Saku 2013 ideointiketju

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2013 » Saku 2013 ideointiketju « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 17.07:   
Aikainen lintu madon nappaa. :-)

Päivämäärä varmaan pitäis arpoa mahdollisimman aikaisin, tai vaikka ensialkuun kuukausi. Oisko kesälomakuukaudet pahoja?

Ideoiden pohjille:
-Esittelykierros 1h ovien avautumisen jälkeen
--mikrofoni kourassa esitellään kansalle mitä tiloissa on nähtävissä
--lisäksi vois jollakulla olla "esittelijä" nauha käsivarressa, hän voisi kierrättää kaikkia silmäätekeviä kuuluisuuksia ympäri salia esitellen vehkeet ja vermeet
-leikkimielinen Ohjelmointi kisa (Helloworld2?)
-myytäväksi NG laitteita (edellyttää toki nykyistä halvempia uusia laitteita ja hyvin testattuja käytettyjä ja ehkä yhteisöllistä osallistumista kaupiteltavan materiaalin hankintaan (rahallisesti+vapaaehtoisvoimaa))
-MOS (ja AOS4) registeröintipalvelu
(kaikilla ei ole PayPal kompetenssia ja joillain suutareillakin on kengät hukassa)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 19.23:   
Tai sitten ohjelmointikisan tilalle Amiga/retro aiheinen musakompo... tuli mieleen tosta yhdestä Hello World -entrystä :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 19.44:   
jPV: molemmat ja graffa kompo.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 19.44:   
ja siis deluxe paint tyypin grafiikalle.

 

Tomi
Käyttäjätunnus: tomi

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 22.46:   
Parittomat viikot käyvät mulle parhaiten, jos ajankohtaa varten voi toiveita heittää.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 1. lokakuuta, 2012 - klo 23.11:   
Jos compoja yms. ohjelmaa on enemmän niin sitten meetingiin pitää tehdä melkeimpä ohjelma kellonaikoineen jotta homma toimii paremmin eikä asiat tapahdu niin yllättäen. Yksi päivä tuntuu vähän lyhyeltä mutta kyllä siihenkin paljon saa mahtumaan.

Mikin avulla äänen saa kyllä kantamaan ihan hyvin ja ainahan voi käyttää assyilta tuttua kill all light & noise pätkää ennen ohjelmanumeroja :-).

Kyllä graffa, musa ja koodauskompot on aina tervetulleita ja saattaisivat tuoda omalta osaltaan lisää väkeä varsinkin jos sallitaan muutkin alustat kuin Amiga - liekö sitten yhdistyksen hengen mukaista mutta olihan tuolla nytkin C64:ää hyvin edustettuna.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 0.27:   
Rakki: koodaus minusta kaikille motorlan,ibmän tai mossin prossulla varsutetuille koneille ja mikrokontrollereille :-).

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 12.13:   
Oulun tämänvuotisen sukseen suuri syy lienee vektorama, taiteidenyö yms. PR työ.
Eli mitä vastaavaa voisi etelässä tehdä jotta porukka liikahtaisi?
(jotain espoo-helsinki alueella ja jotain TREella?)

Ja SAKU2012 paikka olisi? Tampere?

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 12.17:   
SAKU2013 paikka tietenki. heh.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 12.38:   
Tampere on mun ehdotus myös Saku 2013 paikkakunnaksi.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 13.57:   
Vanhasta kokemuksesta sanoisin että paras paikka on sellainen, joka on mahdollisimman lähellä mahdollisimman suurta joukkoa vierailijoita. Paikka joka on linnuntietä "välissä" mutta kaukana kaikista, ei ole hyvä, koska kynnys lähteä on joka tapauksessa suuri jos etäisyys on pidempi kuin lyhyt. Jos kaikilla on keskipitkäetäisyys, moni jää pois, koska lyhyttä pidempi etäisyys on monelle suoraan este. Eli vaikka "keskiarvopaikat" jossain kartan välimaastossa kuulostavat teoriassa hyvältä, käytännössä ne eivät toimi. Tärkeää olisi siis, että matka olisi super-lyhyt mahdollisimman monelle potentiaaliselle tulijalle, koska suurin osa kävijöistä on aina niitä joille matka on super-lyhyt. Jos matka on vain harvalle tai ei kenellekään super-lyhyt, kävijöitä on myös vähemmän, koska vähänkin pidempi matka (vaikka sitten vain ajo Tampereelle) on aina este monille.

Oulussa selvästi on tätä yleisöä, mitä 60-70 ihmistä ainakin kävi. Pääkaupunkiseudulla varmasti olisi myös potentiaalia, koska täällä potentiaalinen volyymi on valtavasti suurempi kuin muualla. En osaa ottaa kantaa Tampereeseen, minua viisaammat osaavat kertoa kuinka paljon lähiyleisöä siellä olisi, mahdollisesti enemmän kuin Oulussa? Tampere kuitenkin varmasti karsisi pk-seudulta tulevaa yleisöä merkittävästi, koska etäisyys on kuitenkin enemmän kuin triviaali. Toki tuleminen olisi helpompaa etelän harrastajille Tampereelle kuin Ouluun, mutta kuitenkin sen verran kaukana että spontaanit sunnuntai-kävijät pk-seudulta jäisivät pois - mahdollisesti aika suuri potentiaalinen kävijäjoukko. Tässä tapauksessa olisi hyvä miettiä, saisiko yleisöä vieläkin enemmän tekemällä suosiolla pk-seudulla.

Tärkeintä olisi olla mahdollisimman lähellä isoimpia mahdollisia massoja, pahinta on olla vähän kaukana kaikista. Koska itse olen kauan sitten tipahtanut kärryiltä missä on paras "retroyleisö" Suomessa, jätän paikan valinnan viisaampiin käsiin. :-) Olennaista tietysti on myös järjestäjien halu. He kantavat vaivan ja vastuun, joten he tietysti valitsevat paikankin.

Mutta tällainen kokemus pääni niksipirkasta jaettavaksi, valita paikka jossa mahdollisimman suuri joukko realistisesti potentiaalisia kävijöitä on super-lyhyen matkan päässä. Sanoisin että se on paras paikka jos yleisövolyymi halutaan maksimoida. Aktiivinaamat tulevat joka tapauksessa kauempaakin, mutta he ovat samalla aina vähemmistö. Massat eivät matkusta edes tuntia, vaan paikan on oltava lähellä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.03:   
Tampere fiksuin vailinta oulun kanssa. Tampereelle pääseen järjellisesti vielä ensinnäkin jos ouluun matkustuksen hintaa miettii se tekee siitä käytännössä mahdottoman jutun näillä tuloilla varsinkin kun toinen syy ikuisesti poissa mennä ouluun ja oulussa on väkeä. ps. en jaksanut kirjoitta oulua ja tamperetta isolla kokoajan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.05:   
Toinen asia mitä voi miettiä, halutaanko paikasta mahdollisimman piipahdusaltis - vaiko ei. Saku 2012 -paikka oli loistava harrastelijoiden ja kavereiden illanviettoon, jotain missä olisin viihtynyt pidempäänkin ellei viimeinen kone olisi kutsunut, mutta taas sitten kaduntallaajien, "sunnitai-kävijöiden" piipahtamiseen ovikellon soittaminen ja johdatus retroluolaan voi olla pelottava. Aikoinaan Heurekan hyvä puoli oli, että paikka oli henkisesti helppo piipahtaa niillekin jotka eivät tunteneet ketään tai mitään, koska se oli selvästi yleisötilaa.

Yksi voisi olla järjestää tapahtuma yleisöpaikassa ja vieläpä sunnuntaina päivällä, ilmeisesti hyvä päivä ottaa vaikka perhe mukaan ja mennä ihmettelemään kulttuuria...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.10:   
Vielä yksi kommentti päivän valinnasta: En suosittele kesäviikonloppuja. Liian monella on kesämökki tai lomamatka silloin mielessä, tulee perhesyyt tai muut nopeasti esteeksi. Syyskuu on itse asiassa ajankohtana aika hyvä tällaiseen...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.34:   
Tampere myös mun toivomus ja toteutuessa pyrkisin osallistumaan myös järjestelyihin jossain määrin ellei sitten Oulun-päämajasta tule jo niin kova iskuryhmä ettei muita varsinaisesti tarvita esivalmisteluihin.

Miksi Tampere? No vaikka siksi että milestäni tapahtuman onnistumista ei mitata kävijämäärillä ja sillä että tavoitellaan suurinta mahdollista yleisöä, vaan palvellaan niitä jotka ovat riittävän innokkaita tämän asian eteen ja tästä joukosta tällä kertaa erityisesti niitä joiden asuinseudulla ei ole pitkään aikaan järjestetty mitään Commodore suvun retroiluun liittyvää. Boogie jaksaa epäilemättä matkustaa muuallekin, mutta ihan vaan kunnianosoituksena hänelle vois Tampereen seudulla jotain järjestää vaihteeksi. Mielestäni pääkaupunkiseudun vuoro ei ole vielä koska tämän kaltaista toimintaa on muutenkin ja olenkohan ihan hakoteillä jos ajattelen että siellä tilavuokrat kenties löisivät naamalle kuin märkä rätti ellei jotain suhteita ole jonnekin missä tapahtuman voisi ilmaiseksi tai edullisesti pitää.

Kannatan myös aikatauluttamista ja kenties parin päivän tapahtumaa, jotta kukin voisi valikoida mikä kiinnostaa ja nekin jotka eivät pysty koko päiväksi tai viikonlopuksi tulemaan, voisivat piipahtaa.

Jos Tampere toteutuu ja korjaajia pääsee paikalle niin jotain korjauspalvelua voitaisiin koittaa järjestää. Tämä kuitenkin vaatii valaistusta, että Assembly tyyppinen pimenennys ei siinä hetkessä käy jos ollaan kaikki samassa tilassa. Muualle en ainakaan minä lähde mitään korjauslaitteistoja kiikuttamaan.

Muutama hatusta vedetty kutsuvieras toive:
Jukka Marin (ex-C=Lehti)
Toni Wilen (WinUAE)

Kysehän on siitä mitä siellä halutaan tehdä, jos pelikilpailut ja hauskanpito on pääasia, niin toki se vetää eniten väkeä, mutta siihen käytetty aika on tietysti pois siitä mitä voisi saada jakamalla teknistä tietämystä harrastukselle.

Jos nyt oletetaan että tapahtumapaikka olisi niin iso että kadulta voi noin vaan pompata ja sinne tulee paljon ihmisiä joilla ei ole koskaan Amigaa ollutkaan, niin he tulevat varmasti ensisijaisesti katselemaan, keskustelemaan ja pelaamaan, niin se mitä itse saa tapahtumasta menee enemmän tuonne huvi kuin hyöty osastolle mikä ei taas minua niin paljon kiinnosta kuin se että haluaa päästä eteenpäin harrastuksen ongelmakohdista ja samalla jakaa tietämystä.

Näitä aiemmin järjestäneet toki varmaan tietävät missä se sopiva balanssi on huvi ja hyöty välillä jo siitä päätellen että edellisia tapahtumia on kehuttu.

Yksi mitä haluasin tietää että mitenkä sitä uskaltaa viedä tiloihin tonnin vehkeet jos siellä lappaa väkeä jotka kukaan ei ole koskaan nähnytkään. Onko teillä ollut siellä jotain organisoituja vahtivuoroja tai mitään että pääsee ettei kone ole kadonnut kun tulee jostain tauolta?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 14.47:   
Vielä sellainen näkökulma, että Suomen Amiga-käyttäjät ry. oli Tampereella viimeksi 2004 (edellinen kerta lauantain lisäksi kun olin itse mukana) ja vain sitä ennen pk-seudulla, eli pk-seudulla ei ole tosiaan tehty mitään kymmeneen vuoteen. Tampereellakin Suomen Amiga-käyttäjät ry. on ollut lyhyemmän ajan sisään kuin pk-seudulla. :-)

Ei sillä että tällä mitään väliä on, kunhan tuon esiin että pk-seudulla ei tosiaan mitään Amiga-juttuja ole tehty aikoihin. Toki täällä on partyja ja sellaista muuta tapahtumaa ja tietysti historiassa yhdistys on ollut pk-seudulla paljon. Lähinnä vain toin perspektiiviä siihen, että mikäli motivaatio on kerätä mahdollisimman paljon kävijöitä, kannattaa valita sellainen alue joka on mahdollisimman suurelle joukolle mahdollisimman lyhyen etäisyyden päässä.

Lisäksi kun kysymys on 20 v. -juhlatapahtumasta, kenties sillä on jotain vaikutusta siihen mikä katsotaan parhaaksi tapahtumapaikaksi ja -tavaksi. Moni yhdistyksen vanha naama on pk-seudulla, on toki muuallakin. Mutta sen päätöksen tietysti täysin jätän viisaampien ja päättävien tahojen haltuun, kunhan tuon perspektiiviä mukaan.

Itse tosiaan olen ollut sekä Tampeereella, Oulussa, Valkeakoskella ja ties missä yhdistyksen tapahtumissa useita kertoja (vaikka asun pk-seudulla), joten kyse ei ole omasta halustani tai toiveesta - vaan siitä että haluan tuoda puolestani parasta tietoa pöytään jotta yhdistys voi tehdä parhaan valinnan tapahtuman kannalta.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 15.02:   
Vielä tuosta yleisötilakysymyksestä, Heurekan hyvä puoli aikoinaan oli ettei sinne kuitenkaan tultu kadulta - vaan tiedekeskuksen aulan kautta. Paikkana myös tällainen teknishenkinen tiedekeskus oli sopiva yleisön valikoitumisen kannalta. Se vähensi sellaista vääränlaista kävijämassaa. Suoraan kaupungin keskutassa ison kadun varressa olevassa kaupan kaltaisessa tilassa ongelmakäytöstä voisi olla enemmän. En itse muista mitään erityisiä turvaongelmia tai toisaalta -valmisteluitakaan olleen Heurekan tapahtumissa, joissa kävi satoja vieraita.

Ottaen huomioon että kaikki yhdistyksen varhaiset kokoukset olivat Heurekassa, ei se ainakaan 20 v. -juhlatapahtuman kannalta olisi huono paikka. :-) Sitä en tiedä millaista tilaa on tarjolla ja mitä se maksaa, mutta ainakaan aikoinaan hintataso ei ollut yhdistysbudjetille ongelma.

En edelleenkään ehdota tai aja pk-seutua paikkana tai Heurekaa valinnaksi, kunhan tuon tietoa pöydälle päättäjien käyttöön. Paremmat päät sitten valitsevat mitä valitsevat. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 15.07:   
Tarkotin että PK-seudulla on ollut viime aikoina sentään edes pienimuotoisia Commodore 64 aiheisia tapahtumia.

Mielestäni 20 v. tapahtuma sinne PK-seudulle tai jos ei onnistu niin Ouluun ja se olkoon sitten sellainen enemmän uusia (tai uudelleen kiinnostuneita) rekrytoiva julkisuushakuinen tapahtuma.

Huomauttehan että tämä nyt siis vaan ideointia kun sitä varten tämä ketju on eikä mitään en-tuu-jos-on-siellä asennetta.

Janne sanoi hyvin muut päättäkööt, en haluaisi Tamperetta ajaa väkisin läpi kun en pysty yksin takaamaan ettei tapahtuma floppaa täällä kun vielä edes viime kesältä peruuntuneeseen tapahumaan Tampereella ei ihan hirveästi vastuunkantajina kukaan itseään esitellyt vielä siinäkään vaiheessa kun noin viikkoa ennen peruttiin koko juttu. Ilman muuta Heurekaan, jos Tampere ei tarpeeksi ajoissa ala heräilemään ajatukseen.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 15.14:   
Hyviä kommentteja.

Kaikkein tärkeintä on tietysti mitä tekijät haluavat tehdä. Vapaaehtoishommissa se on tärkeää. Puskista on helppo huudella, mutta tekijät tekevät ja huutelijat huutelevat. :-) Ilman tekijöitä ei ole tapahtumaakaan. Minusta on hienoa että Oulussa esim. on tehty viimeisen kymmenen vuoden aikana valtavasti. Se on upea juttu, vaikka ei olekaan varmasti isoimpien massojen äärellä, niin toisaalta se on tekijöidensä äärellä ja Oulussa asuvien ihmisten äärellä. Hyvä niin!

Jo aikoinaan, 90-luvun alussa, Saku perustettiin olemaan koko Suomen kerho - ei vain pk-seudun. Se puoli sitten puoltaa tietysti tapahtumia myös muualla kuin pk-seudulla. Se on sitten toinen kysymys mitkä tapahtumat ovat pk-seudulla ja mitkä ovat muualla. 20 v. -tapahtuman luonne varmaan puoltaisi pk-seutua tavallaan, mutta toisaalta yhtä hyvin se voisi olla muuallakin.

10 v. -illavietto oli aikoinaan Riihimäellä, sielläkin olin. Aika harva kyllä oli, koska Saku starttasi juhannuksena (10 v. -juhla oli samana päivänä) ja juhannuksena monilla tuntu olevan muuta menoa... mitä ikinä tehdäänkin, en järjestäisi Saku 2013:sta juhannuksena. :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 17.55:   
Heitän ideointiriiheen tapahtumapaikaksi Tampere-Talon, mikäli Saku 2013 järjestettäisiin Tampereella. Valoa, tekniikkaa ja avaruutta, erinomaiset lähtökohdat juhlatapahtumalle.

http://www.tampere-talo.fi/

http://www.tampere-talo.fi/jarjestajille/messut-ja-nayttelyt/

Tilojen esittely (PDF)
http://res.tampere-talo.fi/files/kerroskartat.pdf

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 18.44:   
Terhox: tykkään ideastasi.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 19.38:   
Hyviä kommentteja.
Jos vain saadaan järjestelyihin muskelia niin useampi tapahtuma joista yksi on se iso juttu.

Esim. Helsingin seudulla jokin PR stunttijuttuhomma (näkyvästi assyille???)???
Syyskuussa Tampereelle sakukokous+jatkot seuraavaan päivään??
Pikkujoulun aikoihin pienet kemut oulussa.

(meillä pitäis olla SakuPaku jolla siirtyy iskutiimin kalusto eri paikkoihin... bounty kehiin! (puolileikilläni ... mutta ajatelkaapas mahdollisuuksia) ... tai sitten katettu sakuperäkärry ... semmoista kun vois vetää vaikka vuokratulla minibussilla tai asuntoautolla)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 19.45:   
Hetitän vielä tähän tuohon Tre taloon ideaan tilaehdotusta.

Rondo
http://www.tampere-talo.fi/tietoa-talosta/tilat/muut-tilat/rondo/

Pohjakerroksessa, siinä on sitten kahvila / ruokagalleria vieressä.

http://www.tampere-talo.fi/tietoa-talosta/tilat/ravintolat/soolo/

Tässä haen sitä myös, että jos joku vieras tulee kauempaa niin on sitten puitteet sen mukaiset että kannatti tulla...

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 21.47:   
onhan se hienoa ehdotella ja kertoa missä seuraava tapahtuma järjestettäisiin !
mutta vaikka paikka olisi rovaniemi
tilaisuutta ei tapahdu jos sille ei löydy järjestävää porukkaa
ilman sitä ei ole mitään
toisekseen kenen lompakolle mennään kun tarvitaan rahaa järjestelyihin... saku tapahtumiinhan ei tunnetusti ole ollut sisään pääsy maksua millä kulut maksettaisiin

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 22.00:   
Ainakin ennen Saku-tapahtumat maksettiin yhdistyksen rahoilla ja rahat on kerätty jäsenmaksuilla - oletan että tämä on idea Saku 2013:ssakin. Tapahtumathan ovat mitä parhainta Amiga-toiminnan tukemista Suomessa ja sitä tukea vartenhan niitä jäsenmaksuja kerätään. Nykyhallinto voi toki tarkentaa, jos suunnitelma tai toiminta on jotenkin muuttunut. :-)

Se on toki totta, että tilavuokran ja rekvisiitan maksaminen on vain pieni osa yhtälöä. Vapaaehtoiset järjestäjät ovat se voima jonka mukana asiat nousevat ja kaatuvat, jos ovat jotain tehdäkseen. Iso hattu siis Team Oululle, joka on vetänyt hienoa showta viimeiset vuodet! Minun yksittäisenä mielipiteenäni Saku 2013 voi olla hyvin Oulussa, jos muuhun ei taivuta. Tärkeintä että on siellä missä se saadaan aikaiseksi.

Mutta jos paikka voi olla missä vaan ja parhaita kävijävirtoja halutaan toiminnan äärelle, uskoisin että pk-seutu olisi yksi vaihtoehto. Lopulta aina vain pieni vähemmistö on valmis matkustamaan, suurin yleisö tulee tapahtumapaikan lähistöltä - ja mitä enemmän väkeä asuu lähellä, sen enemmän kävijöitä. (Jos halutaan taas massayleisötilaisuuden sijaan vakavampi Amiga-harrastelijatapaaminen, se kannattaa tietysti järjestää siellä missä on eniten niitä sopivia harrastajia.)

Kutsuvierasidea on hyvä, vaikka globaalisti. Innostuisikohan joku ulkomaalainen Amiga-maailman legenda poikkeamaan Suomessa muistelemassa menneitä? Ei varmaan, mutta mitä jos...

Sellaista pohdiskelua, toivottavasti siitä on jotain apua. :-)

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 22.26:   
Tuli mieleen villi idea Sakun pitämisestä Alternative Partyilla? Siellä on ainakin kohderyhmät kohdallaan ja kesto olisi vähintäänkin riittävä :-). Jos kuulostaa huonolta, niin idean voi ohittaa.

Kesä on tosiaan hieman huonoa aikaa kun on niitä kesäjuhlia (häitä, Juhannusta, mökkiviikonloppuja jne.). Syyskuu lienee paras mahdollinen mutta järjestäjäthän sen päättävät. Iso tapahtuma pitää minustakin olla sellaisessa paikassa jonne tulee aidosti väkeä.

Jyväskylä lienee isommalle Amiga-tapahtumalle marginaalinen paikka, mutta ainahan voidaan miettiä pienimuotoisempaa meetingiä myös tänne. Täälläkin on nippu harrastajia mutta harvemmin ketään näkee. Pystynen osallistumaan järjestelyihin tarvittaessa niin pienemmän kuin isommankin tapahtuman osalta vapaa-ajan puitteissa.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 2. lokakuuta, 2012 - klo 22.33:   
Minullekin tuli tuo Alt-party jotenkin vahvasti näistä keskusteluista mieleen. Olisi pk-seudulla, ei ole kesällä ja paikalla on entisiä ja nykyisiä harrastajia. Usein myös vieraat sivunneet Amigaa/C64:ää. Ehkä noiden yhteydestä löytyisi joku halli, jossa tapahtuman voisi järjestää siten, ettei tarvitse pääsymaksua periä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 0.33:   
Tässä pitäisi miettiä, millaista yleisöä odotamme tapahtumaan. Haluammeko tuoda tapahtumaa ja Amigaa esille myös uusille kohderyhmille vaiko jo olemassa oleville?

Millainen on tapahtuman luonne? Onko se myös koulutusta sisältävä vaiko pelkästään hauskaa yhdessäoloa? Millainen tapahtuma vetoaisi esim. Hyperioniin että toisi koneet paikalle ja esittelisi AmigaOS 4:sta audienssille?

Mua kiinnostaisi paljon kuulla AmigaOS kehityksestä, tulevaisuuden visioista... ihan kehittäjiltä itseltään. Se kiinnostaisi myös mediaa.

Olisi mielenkiintoista tutustua Xena prosesessoriin ja sen mahdollisuuksiin. Repäisevä demo toisi varmasti yleensä ATK:sta kiinnostuneita paikalle.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 2.17:   
Janne, sulla on mun luonto. Vai oliko se vastoinpäin.

Oma mielipiteeni: Pk-seutu. Se oli piste siinä lopussa. Perustelen. Mitä tapahtumalta halutaan?

Jos halutaan pitää pientä kivaa puuhastelua, sitä on tehty viimeiset kymmenen vuotta. Ei siinä mitään, kivaa on aina ollut. Sama +-20 ihmisen porukka muutamalla vaihtuvalla naamalla ja vierailevalla tähdellä. Eteenpäin nitkutellen ja tilin saldo vatupassissa. Se onnistuu Oulussakin, mutta kuten sanottua, tämä on niin nähty. Vaikka varaisimme Oulu-hallin, massat ovat muualla. Perustuote - pelitapahtumat ja kone-esittelyt - on todettu toimivaksi ja se voidaan viedä muuallekin.

Jos halutaan turauttaa 20-vuotisen taipaleen kunniaksi tili nollille ja lopettaa yhdistys samaan syssyyn, se voidaan tehdä vaikka Pihtiputaalla, noin kärjistetysti. Kyllä sinnekin se pari-kolmekymmentä ihmistä varmasti saapuu. Eläkkeelle te ette ole minua tähänkään mennessä päästäneet, ja suoraan sanottuna olisi typerää niitata yhdistys nyt, kun toiminnalla ja Amigallakin on viimein uutta nostetta. Enää ei tarvitse puolustella harrastustaan, ja "retroilu" kaikin puolin elää uutta kevättä. Tämä vuosi on ollut yhdistykselle piristysruiske monella tavalla.

Jos halutaan jatkuvuutta, pitää hakea massaa. Missä tahansa on oltukin, se massa tulee lähiympäristöstä. Pk-seudulla on massaa. Se ei tule kauas - Heurekakin oli liian kaukana monille. Se fakta ei ole kymmenessä vuodessa muuttunut. Pitkien etäisyyksien maassa liikkuvat ne, jotka muutenkin ovat tottuneet liikkumaan ja lähtemään. Olen ollut Saku 99:stä lähtien mukana kaikissa yhdistyksen "omissa" tapahtumissa Pegasos/Fathammer-tilaisuutta lukuunottamatta. +-20 kävijää. Thendic Francea Oulussa 2002 morjesti noin 60, ymmärrettävistä syistä. Riihimäki 2003: 30 kävijää, pk-seudulta: 6. Kaikkien niin muistelema Tampere 2004: 50 kävijää, pk-seudulta: 5. Voin tehdä näistä tapahtumistamme vaikka minkälaista tilastokäppyrää jos tarvis.

Fakta on se, että Tampereelta tai Oulusta on lyhyempi matka pk-seudulle kuin päinvastoin. Olemme tarjonneet rahallista, henkistä ja materiaalista apua, ruoskaa, porkkanaa, rukoilua, anelua ja vaikka mitä, mutta kuten Virgo sanoo, jos kukaan ei tee, mitään ei tapahdu (ja he ovat sentään Boogien kanssa tulleet pyydettäessä lähes aina ja kaikkialle, mistä kiitos ja kumarrus). Ei tapahtunut Tampereellakaan tämän vuoden heinäkuusssa mitään, vaikka siitä keskusteltiin Saku-foorumissa SYYSKUUSTA 2011 ASTI! Loput keskustelusta olikin sitten kimppakyytien järjestämistä Ouluun.

Summa summarum: Ei ole tapahtunut siihen kymmeneen vuoteen muuten kuin Oulun ydinporukan voimin, eikä se repeä kaikkialle. En nosta nokkaa, totean vain kylmän ja todellisen faktan. Esimerkiksi: meitä on oikein erikseeen pyydetty Poriin 10.11.12 klo 12-16 Kansallisen pelipäivän (http://www.meku.fi/pelipaiva/) tapahtumaan, mutta lyön satasesta vetoa, että ellei Oulusta lähdetä, mitään ei tapahdu. Poriin on täältä pirusti matkaa neljän tunnin tapahtuman vuoksi, mutta haluaisin näkyvyyttä sinne. Osoittakaa kerrankin, että olen väärässä.

Nyt ei tarvita enää hymistelyjä. Haihattelut nimekkäistä edes kotimaisista vieraista voi unohtaa, ellei tapahtumaa saada pian jalalle ja sellaiseen paikkaan, johon porukkaa tulee. Olen nähnyt, ketkä yhdistyksessä tekevät, ketkä osallistuvat - edes jäsenmaksuin, ketkä hymistelevät ja ketkä ovat vain nimellisesti mukana - tiedätte sen varmasti itsekin. Sillä ei ole nyt väliä. Nyt pitää tehdä, ja joka ei siihen pysty voi käpertyä vapaasti koloonsa kuten ennenkin. Nyt on tarjolla ruoskaa, perkele. :-)

Vuosikokouksesta: Se on muodollisuus jonka voi hoitaa ja joka hoidetaan pois ennen tapahtumaa, siihen ei kannata uhrata yhtään enempää aikaa kuin on pakko. Itse kokous ei välttämättä vie ajallisesti kuin enintään vartin, valmistelut sen sijaan sitäkin enemmän (lähinnä minulta, koska teen kaiken). Sääntöihin on lisätty mahdollisuus osallistua kokouksiin myös etäyhteydellä ja sitä voidaan hyödyntää tarvittaessa. Pidetään Saku 2013 täysin erillään vuosikokouksesta.

Sunnuntaitapahtuma on mielestäni poissuljettu, jos järjestäjäporukka on enimmäkseen muualta. Lauantai on hyvä, kaksipäiväinen rahallisesti mahdotonta. Rahat tulevat yhdistyksen kassasta, joka karttuu lähinnä vain jäsenmaksuista, ja niitä tulee siitä massasta - etukäteenkin, jos tapahtuma on kiinnostava ja hyvässä paikassa. Kauempaa tulevat järjestäjät maksavat yöpymiset omasta pussistaan. Altit tai Assemblyt - kivoja, jos halutaan päästä isomman kainaloon, siinäkin on puolensa. Mieluummin pitäisin kuitenkin nyt ihan oman tapahtuman, 20 vuotta toimintaa melkeinpä velvoittaa siihen. Jos toiminta jatkuu, mennään jatkossa vaikka minne pippaloihin, jos mahdutaan ja löytyy niitä jotka sinne lähtevät.

Ruoska on minun, sana teidän. Jatkakaa.

Anu Seilonen
jäsen 1994->
Saku-lehden oikolukija 1994->
päätoimittaja 1998->
hallituksessa 1999->
kirjanpitäjä 1999->
puheenjohtaja 2000->
webmaster 2002->
I dare you.

 

Piru
Käyttäjätunnus: piru

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 3.47:   
Altit on kuopattu vanhassa muodossaan. Tilalla on WÄRK:fest http://www.warkfest.org/

PS. Jos muistan oikein niin siellä Riihimäen "Saku 10v"-bileissä oli kokonaiset 3 osallistujaa ;-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 7.52:   
Sieltäpä tuli myllykirje! :-) Kyllä, meillä on pomo paikallaan, sitä tuskin voi kukaan kiistää...

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 8.16:   
Jos tapahtuman paikka on Tampere, käynnistän selvityksen Tampere-Talon kanssa.

Pääkaupunkiseudun tuntee paikalliset siellä paremmin. Heurekalle joku vaihtoehto, hyvin läheltä Helsingin keskustaa. Tai metroverkoston lähettyvillä.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 9.46:   
Piru: Neljä. (: Ja se oli suht epävirallinen kuitenkin, kun "kutsunnat" myöhästyivät ja muutenkin viime tipassa koolle kutsuttu rääppiäinen. Varsinainen vuosikokous oli syyskuussa, Riihimäellä sekin.

http://saku.amigafin.org/lehti/online/43/ajankohtaiset/grillijuhla_juhannuksena.html

Sääli sinänsä. Tätä toista täyttä kymppiä ei missata.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 9.54:   
Kun kirjoitin vajaa kymmenen vuotta sitten tuohon juttuun sanat "Tämän jutun myötä kohotetaan seuraavalle vuosikymmenelle!", en varsinaisesti uskonut että yhdistys olisi juhlimassa tuplaavaa merkkipaalua - ainakaan elinvoimaisena, ehkä paperilla sentään.

Suotakoon minulle anteeksi, en tiennyt että Oulussa asuu ihmesammakoita. Nyt tiedän paremmin.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 10.02:   
Juttuidea muuten Saku #50:een, päivitetty yhdistyksen historia. Mukaanhan voi ottaa historiikkiartikkelit #25:stä (ensimmäiset 5 v.), #43:sta (ensimmäiset 10 v.) ja kirjoittaa uuden jutun pelkästään 2003-2013 ajasta. Nuo vanhatkin jutut varmasti ansaitisivat uudelleenprinttauksen, niissä on uniikkia tietoa molemmissa, ja säästyisi vaiva kirjoittaa uudelleen ne tarinat...

Varsinkin jos Saku #50 on viimeinen Saku, niin tällainen historiikkipläjäys voisi olla perusteltua sivuntäytettä. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 10.03:   
Viimeisellä Sakulla tarkoitin elektronista lehteä, en viimeistä Saku-tapahtumaa toivottavasti. :-) Aika lienee vähän ajanut tuon e-lehti-projektin ohitse, yhdistys toteuttanee tehtäväänsä paremmin ketterällä retromeiningillä. Retroiluahan voi jatkaa monilla tavoin niin kauan kuin on innokkaita tekijöitä ja osallistujia...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 10.08:   
10 v. -ajankohtaiset Saku #43:ssa on muuten hyvä yhteenveto siitä miten edellistä merkkipaalua noteerattiin:

http://saku.amigafin.org/lehti/online/43/ajankohtaiset/index.html

 

SirpaP
Käyttäjätunnus: sirpap

Rekisteröity: 10-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 10.30:   
Ok, heitetäänpä yksi tilaehdokas pk-seudulta: Kaapelitehdas (http://www.kaapelitehdas.fi/fi/tehdas/yleista-tiloista).

Paikalliset voinevat kommentoida onko tuon sijainti kätevä. Hinnoista ei mitään käsitystä... (Omaa kokemusta on vain yhden kerran kokoustiloista ja silloinkin olin vain käymässä, en järkkäämässä.)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 11.03:   
SirpaP: Loistava ehdotus pääkaupunkiseudulta
Paikalliset voisi kommentoida, miten paikalle pääsee?

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 12.38:   
Omalta kohdaltani voin sanoa, että jos Saku 2013 on Tampereella, pystyn olemaan mukana järjestelyissä hyvin, ja esimerkiksi organisoimaan tiloja ja markkinointia. Ja adrenaliinin kasvaessa yleensä oppii lentämään. Mites muut tamperelaiset, jos tapahtuma olisi Tre niin kuinka moni olisi mukana järjestelyissä? Samaten jos tapahtuma on Helsingissä, mikä olisi panos siellä?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.10:   
Kaapelitehdas on hyvältä kuulostava idea, kiitos siitä, vaikka en mitään muuta siitä tiedäkään kuin joskus käynyt jossain tapahtumissa. Riittävän lähellä keskustalaisille ja kohtuullisten yhteyksien päässä muualta tuleville - eli lähempänä ydintä kuin Heureka. Riittävän lähellä metroa ja ratikkaa myös. Pysäköinti tosin vaikeampaa ja junaliikennettä ei ole, jos vertaa Heurekaan.

Ronskilta hengeltään ihan hyvä paikka retrohenkiselle tapahtumallekin. :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.27:   
Heurekalla siis puolensa kiistatta näin kauempaa tulevalle. autottomalle. haaveilee siis tulosta tämän vuoden oulu sulki mahdollisuuden täysin pois.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.30:   
Toki Kaapelitehtaalle pääsee tulemalla junalla Helsinkiin ja jatkamalla siitä metrolla suoraan juna-asemalta. Se on vain yksi välineen vaihto.

Kaapelitehdas on myös kävelymatkan päässä uudesta Verkkokauppa.comista, jos joku haluaa tehdä kauppaekskursion samana päivänä. :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.37:   
Janne Siren: siltikin. tosin kyllähän tuo kalastustarvike liike :-) ilman muuta hyvä huomio sekin on tässä onneksi aikaa pähkäillä eikä sitä oikein tiedä miten talous sallii tulemisen haaveilun edes.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.44:   
TerhoX pyrkisin jotenkin olemaan mukana järjestelyissä mikäli Tamperelle joskus Amiga tapahtuma saadaan.

Viime kesältä peruuntuneeseen Tampereen tapahtuman syyksi koitui lienee se että päivämäärä vaihtui niin että Boogiella oli muuta menoa jälkimmäisellä päivämäärällä, eikä kukaan tämän kaltaisien tapahtumien suhteen kokemattomampi halunnut hypätä pääorganisaattorin isoon saappaisiin.

Kaapelitehtaalla ainakin kerran tai pari musiikkitapahtumassa käyneenä se on varmaan ok paikka olettaen että siellä on pöytiä ja tuoleja varastossa. Pysäköintimahdollisuudet eivät saa olla liian huonot, koska se voi karsia paikalle tuotavaa rautaa liikaa. Helsinkiin saatan hyvinkin tulla, mutta raudan mukaan otto ei ole itsestään selvyys.

Sijainnista riippumatta aikatauluttaminen ei taida kiinnostaa kun kukaan ei siihen ota kantaa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 13.48:   
Minä otin yleisellä tasolla kantaa aikatauluun sanomalla että en suosittele kesää, kesämökkeilyn ja lomien takia. Syyskuu voisi olla aika hyvä, ei olisi säät matkaamiseenkaan vielä huonot. Tai toukokuu, mutta syksyyn olisi enemmän aikaa.

Mutta tapahtumakaupunki lienee aikaa ensisijaisempi päätös, koska se valikoitsee järjestäjiä, ja järjestäjät puolestaan ratkovat aikataulua omien menojensa/kykyjensä puolesta? Tietysti sitten tapahtumapaikan vapaana olo on yksi asia, minkä takia on syytä olla ajoissa myös päivän suhteen varauksissa yms.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 14.07:   
Aijai, Kaapelitehdas olisi allekirjoittaneella aivan unelmasijainti (asun parinsadan metrin päässä ruoholahdessa :-). Ainakin itse saisin sitten hyvinkin helposti rullattua paikalle vaikkapa Commodore PET-2001:n, Amiga 4000T:n, A1000:n (+Sidecar- laajennuksen) yms. kamaa.

Verkkokaupan läheisyyshän voisi olla plussaa, ja sieltähän saa nykyään myös työkaluja ja kolveja yms. jos rakentelunurkkaa tulee ja jotain yllättäen tarvitaan. Siellähän on myös posti (jos joku kauempaa tuleva haluaa pistää kamojaan postitse?) sekä pelikonsoli- ja tietokone museo/näyttely, joten palveluja ainakin löytyy lähistöltä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 14.21:   
Verkkokauppa.com:sta voisi kysellä jotakin tarjouskuponkia yms. Saku 2013 vierailijoille.

Siellä on myös kioski joka on auki 24/h ;)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 14.30:   
Vielä sellainen ajatus, että yhdistyksen vuosikokousta en itse linkittäisi Saku 2013:aan lainkaan. Kokouksenhan voisi järjestää etäkokouksena tai sitten Oululaiset kokoontuvat johonkin kahvilaan hoitamaan muodollisuudet. :-)

Mitä tapahtumapaikkaan tulee, jos "ääniä" kaivataan niin Kaapelitehdas tai Helsinki muutenkin käyvät minulle, jos sopivat yhdistyksen budjettiin, tapahtuman konseptiin ja aikatauluun valikoituvien järjestäjien mielestä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 14.56:   
Kesältä peruuntuneen Tampereen tapahtuman keskuteluketjussa oli muistaakseni hyviä mielipiteitä myös kesänajankohdan puolesta, mutta ehkä peruuntuminen kielikin siitä että eivät ne niin hyviä sitten olleetkaan.

Janne, tuen kyllä ajatusta Saku 2013 syyskuu vaikka itsellä tälläinen toiminta mahtuisi hyvin pitkään kesälomaankin ja asenteeseen että mökillä tulee liian helposti höperöksi. ;)

Se mitä henkilökohtaisesti haluaisin tietää, on että jos nyt käy niin että Saku 2013 on muualla kuin Tampereella ja vielä tunne siitä että on tarve järjestää Amiga-tapahtumaan Tampereella vaikka vain jonain muuna ajankohtana, vaikka sitten jossain ilmais/puoli-ilmais tiloissa tai omakustanteena pienelle Amigisti-porukalle, niin onko tälle estettä vai katsotaanko se haitaksi vuosikokouksien käyntiaktiivisuudelle jos tarjontaa on yhtäkkiä vaikka kahdesti vuodessa (tai kolmesti jos lasketaan pikkujoulut)? Entä onko yhdistyksen säännöissä jotain vaateita epäsäännöllisten tapahtumien järjestämiseen siinä tapauksessa että suunnittelu ja tiedoitus tapahtuisi kuitenkin yhdistyksen sivustolla?

Ketäs meitä nyt Tampereen seudulla onkaan... Boogie, Hanzu, jpq, TerhoX ja virgo ainakin (ihan näin aakkostaen pistettynä).

Verkkokauppa.comin myymälästä ei kyllä saa plussaa, se on ihan riittävän lähellä Tampereellakin, että sinne en varmaankaan lähde aikaa tuhraamaan vaikka Keepelitehtaalle tulisinkin. Paitsi olussaa tietysi sitten jos saataisiin sieltä vähän sponssia tapahtumaan. ;)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 15.10:   
Koska ääni on annettava, niin annan äänen Tampereelle. Tampere-talosta olen aikaisemminkin selvittänyt Saku happeningille tapahtumatiloja ja muistan että olivat silloin kohtuuhintaisia. Lisäksi siellä on kokemus ja apu sitä luokkaa, että luotan siihen todella paljon.

Eiköhän olisi Tampereen sammakkojen aika laittaa itsensä likoon. Ja olisi Boogiellekin varmaan kiva asia.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 15.19:   
Retrotietokonemuseo (ja Mig-21-hävittäjä kattotasanteella) Helsingin Verkkokauppa.comissa taitavat olla uniikkia plussaa sille kaupalle ja onhan valikoimakin vähän toista luokkaa - jos tätä kauppojen läheisyyttä halutaan ajatella.

Tosin, ei tästä nyt mitään Verkkokauppa.com-keskustelua ollut tarkoitus tehdä. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 15.29:   
Hävittäjiä tuli nähtyä läheltä intissä niin paljon ettei niistä innostu ja minulla taitaa olla parempi privaatti retrotietokonemuseo omasta takaa mitä siitä päätellen kun erään kyseisessä tuossa Verkkokauppa.commissa sijaitsevassa museossa käyneen kommentteja lueskelin.

Nyt kovempia houkuttimia peliin että innostuu järjestämään lähdön Helsinkiin tapahtuma siellä toteutuu. :-)

Helsingin lausvin A4000T olis kiva kyllä nähdä minulla kun ei sitä mallia ole kuin pelkkä latomaton piirilevy jos sitä joskus tekisi DIY A4000T koneen.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 15.29:   
Niin ei se Kaapelitehdas huono. Itselle ei mikään ongelma pistää viestiä Helsingin verkkokauppaan ja kysyä jotakin yhteistyöprojektia vaikka.

Pakko oli tää pistää kun Thoriel kuitenkin virittää seuraavaa pelottavaa myllykirjettä ja lyttää koko Tre idean ;)

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 16.16:   
Ääni Kaapelitehtaalle.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 17.43:   
Kannattaa selvittää mahdollisten tilojen hintatasot ennen päätöksen tai liian pitkälle menneen suunnittelun tekemistä, voi vaikuttaa jopa kaupungin valintaan.

Ja hyvä huomio joltain, että vuokrattavasta tilasta olisi hyvä löytyä pöydät ja tuolit valmiina, sillä pääsymaksuton budjetti tuskin sallii niiden hommaamista muualta.

Mikäli tapahtumasta halutaan pelipainotteinen videotykkeineen (viihdyttäväksi todettu), niin tila olisi syytä olla tarpeeksi pimennettävä ja plussaa olisi aina valkoinen seinätila, jolloin ei tarvi viritellä valkokangas- tai lakanasysteemejä :-) Toki eri asia, jos tapahtumasta halutaan enemmän esittelypainotteinen tai omatoimista retroilua...

Hanzu: eiköhän yhdistys vaan kannusta kaikenlaisten tapahtumien järjestämisen. Ilman muuta voi järjestellä yhdistyksen nimissä ja mainonnalla pienempiä tapahtumia, kunhan kuluja ei tule paljoa. Oulussakin suurin osa tapahtumista on ollut ilmaistiloissa ja muutaman kerran vähän isommin tämän kertaisesta tapahtumasta tutulla Tetralla.

Mutta olemmehan yrittäneet tyrkyttää tapahtumien järjestämistä muuallakin viime aikoina. Mielestäni Oulussa on tapahtunut nyt sen verran paljon, että ei kannata miettiä täkäläisiä vuosikokouksia tai pikkujouluja minkäänlaisena esteenä. Ei haittaa vaikka ne jäisivätkin pienemmiksi paikallisiksi tapahtumiksi, jos ollenkaan pidettäviksi... ennemmin yrittää saada väkeä sinne muille paikkakunnille. Jyväskylä ja Tampere ovat alkaneet osoittaa potentiaalia järjestelijöiden osalta... niissä voisi hyvinkin pitää jonkun pienemmän tapahtuman vaikka harjoitteluna isoon Saku 2013:een :-) Eikös mahdollisesta Winter Gamesista ollut jo aiemmin puhetta? Kunhan vähän katsellaan sitten, että ei ole liian lähekkäin sen ison tapahtuman kanssa.

Tai sitten jos siellä seudulla järjestetään joku muu tapahtuma, jonka yhteyteen voisi mennä järjestämään pientä pelailua tai esittelyä. Demoparty, lanit, muut pelitapahtumat... Oulussa ainakin nuo muiden tapahtumien oheistapahtumina olemiset olivat varsin onnistuneita tempauksia.

Saku 2013:n pitäminen useampipäiväisenä onnistuisi myös vain jonkun muun tapahtuman ohessa. Ja silloinkin vain jos tapahtuman järjestäjä katsoo meidän tuovan lisäarvoa varsinaiselle tapahtumalle, että yhdistys saisi paikan ilmaiseksi... kuten tapahtui Oulun oheistapahtumissa.

Jonkun muun tapahtuman ohessa järjestämisessä olisi puolensa ja haittansa... plussana, että tila voisi järjestyä helpommin ja uusia vierailijoita riittäisi päätapahtuman kävijöistä. Ehkä löytyisi uusia innokkaita mukaan tai heräteltyä vanhoja amigisteja. Tuoretta populaa kuitenkin. Haittana on kuitenkin päätapahtuman todennäköiset pääsymaksut, jollei ihan huima flaksi käy ja tila voisi olla jotenkin puolierillään :-) Tai jollei sakulaisille saisi jonkinlaisen pääsylippudiilin.. mutta kuitenkin rajoittaa ihan satunnaista kävijää, jota päätapahtuma ei kiinnosta. Kannattanee kuitenkin pitää mielessä ainakin varasuunnitelmana, jos itsenäinen taphatuma tuntuu kariutuvan johonkin.

Ja olen samaa mieltä siitä, että Helsingissä on sitä massaa, mutta matkustusrajoittunutta, ja se kannattaa huomioida :-)

Enivei... lähtisin niistä hintojen ja tilojen soveltuvuuksien selvittämisestä... voi kuitekin olla kova etsiminen pienen yhdistyksen budjettiin sopivan tilan löytämiseksi.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 18.02:   
Mä voin pyytää tarjousta ja ehdotusta Tampere-Talosta.

Kuvakaappauksien ja infon mukaan tämä Rondo on erittäin sopiva tarpeisiin. Pöytiä riittää ja muokattavuutta, myös valojen suhteen.

Rondo
http://www.tampere-talo.fi/tietoa-talosta/tilat/muut-tilat/rondo/

Osa tapahtuma-alueesta voisikin olla peliluola sermeillä eristettynä, valot himmennettynä, ja osa valoisa sitten esittelyitä varten.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 18.19:   
TerhoX: Jeps, ois varmaan just sopivaa kokoluokkaa.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 18.28:   
Terho, en lähesty myllykirjeellä :-) mutta jos teet kyselyä, niin voisitko samalla kysyä vaikka Heurekastakin (ryhmätyötilat, aula ja auditorio)?

Kaapelitehtaalta voisi kysyä, onko heillä pöytiä ja tuoleja tiloihin, koska näyttäisi kotisivujen perusteella ettei ole. Se on harmi, koska näyttäisivät esimerkiksi Valssaamo (http://www.kaapelitehdas.fi/fi/tehdas/valssaamo) tai Puristamo (http://www.kaapelitehdas.fi/fi/tehdas/puristamo) ihan kivoilta. Mutta kalusteet täytyy olla, muutoin tila on suorilta hylättävä.

Kas, ruoska heilahti jo. (:

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 18.42:   
Paljonko kävijöitä on odotettavissa? Olisiko 300-500 henkeä yhtään realistinen?

Tarvittavat lisävarusteet: nettiyhteys, mikrofoni (äänenetoisto), videotykki + kangas, esittelypöydät. Onko muuta?

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 22.26:   
Tehdään nyt siten, että kysyn tarjousta ja saatavuutta, Heureka, Kaapelitehdas ja Tampere-Talo. Tähtäin syyskuun 2013 lauantai.

Sitten meillä on enemmän faktaa lyödä lukkoon tapahtumaa. Uskon, että viikonlopun aikana teen kyselyn meneen ja sitten ensiviikon alussa varmaan saadaan vastauksia ja hintoja.

Siihen mennessä keskustelua toiveista tapahtumaan liittyen on toivottavaa, täsmentämään tarjouspyyntöä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Keskiviikkona, 3. lokakuuta, 2012 - klo 22.47:   
Googletin ja näyttäisi siltä, että Kaapelitehtaan tapahtumiin pöydät yms. pitää vuokrata erikseen ja niistä tulee mukavasti lisähintaa.
http://www.paga.nu/kalustevuokraus

Varmistan tämän...

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 4. lokakuuta, 2012 - klo 8.31:   
kylläpä nyt on intoa järjestää ???

no katsotaan miten pitkään se riittää seuraavaan syksyyn on vielä pitkä matka

seuraava sopiva tapahtumaan olisi jo oven takana porissa... ensi kuussa...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 4. lokakuuta, 2012 - klo 16.33:   
> Paljonko kävijöitä on odotettavissa? Olisiko 300-500 henkeä yhtään realistinen?

Vaikea uskoa noin isoon määrään edes pääkaupunkiseudulla ja nyky retrobuumissakaan. Itse heittäisin puolet pienemmän luvun ja tilana riittäisi joku vähintään 150 henkilölle mitoitettu. Vierailijat kun varmaankin jakaantuvat pitkin päivää ja pienempi osa on koko päivän. Jollei sitten saa kunnolla näkyvyyttä ennen tapahtumaa tavallisten tallaajien silmiin, joka aiheuttaisi isomman ryntäyksen :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 4. lokakuuta, 2012 - klo 16.35:   
jPV:n arvio kävijöistä kuulostaa minustakin realistisemmalta, poislukien tilanne jossa jotain todella uniikkia saapuisi paikalle - tarkoittaisi lähinnä ehkä jotain kansainvälistä kuuluisuutta vieraaksi...

 

Eero Rantanen
Käyttäjätunnus: webba

Rekisteröity: 1-2010
Torstaina, 4. lokakuuta, 2012 - klo 21.57:   
Heippa vaan kaikille. Tulee itse lähinnä näitä juttuja lueskeltua, kommentointi tahtoo jäädä vähälle niinkuin noiden koneiden kanssa pelailu nykyään.
Itselle se Tampereen kesätapahtuma olis ollut jees, mutta sukuloinnit ja mökkeilyt tosiaan lyhenä kesänä ja loman lyhyys rajoittivat, kuten Janne tuossa jo moneen kertaan muistutti. Eli kyllä syksy parempi. Nyt jäi Oulu välistä kun ei vaimo antanut lähteä, kun perheen lisäys tuloillaan... Ensisyksynä koitan paikalle ja jos Tampereella niin koitan päästä talkoisiinkin, ja Boogietakin pääsen helppimään kun tässä melkein naapurissa olen. Jäsenmaksutukieuroja laitettu äsken tilille.
Ei muuta kuin tapahtumaa etiäpäin.

 

Mika
Käyttäjätunnus: mika73

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 0.40:   
Ääni Tampereelle. Siellä on paljon aktiivista porukkaa.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 8.59:   
Jyväskylän seudulla on tosiaan jonkin verran harrastajia, täällä realistinen määrä lienee jossain 10 - 15 hengen paikkeilla jota paikalle saattaisi tulla. Näin siis pienemmän tapahtuman osalta.

Se riippuu täysin siitä paljonko tälle kiinnostusta täällä päin on ja haluaanko pelipäivää tms. Jos muutamia kiinnostuneita ilmoittaituisi jo nyt niin voin harkita järjestämistä tänne ja alkaa katsomaan tiloja yms.

Tampereen tapauksessa voin taasen tuoda paikalle omaa rautaa tarvittaessa.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 11.38:   
Hienoa että Tampere saa ääniä :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 13.17:   
Tampereella tuntuu olevan kannatusta - heittäkääpä hyviä pointsereita miksi Tampere? Näen että moni tykkäisi siitä että se on Tampereella, mutta jos Anu-ruoskan päätä halutaan suunnata jonnekin niin perustelujen varmaan pitää olla rautaisempia kuin "mä haluun". :-) Tampereella voi olla oikeastikin hyviä perusteluita, toistaiseksi esillä on kuitenkin enemmän ollut sellaisia tunnesyitä?

Aktiivinen porukka todennäköisesti liikkuu Hki-Tre-väliä kumpaan tahansa suuntaan ilman että se on varsinainen ongelma suurelle osalle (joillekin toki on kumpaan tahansa suuntaan). Minulle henkilökohtaisesti kumpikin olisi ihan yhtä hyvä, ainakaan este kumpikaan sijainti ei olisi - ei ole Oulukaan, tosin. Jos joku este on niin se on varmaan joku muu syy minulla. Mutta itse en valitsisi paikkaa sen perusteella mikä tuntuu kivalta itselle, vaan sen perusteella mikä on paras paikka tapahtuman ja yhdistyksen kannalta.

Itse kannan huolta enemmän niistä vähemmän aktiivisista tyypeistä sekä massoista, jotka eivät matkusta. Pk-seudulla on eniten ihmisiä. Jos massoja on tarpeeksi muualla kuin pk-seudulla, tai ei haluta tehdä massatapahtumaa (esim. halutaan tehdä enemmän vakava harrastelijatapahtuma), niin sitten toki muukin paikka voi ajaa tätä tarkoitusta. Minä en vastusta pk-seudun ulkopuolista paikkaa missään nimessä, mutta näinkin merkittävän juhlavuoden paikka olisi varmasti hyvä valita parhaista mahdollisista syistä.

Kunhan ymmärretään että valinta mennä muualle kuin pk-seudulle on tietoinen valinta todennäköisesti tehdä yhdistyksen historian isoimman juhlavuoden merkkitapahtumasta pienempi kuin olisi voitu tehdä, kävijämäärältään ainakin. Aika iso vastuu varmaan siinäkin, kaikkien menneiden vuosien haamu olkapäillään. :-)

No pressure.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 14.44:   
HkI: reissu hinnaltaan vaan pikkasen suolainen siksi hankala varsinkin kun ruuat laskee ja sen että ainakin yhden seuralaisen tarvitsee.:-)

 

Rebb/TRSi
Käyttäjätunnus: rebb

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 14.58:   
Tampere on sijaintinsa puolesta keskeisempi valinta kuin Helsinki. Pitää tehdä linjanveto halutaanko tapahtuma viedä paikkakunnalle jossa on jo valmiiksi laaja kävijäpohja vai tehdä matkustaminen helpommaksi/halvemmaksi "maakunnista" tuleville.
Lahtelaisille aivan sama kummassa pidetään :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 15.16:   
Jos olisi tarjota Tampereelta vain joku hikinen kerhotila, en edes olisi lähtenyt ehdottamaan Tamperetta vaihtoehtona.

Mutta täällä on tarjota todella hyvin Saku 2013 -tapahtumaan soveltuvat tilat Tampere-Talosta, joissa on tarjolla pöydät ja tuolit ja muokattava valaistus, löytyy videotykkiä ja mikrofonia äänentoistolla. Sekä osaava henkilökunta hoitamaan sähköistykset jne.

Tampere-Talo tarjoaa mielestäni juhlavat puitteet tapahtumalle ja varmasti saa porukan liikkeelle etelämpääkin. Tiloista voi ottaa fiiliskuvia ja tehdä viimisenpäälle vetävää mainontaa. Mielestäni kyseessä on enemmän kuin vain retroilu ja atk-happening. Nyt juhlitaan sitä mitä kukaan ei uskonut koskaan tapahtuvan, yhdistyksen 20-vuotista taivalta. Ja puitteet olisi oltava sen mukaiset.

Täällä on myös hyvä mahdollisuus yrittää saada paikalle mediaa, MTV3 tai YLE esimerkiksi.

Ja kuten sanottu, Boogie on täältä ja varmasti olisi kiva kun on tapahtumapaikka lähellä.

Näitä asioita olen tässä miettinyt, että mitkä puoltavat Tamperetta tapahtumapaikaksi.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 15.58:   
Kaikki nuo tähän mennessä nähdyt perustelut pätevät pk-seutuunkin, vielä paremminkin kuin Tampesteriin.

Jos yhdistyksen 20-vuotista taivalta nyt halutaan juhlistaa, niin yhdistyksen jatkon kannalta paras paikka on pk-seutu. Toistan alkuperäisen viestini argumentit. Vielä niitä ei ole kukaan kumonnut.

Nyt haluan yhdistyksen esille sinne missä on laaJIN kävijäpohja, tästä ei ole epäilystäkään. Kymmenen vuotta on kitkutettu saman muutaman kymmenen aktiivisen jäsenen jäsenmaksujen voimin. Jos (ja kun) yhdistys toimintaansa jatkaa, minun puolestani jatkossa voidaan mennä vaikka joka vuosi eri paikkakunnalle, ja näin minusta kannattaisi tehdäkin, jos osoittautuu että tähän tärkeimpään löytyy tekijöitä.

Todistakaa nyt aluksi vaikka että saadaan edes joku edustus yhdenkään Classic Amigan kanssa 10.11.12 Poriin? Ks. aiempi viestini. Yksityiskohdat voidaan sopia tarkemmin myöhemmin, mutta joka tapauksessa meitä on sinne pyydetty. Oulusta emme repeä paikalle ilman pientä ihmettä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.08:   
Jos tapahtuma on Helsingissä, kuka ottaa tapahtuman vetovastuun? Näyttää siltä että Tampere ei voi olla vaihtoehto, koska haetaan massaa.

Joku joka tuntee Helsingin paikat, missä voisi järjestää. Kaapelitehdas on varmasti hintava jos saa pöydätkin erikseen vuokrata.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.33:   
Epäilemättä Tampere-talo on hieno paikka ja sen saanee halvemmalla kuin vastaavan hienon paikan pk-seudulta. Arvostan myös intoa jolla Terho suhtautuu siihen. Hyväksyn ainakin osaltani, että järjestäjän omallakin intohimolla on väliä, joten kuka valikoituukaan tapahtumaa vetämään niin hänen fiiliksensä ovat tottakai yksi tärkeä asia muiden joukossa. Vapaaehtoistyön pitää olla innostavaa tekijöilleen. Jos paikaksi valikoituisi Tampere ja Tampere-talo, uskon että siitä tulisi omalla tavallaan hieno juttu.

Lisää ajatuksia paikasta: Sen verran monta kymmentä erilaista tapahtumaa olen eri putiikeille elämäni aikana järjestänyt, että en silti usko että hienolta näyttävä tila vetää paikalle yhtäkään lisäkävijää. Ikävä kyllä. Sijainti on tärkein, sen pitää olla lähellä koska suurin osa kävijöistä tulee läheltä, toiseksi tietysti hyvien liikenneyhteyksien päässä, mutta ennenkaikkea lähellä. Sen jälkeen tulee sisältö, jos paikalla olisi Jay Miner (RIP) ja bonuksena Daniel Craig (Bond) pitämässä puheen, niin yleisömäärä kymmenkertaistuisi vaikka paikka olisi nakkikioski. Bon Jovin ilmaiskonsertti lopuksi ja tarvitsisimme todella sen Oulu-hallin. Sijainti ja sisältö ratkaisevat, etenkin sijainti, koska sisällöksi ei enää Amigan retroluonteen vuoksi taida saada mitään niin maagista (kuten Petro oli 1998) että sisältö räjäyttäisi pottia. Sijainnin pitää olla sellainen, että kevyempi retrofiilistelysisältö riittää imaisemaan.

Itse tapahtumatilan pitäisi mielestäni olla sellainen että sinne uskaltaa astua sisään eikä se ole vastenmielinen. Retrotietokoneista kiinnostunut yleisö ei vaadi loistoa tapahtumapaikalta, eikä ainakaan näe siinä lisäarvoa vaikka minä itse Terhon tapaan olisinkin omasta puolestani taipuvaisempi tykkäämään mageista tiloista. Itse asiassa, liian hieno paikka voi jopa olla este kohdeyleisöllemme, uskaltaako sinne mennä kun on niin fiiniä. En toki sano että Tampere-talo varmaankaan olisi liian hieno (sielläkin tietysti on monenlaisia tiloja), mutta jos paikkana olisi loistohotellin juhlasali ja pukukoodina iltapuku, niin porukkaa karsiutuisi varmasti pois vaikka paikka olisikin kuinka upea ja loistelias. Paikan täytyy olla riittävä, hyvällä paikalla ja mielellään helposti lähestyttävä. Loppujenlopuksi kun katsoi Oulun tämänsyksyistä tilaa ja mitä ihmeitä sillä oli tehty, yhdistys tuskin tarvitsee kummempaa kuin riittävästi neliöitä, muutamia sähkötöpseleitä ja roikkaa, vaaleaa seinäpintaa tykeille ja pöytiä. Hyvällä sijainnilla.

Saku 2012:n tila olisi oikeastaan aika täydellinen, jos ovi ei olisi lukossa ja se sijaitsisi Helsingin keskustassa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.37:   
Tunnelma on yksi asia. Saku 2012:n tilassa oli tunnelmaa! Pimeä, vähän ankea kellari jossa videotykeillä menneisyys heräsi seinille eloon. Tila joka ei ollut liian suuri vaan juuri sopiva kietomaan meidät itseensä.

Tilassa oli intimiteettiä joka vei jonnekin vuosien taakse. Jotenkin näen että Kaapelitehtaan tyylisissä (ei välttämättä juuri Kaapelitehtaalla, voihan paikka olla muukin) rosoisissa kellareissa voisi olla samaa fiilistä.

En usko että samaa tunnelmaa olisi saatu esim. Heurekan ryhmätyötiloissa, koska ne olisivat liian modernit ja valoisat. Niissä on jotenkin liikaa nykyhetkessä. Saku 2012:ssa sitä ikään kuin astuttiin alas portaita ja historiaan...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 17.45:   
Saku 97:ssa, 98:ssa, 99:ssä ja 2001:ssä tehtiin pro:ta tapahtumaa yleisölle, jolle pyrittiin kertomaan Amiga-tietokoneen olevan edelleen elossa ja varteenotettava vaihtoehto PC:lle. Tällöin kiistatta haimme jotain todella ammattimaista ja upeaa sekä puitteilta että sisällöltä. Yritimme tehdä puoliammattimaisia messutapahtumia ja mielestäni paikoitellen onnistuimmekin siinä.

Kun katsoin Saku 2012:ta, en voinut välttyä fiilikseltä että nyt ollaan paremmilla jäljillä 2010-luvulle. Amiga ei enää palaa millekään isolle kartalle, sen omistus ja diverssipohja ei anna siihen periksi. Mutta sillä on upea retrohistoriansa ja sillä voi olla harrastelijatulevaisuutensa. Tämän päivän tapahtuman pitäisi kuvastaa tätä asioiden tilaa, sopia siihen.

Saku 2012 kuvasti mielestäni tämän päivän asioita paremmin kuin Saku 99 esimerkiksi. Saku 99 oli vähän liian sliipattu tähän tarkoitukseen. Retro on rosoista, retro on tunnelmallista, harrastajat ovat pääosassa eivätkä yritykset. Retron pitää tapahtua vähän pimeässä, hämärässä, kuin elokuvateatterin tai kasinon tai baarin, joka saa unohtamaan nykypäivän ja arjen ulkopuolella...

Mitä ja kuka ikinä tekeekään, itse toivon että siihen saadaan sopiva retrotunnelma ja intimiteetti. Pienimuotoisten tietokonemessujen rakentaminen olisi mielestäni väärä polku.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 19.44:   
Miksei vuokrattaisi joku väestönsuoja joka on maan alla, esim. Ruoholahdessa? Olis viimosen päälle underground ja suojassa windows-maailmasta. Puolustamme omaa konekantaamme.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 20.13:   
Edelleen jos paikka on Helsinki, niin jonkun joka tietää hyviä tajunnanräjäyttäviä retroluolia, pitäisi ottaa kantaa tähän paikkakysymykseen. Tai sitten se idea on vain idea / toive joka jää toteutumatta.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 21.28:   
Otaniemen suunnalta voisi saada kohtuuhintaista tilaa vuokralle.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 22.10:   
Pistän huomenna kyselyn Tampere-Talo, Kaapelitehdas ja Heureka. Päästään edes johonkin päin suunnittelutyössä. Jupp3, voisitko Otaniemestä kysyä jostakin paikkaa hinnoittelua?

Kuitenkin itse isomman järjestäjävastuun voin ottaa vain Tampereella. Näen sen tärkeänä että pääsen itse paikanpäälle tutustumaan tiloihin ja valaistukseen ja niiden kustomointiin. Sen vuoksi, että ne vastaavat sitä mikä tilaisuuden luonteeksi päätetään.

Eiköhän kuunnella sitten järjestäjiksi ilmoittautuvien mielipiteitä, mikä tilaksi ja paikkakunnaksi valikoituu.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 23.18:   
Nuo Otaniemen tilat eivät millekään kauhean isolle tapahtumalle varmaan riitä, äskeisen vuosikokouksenkin kävijämäärällä voisi tulla ahdasta (ellei sitten esim. vuokraa useampaa tilaa). Jollekin pikkujoulun tapaiselle voisi kyllä riittää. Joka tapauksessa, täältä löytyy lisätietoa Otaniemen vuokrattavissa olevista tiloista: http://ayy.fi/jasenille/tilojen-vuokraaminen/

Löytyy saunalla ja ilman, myös erillinen elokuvateatteri 20 hengelle ( http://www.kinopoli.fi/kp/ )ja mikäli tarvetta on, myös yöpymistilat 6-20 hengelle. Tilan nimeä klikkaamalla saa lisätietoja.

Kuten näkyy, AYY:n jäsenille hinnat ovat huomattavasti halvemmat, jos saataisiin vaikka DOT mukaan järjestämään, voitaisiin päästä halvemmalla. Kyselen mitä mieltä ovat.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 23.21:   
Kaapelitehtaasta sen verran, että taitaa olla sen verran suosittu paikka, että tilan (alustava) varaus pitää tehdä kauan ennen itse tapahtumaa. Alternative Partyjen yhteydessä on jo suunniteltu seuraavan vuoden ajankohtaa ennen kuluvan vuoden tapahtumaa.

Ei missään nimessä kannata laskea sen varaan, että paikan saisi esim. muutaman kuukauden varoitusajalla. Kysymällä tämäkin tietenkin selviää. En myöskään tiedä, koskiko tämä koko kaapelitehdasta vai pelkästään altpartyjen käyttämää tilaa.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 6. lokakuuta, 2012 - klo 23.52:   
Tampere-Talon tapahtumia kun selasin, syyskuu 2013 oli ainakin vapaa tapahtumista. Siellä tilaa siis lienee ainakin.

Kaapelitehdas on varmasti todella suosittu. Jupp3, tiedätkö, onko Kaapelitehtaalla niin, että tarvitsee vuokrata tuolit ja pöydät?

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 0.14:   
Tuolla Otaniemessä on Servin mökki, eiks olisi ihan sopivaa kokoluokkaa?

"Servin mökki sijaitsee Teekkarikylän keskellä. Smökissä on iso sali, akvaarioksi nimitetty pienempi huone sekä suurtalouskeittiö. Tilassa voi pitää jopa 200 henkilön sitsejä tai muita vastaavia juhlia. "

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 0.49:   
Servin mökki on ihan kiva paikka, kerran käynyt, mutta Otaniemi ei sijainniltaan ole sieltä parhaasta päästä. Halvahko varmasti, mutta ei ytimessä - jos helposti lähestyttävä sijainti on tärkeää. Olen samaa mieltä, että pikkujoulujen tyylinen homma voisi toimia paremmin kuin 20 v. -Saku-juhlat...

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 10.06:   
Onko koskaan mietitty AmiWest tyylistä toteutusta, joka siis hotellin yhteydessä? Katsoin että Hifi messut on nyt ensi vkonloppuna Scandic Hotellissa Treella. Täytyypä käydä tsekkaamassa millaiset tilat käytännössä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 10.15:   
Yhdistyksen puitteissa ei ole taidettu hotellissa olla, mutta onhan se ihan potentiaaliselta kuulostava vaihtoehto - varsinkin jos hotellille on OK että kyseessä on avoin yleisötilaisuus. Hotelleja tiloineen on monissa keskustoissa hyvillä paikoilla. Lähinnä hyvä olisi silloin että tilat ovat samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.

Hotellit eivät ole kovin persoonallisia yleensä, mutta funktionaalisia ja "takuuvarmoja" kylläkin. Bonuksena hotellilta voisi saada jotain alennusta huonepaketeista jos joku sellaista haluaa, tosin uskoisin tarpeen vieraissa olevan aika vähäinen - ehkä hyöty lähinnä jollekin järjestäjälle.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 10.34:   
Noi Hifimessut on esim kaikille avoin, on tietty profiili aika korkealla. Scandic hotellit on laadukkaita, eli varmasti löytyy tykkiä jne. Olishan mukava siinä tapahtuman jälkeen kokoontua ruokaileen yms., pikkutunneillekin.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 11.05:   
Tämä Scandic Marski voisi olla yksi vaihtoehto.

http://www.scandichotels.fi/Hotels/Countries/Suomi/Helsinki/Hotels/Scandic-Marski/?hotelpage=meetings

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 18.59:   
No niin, täällähän on elämää! Ja Terho: en millään tavalla tässä dissaa Tamperetta, pois se minusta. Hyvänen aika, ollaan käkitty Oulussa jo vuosikymmen, joten tiedän mistä puhun. Ja vaikka viestini saattavat muuta osoittaakin, niin jumalauta mies, sinusta on hyvä kuulla näin pitkän ajan jälkeen! :-) Jos tämä tapahtuma nyt saataisiin vetäistyä pk-seudulla, niin lupaan että Saku 2014 on Tampereella. :-) Sieltä voidaan sitten valua joka suuntaan.

Ja tosiaan - mitään paikkaa ei voida ottaa, jos kalustusta ei ole valmiina. Ei edes Kaapelitehdasta, niin muikea kuin se olisikin meille. Rahavaroilla on rajansa.

Parasta tässä on jo nyt se, että ollaan ajoissa liikkeellä ja mielipiteitä tulee joka suuntaan. Vaikka vaikutan varmasti jyrkän ynseältä monen mielestä, niin pyydän ymmärrystä: tässä kuitenkin on vedetty yhdistystä aika pienellä porukalla eteenpäin. Nyt pitää vain vetää sitä köyttä samaan suuntaan. Työntämistä on kokeiltu, ei toiminut.

Härregyy: molen luvannut Saku #50:n julkaista. Siihen sitten kunnolla puffausta tulevasta tapahtumasta. (:

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 19.59:   
Jos kalustus on lisähintainen tuote, mutta tarjolla vuokratilan puolesta kohtuullisella korvauksella, tuskin se silloin on este. Kokonaishinta ratkaisee?

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 22.41:   
Pitäiskö viimeinen Saku #50 taittaa myös A5-kokoiseksi pikkulehdeksi jakoon tapahtumaan? Samantyylinen asu kuin nettilehdessä. Teettäisi jossain digipainossa monistuksen valmiista tiedostosta... Sehän olisi kaikkine historiikkeineen keräilyharvinaisuus minkä kaikki haluaa ;)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 22.51:   
Terhox: tiedän hyvän digipainon.:-) laitan jos joku tahoo sen tähän. ja tiedän myös erityisen halvan mutta jälki ei ilmeisen tasalaatuista. ja sitä en ole itse käyttänyt.
ps. jos aikaa olisi itsellä enempi kiva olisi taittaa.:-) vaikken sitä amigalla tekisi.:-) vaan maailman toiseksi eniten amigamaisella alustalla. siis en laske pegasosta tähän.

 

SirpaP
Käyttäjätunnus: sirpap

Rekisteröity: 10-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 0.38:   
Tapahtumapaikaksi valikoituu ihan väkisinkin pk-seutu, jos tavoitellaan "suurta massaa", mahdollisimman montaa potentiaalista kävijää. (Sanon tämän siitäkin huolimatta, että itse asun täällä susirajan takana ja asiantila välillä kismittää...) Toisaalta tapahtumasta halutaan "iso". Omalla (toki vähäisellä) kokemuksella sanon, että ison tapahtuman järjestämisestä tulee hyvin jännää, jos se pitää hoitaa kokonaan etänä. Eli paikallisten järjestäjien/avustajien olemassaolo on käytännössä lähes välttämätöntä (ja vain yhden henkilön varaan jättäytyminen on uhkapeliä).

Tähänastisen keskustelun perusteella halukkaita tekijöitä on nähdäkseni ilmoittautunut lähinnä Tampereelta, pk-seudun osalta on ollut hiljaisempaa?

Itse olen toisaalla "päässyt" nyt vajaan vuoden sisään järkkäämään kahta tapahtumaa etänä. Molemmat ovat olleet yhdistyksen sääntömääräisiä kokouksia, eli perussisältö on suht simppeli ja kävijämäärä pieni. Netin kautta voi löytää kivasti tiloja, kysellä lisätietoja, tilata tarjoilua jne., ei siinä mitään.

Silti on ollut hutera olo Oulusta yöjunaan hypätessä. Onkohan tila lopulta millainen, sisältääkö se oikeasti kaikki sovitut asiat? Löytääkö itsekään paikalle, saati yleisö? Ovatko kaikki tarpeelliset varusteet mukana? (Jos unohdat jotain, sitä ei sitten ole.) Oheisohjelmasta/asioista x, y ja z on sovittu ulkopuolisten tahojen kanssa ennalta mutta lopullinen toteutus pitää soveltaa lennosta sitten, kun nähdään tila ja ihmiset.

Pienissä kokoontumisissa tuolla periaatteella voi jopa saada homman vedettyä kunnialla läpi. Mutta iso tapahtuma ei enää synny pelkästään sillä, että "nähdään pelipaikalla 3 tuntia ennakkoon ja katotaan mitä saadaan aikaan" (tämä oli sitten kärjistys). Tai suurella todennäköisyydellä se ei ainakaan näytä hyvältä ulospäin.

Disclaimer: minulla ei ole paikkasuosikkia, sekä pk-seutu että Tre kelpaisivat itselleni mainiosti.
Ja anteeksi pitkä vuodatus...

 

SirpaP
Käyttäjätunnus: sirpap

Rekisteröity: 10-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 1.24:   
Tuo Kaapelitehtaan pöytäkuvio on kieltämättä ikävä... Ellei löydy jotain edullista tapaa saada kalusteita lainaan, jos niitä ei tosiaan paikalta saa. Talonohjetta (http://www.kaapelitehdas.fi/images/stories/talonohje_kaapeli.pdf) lueskellessa vuokraukseen liittyy muutakin mukavaa, kuten vuokralaiselle kuuluva loppusiivous (työn voi toki tilata siivousyritykseltä, $$$).

Omakohtaista kokemusta minulla on Helsingissä vain Tieteiden talosta (http://www.tieteidentalo.fi/), mutta noiden tilat eivät ole kovin käteviä Sakua ajatellen. Ja hinnatkaan eivät erityisen halvat.

(No joo, kokemusta on myös Finlandia-talosta mutta vuokrahinnat alkaen jotain nelinumeroista, joten unohdetaan...)

Laitoin lauantaina kyselyä parille tutulle pk-seudulta, josko osaisivat vinkata sopivia tiloja. Ainakaan vielä ei ole kuulunut mitään.

Tampereelta olisin taannoin itsekin heittänyt ehdolle TerhoX:n esiin nostaman Tampere-talon. Toki sieltä löytyy myös museokeskus Vapriikki (http://www.tampere.fi/vapriikki/tilavuokraus.html) mutta siellä on oikeastaan vain auditoriotilaa vakiona tarjolla.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 8.39:   
Perusteluja Tampereelle:

Jos Tampere talo, niin se sijaitsee 400m päässä Tampereen Rautatieasemalta ja sen pihassa on runsaasti parkkitilaa. Lähellä on myös Tullintorin parkkitalo.

TerhoX tuntuu olevan hyvä moottori astumaan päävastuuhenkilön saappaisiin, mutta Saku 2013 toteutuessa jossain muualla kun Tampereella voimmeko odottaa häneltä enää samaa. Into ja mahdollisuudet voivat mennä ohi.

Korjauspalvelu. Ajattelin ottaa tästä päävastuun vain Tampereella. Kenties myös muut asiaatuntevat paikalliset kuten virgo voisivat tässä olla mukana jos tuon erikoisvälineitä paikalle. Tarkoitus ei ole käyttää koko päivää korjaamiseen vaan olla tehokas siinä mistä eniten tietää ja luovuttaa suosilla silloin kun ei ideoita ole. Tietysti tälläiseen palveluun ei useimmilla ole tarvetta tai kiinnostusta, mutta ompahan nyt ainakin yksi asia jo valmiina mietittynä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 12.08:   
* Heureka
* Kaapelitehdas

Tiedustelua pistetty tiloista, varustelutasosta ja hinnoista. Lähdetääs tällä liikenteeseen, alkupanokset on heitetty! Haastetaan tilan tarjoajat miettimään hyvää ratkaisua.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 13.11:   
Kiitos Terholle avauksesta, katsotaan mitä vastauksia saadaan.

Heitinkin jo Terholle linkin tähän, voitte kommentoida jos on mielipiteitä tai kokemuksia näistä:

http://www.kokouspaikat.com/kokouspaikat/?area=helsinki

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 14.40:   
Kiitos minunkin puolestani Terholle aktiivisuudesta ja aloitteesta!

Huutelijat huutelee ja tekijät tekee. :-) Hyvä Terho!

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 20.37:   
> mutta Otaniemi ei sijainniltaan ole sieltä parhaasta päästä. Halvahko varmasti, mutta ei ytimessä - jos helposti lähestyttävä sijainti on tärkeää.

Ei se nyt NIIN korvessa ole, kyllä sinne alle kilometrin päähän pääsee bussilla mm. rautatieasemalta reilussa puolessa tunnissa.

Toki ydinkeskusta on monessa mielessä parempi, ongelma on vain siinä, että siellä on sitten ydinkeskustan hinnat...

Mutta jos tarpeeksi halavalla löytyy, niin toki sinne!

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 20.59:   
Kalusteiden, sähkö & verkkolaitteiden ym. hommaamiseen ja pystytykseen / purkamiseen löytyisi mm. tällainen firma: http://insomnia.fi/palvelut/tapahtumapalvelut - ollut mukana myös Alternative Partyjen järkkäilyssä.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 23.23:   
Paikkamietintöön myös

Wanha Satama
http://www.wanhasatama.com
- monipuolisia erilaisia tiloja
- tyylikäs vaihtoehto

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 9. lokakuuta, 2012 - klo 18.47:   
Taloudesta muutama fakta: Helsingin keskustan ökymmät tilat ovat varmasti meille liian kalliita. Rahavarat ovat kuitenkin rajalliset, ja pitää ottaa huomioon että muitakin kuluja on. Talkoovoimin toki tehdään paljon, mutta esimerkiksi erillistä kustannusta kalusteista yms. ei budjetti millään kestä. Tarkoitus olisi kuitenkin jatkaa yhdistyksen toimintaa, joten ihan koko pottia ei ole tarkoitus tusauttaa ilmaan.

Pakko meidän on pitää vaihtoehtona myös yhteistyö jonkun muun tapahtuman tai järjestäjän kanssa. Vaikka kuinka haluaisin pitää "oman" tapahtuman, niin en minä mitään pilvilinnoja rakentele. Sirpalta myös hyvät huomiot - oli tapahtuma sitten Helsingissä, Tampereella (en siis sulje sitä poiskaan - Rondo-sali näytti ihan hauskalta, vaikka se on liikuntaesteisille hankala paikka) tai muualla, niin paikallisia järjestäjiä on pakko löytyä. Ellei Helsingistä/Helsinkiin löydy, on vain realismia ettei siellä sitten voida tapahtumaa pitää. Ruoskani on pitkä, muttei silläkään mahdottomia hoideta.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 9. lokakuuta, 2012 - klo 21.14:   
Mä luovutan Helsingin suunnittelun paikallisille. Oma tietämykseni ei riitä selvittämään Helsingistä tiloja ja yhteistyökumppaneita, siinä tarvitaan paikallista tietämystä. Voin kysellä kyllä selkaitä kohteita kuten hotelleja tms.

Sensijaan mitä pystyn tekemään, niin katsomaan Tampereen vaihtoehtoja. Käyn Tre keskustan Scandicissa Hifi-messeuilla ensi lauantaina. Ja sitten Tre talosta voin kysyä tarjousta. Nämä siis jos Helsinki vaihtoehdoista joudutaan poissulkemaan. Jos saataisiin Treelta penninvenyttäjän oppaaseenkin mahtuvat toimitilat.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 10. lokakuuta, 2012 - klo 9.39:   
Terho: Käy kysymässä vain, tiedetäänpä hintaluokka. Ja voi toki tiedustella, onko mitään yhteistyökuvion tyyppistä hommaa tarjolla.

Oulussa nuo Hifi-messut ovat myös olleet hotellissa, mutta siellä ne olivat alakerran tilojen lisäksi myös jaettuna alimpien kerrosten huoneisiin, mikä ei ollut kovin hyvä ratkaisu. Meillä tosin tuskin on niin paljon esiteltävää, että tarvitsisi "jalkautua" kerroksiin asti.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 9.41:   
Helsingin kautta takaisin Tampereelle ;) Eli laitettu kysely Tampere Taloon. Scandiciin laitan sitten, jos osoittautuu elämää suuremmaksi lauantaina tilat.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 14.32:   
Kun minä järjestin Saku-tapahtuman, soitin ajoissa tapahtumapaikasta tilat (usein käymättä paikalla etukäteen, ellen sitten mennyt lähestymisopasta tekemään) ja tulin romppeiden kanssa aamu kuudelta tapahtumapäivänä sinne. Tuntuu että asiasta tehdään aavistuksen vaikeampaa kuin se oikeasti on...

Todellinen pumppu on se sisältö mikä sinne tuodaan, se on vaikeaa ja työlästä. Ei fasiliteetit, ei näin pienessä mittakaavassa. Itse tapahtumapaikka ei tällaisessa tapahtumassa ole mitään rakettitiedettä mitä ei parilla soitolla selvittäisi. Jos paikka tarjoaa kalusteita lisähintaan, sitten sekin on vain budjettikysymys onko se liikaa vai sopivasti. Pitää olla pöydät, sähköt ja mielellään joku pohjapiirros/valokuva vuokranantajalta (joka nykyisin usein löytyy heidän kotisivuiltaan tai Google-haulla) että tietää sopiiko tila.

En muista että mitään yhteistyökumppaneita tai muutakaan kompleksisuutta oli koskaan, vuokrasimme vain huoneen ja menimme tekemään taikojamme. Paikkavaraus, varmistus puhelimessa että onko pöydät ja millaiset, kysely sähköistä ja liikeneyhteyksistä tarvittaessa, ja sitten tapahtumapäivänä ajoissa rakentamaan. Eihän Saku-tapahtuma vaadi muuta kuin pöytiä, sähköä ja lattianeliöitä, muu voidaan tuoda itse jos tapahtumalle löytyy tekijät. Tuo oli vieläpä aikana ennen kuin Internetistä sai niin paljon tietoa kuin nykyisin (street view yms.).

Tänä päivänä todellisuudessa ei ole mikään ongelma järjestää tapahtumaa etäisellä paikkakunnalla, jos vain halua on. Valkeakoskellekin mentiin ihan sokkona aikoinaan. Tämä näin kommenttina, ettei synnytetä mörköjä joita ei oikeasti ole olemassa. Pk-seudun tilatkaan eivät välttämättä ole niin kalliita kuin kuvitellaan. Eli älköös kukaan piiskatko itseään pk-seutupelkoon ainakaan näillä perusteilla, se on ihan helppoa jos vain haluaa. Se on sitten toinen asia mitä tekijät haluavat subjektiivisesti tehdä, mihin saadaan ne sisällöntuottajat (eli Amigat yms.) ja mitä yhdistys haluaa tehdä.

Esimerkiksi Heurekasta voisi edelleen irrota tilaa, joka on tuttua Saku 2001:n järjestäjillekin (pari ryhmätyötilaa yhdessä lienee Saku 2012:n kokoluokkaa).

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 14.34:   
Äskeiseen vielä liittyen, Saku-tapahtuman teko oli toki erittäin työlästä. Mutta työlästä oli se sisältö, ei niinkään se paikka jossa se järjestettiin, joka on yhtälön helpoin osuus ja voi loppujenlopuksi järjestäjän kannalta sijaita missä vaan - kunhan se on sellainen paikka johon sisältö suostuu saapumaan paikalle (ja vieraat).

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 14.58:   
TerhoX kirjoitti tuolla ylempänä, että on pistänyt tiedustelun Kaapelitehtaasta ja Heurekasta. Tuliko niistä jotain vastauksia? Ei osunut tässä ketjussa silmiin.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 15.09:   
jansa: Itse en ainakaan huomannut. Joskus voi olla että nopeampia tuloksia saa soittamalla myyntipalveluun tms.

Omassa viestissäni lähinnä yritin puolestani toppuutella liiallista kompleksisuutta suunnitelmissa ja samalla toisaalta liiallista vieraan paikan pelkoa. Tapahtumapaikalla ei ole pakko järjestäjän käydä etukäteen, todennäköisesti kaikki tarvittava selviää nykyisin etänäkin.

Pk-seutu on täynnä netistä löytyviä paikkoja, joissa on lattianeliöitä, sähköä ja pöytiä (ainakin saatavilla) ilman sen kummempaa monimutkaisuutta. Tämä siis, jos järjestäjät toteavat että pk-seutu on yhdistyksen ja tapahtuman kannalta hyvä asia.

Se on sitten ihan toinen asia kuka haluaa ryhtyä järjestäjäksi. Hullun hommaahan se on. :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 15.28:   
Kaapelitehtaassa on yksi potentiaalinen tila, mutta se lienee liian pieni, tai ei välttämättä, jos ei haeta niin suurta määrää porukkaa kerralla paikalle (80 henkeä vetoisuus). Hommaa portsarin ovelle kontrolloimaan paljonko väkeä sisällä ;)

Kellaritila:
http://www.kaapelitehdas.fi/fi/tehdas/kokoustilat

Kysyn tämän hinnan. Muissa tiloissa ei ole mitään valmiina, pöydät ja tuolit hankittava paikalle muualta. Kaapelitehdas ei hintoja vielä tässä vaiheessa laittanut.

Heureka on Saku 2001 kokoonpanossa auditorio, ryhmätilat yhdistettynä ja väliaula liian kallis normihinnoilla. Riittäisikö esim. pelkät ryhmätilat tällä kertaa?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 16.07:   
Kiitos selvittelyistä minun!

Itse uskon ettei Heurekan auditoriota tai väliaulaa retrotapahtumassa tarvittaisi. Voisi jopa selvitä kahdella ryhmätyötilalla jos kolme maksaa liikaa. Joku 80 henkilön tilakin voisi riittää, Oulussa oli reilut 60 henkilöä koko tapahtumassa. Kerralla tuskin pk-seudullakaan hirveästi enempää olisi vaikka kokonaiskävijätoive toki olisi tupla tai enemmän...

Toki 100-150 henkilön tila olisi varmasti optimaalisempi, jos sellainen löytyy. Paljon riippuu myös siitä onko tilan ulkopuolella aulaa jossa voi oleilla, Heurekassahan porukka voi mennä aulaan/kahvilaan esimerkiksi myös viettämään aikaa jos sali käy ahtaaksi, joten kaksi ryhmätyötilaakin riittäisi varmaan pitkälle. Joku ahdas kellari taas ei ole samalla tavalla sopiva jos se käy liian ahtaaksi. Voi tulla nopeasti myös palomääräykset yms. vastaan. Toisaalta kellari kuulostaa tunnelmaltaan hienolta!

Heurekan kaltaisen paikan hyvä puoli on, että siellä oli ainakin ennen "portsari" talon puolesta. Ei toki koko ajan siinä ovella, mutta sillä tavalla että järjestäjät saattoivat keskittyä itse tapahtumaan ja "yleinen järjestys" oli Heurekan asia.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 16.08:   
Kiitos selvittelyistä minun! => Kiitos minun puolestani, tarkoitin sanoa. :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 16.44:   
Hyvä huomio palomääräyksistä. Varmasti palomääräykset Kaapelitehtaan kellarissa määräävät paljonko porukkaa voi olla kerralla sisällä. Se määrä voi olla paljon pienempi kuin tuo 80 henkeä, varsinkin kun sähkölaitteita tuodaan lisää... Riskit kannattaa tiedostaa.

Sinne sais kyllä melkoisen noidankattilatunnelman. Mitä jos siellä kummittelee ;)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 17.30:   
Jannen kommentteihin sen verran, että mikäli tapahtumasta halutaan samantyylinen partyily mitä Oulussa ollaan järjestetty, eli toimintaa videotykkien avulla paremmin paikallaolijoiden nähtäväksi ja paljon koneita, niin silloin pitää kyllä kiinnittää huomiota tilan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Videotykit vaativat etäisyyttä sekä valkoista taustaa. Siirrettäviä valkokankaita löytyy heikosti ja lakanaviritykset ovat hieman toivottomia (kokemusta on), joten parasta olisi, että löytyisi sopivaa seinätilaa, valkoista tussitaulua tms.

Enkä tarkoita, että pitäisi etsiä paikka x määrälle tykkejä/kalustoa, vaan että kun saa paikan tietoon, niin sen mukaan sitten päättää, että mitä kalustoa voidaan sovittaa... ja sen arvioiminen on monesti helpointa tehdä paikan päällä käymällä, jollei sitten netissä satu olemaan riittävästi kuvia joka puolelta/suuntaan. Videotykkien hankinnassa on oma hommansa, joten niiden määrä olisi hyvä suunnitella aika täsmällisesti etukäteen, ettei tule turhaa työtä tai harmita että jotain jääkin puuttumaan.

Mekin ollaan menty monta kertaa sokkona ja sopeuduttu, mutta kyllä se nyt viime tapahtumassa helpotti paljon, kun käytiin katsomassa paikkaa muutama päivä etukäteen ja suunnittelemassa siinä mitä mihinkin laitetaan. Aamulla kasatessa loppuu aika kuitenkin aina kesken ainakin tän kokoluokan tapahtumassa (nyt oli >15 tietokonetta, 4 tykkiä, useita myyntipisteitä jne). Paikan päällä hahmottuu kuitenkin aina paremmin paljonko sinne oikeasti mahtuu jne.

Mielestäni toi paikalla käynti ei tee asiasta yhtään vaikeampaa tai lisää kompleksisuutta, päin vastoin, se helpottaa varsinaista suunnittelua. Jos pääjärjestäjä ei pääse, niin eiköhän joku muu paikallinen voi käväistä pikaisesti jossain vaiheessa ja ottaa tarpeellisen määrän kuvia/videota, kun se on nykyaikana niin helppoa :-) Joka tapauksessa se on pienin vaiva järjestelyissä ja antaa kuitenkin aina varmuutta sekä vähentää turhaa pähkäilyä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 17.35:   
BTW. vertailun vuoksi, Oulun tila oli määritelty max 100 henkilölle kooltaan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 17.45:   
jPV: En tosiaan tarkoittanut vähätellä paikalla käymistä, pois se minusta. Tarpeeksi monta tapahtumaa on eri putiikeille tullut järjestettyä, että tottakai se on optimaalista (ja mitä suurempi tapahtuma, sen välttämättömämpää) käydä scouttaamassa paikat etukäteen. Parhaimmillaanhan sen voi tehdä jo monelle paikalle ennen lopullista valintaa...

MUTTA, koin että keskustelussa tästä oli tulossa kynnyskysymys ja halusin muistuttaa ettei se ennakkokäynti ole välttämätöntä onnistumisen kannalta. Järjestäjän ei tarvitse olla tapahtumapaikkakunnalta eikä hänen ole pakko käydä paikalla etukäteen. Mieluummin hyvä sijainti jonne ei päästy etukäteen käymään, kuin huonompi tila johon päästiin käymään etukäteen. Sitä lähinnä yritin sanoa. Lopulta Internetin aikana kovin sokkona ei "sokkonakaan" tarvitse mennä, vaan tilasta todennäköisesti saa kattavasti tietoa etukäteen ja aina voi pyytää lisää, vaikka kuvan tai pari, vuokraajalta jos tilan kotisivut ja karttapalvelut eivät kerro tarpeeksi.

Tämä ei tarkoita että esim. Tampere-talo olisi huonompi tila. Tarkoitin vain, että jos Tampere-talo valitaan vain siksi että sinne päästiin etukäteen ja vaikkapa Kaapelitehdas jätetään valitsematta koska ei päästy käymään, niin mielestäni se ei ole paras mahdollinen perustelu. Minun mielestäni yhdistyksen kannattaa valita parhaaksi katsomansa tila, päästiin sitä tarkastamaan läheltä tai ei. Jos siis valitaan vaikka Tampere-talo, niin valitaan siksi että se oli paras paikka tapahtuman kannalta, ei vain siksi että se oli lähellä järjestäjää.

Olettaen tietysti, että tämä sopii heille jotka järjestelyistä kantavat vastuun. Kuten sanoin, vapaaehtoistyössä tietysti tekevien henkilöiden omat motivaatiot ovat tärkeä huomioitava myös.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 18.45:   
Kyllä tässä puhuu raha. Kaapelitehtaasta on hyvät kuvat ja panoraamat, hemmetin hieno mesta. Mutta kun siellä on tyhjät lattiat isoissa tiloissa, niin se sopii vaikka Sakun lauantaitansseihin kuun kajossa. Meillä ei ole millään rahaa kalusteisiin.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 18.52:   
Tarkoitan siis, että kun leijonanosa kassasta mennee tilavuokraan, vielä päälle parisataa kalusteisiin.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 18.58:   
Jos paikka voi toimittaa kalusteet, silloinhan vuokra on: tila + kalusteet = vuokra. Kokonaishinta ratkaisee tietenkin, suuntaan tai toiseen. En osaa kommentoida asiaa tarkemmin Kaapelitehtaan osalta, hintoja ei kaiketi ole täällä esitelty. (Siitä olen samaa mieltä että kalusteiden vuokraaminen jostain muualta olisi varmasti liian hankalaa, mutta jos talo voi ne sinne tuoda vuokrauksen osana niin silloin se on tietysti vain hintakysymys.)

Ehkäpä budjettitavoitteitakin olisi syytä avata, jotta halukkaat voivat osallistua kulutalkoisiin jäsenmaksujen ja miksei vaikka lahjoitustenkin voimalla. Itse käytin Kaapelitehdasta edellä vain esimerkkinä ajatusteni ja aikaisempien kokemusteni valottajana.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 19.00:   
Mikä esimerkiksi olisi kalustetun Kaapelitehtaan hinnan tila verrattuna vastaavankokoiseen Tampere-talon kalustettuun tilaan? Tai Heurekan?

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 19.44:   
Logosta se kaikki lähtee... ;)

http://imageshack.us/a/img253/4579/saku13.jpg

 

SirpaP
Käyttäjätunnus: sirpap

Rekisteröity: 10-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 21.46:   
Lisää brainstomausta/heittelyä tapahtumapaikaksi: koulutilat yleensä, siis peruskoulut, lukiot, kansalaisopistot jne.

Oulusta selvittelin muutama vuosi sitten moisia, ja hinnat olivat pääsääntöisesti mallia halpa (ainakin suhteessa "oikeisiin" kokoustiloihin). Tarjolla olivat käytännössä kaikkien kaupungin koulujen luokka- ja salitilat...

Tilat ovat vapaina nimenomaan iltaisin/viikonloppuisin ja kalusteetkin yleensä kuuluvat pakettiin. Ehtona saattaa olla esim. vahtimestarin palkkakulujen korvaaminen virka-ajan ulkopuolella tilavuokran lisäksi, mutta siitä huolimatta loppusumma voisi hyvinkin olla järkevää tasoa.

Helsingistä löytyi nopealla haulla tällainen: http://www.hel.fi/hki/opev/fi/palvelut/koulutilojen+k_ytt_
Hinnastotkin ovat tarjolla: http://www.hel.fi/hki/Opev/fi/Palvelut/Koulutilojen+k_ytt_/Hinnat
Tiloja pystyy selailemaan varausjärjestelmän kautta osoitteessa https://tilanvaraus.edu.hel.fi/login.do

Tampereella vastaavaa myös:
http://www.tampere.fi/koulutusjaopiskelu/koulutilat/vuokraus.html

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 23.35:   
Hyvää ideointia, SirpaP! Assemblytkin lähtivät aikoinaan koulutiloista. :-)

Täysin varteenotettava idea minun mielestäni, jos budjetti vaatii tai muuten hyvä koulusijainti löytyy.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 23.45:   
Hyvä idea tuo koulu niissä ainakin on tilaa.
SirpaP: mitäs konetta siellä käytellään sopiva firefox asetus ainakin tekee just tuota.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 0.11:   
Kuka päivitti salaa mun ruoskan? En pysy enää keskusteluissa kärryillä. :D Mahtavaa, että täällä on näin vipinää ja Janne tarjoaa vähän takavuosien kokemuksia, jotka ovat kyllä aika yhteneväisiä meidän aktiivisimman porukan viime vuosikymmenen kokemusten kanssa. Sanoisin että voidaan dumpata auditoriot - niiden Isojen Vieraiden aika on ollut ohi jo kauan (ei niitä ole enää), ja jos joku saadaan paikalle niin homman hoitaa videotykillä ja vaikka mikrofonilla aivan hyvin. Eipä Thendic-kaksikon seuraamiseenkaan auditoriota tarvittu.

Esimerkki Heurekan ensi vuoden hinnoista:
Ryhmätyötilat yhteensä koko päivä 600 e
Pikkuaula koko päivä 500 e
Koko päivä = klo 12-18 (järjestäjät saavat ja heidän pitääkin tulla mielellään ennen sianpieremää)

Vrt. Saku 2001 vuokra: 8320,40 markkaa, sisältäen ryhmätyötilat, pikkuaulan ja auditorion (se oli muistaakseni neljäksi tunniksi). Nyt sama setti olisi 1750 e. Yleisen hintojen ja kustannusten nousun huomioiden ei kovin huomattava korotus kuitenkaan.

Että sinänsä mitoitettuna ei paha. Auditoriota ei tarvita. Isompaa aulaa ei tarvita. Pikkuaula - ehkä? Jos tilojen liepeille sijoittaa jonkun pöydän vieraskirjalle ja esitepinolle, ei ehkä tarvitse vuokraakaan maksaa. Mutta ryhmätyötilat ovat jo 3 x 48 m². En tiedä onko meillä edes haisua Tetran tilan koosta - sitä voisi kysyä ihan asian hahmottamiseksi, heidän sivuillaan sitä ei mainita - mutta liekö se noin paljonkaan ollut? Yritin suhteuttaa tuota Oulun pääkirjaston Pakkalan saliin, joka on 176 m² ja mitoitettu max 190 hengelle auditoriona. Siitä vajaa vartti pois (esim. alatasanne), niin siellähän tällä porukalla järjestää vaikka kansantanssit. Ja otetaan todellakin realistisesti huomioon, että aikaa on vierinyt 10+ vuotta. Ei ole tarvetta yrittää pukertaa isompaa kuin kuvitellaankaan. [Heureka, rakkaani?]

Purkaminen on aina x kertaa nopeampaa kuin kasaaminen. Oulussa on pidetty "koko päivän tapahtumia", mutta niissä on ollut liikaa löysää sekä alussa että lopussa, koska tapahtumien luonnekin on ollut niin leppoisa. Järjestäjäporukka (allekirjoitan osaltani myös, vaikka osuuteni onkin pienentynyt vuosien varrella, koska koneitakaan en enää omista) tulee liian viime tipassa tai tapahtuman ollessa jo menossa, alkujärjestelyt ovat olleet vielä menossa kun vieraat jo saapuvat jne. Heurekaan eivät toisaalta vieraat edes pääse ennen aukioloaikaa, mikä antaa järjestäjille oman rauhansa. Lopussa taas on liikaa tyhjää, osa järjestäjistä koneineen on jo kaikonnut, paikalla on enää lähinnä roikkumaan jääneitä kävijöitä ja järjestäjien omaa kivaa.

Tästä luppoajasta pitää karsia, kun halutaan pitää kunnon nasakka tapahtuma ilman haahuilua. Kilpailuille ja isommille esittelyille tarkka aikataulu, josta pidetään kiinni. Saku 2012 todisti taas kerran sen ettei vähänkään isommassa häppeningissä ole varaa lusmuiluun ja ettei alkuvalmistautumista (viikkoja ja päiviäkin ennen tapahtumaa) voi liikaa korostaa. Vuosikokous alta pois jo aiemmin kesällä/syksyllä jne. Organisointi on kaiken ydin.

Muilta nyt ei tosiaan vielä ole hintoja kuulunut, mutta Kaapelitehtaalla kalusteiden puute on pieni isku kitusiin. Mutta voisi nyt muidenkin tilojen kyselyjen kanssa suhteuttaa tuota tapahtuman kestoa, potentiaalista kävijämäärää ja tarvittavaa tilaa siihen mitä Oulussa nyt nähtiin. Ja ottaa vielä huomioon, että meillä oli siellä mm. jumalation kasa tuoleja pinossa itse tilassa viemässä lattiapinta-alaa, kun niille ei ollut ei-kokousmuotoisessa setissä muutakaan sijoituspaikkaa (emme rohjenneet roudata niitä saunatiloihin :-)).

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 0.34:   
Kiitos Anu updatesta. Kohtuulliselta kuulostaa Heureka edelleen ja pelkät ryhmätyötilat jo ovat veikatakseni melkoinen sali vuoden 2013-malliselle Sakulle... Siihen oli syynsä miksi aina palasimme Heurekaan way back when, se on kohtuuhintainen ja funktionaalinen paikka näihin juttuihin. Lisäbonuksena tiedeympäristö on ihan inspiroiva teknishenkisiin juttuihin.

Silti, mieli avoimena kaikille muillekin vaihtoehdoille. Heureka on tuttu ja turvallinen parillekin yhdistyksen johtosukupolvelle, mutta toki maailmaa on sen ulkopuolellakin. :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 0.43:   
Kysyin Kaapelitehtaalta hintoja. Luulis tänään pe tulevan tietoa.

Heurekan ryhmätyötilat on ihan jees 3 yhdessä. Heurekan kans vois jotain diiliä keksiä, että päänäyttely olisi edullinen Saku-kävijöille. Näin porukka voisi käydä siellä välillä virkistäytymässä :-)

Mutta hei, onko Heurekan sijainti huono? Jos oli aiemmin jotain valitusta että liian kaukana?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 1.25:   
Ainoat vieraat jotka olisi kiva nähdä Dave Haynie vai kuka olikin
ja Eric S. se amigalla sarjakuvaa tehnyt/tekevä. Siis ulkolaisista oma amiga sankarini löytyy ihan kotisuomesta.:-)
TerhoX: minusta sijainti hyvä koska sinne pääsee suoraan Junalta.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 9.00:   
Pk-seudulla tietysti Helsingin keskustaa pidetään yleisesti keskeisempänä paikkana, kuin vaikkapa Tikkurilaa jossa Heureka sijaitsee. Anu taisi tästä mainita. Toisaalta, minun mielestäni Heureka ei ole huonolla paikalla silti - sinne on hyvät junayhteydet ja parkkitilaakin runsaasti. Lisäksi se voi paikkana houkutella vieraita jotka voivat samalla piipahtaa vaikka perheen kanssa Heurekan tiedenäyttelyssä.

En silti ehdota Heurekaa. Rivijäsenenä voin toki todeta että Heureka sopii minulle mainiosti tapahtuman paikaksi (kuten sopii Kaapelitehdaskin jonka luolamaisissa tiloissa olisi taatusti enemmän retro tunnelmaa kuin "sliipatussa" Heurekassa), mutta jos tulee parempia ajatuksia tai konseptia halutaan jotenkin muuttaa paikan suhteen niin jätän tässä tapauksessa sen päätöksen sitten viisaampien ja valtikkaa nykyisin heiluttavien tahojen armolle. :-)

Itse en myöskään ole Tampere-ideaa vastaan, kunhan yritän räpiköidä omat perspektiivini tekijöiden avuksi tänne.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 10.41:   
Mainitaan Heurekasta vielä, että se on siis Tikkurilassa juna-aseman vieressä. Tikkurila on Vantaan keskus, ja Vantaa yksi näistä kolmesta pk-seudun isosta (Helsinki, Espoo, Vantaa), eli merkittävän kokoisesta paikasta on kysymys - ei mistään ympäryskunnan tuppukylästä. Sinne on hyvät yhteydet eri puolilta pk-seutua ja suuri asukasluku myös ihan lähimaastossa.

Mutta toki, Helsingin keskusta voisi vetää enemmän "kadulta piipahtajia", Kaapelitehdas on ehkä aavistuksen keskeisemmällä paikalla keskustan laidalla, keskustassa sekään ei tosin ole (mutta toisaalta huonompi autoilijoille ja junailijat joutuu vaihtamaan metroon/raitiovaunuun)... Mutta mitä tulee tällaiseen "espoolaiseen" tai "vantaalaiseen" paikkavaihtoehtoon, Heureka on varmasti yksi niistä parhaista sijainniltaan sekä tuttu paikka monille vanhoille parroille tietenkin myös, miksei useimmille pk-seutulaisille muutenkin. Toki muitakin hyviä varmasti Espoosta ja Vantaalta löytyy.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 15.00:   
Kaapelitehdas ilmoitti hinnat

Kokoustilat 720 € + alv
Puristamo 800 € + alv

Puristamon käytössä tulee kustannuksia kalusteista yms. ja erityisesti huomioitava, että loppusiivous joudutaan tilaamaan Kaapelitehtaan suosittelemien tahojen kautta. Kai siihenkin joku parisataa menee?

Puristamossa ei ole mitään äänentoistoa / videotykkiä valmiina. Ei tietoa myöskään sähköistä.

Tre talon hinnan saan alkuviikosta. Siellä on ainakin kaikki valmiina (sähköt ja esitystekniikka, pöydät ja tuolit) meidän toiveiden mukaan.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 16.18:   
Ehdottaisin myös kunnon syvägooglausta Helsingin keskustan paikoista. Siellä täytyy kuitenkin olla vaikka kuinka paljon tarjontaa näiden itsestäänselvyyksien (ehkä hinnatkin ovat maineen mukaisia?) lisäksi. Tosin vaikea oli Oulustakaan löytää järkihintaisia/kokoisia oppilaitosten lisäksi... mutta kannattaa yrittää kuitenkin. Ja sama Tampereelle.

Heurekaan ei voisi olla yhtään helpompi päästä, että jos keskustasta ei löydy paikkaa... paikallisjuna ajaa lähes porstuaan asti. Ei-paikkakuntalaisena se paikallisjunalla meno tuntui aikoinaan paljon helpommalta kuin metro/ratikka/bussit/tms vaihtoehdot jonnekin muualle.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 18.52:   
Helsinki:
Postitalo
http://www.paapostitalo.fi/index.php?page=vapaat-tilat

Tampere, pääkirjasto Metso
Pietilä-sali (Luentosali 1) 200 hengelle
tietokone, dataprojektori, dvd, langaton verkko, äänentoisto
Tampereen kaupunki, yhdistykset ja muut yleishyödylliset yhteisöt 25 €/tunti (1.1.2013 alkaen 30 €/tunti)
yksityiset 50 €/tunti (1.1.2013 alkaen 55 €/tunti)
pääsymaksulliset ja/tai kaupalliset tilaisuudet 75 €/tunti (1.1.2013 alkaen 80 €/tunti)
parvikerroksessa

Metso on halpa.

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Perjantaina, 12. lokakuuta, 2012 - klo 23.01:   
Tikkurilassa pysähtyy paikallisjunan lisäksi muutkin matkustajajunat.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Lauantaina, 13. lokakuuta, 2012 - klo 9.03:   
Väliaika gallup

Ketkä lähtevät tekemään Saku 2013 Heurekaan? Jos Saku 2013 "palaa juurilleen" ja järjestetään Heurekassa, oletko mukana?

Vai oletko sitä mieltä, että ko. tapahtuma sopisi paremmin Tampereelle? Odotamme Tampere-Talon hintoja ja samaten Scandicin. Näistä tietoja ensi viikolla.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 13. lokakuuta, 2012 - klo 12.22:   
Oma ehdotukseni tapahtuman miehittämiseen: Ehdotan, että yhdistyksen hallitus kokoontuu (vaikka vain IRCciin) ja keskustelee kuinka moni hallituksen piiristä on valmis sitoutumaan tapahtuman järjestämiseen ja millä maantieteellisellä etäisyydellä. Kuinka moni on esim. valmis tulemaan paikalle "aamu kuudelta" ja olemaan iltaan saakka, mitä se sitten vaatikaan matkustamisen ja vastaavan suhteen. Sanoisin, että tämän tason "selkäranka" tapahtumalle tarvitaan että sen aika ja paikka voidaan kiinnittää. Selkärangasta riippuu mikä aika ja paikka voidaan valita. Onko se Oulu? Tampere? Pk-seutu? Ilman selkärankaa ei ole tapahtumaa, enkä usko että selkärankaa löydetään kysymällä sitä foorumilla.

Kun aika ja paikka on kiinnitetty, uskon että myös lisäapua alkaa löytyä - etenkin lähempänä tapahtumaa. Kuten tuntui Saku 2012:n tapauksessa käyvän aika iloisesti, mitä foorumilta luin. Mutta sen selkärangan täytyy ensin tulla nettihuuteluiden ulkopuolelta. Huutelijat huutelee, hallitus hallitsee.

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Maanantaina, 22. lokakuuta, 2012 - klo 7.31:   
Tiedoksi, että Tampere Talon hinnoittelu nousee 1300e, eli liian kallis nykybudjettiin. Elleivät tule reippaasti hinnasta vastaan.

Ei taida todellista kilpailijaa löytyä Heurekan ryhmätyötiloille.

Mutta Jannen ehdotuksen mukaan olen samaa mieltä, hallitus tarvitsee IRC kokoontumisen, jotta voidaan keskustella Saku 2013 -järjestelyistä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 23. lokakuuta, 2012 - klo 23.40:   
Olin aikeissa tehdä yhdistykselle pienen lahjoituksen toiminnan tukemiseen, mutta huomasin sääntöjen päivittyneen aikaisemmasta muotoon: "Toimintansa tukemiseksi yhdistys kerää jäsenmaksuja, järjestää asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia, rahankeräyksiä ja myyjäisiä sekä ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja."

Eli sekaan on lisätty "asianmukaisen luvan saatuaan". Viittaako se myös tällaisiin oma-aloitteisiin lahjoituksiin (kukaan ei ole sellaista minulta pyytänyt)? Ilmeisesti laki on viime vuosina muuttunut ja perinteinen lahjoitusten vastaanottamisesta ilmoittaminen on epäselvien laintulkintojen kohteena. Haluaisin mielelläni tukea toimintaa, mutta luonnollisesti sääntöjen puitteissa. Miten mahtaa mennä?

Sen sijaan jäsenmaksu on joka tapauksessa maksettu. :-) Aktiivinen jäsenkunta on paras toiminnan tae.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 1.34:   
Janne: Ehdin poistaa pyynnöstäsi edellisen viestisi, ennen kuin aivoni ehtivät mukaan. ((><)) No enivei, kyseinen lisäys on tehty sääntöihin PRH:n vaatimuksesta ja koskee siis arpajaisia, rahankeräyksiä ja myyjäisiä, ei lahjoituksia ja testamentteja. Ehkä tuo on vähän tulkinnanvarainen virke, mutta kieliopillisesti oikein ja tuollaisena sen PRH:kin lopulta hyväksyi.

Arpajaisten järjestämistä säätelee arpajaislaki, ja arpajaisten pitämiseen vaaditaan lupa poliisilta (poislukien tosin pienarpajaiset, joita meillä enimmäkseen on ollut, mutta lisäys tehtiin sääntöihin kaiken varalta):
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/905446A93FC28974C2256BC200465EA4?opendocument

Samoin rahankeräyksiin tarvitaan rahankeräyslain mukainen lupa:
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/0A14F93E322B026BC22571DA002EBE85?opendocument

Myyjäisiinkin PRH puuttui, en tosin muista yksityiskohtia tähän hätään. Lahjoituksia käsittääkseni edelleen saamme ottaa vastaan, mutta ehkä tähän tarvitaan vielä tutkintaa ja tulkintoja. Verohallinto kuitenkin edelleen ohjeistaa 4.10.2012 päivitetyllä sivullaan: "Henkilökohtaisen tulolähteen tulot ovat yleishyödylliselle yhdistykselle tai säätiölle verovapaita tuloja. Tällaisina tuloina voidaan pitää esimerkiksi jäsenmaksutuloja, osinkotuloja, korkotuloja, osakehuoneistojen vuokratuloja, lahjoituksia ja avustuksia sekä luovutusvoittoja."

http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Tuloverotus

Ei siitä nyt monta vuotta ole kun noita sääntöjä muutettiin, ja viimeisimmät muutokset ovat yhä PRH:n mutusteltavana. Ehkä niistä tulee jotain palautetta joskus minulle päin.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 2.26:   
Kiitos selvennyksestä sääntöjen suhteen, sekä valaistuksesta sääntömuutosten syntyprosessissa. Nyt olen ainakin vähän viisaampi yhdistyksen säännöistä. Kun on ollut vuosia yhdistyksen toiminnasta ulkona, niin omat tiedot tuppaavat ruostumaan. :-) Tärkeintä on, että noudatetaan sääntöjä ja lakeja tietenkin.

Pistetään ajatus siis se coolerille ja kokeillaan seuraavaa. Kun mietin miten voisin parhaiten tukea yhdistystä, tuli mieleeni tällainenkin vaihtoehto: Olisiko yhdistyksellä tapahtumissaan mahdollista kerätä "kolehtia" vedoten rahankeräyslain poikkeuspykälään yleisistä, sisätiloissa järjestettävistä kokouksista? Soveltuisivatko yhdistyksen kaikille avoimet tapahtumat lain salliman poikkeustapauksen mukaisiksi? Itse ainakin mielelläni voisin tiputtaa pienen roposeni yhdistyksen kolehtiin, jos lait ja säännöt tällaisen tapahtumassa mahdollistaisivat.

Jos laki sallii tapahtumissa kolehdin, se voisi olla oiva lisuke pääasiassa jäsenmaksutuotoilla rahoitettavaan toimintaan. Itse tosin muistan että yhdistys oli alkuaikoinaan todella varovainen, yhdessä Saku-tapahtumassa kieltäydyttiin jopa vastaanottamasta T-paidan hintaa lahjoituksena yhdistykselle (ostaja olisi halunnut tehdä tukimaksun, mutta ei ottaa paitaa mukaansa koska ei tarvinnut sitä). Se oli varmaan ylivarovaista, mutta toisaalta kertoo myös sääntöviidakon vaikeudesta amatööriyhdistystulkitsijalle.

Se lienee selvää, että minkäänlaista kampanjointia tällä yhdistyskään ei voi tehdä ilman rahankeräyslupaa. Jäsenkeräyksen on siis oltava pääasiallinen toiminnan markkinointikeino. Mutta jos esimerkiksi tapahtumapaikalla toteutettu kolehti olisi luvallinen mahdollisuus, kiitos laissa mahdollisesti olevan poikkeuksen, sitä voisivat tapahtuman järjestäjät ainakin harkita.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 7.51:   
Ei nyt ihan heti tule mieleen miksei poliisi meille rahankeräyslupaa myöntäisi. Sitä ei taas kyllä tiedä montako kuukautta reinikainen tätäkin päätöstä hautoo :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 8.55:   
Varmasti Suomen Amiga-käyttäjät ry. olisi varmaankin potentiaalinen rahankeräysluvan saaja, koska se on yleishyödyllinen, rekisteröity yhdistys, mutta kunhan tiedostetaan että sellainen lupa pitää olla ja saada jos yhdistys meinaisi jotain avoimeen keräykseen rinnastettavaa tehdä. Lupa on maksullinen. Mitään tällaista ei koskaan ole tehty ainakaan minun muistikuvieni mukaan Suomen Amiga-käyttäjät ry:ssä, mutta eihän se tietysti tarkoita etteikö sellaistakin varainhankintamuotoa yhdistys voisi joskus harkita. Kaikki on aina ennen rahoitettu jäsenmaksuilla sekä tietenkin talkootyöllä (ja talkoolaiset ovat maksaneet itse omat matkansa yms., iso käsi!).

Sen sijaan rahankeräyslaissa oleva kohta kokouksen osallistujien kesken tapahtuvasta keräyksestä kokouksessa, näyttäisi äkkisältään metodilta joka ei tarvitse erillistä lupaa? Tämä rajoittuu sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin ja niiden osallistujiin. En tiedä sopiiko se Saku-tapahtumien kaltaisiin yleisötilaisuuksiin, mutta kenties se ainakin voisi sopia muihin yhdistyksen kokouksiin - voi olla että kolehtikipon "kiertäminen" tällaisessa kokouksessa ei vaatisi lupaa, kunhan kokous tapahtuu lain vaatimalla tavalla sisätiloissa. Tämä täytyisi tietysti selvittää ennen kuin mitään tällaista tehtäisi, kunhan vain ideoin.

Saku-ulkoilmafestareilla (jos se kesätapahtuma joskus tehdään...) ei voi siis ainakaan kiertää kolehtikulhoa ilman erillistä lupaa, se on selvää. :-)

 

eha
Käyttäjätunnus: eha

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 10.23:   
Hei... Entä jos SAKU saisi omistukseensa nuo myytävänä palstalla olevat sälät, joita oli useammallekin harrastajalle. Niitä voisi sitten myydä esim. huutokaupalla, ja saada siten lisää varoja toimintaan...

 

SirpaP
Käyttäjätunnus: sirpap

Rekisteröity: 10-2010
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 19.25:   
Huh, tuo Tampere-talon hinta oli aika yllättävä. :-( Omat kontaktini pk-seudulta eivät ole hiiskahtaneetkaan, kun kysyin tilavinkkejä. Nääh...

Täällä on näemmä rahankeräyslupaakin pohdittu. Saku yleishyödyllisenä yhdistyksenä voisi sitä kyllä vallan mainiosti hakea. Mutta: säädön määrä on melkoinen (mm. hakemukseen keräys- ja käyttösuunnitelmat, erillisen keräystilin pyörittäminen/kirjanpito ja jälkeenpäin tehtävä selvitys varojen käytöstä). Kannattaa pohtia tarkkaan miten paljon paukkuja moiseen haluaa käyttää. Lisäksi käsittelyaika on suht pitkä (jossain luki että n. 2 kk, uskoisikohan). Omakohtaista kokemusta on eräästä toisesta yhdistyksestä, jossa päätettiin hakea keräyslupaa. Ao. rahiksena olen hiukan selvitellyt tarvittavia juttuja ja jo siinä touhussa meinaa pää hajota. Ainakin alan ymmärtää, miksi edellinen rahis vältteli aihetta kuin ruttoa...

Mitä tulee lahjoitusten pyytämiseen yleensä: yhdistys saa kinuta lahjoituksia jäseniltään ihan niin paljon kuin vain kehtaa. Myöskään jäsenten lahjoitussummiin ei pitäisi lupaviranomaisella olla mitään sanomista. Rahankeräyslupaa aletaan kysellä silloin, kun yleisöön vetoamalla halutaan kerätä rahaa vastikkeetta. Ja tuo "yleisöön vetoaminen" onkin sitten pahimmillaan erittäin tulkinnanvaraista puuhaa.

Kokouksen yhteydessä kerääminen kuulostaa mielenkiintoiselta. Koska olen joissain asioissa paranoidi ja enimmäkseen pessimisti enkä yhtään lakimies, 100% MuTu esim. viimeisimmän Oulun tapahtuman suhteen on, että kokouksen aikana keräys olisi ollut ok (kutsutkin kohdistettu pääasiassa jäsenille) mutta Saku 2012 -tapahtuman aikana enää ei (julkinen kutsu, kaikille avoin, ja vielä netissä mainostettu, hui!). Mielelläni olisin kyllä väärässä.

(Nimim. mukana yhdistyksessä joka on haastettu oikeuteen laittomasta rahankeräyksestä, koska kotisivujen osana oli lahjoitussivu, jossa todettiin yhdistyksen voivan ottaa sääntöjensä mukaan vastaan lahjoituksia ja ilmoitettiin yhdistyksen tilinumero. Hovioikeuden päätös: kyseessä ei ole laiton rahankeräys.)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Torstaina, 25. lokakuuta, 2012 - klo 15.30:   
Ihme poliisivaltio tää Suomi. Mitään ei saa tehdä. Sitten on se kääntöpuoli. Mites kerjäläiset Tampereen kaduilla? Ei oo lupaa kerätä rahaa mutta siellähän notkuu - ja on ilmeisesti todella laitonta bisnestä takana. Taputellaan olalle.

Sitten tällainen yleishyödyllinen yhdistys, joka ajaa hyvä asiaa, harrastustoimintaa, niin hemmetti kun saa kysyä lupaa joka asiaan. Vaikka sitä miten miettii niin ei siinä ole järkeä.

Jos joku vaikka 50€ pistää yritykselle lahjoituksia omasta tahdostaan, niin ei sitä rahaa ole häneltä kerätty vaan hän on sen itse omasta halusta luovuttanut.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 26. lokakuuta, 2012 - klo 10.25:   
Hieman asiaa liippaava:

http://www.ess.fi/?article=389719

.. koska Suomi.

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2012 - klo 23.01:   
Mutta joo, lahjoittaminen ja kerääminen ovat kaksi eri asiaa. Rahankeräyslupaa ei tarvita, jos lahjoitus tulee antajan aloitteesta. Mihinkään muuhun ei kannata ryhtyä tai poliisi pistää koko yhdistyksen matalaksi.

Enivei, miten se Heureka sitten seuraavan vuoden pitopaikaksi? Itse pidän sitä aika tylsänä, mutta onhan se keskeisellä paikalla junayhteyksien varrella.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2012 - klo 23.39:   
Osa hassuuksista EUn ansiota.
itix: ja vois kattoa muunkin Heurekan samalla.:-)

 

Kipe
Käyttäjätunnus: kipe

Rekisteröity: 11-2012
Sunnuntaina, 4. marraskuuta, 2012 - klo 20.09:   
Kuten itix totesikin, niin lahjoittaa tosiaan saa, siinä ei pitäisi olla ongelmaa. Ongelmia voi toki tulla, jos lahjoittamisen ympärillä olevat kuviot eivät ole selvät - silloin voi homma mennä helposti rahankeräyksen puolelle.

Lahjoittamiseen saa antaa ohjeet pyydettäessä tai sitten varmistetusti vain jäsenistön tavottavalla tavalla yleisemminkin (vaikka muutkin kuin jäsenet toki saavat lahjoittaa, miten niin ristiriitaista?).

Ja valvonta sitten tietysti; kyllähän ne säännökset pienille ja vähempi vastaan pistää voiville tahoille helposti ovat tiukemmat.. Jännää, miten rahakkaammat isot tahot voivat helposti oikoa, vaikka niillä olisi varaa hyvin myös siihen asiantuntemukseen, pienet yhdistykset puolestaan joutuvat sitten selvittelemään työllä ja tuskalla kuviot usein kuulopuheiden pohjalta sieltä sun täältä.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 4. marraskuuta, 2012 - klo 20.31:   
Notta miten tässä nyt meidän pitäisi toimia? Saako kotisivuilla mainita lahjoitusmahdollisuudesta, jäseneksi liittymissivulla esimerkiksi? On tämä yhtä perkelettä kyllä. Jotain fanituotteiden myyntiä syynätään suurennuslasilla, niinku meidän pientä paitamyyntiä, ja sitten meillä on tämmösiä Wincapitoja ja Riihi-säätiöitä. Ärrkele. Alakaa puhista puhisuttamaan pikkuhilijaa. ((><))

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 5. marraskuuta, 2012 - klo 21.11:   
Yhdistysten lahjoitussivut tuntuvat olevan suuri kysymysmerkki ja siten tarpeeton riski, joten sellaiseen ei varmastikaan kannata mennä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 5. marraskuuta, 2012 - klo 21.26:   
itix: Olen samaa mieltä että Heureka on tietysti vähän tylsä - tai ainakin sellainen "takuuvarma" valinta. Jos joku keksii jotain rohkeampaa tai tunnelmallisempaa, niin aina parempi. :-)

Mutta varmasti aivan erinomainen tapahtuma syntyisi myös Heurekassa. Huonoin tapahtuma on se, joka jää tapahtumatta, joten jos muuta ei kukaan keksi niin ääni Heurekalle.

Hienoa että aiheesta on jo nyt syntynyt näin runsaasti keskustelua. Kiitos kaikille minun puolestani! Wanhaa sakuilijaa lämmittää. :-)

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Tiistaina, 6. marraskuuta, 2012 - klo 21.13:   
Lahjoituksissa pitänee kääntyä Poliisin puoleen ja kysyä, miten suhtautuvat lahjoituksiin yhdistykselle ja miten voisimme toimia, että lahjoitukset ovat laillisia.

 

Rebb/TRSi
Käyttäjätunnus: rebb

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 6. marraskuuta, 2012 - klo 21.28:   
Janne:
Yleensä ne takuuvarmat ja tylsät valinnat on osoittautunut jälkikäteen parhaiksi. Niin tiloissa kuin noin muutenkin :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2012 - klo 20.07:   
Perehdyin tuohon lahjoitus-sivun tulkintaan ja valitettavasti Sisäministeriön ohjeistus ja Korkeimman hallinto-oikeuden viimeisin päätös ovat kovin ristiriitaisia. Mielestäni on selvää että mitään ilmoitussivua lahjoituksista ei kannata tehdä ilman rahankeräyslupaa tämän epäselvyyden takia. Muilta osin asia lienee tullut kattavasti käsiteltyä edellä, tuntuu selvältä kuin pläkki.

Tässä yksi viesti toiselta tietokonekerholta: http://hopeinenomena.net/viewtopic.php?f=91&t=187999&start=25#p1444143

Hyvää ja kattavaa keskustelua, kiitos siitä. Nyt on tietoa. Suosittelen silkan yksinkertaisuuden nimissä että yhdistys keskittyy pääasiassa jäsenhankintaan (tuota lain sallimaa kokous-kolehtia voi sitten harkita erikseen niissä tilaisuuksissa jotka sopivat lain kirjaimeen). Sillä ne tapahtumat on aikaisemminkin saatu kasaan. :-) Nyt kannattaa liittyä jäseneksi!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2012 - klo 20.08:   
Rebb/TRSi: :-) Heureka käy minulle hyvin.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. joulukuuta, 2012 - klo 14.44:   
Ehdotusta kutsuvieraaksi:
http://fi.linkedin.com/in/petrinordlund

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 19. maaliskuuta, 2013 - klo 20.29:   
Onkohan Skrolli-lehteen muistettu ilmoittaa tästä tulevasta eventistä (ja Saku50-lehdestä)?

 

Boogie
Käyttäjätunnus: boogie

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 23. maaliskuuta, 2013 - klo 14.10:   
Tuo Metso oli hieno huomio, suitable 4 plan Z. Paikkahan on upea, sisältä ja ulkoa.
Viime kevään Tampere jäi järjestäjien/koneosallistujien puutteeseen. Edellinen Tampere oli tod. halpa ja helppo järjestää, osallistujien ilmoittauduttua vap.eht.
Tampere tai Helsinki - toimii.

 

Jupp3
Käyttäjätunnus: jupp3

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 27. maaliskuuta, 2013 - klo 23.18:   
Tapahtumaa ei ainakaan tänne:
https://foursquare.com/v/pudel-baar/5102d972e4b0269867acf447
https://irs1.4sqi.net/img/general/width960/42549035_TnrEndsc2cGD6RmIWaJyp1ccgDYYUp9mtQggER-Avl0.jpg

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. maaliskuuta, 2013 - klo 4.55:   
Jupp3: kvaak. että tuollainen.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 28. maaliskuuta, 2013 - klo 15.40:   
:-)

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 26. toukokuuta, 2013 - klo 1.31:   
Onkos päivämäärää edes vielä päätetty ?

 

Akseli Toivanen
Käyttäjätunnus: akseli

Rekisteröity: 6-2013
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2013 - klo 10.50:   
Pitäkää tapahtuma Turussa tai helsingissä.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 9. kesäkuuta, 2013 - klo 19.22:   
Ei ainakaan Turussa.

 

Suomen Amiga-käyttäjät ry
Käyttäjätunnus: saku

Rekisteröity: 4-2013
Sunnuntaina, 7. heinäkuuta, 2013 - klo 19.39:   
Jatkot uuteen ketjuun.