Lisää uutisia OS4:sta

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 » Lisää uutisia OS4:sta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

miksuh
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 13.58:   
Thomas Frieden postasi AmigaWorld.net:n tämmöstä:

"There's something we're working on that we hope to show in France this weekend (so I'm not going to tell ya...won't spoil the surprise ). Other news: We're still working on the graphics system. The originally anticipated 2-3 weeks where of course 2-3 weeks of full-time work, but as always, something else comes your way and you have to rest some work and give priority to other... Things are slowly falling into place now. A lot of people are currently working on AmigaOne drivers (that's one of the biggest projects, anyway). And of course, everybody is still working on bits & pieces. Browsing through the recent upload notification mails on our beta list, I see some new PPC-native datatypes, several bugfixes to existing components (most of them are PPC now), some new PPC modules (not a lot... did I mention that most of them are PPC now, anyway ? I think I have only 4 68k modules remaining on my work installation, one of them graphics.library). One of the new "kernel" related features is a new ramlib (that's the component that is used to bring libraries into memory from disk): You might know that this is a prime candidate for crashing to do flakey library initialisation code. The new ramlib is now multi-threaded, meaning that the opening of libraries will be done in sub-processes. If one of those crashes, it's just removed by the mother process, improving system stablitiy a lot. Additionally, the latest exec includes a new memory tracking facility: You can now find out for each memory location if it's been allocated at all, and who allocated it. Very useful if you're debugging a program, or want to throw away all memory allocated by a given task. Sorry for the lack of news. There wasn't any big milestone reached, and with the frequent shows that's happening since some time, the overall progress isn't as visible anymore. On every show, you'll see more recent versions, more bits added, but nothing "spectacular". If you'll watch any footage from France, you'll probably notice that there where some speed improvemnts in the graphics sector even though the graphics.library they'll be showing is still the same as always."

Eli noin 4 moduulia porttaamatta PPC:lle enää, kaikki softaa työkseen tehneet toki tietää että 90% projektista menee nopeasti, ja viimeset 10% ottaa aikaa. Mutta silti näyttää hyvältä :)

 

itix
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 15.09:   
SNAP

 

TSK
Torstaina, 18. joulukuuta, 2003 - klo 23.14:   
Espanjan viime lauantain tapahtuman raportissa mainittiin että OS4:n viimeisimmässä versiossa on jo mukana: L2-välimuistituki, nopeat IDE-ajurit, JIT-emu, WOS-käynnistin, Warp3D-tuki. (Olikos näistä joku jo vanhaa uutista ?) Graphics.library on melkein PPC:tä ja yhteensopivuutta ja vakautta on parannettu huimasti. Aika hyvältä vaikuttaa mutta eipä taida ehtiä jouluksi.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 19. joulukuuta, 2003 - klo 7.38:   
En tiennytkään että JIT on jo pykätty mukaan. Mites se toimii käytössä.. onko jotain videota, testituloksia yms. ?

 

KimmoK
Perjantaina, 19. joulukuuta, 2003 - klo 8.55:   
@TSK
Betassa ei välttämättä ole kaikkia nuita oninaisuuksia.

MOS:ssakin oli esim. JIT todella pitkään poissa Beta versiosta vaikka se oli valmiina.

Yleensäkin, AOS4 on siinä vaiheessa että edistymistä tapahtuu vauhdilla, moduleita portataan ja valmiita koodeja integroidaan muuhun systeemiin.

Arvaan että beta - riliisi välinen aika tulee vielä olemaan pitkä. Esim. puoli vuotta.

 

Joanna
Perjantaina, 19. joulukuuta, 2003 - klo 17.32:   
TSK: Ymmärtääkseni nuo ominaisuudet olivat vain sisäisessä Betassa eli niitä ei oltu näytetty ihmisille vielä espanjassa. Näkee sitten mitä tulee ensimmäiseen julkiseen (kaikille Aone-omistajille tulevaan) Betaan kunhan se julkaistaan.

 

TSK
Perjantaina, 19. joulukuuta, 2003 - klo 18.16:   
Joanna: Niin minäkin ymmärsin. Kirjoitin vain tuon viestini huolimattomasti kiireessä. Siis yleisölle näytettiin raportin mukaan kuukausia vanhaa betaversiota. Mutta nämä esittelyn suorittaneet henkilöt paljastivat että "current version" (eli tämänhetkinen versio oman kielitaitoni mukaan ymmärrettynä) sisältää nuo mainitut jutut. Eli mitä ikinä tarkoittaakaan tuo "current version". Sitäkö mikä on jaettu beta-testaajille vai onko tuota versiota vain Hyperionin pojilla itsellään. Sitäkään en tiedä kuinka hyvin tuo raportti oli kirjoitettu englanniksi.

 

Piru
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 0.08:   
Mikäli JIT oli Bathissa niin Trance (MorphOS:n JIT) on noin 200% nopeampi.

AmigaOneXE-G4 - kellotaajuus tuntematon http://www.amigaguru.com/BathShow/DSCF0027.JPG

Pegagos1 - G3@600 http://www.iki.fi/sintonen/pics/voxelspace_trance_peg1c.png

 

JPQ
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 0.27:   
Piru: Ahaa selvä....

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 13.52:   
Piru: Tottakai se on nopeampi kun sinä sanot :D And who cares jos se on nopeampi, pääasia että toimii.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 13.56:   
Eihän se m68k softan ajaminen muutenkaan ole pääasia, eli JIT:n nopeudella kilpaileminen ja elvisteleminen nyt on aika turhaa.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 13.57:   
Sitäpaitsi, MOS:ssa se JIT on ollut pidempän. Huono verrata kahta erivaiheessa olevaa. Lopullisessa OS4:ssa tilanne voi olla ih toinen.

 

JPQ
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.10:   
Tero: minä olen varmaan se who joka välittää. Kyllä Photogenicsita ajattelin Pegasos2:sella ajella jos saan sen hankittua siis Pegasos2:sen ehkä jopa muuta ja ainakin myös tvpaintia&perfect painttia meinasi unohtua.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.12:   
JPQ: No sitäpaitsi eikös sitä sanottu, että Bath:ssa EI ollut JIT:ä yleisölle näytillä. Eli toi tulos olisi ilman JIT;ä. Eikä tosta kuvasta edes voi päätellä onko toi todella G4 vai G3 AmigaOnelta. Eli toi vertailu nyt on yhtä tyhjän kanssa tässävaiheessa.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.17:   
En tarkkaan tiedä mitä toi testi tekee, mutta koska tossa tuloksessa on mukana resoluutio tiedot, niin oletan sen tekevän jotain graffaanliittyviä testejä myös. Jos näin on niin tulosta vääristää myös se, että OS4:n graphics.library ei ole vielä täysin PPC-koodia.

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.32:   
"Eihän se m68k softan ajaminen muutenkaan ole pääasia, eli JIT:n nopeudella kilpaileminen ja elvisteleminen nyt on aika turhaa."

AmigaOne+OS4 lähtee pitkälti puhtaalta pöydältä. Suurin osa softista mitä aluksi ajetaan ovat _nimenomaan_ vanhat 68k softat. Eli sillä on helvetin iso merkitys että 68k/JIT emulaatio on luotettava ja nopea. Sama juttu se oli Pegasoksellakin.

Ajan myötä totta kai sen merkitys vähenee kun aletaan korvata vanhoja softia natiiveilla, mutta aluksi sen merkitys on suuri.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.46:   
Hooligan: No kyllä koneen käytettävyyteen kuitenkin vaikuttaa hyvin paljon se, että käyttisrutiinit on PPC-natiiveja. Amigan ohjelmat kuitenkin tekee suurimman osan asioista kutsumalla käyttisrutiineja erilaisten kirjastojen kautta. Jos ne rutiinit on PPC koodia, niin se hyödyttää myös m68k ohjelmia. AmigaOnen ja Pegasoksen kohdallahan JIT-emulaatio ei ole aivan samanlaisessa asemassa kuin UAE:lla, joka joutuu emuloimaan myös käyttisrutiinit. Tottakai pitää huomata, että siirtyminen m68k ja PPC koodin välillä vie osansa tehosta, mutta noin nopealla koneella sen merkitys tuskin on hirveä verrattuna PPC nativeista käyttisrutiineista saatuun hyötyyn. Eli vaikka itse JIT ei olisi nopein mahdollinen, niin se ei kerro vielä koko totuutta.

 

Tero
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 14.59:   
Pegasoksellakin m68k ohjelmien nopeus selittyy varmasti suurelta osin sillä, että ne ei pyöri kokonaan JIT emulaatiolla, vaan käytää PPC-nativeja kirjastoja. Ihan sama koskee AmigaOnea ja OS4:aa.

 

itix
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 15.29:   
"Pegasoksellakin m68k ohjelmien nopeus selittyy varmasti suurelta osin sillä, että ne ei pyöri kokonaan JIT emulaatiolla, vaan käytää PPC-nativeja kirjastoja."

Totta. Mutta on sillä JIT:llä kuitenkin merkitystä kun ajetaan raskaampaa 68k softaa, esim. IBrowsen HTML-parseri hyötyy JIT:stä paljon.

 

Piru
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 16.13:   
Tero:
"Piru: Tottakai se on nopeampi kun sinä sanot :D"

Väitätkö että valehtelen tai vääristelen tuloksia? Tuommoisen kommentin voisi käsittää aika loukkaavana, vaikka kuinka pistäisit hymiöitä perään.


"And who cares jos se on nopeampi,"

Aika monikin, todennäköisesti. Sinä et selkeästi välitä, ja hyväksyn mielipiteesi.


"Amigan ohjelmat kuitenkin tekee suurimman osan asioista kutsumalla käyttisrutiineja"

Aika tylsiä ohjelmia ovat jos eivät sisällä mitään muuta kuin käyttöjärjestelmäkutsuja. Riippuu tietysti siitä kuinka paljon sisäistä teidonkäsittelyä ohjelman algoritmit sisältävät, mutta suurin osa softista hyötyy JIT-emulaatiosta selkeästi.


"siirtyminen m68k ja PPC koodin välillä vie osansa tehosta"

Tuo siirros ei vie juuri laisinkaan aikaa, ei ainakaan MorphOS:a. OS4:n tilanteesta en tiedä.

Ehkä sekoitat tämän PowerUP raudan 68k-PPC siirrokseen joka vei huomattavasti aikaa koska molempien prosessoreiden cachet piti tyhjentää? Tätä ongelmaa ei ole MorphOS:a koska 68k-emulaatio ajetaan samalla prosessorilla kuin PPC natiivi softa.

 

itix
Lauantaina, 20. joulukuuta, 2003 - klo 18.56:   
"Ehkä sekoitat tämän PowerUP raudan 68k-PPC siirrokseen joka vei huomattavasti aikaa koska molempien prosessoreiden cachet piti tyhjentää? Tätä ongelmaa ei ole MorphOS:a koska 68k-emulaatio ajetaan samalla prosessorilla kuin PPC natiivi softa."

Tuosta tulee myös se etu että pienten WUP/PUP-utilityjen (pakkerit ym.) vauhti alkaa olla järjellisissä nopeuksissa.

Itse asiassa vasta nyt ihmiset ovat alkaneet ihan oikeasti käyttää WOS/PUP-softaa muuhunkin kuin MP3-purkuun.

 

KimmoK
Maanantaina, 22. joulukuuta, 2003 - klo 12.34:   
68k emusta vuan semmonen kommentti että ilman sitä MOS ja AOS4 eivät ottaisi ilmaa siipiensä alle niin hyvin. Softat kantaa nuita leijoja ja natiivia softaa on vielä vähähkösti.

Mutta ainakin minulle stabiilisuus on tärkeämpi kuin nopeus, toki nopeutta pitää olla oikeissa asioissa eli esim. käyttöliittymän vasteajoissa.

Jos en voisi 68k softaa käyttää NG koneella, se kyllä siirtäisi koneen ostoa etäämmälle tulevaisuuteen....

En olisi ollenkaan yllättynyt jos Trance on lyömätön nopeudessa (ja stabiilisuudessakin).

 

Jontsa
Maanantaina, 22. joulukuuta, 2003 - klo 13.55:   
Kommentoidakseni alkuperäistä aiheitta, niin sekä Bathin että Zaragozan tilaisuuksissa ei todennäköisesti ollut JIT käytössä. Jos mm Zaragozan raportin lukee tarkemmin, niin siinähän sanotaan että JIT löytyy uusimmasta versiosta, mutta heillä oli näytillä vanha versio ja eikös sekä Bathin että Zaragozan tilaisuudet ollut samana päivänä?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: