunhan tuovat ajatuksia esiin. ABC:ltäkin voi toki tulla ihan relevanttia sakkia, lähinnä ehkä olin huolissani suuremmasta järjestyshäiriön potentiaalista kuin "museoyleisön" keskuudessa, joita Heureka vetää puoleensa.

Ajatuksia vaan! Minun puolestani onnistunut tapahtuma voi tapahtua itseni kannalta yllättävässäkin paikassa. Siksi tässä etsitään uusia vetäjiä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 11.27:   
Alleviivataan vielä sitä, että satunnaisyleisökään ei ole välttämätön. Saku 2012:saa Oulussa sellaista ei ollut lainkaan ja se oli hyvä tapahtuma. Toisaalta Heurekassa satunnaisvieraat ovat tuoneet hyvää lisäfiilistä nekin, ilman häiriöitä koskaan satunnaisväen osalta.

Aukioloajoista on varmasti montaa preferenssiä myös. Oulussa istutaan usein pitkää iltaa, Heurekassa taas nähtiin kaikki se rakennusvaiva perinteisesti klo 12-17 tapahtumaan (rakennus 8-12, purku 17-18). Rakennettiin ja purettiin tapahtumaa yhtä kauan paikalla kuin pidettiin. Saku 2013 piti mennä samalla ajalla, mutta Body Worldsin takia saimme lisäaikaa.

Vanhoissa tapahtumissa on yleensä myös ollut tiivis keskiaika yleisön osalta, loppupäivästä ja illalla väki katoaa ja jäljelle jää ydinporukka, jolla voi toki olla tosi hauskaa keskenään.

Nämä vanhoina kokemuksina. Ensi vuonna voidaan luoda ihan uusia kokemuksia jollain ihan uudella tavalla!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 14.51:   
Hanzu:

"Minua ei kiinnosta paikan status, estetiikka tai itse paikan pällistely, ne ovat kaikki mielestäni ajanhukkaa ja pois siitä vähäisestä ajasta mitä tapahtuman toiminalle on varattu. Käydään sitten kulttuurielämyksissä toisella kertaa. Ainoa miten vähän ymmärrän on että jos lähteminen on siitä kiinni innostuuko muukin perhe lähtemään jonnekin kauas mukaan, jolloin paikan viihtyvyys voi olla tärkeä tekijä, jos itse tapahtuma ei ole heille kovinkaan kiinnostava. Omalla kohdallani tämä on se päivä kun vaimo ja lapset saavat jäädä edes kerran vuodessa kotiin elleivät nyt ihan välttämättä halua piipahtaa."

Olen samaa mieltä siitä, että etenkin tässä yhdistystoiminnan muodossa paikan estetiikalla ei ole enää juurikaan merkitystä. Aikoinaan, 90-luvulla, haettiin vielä vähän kaupallisemman tuntuista messutoimintaa Saku-tapahtumilta, mutta tähän ei ole enää mahdollisuutta (ei ole niitä kaupallisia toimijoita, eikä rahaakaan) eikä tarvetta (koska kaupallisen puolen on korvannut retro- ja tee-se-itse-harrastukset). Siinä mielessä esim. Heureka, vaikka edullinen ja hieman ikääntynyt jo, oli upscalempi kuin mitä tarvitsisimme. Oulun Tetra oli tasoltaan täysin riittävä Saku-tapahtuman tarpeisiin. Ei missään nimessä tarvitse olla "hieno" niin kuin Heureka.

Turvallisuus/rauahllisuus ja paikalle pääseminen ovat toki merkittäviä asioita sekä se onko paikalla joustavasti tilaa laitteillemme ja väellemme. Esim. Heurekassa väki on voinut piipahtaa aulaan/kahvilaan, jolloin kaikki eivät ole olleet itse salissa, jos esimerkiksi paikalla on aulan sijaan vain uloskäynti pihalle, ei tungosta niin helposti enää helpotetakaan sillä että porukka jalkautuu välillä aulaan. Tapahtumapaikan luonne ja sijainti, tasokin, voivat vaikuttaa näihin - siihen kuka paikalle tulee, kuka ei tule jne. Avecceja/perheitä on perinteisesti tuotu mukana aika lailla, se on tietoinen valinta jos paikka ei houkuttele perheitä.

Näiltä osin on minustakin aiheellista pohtia sitä minkälainen paikka on tapahtumalle sopiva. Kaikki paikat eivät varmastikaan ole yhtä hyviä tässä mielessä, vaikka esteettinen pohdiskelu poistettaisiinkin. Oulun Tetra esimerkiksi vastasi oikeastaan kaikkiin muihin tarpeisiin paitsi satunnaisvierailijoihin (ovi lukossa ja ovikello). Muuten se oli esteettisesti vaatimaton, mutta kuitenkin asiallinen kaikenlaisille vierailijoille, myös aveceille ja lapsille. Tietysti voidaan myös päättää ettei targetoida avecceja tai lapsia lainkaan, mutta se voi myös karsia niitä "oikeita" kävijöitä jotka eivät muuten tulisi, mutta kun perheen voi ottaa mukaan niin sitten mahtuu aikatauluun.

Ja nuoressa/uudessa yleisössä on tietysti aina se kipinän toivo, että joku junnu siellä innostuu yllättäen yhdistyksen asiasta ja on pääjärjestäjänä 30 v. -bileissä 2023. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 15.33:   
Pahoittelen että minulta tulee viestejä tipoittain, eikä yhtä kerralla - olen joutunut muiden menojen välissä yrittämään kirjoittaa ajatuksia.

Vielä tuosta kommunikoinnista tiimin kesken. En ryhdy ehdottelemaan mitään, koska tapoja ja ihmisiä on monenlaisia (jokainen tiimi etsiköön itselle sopivan), mutta kerron kokemuksen. Itse olen viimeisen vuoden aikana melko aktiivisesti osallistunut sekä Saku #50:n että Saku 2013:n suunnitteluun ja tekemiseen - plus että tein Saku-DVD #1:n ja auttanut kotisivupäivitysten koordinoinnissa ja joissain sisällöissä, kaikki tämä pääasiassa Anun kautta.

Laskin äsken, että olen lähettänyt Anulle noin 150 sähköpostia tänä aikana, joihin suurimpaan osaan on tullut toki vastauskin tai erillistä mailia Anulta - yhteissumma on jossain 250 kappaleen tasolla. Jotakuinkin vuoden jokaisen arkipäivän verran jompi kumpi on lähettänyt sähköpostia toiselle Saku #50:stä, Saku 2013:sta tai Saku-DVD #1:stä. Vieläkin meillä on menossa sähköpostinvaihto kotisivupäivityksistä, joita on tahkottu kasaan viime viikkoina. Voi olla että ensi viikolla viimein hiljenee ja molemmat (etenkin Anu, jonka panos on vielä paljon minua suurempi!) saavat ansaittua taukoa asiasta. :-) Lisäksi olemme lähettäneet tasan kaksi tekstiviestiä.

Ymmärtääkseni Anu ja jPV ovat käyneet vastaavaa viestinvaihtoa ja suunnittelua sähköpostin ja IRCin välityksellä. Moni muu asia onkin sitten hoidettu foorumilla ja varmasti Oulun jengin sisällä vielä muutakin vaihtoa ollut, kun ovat paikallisia tapahtumia aika pieteetillä vääntäneet, mutta taitaa olla niin että lopulta tämän kummoisempaa yhteydenpitotapaa ei super-aktiivinen 20 v. -juhlavuotemme ole pitänyt sisällään.

Tämän lisäksi olen kaksi kertaa vuoden aikana lentänyt Oulun tapahtumiin, joissa olen keskustellut hieman Anun kanssa Saku #50:stä, Saku 2013:sta ja yhdistyksen juhlavuoden asioista. Olen myös postittanut materiaalia Esa Heikkiselle ja Rebbille ja sähköpostitellut heidän kanssaan ehkä kymmenen mailin verran yhteensä. Lisäksi muutaman sähköpostin suoraan tiedekeskus Heurekan kanssa.

Toisaalta edelliseltä aktiviteetin huippuajalta 1998-1999, hallituksemme kokoontui lukuisia kertoja livenä Espoossa ja Vantaalla (http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/index.html) - sekin toimi hyvin silloin, olimme nuoria, villejä ja vapaita. Teimme pizzaa yhdessä ja yhdistystä. Se oli hyvää aikaa sekin.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 15.58:   
Niin en mä tiedä kannattaako sitä ihan täysin satunnaisyleisöä ajatella omissa tapahtumissa. Eri asia siten kun mennään jonkun tapahtuman oheen (Vectorama, pelipäivät, taiteiden yöt). Sellaista "semi-satunnaista", jotka näkevät ilmoituksen jossain, saadaan kuitenkin paikkaan kuin paikkaan. Esimerkiksi Saku 2012:een tuli useita henkilöitä, jotka olivat nähneet meidät noissa julkisemmissa vierailuissa tai muuten vaan bonganneet kiinnostavan aiheen jostain (esim. pari tyttöä jotka olivat nähneet mainoksen domessa, mutta eivät muuten tienneet entuudestaan Amigoista).

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 16.09:   
Satunnaisyleisöä kannattanee ehkä ajatella lähinnä bonuksena - jos paikkavalinnalla saadaan sopivaa huomiota muultakin alueen yleisöltä, niin sehän on hyvä asia. Toisaalta jos saadaan lähibaarin kännijengi sinne niin se taas ei ole hyvä asia ja vaikuttaisi tapahtumapaikan valintaan miinusmerkkisenä asiana. :-)

Kirjastovieraat, museovieraat, sen tyyliset yleisöt jos ovat samassa paikassa samaan aikaan (puhumattakaan jos vieressä on vaikka demoscene-tapahtuma), niin sitä kannattaa ajatella bonuksena. Mutta välttämätön se bonus ei ole. Jos paras tapahtumapaikkaidea syntyy niin ettei sinne satunnaisväkeä tule, niin sitten sillä mennään - ellei tapahtuman luonne jostain syystä edellytä satunnaiskävijöiden huomiointia (kuten jPV mainitsee, tuskin kannattaisi järjestää Oulun taiteidenyön tapahtumaa paikassa johon satunnaiskävijät eivät tulisi).

Kuten sanottua, yhdistyksen historiassa on menestyksellä tehtyä molempia juttuja. Riippuu ihan Tampereen tai muun Saku- tai yhdistyksen tapahtuman järjestäjäpaikasta ja -tiimistä, että mihin kulloinkin päädytään.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 29. syyskuuta, 2013 - klo 16.44:   
Hanzu:

"Jos halutaan oikeasti jotain kunnon koneita paikalle mikä on kaiketi se pää asia, niin tapahtumaa ei pidä järjestää kävelijöiden tai julkisilla kulkevien ehdoilla, vaan niiden jotka tuovat tavarat tai lähinnä ne koneet, jotta pysäköinti ja roudaus on helppoa."

Toki järjestäjien logistiikka ja järjestäjien mielihalut ovat vapaaehtoistoiminnassa erittäin tärkeitä. Jos järjestäjät eivät halua osallistua tai koe saavansa järjestämisestä vaivalle vastinetta, niin ei kannata järjestää.

Toisaalta "oikeanlaisten" vieraiden maksimointiin tähtäävän pohdinnan dumaaminen ei toivottavasti ole mielessä kellään myöskään. Näitä tapahtumia kuitenkin kaiketi tehdään siksi, että niillä saataisiin maksimaalinen positiivinen vaikutus maailmaan - omalla valitulla alueella. Jos niitä koneita ei tule juuri kukaan katsomaan, se tuskin on kovin hyvä asia sekään, vaikka aukioloajat olisivat pitkät ja autolla pääsisi oven viereen. Ei kävijöitä lasketa siksi että kilpailtaisiin isosta numerosta, vaan siksi että jokainen kävijä on tilaisuus tehdä vaikutus - saada vaivalle vastinetta. Vapaaehtoistyöllä kun ei tehdä rahaa, mutta kyllä sillä yritetään silti tehdä jotain merkityksellistä - ja merkityksellisyys tulee vierailijoiden kokemasta merkityksestä. Pitää siis iskeä tasapaino eri pointtereiden välillä.

Minusta esim. ABC voisi olla ihan freesi ja aivan uusi vinkkeli yhdistyksen tapahtumaan. Keräisi varmaan tosiaan aivan uudenlaista satunnaisyleisöä ja miljöö olisi hyvin eri henkinen kuin koskaan ennen. Joten älköön kukaan tulkitko tätä pohdintaa ABC-ehdotuksen vastaiseksi, kunhan tuli siitä virvonneista ajatuksista mieleen.

Vaikuttaisi siltä, että nyt olisi Tampereen porukalla ainutlaatuinen tuki tapahtumalle ja tilaisuus koota omat rivit ja rakentaa oma, Tampereen näköinen tapahtumakonseptinsa. Vaikka ABC:llä. Pistäkää porukka kasaan, IRCcimiittiä tai vaikka live- tai videokonffaa Tampereella ja miettikää hyvä ratkaisu!

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 0.42:   
En haluaisi edustaa koko Tampereen SAKUja vaan olisi hyvä kuulla muidenkin mielipiteitä paikan suhteen. Itse taidankin ne jo arvata edellisistä keskusteluista. Pitänee antaa muille aikaa edes lukea nämä viestit, kun nyt floodaamme liikaa tätä threadia, niin että kynnys asioiden lukemiseen nousee korkealle.

Olisikin varmaan helpompi nyt ensin päättää edes kuukausi ja ehkä myös päivä koska pidetään. Äskeinen tapahtuma aika tuntui aika hyvältä ajankohdalta vaikka itse en silloin päässytkään.

ShK on oikeassa että kasvokkain tapaamisilla saataisiin parhaiten suunnitellut jutut, mutta itsellä ei sellaiseen ole resursseja. Istun jo nyt yli 5 palaveria per kk ja pyrin välttämään määrän lisäämistä ettei perhe-elämä kärsisi turhaan ja koska uskon vahvasti että sähköpostilla pystyy suunnittelemaan jo riittävän hyvän tapahtuman. Jos kuitenkin löytyy kasvokkain tapaamisiin pystyviä suunnittelijoita tätä tapahtumaa suunnittelemaan, niin se on hyvä minunkin mielestäni.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 5.40:   
Minähän vaikutan Tampereen suunnalla ja en uskalla luvata tekeväni mitään kun jasamis taso vahtelee ja sitten en tiedä onko minulla mitään erikois taitoa Amiga hommissa kuitenkaan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 9.31:   
Jep, annetaan muillekin äänille nyt aikaa ja tilaa, vielä ei tarvitse päättää. :-)

Ainakin virgo taisi olla kiinnostunut osallistumaan. Entä olisikohan Boogiella jotain annettavaa.

ShK vaikuttaa Lahden suunnalla käsittääkseni, sieltähän olisi vähän lähempänä Tamperetta, jos intotuu inspiraatio.

Vielä on hyvin aikaa odotella Tampereelta kiinnostuneita järjestäjiä.

Ajallisesti ensi vuoden syksy olisi tosiaan mukavan ajan päässä, mutta siitä valinnasta vastaavat tietysti järjestäjät.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 16.48:   
Mainitaan lisukkeena vielä, että seuraavien yhdistyksen tapahtumien ei toki tarvitse olla Tampereella. Kaikkihan on vielä avoinna, jos kiinnostuneita järjestäjiä ilmoittautuu muualta?

Nyt on oikea hetki tarttua tilaisuuteen ja tulla tekemään kerhomme tulevaisuutta. :-)

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 21.34:   
Tampere on hyvä vaihtoehto ja voi tarvittaessa osallistua järjestelyihin.
Mielestäni pitää päättää kenen ehdoilla tapahtumaa tehdään, eli tehdäänkö sitä meille vai satunnaisille kävijöille. Itse en laskisi suurta arvoa satunnaisille kävijöille vaikka voihan sieltä joukosta aina joku uusi innokas harrastajakin löytyä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 30. syyskuuta, 2013 - klo 22.41:   
Hyvä. Jos ei sitä kukaan muu päätä, niin saanen ehdottaa että tehdään tämä tapahtuma meille eikä satunnaisille kävijöille.

Ehdottamani ohjelman osat kuten korjauspalvelu tai kirppis eivät satunnaisia piipahtelijoita varmaankaan edes kiinnosta.

Itse ajattelin kuitenkin mainostaa rajusti sitten kun päivämäärä ja paikka on tiedossa. Pyytäisin takavuosien Amiga/C64 kavereita ja kutsuvieraita. Mielestäni on hauskempi saada niitä ihmisiä innostumaan ja näkemään missä Amiga ja Amigamaisuudet menevät nyt, jotka jo muutenkin vähän tajuavat mikä edes on Amiga tai C64 ja yllättyvät miten paljon sen ympärillä tapahtuu edelleenkin.

Tamperelaisia aktiiveja ei varmasti ole montaa, mutta minun mielestäni nyt ei anneta tätä tapahtumaa pois muualle vaan pidetään kiinni tästä ja jos tämä nyt menee muualle, niin minulle jää kyllä kipinä vielä pitää vielä Saku toimintaan kuulumaton vastaava tapahtuma sitten ihan jossain omissa tiloissa, tyyliin pienelläkin porukalla voi saada hyvän tapahtuman ja muut saavat sitten katua kuvia ja videoita katsoessa että eivät tulleet paikalle. ;)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 0.37:   
Varmasti jos tekijöitä Tampereelle löytyy, sille löytyy myös yhdistyksen tukea tavalla tai toisella - epäilemättä Sakun piirissä tapahtumia voisi olla monellakin paikkakunnalla jos vain tekijöitä löytyy. Eli ääntä vaan paikkakunnasta riippumatta, jos on halua tehdä jotain. Yhteisellä ja koko maan kattavalla asiallahan kerho on koko ikänsä ollut. Inklusiivista, ei ekslusiivista. :-)

Ihan selvyyden vuoksi sanottakoon, etten usko juuri koskaan Suomen Amiga-käyttäjät ry:n historiassa tehdyn tapahtumaa satunnaisille vieraille. Ei pidä siis liioitella tuotakaan puolta, tuntuu että keskustelu kääntyy vastakkainasetteluksi vähän liian helposti, mutta ei se oikein edusta historiaa eikä siten ainakaan minun kannanottojani aiheesta lainkaan. Ei tämä joko-tai-kysymys pitäisi olla. Ainahan ne tapahtumat on tehty alan harrastajille, omalle yleisöllemme. Eihän sitä Petro Tyschtschenkoa Suomeen raahattu Heurekan satunnaisia vieraita varten, mutta toisaalta eipä se ketään haitannut jos Heurekasta joku muukin näyttelyvieras huomasi tulla ihmettelemään... ja aina niitä satunnaisia Heurekassa on tullut.

Osassa tapahtumia paikaksi vaan on valikoitunut sellainen joka tuo bonuksena satunnaisia vieraita (esim. Heureka), mutta ei sitä ole koskaan kärjeksi valittu yhdellekään omalle tapahtumallemme. Ainoan poikkeuksen muodostanee Oulun taiteiden yö, jossa tapahtuman konsepti perustuu tavallaan pelkästään satunnaisvieraisiin, sekä ehkä jotkut muut retropelitapahtumat - mutta sellaisestahan ei tässä Saku 2013:n seuraajakeskustelussa missään nimessä ole kysymys, vaan vakavammasta harrastajatapahtumasta, jonka ensisijaisen kohdeyleisön täytyy tietenkin olla alan harrastajat ja varsinaisesti kiinnostuneet.

Lähinnä aiemmissa kommenteissa oli kyse siitä, että onnistunut paikkavalinta voi paitsi palvella kohdeyleisöä erinomaisesti, parhaimmillaan tuoda myös satunnaisia kävijöitä lisäksi eli siten lisätä tapahtuman vaikutusvoimaa. Esim. Heurekassa on ollut hienoa nähdä perheitä, joissa lapset saavat ensikosketuksen Commodoreihin ja Amigoihin. Koskaan tämä ei ole ollut pois vakavammalta sisällöltä tai vakavammilta vierailta mielestäni mitenkään, eikä toki saisikaan olla. Se on vain bonusta kaikille. Tämä vain selvennyksenä. Minäkin lähdin edellä kommenteissani aina siitä että paikka ensisijaisesti kohdeyleisön mukaan ja satunnaiset kävijät ovat sitten toissijainen kysymys ja ilmiö.

Ehkä minusta tuntuisi vähän hassulta päättää etukäteen ettei satunnaiskävijöitä. En jotenkaan näe miksi sellaista periaatetta kannattaisi ottaa. Loogisemmalta tuntusi etsiä paras mahdollinen paikka ja sitten toki todeta tukeeko se satunnaisia kävijöitä vai ei. Jos kokonaisuutena paras mahdollinen paikka ei tue satunnaisia kävijöitä, niin sitten ei. Tai jos satunnaiskävijät vaikuttavat riskiltä paikasta riippuen, niin sittenkin niitä voi yrittää välttää, naapuribaarin humalaista seuruetta emme toki halua sekoilemaan. Toisaalta jos paikka tukee satunnaisia kävijöitä hyvällä tavalla, kuten Heureka, niin ei kai se huono asia koskaan ole että paikalla käy muitakin joiden kiinnostus heräsi.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 7.49:   
Yritetään ainakin saada Tampereen demosceneporukkaa mukaan, mainostan asianomaisille kun asia on ajankohtainen. Viime tapahtumassa kävi ainakin tusinan verran HKI lähiseudun skenetuttuja nuuskimassa paikat.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 11.31:   
asiasta taitaa olla aivan turhaan vaahdota ja spekuloida ennekuin se tila tai vaihtoehdot ovat selvillä
joiden mukaan voi sitten alkaa miettimään näitä muita juttuja kuten miten ne palvelevat kohde yleisöä. mitä huonoja tai hyviä puolia tietyillä tiloilla on asiakas pohjaan nähden ja niin edelleen

kun tila on varmistunut ja päivä määrä
voidaan oikeasti alkaa miettimään näitä muita asioita
kuten mitä siihen tilaan oikeasti mahtuu paljonko porukkaa sinne mahtuu tm. mitä maksaa millä maksetaan missä mainostetaan keitä infotaan mihin lehtii ilmoitukset lähetetään ketä vartavasten kutsutaan paikalle. ketkä lähtevät vetämään tapahtumaa käyntiin. ketä kuuluu ydinryhmään !
miten vastuut jaetaan jos homma lävähtää tuulettimeen...

ennenkuin nämä asiat on selvillä mikään ei etene pelkästään haaveillaan mitä se voisi olla !

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 12.45:   
En tarkoittanut että satunnaikävijät eivät olisi tervetulleita vaan päinvastoin, hyvähän se on jos niitäkin tulee. Lähinnä tarkoitus oli herättä keskustelua, että minkä ehdoilla paikkaa valitaan jos raha on tiukassa.
Kuten Janne sanoi on hienoa nähdä lasten innostusta, kun pääsevät Amigalla pelaamaan :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 13.33:   
@virgo nimitä haaveiluksi jos haluat, mutta kyllä se on myös ideointia ja eikö tarkemmin ajateltuna "tai vaihtoehdot" ole jo selvillä. Niitä olivat:

A) Kirjasto Metso max 200 henkeä 30e/h
B) ABC Kolmenkulma max 60 henkeä 20e/h
C) Joku muu

Voitaneen hylätä vaihtoehto B koska 60 hengen tila tuntuu tarkemmin ajateltuna siltä että voi olla että siihen ei mahdu me, avecit, lapset, satunnaiset kävijät, tavarat ja vielä kirppis. Se oli plan B anyway.

Voisiko Thoriel ystävällisesti vielä konsultoida Kirjasto agenttiaan vai tarvitaanko häntä (agenttia) edes kun paikassa ei ole mitään puutteita kun kukaan muu ei minun lisäkseni pitänyt 10-16 aikataulua liian lyhyenä ja hinta yhdistyksille on heidän sivullaankin luvattu olevan 30e/h, joten mitä minä tässä sitten yksin ehdottelen pidempää tapahtumaa etenkin kun tuo kirjaston 200 hengen tila olisi tärkeämpi kuin ABC kokoustilan kello 7-23 mahdollisuus ja kirjaston varaus varmaan pitää tehdä suhteellisen aikaisin. Myös Boogien viime vuonna asettama toivomus keskustapaikasta joka on lähellä rautatieasemaa (tässä tapauksessa Hämeenkadun noin 1km mitan päässä) täyttyisi.

Näistä pitäisi myös kysyä tarkemmin: " Luentosalien sisustuksen muuttaminen on ehdottomasti kielletty. Jos tilojen järjestyksen muuttaminen aiheuttaa kirjastolle lisätyötä, peritään korvauksena 30 €. Tilan varaaja on vastuussa tilan siisteydestä ja mahdollisesta ilkivallasta. Tilat ovat käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Muista ajoista voi sopia vahtimestareiden kanssa." eli eihän tuo 30e rangaistus ole mikään paha kustannus jos sillä saa vähän siirrellä oletettuja pöytiä.

Jos tapahtuma olisi vaikka 6.9 niin siitä ehtisivät kauempaa tulevat perheseurueet vaikka Särkänniemen päättäjäisisviikonlopussa vierailemaan olettaen, että sulkemistaika on ensi vuonna myös tuo syyskuun ensimmäinen lauantai kuten tänä vuonna oli. Varauskalenterin mukaan kirjaston syyskuun viikonloput ovat vielä vapaana.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 13.58:   
Hanzu: Jos kirjasto tulee valituksi, niin älkääpä menkö sitten härppimään omin nokineen mitään, vaan hoidetaan se vain ja ainoastaan "agentin" kautta kokonaan :-)

Kokoluokasta... Oulun "isot" tapahtumat ovat olleet max 100 ihmistä vetävässä tilassa, joten siinä mielessä toi 60 on ahtaan kuuloinen. Koneet kun vievät tilaa eikä ihan sumpussa ole kivaa. Max 200 kuulostais hyvältä siellä potentiaalisesti isomman yleisön alueella.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 14.15:   
@jPV, ei ole pelkoa. :-)

Huomioikaa:

Pietilä-sali (Luentosali 1) 200 hengelle

tietokone, dataprojektori, dvd, langaton verkko, äänentoisto
Tampereen kaupunki, yhdistykset ja muut yleishyödylliset yhteisöt 30 €/tunti
yksityiset 55 €/tunti
pääsymaksulliset ja/tai kaupalliset tilaisuudet 80 €/tunti
parvikerroksessa

Agentilta pitää selvittää mm:

*kuinka paljon pöytiä on salissa
*saadaanko niitä lisää muista tiloista
*ei kai yhdistystilaisuus muutu heidän silmissään kaupallikseksi jos tiloissa on Amiga-myyjä ja/tai kirppis, jolloin vuokra olisikin 80e/h
*kuinka todennäköisesti vahtimestarilta voi saada lisäaikaa tapahtumalle, vaikka sitten lisämaksusta jos ei muuten
*saako kolvia käyttää ilman kärynpoistoimuria
jne.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 1. lokakuuta, 2013 - klo 21.53:   
Hyvää pohdintaa äijät, kaikki... Kyllä tuosta tapahtuma syntyy. :-)

Kirjasto toki omaa tällä hetkellä paljon vahvuuksia, mutta jos intoa riittää niin tällä hetkellä halukkaat voivat tsekata muitakin.

Paikkavaihtoehdoista Tampereella nostin edellä esiin Vapriikin ja vuoden 2004 uusinnan Opetusravintola Eetvartin kabinetissa/auditoriossa. Onko tamperelaisilla muita vastaavia ideoita, joita joku voi halutessaan tsekata?

Saku 2001:n järjestelyjä hoitaneella Terho Henriksson oli syksyllä 2012 vuonna innoissaan miettimässä Tampere-Sakun mahdollisia paikkoja tulevaan, jos Terholla on inputtia niin nyt on hyvä tilaisuus?

Terho selvitteli ainakin Tampere-talon hintoja (joku kabinetti maksoi 1300 euroa?) ja Scandic-hotellia, jonka hintoja ei taidettu foorumille saakka saada?

- Vapriikki: http://www.tampere.fi/vapriikki/tilavuokraus.html
- Opetusravintola Eetvartti: http://www.eetvartti.fi/kokouspaketit.htm
- Scandic Marski: http://www.scandichotels.fi/Hotels/Suomi/Helsinki/Scandic-Marski/?hotelpage=meetings
- Mm. Terhon pohdinnat ensimmäisessä Saku 2013 -ideointiketjussa: http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9574.html?1373215198

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 2. lokakuuta, 2013 - klo 22.41:   
Hyvä äijät! :-) Täällä "hyvä jätkä", ja neuvottelen Tampereen kaupunginkirjaston tapahtumakoordinaattorin kanssa suoraan. Lähtökohtana on minusta nimenomaan Pietilä-sali, josta olen alun alkaenkin "agentin" kanssa puhunut, eikä sille tiettävästi ole estettä. Hyviä huomiota siellä paikallisilta, otan nämä kyllä esille. Pöytämääriin ja muihin yksityiskohtiin palaan heti kun saan tarkempaa tietoa, "tenttilista" minulla on jo Heurekan jäljiltä melko perusteellinen.

Yritättehän nyt pysyä ns. housuissanne vielä, kaavailtuun tapahtumaan on melkein vuosi aikaa (syyskuu 2014 kuten vähän alustavasti puhuttiin). Olen lukenut koko ketjun ja täällä on hyvä pörinä päällä, vaihtoehtoja pitääkin olla ja kaikki on tähän mennessä ollut hyvin perusteltua. Kirjastossa ollaan varsin innostuneita ideasta ja tapahtumayhteistyöstä. Älkääkä ymmärtäkö tätä väärin - yhdistyksen tapahtumana tätä on tarkoitus tehdä, mutta tietotekniikkapainottuneen kirjaston kyljessä tekemisessä on puolensa.

Jos pläräätte kalenteria, niin onko heittää jotain suosikkilauantaita syyskuulle? Entä olisiko perjantain tapahtuma täysin poissuljettu? Sitä ei ole koskaan yhdistyksen historiassa kokeiltu, mutta ei se tarkoita etteikö sitä voisi harkita.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 2. lokakuuta, 2013 - klo 23.14:   
Minustakin kirjasto on kaiken tuon jatkoselvittämisen arvoinen idea. Kustannustehokas, hyvä sijainti, riittävän edustavat tilat, runsaan kuuloisesti tilaa, aulaa mihin voi myös poistua tapahtumasalista välillä, yhteistyöpontetiaalia paikan kanssa (tuli Heurekassakin rahanarvoiseksi 2013), satunnaiskävijöitäkin mahdollista.

Silti, keskustelun ja mahdollisesti pidemällekin tulevaisuuteen suuntaavan pohdiskelun kannalta ketjua on hyvä pitää avoimena myös muille ideoille. Niitähän voi käyttää myös tulevina vuosina - kuten Saku 2013 -ideointi Tampereelle viime vuonna... se jäi Tampereella toteuttamatta, mutta vuodelle 2014 siinä keskustelussa onkin ollut pohjaa näille ajatuksille... Eli kaikkea muutakin sopii keskustelun tässä vaiheessa nostaa esiin, jos mieleen tulee ja/tai intoa riittää!

On hyvä muistaa, että kuka tahansa voi vaikuttaa ottamalla kantaa ja tarjoutumalla ottamaan vastuuta!

Älkää minusta liikaa välittäkö, mutta olen skeptinen perjantai-ideasta. Ilta-aika voi olla rauhattomampi kuin viikonloppu päivä, pitkältä matkustavien on vaikeampi tulla paikalle, järjestäjien täytyy varmaan useammassa tapauksessa ottaa vapaata töistä, jääkö tapahtuma-aika lyhyemmäksi jne. Vaikea nähdä mikä olisi perjantain upside verrattuna lauantaipäivään, joka mahdollistaa pidemmältäkin matkustamisen koska perjantai-ilta ja sunnuntai on tilaa matkustamiselle. Ainakin Saku 2013:aan tultiin Oulustakin tällä konseptilla. :-)

Arki-ilta sopii varmasti hyvin retropeli-iltailuun ja lyhyisiin paikallistapahtumiin, mutta jos Tampereen tapahtumasta muotoutuu vähääkään isompi, niin lauantaipäivä tuntuisi edelleen ainoalta oikealta.

Saku 2013 -ideointiketjussa ja 2012 Tampere-keskusteluissa puhuttiin myös kesätapahtumista puolesta ja vastaan. Itse uskon, että syksy on parempi aika kuin kesä. Vaikka joillekin kesä voi olla hyvä aika vaikka pienelle autoretkelle Tampereelle, uskon että lomamatkojen ja kesämökkien takia suurempi osa kuitenkin toteaa ettei ehdi mukaan tai jopa missaa tapahtuman ennakkomarkkinoinnin koska ei ole töissä sähköpostin ääressä tms (tärkein markkinointi lienee kuitenkin se joka tapahtuu aika lähellä tapahtumaa, koska sillä muistutellaan ihmisiä). Uskon että syksy on kesää parempi aika. Kevätkin toki toimii yhtä hyvin (talvi voi olla huono lumen takia), mutta syksy on parempi koska siihen on sopivammin aikaa Saku 2013:sta ja enemmän aikaa järjestelyihin jos 2014 meinaatte tehdä.

Minun kokemuspohjallani syyskuussa oleva lauantai tuntuisi siis hyvältä ajankohtaidealta.

Mutta kuten sanoin, älkää minusta liikaa välittäkö. Ehkäpä joku uusi kokeilu tuottaisikin hyviä tuloksia. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 2. lokakuuta, 2013 - klo 23.38:   
Tampereella tapahtuu:

LA 6.-7.9.2014 Tampere Finland Vinttikoirien ratajuoksun Maailmanmestaruus 2014 (Kaupin vinttikoirarata)
http://www.suomenvinttikoiraliitto.fi/files/WorldChampionships2014.pdf

LA 13.-14.9.2014 Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon 9 (Tampere Talo?)
http://2013.tracon.fi/tapahtuma

LA 20.09.2014 TAMPERE Shetlanninlammaskoirat ry Ryhmänäyttely
http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/koiranayttelyt/tuomaritiedot-2014/

LA 27.9.2014 Googlen mukaan tapahdu mitään Tampereella :-)

No, leikki leikkinä, mutta 6.9. olisi ehkä Särkänniemen päättäjäiset olettaen että suunnilleen samaan aikaan kuin oli tänä vuonna. Tämä olisi pieni etu niille jotka matkaavat tapahtumaan lapsiperhe mukana.

13.9. olisi joku tommonen Tracon 9, löytyisikö sinne muualta matkustavista kävijöitä Sakuunkin tai vice versa.

20.9. olisi lähimpänä tämän vuoden mennyttä tapahtumaa.

27.9 olisi pisin aika valmistella.

Joka tapauksessa oma kalenteri on ihan tyhjä tuolta kuutamolta.

Perjantai idea olettavasti siksi että kirjasto sulkeutuu kello 20 eli on 10h auki kun lauantaisin sulkeutuu jo kello 16 eli on 6h auki. Kai sitä yhden lomapäivän voisi tuolle järjestää, mutta jos se karsii vakiporukkaa niin ei ehkä kannata.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 2. lokakuuta, 2013 - klo 23.54:   
Lauantaissa on se hyvä, että jos tapahtuman ydinaika on vaikka 12-16, sinne ehtii aamulla lähtemällä kauempaakin.

Jos aika olisi perjantaina 16-20 niin siinä onkin klo 16 töistä lähtevällä ajomatkarajat ja -into nopeammin vastassa. Tällöin myös järjestäjien joiden pitäisi olla tunteja ennen on pakko ottaa vapaata ainakin normityöajoilla.

Ja karsiiko energiaa vieraissa tai näytteilleasettajissa ilta-aika työpäivän jälkeen?

Puhumattakaan että perjantaitapahtumaan todella paljon kauempaa tuskin sitten pääsee juuri kukaan, jos vapaapäivä ei ole realismia.

Toki on mahdollista ettei kukaan tule tapahtumaan ns. kaukaa. Ei heidän ehdoillaan aikaa pidä valuta. Minsta vaan lauantaissa on aika vähän huonoa kenenkään kannalta ja perjantai-illassa on vähän vaikea nähdä mitään hyvää kenenkään kannalta - vähän kärjistäen. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 0.05:   
Selvennetään vielä edelle ajatuksiani arki-illan tapahtumista ja kesä vs. syksystä, että tiedostan toki olevan vuorotyöläisiä, sesonkityöläisiä ja monia ammattiryhmiä jotka eivät ole toimistoissa ja/tai eivät toimistajoissa kiinni. Lähinnä yritin tuoda niitä yleisesiä suuntalinjoja, jotka olen it-asioiden ihmisille lukuisia erilaisia tapahtumia järjestämässä olleena huomannut relevanteiksi.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 9.05:   
Traconista on vaikea arvioida, että kumpaa se tekee enemmän, että tuoko pitkänmatkalaisia vai viekö paikallisia. Voi olla pieni riski, että jotkut valitsevat kumpaan menevät. Koiratapahtumat tuskin vaikuttavat juurikaan :-)

Lauantai on kyllä varmin minunkin mielestäni, vaikka tuntien kustannuksella (mutta jospa lisätunnitkin olisivat mahdollisia). Arkipäivät karsivat ihan varmasti enemmän porukkaa.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 10.38:   
kirjasto on mainio paikka muttta aukiolo aika hieman hiostaa
aina Sakussa aika on loppunut kesken
jopa tänä vuonna vaikka heureka tarjosi extra tunteja
niin paljon pitäisi ängetä tuohon aikaan että 10-16 kuulostaa kyllä hyvin lyhyeltä jos miettii kannattaako esim 600km ajomatka 6-4 tunnin vuoksi ?!?
mutta kuten sanottua vuosi on aikaa pohtia näitä asioita onneksi ;)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 10.58:   
Ja pääsymaksut syö myös työttömiä,ja vähä varaisia eläkelläisiä. Itse olen en niin vähävarainen enkä kyllä rikaskaan sairaseläkelläinen.
ps. 10-16 aika kuulostaa turhan lyhyeltä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 11.11:   
Muistetaan että vanhat circa 1998-2001 Sakut oli 12-17, ne kaikkein suosituimmat. Se on vieläkin lyhyempi aika kuin 10-16. Toki jos extratunteja ei saada niin 10-16:ssa pitäisi ehtiä myös rakentamaan ja purkamaan, mutta luulisi että ainakin rakennusaikaa saisi venytettyä pienellä maksulla. Vanhat Sakut olivat 8-12 rakentamista, 12-17 tapahtuma, 17-18 purku.

Itse sanoisin, että koko kestolle ei ole koskaan riittänyt runsasta väkimäärää, ydinporukka on, mutta monet vieraat piipahtavat päivällä tunnin, max kahden verran keskellä päivää - Saku 2012:ssa alkoi iltaa kohden koneet ja demoajatkin kaikota paikalta. Siinä mielessä minä koen että huoli liian lyhyestä tapahtuma-ajasta ei ehkä ole ihan niin aiheellinen. Toisaalta, se on vain minun kokemukseni. Jos muut ovat kokeneet toisin, niin sitä ei pidä vähätellä.

Toki vanhoihin Sakuihin ehkä oli enemmän motivaatiota tulla kauempaa kuin tänä päivänä. Saku 98:ssa Petro Tyschtschenko yksistään olisi varmaan vetänyt väkeä yhden tunninkin tapahtumaan. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 11.14:   
>Saku 2012:ssa alkoi iltaa kohden koneet ja demoajatkin kaikota paikalta.

Tuo siis Oulussa. Saku 2013:ssa demoajat pysyivät paremmin paikalla laajennettuun loppuaikaan saakka, joskin joku oli poistunut ennen loppuaikaa, samoin vieraita oli siinä kuuden jälkeen selvästi vähemmän kuin keskipäivällä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 3. lokakuuta, 2013 - klo 11.36:   
Samaa mieltä virgon kanssa, mutta optimistisesti ajattelen että voisimme maksaa vahtimestarille ihan laillisesti sellaisen summan ylitöistä että saadaan niitä lisätunteja. Tuo 30e/h on sen verran edullinen noin isosta tilasta, että yhdistyksellä lienee olisi varaa pistää vaikka sellainen summa vahtimestarille lisätunneista jolla suostuu jäämään.

Kirjaston kotisivuilta selviää että vahtimestareita on usempia (koska sähköpostiosoite on monikossa), joten agentti asialle selvittämään voisiko meidän päivämääräällä olla vuorossa sellainen joka olisi kiinnostunut ylitöihin. Onhan siinä pieni mahdollisuus että löytyisi joukosta vaikka sellainen jota Amiga kiinnostaisi henkilökohtaisesti, niin oma intressikin voisi motivoida.

Jos vahtimestari ei pysty venymään pitää keksiä muuta.

Tuo Tracon 9 on varmaan Tampere Talossa ja vielä kahtena päivänä kuten on ollut näköjään edellisinä vuosina. Kun googlasin onko Amigalla ja tuolla mitään yhteistä niin ei nyt hirvesti, mutta jotain kuitenkin :-)
http://www.superkahraman.com/commodore-amiga-anime/

Hieman kaheli idea olisi pitää kirjaston jälkeen jatkot jossain ja vaikka ilmoittautua ohjelmanjärjestäjäksi Traconiin
http://2013.tracon.fi/ohjelma/ohjelmanjarjestajaksi
vaikka aiheella retro RPG/Anime pelikilpailu: ;)
http://eager.back2roots.org/RPG.html
http://www.anime-games.co.uk/akiracd32.php

Tai sitten vähemmän kaheli idea pitää vaikka korjauspalvelu/pelailu/kirppis jatkot aiemmin mainitsemalla firmallakin vaikka aikataululla 17-22, jättäen tunnin aikaa siirtyä noin 13km, eikä sinne kaikkien tarvitse tulla jos ei halua. Eihän missän asiassa jatkoille ikinä siirry koko porukka, joten lähellekään yksimielisyyttä asiasta ei tarvita.

Pääsymaksuidea on kai jo kuopattu, nyt kun on nähty että se monessa paikassa nostaa vuokrankin moninkertaiseksi.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2013 - klo 15.17:   
Väliaikatietoja Tampereelta:

"- Pietilä-salia voi kalustaa eri tavoin, jos on tarpeen (se on työläs, mutta mahdollista)
- valkoista seinää on ja valkokankaitakin muutama
- pöytiä on paljon
- tilaisuudessa voi myydä omia tuotteita ja myös muiden, jos myynti ei ole tapahtuman päätarkoitus
- lauantaisin olemme avoinna klo 16 asti ja mielellään siihen mennessä pitäisi saada purettuakin. Ja tosiaan yksi vahtimestari vain on lauantaivuorossa. Aamulla pääsee kyllä jo 8 sisään taloon.
- korjauspajaa en uskalla luvata
- lankaverkko löytyy kirjastosta, mutta siihen ei voida lisätä muita kuin kirjaston omia asiakaskoneita. Käytössä olisi siis ainoastaan Langaton Tampere wlan."

Lisäksi kysyvät, olisiko tapahtumaa mahdollista yhdistää kansalliseen pelipäivään marraskuussa. Silloin Metsossa on ollut perinteisesti pelipäivä ja siellä voi pelata lautapelejä ja konsolipelejä. "Tapahtumat sopisivat hyvin yhteen ja kiinnostaisivat ehkä samaa yleisöä. Ja ajattelen myöskin, että kaksi peliaiheista lauantaipäivää voi olla liikaa Metson syksyn ohjelmassa."

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2013 - klo 15.42:   
Jos kolvia pelkää, niin korjauspajan voi muuttaa diagnosointipajaksi, jossa mitataan tai katsotaan elektroniikkamikroskoopilla levystä vaan komponenttihalkeamia, tinausten kuntoa ja mikro luokan kärähtämis jälkiä.

Korjaukset voi sitten teettää muulla jolloin pelkälle diagnosointiajalle jää aikaa enemmän.

Tosin ei tuo kolvi mikään mörkö ole, kun ihmiset niitä käyttävät omissa asunnoissaankin ilman kärynpoistoa. Käryä tulee todella vähän kyllä kunnon ammattitason kolvista ja sen voi pöytätuulettimella hajauttaa ei häiriseväksi, mutta vaikea tuota on selittää sellaiselle jolla ei ole asiasta kokemusta.

Roudaus ja kasaus mahdollisuus aamulla on hyvä.

Lankaverkkoa ei mielestäni tarvi. Eriasia sitten tarviiko jonkun muun mielestä.

Marraskuu 2014 on kyllä kaukainen, kylmä ja roudattaville laitteille riskikkäämpi pakkasen, liukastumisvaaran ja ilman kuivuuden lisäävän ESD:n takia. Silti en ole pelipäivään yhdistämistä vastaan, mutta en varsinaisesti ole puolestakaan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2013 - klo 15.56:   
Korjauspisteessä lienee vähän se ongelma, että jos siitä kysyy tietämättömältä, tämä sanoo varmuudeksi ei. Kun en tunne asian säädäntöä enkä muutakaan, niin en osaa sanoa muuta.

Päivän valintaan: Minun perspektiivistäni Saku-tapahtuma on oma tapahtumansa, se ei ole toisen tapahtuman osana. Sehän ei ole mikään pelitapahtuma muutenkaan, pelipäivä olisi ehkä väärä assosiaatio meille.

Toisaalta Suomen Amiga-käyttäjät ry. voi osallistua pelipäivään tapahtumalla, mutta en käyttäisi siitä nimeä Saku-tapahtuma. Silloin puhuisin enemmänkin Suomen Amiga-käyttäjät ry. Tampereella pelipäivässä tms.

Jos toista päivää haluttaisiin kirjastolle perustella, voisi olla aika hyvä alleviivata sitä ettei kyse ole toisesta pelitapahtumasta, vaan laajemmasta tietokonekulttuuritapahtumasta joka kyllä mahtuu omaankin päiväänsä.

Saku on tietokonekulttuuritapahtuma.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2013 - klo 11.15:   
kaksi pävää kuulostaa jo paljon paremalta jos laitteet saa jättää mestoille yöksi !

veikkaan että pelipäiään tulee kutsu tänäkin vuonna mutta luultavasti porista xD

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2013 - klo 23.02:   
Metso on siisti mesta, sopien Sakun tunnelmaan. Mielestäni Saku-tapahtumalle hyvä ja turvallinen valinta.

Aina on muttia matkassa, ja tällä kertaa se mutta on Metson aikataulu, joka ei oikein toimi. Luulisi että sitä saisi kauniisti pyytämällä jatkettua myöhempään iltaan. On se nyt ihme ettei Saku kiinnosta, ehkä eivät tiedä millainen tapahtuma tarkalleen on.

Tampere talo osoittautui liian kalliiksi kun sitä viimeksi selvitin. Edelleen olen sitä mieltä että siellä on huikeat puitteet, mutta raha ratkaisee.

Mikäli esim. tapahtuma olisi Metsossa voisin osallistua varmasti myös tapahtuman tekemiseen. Lapsiperheen säädöillä tietty mennään.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2013 - klo 23.17:   
Hyvä TerhoX!

Metsossa tosiaan ei töki kuin tuo kello 16 sulkeutuminen.

Voisihan sitä vielä kysyä vaikka Scandic Rodendahl kokoustilojen hintatasoa ihan vertailumielessä.

Oliskohan Suomessa mitään muita retro tietokone tai retro konsoli kerhoja tai yhdistyksiä (C64, Atari, Spectrum, Nintendo tms.) joiden kanssa yhteistapahtumamuotoisena rahat olisi riittäneet Tampere Taloon. Vai olisikohan siinä jo vuokrattavaksi ajateltu tila loppunut kesken...

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2013 - klo 0.14:   
Voisin kysyä Scandicin hinnat 2014 syyskuulle. Nythän on hyvää kuvamateriaalia tuoreesta tapahtumasta, kertomaan mistä on kyse.

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2013 - klo 23.09:   
Ei minusta joku pelitapahtumakaan huono idea ole. Pelit ovat aina Amigalla olleet suosittuja ja siitähän Amiga ensimmäisenä muistetaan. Hyvin suosittuja pelit olivat tänäkin vuonna.

Korjauspaja sopii myös pelipainoitteiseen tapahtumaan oikein hyvin ja minusta sinne voi änkäistä myös pelittömiä esittelykoneita demoamaan meidän vähäisiä hyötyohjelmia. Jos ne nyt ketään edes kiinoostavat. Nettiselain on jo niin nähty... :-)

 

Eero Rantanen
Käyttäjätunnus: webba

Rekisteröity: 1-2010
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2013 - klo 23.59:   
Lukaisin ketjun vain nopsasti, joten en tiedä onko näitä ehdotettu, siis Tampereen paikkoja. Sijainti ja tila olisi netin perusteella oikein sopiva, mutta hinnasta tms. en tiedä. Kun siellä oli hinnat / nuppi sisältäen tarjoiluja. Eli pitäis kysäistä onko tämän tapainen tapahtuma yleensä mahdollinen. Kyseessä siis hotelli Victoria siinä aseman takana.
http://www.hotellivictoria.fi/kokoustilat.htm

Toinen vaihtoehto hiukan syrjemmässä on UKK instituutti. http://www.ukkinstituutti.fi/palvelut_ja_tuotteet/kokouspalvelut
Siellä on suoraan hinnatkin netissä, ja olisi erikseen auditorio ja sitten jos ottaisi kokoustilan lisäksi. Niin hinta olisi 8 tunnille edelleen kohtuullinen n. 700€ Tosin kokoustila vain 40 henkilölle, tosin voi tarkoittaa istuinpaikkoja.

Kun nyt innostuin katselemaan niin onhan näitä keskustassa useita koskipuiston Cumulus:
http://www.cumulus.fi/kokoukset-ja-tapahtumat/kokoustilat-ja-tapahtumat/kokoustilat-tampere-koskikatu/fi_FI/virta/

Juvenes Attila:
http://juvenes.fi/fi-fi/juhlatjatilaisuudet/juhla-kokous-jasaunatilat/kokoustilat/auditorioattila.aspx
Juvenes kokouskeskus:
http://juvenes.fi/fi-fi/juhlatjatilaisuudet/juhla-kokous-jasaunatilat/kokoustilat/kokouskeskus.aspx
Nuo Juveneksen hinnatkaan ei ihan mahdottomia. Pitäskö sieltä kysellä?
Itellä on tuo rakennusprojekti menossa, joten jäi tänä syksynä Saku vällistä, mutta jos ensi syksynä olis jo oman katon alla.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 5.32:   
Sivuhuomioita täältä heittelen, ottakaa ei-liian-vakavasti: Saku-nimi tosiaan kannattanee pitää tietokonekulttuuritapahtumaksi mieltyvänä, pelitapahtumat sitten vain pelitapahtumina. Kolvinkärystä kirjaston huolestuminen vaikutti ensin turhalta, mutta sitten hoksasin, että siellä ehkä ajatellaan mahdollisia astmaatikkoja kävijöissä, julkinen tila kun on. Pääsymaksu Sakuille kuulostaa aika pahalta korvissa, mutta järjestäjät toki päättävät miten tekevät. Kirjasto kuitenkin vaikuttaisi hyvältä paikalta valittavaksi.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 10.18:   
Minusta joku 5-10e pääsymaksu voisi olla ihan passeli jos se jotain auttaa. Tuskinpa tuolla kustannuksella kukaan vielä konkurssiin mene.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 10.46:   
Siinä on vaan se että monessa vuokratilassa on eri hinnastohinta pääsymaksulliselle tapahtumalle. Näin on esimerkiksi Metsossa. Hinta nousi heti 50e tunti jos pääsymaksu kerätään, joten emme saavuta sillä mitään hyötyä ja joku vielä joutuu olemaan liputtajanakin.

Tuntuu että Metson aikatauluun on noin puolet tämän threadin väestä tyytyväisiä ja toinen puoli ei. Paikkana kaikki tuntuvat sen kyllä hyväksyvän.

Tuon kurjalta tuntuvan 6h tapahtumalimiitin takia voisiko nyt saada ihan suoraan sen tiedon paljonko yhdistyksen rahoja olisi käytässä seuraavan tapahtuman tilavuokraan, jotta voisi katsella ja kysellä vielä tarjouksia muualta kuten noista Eeron esittämistä kohteista. Toisin sanoen mitä maksoimme Heurekasta viimeksi? Kyllä varmaan lähelle sama summa pitäisi olla ensi vuoden tapahtumaankin käytössä vaikka ei juhlavuosi olekaan.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 12.33:   
Tarkoitin yllä, että pääsymaksu muuttaa tapahtuman imagoa melko rajusti, en sitä, etteikö kävijöillä olisi siihen varaa. Heistä tulee sitten maksaneita asiakkaita, jotka odottavat ehkä palvelua, katetta maksulleen, kirjoittavat siitä raportteja tapahtumakokemusten sijaan hinta-laatuvertailuina tms. jne. Tai sitten eivät, mutta imagomuutosta kannattanee kuitenkin pohtia päätöstä tehtäessä, vähättelemättä sen merkitystä (mutta myös liioittelematta, kuten itse tässä tarkoituksella tein, hyi minua taas.-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 13.38:   
Hienoa että Jarmo ja Terho olette myös tuoneet uutta ääntä ja vanhoja kokemuksia myös ketjuun Hanzun ja muiden seurauksi. Kiitos myös Eerolle uusista tapahtumapaikkaideoista! Mitä enemmän kokkeja sopassa, sen parempi tässä vaiheessa kun kaikki on avoinna. Myöhemmin sanonta sitten kääntyykin toki ehkä toisin päin. :-)

Pääsymaksut kieltämättä ovat ikuisuuskysymys. Koskaan niitä ei ole tehty, mutta niihin liittyy plussia ja miinuksia kuten moni mainitsee. Tuskin se 5-10 euroa budjettia monellakaan kaataisi, mutta psykologisesti ilmainen tapahtuma voi houkutella enemmän - pienikin maksu voi nousta henkisesti isoksi, jos on kiikun-kaakun tapahtuman suhteen. (Ja satunnaisvieraat maksu toki poistaa, mutta ehkei se nyt ole niin olennaista tässä vaiheessa keskustelua.)

Toisaalta jos pääsymaksu olisi välttämättömyys asianmukaisten tilojen saamiseen, tuskin se mikään mahdottomuus olisi, kunhan ei käy niin että pääsymaksu kasvattaa vuokraa liikaa. Miehittäminen toki on sitten yksi suurimmista haasteista, ottaen huomioon kuinka pienellä väellä (kaksi henkeä) Saku 2013:kin lopulta vedettiin, koko päivän paikalla olleiden organisaattoreiden osalta - onneksi näytteilleasettajavapaaehtoiset hoitivat itse sisällön.

Kun jo yhdistyksen myyntipisteen, näytteilleasettajien tarpeiden ja auditorion hoitaminen veti kaksi ihmistä aika hyvin kiinni, melkeinpä pääsymaksut tarvitsisivat ainakin sen kolmannen kierrätettävän organisaattorin koko päiväksi paikalle. 1990-luvun Sakuissahan meitä oli aina 3-4 yhdistyksen organisoijaa vähintään, enemmänkin isommissa.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 14.27:   
Kerätään ne maksut ennen tapahtumaa foorumin kautta ja tapahtuma itsessään ilmainen. Jokainen maksaa omantuntonsa mukaan. Kolehti kiertämään vain.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 10. lokakuuta, 2013 - klo 14.41:   
Tuossa muodossaan asia voitaisiin varmaan tulkinta rahankeräykseksi, joka vaatii luvan - ja joka maksaa. :-) Ei oo helppoo...

Toki, ideana että pääsylippuja myytäisiin etukäteen on toki erinomainen - jos pääsymaksuihin mentäisiin. Hyvä idea.

Joka tapauksessa jonkin verran rahaahan yhdistyksellä on, eli sikäli edellytykset Tampereelle eivät ainakaan olemattomat ole pääsymaksuttomallekaan tapahtumalle.

 

Boogie
Käyttäjätunnus: boogie

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2013 - klo 23.28:   
Täällähän käydään hotteina (-:
Vapriikki ja Metso on molemmat kivasti SteamPunkahtavia, kuparia, vanhoja koneita,..
Eetvartin muuten - 2004 - maksoi yhdistykselle 0 juroa (muistaakseni) ja olisimme saaneet Auditorion speciaalihalvalla. Jälkiviisaana se olisi ollut kivasti ilmavampi AOS ja MOS -esittelyihin. B2T:
Pietilä-sali toiminee ok ja Metsossa riittää myös satunnaiskävijöitä, eli ok vaihtoehto.
Konepuolella saisi olla - REVoL(+!0z - the Rivals, eli Haastajat yhdellä-kahdella pöydällä; C64: Spectrum, MSX,.. - QL - Amiga: Atari ST. Ja mieluimmin toimivina ja xpert per se. Ainakin meikäläistä kiinnostaa kilpailijoiden ominaisuudet ja miksi hävisivät. Aika on kyllä Metsossa lyhyt, mutta mietitään... Yhteisruokailu Jatkopaikka (kabinetti) Alan konsertti...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 12. lokakuuta, 2013 - klo 0.27:   
>the Rivals, eli Haastajat yhdellä-kahdella pöydällä; C64: Spectrum, MSX,.. - QL - Amiga: Atari ST.

Pidän ideasta! :-)

Sopisi myös siihen Sakun profiloimiseen tietokonekulttuuritapahtumana, jossa retrolla laajemminkin sijaa majatalossa...

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 20. lokakuuta, 2013 - klo 14.10:   
On ollut puhetta ettei seuraavaa tapahtuma kanna Saku-nimeä. Pienenä kevennyksenä voisin ehdottaa meneillään olevan AmiWestin inspiroimana tapahtuman nimeksi AmiNääs. Kotisivutkin olisi jo valmiina: http://bellsouthpwp.net/b/r/bruceb711/amiga/amiga.html

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 20. lokakuuta, 2013 - klo 23.08:   
Tai miksei yhdistää kaksi pahaa... ;)

SakuNääs

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: