Kickstart switcher neuvoja

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 asti » Kickstart switcher neuvoja « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Epätietoinen
Maanantaina, 19. marraskuuta, 2007 - klo 16.09:   
tuollainen palikka siis löytyy jossa KS 2.04 ja tarkoitus olis siis saada se toimimaan A500 koneessa niin että siinä olis myös KS1.3.

Olen laittanut 2.04 piirin 1 ja 31 jalkojen väliin hyppylangan ja heitin vaihtajaan KS1.3:n ja sitten laitoin härpäkkeen koneeseen kiinni. Enempää en osaakaan kun ei ole ohjeita ja netistä en löytänyt tuohon malliin mitään (vaihtajakortissa ei edes lue muuta kuin "ROMSEL"). Lisäksi siinä on JP1-johon tulee johdot kiinni joissa toisessa päässä hauenlauat(vai miksikä niitä sanotaan).

En siis tiedä mihin nuo hauenleukajohdot tulee kiinni...tuleeko esim GARYyn ja mihin jalkoihin jne. Ei viittis kauheesti arvailla.

Tällä hetkellä kone käynnistyy vain mustaan ruutuun.

 

Flux
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 15.56:   
Hyppylankaa käytetään vain vanhemmissa koneissa. Uudemmissa ei saa käyttää, kone ei toimi.

KS-vaihtajan ei pitäisi tarvita signeeleita muualta. Valintanappula piisaa, millä valitaan kumpaa (tai mitä) ks-piiriä käytetään.

Yritä löytää ks-vaihtajasi http://www.amiga-hardware.com/ sivustolta.

Pitäs itse tehdä lähiaikoina homemade-vaihtaja. Huomasin, että ideani on joku muukin keksinyt. http://aminet.net/package/docs/hard/cheapestksw tuosta saa hyvin puuttuvan tiedon eli ylösvetovastuksen arvon. Teen raportin foorumiin kun valmis.

 

epätietoinen
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2007 - klo 19.08:   
Alkuperäinen ongelma oli se hyppylanka ja sitten alkoi starttaamaan kickstart 2.04:ään, ja välillä kun buuttaili (piti nappeja joitakin sekuntteja pohjassa) niin boottas satunnaisesti KS 1.3:een.

Katoin vähän muiden rom-vaihtajien ohjeita ja pähkäilin johtojen kanssa, muttei ratkaisua löytynyt. Ajattelin laittaa valintanapin koneen kylkeen josta voisi vaihtaa kickstarttia. Testailin sitä ja toimi hienosti, kunnes lopetti toimintansa ja käynnistyi aina vaan KS 2.04ään. Kone oli aina sammutettuna kun vaihdoin KS-versiota(napista). Testasin erikseen KS-piirit ilman vaihtajaa ja kumpikin toimii..en tiedä sitten onko vaihtaja sanonut sopimuksen irti.

 

Flux
Keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2007 - klo 20.33:   
Ota kamera hyllystäsi ja nappaa kuva mielenkiinnon vuoksi.

Kätsysti tekee myös itse simppelin ja varmatoimisen vaihtajan, jollaisesta tein juuri raportin, ks otsikko "Homemade ks-vaihtaja"

 

Epätietoinen
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 2.50:   
Uusimpien kokeiluiden mukaan ROM-vaihtaja vissiin toimii, mutta en tiedä mihin lauaht pitää laittaa kiinni. Jos pistää siten että bootti+alt, niin toimii, mutta kone jumittuu jos painaa alt-nappulaa vaikka jonkin pelin aikana...ei siis kätevää. Pitää leuat laittaa johonkin muuhun kuin näppiksen piiriin???

Tuolla kuva piiristä edest ja takaa, jos onnistui lataaminen...

http://kuvas.net/userimages/1_1195692312_469_Rom_vaihtaja1.jpg

http://kuvas.net/userimages/1_1195692226_59_rom_vaihtaja2.jpg

 

Flux
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 7.31:   
Vaikuttaisi, että tuo on astetta hienompi vaihtaja, jonka tyyppisiä rakennusohjeita löytyy myös aminetistä. Ovat vaan työläitä rakentaa, vaativat 2 puoleisen piirilevynkin.

Äkkiseltään tuon idea voisi olla se, että klipsut kytketään resettiin, jolloin tovin aikaa resettiä pohjassa pitämällä vaihtuu rommi. Näin ei tarvita valintakytkintä lainkaan.

Toisaalta kaksi klipsiä viittaisi muuhun kuin resettiin. Oisko joku näppäimistä, jolloin klipsut kytketään näppikseen.

 

epätietoinen
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 16.14:   
Kun laittaa nuo klipsit näppiksen piirin(6570-036) jalkoihin 25 ja 29 (Shiftit) niin tuntuisi toimivan, mutta ongelma on se että jos painaa shiftiä kun kone on ladannut jonkin ohjelman, niin kone kaatuu (sillä vaihtaja toimii muulloinkin kuin vain resetoidessa konetta).

Missä muuten menee resetti signaali(kun amiga resetoidaan näppäimillä Ctrl+A+A)? Jos yrittäs heittää noi johdot siihen signaaliin...

 

Flux
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 16.42:   
Hmm.. 2 klipsua. Jos niitten väliin laittaisi painonappulan, mahtaisiko toimia. Näin niitä ei tarvisi kytkeä mihinkään.

A500ssa reset generoidaan näppiksen piirilevyssä ja menee kaapelinipussa emolle ja on invertoitu.

http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/1709.html?1013294980
tuosta postauksesta saattaa olla apua. Kuvalinkki ei enään toimi, mutta http://koti.mbnet.fi/flux/saku/a2000.jpg toimii.

 

Flux
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 17.41:   
Toisaalta systeemi vaatii varmaan kahden näppäimen painamisen yhtäaikaa, jotta ks ei vaihdu vahingossa. Tästä päätellen klipsuihin pitäisi kytkeä ylösveto tai alasveto painonapilla. Sopivan vastuksen kautta tietenkin, ettei savut pääse ulos. Vaikuttaa olevan mielenkiintoista tutkittavaa.

 

epätietoinen
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 18.13:   
"Hmm.. 2 klipsua. Jos niitten väliin laittaisi painonappulan, mahtaisiko toimia. Näin niitä ei tarvisi kytkeä mihinkään"

Kokeilin tota ja ei wörki, kone kaatuilee välillä.

Ehkä helponta kun kolvaa KS-piirit päällekäin ja tekee sen kytkimen.

 

Damsteri
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 19.01:   
Kuulostaa ja näyttää vähän utilities unlimited kickstart switcheriltä, joskus tuohon törmäsin. Siinä on myös musta ja punainen klipsi.

Kurkkaas tästä kytkentäohjetta, uskon että sama toimii tuossa vaihtajassa:
http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=685

Eli musta aina Garyn 5. nastaan ja punaisella valinta mistä haluat vaihdon.

 

epätietoinen
Torstaina, 22. marraskuuta, 2007 - klo 20.24:   
"Kuulostaa ja näyttää vähän utilities unlimited kickstart switcheriltä, joskus tuohon törmäsin. Siinä on myös musta ja punainen klipsi.

Kurkkaas tästä kytkentäohjetta, uskon että sama toimii tuossa vaihtajassa"


Tuo ohje oli minulle jo tuttu ja olen sitä kokeillut muutaman kerran ja toiminut satunnaisesti ja aika heikosti on vaihtanut toiseen KS:iin.

Mutta, kokeilin uudestaan ja toimii! Kytkin shiftiin ja Garyn piniin 5. Aikaisemmin tuo johto oli teipattu ja epäilen että siinä ollut kontaktihäiriö. Nyt kolvasin uudet piuhat suoraan vaihtajasta oikeisiin paikkoihin.

Vaihtaja toimii siten että buuttaa normaalisti Ctrl+A+A, ja päästää napit ylös..tämän jälkeen saman tien painaa shiftiä, jolloin vaihtaja vaihtaa piiriä.
Jos buuttaa Ctrl+Shift+A+A niin vaihtaja ei vaihda piiriä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: