Korruptoitunutta dataa..

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 09/2006 asti » Korruptoitunutta dataa.. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tumppi
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 14.48:   
Koneena on A1200/PPC+060 turbo ja kovan kuorman alla (esim. ctorrent,mp3 player,ibrowse jne yhtäaikaa päällä) rupee tulemaan korruptoitunutta dataa kummallisesti. Huomaa hyvin esim. selatessa jotain sivuja satunnaisesti kuvat rupee tulemaan täysin korruptoituneena. Saman tekee jos esim. visagella katselee kuvia.

Eikä pelkästään muuten kuvilla tee tuota, saman huomaa vaikka ctorrentissa(rupee tulee hash checkkiä jumalattoman paljon) ja vaikka mp3:sia soitellessa rupee biisit kuulostaa aika pahalta ja saattaa lopulta ohjelmakin leipoa lopulta kiinni. Eli käsittääkseni kaikki rupee korruptoitumaan jotenkin kummallisesti. Mietin vain, onko muilla tullut vastaan tälläistä ongelmaa? Itsellä teki saman myös edellisellä turbokortilla (PPC/040).

Myös muisteja on ollut jos jonkin näkösiä kiinni koneessa, kaikilla sama juttu. Nyt on 2x64MB (50ns) palikkaa kiinni. Muistin nopeusasetuksista ei ole mitään apua, laittoi sitten 70,60 tai free configilla ihan mitä tahansa sinne.

 

Jupp3
Torstaina, 3. elokuuta, 2006 - klo 16.33:   
>Huomaa hyvin esim. selatessa jotain sivuja satunnaisesti kuvat rupee tulemaan täysin korruptoituneena.
>Eikä pelkästään muuten kuvilla tee tuota, saman huomaa vaikka ctorrentissa(rupee tulee hash checkkiä jumalattoman paljon)

Mulla MiamiDX aiheutti verkkoliikenteen korruptoitumista, kun verkkoliikennettä oli paljon (eli käytännössä aina opiskelija-asuntolan BNC-verkossa)

>Saman tekee jos esim. visagella katselee kuvia.

Tosin tämä viittaa siihen, että ongelma olisikin jossain aivan muualla...

 

mkl
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 8.11:   
Minkälainen levyohjain, -kaapeli ja kovalevy?
Virtalähde? (Eräitä mahdollisia vikakohteita.)

 

Tumppi
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 9.37:   
Idefix-express, levyt 20G+40G. Käytössä on myös SmartFileSystem. Tuosta tulikin mieleen, eikös tämä MaxTransfer aiheuta väärä olleessaan vastaavanlaisia ongelmia? Mulla käytössä oleva arvo on "0x0001FFFE".

 

jPV
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 9.50:   
MaxTransferin voi testata helposti. Kopioi kasa tiedostoja ja jos pienet säilyvät ehjinä ja isot hajoavat, niin sitten voisi olla kyse siitä. Tuon sun arvon ei kyllä pitäisi olla liian iso, mutta jos epäilet kuitenkin, niin ehkä FFFE:tä voi kokeilla.

Mulle tuli mieleen, että voisko kone ylikuumentua?

 

Tumppi
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 10.05:   
Sekin on käynyt mielessä. En ole mitään jäähyä lisännyt tähän, kun olen olettanut että tuo PPC-kortti ei tarvitse mitään ylimääräistä jäähyä (?). Kumminkin tornissa pitäisi päästä ilman kiertää.. Aikaisemman kortin kanssa, jota olin kellotellut aikaslailla (040/25-->040/33 ja PPC/160-->240) oli kunnon jäähy. Tätä korttia ei ole kellotettu yhtään.

Unohtu vielä mainita, että koneessa on BVision, mutta tuskimpa se on ongelman.

 

jPV
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 10.22:   
Ja oletko kokeillu IBrowsella ilman levy-cachea? Eikö sillä voisi eristää vian kovalevyjen osalta...

 

Tumppi
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 20.25:   
En ole kokeillut, mutta kuten edellä mainitsin niin myös taustalla soivat mp3:set, ja erikseen katsellut kuvatkin korruptoituvat. Täytyy testaa sitä, että kopio tavaraa ram-diskille ja ajaa niitä sieltä kovan kuorman alla. Muistaakseni jopa LhA rupee antamaan testatessa crc-virhettä. Kaikki nuo ohjelmat ovat kylläkin PPC-versiota (warpos) jolla tuota ilmenee että olisko sillä jotain tuon kanssa tekemistä..?

 

jPV
Perjantaina, 4. elokuuta, 2006 - klo 21.42:   
Niin noihin kaikkiin muihin liittyy levyoperaatioita, joten tarkoitin, että kun ilman levycachea selailee, niin voi vähän päätellä liittyykö se levyyn vai muistiin.

 

Tumppi
Lauantaina, 5. elokuuta, 2006 - klo 17.19:   
Noniin, tänään sitten ajattelin kokeilla tota MaxTransferiä muuttaa kaikille partitioneille. Muutin sen 1FFFE --> FFFFE ja tässä nyt yllätyksekseni huomasin että eipä anna ainakaan ctorrent enää hash check erroreita eikä kuvat korruptoidu kovassakaan kuormassa (?). Voisko joku vähän valasta mua tarkemmin tuosta maxtransferistä, eli mitä niinkuin tarkemmin sanottuna tossa muuttu? Ei meinaan ole muuta hajua tuosta kuin mitä SFS:ää asentaessa luin että sen pitäs toimia tuolla 1FFFE:llä.

 

Tumppi
Maanantaina, 7. elokuuta, 2006 - klo 8.10:   
Jostain syystä Blizkick lakkasi toimimasta täysin kun boottipartitionille muutti tuon MaxTransferin FFFE:ksi (?). Ja takas kun ton muutti niin alku taas toimimaan...

 

JPQ
Maanantaina, 7. elokuuta, 2006 - klo 11.06:   
Tumppi: jälkimäisessä on sulla F kirjaimia yksi liian vähän lienee typo ?
ps. Blizkickistä en osaa sanoa mitään mutta tuntuu kummalta.

 

jPV
Maanantaina, 7. elokuuta, 2006 - klo 11.09:   
JPQ: eiku aiemmin oli yks F liikaa :)

 

Tumppi
Keskiviikkona, 9. elokuuta, 2006 - klo 10.58:   
JPQ: No eipä ollu typo - siitä lienee johtunut tuo toimimattomuuskin blizkickin suhteen.. :)

 

Tumppi
Sunnuntaina, 13. elokuuta, 2006 - klo 0.01:   
Syypää näytti olevan tuo MaxTransfer. Nyt asetettu arvo on "0FFFE" ja ei mitään merkkejä mistään virheilystä enää. Kiitoksia kaikille!

 

mkl
Perjantaina, 18. elokuuta, 2006 - klo 17.22:   
MaxTransfer rajoittaa IDE-levyille annettavan siirtopyynnön kokoa, eli montako blokkia halutaan siirtää tällä ATA-komennolla. Jotkut IDE-levyt eivät sitten ilmeisesti käsittele tätä numeroa oikein, numero on väliltä 0-255, ja 0:n pitäisi periaatteessa tarkoittaa 256 blokkia, ja ilmeisestikin 128 blokin pyyntö näyttäisi olevan joskus liikaa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: