Eyetech & kumppanit... II

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 » Eyetech & kumppanit... II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Moderaattori
Perjantaina, 4. maaliskuuta, 2005 - klo 9.37:   
Keskustelua jatkettu edellisestä ketjusta.

 

Boogie/GE
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 22.57:   
Hooligan: Rehellinen vastaus on, että olen aina tiennyt tilanteen ja emot ovat toimineet, yhtäkään rikkinäistä ja toimimatonta emoa emme ole toimittaneet. Olisi ollut mainiota saada myyntiin täysin virheettömiä ja teknisesti aikaansa edellä olevia emoja, tietenkin! Tätä en lähtökohtaisestikaan odottanut (Softex Power ROM 1994-1995, j-jee). Se, että 2002 Huhtikuusta on pian kolme vuotta, on (ollut) rankkaa.
Mielestäni tämä tuote on loppukäyttäjäkunnossa kun AmigaOS4 on valmis. :) Sentään Amiga-putiikki ollaan.
AmigaOS4 toimii minulle referenssinä siitä miten nämä laudat todellisuudessa toimivat. Tottakai olen ensin nähnyt koneet Linux:lla ja sitten kokeillut niitä jonkin aikaa (but Linux not my bien thing).

 

Janne
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 12.39:   
Tokkopa tässä asiassa yhteisymmärrystä saavutetaan. :) Porukalla on asiaan erilainen näkemys ja lähestymistapa - ja mikäs siinä. Kukin taaplaa tyylillään.

 

Matti Kuuva
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 13.29:   
Ehkä vielä se set top box ajatus vois olla hyvä. IE-yhteensopivuusongelma selaimissa on ihmisille jo jossain määrin tuttua muistakin vastaavista bokseista ja firefoxista. Käynnistyksen nopeus on miljoona plussapistettä Amigalle. Ei muuta kuin rakentamaan kodin viihdekeskusta.

 

Ibe U
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 15.54:   
Set top box olisi ehkä hyvä idea mutta.. softan pitäisi olla erittäin toimiva ja helppokäyttöinen. Sillä pitäisi pystyä hoitamaan HELPOSTI yleisimmät tietokoneen tehtävät.

 

itix
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 16.54:   
Tuossa on kyllä ideaa. Mutta ei sekään ihan ilmaiseksi onnistu...

Ainoa kunnon ohjelma Amigalla videoiden katseluun on MPlayer ja sitäkin pitäisi jalostaa kaupalliseen käyttöön paremmin soveltuvaksi. Mutta se vaatii sitten rahaa... valmiita softia kun ei ole.

Internet-TV tuli ja meni eikä kukaan jäänyt kaipaamaan. Telkkareissa on niin huono kuva ettei siitä tule mitään.

 

Joanna
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 17.31:   
Uusissa taulu-telkkareissa (LCD) on toivoakseni yleensä vähintäänkin VGA sisäänmeno normaalien videoliityntöjen lisäksi.. ja jos resoluutio on edes 1024*768 tms niin kyllä sillä jo jotain hyödyllistä tekee jos ei liikoja vaadi.

Tietenkin DVI-liityntä olis parempi, mutta sitä ei tuppaa olemaan edes LCD-monitoreissa vakiona..

Tosin.. realismissa pitää senverran pysyä ettei semmoinen TV:seen kytkettävä laite saisi maksaa juurikaan sen enempää kuin nykyiset pelikonsolit.. Muuten tulee halvemmaksi/helpommaksi ostaa minimacci ja siihen erillinen LCD-näyttö.


Itix: yksi tärkeä ongelma esim Mplayerin kohdalla (yleensäkkin Audio/Videopuolella) on kodekkien hankinta. Siis (tietääkseni) EI ole laillisesti olemassa kaikkia tarpeellisia kodekkeja opensourcena, vaan jos haluaa myydä laitetta joutumatta oikeuteen joutuu ostamaan N+1 lisenssiä (ainakin M$, Franhofner yms). Eikä lisenssin osto takaa sorsia, vaan codekki saattaa olla saatavilla vain esim X86-binäärinä (ja pahimmassa tapauksessa vain windows-DLL:nä).

 

Seppo
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 17.36:   
Siis täh - Amigasta set top box?! Ei kiitos...

Multimediatietokone (siis laite joka toimii paitsi playerinä myös täysiverisenä tietokoneena) kuulostaa jo paremmalta. Laite jolla korvaisi DVD/CD/Video-soittimen, jolla voisi pelata pelejä ja hoitaa myös vakavammat office-hommelit. Pieni, hiljainen, tyylikäs kone joka pyörittää AmigaOS:ää natiivina. Tuommoinen riittäisi ainakin minulle :)

 

itix
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 18.51:   
"Laite jolla korvaisi DVD/CD/Video-soittimen, jolla voisi pelata pelejä ja hoitaa myös vakavammat office-hommelit. Pieni, hiljainen, tyylikäs kone joka pyörittää AmigaOS:ää natiivina."

Pöh, tollainenhan on jo olemassa. Sen nimi on Pegasos :)

 

Ibe U
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 19.14:   
Sellaista softaa jonka tavallinen tallaaja kokisi helppokäyttöiseksi ei ole.

Amiga maailmassa ollaan pitkään oltu tilanteessa jossa perus kysymys on raudassa, tälläisen laitteen edellytys ei olisi rauta VAAN softa.

Näin saisi amigalle pienen kysynnän harrastus piirien ulko puolelta.

Omassa ideassani LOADWB komento startup-sequencen lopussa korvattaisiin multimedia ohjelmalla, OS:än puolelle mentäisiin vain jos todella haluaa.

Harvat tv-softat oikeasti hyödyntää tietokonetta, showshifteriä kannattaa käydä katsomassa, ainoa jossa yritystä ;) Käsittelee dvd:et kamerat, webin (pluginilla), tv (ohjelmien ajastus todella helppoa) onnistuu jopa webin yli (pluginilla) , tuohon vielä jokin simpeli office niin saattaisi olla mahdollisuuksia.

Ja nuo kaikki pitäisi pystyä toteuttamaan muutamalla "napilla", nyky tietokoneiden ongelma alkaa olla liiat (vaikeuttavat) ominaisuudet.

Joanna: Ehkä asiakkaita ei olisi miljoonia mutta uskon kuitenkin että tuollainen vetoaisi tiettyyn ihmis ryhmään. Ihmiset kuitenkin haluaa teknoleluja, he eivät vain halua tuntea itseään tyhmiksi niiden kanssa.

Itix: Mikä Pegasos ?

www.showshifter.com

 

Seppo
Torstaina, 3. maaliskuuta, 2005 - klo 22.58:   
itix: Close but no cigar :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: