Eyetech & kumppanit avaa virallisen A...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 03/2005 » Eyetech & kumppanit avaa virallisen A1-huoltokeskuksen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

ajk
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 16.15:   
Linkki aw.net

Jonkinlaista kehitystä taas A1-rintamalla. Vieläkään ei oikein sanota miten takuulle tällä kertaa käy, mutta eiköhän joku sitä pian kommenttiketjussa kysy :)

 

Joanna
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 16.22:   
Onhan se aika selvittää asiaa ja saada jonkinlainen virallisuus tuohon korjaamiseen vaikka se sitten (kuten näyttäisi) tulisikin loppukäyttäjän maksettavaksi. Takuu.. No se näkee sitten mitä ilmoittavat.

Viimeisen kappaleen kun olisivat jättäneet pois.. Tuo on sen luokan nuolentaa että hävettää niiden puolesta jotka tuon ottavat todesta.

 

Janne
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 16.54:   
Hyvä että etenee. Kunhan tarjoavat takuun puitteissa - ikävä kyllä tuossa vikassa kappaleessa oli vähän historian uudelleenkirjoittamisen makua, mutta ei silläkään niin väliä jos koneet korjaavat!

 

Miikka
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 17.05:   
Lainaus:
We are continually researching ways and means to achieve and improve on our objectives. However, this requires spending a lot of time and work.


Tarkoittaako tämä nyt sitä, että aikovat ruveta testaamaan emoja?? Seka nykyisiä että tulevia ??

 

ajk
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 17.09:   
Kaiken kaikkiaan aika epämääräisesti ilmoitettu. Veikkaan kyllä että käytännössä asiakkaat joutuvat edelleen maksamaan itse mahdolliset muutos/korjaustyöt, eihän muuten olisi ollut mitään järkeä antaa yksittäisten jälleenmyyjien ruveta korjaamaan emoja maksusta.

 

Joanna
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 18.08:   
ajk: Kai tuossa on kyse vain jo jonkinaikaa olleen käytännön virallisestamisesta. Mutta ainakin minua kiinnostaisi se että mitä tuossa oikeasti tehdään ja mitä sen pitäisi korjata?

HyperinMP (eli Hermans) muuten nakkasi tuossa ketjussa aika kovan kortin pöytään. Hän väittää (epätäydellinen käännös, en ole virallinen kielenkääntäjä) että XE-koneet myytiin julkisesti beettana (= mahdollisesti viallisina) mutta että olisi ollut joidenkin tiettyjen jälleenmyyjien 'unohdus' mainita tästä asiasta asiakkailleen .. Ja että ilmeisesti tällä olisi pyritty asiakkaiden haallintaan (=myynnin lisäämiseen).

Tuostahan tulee ihan Mielenkiintoista.. Pitänee alkaa lukemaan AW.net:iä useaminkin.. :)

 

ajk
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 19.25:   
Niinhän se sanoo, mutta ei Eyetechin omillakaan sivuilla kyllä mitään sen kummempia varoiteltu muusta kuin siitä että linuxille ei ole tarjolla käyttötukea (osa ko. sivuista löytyy muistaakseni yhä archive.org:ista).

 

ajk
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 19.28:   
Jaaha, juuri tuli uusi viesti ketjuun. Takuu ei häviä (tuolla teetettynä) mutta muutos maksaa silti viisikymppiä.

 

Joanna
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 20.37:   
Aika nopeasti MikeB tuli pelastamaan päivää ja puhumaan kauniita.. Tuskinpahan tuosta mitään ihmeellistä enää irtoaa, kun on jo palokunta paikalla.

Lisäksi syyllisiä sotkuun tuntuu ilmestyvän kuin tyhjästä ... Siellä on no nimerry kaikki mahdolliset piirien ja korttien valmistajista jälleemyyjiin. Ainoat joita ei syytetä ovat Eyeteh+Mai :)

 

Piru
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 20.47:   
Hetkinen...

Siis takuu ei katoa mihinkään, mutta aina korjauksista joutuu maksamaan? Mitäs järkeä tässä on? Eikös takuun idea ole juuri siinä ettei takuuaikana tapahtuneiden takuun alaisten vikojen korjauksista joudu maksamaan mitään?

Miten tämä eroaa siitä että maksaa korjauksesta ja takuu menee?

En ymmärrä.

 

Joanna
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 21.03:   
Ainiin.. Tässä kohtaa pitää jo kääntyä virallisen maahantuojan puoleen ja kysyä kommentti koskien tuota laitteitten myymistä..

Eli onko nyt niin (kuten Hermans väittää) että mm.suomessa olevat ja maahantuojan kautta tuleet SE ja XE laitteet myytiin tietoisesti ja hyvin selkeästi varoittaen täysin testaamattomina (=eli mahdollisesti rikkinäisinä, kuten on ilmennyt) vai oltiinko ongelmista hiljaa myynnin lisäämiseksi?

Tunnustan etten olen seurannut niin tarkkaan paikallista toimintaa, mutta minä EN muista että A1.XE:tä myytäessä (jouluna 2002) olisi hirmuisesti viralliselta taholta varoiteltu laiteiston mahdollisista ongelmista.

Piru: eipä tuo liene selvä kellekkään... Oletan että asiaa puidaan edelleen.

 

itix
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 21.13:   
http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/23311

----clip----
End-user warranty will be 12 months from date of customer invoice, except
in Europe (EC), where the statutory warranty is 24 months.The European
price will be adjusted to reflect the higher cost of warranty provision for
the extended period.
----clap---

Ainakaan rahasta sen ei pitäisi olla kiinni ;) En kyllä kehtaa postata tätä AmigaWorldiin Bouman vuodatuksen jatkeeksi :)

 

itix
Maanantaina, 21. helmikuuta, 2005 - klo 21.39:   
Joanna:

No ainakaan Gentle Eye ei ollu pakkotyrkyttämässä:

----clip----
06.02.2003

Pegasokset ja AmigaOnet ovat meillä HETI saatavana
kun käyttikset (AOS4, MOS, tai Linux:t) ovat loppu-
käyttäjäkunnossa !!!
----clap----

 

ajk
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 1.11:   
@Piru

Lähinnä kai sillä tavalla että jos siinä emolla on joku muu, "oikea" vika (eikä tiedossa oleva suunnitteluvirhe) niin se sitten kuuluu edelleen takuun piiriin. Minusta aika typerää mutta näin kai se on ajateltu.


"The recommended solution for DMA is to use a Silicon Image Ultra-ATA controler until software fix is found."

Ilmeisesti aikeissa on vielä etsiä softapuolella ratkaisu ongelmaan.

 

Joanna
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 2.13:   
Kaikille tiedoksi.. Gunne on laittanut tuonne viestiketjuun tiedon (toisella sivulla) että hänen saamisensa tietojen mukaan kyseinen korjaus Ei Ole Suositeltava js että *mikä tahansa* kortin muuttaminen voi aiheuuttaa alkuperäiseen takuun loppumisen. Mukaanlukien tämä operaatio... Tiedän, kuulostaa edelleen epäselvältä, mutta tässä vaiheessa sekaannusta oletan ettei kukaan enää oikeasti tiedä mitä on tekeillä.

Ja.. Selvyyden vuoksi aiempaan kysymykseen liittyen... En ole ainakaan tarkoutuksella syyttänyt Boogie/GE:tä ihmisten harjaanjohtamisesta.. Oli syy/seuraus mitenpäin vain, niin ainakin minulle on selvää että ei se ole suomeen muutaman koneen myyneen maahantuojan vika että tilanne laitteiden toiminnan ja korjausten osalta on mitä on. Kyllä ongelmat ovat maailmanlaajuisella tasolla...

Tosin.. samaan hengenvetoon toivoisin Boogielta hieman aktiivisempaa otetta asian selvittämiseen ja tiedottamiseen. Kuitenkin hänen pitäisi toimia sekä koneen ostaneiden että mahdollisita sitä vielä harkitsevien tiedonsaantilähteenä. Ja jos kuitenkin hän kirjoittaa tänne harva se päivä, niin toivoisin että osassa viesteistä kertoisi asiaa tilanteesta.


Ajk: Aikeita... No, aikeita ongelmien ratkaisuun softalla on ollut kolme vuotta. Jos se joku vuosi onnistuu niin toivotaan että siinä vaiheessa on vielä halukkaita ottamaan riskin ja investoimaan laitteisiin.

Lisäksi.. Se että softaratkaisua edelleen etsitään viittaisi ainakin minusta myös siihen etteivät ne uudemmat (MikeB:n sanojen mukaan korjatut) laitteet toimisi niin täydellisesti kuin on julkisuuteen väitetty. Voin olla väärässä, mutta ainakaan minusta EI kannattaisi panostaa pelkkien vanhojen Xe-laitteiden (500-1000? kpl) softapätseihin enää energiaa vaan suunnata softankehitys siihen uuteen ja uljaaseen jos sellainen on olemasssa.

---

Siellä on myös toinen mielenkiintoinen viite.. kolmannella sivulla on valokuva jossa on joku 'kalvo' AlanR:n julkaisemasta erittelystä laitteen kustannuksista.. 20% tuotteen Brutto-hinnasta menee kuulemma semmoiseen kuin "Construction and *Testing*" .. Mielenkiintoista :)

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 9.48:   
Luin piruuttani ketjun läpi kun ei muutakaan tekemistä löytynyt. Hämmästelen kummastelen Hyperionin tapaa puukottaa selkään jälleenmyyjiä joiden ansiosta he saavat osan leivästään OS4-myynnillä. Mutta kukin taaplaa tavallaan.

Muutenkin aika käsittämätöntä toimintaa kuten Piru mainitsikin, minustakaan tuo ei ole kyllä enää takuuta. Lähinnä tulee mieleen että ensin myydään paskaa käteen, ja sitten perään myydään paperia sen pois pyyhkimiseen.

 

Janne
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 10.49:   
Hupaisaa, hupaisaa. Historian uudelleenkirjoittaminen jatkuu minkä kerkiää. Korjaisivat nyt vaan ne ongelmat sen sijaan että yrittäisivät suojella egojaan. AmigaOnea mainostettiin hardiksen osalta valmiina ja testattuna, myös Eyetechin toimesta - piste. Vain firmware/software ilmoitettiin keskeneräiseksi.

"Quote:
Problem is that some dealers "forgot" to mention this detail to customers in order to attract as many sales as possible.

Er, like Eyetech you mean? Have you seen the 'Earlybird' adverts which Eyetech placed in 'Total Amiga'?"

 

Janne
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 10.53:   
Mielenkiinoista. Rose sanoo että developereille ei ole maksettu. Ilmeisesti tekevät talkootyönä:

"Has anyone publicly thanked the poor unpaid developers who knocked their melt in trying to find the source of the problem, or even that unsung hero who went through Hell and back to actually isolate the damn thing?"

Ongelma ei ole ongelmissa. Ei oikeasti. Ongelma on siinä asenteessa jonka punainen leiri on tämän asian tiimoilta tavakseen ottanut. Ensin kiellettiin että mitään ongelmia on, haukuttiin Genesiä epäpäteväksi yms., sanottiin että kaikki ratkeaa softalla älkää huoliko... ja nyt kun ei ratkeakaan, niin syytetään jälleenmyyjiä?

Oh c'moon. Joskus olisi vaan niin paljon parempi sanoa, sori olimme väärässä. Voittaisi goodwilliä paljon enemmän.

 

Janne
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 11.01:   
Auts... Hermans:

"If you believe Eyetech and Hyperion can take on the full financial burdern of resurrecting the platform alone, think again.

We might consider ripping off the French state, bankrupting a few companies and sticking the OS 4 developers with sizeable unpaid invoices but we'd rather do business in a honest manner without handing out free bees using other people's money."

Omien ongelmien sijaan osoitetaan Genesiä. :) No, kaipa se on parempi että maksatetaan oppirahat asiakkailla sitten.

 

Jap
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 11.46:   
Jälleenmyyjien mainoslauseet saattoivat muuttua ajan kuluessa, mutta silloin kun minä ostin A1:n sanottiin selvästi, että se on tarkoitettu vain kehittäjille ja koneessa saattaa esiintyä ongelmia, jotka on kuitenkin pyritty minimoimaan. Eli ostaja ostaa koneen omalla vastuulla.

DMA- ja USB-bugit ovat käsittääkseni ilmenneet ja varmistuneet vasta AOS4.0:n kehityksen aikana. DMA-bugista oli muistaakseni jotain viitteitä ennen AOS4.0:aa, mutta sitä pidettiin softaongelmana.

Ilmeisesti jälleenmyyjät hieman hätiköivät, eivätkä malttaneet odottaa AOS4.0:n kypsymistä, tyyliin "kyllä ne isoimmat kovobugit olisi jo löydetty Linuxin porttauksessa".

Henk.koht. katson luopuneeni oikeudesta vaatia takuukorjausta suunnitteluvirheisiin. Valmistusvirhe olisi sitten eri juttu. Jos DMA- & USB-bugit korjataan ilmaiseksi, se on anteliasta ja "hyvä teko".

A1:ni on fiksattavana Ruotsissa. Minulla ei ole mitään syytä parkua maksullisesta korjauksesta, vaan olen päin vastoin tyytyväinen, että korjausmahdollisuus on tarjolla.

 

Miikka
Tiistaina, 22. helmikuuta, 2005 - klo 12.22:   
Ja tiedoksi, uA1:ä on vaihdettu takuuna normaalisti.

 

PR
Torstaina, 24. helmikuuta, 2005 - klo 11.29:   
Hei Jap! Kannattaako fixailla AOnea (Xe-800MhZ)
jos on sil kortti ja hiiri toimii usb:ssä hyvin?
Muuta usb:tä en ole testannut.
Kone kyllä lukkoilee joskus selittämättömistä syistä muttä onkohan se vaan softapuolella,
(IB ja muut 68x, välillä GM jostain Workbench tai muusta valittaa)

Sain ainakin A1ide.device Grimmit pois kun poisti sen .kmodin yksinkertaisesti bootupista. Sen jos tietysti fixais niin olis 8-idepaikkaa!!

Hyvin pyörii muuten kaikki, (on tää parempi kun pc) Kehutaan nyt kun kaikki on niin negatiivisia.
Kirjoitanhan tätäkin A1-XE:llä, ei valittamista.

 

ajk
Torstaina, 24. helmikuuta, 2005 - klo 12.54:   
Kannattaa varmaan odotella nyt jonkin aikaa vielä ellei tarvitse sitä PCI-paikkaa kipeästi johonkin muuhun. Mulla oikeastaan sama homma, nyt kun on tuo SI-kortti niin kone toimii loistavasti, ei raaskisi lähettää sitä pois pariksi viikoksi vaikka se olisi ilmaistakin. Pitää katsella myöhemmässä vaiheessa sitten jos tulee tarvetta vaikka Catweaselille, tv-kortille tms. ja pitää saada PCI-paikka vapaaksi.

Onhan vielä mahdollisuus sillekin että OS4:n puolella koko korjausta ei tule tarvitsemaan, ja ainakin itse jätän suosiolla Linuxin muille koneille (muistakin syistä) jahka OS4 vielä vähän kehittyy.

 

Jap
Torstaina, 24. helmikuuta, 2005 - klo 12.55:   
PR:

Quote:

Hei Jap! Kannattaako fixailla AOnea (Xe-800MhZ)jos on sil kortti ja hiiri toimii usb:ssä hyvin?



En halua menettää PCI-paikkaa SIL:lle ja USBi tulee samalla kertaa kuntoon. Olen lisäksi onnistunut murjomaan CPU-modulia hieman, joten se tulee tarkistettua myös.

Kaikki saa kyllä toimimaan säätämällä, niin kuin sanoit. Olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen, että haluan "valmispaketin" ja mahdollisimman vähän säätämistä.

PR:

Quote:

Hyvin pyörii muuten kaikki, (on tää parempi kun pc) Kehutaan nyt kun kaikki on niin negatiivisia.



Paras Amiga tähän mennessä, ei sen vähempää

 

Miikka
Perjantaina, 25. helmikuuta, 2005 - klo 9.30:   
Sama juttu ... puutteineenkin tämä on paras amiga, joka on tullut ostettua.

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 11.32:   
Se siitä sitten että MicroA1:ssä ei olisi samoja ongelmia Linuxissa...?

amigaworld.net

Montakohan kertaa tämä "no uusi laite on ainakin ongelmaton" kuullaan?

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 14.02:   
Janne:

Lue koko viestiketju läpi.

Lisää siihen developereiden vähyys.

SE/XE pätsäämätöntä kerneliä ei ole saatavilla, en ole ainakaan itse nähnyt. Jotain MAIn julkaisemaa 2.6 töyhkää on saatavilla, mutta ei toisaalta kokonaista 2.6 kerneliä. Jotta silleen...

 

Joanna
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 14.10:   
Janne: Tälle vois melkein taas olla oma ketjunsa mutta...

Ole-Egil sai jo viime kesänä Debian-listalla nenilleen aika pahasti selittäessään A1-linux ongelmia alaa paremmin ymmärtäville. Jokohan ihmiset alkaisivat pikkuhiljaa uskoa ettei vika ole Linuxissa?

http://lists.debian.org/debian-powerpc/2004/06/msg00430.html

Pikaisen googletuksen perusteella kirjoittaja on kohtuullisen tietvä ja ppc-linux-kernel aktiivi kaveri... Tarkistamattoman tiedon mukaan töissä IBM:llä ja vastuussa PPC linux portista.

 

Joanna
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 14.16:   
miikka: Linuxin porttiin PPC-raudalle ei tarvita kymmentä developeria .. olen itse nähnyt miten sen saa yksi osaava ihminen kasaan kohtuullisessa ajassa vaikka rautaa samaan aikaan myös testataan.

Voi tietenkin olla että Mai:n taholta tehtiin perusvirhe eli juttu on jätettiin kokemattomille amatööreille (kuten Hyperion/Friendenit, joitten muistaakseni vuosi/pari sitten piti tehdä maksusta Linuxportti) mutta eikö olisi kohtapuoliin mahdollista uskoa että siinä voi olla muuta ongelmaa kuin koodaajien määrä?

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 14.38:   
Joanna:

Voi olla, mutta peruslähtökohtaisesti nyppii tapa, jolla ihmiset tuovat ongelmia esiin ilman mitään ratkasua.

Whinetys ja itkeminen on helppoa. Ja se ei yleensä ainakaan tuo mitään ratkaisua lähemmäs, päinvastoin.

Mukava toisaalta lukea listoja ja katsoa sillä silmällä, että rekrytoisinko tämän ihmisen töihin... eipä sen puoleen, että olisi mitenkään ajankohtaista. Enkä ole edes alalla.

If you are not part of solution, you are part of problem...

Ja muuten, pidätkö minua ihan idioottina ?? Miksi toin esiin koodaajien määrän. Koska tavalinen sukankuluttaja ei tee sw-work-aroundeja kyseisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Taitaa olla adios tämän tiimoilta.

 

itix
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 14.56:   
Sven Lutherin postaus Linux-portista.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.00:   
itix:

Joka oli valaiseva.

 

Joanna
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.01:   
Ja.. vaikka ongelma A1.linux supportissa olisikin ongelmana yksinomaan osaavien koodaajien puute (johon en itse usko..) niin kannattaa pitää mielessä seuraava:

Vaikka Genesiä/BBRV:tä voi (ja aiheesta) arvostella hyvinkin monesta niin ainakin he ovat (nyttemmin Freescalen kanssa) aktiivisesti yrittäneet saada myös muiden käyttisten kooderit kiinostumaan laitteista. En muista koskaan kuulleeni että Mai tai Eyetech olisi antanut YHTÄÄN konetta esim Linuxien, BSD:n, QNX:n, Beos:in tms porttaajille.. (Muistan, se yksi BSD meni miten meni... :(


Se mikä Eytechin (+ Mai.n ja hyperionin) ongelma on että tähänsaakka heidän laittetta ovat ostaneet paljolti kaikenmaailman Helgis-olennot (oletan että kaikki esim aw:ta tai AMiga.orgia lukeneet tietävät nimetyn tapauksen). Eli ne nimenseuraajat joila ei ole juuri nimeksikään tietoa tai osaamista ja joiden ostopäätös perustuu puhtaasti päiväuniin.

En sano että läheskään kaikki A1:n hankkijat olisivat osaamattomia, koska tiedän että porukassa on myös niitä jotka oikeasti tietävät ja osaavat.. Mutta kuten Miikka joskus aiemmin totesikin, A1-käyttäjissä ei juuri ole esim rautatason ohjemointitaitoisia.

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.06:   
>If you are not part of solution, you are part
>of problem...

Nääh... Kivaa propagandaa, mutta ongelma ei ole valittava yleisö vaan ongelma on DMA-ongelma A1:ssä. Yksinkertaista ja totta.

Sen verran monta vuotta jo kuultu selityksiä ja tekosyitä, ja toisaalla Pegasos II porskuttaa uuden northbridgen voimalla ilman ongelmia (paitsi firman älyvapaan johdon puolella).

En tiedä koska sitä viimein saa laskea yhteen yksi ynnä yksi. Joko MAIn tuote on susi tai sitten niin vaikea käyttää ettei kukaan osaa saada sitä toimimaan kunnolla kohtuuajassa.

bPlanilla oli osaava ja dedikoitu tiimi. Heillä oli sellainen ympäristö jossa ongelma olisi uskoakseni ratkaistu jos olisi kunnolla voitu. He totesivat ettei onnistu ja vaihtoivat laivaa.

AmigaOnen puolella sekalainen tiimi on yrittänyt ratkoa milloin mitenkin asiaa jo vuosia ja edelleen kamppaillaan erinäisten pulmien kanssa.

Uskoisin että joku kohtuullinen ratkaisu syntyy ennemmin tai myöhemmin, elleivät sitten luovuta tai Articia P tms. tule ja pelasta päivää (uusasiakashankinnan osalta)...

Mutta kyllä tämä karua on.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.29:   
Joanna:

Sorry pulttaamiseni, mutta mielestäni olin kyllä oikeassa.

Aina ei voi välttyä ajatukselta, että vielä amigan ympärillä pyörivät eivät ole täyspäisiä. Oli se sitten bbrv tai hermanns :).

Mitään järkeä tässä ei ole ollut vuosiin.

Tässäpä se, hw-ohjelmoijat ovat vähissä. Siksi esmes aw-netissä voi kiitollisuudella aina ottaa vastaan ihmisen, jolla on jotain sanottavaa asioihin, "väriin" katsomatta. Tällä kertaa Sven.

Henk. koht tasolla linux ei minua juuri kiinnosta, mutta sen toimiminen olisi kyllä hyvin suotavaa.

Luulen kyllä, että kiemuraisen hw-ongelman ratkaiseminen linux ympäristössä ei ole kovin helppoa. Sitä jotkut ainakin näennäisesti osaavat henkilöt ovat yrittäneet.

Ja tällä hetkellä linuxin kimpussa on yhden käden sormilla laskettavat henkilöt, joista jollakin saattaa olla tai ei ole tarvittavaa taitoa noiden ongelmien ratkomiseen.

Enkä itse osaa sanoa yksilöidysti, mikä on pielessä ArticiaS piirissä. Peg1:en vertaaminen lienee turhaa, koska Articiaa on ainakin joidenkin lähteiden mukaan kehitetty eteenpäin. SE laudassa saattaa olla sama piiri, mutta ainakin juttujen mukaan XE:ssä on jo joltain osin kehitetty versio. Ja jos pitää paikkansa, niin uA1:ssä on hyvin paljon kehitetty piiri/lisää ulkoista logiikkaa.

Järkyttävän hyvä oli Svenin kommentti ccoherencyn tarpeellisuudesta ja sen kiertämisestä tuossa threadissa.

Heh .. Helgis on oma lukunsa, helmitaulu saattaisi olla paikallaan, ei tietokone.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.32:   
Janne:

Et taida tajuta...

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 15.48:   
Miikka:

>Et taida tajuta...

En TODELLAKAAN... :)

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.08:   
Janne:

Antaa olla ... lue kyseisen viestin kaksi ensimmäistä virkettä uudestaan, Jos se liikauta mitään, unohda koko juttu ja jatka samaan tyyliin.

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.15:   
Miikka:

Tähänkö viittasit...?

>Voi olla, mutta peruslähtökohtaisesti nyppii
>tapa, jolla ihmiset tuovat ongelmia esiin ilman
>mitään ratkasua.

Minua nyppii peruslähtökohtaisesti se tapa jolla MAI/Eyetech/Hyperion/Amiga on kiistänyt ongelmat vuosia tai väistellyt ja vältellyt minkä kerkiää sen sijaan että olisi puhunut niistä avoimesti ja rakentavasti. Mielestäni keittivät soppansa itse. Olen siitä pahoillani, mutta eniten "Amigan" tähden.

Joskus tuolla brändillä oli vielä aivan erilaista laatumerkitystä takanaan. Vaikka Bustereita piti vaihtaa tms., Commodoren aikaan asiat olivat aivan eri tasolla. Jopa Genesi on hoitanut laitteistolaadun paljon paremmin.

Nykyään meillä on vain tällainen soppa. Ei siinä syypäitä ole ne jotka voivottelee. Syyt löytyvät tehneiden firmojen asenteista, egoista ja teknisestä epäpätevyydestä. Rahakaan ei yksinään olisi ollut ongelma, jos asenne ja egot olisivat kohdanneet paremmalla tavalla. (En minä moittisi pikkufirmaa joka avoimesti puhuisi asioista ja ongelmista, eikä lupailisi liikoja tai kiistelisi ongelmia tai osoittelisi kilpailijaa sormella aina kun on vaikeaa...) Nyt on vaikea venyttää ymmärrystä ja sympatiaa.

Muut saavat toki olla vapaasti eri mieltä. Tämä on vain minun mielipiteeni ja näkemykseni.

 

itix
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.30:   
"Tässäpä se, hw-ohjelmoijat ovat vähissä."

Linux-puolella niitä riittää pilvin pimein. Jos se edellyttää tuotteen ostamista niin voi olla nihkeää...

 

deeq/RNO
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.31:   
Suurin ongelma noiden rautaongelmien kanssa taitaa olla niillä ihmisillä jotka sitä eivät edes omista.

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.38:   
deeq: Kuka hullu nyt ostaisi hardista jonka rautaongelmia pitäisi suurena ongelmana? :)

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.46:   
Janne:

Onko kyse uskonnosta, jossa saa vapautuksen sillä, että myöntää jonkin asian ??

Mitä >myöntämisen jälkeen tapahtuu, jos näin meneteltäisiin ??

Miten henkilökohtainen suihtautumisesi muuttuisi tämän jälkeen ??

Mitä Genesi tähän kuuluu ??

Lähes kaikki yritykset hoitavat tilanteensa paremmin, mitä nyt nähdään. Tosin jotkut hoitavat ne vielä huonommin.

HW-ongelmiin eivät tosiaan ole syypäitä voivottelijat. Tosin en itse arvosta huulten heiluttelua kovin korkealle.

Jos kiinnostaa ja energiaa riittää, niin käytä aikaasi seuraavien miettimiseen.

ccoherency + lieveilmiöt.
DMA bug, mistä johtuu vai johtuuko edellisestä.
PCIGart/AGPGart toimimattomuus.

Tässä muutama oletus.

ccoherency. Jos se toimitetaan kernelin "sisällä" ts. ei ajurikohtaisesti, niin ongelma pitäisi olla ratkaistavissa.

DMA. Ketä tietää... jos se kietoutuu edelliseen, niin sitä pahempi. Mikä on VIA686B:n osuus.

PCIGartin pitäisi toimia. AGPGartista ei tietoa. Se voi tietysti kietoutua DMA:n kanssa samaan.

ccoherencyllä lienee aika suuri osuus, koska OS4 pyörii kivasti.

Ota huomioon tehdyt pätsin kernelin sorsaan ja mahdolliset päivitykset Articiaan. Ts. vertaaminen peg1:een voi olla hankalaa. Ei myöskään kannata referoida poliitikoiden juttuja, ts. bbrv tai hermanns :)

Paljon FUDia on sanottu kaikista noista asioista. Siitä sitten selvittämään.

Tuskin ketään voi väittää, että tilanne on ideaali, mutta tuskin se tästä paranee itkemällä.

Btw. ZIII ei koskaan toiminut odotetulla nopeudella, joten bugivapaata siitäkään ei saatu kaikista päivityksistä huolimatta.

Ja mitä tulee piirisarjan kehittämiseen. Se vaatii niin paljon rahaa, ettei sitä ainakaan A1 myynnillä rahoiteta :)

Olisi tietysti mukavaa, jos A1 rauta pyörisi AGP8X, PCI express ja muilla kilkkeillä, muttei vaikuta kovin todennäköiseltä lähitulevaisuudessa.


Seuraava ei liity edelliseen.

Käänsin itse Linuxin "from scratch" taannoin. Mutu tuntuman perusteella se toimi ok ts. paremmin, mitä nyt olemassa oleva debian. Tosin en mennyt niin pitkälle, että olisin pystyttänyt X:n vielä lisäksi.

Aika on rajallista ja hyöty kyseenalainen. Distroissa on puolensa.

Kiinnostavaa olisi tehdä uA1:lle sama ja katsoa, mitä tapahtuu. Tällä kertaa pätsäämättömällä kernel sourcella.

Siinä matkan varrella tuli tajuttua ainakin se, että Linux kaikkine dependencyineen on aika lihava paketti.'

No, nyt pitää joka tapauksessa lopettaa. Pitää saada jotain tänäänkin aikaiseksi vielä.

 

Janne
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 16.55:   
Miikka:

>Onko kyse uskonnosta, jossa saa vapautuksen
>sillä, että myöntää jonkin asian ??

The truth shall set you free. :)

>Miten henkilökohtainen suihtautumisesi
>muuttuisi tämän jälkeen ??

Henkilökohtainen suhtautumiseni olisi täysin toinen jos asia olisi alusta saakka hoidettu toisin. Et näe minua kritisoimassa pikkuprojekteja jotka puhuvat rehellisesti ja avoimesti ongelmistaan ja asioistaan.

Ongelmani ei ole ongelmien olemassaolo, vaan tapa jolla ongelmat hoidetaan.

>Mitä Genesi tähän kuuluu ??

Genesi näyttelee olennaista osaa Articia S -ongelmassa. Genesi esitti julkisuuteen väitteitä Articia S:n bugeista jotka MAI/Amiga-leiri kiisti. Vieläkään virheettömyyden väitteistä huolimatta AmigaOne ei kuitenkaan toimi kuten pitäisi (esim. Linuxin kanssa). Arvelen että asenteet ja egot estävät puhumasta asiasta avoimesti vähintään yhtä paljon kuin NDA:t tms.

Joillekin vain olisi liian kova paikka myöntää kaiken tämän jälkeen että bPlan oli oikeassa.

(En väitä että olisivat oikeassa, mutta kun näin kauan on mennyt ilman kunnollista ratkaisua alan itse kallistua sille puolelle että olivat oikeassa. Samaanhan päätyi myös Tratech/Barbie.)

>ZIII ei koskaan toiminut odotetulla nopeudella,
>joten bugivapaata siitäkään ei saatu kaikista
>päivityksistä huolimatta.

Totta. Mutta Commodoren suhtautuminen laitteissa olleisiin virheisiin oli suorastaan viatonta (ei, ei täydellistä) suhteessa nykypäivän sankareihin. :) Se on helppo loistaa vertailtaessa nykytilanteeseen...

>Olisi tietysti mukavaa, jos A1 rauta pyörisi
>AGP8X, PCI express ja muilla kilkkeillä, muttei
>vaikuta kovin todennäköiseltä
>lähitulevaisuudessa.

Tämä on asia erikseen. On yksi asia ensinnäkin että laite saataisiin toimimaan oikein ja valmistuttaja/valmistaja huolehtisi takuuvelvotteistaan, markkinoinnistaan yms. kunnolla. Siitä keskustelin nyt. Toinen asia sitten on kuinka kilpailukykyinen AmigaOne olisi vaikka toimisi täydellisesti... En haluaisi mennä siihen nyt. :)

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 17.30:   
>Genesi näyttelee olennaista osaa Articia S ->ongelmassa. Genesi esitti julkisuuteen väitteitä >Articia S:n bugeista jotka MAI/Amiga-leiri >kiisti. Vieläkään virheettömyyden väitteistä >huolimatta AmigaOne ei kuitenkaan toimi kuten >pitäisi (esim. Linuxin kanssa). Arvelen että >asenteet ja egot estävät puhumasta asiasta >avoimesti vähintään yhtä paljon kuin NDA:t tms.

>Joillekin vain olisi liian kova paikka myöntää >kaiken tämän jälkeen että bPlan oli oikeassa.


Suora vertaaminen sen aikaiseen Articiaan ja tämän hetken piiriin voi olla aika rohkeaa. Itse en tukisi siihen. Sukua ovat, mutta ovatko identtiset ??

No, A1 on kilpailukykyinen verrattaessa classiciin. Ei paljon muuta. Mainstreamiin ei kuulu kumpikaan.

 

deeq/RNO
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 17.59:   
Janne: Tuskin kukaan?
Pointtihan oli lähinnä se että ihmettelin kuinka jotkut jaksavat jauhaa asiasta vaikka se ei kosketa heitä itseään. Itse en jaksaisi käyttää tuntitolkulla aikaa valittamalla esim. kuinka naapurin uudessa autossa on viallinen bensansyöttö (vanha kunnon autovertaus(tm))
Mutta ehkäpä pitäisi olla vain kiitollinen siitä ettei tarvitse itse huolehtia noista asioista kun muut jaksavat kaivella ongelmat esiin. ;)

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 18.26:   
deeq/RNQ:

Ja kaivelemisen lisäksi voisivat vaikka yrittää ratkaista niitä. Energiaa kun tuntuu piisaavan ;)

 

itix
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 18.43:   
@miikka

"DMA. Ketä tietää... jos se kietoutuu edelliseen, niin sitä pahempi. Mikä on VIA686B:n osuus."

DMA kyllä ilmeisesti toimii... ainoa ongelma tässä on cache coherency. Esimerkiksi Amigassa chip ram oli merkitty aina non-cacheableksi juuri DMA:n takia.

On Amigalla ennen muinoinkin ollut samanlaisia ongelmia kun ensimmäiset 040-prossut tulivat käyttöön.

Ainoa poikkeuus on AGPGART joka ei ilmeisesti vain toimi. Mutta se ei ole kovin tärkeä ominaisuus.

"Ota huomioon tehdyt pätsin kernelin sorsaan ja mahdolliset päivitykset Articiaan."

Alan Redhouse ainakin kertoi että SE (jossa on vanhempi Articia) sisältää emolla vastaavat korjaukset (joku satunnainen jumibugi). Gerald Carda yritti viikkotolkulla vakuuttaa MAI Logicin insinöörejä muista Artician bugeista mutta hölmöt eivät kuunnelleet. Olisi kannattanut.

Vaikea uskoa että MAI olisi saanut mitään suuria bugikorjauksia aikaan varsinkaan kun bPlan löysi cache coherency-bugit syksyllä 2002 ja uusi Articia tuli XE-lautoihin joulukuussa. 2003 alussa bPlan ilmoitti jo uusista bugeista (ilmeisesti kai tuo agpgart).

@deeq:
"Suurin ongelma noiden rautaongelmien kanssa taitaa olla niillä ihmisillä jotka sitä eivät edes omista."

Käytin Articia S -romua 18 kuukautta, kiinnostaa kummasti :)

 

itix
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 18.46:   
"Ja kaivelemisen lisäksi voisivat vaikka yrittää ratkaista niitä. Energiaa kun tuntuu piisaavan ;)"

Aprillit Artician ympärille.

 

Joanna
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 18.51:   
Miikka: Nyt heitä sitten pitäisi auttaa???? Ihan tosi? Kolme vuotta sen jälkeen kun heille on sanottu että he tarvitsevat apua ja että sitä on saatavilla mutta minkäs teet kun ei KELPAA.

Suuri syy AlanR:n ja Ben Hermansin ongelmien pääsyyn noin pahaksi on ollut heidän Ylitsekasvanut Egonsa.. Kun he omasta mielestään tietävät kaiken ja osaavat kaiken ja ovat paljon parempia kuin kaikki muut.

*JOS* AlanR ja BenH avoimesti pyytäisivät sanomisiaan anteeksi asianomaisilta ja sen jälkeen alkaisivat rehelliseltä pohjalta uudelleen niin voisi olla että joku haluaisikin heitä auttaa.. Mutta ennekuin he tunnustavat mokanneensa ei kannata odottaa ulkopuolista apua.

Deeq: http://www.safetyforum.com/cvpi/
Opettavainen tarina siitä miten hyvin autoteollisuus on asiansa hoitanut.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 18.54:   
itix:

Sama haju minulla on, että cc on suurin ongelma.

Ja se, että DMA toimii, mutta cc heijastaa siihen.

Mutta onko linuxissa cc hoidettu kernelin sisällä vai ajureissa ? Vai kummassakin ? Jos ajurit ovat todella mukana, niin porttaaminen on tuskaa.


AGPGart ei ole lyhyellä tähtäimellä erityisen tärkeä, mutta pidemmällä kyllä.

Toimiiko Peg2 PCI vai AGPGartilla linuxissa ?

Tänään oli mielenkinntoinen pätkä aw-netissä juuri tuosta AGP/PCIGartista. Kyseinen thread, jossa sven esiintyy.

Toivottavasti ovat saaneet ArticiaP:n osalta ongelmat nippuun ja nujerrettua.

No, voin ymmärtää tuskasi osittain. Oman koneen käyttö alkoi vasta OS4:en ilmestyttyä. Tosin en pidä linuxista erityisemmin.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 19.02:   
Joanna:

Se oli vitsi, tai oikeastaan suunsoittoa...

Myöntämisen jälkeen seuraavan puolen vuoden flame-festien aihe olisi jo etukäteen päätetty.

 

itix
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 19.17:   
"Mutta onko linuxissa cc hoidettu kernelin sisällä vai ajureissa ?"

Desktop Linux (PPC) luottaa HW cache coherencyyn eikä siinä kait ole mitään sen kummempaa softatukea (riittää että chipset on tuettu). Näin ainakin olen ymmärtänyt... ajureiden pitäisi toimia suoraan kääntämällä.

Toimiihan toki Linux myös muissa järjestelmissä joissa ei ole HW cache coherencyä. Niille on oma distronsa...

"Toimiiko Peg2 PCI vai AGPGartilla linuxissa ?"

Peg2:ssa ei ole oikeaa AGP:tä joten siihen ei koskaan saa agpgartiakaan.

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 19.21:   
Itix:

No, se ei ole ihan toivoton juttu kuitenkaan sitten.


Eli PCIGart. Tosiaan ... aika tyhmä kysymys siis :)

 

Piru
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 21.19:   
Moduulin nimi on kyllä 'agpgart', ja se toimii sellaisenaan ilman muutoksia (Peg2).

Tiedä sitten mitä se tekee sisäisesti...

 

Miikka
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 21.56:   
No, ainakin sitä haukutaan myös nimellä AGPGart.

 

Jupp3
Maanantaina, 28. helmikuuta, 2005 - klo 22.15:   
>Aprillit Artician ympärille.

MicroA1-emolevyä suunniteltaessa ongelmat olivat jo tiedossa, joten luulisi että mahdolliset korjaamiseen vaadittavat komponentit on laitettu siististi emolevylle.

En tiedä, mutta näin arvelisin.

 

Ibe U
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 8.16:   
Tuo naapurin auto vertaus oli mainio. Aloitanko uuden ketjun vapaan sananpuolella kaverin sitikasta? Löytyykö osallistujia?

 

Joanna
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 9.32:   
Ero naapurin sitikkaan on se että siihen nimeen/laitteisiin ei ainakaan minulla ole kiinnostusta eikä semmoisista ole hyviä muistoja. Mutta otetaan enemmän asiaan käyvä esimerkki.

Olen ihan varma että Harrikkafanit nostaisivat helvetinmoisen mekkalan jos alkuperäisen firman kuoltua joku täysin asiaan liittymätön olisi alkanut myydä jotain rusua ja tyylitöntä B-laatuista japsiprätkää Harrikkana.

 

Janne
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 10.13:   
Joanna: Harikka oli parempi esimerkki tosiaankin.

Ei sovi unohtaa sitä, että meillä kaikilla täällä on vuosia (kymmeniä?) jatkunut kiinnostus tietokoneeseen joka julkaistiin vuonna 1985 nimellä Commodore Amiga. Se voi olla ainoa asia mikä meitä enää yhdistää, totta, mutta sitä ei sovi sivuuttaa.

Me kaikki tulimme tänne syystä. Syyt miksi olemme täällä edelleen vaihtelevat, mutta pohjaavat monessa mielessä kaikki, uskoakseni, tähän samaan mielenkiinnon ja kiintymyksen jo kauan sitten herättäneeseen asiaan.

En minä ainakaan suosinut Amigaa kaikkia näitä vuosia voidakseni joku päivä todistaa rupufirmojen vetävän sen nimen lokaan laaduttomalla ja epäpätevällä hardiksella. Jos ei muuta niin sanon ainakin mielipiteeni asiasta ja niin olen tehnyt. Niin kauan kuin näin syytä nähdä nykytilassa positiivista, olin positiivinen.

Nyt näen syytä olla negatiivinen osasta asioista, enkä näe mitään syytä olla asiasta hiljaa varsinkaan foorumeilla joissa kaikilla on mahdollisuus keskustella vapaasti
Ehkei sillä ole väliä muille kuin itselleni, mutta olenpahan ainakin itselleni rehellinen siitä mitä ajattelen.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 10.13:   
@Ibe U

Minkävärinen sitikka kaverillas on? Työkaverilla on vihreä.

 

Ibe U
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 10.56:   
hooligan/dcs: Sininen, leikkasi kiinni kun huohontin putki jäätyi umpeen. Sitikka korvasi, ei MITÄÄN

Janne: Ymmärtäisin sinua paremin jos nuo "rupu firmat" olisivat tahkonneet omistajilleen miljoonia, niinkuin Joannan esimerkissä olisi luultavasti käynnyt.

Lieventävänä asiana pidän noiden firmojen *harrastelijamaisuutta, tuskin Hyperionkaan AOs 4:sta tekee rahan himossa.

Itse pidän harrastuksen jatkuvuutta tärkeimpänä asiana.

 

ajk
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 12.26:   
Ei pidä sivuuttaa sitäkään että ainakin XE toimii bugeineenkin täysin käytettävästi eikä erityisesti OS4:n käyttöä häiritse ollenkaan. Turbotun A1200:n kanssa oli aina vaikka mitä mystisiä ongelmia eikä niiden korjaamiselle juuri näkynyt toivoa.

DMA-bugi sun muut ovat kyllä harvinaisen ikäviä takuu- yms. markkinapuolen huonon hoitamisen takia, mutta koneen käyttöä ne eivät tuon PCI-paikan menetyksen ja parinkympin lisäinvestoinnin lisäksi haittaa, ja sehän tässä on ainakin omalla kohdalla pääasia. Pääsee käyttelemään huikeasti uudempaa AOS:ää huikeasti paremmalla hardwarella. Bugien oikeaa merkitystä liioitellaan suuresti, eivät nämä emot sillä tavalla rikki ole etteikö niitä voisi ihan hyvin käyttää.

 

Ibe U
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 12.45:   
Merkitystä arvosteluille lisäisi se jos arvostelijat olisivat myös "amiga harrastajia" eivätkä vain "amiga arvostelun harrastajia"

Kaikella kunnioituksella vanhoja panostuksia tms. kohtaan.

 

Piru
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 13.02:   
Väittäisin että kenen tahansa arvostelun merkitys on täysin riippumatonta siitä, onko hän nykyinen harrastaja vai ei.

Argumenttien pätevyys ratkaisee, ei se mitä rautaa kaveri nykyään harrastaa.

Kaikella kunnioituksella.

 

Ibe U
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 13.36:   
Toinen on tyytyväinen tyttäreen toinen äitiin, mutta jos joku on ollut kerran tyttären ja kerran äidin kanssa niin mitä se tarkoittaa?

"Bugien oikeaa merkitystä liioitellaan suuresti, eivät nämä emot sillä tavalla rikki ole etteikö niitä voisi ihan hyvin käyttää. "

Yllä ilmeisesti ko. laitteen omistajan kommentti, siinä lienee parhaat argumentit.

1. Kokemusta laitteesta, vertaa "kerran kokeillut"
2. Oma tyytyväisyys, vertaa "ei omista laitetta on tyytymättön"

Kyllä sillä raudalla on merkitystä. Sori Piru

Tämä lähinnä koska suurinta meteliä laitteen huonoudesta, harrastajien tyhmyydestä ja sinisilmäisyydestä pitävät ne joilla ei laitetta ole.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 13.44:   
>Toinen on tyytyväinen tyttäreen toinen äitiin, mutta jos joku on ollut kerran tyttären ja kerran äidin kanssa niin mitä se tarkoittaa?

Sitä että se on aika pelimies?

 

ibe u
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 13.46:   
:)

 

Janne
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 13.50:   
Ibe U:

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että jos joku harrastaa iloisesti ja on siihen iloinen ja tyytyväinen, niin ei ole minun asiani eikä muidenkaan asia mennä tätä kyseenalaistamaan.

Minusta on hienoa jos AmigaOnesta on ihmisille iloa. Hyvä niin.

 

Miikka
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 14.48:   
Piru:

"Argumenttien pätevyys ratkaisee, ei se mitä rautaa kaveri nykyään harrastaa."

Kyllä se näinkin on. Ei niitä päteviä lausuntoja turhan paljoa ole.

Tosin myös käyttäjän kokemus painaa jotain vaa'assa.

Janne:

Muista kuitenkin, että pelkkä rauta ei ole pitkässä juoksussa ainut asia. OS4 kehittyy ja ei enää lepää niinkään jonkin tietyn raudan päällä, vaan se voi vaihtua alta. Toivottavasti näin myös käy.

Sitä odotellessa voit perustaa "Amiga spirit and legacy associatonin", hankikaa sille painoarvoa ja sormi pystyssä osoitella sitten valtaapitäville, miten sitä vaalitaan :)

 

Piru
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 14.51:   
Ibe U:

Sori? Mitä tässä anteeksi pyytelemään.

"Tämä lähinnä koska suurinta meteliä laitteen huonoudesta, harrastajien tyhmyydestä ja sinisilmäisyydestä pitävät ne joilla ei laitetta ole."

Ehkä näin, mutta laitteessa on selkeästi jotain vikaa, sen näkee laitetta omistamatonkin seuraamalla julkisia foorumeita joissa laitteiden omistajat kysyvät neuvoja rautaongelmiinsta (esim aw.net: "Any news regarding the dma on linux ?", "Download problems with A1 XE"). Kritiikki lienee siis aiheesta?

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 15.01:   
>Ehkä näin, mutta laitteessa on selkeästi jotain vikaa, sen näkee laitetta omistamatonkin seuraamalla julkisia foorumeita joissa laitteiden omistajat kysyvät neuvoja rautaongelmiinsta (esim aw.net: "Any news regarding the dma on linux ?", "Download problems with A1 XE"). Kritiikki lienee siis aiheesta?

No ei tietenkään ole vikaa, höpsö, vaan ne käyttikset ei ole vielä ohjelmoitu käyttämään hardiksen uraauurtavia fiitsuja. Monta kertaa sama asia pitää toitottaa ennenkuin se menee perille?

 

Ibe U
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 15.24:   
hooligan/dcs: Tuo kommenttihan tulee kuin suoran tukena tähän mielipiteeseeni.

"Tämä lähinnä koska suurinta meteliä laitteen huonoudesta, harrastajien tyhmyydestä ja sinisilmäisyydestä pitävät ne joilla ei laitetta ole."

Alentuva sävy tms "paska mikä paska" vai? tyhmät ei vain ymmärrä hienoja argumenttejäni??
Vaikka olen toistellut niitä jo muutamanvuoden?

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 15.48:   
@Ibe U

>Alentuva sävy tms "paska mikä paska" vai? tyhmät ei vain ymmärrä hienoja argumenttejäni??
>Vaikka olen toistellut niitä jo muutamanvuoden?

Emmä ole ainakaan mitään paskaks haukkunu. Jos jengi on tyytyväisiä siihen että joka slottiin ostetaan joku korjaus ja mulkataan emoa hyppylangoilla kuntoon niin mikäs siinä. Ei mullakaan ollut kummempia ongelmia Pegasos1+april2 koneen kanssa, ihan käytettävä vehje se oli, ja oli muuten vieläpä hintansa arvoinenkin.

 

Janne
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 15.52:   
Miikka:

>voit perustaa "Amiga spirit and legacy
>associatonin

Nääh. :) Johan meillä on kerho johon nämä kaikki ajatukset, erilaisetkin, mahtuvat. Se jos mikä on rikkautta.

 

Miikka
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 20.46:   
Janne:

Mutta sitten vaivannäöllä voisi olla vaikutusta ??

:)

Hooligan:

No, hyppylankoja voi tarvita aina ... :)

 

Boogie/GE
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 22.01:   
Joanna: "Olen ihan varma että Harrikkafanit nostaisivat helvetinmoisen mekkalan jos alkuperäisen firman kuoltua joku.."

..siis kääntäen: Amigistit kusisivat hunajaa, kun hyvä jenkkifirma alkaisi valmistaa uusia A500:sia - No, aivan taatusti niin :)

 

Miikka
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 22.06:   
Boogie:

V-twin rules ...

Käsittämätöntä, miten niin antiikkinen epätahtimoottori on voinut pitää pintansa...

 

Joanna
Tiistaina, 1. maaliskuuta, 2005 - klo 22.21:   
Ei tarvitsisi olla edes jenkkifirma.. Kunhan olisi joku jolla oikeasti olisi muutakin salkussa kuin tyhjiä lupauksia ja mega-egoa. ... Mutta semmoisen BMW tekee Miniä diilin löytyminen lienee jo kaikkien toiveiden ulottumattomissa.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 8.51:   
Tyhjiä lupauksia on alkanut tulla toteen nyt pikkuhiljaa.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 11.12:   
Monet tuntuvat purkavan täällä vanhoja patoutumiaan, toisaalta ihan ymmärrettävää kymmenen vuotta odotusta, pettymykisä, petetyksi tulemisen tunnetta ja sitten lopputulos ei olekkaan tajuntaa räjäyttävä kokonaisuus.

Monetkaan eivät myös osaa suhteuttaa nykytilannetta, tilanteeseen kymmenen vuotta sitten.

Oli Commodorellakin omat ongelmansa, joita ei korjattu, silloisen tilanteen pitämistä viattomana on kuitenkin vääristynyttä.

Commodore esim jätti maksamatta alihankkijoille jotta nämä ajautuisivat konkurssiin jonka jälkeen commodore osti yrityksen ja tadadadaa velka kuitattu :)

A1200:sissa oli runsaasti ongelmia en usko että moniakaan niistä olisi korjattu Commodoren piikkiin "yhteen sopiviksi"

Nykytilanne on kuitenkin se että Amigan takana on oikeita ihmisiä ongelmineen/rahoineen, se että jotain saadaan ulos on jo sinänsä pieni ihme.

Jos nuo ongelmat saadaan kuitattua 20€ lisä sijoituksella on se aika hyvin.

Saisipa mun a1200:sen fikasttua 20€

 

Janne
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 11.24:   
Ibe U:

>Oli Commodorellakin omat ongelmansa, joita ei
>korjattu, silloisen tilanteen pitämistä
>viattomana on kuitenkin vääristynyttä.

Kukaan ei varmastikaan pidä Commodore viattomana tai ongelmattomana.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 13.12:   
Janne: tää on sun kommenttisi

Totta. Mutta Commodoren suhtautuminen laitteissa olleisiin virheisiin oli suorastaan viatonta (ei, ei täydellistä) suhteessa nykypäivän sankareihin.

Mutta niin se aika kuultaa muistot :)

 

Boogie/GE
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 13.28:   
Välillä kyllä tuntuu, että mega-egot on muualla kuin Eyetech:n tiskin takana ja tyhjät lupaukset,.. hmmmm.. I can see clearly now..

 

itix
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 13.37:   
"A1200:sissa oli runsaasti ongelmia en usko että moniakaan niistä olisi korjattu Commodoren piikkiin "yhteen sopiviksi""

Ehkä se olikin pohjimmainen syy Commodoren konkurssiin. Ikääntynyt hardware ja lukuisat bugit hardwaressa, vähäiset OS-päivitykset, hardware oli kallista jne. jne. jne.

"Mutta Commodoren suhtautuminen laitteissa olleisiin virheisiin oli suorastaan viatonta (ei, ei täydellistä) suhteessa nykypäivän sankareihin."

Aivan. Sittemmin esimerkiksi #AmigaFIN-väki valaistui ja huomasi ettei se Amiga HW ollutkaan niin kummoista ja vaihtoivat Linuxiin.

Sinänsä kannattaisi kyllä muistaa että Commodore sai mokata koska sillä oli rahaa ja vaikutusvaltaa. Genesi ja Eyetech ovat pelkkiä nyrkkipajoja jotka tekevät PPC-prosessorilla varustettua PC-kloonia. Commodorella oli esimerkiksi oma puolijohdepiirejä valmistava tehdas ja suunnitteluosasto.

 

Janne
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 13.48:   
Ibe U:

Huomaa tarkennukseni "ei, ei täydellistä". Olen kyllä edelleen sitä mieltä että nykypäivään verrattuna Commodore oli jotain ihan mieletöntä, tosin. :) Ei ole hirveän vaikeaa...

No, totta myös se että Commodore on konkurssissa ja siinä tuli lopullista closurea sille stoorille.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 14.08:   
Janne: Jos on rahaa ja vaikutus valtaa niin ei hirveesti tarvitse stressata?

Viattomasti ryöstetään toisten omaisuus jne, verrattuna siihen että yritetään sinnitellä?

Suomen laki tuntee termit vilpillisin mielin ja vilpittömin mielin.

Tekikö Commodore rötöksensä 100 000 000€ siis vahingossa kun Amiga Inc teki 10 000€ virheensä tarkoituksella?

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 14.21:   
@Boogie

>Välillä kyllä tuntuu, että mega-egot on muualla kuin Eyetech:n tiskin takana

No Boogie, sanopa nyt kyllä tai ei seuraavaan kysymykseen:

Oletko jälleenmyyjänä mielestäsi saanut myytäväksesi täysin virheettömiä emoja ja niistä "vioista" mistä jotkut natkuttavat ovat epäolennaisia jokapäiväisen käytön kannalta?
Eli emoja joiden AInc mainosti saaneen "quality sertificationin".

ps.Laitan viat-sanan sitaatteihin koska en ole hardware-expertti enkä todellakaan osaa sanoa onko ilmenneet ongelmat bugeja vai featureita. Rehellinen vastaus riittää.

 

Seppo
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 14.28:   
itix: Muistelen että ne Commodoren ongelmat oli paljon laajempia, ei se Amiga ollut se perimmäinen syy konkurssiin.

 

Janne
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 14.41:   
Seppo: Taisi olla epäonnistuneet seikkailut PC-markkinoilla yksi suurista syistä...

 

Miikka
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 15.15:   
Itix:

"Sinänsä kannattaisi kyllä muistaa että Commodore sai mokata koska sillä oli rahaa ja vaikutusvaltaa. "

Joo ... sinä aikana sellaiset pelurit kuin IBM ja Commodore taistelivat siitä, kumpi on suurin markkinoilla. Rahassa mitattuna. On vähän eroa nykypäivään.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 15.29:   
Hmm. Takuu asioissa vastuu on laitteen valmistajalla. Eli mikä intiaani firma se nyt onkaan, tai jos ongelma on komponentissa, niin...

Mutta Onko eytechillä varaa ruveta riitelemään asiasta? Jos isommat ovat jo sanoneet EI kiinnosta mielipiteensä.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 15.31:   
Commodoreen iso olenninen ero on myös se että Commodore teki itse laitteensa suurimmaksi osaksi.

Joten Commodoren tapauksessa vastuu oli Commodorella.

 

itix
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 16.06:   
Ibe U: No saikos bPlan mitään korvausta Articia S bugeista? Eivät tainneet... Sen sijaan MAI Logic lopetti komponenttien myymisen koska Genesi kehtasi kertoa julkisesti Articia S:n vioista.

N okei, tämä threadi alkaa mennä juupaseipäs tasolle jossa jokaisen täytyy päästä kuittaamaan viimeiseksi :) (en minä ainakaan)

 

Miikka
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 16.08:   
Ibeu:

"Mutta Onko eytechillä varaa ruveta riitelemään asiasta? Jos isommat ovat jo sanoneet EI kiinnosta mielipiteensä."


Nähtävästi ei, koska takuupalautuksena tulleet uA1 koneet jäävät Alanin nurkkiin.


all:

Lainaus Ibeu:lta

"Monet tuntuvat purkavan täällä vanhoja patoutumiaan, toisaalta ihan ymmärrettävää kymmenen vuotta odotusta, pettymykisä, petetyksi tulemisen tunnetta ja sitten lopputulos ei olekkaan tajuntaa räjäyttävä kokonaisuus."


Mitään tajuntaa räjäyttävää a500 tyyppistä vallankumousta ei tule. Vastaavia kiksejä ei ole luvassa.


Välillä tuntuu, että ratkaisisiko kunnolla toimiva PPC amiga emo lopulta yhtään mitään vai olisko sittenkin asiaa lääkärille. Ehkä molemmat yhdessä tarvitaan.

Jos taas kyse on jostain henkilökohtaisen profiilin kohottamisesta, pistää lähinnä huvittamaan.

Ylipäätään yltiöpäinmen mega-negailu ja ihmisten nimeltä haukkuminen julkisilla kanavilla ei kuulu ainakaan omaan käytösmalliini. Yksityiset kanavat ja mailit ovat sitten asia erikseen.

Eipä sen puoleen, kyllä täällä kuulee myös hyviä ja asiantuntevia kommentteja.

Amigan osalta luvassa on mukavaa käyttöä "aina näpeissä" olevalla käyttiksellä, johon tulee olemaan muutamia mukavia natiiveja softia. Ja sitten aika lailla portteja muualta. Amiga ei ole enää asemassa, jossa se voisi rulettaa markkinoita. Todennäköisesti ei koskaan enää tule olemaan. Vertauksena se, että esim. monilla 3D render/raytrace softilla on juuret tiukasti amigassa, samoin animaatiopuolella.


Jokunen ajatus. Ainakaan frieden&co eivät ole huolissaan siitä, vaikka MAI kaatuisi alta. Ei ilmeisesti vaikuta kehitykseen. En tiedä, mistä syystä ja mitä tilalle sinä tapauksessa että.

BH ei ole ehkä ihan niin yksiviivainen, mitä voisi kuvitella. Kyseinen ihminen oli ensimmäinen, joka sanoi, että uA1 toimii täysin jne. ja pitkälle tästä syystä ihmiset ovat ottannet laitteet takuun alaisena. Parin henk. koht. mailin perusteella voisin kuvitella tämän olleen myös tarkoituksena.

Yleisesti. Kaikki parjaavat MAIta siitä, että tekevät paskaa. Ehkä niin. Ihme ylipäätään, että kykenevät tekemään mitään, ottaen huomioon kehitystyön kalleuden.

Rahan täytyy olla tiukoilla, koska jos kutakin päivitettyä piiriä tehdään vain joitain satoja ja piirien päivitykset eivät pidä sisällään mitään mullistavaa.

Vielä yksi kommentti listoja seuraamattomille. Tuleva päivitys ei pidä vielä(kään) sisällään sen enempää AGP- kuin PCIGartia. Eli nopeus on sitten tässä vaiheessa vielä sitä, mitä se on. Jos nyt olisi edes sovelluksia siihen toistaiseksi. Ilmoittivat keskittyvänsä NOVAan, josta pitäisi olla ensimmäinen beta keväällä kehittäjillä.

Odotan kuitenkin mielenkiinnolla tulevaa päivitystä. Josko se ratkaisisi eth ongelmat. Se haisee sw-ongelmalta tai ainakin sellaiselta, jonka voi hoitaa softalla.

 

itix
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 17.17:   
Miikka: Jotenkin minusta tuntui että Hyperion yritti välttää kiusallisen kysymyksen agpgartin toimivuudesta ilmoittamalla että sitä tuetaan vasta Novassa ;) Mutta eipä tuolla ole suurempaa merkitystä. Sven Luther sanoi yrittävänsä selvittää MAI:n agpgart-patchin alkuperää josko sen saisi yleiseen käyttöön.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 17.44:   
Miika: Amiga tulevaisuuden mahkut ovat mielestäni paremmat kuin voisi kuvitella. Nykypäivänä monikaan *asia / sovellus ei enään ole kiinni raudasta vaan puutteellisista / liian vaikkeista käyttää softista.

* DVD purku, videon pakkaaminen lennosta, musa tms.

Parhaat mahkut olisi mielestäni, multimedia tietsikkana, kuvat(kmera tuki), tv:eet, dvd, webbi ja video pakattuna helppokäyttöiseen ja nättiin pakettiin, jossa olisi vain "muutama nappi". Tuota tukisi jo olemassa oleva maine / historia. Amigan etu on edelleen nopea bootti, sitä kannattaisi hyödyntää, kukaan ei jaksa venailla viittä minuuttia jotta voisi katsella tv:tä. Showshifter softa on mielestäni ainoa softa joka ottaa jotain irti siitä että tietsikassa on TV-kortti. Ominaisuudet ja pluginit on aika hauskoja.

Toinen mitä itse olen miettinyt olisi jonkin näköinen plug and play serveri, joka olisi sopivan simppeli (rajoitettu) vain käyttöoikeuksien ja printtereiden jakamiseen verkossa. Window ja linux ongelma on monipuolisuus ja monipuolinen (pelottava) hallinta taviksien mielstä.

 

Miikka
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 21.22:   
itix:

On se mahdollista.

Ihmettelin, ettei PCIGartia.

Jos taas on käprinyt PCIGartia, pitäisi olla hyvät mahdollisuudet perehtyä AGP vastaavaan.


IbeU:

Kait niitä mahdollisuuksia on. Olisi vain koodereita:)

Olen tossa yrittänyt kavella SDK:ta, mutta hidasta on.

 

Miikka
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, 2005 - klo 21.32:   
itix:

Ach ... unohtui, tärkeä vielä.

Jos Sven >Luther jaksaa/viitsii nähdä asian eteen vaivaa, se olisi kivaa ja tervetullutta (enemmän kuin...).

Mielelläni voisin käyttää Linuxia joihinkin sovelluksiin. Lähinnä Blender mielessä.


Terv nimim. offtopicer...

 

Moderaattori
Perjantaina, 4. maaliskuuta, 2005 - klo 9.36:   
Keskustelua jatketaan uudessa ketjussa.