Hyperionin OS4 sivut

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 12/2005 asti » Hyperionin OS4 sivut « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

densho
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 22.45:   
Sieltä sitten lukemaan :)
os4.hyperion-entertainment.biz

 

Piru
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 23.16:   
No huh huh. Enpäs ole pitkään aikaan lukenut yhtä paljon suoria valheita ja vääristelyjä.

Toisaalta tällehän no toinenkin nimi: Markkinointi.

 

Jon
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 23.45:   
En ole sanasta sanaan lukenut mutta ensivaikutelma on tyylikäs. Selvästihän tuo on promo-tarkoitukseen tehty, mutta miksipäs eikö? Eikö tässä käyttöjärjestelmää yritetä myydä kuitenkin.

 

Piru
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 0.32:   
No toki ymmärrän että myymässä tässä ollaan. Sivuisto on selkeästi suunnattu tahoja kohtaan jotka eivät järjestelmää vielä tunne. Ne jotka tuntevat, huomaavat itsekin että monissa kohdissa mennään reilusti yli "todellisuuden".

Ongelmana luvatessa kuu ja tähdet on, että kun totuus lopulta selviää, on ero todellisuuden ja markkinoinnin väitteiden välillä valtava. Maineen menettäminen on vähintäänkin helppoa, kun luvattuja asioita ei pystytä pitämään.

Henkilökohtaisesti pidän totuudenmukaisesta markkinoinnista, sen sijaan että väitettäisiin perättömiä. Itse en kyllä kehtaa valehdella kun ihmiset kysyvät mm Pegasoksesta ja MorphOS:sta (niin, minusta ei varmaankaan tulisi kauppiasta). Lisättäköön tähän että en todellakaan aina ole pitänyt siitä miten Pegasos-laitteita on markkinoitu (tietyn kaksiosaisen nimimerkin taholta).

Olkoon kysessä mikä tahansa mainonta, bullshit-radarini on herkkä, enkä katso hyvällä haisevaa markkinointia.

PS. Eiköhän jätetä henkilökohtaisuudet pois, ettei täti hermostu... :)

 

jap
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 0.43:   
"Valmiin" OS4:n julkistus ei liene enää kaukana, kun virallinen sivusto on nyt avattu.

 

Breed
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 1.15:   
Itsekkin asetun vähitellen lähtökuoppiin, valmiina saamaan käsiini sen "lopullisen version".
Tottakai muistaen että Amiga maailmassa kaikki on mahdollista :-)

 

Joanna
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 1.45:   
Ainakin sivut on nyt olemassa ja suhteellisen nykyaikaisen näköiset. Sen mitä joskus aikoinaan muistan Hyperionin sivuja nähneeni niin päivitys olisi ollut jo aikaa sitten ajankohtainen.

 

TSK
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 2.44:   
Piru: Mitäs tuolla nyt niitä suoria valheita on ? Minä en löytänyt yhtään.

Minusta mielenkiintoista on luvattu tuki PPC 9xx:lle, mahdollisuus portata OS Cell:ille sekä PDA-käyttö.

 

jap
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 4.56:   
Lukaisin sivuston läpi ja minusta se on positiivinen aitoon amigahenkeen laadittu sivusto - oikein hyvä. Amigasilmälasit on hyvä pitää päässä, että kaikki jutut uppoavat, ja niin kuuluukin olla.

Esim. ominaisuusluetteloilla, vertailevilla taulukoilla, käyttöliittymän ulkoasua tai efektejä mainostamalla käyttistä tuskin saa myytyä kenellekään, sillä AOS ei niillä nouse muiden yläpuolelle. Vuorovaikutuksen laatu käyttäjän ja käyttiksen välillä on AOS:ssä uniikki, ja sitä on hyödynnetty sivustolla hyvin: käytön hauskuus, miten käyttiksen ominaisuudet ilmenevät käyttäjälle ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa.

Kun ottaa huomioon konkurssit, amigayhteisön katkeroitumisen, myrkyttymisen, selkäänpuukottamisen, hajaantumisen ja ties minkä, on ihme, että AOS4 on olemassa.

 

C=
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 23.11:   
Piru: "Henkilökohtaisesti pidän totuudenmukaisesta markkinoinnista, sen sijaan että väitettäisiin perättömiä. Itse en kyllä kehtaa valehdella kun ihmiset kysyvät mm Pegasoksesta ja MorphOS:"

Aijjaa??? No Missäs on esim se Pegasos-III jota Genesi lupaili? Ja monta muutakin värkkiä muka on ollut tuloillaan, mutta missä ne on ? Ei ole pahemmin näkynyt mitään konkreettista Pegasos-II:n jälkeen, vaikka kuu ja tähdet on lupailtu.

Eli kannattas eka miettiä onko sillä omalla puolella syyllistytty samaan ennenkun aletaan muita syytteleen.

 

Rebb
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 23.23:   
c=: Tai sitten vois lukea Pirun viestin kokonaan?

" Lisättäköön tähän että en todellakaan aina ole pitänyt siitä miten Pegasos-laitteita on markkinoitu (tietyn kaksiosaisen nimimerkin taholta)."

 

sloxa
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 23.49:   
piru:
mistäs tiedät mitä ominaisuuksia valmiissa Os4:ssä sitten on?
ja miten se toimii/käyttäytyy?
Kun kerran väität tekijöitä valehtelijoiksi!
kai ne itse paremmmin tekeleensä tuntee? vai?

Kannattaa varmaan ottaa asioista selvää ja kirjoitella sitten jos
valmis tekele ei luvattuja ominaisuuksi täytä...
koska sivuston ilmoittamat spektit koskee hyvin varmasti valmista käyttistä!

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 23.58:   
@C=

>Aijjaa??? No Missäs on esim se Pegasos-III jota Genesi lupaili? Ja monta muutakin värkkiä muka on ollut tuloillaan, mutta missä ne on ? Ei ole pahemmin näkynyt mitään konkreettista Pegasos-II:n jälkeen, vaikka kuu ja tähdet on lupailtu.

Vitustako Piru tietää. Ei hän ole töissä Genesillä.

 

Joanna
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 0.52:   
C=. Sloxa et all..

Voisittekos pikkuhiljaa lopettaa tuon tuplastadardien pidon.. Kuinka moni teistä omistaa Pegasoksen, käyttää MorphOS:ää jne jne jne - Jos kerran A1:sten kohdalla laitteen omistajuus on tedän mielestännne ainut validi oikeus puhua arvostellen jostain laitteesta/ohjelamsta niin eiköhän sitten sovelleta sitä tasapuolisesti kaikkiin suuntiin.

OK?

 

MarkoS
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 1.10:   
Hmm, elikkäs pitäisi omistaa laitteita joita ei ole julkaistu, ennen kuin saa kitistä, ettei niitä ole julkaistu? ;-D

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 1.19:   
Minusta tuo markkinointi sivusto siltä osin kuin katson oli todella hyvä. Oikein tuli itsekin innostuttua ja usko Amigaa kohtaan nousi taas merkittävässä määrin.

Näki että kyllä tuollasita konetta kun Messuilla noilla hyvillä puolilla esittelisi, niin kyllä se hyvältä näyttäisi!

 

Piru
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 1.41:   
HUOM! Tässä on vain osa kohdista johta ovat mielestäni valheellisia tai vääristeleviä. Luonnollisesti asioista voidaan olla eri mieltä, ja kehoitankin asialliseen kommentointiin.


"20 years after the Amiga Operating System was first unveiled to the public it is returning, better than ever, thanks to a joint effort by Amiga Inc. and Hyperion Entertainment VOF."

Amiga Incillä ei ole mitään tekemistä AmigaOS 4:n kanssa (tosin tämähän lienee vain hyvä asia).


"This new version of the famous OS takes all the features that made the original AmigaOS great, and updates them with the latest requirements for cross-platform 21st Century computing devices of all sorts."

Cross platform? AmigaOS on big endian eikä siitä muuksi muutu. Tämä rajaa suurimman osan platformeista pois (x86 ja muut little endian johdannaiset).


"AmigaOS4.0 scales comfortably from hand-held devices using the 4xx series of PowerPC processors to high-end 64-bit servers."

Täyttä puppua. Yksikään AmigaOS ei tule toimimaan 64 bittisenä. (Mahdollisuuksien rajoissa on toki ajaa käyttistä 32-bit yhteensopivuustilassa... mutta ajaisitko sinä ferraria vain ykkösvaihteella?)


"The AmigaOS display was originally aimed at video, and this remains a great strength of the system"

Miten tämä on etu jos näytönohjain-ajurit eivät tue TV-ulostuloa? Jos tukevat, missä on genlock? (joka siis mahdollisti amigan videokäytön alunperin)


"A highly portable codebase and Hardware Abstraction Layer makes porting AmigaOS to other devices using the PowerPC architecture, from SOC components to the STI Cell processor, a simple and speedy matter."

Köhköh. Juu juu. Ks alla.


"However the clean AmigaOS codebase was written with portability in mind, so if you've got your heart set on another processor family, talk to us and we'll see what we can do."

Ei todellakaan pidä paikkaansa. AmigaOS kirjoitettiin pitkälti hyväksikäyttämään suoraan raudan ominaisuuksia, eikä porttaantuvuudesta välitetty (se olisi lisännyt overheadia eri kerroksiin). AmigaOS on edelleen täynnä big endian riippuvuuksia ym. Näitä kaikkia ei todellakaan ole korjattu/poistettu versioon 4.


"Memory protection"

AmigaOS 4:ssä ei ole todellista muistinsuojausta (Fridenien itsensä vahvistama).


"It would be eminently suitable for - and relatively trivial to port to - the STI Cell processor used in the Playstation 3, and could even be made to run on IBM's Blue Gene, the world's leading super computer architecture. How's that for scalability?"

How's that for bullshit? AmigaOS 4 ei todellakaan ole mikään SMP tai klusteroituva käyttis, eikä se osaa hyödyntää CELL prosessorin 8:a apu-corea.


Grim Reaper: "...and can simply kill the offending task and free up the resources it was using."

Ei pidä paikkaansa. Ohjelman poisto vähintäänkin vuotaa resursseja, pahimmassa tapauksessa kaataa koko koneen.


"5. It doesn't leave you waiting around."

Ei pidä paikkaansa. Yksikin taski/prosessi joka busylooppaa tarpeeksi korkealla prioriteetillä jumittaa koko koneen.


"You might find you can't read your e-mails while your mail program is downloading new ones, or that you can't open a menu while an application is busy. That doesn't happen in AmigaOS4.0, because critical user functions, such as the Graphical User Interface, always have priority. Why should you be left waiting around just because your computer is busy... just who's the boss here?"

AmigaOS 4:n GUI ajetaan input.devicen taskissa, prioriteetilla 20. Mikäli Reaction (tai joku kolmannen osapuolen komponentti, tai ohjelman hook-osuus tjsp) kaatuu, se vie mukanaan koko koneen.

Lisäksi monimutkaisen GUIn päivitys vie suoraan CPU-aikaa kaikelta muulta.


"8. It's secure. The compact efficiency of AmigaOS4.0 makes it far less vulnerable than its rivals."

Ööö? Ei pidä paikkaansa. Toki yksinkertaisuus voi edesauttaa turvallisuutta, mutta määrääväksi tekijäksi tuota en perustelematta niele.

AmigaOS:ssa kaikki prosessit ajavat superkäyttäjänä (root unix- tai järjestelmänvalvoja windows-maailmassa), jos joku ilkeä prosessi pääsee käyntiin se voi tehdä mitä tahansa, kiintolevyn täydellisestä tyhjentämisestä lähtien.


"But that's not all - Amiga OS4.0 is safer by design. For example, AmigaOS4.0 protects memory space in such a way as to make it immune to the common types of "buffer overflow" and "stack exploit" attacks, which can force most computers to run malicious code."

Ei pidä paikkaansa. Pinoylivuodot tapahtuvat pinon keskellä, niitä on siis käytännössä mahdoton estää. Vähintäänkin ohjelmat saadaan kaatumaan (mikä AmigaOS:n ollessa kyseessä voi helposti kaataa koko käyttöjärjestelmän).


"11. It's great for multimedia."

I beg to differ. Tätä se ei todellakaan ole, mm. HD videon pyöritys ei onnistu laisinkaan. Uusinta flashiä ei saa pyörimään. Javaa ei ole laisinkaan. Missä ovat ajantasaiset www-selaimet?


"Other Operating Systems require much more memory and CPU power to match what AmigaOS4.0 can do, so you need to spend less on hardware to get the same power and functionality."

AmigaONEn hinnoilla tämä on kyllä aika naurettava väite. X86-rauta, muistit ym. ovat niin halpoja että mikään AmigaONE ei kyllä tule koskaan olemaan edullisempi. Lisäksi suoraan kilpaileva rauta ja käyttöjärjestelmä todistavat toisin.


"16. Freedom from viruses and spyware." "Security through obscurity"

Tämä EI ole mitään todellista turvaa.


"18. The Software."

Suurin osa amigasoftasta ei ole vakavasti otettavaa nykymittapuun mukaan, joten nämä väitteet kymmenistä tuhansista ohjelmista ovat kyllä mielestäni puppua. Toki muutamia hyviäkin ohjelmia löytyy, mutta totuus on että ohjelmapuoli on nykyään todella laiha (amigamaisesta järjestelmästä riippumatta).

 

Joanna
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 1.45:   
MarkoS: Ihan miten itse kukin haluaa ymmärtää ongelman lähtoköhdat nähdä.. Mutta jos yleisistä asioista oikeutetun puhuminen perusvaatimuksena (kuten täällä esim OS4/A1 keskusteluissa harvase kerta ruikutetaan) on aina kyseisten laitteiden omakohtainen omistus ja käyttö niin tuollaiseen epäloogisuuteen joudutaan väistämättä koska kaikkia laitteita ei ole juuri nyt saatavilla, eikä koskaan ehkä edes tule myyntiin tavalliselle kansalle...

Sitä en tiedä miten sitten esimerkiksi pitäisi ratkaista puheoikeuksien anto sellaisista korteista joita asioihin liittyvät firmat tekevät muille tahoille? Siis en tiedä tarkkaan mitä kaikkea esim Genesi on tässä välillä tehnyt, mutta ymmärtääkseni he ovat mm. olleet mukana Freescalen HPC-Evakorttien teosssa/testuksessa + boottikoodissa. Kyseisiä kortteja ei ollut koskaan edes tarkoitettu yleiseen Mos/harrastuskäyttöön, vaikka niille tietääkseni saakin mm. linuxia yms... Kuka niistä sitten saa puhua mitään, vai pitääkö kaikkien olla kaikesta hiljaa tasapuolisuuden vuoksi???

 

Moderaattori
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 2.49:   
Henkilökohtaisuuksiin menevät viestit poistettu.

 

Patte
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 10.54:   
Toivoisi että osa tämän foorumin pojista ja tytöistä joskus kasvaisi aikuisiksi, mutta siinä taitaa vielä mennä vuosia, ehkä enemmän... ;)

Hyvät sivut muuten!

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 11.19:   
@Patte

Ilmeisesti tehty ihan Amiga-selaimiakin silmällä pitäen, toimii ku se kuuluisa junan vessa

 

Miikka
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 12.29:   
Taidan pitkästä aikaa kommentoida täällä :)

Piru:

Sorry etukäteen, tässä pätkässä ei ole tarkoitus olla mitään henkilökohtaista.

Yleisesti OS4 sivusto on mun mielestä aika hyvä, joskin markkinointi on pistänyt parastaan. Silti se on vielä jenkkityylistä kaukana.

kärjistetysti.

Suomalainen tapa.

-Tässä on tälläinen ja tälläinen huippuhyvä ominaisuus, blablablabla... *8
-Se ratkaisee tämän ongelman *1
-Se markkinoidaan näin*1


Jenkit

-Hyvä ominaisuus *1
-ratkaisee ongelmat *4
-markkinointi *5

Tulema, maailma ei toimi, kuten suomi...

Eri asia sitten se, minkä ongelman OS4 ratkaisee. Markkinointi kyllä näyttää olevan kunnossa :)

Lainaus:
Amiga Incillä ei ole mitään tekemistä AmigaOS 4:n kanssa (tosin tämähän lienee vain hyvä asia).

Ainc antoi lähdekoodin Hyperionille. Joten AIncillä on jotain tekemistä asian kanssa. Tämä unohtuu myös lähes kaikilta AW-netissä, riippumatta siitä, mikä on firman nykytila/kyky tehdä bisnestä.

Niin, ja se surullisenkuuluisa lisenssi on amigainciltä...

Lainaus:
Täyttä puppua. Yksikään AmigaOS ei tule toimimaan 64 bittisenä. (Mahdollisuuksien rajoissa on toki ajaa käyttistä 32-bit yhteensopivuustilassa... mutta ajaisitko sinä ferraria vain ykkösvaihteella?)

Olet oikeassa, vaikka vertauksesi ontuu ... ferrari ei kulje puolta huipustaan ykkösvaihteella :) En usko, että koko käyttistä on väännetty 64bittiseksi, vaikka aikaa on kyllä kulunut. Johonkin A1 ulkopuoliseen sitä lienee kulutettu, mutta mihin (?) Tuskin 64bit/SMP tukeen.

Miten niin YKSIKÄÄn AmigaOS ei tule toimimaan 64 bittisenä ? Tuo on aika halpa väite, mahdollista se on. Tosin sen toteuttaminen on aika kallista.

Lainaus:
AmigaOS 4:n GUI ajetaan input.devicen taskissa, prioriteetilla 20. Mikäli Reaction (tai joku kolmannen osapuolen komponentti, tai ohjelman hook-osuus tjsp) kaatuu, se vie mukanaan koko koneen.

Lisäksi monimutkaisen GUIn päivitys vie suoraan CPU-aikaa kaikelta muulta.


No, en ole itse törmännyt tähän käytännössä koskaan. Siis siihen olen, että jokin kaatunut prosessi varaa 100% resursseista, mutta edelleen kone toimii ja vastaa käyttäjän tekemisiin (nopeammin, mitä pystyssä ole XP esmes :D ). Vähintään koneen hallittu alasajo on mahdollista.

Koko wb on kaatunut muistaakseni kahdesti. System lockuppeja oli alussa, mutta nykyään jopa SE (devpre2 jälkeen) pysyy pystyssä (vaikka jotkut asiaa tuntevat sanovat, että SE on todellakin rikki, johon itsekkin uskon)

Ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että järjestelmä pääse todelliseen stressitestiin vasta sitten, kun lopullinen tuote on ulkona. Esimerkiksi JIT emua ei ole ollut yleisesti käytössä. Ja uskon, että käyttö monipuolistuu, kun käyttäjämäärä lisääntyy betatestaajien ulkopuolelle.


Monimutkainen GUI ? OS4:en GUI on aika kevyt verrattuna wintööttiin, KDE ym... lisäksi se suoriutuu kaikista perustehtävistä, kuten drag&drop (paremmin mitä xp) jne...

Tässä mennään taas tähän, että ominaisuudet väistämättä tekevät koodista raskaampaa :)

Yleisesti turvallisuudesta sen verran kommentoimatta erikseen joka kohtaan, että itse en pistäisi OS4:ää verkkoon serveriksi ilman kunnollista rautapalomuuria. Mikä ei muuten ole yhtään hullumpi idea millään alustalla.

(offtopic on)
Teoriassa voitaisiin keskustella siitä, että miksi virukset sallitaan, miksi haittaohjelmia tulee koneelle kuin koneelle kaikesta huolimatta. Tämän kaiken siivoaminen vaatisi muutoksia protokolliin, ihmisten nettikäyttäytymiseen, servereiden ylläpitäjien asennemuutosta IP-pakettien suodattamiseen kaikkialla jnejne... jostain syystä vaikuttaa siltä, että virukset ovat jonkun muunkin etu, kuin virusten tekijöiden (vrt. mm. f-securen osavuosikatsauksen ajankohta/virusvaroitusten lisääntymisten korrelaatio...) sille lienee kuitenkin omat fooruminsa ...
(offtopic off)

Lainaus:
Ei pidä paikkaansa. Pinoylivuodot tapahtuvat pinon keskellä, niitä on siis käytännössä mahdoton estää. Vähintäänkin ohjelmat saadaan kaatumaan (mikä AmigaOS:n ollessa kyseessä voi helposti kaataa koko käyttöjärjestelmän).

Tuossa puhuttiin erikseen "buffer overflow" and "stack exploit", ei "stack overflow" . Mitä taas ketäkin tarkoittaa. Puhut itse pinon räjähtämisestä ? Et ylivuodosta ? Tätä on melko mahdoton kommentoida, koska kumpikaan ei tiedä, mitä kirjoittaja tarkoittaa/miten se käytännössä on toteutetu :)

Lainaus:
AmigaONEn hinnoilla tämä on kyllä aika naurettava väite. X86-rauta, muistit ym. ovat niin halpoja että mikään AmigaONE ei kyllä tule koskaan olemaan edullisempi. Lisäksi suoraan kilpaileva rauta ja käyttöjärjestelmä todistavat toisin.


Joo. Mutta jos puhut vertauksena PegII - A1, mulla on uutinen. Molemmat ovat teknisesti antiikkisia ja vanhentuneita. Peg on tosin halvempi, mutta yhtään edistyksellisemmäksi se ei siitä muutu. Jos siis verrataan mihin hyvänsä muuhun kaupan olevaan rautaan tänä päivänä.

Lisäksi OS4:llä kaupallisesti on ja pysyy vielä jonkin aikaa se etulyöntiasema, että sillä on virallinen nimi, joka tunnistetaan/muistetaan huolimatta kämmellyksistä/kohelluksista (kiitos ei lisää Ainoan Oikean Tapahtuneen Historian Luentoja(TM) AOTHL(TM) ;) ). Uskoisin itse että jos katsotaan kone/käyttisbrändejä, tälläisten tunnistettavuus on jotain: windows/mac/linux/amiga/atari/C64 jne .

Paljon muitakin hyviä käyttiksiä/kerneleitä on maailma pullollaan, joiden tunnistettavuus ei ole kummoinen. Paras ei aina pääse esiin.

Ja OS4 sivu on markkinointisivu, jossa pyritään käyttämään vanhaa tunnettavuutta hyväksi sen verran, mitä sitä vielä on, lisäten siihen uudet hypet :)

Lopulta joku OS4:en sivujen sisältö oli mun mielestä hyvä, vaikka siellä varsinkin tietoturva ohitettiin ylipositiivisesti. Tosin ei ole odotettavissa, että amigalle suurta virus/haittaohjelmamäärää olisi tulossa. Lähes kaikki keskittyvät windowsiin>ja IE:hen.

Yksi mitä OS4 kaipaisi, on kunnolliset serveriohjelmat.

Tällästä tänään. kommentoin osittain, kaikkiin kohtiin ei riitä kyvyt/tiedot.

 

Seppo
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 12.52:   
@Piru

""20 years after the Amiga Operating System was first unveiled to the public it is returning, better than ever, thanks to a joint effort by Amiga Inc. and Hyperion Entertainment VOF."

Amiga Incillä ei ole mitään tekemistä AmigaOS 4:n kanssa (tosin tämähän lienee vain hyvä asia)."


Ai jaa? Amiga Inc:hän osti Amiga-romppeet Gatewayltä ja sittemmin ulkoisti AmigaOS:n kehityksen Hyperionille, eli kyllä se firma on ollut vaikuttamassa siihen että OS4 on olemassa.

""This new version of the famous OS takes all the features that made the original AmigaOS great, and updates them with the latest requirements for cross-platform 21st Century computing devices of all sorts."

Cross platform? AmigaOS on big endian eikä siitä muuksi muutu. Tämä rajaa suurimman osan platformeista pois (x86 ja muut little endian johdannaiset)."


Tuossahan puhutaan uudesta versiosta (OS4) joka käsittääkseni on koodattu hardware-agnostiseksi (eli ainoastaan HAL on rautakohtainen).

""AmigaOS4.0 scales comfortably from hand-held devices using the 4xx series of PowerPC processors to high-end 64-bit servers."

Täyttä puppua. Yksikään AmigaOS ei tule toimimaan 64 bittisenä. (Mahdollisuuksien rajoissa on toki ajaa käyttistä 32-bit yhteensopivuustilassa... mutta ajaisitko sinä ferraria vain ykkösvaihteella?)"


Jee, ja yksiköön tietokone ei tule ikinä tarvitsemaan enempää kuin 640 kt muistia..." :)

""The AmigaOS display was originally aimed at video, and this remains a great strength of the system"

Miten tämä on etu jos näytönohjain-ajurit eivät tue TV-ulostuloa? Jos tukevat, missä on genlock? (joka siis mahdollisti amigan videokäytön alunperin)"


Katsotaan löytyykö nämä valmiista käyttiksestä, ennenkuin aletaan kritisoimaan.

""A highly portable codebase and Hardware Abstraction Layer makes porting AmigaOS to other devices using the PowerPC architecture, from SOC components to the STI Cell processor, a simple and speedy matter."

Köhköh. Juu juu. Ks alla."


Tässä voisivat tarkentaa, että puhuvat nimenomaan OS4:sesta.

""However the clean AmigaOS codebase was written with portability in mind, so if you've got your heart set on another processor family, talk to us and we'll see what we can do."

Ei todellakaan pidä paikkaansa. AmigaOS kirjoitettiin pitkälti hyväksikäyttämään suoraan raudan ominaisuuksia, eikä porttaantuvuudesta välitetty (se olisi lisännyt overheadia eri kerroksiin). AmigaOS on edelleen täynnä big endian riippuvuuksia ym. Näitä kaikkia ei todellakaan ole korjattu/poistettu versioon 4."


Mistä tiedät? Perustele väitteesi.

""Memory protection"

AmigaOS 4:ssä ei ole todellista muistinsuojausta (Fridenien itsensä vahvistama)."


Minä taas muistelen heidän sanoneen, että se on implementoiti mutta ei ole käytössä siksi että se rikkoisi taaksepäinyhteensopivuutta.

""It would be eminently suitable for - and relatively trivial to port to - the STI Cell processor used in the Playstation 3, and could even be made to run on IBM's Blue Gene, the world's leading super computer architecture. How's that for scalability?"

How's that for bullshit? AmigaOS 4 ei todellakaan ole mikään SMP tai klusteroituva käyttis, eikä se osaa hyödyntää CELL prosessorin 8:a apu-corea."


Mitenkäs se MOS pärjää noissa ympäristöissä? :)

"Grim Reaper: "...and can simply kill the offending task and free up the resources it was using."

Ei pidä paikkaansa. Ohjelman poisto vähintäänkin vuotaa resursseja, pahimmassa tapauksessa kaataa koko koneen."


Ei kaada ainakaan täällä, käytössä OS4 PR3.

""5. It doesn't leave you waiting around."

Ei pidä paikkaansa. Yksikin taski/prosessi joka busylooppaa tarpeeksi korkealla prioriteetillä jumittaa koko koneen."


No, eiköhän tuossa tarkoiteta OS4:sen yleistä käyttäjäkokemusta, johon ei välttämäti liity mitään tuollaista huonosti käyttäytyvää ohjelmaa.

""You might find you can't read your e-mails while your mail program is downloading new ones, or that you can't open a menu while an application is busy. That doesn't happen in AmigaOS4.0, because critical user functions, such as the Graphical User Interface, always have priority. Why should you be left waiting around just because your computer is busy... just who's the boss here?"

AmigaOS 4:n GUI ajetaan input.devicen taskissa, prioriteetilla 20. Mikäli Reaction (tai joku kolmannen osapuolen komponentti, tai ohjelman hook-osuus tjsp) kaatuu, se vie mukanaan koko koneen."


Se on se muistinsuojauksen puute...

"Lisäksi monimutkaisen GUIn päivitys vie suoraan CPU-aikaa kaikelta muulta."

Missäpä nykysysteemissä ei veisi, jos kytketään kaikki karkit päälle?

""8. It's secure. The compact efficiency of AmigaOS4.0 makes it far less vulnerable than its rivals."

Ööö? Ei pidä paikkaansa. Toki yksinkertaisuus voi edesauttaa turvallisuutta, mutta määrääväksi tekijäksi tuota en perustelematta niele."


Se on vain yksi tekijä, joka edesauttaa asiaa. Katso vaikka kuinka bloatware Windowsista löytyy security-reikää harva se viikko.

"AmigaOS:ssa kaikki prosessit ajavat superkäyttäjänä (root unix- tai järjestelmänvalvoja windows-maailmassa), jos joku ilkeä prosessi pääsee käyntiin se voi tehdä mitä tahansa, kiintolevyn täydellisestä tyhjentämisestä lähtien."

Totta - ja tämä on ongelma sitten jos ja kun OS4 yleistyy edes jonkintasoiselle käyttäjäasteelle.

""But that's not all - Amiga OS4.0 is safer by design. For example, AmigaOS4.0 protects memory space in such a way as to make it immune to the common types of "buffer overflow" and "stack exploit" attacks, which can force most computers to run malicious code."

Ei pidä paikkaansa. Pinoylivuodot tapahtuvat pinon keskellä, niitä on siis käytännössä mahdoton estää. Vähintäänkin ohjelmat saadaan kaatumaan (mikä AmigaOS:n ollessa kyseessä voi helposti kaataa koko käyttöjärjestelmän)."


Mistä tiedät että tämä on totta OS4:sen kohdalla?

""11. It's great for multimedia."

I beg to differ. Tätä se ei todellakaan ole, mm. HD videon pyöritys ei onnistu laisinkaan. Uusinta flashiä ei saa pyörimään. Javaa ei ole laisinkaan. Missä ovat ajantasaiset www-selaimet?"


Tässä on todellakin parantamisen varaa, osin johtuen developerien puutteesta...

""Other Operating Systems require much more memory and CPU power to match what AmigaOS4.0 can do, so you need to spend less on hardware to get the same power and functionality."

AmigaONEn hinnoilla tämä on kyllä aika naurettava väite. X86-rauta, muistit ym. ovat niin halpoja että mikään AmigaONE ei kyllä tule koskaan olemaan edullisempi. Lisäksi suoraan kilpaileva rauta ja käyttöjärjestelmä todistavat toisin."


Jaa, missähän tuossa tekstissä mainittiin nykyinen AmigaOne? Se mitä tuossa sanotaan on se, että käyttis pyörähtää hyvin myös köykäisemmällä raudalla (oli se sitten OS4 tai MOS) auttaa säästämään rautakustannuksissa.

""16. Freedom from viruses and spyware." "Security through obscurity"

Tämä EI ole mitään todellista turvaa."


Tästä olen täysin samaa mieltä.

""18. The Software."

Suurin osa amigasoftasta ei ole vakavasti otettavaa nykymittapuun mukaan, joten nämä väitteet kymmenistä tuhansista ohjelmista ovat kyllä mielestäni puppua. Toki muutamia hyviäkin ohjelmia löytyy, mutta totuus on että ohjelmapuoli on nykyään todella laiha (amigamaisesta järjestelmästä riippumatta)."


Totta osin, mutta riippuu ihan siitä mitä tarvitsee. Perustietokoneilun voi nykysoftillakin hoitaa ongelmitta, ei siihen mitään bloatware office-pakettia ainakaan meikäläinen tarvi. Joillekin voi olla ongelma se ettei Microsoftin työkalut pyörähdä OS4:sessa, minulle se on vain suuri plussa :)

Toisaalta se, että melkoinen osa vanhasta AmigaOS-softasta on käytettävissä on melkoinen etu "uudelle" käyttikselle - tämän varmaan MOS-puolikin allekirjoittaa?

@kaikki

On topic, minusta nuo Hyperionin OS4 sivut näyttää hyvältä, toivottavasti se tarkoittaa sitä, että OS4 Final ei ole enää kovin kaukana.

 

sloxa
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 12.58:   
Joanna:

itse en ole sanallakaan arvostellut esim. morpos/pegasos laitteita koska ikinä minulla sellaista ei ollut.

ja vastaisuudessakin pysyn siltä alueelta poissa!

 

Miikka
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 13.11:   
Vielä yksi juttu:

TV-out ? Se ei nähtävästi toimi vielä, mutta ehkä sitten lopullisessa.

Mikä Genlock ? Vastaavaa genlokkia, mitä oli vanhoissa amigoissa, ei enää ole, eikä helpolla tule. Koko emon asettaminen ulkoisen kellon kanssa synkkaan kyllä helpottaa asioita, mutta niitä tuskin enää nähdään.

Nykyään se hoidetaan joko videokortin/videokorttien ja äänikortin/korttien synkkaamisella ulkoisella generaattorilla tai sitten synkataan yhden kortin generaattorilla toiset kortit.

Tälläisille ammatti-korteille ei ole edes ajureita amigalle, joten mikä genlock-puute ? Puhutaan varmaan vähän suuremmasta puutteesta.

Ainakin puuttuu videoedit softa, 3D-animaatiosofta. Esityssofta ja äänieditointi kyllä on olemassa. Näille sitten pitäisi saada jokin VHI-tyyppinen layer ja taas oltaisiin lähempänä tuota genlockin käyttöä ... ehkä.

Ylipäätään jos puhut genlockista ja TV-outista yhtä aikaa, puhutaan samaan aikaan kahdesta eri asiasta. Genlock yhdistetään ammattirautaan, pc-näytönohjainten tv-out laatu taas kotikäyttöön (huonnon sellaiseen). Ne eivät pärjää edes amigan omalle videosignaalille. Tosin voivat hakata amigan RF-signaalin...

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 13.26:   
Mielestäni olisin joskus kyllä törmännyt Javaan Amigalla. Minun muistikuvani asiasta on, että Java 1.0 tai ehkä vajaa versio siitä löytyy, mutta Java 2.0:aa ei löytyisi. Ja mielestäni Java 2.0:han se oikeastaan vasta on jostain kotoisin, Java 1.0 kun voi tehdä käsitykseni mukaan vain sellaisia asioita joita voi tehdä muilla kielillä paremmin, mutta mitenkään paremmin en siihen ole tutustunut.

Ja sitten teille kaikille vastaajille:

Olen minäkin sitä mieltä että tuntuisi tuossa Pirun korjaus listassa olevan jonkinmoista ennakkoasentoitumista/turhautumisen purkua, mutta miksi teidän pitää koko ajan tuo MOS ottaa tuohon mukaan?

Mielestäni tuo Mossin vihjaileva solvaaminen tässä yhteydessä kun Piru ei sitä kerta itse puheenaiheeksi ottanut, muutoin kuin sen sivulauseen verran, on vähän kuin henkilökohtaisuuksiin meneminen.

 

Miikka
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 13.32:   
TohtoriAivoturmio

"Lisäksi suoraan kilpaileva rauta ja käyttöjärjestelmä todistavat toisin."

Viittaa Peg/MOS yhdistelmään.

En ole solvannut MOSsia. Peg-raudasta mielipiteeni on se, että se ei ole sen enempää päivän tasalla, mitä A1.

 

JPQ
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 13.48:   
Miikka: se mitä rahalla saat suhteessa Peg on edellä mutta sanotaan
molempi parempi ja toivotaan että vielä joskus on toinenkin näistä.

 

Janne
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 14.54:   
Mielestäni varsin mageet sivut. Hyvä homma.

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 16.00:   
Miikka: "...Viittaa Peg/MOS yhdistelmään."

No tuo meni minulta itseltäni ohi aiemmin.

 

Janne
Sunnuntaina, 30. lokakuuta, 2005 - klo 17.18:   
Mielestäni tämä saitti on sitä tyyliä jota Amiga Inc.:n saitti olisi
pitänyt olla alkujaankin - varsin laadukas saitti ja onhan siinä
markkinointihöpöä mutta ei onneksi mielestäni liian pahasti
överiksi... Jotenkin voisi päätellä että Hyperion aikoo kalastella tällä
huomiota myös embedded-piireissä kun vihjailevat että
prosessoriperhettä voidaan porttauksella vaihtaa tarvittaessa.

Ei kai Piru huomioissaan väärässä ole, mutta en pitäisi
markkinointihumua kovinkaan pahana - ainakin kun vertaa
millaista tuubaa Amiga-firmat yleensä ovat syytäneet.

 

Miikka
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 0.49:   
Janne:

No kyllä tosta hypetyksestä vielä poru ja haloo nousee. Riippuu varmaan katsojasta. Mutta olen sun kanssa samaa mieltä. Markkinointi on paikallaan, mieluummin liian positiivisesti :)

 

Janne
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 8.03:   
Miikka:

Itse valitin usein aikoinaan sitä että Amiga-firmojen saitit olivat
liian amatöörimaisia ja sisältö epäuskottavaa - katsoo nyt vaikka
Amiga Inc.:n nykyistä hehkutusta. Ei ole kovinkaan uskottavaa
kun puhuvat itsestään markkinajohtajana tai ties minä - ja saitin
taso sekä sisällön puute taas ovat huutavia...

Verrattuna tähän Hyperionin saitti on aika paljon kuin Applen -
okei, teksti on markkinahenkistä mutta kuitenkin
lähtökohtaisesti paljon lähempänä todellisuutta kuin edellä
mainittu esimerkki. Riittävän oikein minun silmiini. Samaan
tapaan kuin pidin/pidän Genesinkin tekemistä saiteista. Ja
Applen. Lisäksi Hyperionin uusi saitti on tyylikkään näköinen ja
sitä kehtaisi esitellä muillekin AmigaOS:stä kiinnostuneille.

Mielestäni hyvä suoritus ja ansaitsee enemmän kiitosta kuin
haukkua. Todellisuus on että kaiken sotkun keskellä Hyperion
on tehnyt viralliselle Amigalle enemmän hyvää kuin kukaan
ainakin sitten ESCOMin päivien jolloin yritystä löytyi sentään
myös... ellei peräti ainakin sitten Commodoren päivien. En aina
ole samaa mieltä asenteesta tai asioista joita esim. Hermans on
sanonut aikatauluista, bPlanista/MOSista tms., mutta kiitos siitä
mistä kiitos kuuluu.

 

Joanna
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 9.35:   
Minusta saitti on jopa varsin hyvä niinkauan kuin muistetaan sen todellinen tarkoitus ja kohdeyleisö, samalla aktiivisesti unohtaen se lavealti levitetty markkinointi-Tuuba mitä käytetään tunnelman kohotukseen.

Tiiviisti:

Sivusto on tähdätty vielä jäljelläoleville Amiga-harrastajille ja mahdollisille Retro-palaajille. Tarkoituksena on herättää uutta mielenkiintoa vuosia venyyneeseen projektiin ja antaa optimistinen kuva siitä mitä OS4 voisi joskus tarjota harrastajakäyttäjälle. (aktiivisesti vaieten kaikista ongelmsta)

Sivusto EI ole jotain jolla OS4:ää myytäisin (tai edes kuviteltaisiin myytävän) ulkopuolisille (kuten Embedded) asiakkaille, vaikka sivuilla toistuvasti tämäntapaiseen vihjataankin. Sivuila on paljon yleisellä tiedolla virheellikseksi havaittavia väitteitä (linjalla: portattavuus, edullisuus, tietoturva, laitetuki, sovelluspohja) joista he narahtavat joutuessaan tekemisiin ammattilaisten kanssa.

 

Terho
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 9.39:   
Kyllä on hyvä saitti mielestäni. Vähän olisi vielä voinut grafiikkoja hioa, mutta tekstisisältö on erinomaista.

Etusivu on vähän karu... nopeammat selaajat karkoittava.

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 9.50:   
Ei sheetana, eihän tätä ketjua viitsi/kerkiä/jaksa lukea.

Sivut näyttää hyvältä.
Sisällöstä olen lukenut vasta etusivun (ihmettelen Pirun herkkähipiäisyyttä, paha päivä?) mutta mielestäni VÄHINTÄÄN yhtä ok PR sivut kuin mitä Genesi on tuottanut viimeisten parin vuoden aikana.

Hyvä hyvä.

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 10.01:   
Wow ... luin hyperionin sivuja lisää ja tuohan vaikuttaa sikahyvältä. Ensimmäistä kertaa 10 vuoteen on joku softapulju jolla on munaa kunnolla mainostaa ja kehua Amigamaista käyttistä.

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 10.49:   
No Piru on kyllä oikeassa. AmigaOS täytyy kirjoittaa uudelleen perinpohjin jos siitä haluaa 64-bittisen SMP:llä ja muistinsuojauksella varustetun käyttöjärjestelmän. Ainoa keino on Applen käyttämä keino eli heittää alkuperäinen käyttöjärjestelmä roskikseen ja tehdä kokonaan uusi.

AmigaOS:ssa on jaettu muistiavaruus mikä tarkoittaa sitä, että:
- pinon ylivuotoa ei voi estää
- oikea muistinsuojaus ei onnistu
- muistinsuojauksen puute poissulkee toimivan resource trackingin
- SMP ei onnistu
- paljon muuta

Samat rajoitukset koskevat myös MorphOS:ia ja AROSia. MorphOS:n Quarkista ei kannata paljon puhua.

Jos haluatte kaataa AmigaOS:n niin kokeilkaa vaikka seuraavaa:

{
UBYTE foobar;
AddPort((struct MsgPort *)&foobar);
}

Mikään muistinsuojaus ei tuossa auta ellei AmigaOS:n APIa heitetä romukoppaan. Happy crashing.


Mutta nuo Hyperionin sivut näyttävät aika hienoilta muuten.

Tosin: "Why should you use a GUI that's not designed for comfort either?" - No koska MakeCD:stä ei ole tullut parempaa versiota vielä...

 

Terho
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 11.38:   
Onko noita tässä ketjussa väitettyjä kaato-koodeja kokeiltu uusimmalla AmigaOS 4 versiolla?

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 11.38:   
@itix

"- pinon ylivuotoa ei voi estää
- oikea muistinsuojaus ei onnistu
- muistinsuojauksen puute poissulkee toimivan resource trackingin "

Nuo asiathan lienee jo ratkottu AOS4.x:n alustavissa suunnitelmissa. (vanhat softat menee hiekkalaatikkoon yms...)

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 12.09:   
KimmoK: Hiekkalaatikko ratkaisisi ongelman tietysti ja on verraten helppo. Mutta, hiekkalaatikkoa pyörittävä käyttöjärjestelmä pitäisi suunnitella ja kirjoittaa kokonaan uusiksi. Samalla käyttiksestä voisi tehdä 64-bittisen koska API-yhteensopivuus rikkoontuu joka tapauksessa.

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 12.34:   
@itix

Eipä jaksa alkaa tonkia mitä HYPErionilaiset on asiasta jutskailleet.

Sitä en kuitenkaan ihan heti sisäistä että miksi hiekkalaatikkoa varten pitäisi käyttis suunnitella uudestaan.

Mun nähdäkseni riittää että execSG:ssä enabloidaan muistinsuojaus. Ja ajetaan vanhat sovellukset vaikkapa AmigaForever8:ssa.
Tuo minun muistaakseni on myös Hyperionin ajatus. (Jon & kumppanit korjannevat jos muistavat)

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 12.46:   
saapas nähdä mille firmalle ovvat onnistuneet myymään AOS4 sälää AmigaONE markkinoiden ulkopuolella...

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 13.04:   
Vikana on API jota ei ole alunperin tehty muistinsuojausta silmällä pitäen. Esimerkiksi tuossa AddPort() esimerkissä ohjelman varaama muisti tulee osaksi käyttöjärjestelmän kriittistä listaa. Ongelman pystyy kiertämään kopioimalla viestiportin mutta hankalaa siitä tulee.

Eräs selvittämätön ongelma on ohjelmien väliset lukitukset. Vaikkapa:

{
LockPubScreen(NULL);
exit(0);
}

Eipä mene Workbench enää kiinni. Tuota ei voi laittaa edes resource trackingiin koska on täysin laillista että ohjelma 1 lukitsee screenin ja ohjelma 2 vapauttaa. Lukitsemalla layerit saataisiin aikaan vielä ikävämpi tilanne: ruutuun ei voi piirtää.

Kaikki tuollaiset täytyy siivota pois.

 

KimmoK
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 13.46:   
@Jon tai joku muu AOS4 koodari

Olet ohjelmoinut AOS4:lle. Onkos ohjeistuksissa nykyään neuvottu miten asiat pitää tehdä jotta softa toimisi myös muistinsuojauksen (yms) kanssa?

 

Terho
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 14.19:   
Mites Windows puolella? Eikö vastaavat koodit kaada käyttiksen? Entä sitten MacOS X?

 

Jupp3
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 14.29:   
Olen kyllä nähnyt OS4:ää mainostettavan "täydellä muistinsuojauksella", mutta tämä tuntuu johtuvan lähinnä siitä, että Hyperionin määritelmä kyseiselle termille poikkeaa olennaisesti "tavallisesta" määritelmästä.

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 15.54:   
Terho: Ainakin sellaisissa käyttiksissä kuin Win3, Win95 ja MacOS sopivasti buginen koodi voi tappaa koko käyttiksen. Varmaan XP:ssäkin on pari reikää.

Sen sijaan Linuxissa, BSD:ssä tai OSX:ssä se on käytännössä mahdotonta. Eli vaikka se Bloatzilla kaatuisi miten paljon tahansa se ei vaikuta käyttikseen mitenkään.

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 15.56:   
Sorry... on-topic mutta menkööt: tuon veppisivun julkistus viittaa aika vahvasti siihen että Hyperion julkaisee OS4 finaalin aika pian?

 

itix
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 16.26:   
http://www.amiga.org/modules/news/article.php?storyid=6439

Lemmink:

As for the fishing for OEMs part: No they do not try to convince anyone to buy AmigaOnes.
They are looking for people that have their own board or are developing one and need an OS for it. Hyperion will be very happy to adapt OS4 to any Hardware an OEM with have under it's arm.

Due to some stupid licensing problems the OS will not be called AmigaOS 4 on that targethardware anymore. More likely it will be called "The damn Software that powers our machine" OS, but that doesn't matter as it will still be the same OS.
Developments made for some OEMs might even find its way back to the "publik" AmigaOS4

En tiedä onko tuo faktaa vai fiktiota.

 

Jupp3
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 18.54:   
>Due to some stupid licensing problems the OS will not be called AmigaOS 4 on that targethardware anymore.

Ikäväähän tuo olisi, jos noin kävisi... Eikös tämä merkitsisi myös sitä, ettei Hyperionin porttauksista tulisikaan päivitettyjä versioita? (Hyperionillahan on lisenssi vain AmigaOS:lle, tämän takia esim. MOS-versioita ei ole voitu tehdä)

Joka tapauksessa, lukitaan omalle kohdalle vastauksen "Fiktiota" :)

 

Joanna
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 20.53:   
Itix: Uskoisin että fiktiota..

Ongelma ei ainakaan minun käsitykseni mukaan ole OS4:n kohdalla ole pelkkä nimen käyttöoikeus vaan koko koodi on toisten oikeuksien alaista.. Ainakin oman muistikuvani mukaan Hyperion on julksesti ja avoimesti ilmoittanut käyttäneensa OS3.X sorsia tämä käyttiksensä teossa. Tällöin mikään nimenmuutostemppu EI ainakaan minun näkemykseni mukaan vapauta Hyperionia lisenssivelvotteista koska heidän uusi koodinsa pohjautuu toisten omistamaan Ei-vapaaseen koodiin.

Tosin... Tuo menee lain tulkintojen puolelle joka ei todellakaan ole minun alaani

 

sloxa
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 21.54:   
Eikös ne mainosta WinXP:täkin nopeena, virusturvallisena/vakaana
käyttäjät huomioon ottavana käyttöjärjestelmänä?
+ monia, monia suoria valheita/turhien odotuksien nostattamista!
eli kyllä ne SUURETKIN Firmat "käyttää" markkinointi puhetta
tuotteensa myyntiä edistääkseen.. joka on täysin ymmärrettävää/viisasta.

 

Jon
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 22.08:   
KimmoK: no ainakin heti tulee mieleen on se ettei varata pinosta muistia järjestelmälle (esim. struct Message).

AmigaOS 4 lisää Execiin funktion AllocSysObject() jolla voi varata tietynlaisia resursseja, jotka "trackataan" ja voidaan vapauttaa myöhemmin. Tietenkään funktio ei ole tarkoitettu laiskimuksille vaan toki varaukset pitää aina vapautella muutenkin ;)

LockXYZ-esimerkit on aika evil stuffia mutta minun mielestä hieman teoreettisia. Eikai kukaan järkevä koodari tee koodia jossa prosessi yksi Lockaa screenin ja prosessi 2 Unlockaa? Toivottavasti ainakaan =) Mutta joo, onhan se mahdollista.

Mutta eipä silti, ei minua käy kateeksi Hyperionin poikien ja MorphOS-kehitystiimin urakka.

Mitä tulee muistinsuojaukseen, niin edes osittainen sellainen on tervetullutta. Jo pelkästään 0-sivun suojaus pelastaa kooderin päivän enemmän kuin usein.

 

JPQ
Maanantaina, 31. lokakuuta, 2005 - klo 23.07:   
sloxa: just Microsoftin oikeasti todella vakavat (nämä on
leikkiä siihen nähden) valheet ottaa päähän tuotteen laadun tuntien
josmyöntäisivät mutta ei.

 

C128
Tiistaina, 1. marraskuuta, 2005 - klo 4.36:   
Mikkisoftan räikeiden valheiden rinnalla Hyperionin hehkutukset ovat todellakin korkeintaan vain ylioptimistisia hehkutuksia.

Kaikki:

Niin kivaa kuin spekulointi onkin, niin rauhoitutaanpa nyt hieman, vedetään syvää henkeä ja odotellaan turhia kiihkoilematta mitä tuleman pitää.

Todellakin, vasta kun valmis tavara kaupan hyllyyn hyppää, sitten se kunnolla nähdään mikä on totta ja mikä vain katteetonta markkinalupausta.

 

TSK
Tiistaina, 1. marraskuuta, 2005 - klo 20.09:   
>"Niin kivaa kuin spekulointi onkin, niin rauhoitutaanpa nyt hieman, vedetään syvää henkeä ja odotellaan turhia kiihkoilematta mitä tuleman pitää.

Todellakin, vasta kun valmis tavara kaupan hyllyyn hyppää, sitten se kunnolla nähdään mikä on totta ja mikä vain katteetonta markkinalupausta."

Just nimenomaan näin !!!

 

sloxa
Tiistaina, 1. marraskuuta, 2005 - klo 20.54:   
jee... :)
ja kättä päälle!!! :)

amigaworld quakeII servolle purkamaan turhat agressiot ;)

 

KimmoK
Torstaina, 3. marraskuuta, 2005 - klo 14.50:   
RiscOS News on hokannut AOS4:n.
http://www.drobe.co.uk/riscos/artifact1481.html

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: