Amiga, Inc.:llä uusi CEO

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Amiga, Inc.:llä uusi CEO « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Piru
Lauantaina, 26. huhtikuuta, 2003 - klo 21.07:   
Mies nimeltään Gary Hare (lähde).

Ollut ohjaksissa jo pari viikkoa vähintään (viesti postattu 26-Apr-2003).

 

JPQ
Lauantaina, 26. huhtikuuta, 2003 - klo 21.13:   
Kertokaapahan mikä tuo CEO on ?

 

Piru
Lauantaina, 26. huhtikuuta, 2003 - klo 21.22:   
JPQ: Toimitusjohtaja

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 26. huhtikuuta, 2003 - klo 21.24:   
Chief Executive Officer aka juuri tuo Toimitusjohtaja käytännössä.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 27. huhtikuuta, 2003 - klo 0.32:   
On "mielenkiintoista" seurata miten Amiga "uutiset" valikoituu morphos-news.de:n... ;-)

 

Joanna
Sunnuntaina, 27. huhtikuuta, 2003 - klo 3.25:   
No, eipä siitä firmasta muuten juuri mitään ole tullutkaan pihalle. Ja onhan tuo ihan uutisarvoinen tapahuma, olettaen että se on totta. Tosin ainakaan Ray Arkey tai MBouma ei asiaa ole kieltänyt vaikka asiasta on ollut juttua jopa Amigaworld:issä. (= piti jopa tarkistaa) Ihmellistä sinällään ettei kukaan muu ollut asiasta sanonut mitään jos kerran se on viikkoja vanha juttu.

Tuo CEO:n vaihto kuulostaa siltä että sijoittajatahot olisivat kyllästyneet aiemman johtajan (johtajien?) toimintaan. Tiedä sitten miten uusi johto aikoo asioita muuttaa paremmiksi. Varmaankaan tuollaisen jälkeen helppoa ole keksiä tapaa muuttaa homma kannattavaksi.

 

Jon
Sunnuntaina, 27. huhtikuuta, 2003 - klo 21.33:   
Käsittääkseni Gary ei ole ainakaan vielä virallisesti CEO, vaan se on Bill edelleen.

 

Joanna
Sunnuntaina, 27. huhtikuuta, 2003 - klo 23.13:   
Pahus.. No, sitten tuskin mitään muuttuu vaan kaikki jatkuu kuten ennenkin. Sääli, olisi ollut jo aika muuttaa systeemejä, tätä nykyistä AmigaIncin johtoa on jo katseltu senverran monta vuotta.

Tosin ihmettelen suuresti mistä/miksi BBRV olisi tuollaisen keksinyt. Onko hänellä ollut vain tekemisen puutetta vai mitä. Luultavasti kyllä Buck yksin..:)

 

Seppo
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 0.00:   
Joanna: Eipä ole eka kerta kun Buck heittää FUD: ia kehiin. En tosin ymmärrä miksi hän näitä juttuja levittää tuolla uutisryhmissä, jättää äijästä hieman amatöörimäisen kuvan.

Luonnollisin selitys lienee että on viikonloppu ja Buckilla saattaa olla 'lääkitys pielessä' :)

 

Seppo
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 0.06:   
Amigaworldissä muuten Fleecy Moss kiistää CEO:n vaihdoksen. Samassa viestiketjussa Fleecy kertoo myös tästä Garry Haresta ja hänen työsuhteestaan Amigaan.

[Edit: Linkki. -Thoriel]

 

itix
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 0.42:   
Trollivaara Ann:ssa. Ei BB tuota ainakaan omasta päästään ole keksinyt vaikka sillä tuskin on mitään väliä. Fleecy kuitenkin sanoi että AI:lle tulee uusi CEO jossain vaiheessa ("at some point"). Saapa nähdä mikä on loppujen lopuksi totuus.

Mutta ainakin se on selvää että porukalla on lukutaito välillä hukassa - tai se halutaan hukata.

 

Piru
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 1.44:   
Ja lisää infoa... Jottei kävisi aika pitkäksi. ;-)

 

KimmoK
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 8.49:   
Kukaan Amiga Inc:llä ei ole "tunnustanut" vielä Uuden CEO:n mukaantulemista. Saapa nähdä vedetäänkö heitäkin höplästä ... vai onko se bb joka "vetää höplästä".
Ja McEven oli allekirjoittanut kuulemmas joitain dokumentteja CEO:n ominaisuudessa jokin aika (olikohan 3 viikkoa) sitten.

Mutta on kyllä taas hassua saippuaa tää touhu...
viimeisin ann:ssä

Pallon pitää olla aika hukassa jos informaatioministerinä pitää toimia kilpaileva yritys...

 

Joanna
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 9.15:   
Kimmok: no ennekin on Fleecyn juttujen kanssa joutunut huomaamaan että niiden ja tosielämän välillä on usein huomattavia ristiriitoja.

Ja Ray Arkay taas, toisessa valtiossa asuva osapäiväinen Webbimasteri. Kerrotaankohan semmoisille kaikki firman asiat etukäteen?

 

KimmoK
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 10.04:   
Joanna: Yhtä pihalla on myös messiah joka on yksi AmigaDE kehittäjistä. Eli firman sisällä asiasta ei ole mitään muuta tietoa kuin että McEven on edelleen CEO. Tai ainakaan se tieto ei ole ainakaan levinnyt paria (tuppisuista) ydinhenkilöä laajemmalle.

 

Joanna
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 10.27:   
Ainakin Messiah hän väitti Amiga worldin threadissa että se surullisen kuuluisa Mediaterminaali tulisi markkinoille...

"There are even more users of the Nokia Media Terminal(limited release in Sweden for less than 2 months) than MOS users, MS PocketPC isnt even on the same planet."

Eikös Nokia tappanut sen laitteen vuosia sitten lopullisesti? Siis muistelen että koko kehitystiimi heitettiin pihalle jne..

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 10.29:   
Mielestäni hyvät conclusionit aiheeseen täällä.

[Edit: Linkki. -Thoriel]

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 11.01:   
Amiga Inc.:lle ja kumppaneille on täysin tyypillistä vedota johonkin teknikaliteettiin ja kiistää sen pohjalta tapahtunut, "wink wink" en kiistä, enkä myönnä, mutta sanon niin että väittäneitä voidaan haukkua trolleiksi - ilman että varsinaisesti kiistän mitään ja valehtelen. Sama tapahtui kun Ben Yorista dissattiin OS4-statusraportista Hyperionin suunnalta, ja muuta vastaavaa on käynyt ennenkin.

Kuten nytkin on nähtävissä, ensin annettiin ymmärtää että BB olisi ihan väärässä. Saatiin BB diskreditoitua. Sitten aletaan hiljalleen yksi asia kerrallaan myöntämään asioita, mutta silti edelleen sopivasti vääntäen juttua että fanit pysyy perässä, ja lopulta kaikki muistaa vaan että BB valehteli ja Fleecy ei, ja Garry Hare on Amigan CEO.

 

Päätoimittajaparka
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 11.56:   
Hei,

minä ihan oikeasti haluan Sakuun uutistoimittajan. Täälläkin on noita nyytistenseuraajia sen verran, että luulisi ainesta löytyvän... Minen ehdi kaikkea. Tai sitten dumpataan uutiset kokonaan. Enibodi pliis? *räpsyttää sinivihreitä silmiään*

 

MarkoS
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.12:   
Joanna: Et sitten huomannut n. 12 minuuttia ja vain kaksi viestiä myöhemmin jätettyä selvennystä?

>hmm i thought it was canceld!? what model is it?

it was they tested the market with it for a little while then canceled. It shipped with a early release of the software on it though.

The device name would be Media Terminal 510S.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.22:   
Päätoimittajaparka: Taitaisi olla vaikea löytää riittävän objektiivista sielua. :)

 

Joanna
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.40:   
MarkoS... luemme ilmeisesti eri tavalla mutta minusta noista teksteistä yritetään jättää semmoinen vaikutelma että niitä olisi Nyt tulossa uudelleen markkinoille. No, voi olla että kuin väärin...

Päätoimittaja: nämä touhut on senvrran sekavia ja äkkivääriä mutkissaan että pitäisi olla joku 'tiivistetty juoniopus' josta itse kukin voisi seurata tarinan kulkua. Babylon 5 sarjaan oli hyvät kausikirjat... semmoiset pitäisi olla tällekkin hullaballoolle. Ja mielellään kun sen saisi sitten vuotta etukäteen :)

Ja juu.. Valitettavasti minun täytyy tunnustaa ettei ainakaan minusta ole tekemään tasapainoisia uutissivuja. Olen senverran kyllästynyt joihinkin sotkun osapuoliin ettei se oiekin onnistuisi :(

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.57:   
>Ja juu.. Valitettavasti minun täytyy tunnustaa
>ettei ainakaan minusta ole tekemään
>tasapainoisia uutissivuja.

Joanna: Sama fiilis.

 

JPQ
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 14.08:   
Päätoimittajaparka: Todella ikävää kun varmasti joskus tuntuu että tekee kaiken lehdessä.
Janne: Objektiivisia voi olla vielä mutta kuka jaksaa minulla tulee jo henkilö kohtainen ähky tästä määrästä jota jo nyt tulee itse seurailtua.

 

miksuh
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 14.10:   
Asiaan sen kummemmin puuttumatta. En sitä tiedä onko toi hyvä vai huono juttu jos on totta, enkä oikeastaan edes välitä. Mutta kyllä minä uskosin tuossa CEO jutussa ennemmin AmigaInc:ä kunnes toisin todistetaan. Kyllä nyt firman sisällä tommoset varmasti tiedetään paremmin kun joku ulkopuolinen, siinä on sentään kyse toimitusjohtajasta. Toi on pelkkä huhu kunnes toisin todistetaan.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.20:   
miksuh: Kysymys ei ole siitä mitä firman sisällä tiedetään. Kysymys on siitä mitä firman sisältä halutaan kertoa. Amiga Inc. on monesti tiennyt huonosta jamastaan, ongelmistaan tai muista, mutta niitä on pyritty peittelemään - jopa myymään tuotteita (Party Pack, kupongit) tuosta peitellystä tiedosta huolimatta.

Fleecyn ja Rayn kommenteista voi selvästi lukea että he perustavat asian siihen teknikaliteettiin ettei Garry ole vielä ainakaan virallisesti paperilla CEO. He eivät ole ottaneet mitään kantaa esim. käyntikortteihin.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.39:   
Minun ongelmani Amigan ja sen kumppaneiden kanssa on nimenomaan se jatkuva epärehellisyys joka liittyy tiedon peittelyyn. Tässäkin olisivat olleet hiljaa kunnes olisivat voineet kertoa koko asian. Nyt piti iskeä rattaisiin ties mitä spinniä - kiistää eka Garry Haren osuus mukamas, ja myöntää se vasta myöhemmin...

Buck taas olisi mielestäni omaksi parhaakseen voinut jättää puhumasta Amiga Inc.:n ongelmista. Ei sillä etteivätkö ne ansaitse tulla julkisuuteen, mutta enpä usko että hän tekee itselleen ja bisnekselleen sillä mitään hyvää, ja tietysti aina on myös se riski että joku asia menee kommenteissa pieleen.

Make no mistake, silti, uskon että Amiga Inc. TODELLAKIN tarvitsee uuden toimitusjohtajan. On se jo aikakin.

 

miksuh
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.43:   
Fleecyn kommenteista on luettavissa vaan että Garry työskentelee niiden kanssa, ei muuta.

 

miksuh
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.44:   
Rayn jopa.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.50:   
miksuh: Jep, mutta mielestäni kertoo aika paljon että NYT Fleecy sitten myöntää että Garry työskentelee heidän kanssaan. Aluksi annettiin ymmärtää että BB puhuu täysin kukkua. Odotan mielenkiinnolla selitystä käyntikorteille.

 

Seppo
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.01:   
Nykyisin täytyy vai suhtautua skeptisesti kaikkeen verkossa välitettävään todistusaineistoon - tuommoisen suttuisen käyntikorttikopion pystyy lähes kuka tahansa tekemään sopivalla grafiikkaohjelmalla.

Jos oletetaan että Garrya olisi kosiskeltu Amigan CEO:ksi tai jopa nimitetty sellaiseksi (jolloin nimitys astuisi voimaan esim toukokuun alussa), niin herää kysymys, miksi ko heppu olisi painattanut kortit etukäteen ja JAKANUT niitä julkisuuteen ennenkuin uusi työnantaja antaa asiasta virallisen tiedotteen. Jos minusta vaikka tehtäisiin Nokian uusi pääjohtaja (yeah, right) niin luultavimmin joutuisin pitämään mölyt mahassa ja käyntikortit piilossa kunnes pressitiedotteet on jaettu maailmalle.

Yksi mahdollisuus on (ja tämä on vain silkkaa spekulointia) on se, että kyseinen nimitys olisi vuotanut herra Buckin korviin, ja hän katsoi asiakseen luoda tiedolla lisää hämmennysta ja hajaannusta AmigaInc:n nykyistä johtoa tukevien keskuuteen. Koska jos nimitys on tehty, siitä ei moni AmigaInc:in sisällä todennäköisesti vielä tiedä (koska asiasta ei ole tehty vielä julkista) ja jotka tietää ei siitä saa kertoa (vielä). Näin Fleecy ja kumppanit luonnollisesti kiistävät kaiken.

Tällä tavalla tietyt tahot Amiga-maailmassa saavat 'polttoainetta' ja pääsevät syyttelemään AmigaInc:iä salailusta ja tietojen vääristelystä - näin saadaan lisää likaa AmigaInc:n niskaan.

Mutta jos se on Hare joka on vuotanut tiedon Buckille, saisi miehelle antaa heti potkut - ei firman CEO saa mölistä asioista etukäteen kilpailijan korviin... :)

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.14:   
Seppo: Tottakai on mahdollista että kortti on väärennös. Kuten on mahdollista ettei se ole oikeasti Buck joka kirjoittaa netissä. Mutta ei se tunnu kovinkaan todennäköiseltä. Loogiselta tuntuisi että kortti on aito, Buckin väite yhteydenpidosta samaten.

Yhtä lailla loogiselta tuntuu että McEwen on edelleen CEO koska Fleecy ja Ray niin väittävät, siis paperilla ja julkisesti, mutta se ei vielä tarkoita etteikö Garry Hare olisi jo saanut uusia korttejaan ja jakanut niitä, ja että hänestä tulisi uusi CEO piakkoin. (Tosin tähän liittyy se, että suunnitelmat muuttuu ja siten tietysti on mahdollista ettei näin käykään.)

Luulenpa siis että Buck puhuu sinänsä ihan totta, ja Fleecy/Ray yrittävät peitellä Buckin kommenttien totuuspuolta keskittymällä yksityiskohtiin. Ja kuten sanoin edellä, siitä en tiedä kumman syyt CEO:n vaihtamiseen tai sen harmitsemiseen ovat totta, Fleecyn vai Buckin. Itse voisin kuvitella että totuus löytyy sieltä jostain välimaastosta...

Buckin kysymys on myös hyvä. Onko Genesi oikeasti kilpailija? Siis konkreettisesti. Amiga ja Genesi voisivat hyvin tehdä paljonkin yhteistyötä. Uusi johto Amigalle, Buckille vähän rauhoittavia ja paljon yhteistyötä. Nam. Siinäpä reseptiä Amiga-yhteisölle. :-)

 

Joanna
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.24:   
Itselle joku käyntikortin skanni ei merkkaa ainakaan minulle mitään tuossa jutussa, koska semmoisia tekee kuka tahansa. Lähinnä se on vain kysymys siitä mihin suuntaan uskoa tarpeeksi. Ja tietenkin se mistä voisi seurata jotain positiivista.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.36:   
Joanna: Mun pointti on, että onko syytä uskoa että a) Buck b) Wayne todellakin törkeästi valehtelisi tässä asiassa. Ja koska siihen ei ole syytä, itseasiassa on syytä uskoa aivan päinvaistaista etenkin Waynen kohdalla, pitää kysyä voisiko olla että heitä on huijattu tai että heidän kirjoituksensa ovat fakeja? Sekään ei tunnu loogiselta siinä valossa mitä Fleecy on kirjoittanut, Garrysta ja muuten.

Kaikki vain viittaa siihen että Buck puhui totta uudesta CEO:sta, siitä että sellainen on kortteja jaellut. Fleecy lienee myös ihan oikeassa että paperilla muutosta ei ole vielä tehty muuten, mutta se ei tee Buckin kommentista valhetta kuten on väitetty.

Se kuka on oikeassa CEO:n vaihtamisen tai vaihtamisen harkitsemisen syistä, siitä minulla ei ole varmaa tietoa eikä vastaavaa päättelyketjua.

Hei, ainahan voidaan sanoa että Bill Clinton ei harrastanut seksiä Monica Lewinskyn kanssa koska ei harrastanut yhdyntää, mutta maalaisjärkikin sanoo ettei se tee asiasta totta...

 

Edelleen sama päätoimittajaparka
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.45:   
Niin. Ja minäkö sitten olen tasapainoinen ja/tai objektiivinen? *huokaus* Kun nyt saisi edes jonkun keräämään niitä uutimia. Voinhan aina pistää lapun luukullekin, toisaalta.

 

Janne
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 18.05:   
Edelleen sama päätoimittajaparka: Elämme ilman uutisia jos on tarvis.

 

You-know-who
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 18.05:   
:)

 

JPQ
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 18.17:   
You-know-who: en olisi tiennyt kuka olet. Mutta eräs juttu paljasti.
Janne: niinpä elämmekin koska tärkeimmät löytynee netistä vaikka joitain helmiä jääkin näkemättä muuten. NImimerkki uutisten seuraus on suht. raskasta.

 

KimmoK
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 22.14:   
Joanna: Siitä mediaterminaalista ... itsekin luin nopealla luvulla että messiah väittäisi mediaterminalin tulevan edelleen myyntiin, mutta saattoi tarkoittaa muita mediaterminalin tapaisia (mutta yksinkertaisempia) laitteita joita Nokia tekee ja edelleen kehittää.

En yllättyisi jos joku pistäisi liikenteeseen AACE:n ruotsissa käytössä olevia MT laitteita varten...

Itseltäni katkesi linkit Mediaterminalin softapuolen pääkehityspaikkaan ja sähköpostiosoitepalvelin sanoo henkilöistä että "no longer works at Nokia"... kehityksen ydinpaikka oli Linköpingin toimipiste.

Mediaterminalin kehittäjiä oli/on kuitenkin muuallakin. Nyt (silloisen irtisanomishärdellin tomun laskeuduttua) voisin jossain välissä kuulostella mitä on meneillään...

Mutta en voisi mahdollisista AmigaDE kuvioista kuitenkaan kertoilla ennen lehdistötiedoitteita... aivan kuten viimeksikin.

 

itix
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 23.23:   
Henk. koht. olen sitä mieltä että BB ei valehdellut eikä niin tehnyt Fleecykään. Paremminkin kyse on siitä että strategisia tietoja jätetään kertomatta.

Vaikkapa tähän tyyliin: BB tietää että Hare on uusi CEO. Fleecy sanoo että McEwen on CEO. BB ei puhunut McEwenistä mitään eikä Fleecy Haresta. Kumpikaan ei ole valehdellut ja molemmat ovat oikeassa.

 

Seppo
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 23.28:   
KimmoK: Minä taas ymmärsin, että kyseisiä terminaaleja olisi laskettu myyntiin pieni erä (parisataa kipaletta) joilla testattiin markkinoita. Noissa on ilmeisesti ollut Amigan softaa mukana. Tuon jälkeen homma olisi pantu naftaliiniin...

 

Seppo
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 23.42:   
Janne: Jaa että Buckille rauhoittavia - täytyy sanoa että pidän ajatuksesta. Tai ehkä se mies pitäis kärrätä Juhannuksena tänne Suomeen, viedä saunaan ja juottaa sille pullo pottuviinaa niin ehkä se siitä asettuisi ja keskittyisi omiin hommiinsa :)

Vakavasti puhuen, minusta olisi hienoa jos OS4 ilmestyisi Pegasukselle, ja Elboxin SharkPPC:lle myös. Ja niin pian kuin mahdollista, eli heti kohta AmigaOne-julkaisun jälkeen. Eikä minua todellakaan haittaisi jos MorphOS:in saisi AmigaOne/SharkPPC- alustoille. Yhteistyö se on mikä jyrää, ei ahdasmielinen kuppikuntaisuus.

Mutta menipäs jo ohi aiheesta,lopetan tähän :)

 

KimmoK
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 10.38:   
Seppo:

MT oli hetken aikaa myynnissä (alle 2kk) kodin elektroniikkaa myyvissä puljuissa (olikohan jokin Ruotsin Expert -ketju).

Fermeitä ehkä tehtiin muutama tuhat, en tiedä menikö kaikki kaupaksi tms. luulen että ne on kaikki myyty, kuitenkin, tavalla tai toisella.

Niissä ei ollut Amigasoftaa mukana sinä aikana jona Linköpingin toimipiste oli hengissä.
Jos niissä on Amigasoftaa, se on tullut sitä kautta että Linköpingin ex-Nokialaiset ja/tai/yhteistyössä AmigaInc ovat pistäneet playerin jakoon epävirallisenpia kanavia käyttäen.
AmigaDE piti olla MT:n seuraavassa SW updatessa joka oli juuri tuloillaan, mutta MT tuotekehityksen alasajon takia virallista riliisiä ei tullut.

MT:n tuotekehityksen lopettamisen ikävin piirre AmigaDE:n kannalta on se että ne Nokialaiset jotka olivat perehtyneet AmigaDE:n integroimiseen yms. pistettiin pois nuukialta... Eli AmigaInc joutui/jouttuu aloittamaan "Nokiaan soluttautumisen" käytännössä tyhjältä pöydältä...

 

Seppo
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 11.07:   
KimmoK: Ok, seison korjattuna, kiitos tarkennuksesta :)

Toivottavasti AmigaDE kääntyy Symbianille ja playerin saa Nokian puhelimiin mahdollisimman pian - kun kokeilee noita viime aikojen julkaisuja on aika helppo ennustaa että kännykkäpelit tulee lähivuosina olemaan melkoinen rahasampo niille firmoille jotka busineksessä pyörii.

 

Janne
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 11.46:   
Mutta miksi AmigaDE? Miksi ei Java? Miksi oikeasti haluamme ajaa AmigaDE:n asiaa? Ei se minusta mitenkään kummoiselta näytä. Javassa on paljon enemmän potentiaalia.

Syyksi ei minulle riitä että "no on AmigaDE:ssä Javakin" tai että "kun sen nimi on Amiga". Sen mitä AmigaDE:tä olen tutkinut ja sen merittejä pohdiskellut, niin vaikea nähdä miksi minä valitsisin sitä kehitysalustaksi.

 

KimmoK
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 11.56:   
Java ei ole paras ohjelmointikieli "kaikkiin" tarkoituksiin. Esimerkiksi C kieleen verrattuna se on aivan lapsen kengissään monissa asioissa. AmigaDE (oikein tehtynä) tai yksinkertaisesti intent antaisi developerille paljon enemmän vapautta (AInc:n nykyinen politiikka on vain aikas hmmm... heikkoa tuon suhteen).

AInc on hyvää vauhtia tärväämässä AmigaDE:n potentiaalisia mahdollisuuksia.

Jos ei OCPA porukan suunnalta kohta ala tulla reilummasti uutta judanssua, jää intent kujeet pieneksi niche:ksi.

 

Janne
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 12.17:   
KimmoK: No, Symbian-laitteita kun voi koodata sillä C++:llakin. Edelleen, miksi AmigaDE?

Todellinen vastaus täällä kuulunee: No kun se on "Amiga"?

Olisitteko siitä kiinnostuneita jos sillä ei olisi nimeä Amiga?

 

KimmoK
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 13.10:   
Janne:

Höh.

Se että Symbiania vois koodata ihan sama millä ei muuta asiaa. Intent / AmigaDE oikein toteutettuna antaa enemmän joustavuutta. jne...

Nimellä ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä, vaikka oltaisiin millä forumilla.


On kyllä yllättävää jos Symbian puhelimet on vapaasti koodattavissa C:llä (ja c++:lla jne...). Asiaan pitääpi paneutua joskus.

(@joku asiaan vihkiytynyt, kuinka hyvä muistinsuojaus puhelimissa on c kielisiä sovelluksia varten? Entä HW abstraktio?)


(btw. myös c++ on hieman lapsen kengissään verrattuna c:n ... esim saatavilla olevien työkalujen määrässä ja laadussa, koodin nopeudessa, jne... toki kehitystä sitten vuoden 96 on tapahtunut järkyttävän paljon, etenkin työkaluissa.
Mutta vieläkin, ohjelmointikielien kouluttajat puhuu yhtä, käytännön todellisuus useasti on aivan jotain muuta. Ja tilanne elää kaiken aikaa, tottakai ja eri käyttökohteet sanelee millä koodataan. Mitä enemmän platformi tarjoaa mahdollisuuksia, sen parempi ja busineksen kannalta sen turvallisenpi, jne...)

 

KimmoK
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 13.24:   
Kysymykseen "miksi" intent... ja miksi ei vain JAVA tämä lista ei vastaa suoraan.

Mutta tokkopa nuo firmat niin idiootteja on että turhaan peuhaavat moisen tekniikan parissa. Vai kuinka?

 

Janne
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 14.14:   
KimmoK: Symbian-puhelimia voi todellakin koodata C++:lla. Siis avoimia. Eli kaikki Communicator 9210:sta lukien ja uudemmat. On aina voinutkin. En tiedä kuinka hyvä muistinsuojaus Symbianissa on, mutta tiedän että siinä on muistinsuojaus.

Enkä minä väitä että intentin parissa puuhastelevat idiootteja olisivat. Mutta väitän että täällä innostus teknologiaan juontaa juurensa enemmän nimestä kuin sen tuntemuksesta tai objektiivisesta uskosta sen potentiaaliin.

Joo, minäkin halusin uskoa. En usko.

 

miksuh
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 14.37:   
No eihän siihen loppujen lopuksi tarvita kun virtuaalikone. Kuuluuhan Microsftin .Net arkkitehtuuriinkin virtuaalikone ja sillekin voi koodata useammalla kielellä. Ja .Net:hän on javca maailman suora kilpailija. Minustakin tuo usealla kielellä ohjelmointimahdollisuus on ohjelmoijan kannalta AmigaDE:n vahvuus verrattuna ihan normaali java:n.

 

miksuh
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 14.38:   
javca=java

 

Seppo
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 14.44:   
Janne: Kyllä minua ainakin kiinnostaa AmigaInc:n puuhastelut siinä missä aikanaan Commodoren ja Escomin touhut - kyseessä on kuitenkin Amigan nykyinen emoyhtiö, ja kyllä sen touhut ja kohtalo vaikuttaa koko Amigan tulevaisuuteen.

Eikä tuossa mistään ihmeen nimenpalvonnasta ole kyse jos AmigaDE:stä (tai oikeastaan intent'istä) on jollain tapaa kiinnostunut. Itselläni suurin kiinnostus tosin lopahti kun playeriä ei ole Amigalle itselleen saatu aikaiseksi, mutta intent'issä itsessään on mielestäni silti ideaa ja en panisi pahakseni vaikka AmigaInc joskus tulevaisuudessa sen avulla menestyisi ja OS4-> tuotekehitykseen saataisiin kunnolla rahaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 15.14:   
Sepon postauksesta tuli mieleen että VP:tä ja Javaa yhdistää se hassu juttu että kummallakaan tehdyt softat ei toimi AmigaOS:ssä.

C ja C++ sovellukset sentään saadaan edes käännettyä AmigaOS:lle.

 

KimmoK
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 16.33:   
Amiga Inc:n virallinen vihjettä CEO jutusta on luettavissa rivien välistä täältä (AmigaInc edustus Amiwest:ssä).

 

KimmoK
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 16.42:   
...kaikki ei kuitenkaan liene totta mitä nimi.com:ssa sanotaan ... <linkki> .... tai ... antaa ajan näyttää

 

Janne
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 16.49:   
Okei, ihan miten vaan. Minulle se että Amiga Inc. on Amigan emoyhtiö ei merkitse mitään. Se merkitsee mitä se tuottaa ja miten. Hyvää ja hyvin, I'm happy. Huonoa tai huonosti, I'm not.

Bolton Peckin kertomus on "old news". Oikeasti. Luin siitä jo pitkälle viime vuonna. Amiga Inc. on näyttänyt oikeat värinsä. On aika että ihmiset tajuaisivat sen.

Bill Buck voi käyttäytyä huonosti. Amiga Inc. voi käyttyätyä hyvin. Mutta Bill Buckiin minä luotan. Amiga Inc.:iin en.

 

Seppo
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 0.04:   
Janne: Hm...jos Peckin tarina oli 'old news', miksi se haluttiin tuoda esiin -juuri nyt-, kun kuhina edellistä stoorista (CEO) alkaa laantua?
Kaveri on jo maassa, miksi potkia enää? Paitsi jos tarkoitus onkin todella potkia toinen kuoliaaksi?

Missäs se Peckin tarina muuten julkaistiin vuosi sitten? Onko se alkuperäinen luettavissa jossainpäin nettiä?

 

Joanna
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 0.44:   
Seppo: koska Peck on ainut joilla on henkilökohtainen (ja valaehtoinen) todistus asiasta oman lakijuttunsa vuoksi..

(Toisessa threadissa on piedempi vastaus..)

 

Janne
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 21.21:   
Seppo: Peckin tarina oli "old news". Etkö usko minua? Mikä syy minulla olisi valehdella? Se oli mm. Moobunnyssä viime vuoden lopulla. Uutta on Peckin antama lisätieto Amigan CEO:sta.

Amiga Inc. on maassa, mutta vain siksi että se on epäonnistunut huijarilafka. Totuuden on aika tulla julki tavalla jota ei voi peitellä.

 

Seppo
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 1.05:   
Janne: Siis täh, missäs ihmeen vaiheessa väitin sinua valehtelijaksi? Minähän pyysin vain vain linkkiä/pointteria mainitsemaasi viestiin, koska haluan lukea sen itse. Minä kun tykkään tonkia tällaisia juttuja itsekseni ennenkuin perustan oman mielipiteeni. Mitä vikaa siinä on? :(

Ai niin, kiitos kuitenkin tuosta pointterista :)

 

Janne
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 15.42:   
Seppo: Valitettavasti minulla ei ole sitä tarkkaa linkkiä. Kuten Joannakin sanoi, sisältö oli kuitenkin samanlaista kuin mitä nyt on esillä. Eivät nämä mitään salaisuuksia ole olleet, niistä vain ei ole Amiga-uutispalvelut suureenkaan ääneen aiemmin puhuneet. Vasta nyt kun tarpeeksi asioita tapahtuu, uskaltavat ihmiset ilmeisesti raportoida.

 

Janne
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 15.43:   
Seppo: Mitä valehteluun tulee, pahoittelen jos vihjailin ikävällä tavalla - tarkoitin vain sanoa että minä olen itse tuon vanhan keskustelun nähnyt ja sisältö on sen mukainen kuin täällä olen ilmoittanut.

 

Seppo
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 22.16:   
Janne: No problem. Pitänee ottaa Google käteen ja aloittaa etsintä sillä :)

 

Joanna
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 0.18:   
En tiedä tullaanko tämä postaus siivoamaan ulos joten laitan siitä tähän kopion.. Peck Bolton kirjoittaa aika rajua tekstiä Ann.lu.ssa, ilmeisesti aika kyllästyneenä Ray.n sanaleikkeihin.

Tietenkin pitää mainita että en voi tietää onko kaikki totta mutta senerran kuin DE:stä tiedän niin kaukaa tämä ei mene.

linkki

"Posted by tronman (64.91.101.209) on 05-May-2003 07:08:18
In Reply to Comment 45:
Oh, so now there's some problem with me being a lowly bicycle tire repairman?

Fuck you.

I'd rather fix people's bicycles for free than whore myself out selling this 'DE' thing that doesn't work, while defending a corporate hierarchy which spends its behind-closed-doors time alternately bashing the community, and plotting new ways to take advantage of them.
Amiga does this 'we'll sell your product for a 40 percent cut'-well, its now three years after those promises were made, and one little game pack is all there is to show for it??
Where's that army of 3,500 developers that were supposedly beavering away on apps for DE? Where's that huge distribution network? Where are all those 'partners??!!'
Could they have been turned off by the fact that each new intent/elate release broke the software written for the previous release? Could it have been the nonexistent device driver API? The fact that intent can't mount any resource not present in its rigid dir structure at its time of startup?
Possibly the fact that, to get the promised fast launch times, the program has to be actually BUILT IN to the elate image, especially if its a Java app and you want it to be usable?

Amiga's (Tao based) technology is severely flawed, and its been known around the office for years-even Fleecy has admitted it to me-yes, to my face. Oh wait, that was when there still was an office!! So, circa May 2002..

Let's see: QA isgone. (me and the other guy who was my boss) the would-be project manager is gone, I never envied his job given management's capricious changes of direction.
I hear the IT man is gone, I sure hope the receptionist is gone too, she's in the same boat as me. Of course, you need a building/office to have a receptionist. I don't know about the two lead coders, although they are both highly marketable even given this economy.
Bill McEwen told my attorney he's walking away from Amiga completely (and who can blame him, actually, for a lot of reasons many of which are not his fault).

So, we have Fleecy, you, probably Gary Peake, maybe still Sanjay, possibly Vince, and ?

Oh yeah, there are 'lots' of people still working at Amiga, Incorporated. Although exactly where they are working and who is paying them is, uhh, under discussion.

Finally, lets not confuse Hyperion and Eyetech with Amiga here. They are wholly seperate entities who, with no financial help from Amiga, Inc. have taken it upon themselves to go down this unprofitable route of making a new PPC computer and Amiga-alike OS to run on it. Kudos to them!
Those companies I can't comment on WRT to their finances.

However I CAN and WILL comment on Amiga, Incorporated's financial mess. And that's what it is. You can deny it, you can lie about it, you can call me names and so on. But the truth is they stopped paying contractors before they stopped paying full time help. That is what I was told when the checks stopped coming in 2001.
So, on various threads you say you're a contractor, on others you say you're an employee. Then there's the semantic wordgame bullshit you pull to evade the question of whether they are paying you or not.

So, either they have been paying you sporadically if at all since 2001-making you one hell of a volunteer and company man :-) Or they ARE paying you, which means they have money somewhere, which they are illegally hiding from creditors and other employees who arent' getting paid. :-(

But of course your finances are none of my business. Oh wait-yes they are!! Because in fact whether Amiga are paying you or not has a very direct bearing on the way things go for my case.

I'm so glad I'm 'just a bicycle tire repairman' now so I don't have to worry about all this pedantic bullshit anymore at my work!!

At least Gregg's Cycles pays me for working. :-) Bless 'em!

You aren't winning any friends and influencing many people here Ray, excepting the usual BAFs, so you should probably sit down now."

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 10.18:   
"Amiga-alike OS" Aika halveksuva heitto Hyperionia & AOS4:sta kohtaan. IMHO.

Kyseessä nykyinen MOS:n/Genesi:n PR mies?

 

Hooligan/DCS
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 11.18:   
KimmoK:
Ihmettelin samaa.. "Amiga-alike OS" varsinkin kun se sattuu olemaan termi jota olen käyttänyt aina MorphOS:sta.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 17.50:   
Voi hyvä sylvi. Peck kehuu Hyperionia ja Eyetechiä enemmän kuin minä kehuisin, ja "kudos" on todellakin kehuva sana, ja jengi epäilee että hän halveksuu Hyperionia... Aikaisemmat viestit jo osoittavat että hän arvostaa Hyperionia paljonkin, paljon enemmän kuin vaikka minä. :-)

"Kyseessä nykyinen MOS:n/Genesi:n PR mies?"

Jep jep. Tehdään tästä MOS-fanien juttu. MOS-faneja kaikki tyyni. Kenelläkään ei voi olla pointtia olematta Genesin PR-mies. Minullakaan. Varmaan.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 17.54:   
Niin ja tiedän kyllä että Bolton Peck on nykyisin Pegasos-käyttäjä. En ihmettele lainkaan miksi. Vanha amigisti ihastuu siihen helposti, eikä muuta ole ollut saatavilla.

Kyseenalaistan kuitenkin sellaisen logiikan, että Bolton Peck olisi jotenkin Genesin asialla tuolla kommentillaan. Pidän sitä valitettavana ylireagointina, jolla on "jakava" vaikutus.

 

MarkoS
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.34:   
Janne: Rauhoitu hyvä mies. Sama se mitä Peck muuten Hyperionista tai Eyetechistä sanoo tai on sanonut, on "Amiga-alike OS" silti outo heitto.

Mitä tulee Peckin PR-miehenä olemiseen, niin pikaisella haulla googlesta (hakusanoina: Bolton Peck morphos), tulee heti ensimmäisenä: "For the November meeting Bolton Peck gave a demo of the Pegasos motherboard and MorphOS. More info coming soon". Ei välttämättä varsinaista PR-toimintaa, mutta olihan KimmoK:kin laittanut perään kysymysmerkin.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.51:   
MarkoS: Miten niin "sama se mitä muuta on sanonut"? Sehän on todella olennaista oikean motiivin ymmärtämiseksi.

Ei, vaan minä sanon että rahoittukaa te hyvät ihmiset. Bolton Peckin sanavalinta voi olla ontuva, mutta ei vaadi paljoa aiempien kommenttien selailua, tai edes tuon lukemista, tajutakseen että on aika paksua olettaa että sen takana olisi mitään muuta kuin respectiä Hyperionin suuntaan. Täällä käytettiin jopa sanaa "halveksuva".

Johtopäätös tästä että Bolton Peck on Genesin uusi PR-mies on ihan hölynpölyä. Kysymysmerkki tai ei. Sen sijaan Bolton Peck on Pegasos-käyttäjä ja -käyttäjäryhmäläinen, mutta se ei liity tähän keskusteluun mitenkään. Hänen sanavalintansa voi olla valitettava, mutta niin on reaktiokin jossa asia yhdistetään Genesiin.

Olen lopenkyllästynyt argumentteihin, joissa kaikki Amiga-kolmion vastaiseksi tulkitut kommentit (olivat ne vastaisia tai eivät) pistetään Genesin tai sen kannatuksen piikkiin, ihan kuin kommenttien takana ei voisi olla mitään omaa meriittiä.

Maailmalla, jos ei ehkä täällä, kun ei muuta keksitä Amiga Inc. -kritiikistä sanoa niin sanotaan että kirjoittaja on MOS-fanaatikko. Oli hän sitä tai ei. En todellakaan toivo että asia menee tähän täällä.

Mitä _ihmettä_ tapahtui Amiga-käyttäjän vapaudelle harrastella, käyttäjäryhmissä ja muuten, Amigaa ja muita tietokoneita ilman että leimautuu jonkun firman PR-mieheksi?

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.53:   
Yön yli nukuttuani ... Peck:n "Amiga-alike OS" -heitto voi tietysti olla viatonta seurausta miehen Amiga Inc:n suivaantumisesta juurensa juontava juttu. Eli hänelle merkitsee paljon se että käyttis on "Amiga-alike OS", eikä se onko se jokin tietty "NimiOS4.0". Ja ehkä hänen mielestään "Amiga" nimenä on niin tahriintunut että hänen mielestään "Amiga-alike OS" on jopa kunnioittavanpi nimitys Hyperionin käyttikselle kuin AmigaOS4. Ja näin ollen hänellä ei ehkä ole ollut tarkoituksena väheksyä AmigaOS4:sta tai Hyperionin koodaus/porttaustaitoja tms, jne, jne...

Silmiinpistävä, ärsyttävä, MOS PR:ltä kuulostava ilmaisu kuitenkin, jonka todellisia motiiveja ei saa irti kuin henkilöltä itseltään... jos sieltäkään.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.56:   
Peckin aikasempi kommentti Hyperionista: "Also, I 'd like to say that I hope Hyperion succeeds in their venture, I have had dealings with them and they were always fair and square. No issues there from me."

 

zzzZZZZzzZzzzzZZZzz...
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.57:   
paitsi etten minä yön yli nukkunut ... töissähän minä olen ollut koko ajan ... herääkin kysymys että mitä tekemässä ...

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 19.17:   
KimmoK: Genesi-antipatiat puskee pintaan? :-)

Minun on todella vaikea, ja anteeksi että poikkean aiheesta, nähdä miten voit olla niin harmissasi Genesin suhteen. Viimeksi nyt antoivat AROS-projektille tuhat dollaria kehitystyöhön, Pegasoksen antoivat jo aiemmin. Käyttäjäryhmille on tarjottu ilmaisia T-paitoja, meillekin. He reissaavat jokaisessa tapahtumassa tehden käyttäjäryhmien elämän helpoksi. BBRV jakaa informaatiota erittäin avoimesti, vanhoja VIScorp-juttuja myöten. Hyperion on lähinnä peitellyt tilannetta, avoimmuus on ollut kaukana.

Genesi antaa paljon, tottakai he saavat myös paljon tukea vastineeksi. You give some, you get some. Olen hirveän pahoillani, mutta en voi välttyä tulemasta siihen yhteen iänikuiseen johtopäätökseen... Nimi sokaisee.

Mitä Amiga-kolmikko on antanut meille?

Haluaisin oikeasti ymmärtää, mutta vaikeata on.

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 19.50:   
@Janne

kuten aikaisemminkin... vaikkakin Genesi hoitaa kaikkea hommaa 1000x paremmin kuin esim. AmigaInc, en näe heidän toimintaansa täydellisenä.
(esim. virheelliset markkinointikampanjat senkuin vain jatkuu)

Henk koht se että AmigaOS:ää sanotaan "Amiga-alike OS":ksi nyppii, etenkin jos se sanotaan siinä mielessä ettei originaali AmigaOS ole yhtään sen parempi kuin wanna-be Amiga käyttikset. Ja etenkin kun muut on edelleenkin lapsenkengissään. Mutta aivan sama, kuten edellä arvelin. Ei Peck parmaan tarkoittanut asiaa niinkuin minä sen ekalukemisella tulkitsin. (juu, en väitä etteikö mun punavalkolasit... tai punaiset silmät huonosti nukutun yön jälkeen olisi vaikuttanut asiaan...)

Kai itse huomasit esimerkiksi että AROS:lle 1000$ + peg1 on samalla sijoitus MOS:ssa käytettävien moduleiden kehittämiseen? Ja muutenkin jos ja kun AROS:a saa pegasokselle, se 1000$+peg1 on sijoitus myös Pegasos emolevyjen myynnin edistämiseen.
Ja tottakai Genesi vaatitsee alastomia ja palelevia yhteisön jäseniä, kiitollinen ihminen suhtautuu mahdollisena asiakkaana myönteisesti lahjoittajan tarjouksiin, etenkin kun ei tarvitse enään ajatella jokapäiväistä "tarkenemistaan". puhumattakaan siitä että samalla siniset perhoset tulevat tutuiksi laajalle yleisölle.
(btw. kuinka moni osti sininen perhonen -ilmapallon wappuna ?)

Jos AI:llä/Hyperioilla/Eytechillä olisi samalla tavalla rahaa, kyllä hekin varmaan syöttäisivät punaisia pillereitä kansalle niin paljon kuin mahdollista... (btw2 Martix:ssa sininen pilleri oli luuserin valinta ... :) ... todellisuus on toinen, toki, toki)
Markkinoimalla saa myytyä jopa jääpaloja eskimoille, kunhan se tehdään oikein, mikkisoftan malliin, ei McEvenin malliin.

Älä mene liikaa yleistämään "nimen sokaisemisella" (olen kuitenkin jäävi sanomaan etten olisi sokaisunut, väitän että ihan sokea en oo, kuitenkin kuitenkaan).

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 19.58:   
pieni jatko edelliseen postaukseeni:

tuli myös mieleen se aikaisempi AmigaDE/intent vs JAVA keskustelu...

itentillä on puolensa, Amigasta riippumatta, ja myös siitä huolimatta...

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 20.29:   
KimmoK: Kuka tässä nyt Genesin toimintaa täydelliseksi on väittänyt? Mutta se, että he hoitavat asiansa "1000x paremmin" kuin Amiga Inc. on jo melko paljon. He ansaitsevat mielestäni enemmän kunnioitusta kuin sinä käytökselläsi viestit. Mielestäni.

"Henk koht se että AmigaOS:ää sanotaan "Amiga-alike OS":ksi nyppii, etenkin jos se sanotaan siinä mielessä ettei originaali AmigaOS ole yhtään sen parempi kuin wanna-be Amiga käyttikset."

No, reaktiostasi päätellen on ilmeistä että se nyppii. :-) Mutta väität tietäväsi että AmigaOS 4.0 on parempi kuin "wanna-be:t"? Siitähän oli kyse. Itseasiassa minä voin uskoa että näin on kun OS4 aikanaan ilmestyy, mutta a) se ei ole vielä valmis b) me emme voi olla varmoja. Tämän uskomuksen pohjalta hermostut tuollaisista kommenteista?

Mitä Amiga-trioon ja rahaan tulee, niin en tiedä mitä kävisi, tiedän vain mitä on käynyt. Jos edes olisivat olleet asioista kunnolla avoimia ja rehellisiä, mutta ei. Myönnä pois, kohtelet Genesiä eri standardeilla kuin Amigaa ja kumppaneita?

(Niin toki minäkin, Genesin eduksi, koska Genesi on ansainnut sen. Amiga-triosta etenkään Amiga Inc. ei ole ansainnut yhtään mitään.)

 

T: Nimestä sokaistunut Ibe U
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 20.57:   
Joo AmigaOne ja OS4 kiinostaisi, mutta taidan tyypillisesti odottaa käyttiksen ilmestymistä.

Pegasoksesta en ole kiinostunut koska sillä on aivan liian ylivoimainen kilpailija, Microsoft.

Nimi sokaisee jutut on aika ärsyttäviä, kyse on kuitenkin faktasta.

Jos haluaa edullisen "Look like amigan" suosittelen Matsonickin emoa ja codegenin atx koteloa ja windowsia joko UEA:n kanssa tai joitain noita ilmaisia Amiga skinejä windowsiin.

Arosia tai jotain muuta vastaavaa...

Kyse ei ole onko Amiga Os4 parempi vai ei se NYT vain on se ainoa OIKEA.

Muutenkin mennyt aika ärsyttäväksi jankkaamiseksi, juupa eipä tyyliin...

Yksi jännä juttu on että aina kun amiga inc:ä morkataa ja rinnastetaan MorttiOS:ään niin ne jutut on aina täällä:

Saku-foorumi: Uusi sukupolvi: Amiga: Yleinen keskustelu:

Voisko noita "genesi on ihana bill:tä saa, kun taas amiga inc on ...." juttuja pistää tänne: .

Saku-foorumi: Uusi sukupolvi: Genesi: Yleinen keskustelu.

henk. koht skippaan tuon osion joten ei tarvisisi silloin ärsyyntyä.

Jos tällä keskustelu aluella olisi ihan vain AmigaOS:ään liittyviä aiheita.

Genesi porukka voisi silloin keskittyä morkkaamaan Amigaa omalla "pihallaan"

 

MarkoS
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 21.04:   
Janne: "Miten niin "sama se mitä muuta on sanonut"? Sehän on todella olennaista oikean motiivin ymmärtämiseksi."

Kahdessa mielessä niillä ei ole merkitystä. Ensinnäkin, kyse oli Peckin käyttämästä ilmaisusta, ei mielipiteestä Hyperionin tai Eyetechin suhteen. Toiseksi näillä kehuilla ei ole muuta yhteyttä käytettyyn ilmaisuun, kuin että sitä on käytetty samassa kappaleessa. Samalla tavalla harrikkamies voi ottaa nokkiinsa jos kehun hänen moottoripyöräänsä mopona, eli vaikka kehun, käytän moottoripyörästä halveeraavaa ilmaisua mopo. Motiivia tämän "Amiga-alike OS" -ilmaisun käyttöön en löydä näistä kehuista tai ylipäätään Peckin viestistä. Kuten itsekin sanot, Peckin sanavalinta oli ontuva ja siitä oli mielestäni kyse myös muiden kuin itseni osalta.

"Sen sijaan Bolton Peck on Pegasos-käyttäjä ja -käyttäjäryhmäläinen, mutta se ei liity tähän keskusteluun mitenkään."

Minä en tiedä miksi tämä alunperin on liitetty tähän keskusteluun, mutta minä ainakin pyrin vain osoittamaan, ettei KimmoK:n lausahdus ole täysin tuulesta temmattu, sillä minusta demoaminen on PR-toimintaa parhaimillaan. Olen lukenut (aikaisemmin), että Peckin genesi-yhteydet eivät jää pelkälle käyttäjäryhmäläinen-tasolle, mutta kun ovat pelkkiä huhuja [minulle], en halunnut niitä tässä yhteydessä ylipäätään tuoda esiin. ...Toisaalta, Peckin Genesi-yhteydet on ihan hyvä tietää, viitaten sanontaan "pahin kapitalisti on entinen kommunisti" (vai oliko se toisinpäin ...samantekevää), että osaa suodattaa tekstistä pahimman katkeruuden.

"Olen lopenkyllästynyt argumentteihin, joissa kaikki Amiga-kolmion vastaiseksi tulkitut kommentit (olivat ne vastaisia tai eivät) pistetään Genesin tai sen kannatuksen piikkiin, ihan kuin kommenttien takana ei voisi olla mitään omaa meriittiä."

Ei millään pahalla, mutta sillä [omalla meriitillä] ei todellakaan ole mitään merkitystä. Genesi korjaa sadon, halusit tai et.

"Mitä _ihmettä_ tapahtui Amiga-käyttäjän vapaudelle harrastella, käyttäjäryhmissä ja muuten, Amigaa ja muita tietokoneita ilman että leimautuu jonkun firman PR-mieheksi?"

Kilpailu.

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 21.05:   
@Janne

"Tämän uskomuksen pohjalta hermostut tuollaisista kommenteista? "

MOS on "virallisen epävirallisesti" ja ilmeisen oikeutetusti Amiga-alike OS. Enemmän kuin muut kloonit.

Mielestäni on typerää kutsua AmigaOS4:sta samalla nimellä, koska se ON AmigaOS muutenkin kuin pelkästään nimen vuoksi. (ja tässä siis viittaan samaan koodipohjaan aikaisemien AmigaOS:n kanssa)
Ja tuosta muusta syystä AOS4:llä on heti eniten potentiaalia olla AmigaOS nimen veroinen.

(tottakai olettaen ettei Hyperion onnistu täysin tärväämään jo ennestään toimivaa ja minua suuresti miellyttävää AmigaOS:ä) (jep, tuo on väännös siitä mitä kuultiin kavereiden kanssa kiitokseksi ensimmäisestä kodauksestamme työelämässä)


"Myönnä pois, kohtelet Genesiä eri standardeilla kuin Amigaa ja kumppaneita?"

Myönnän.

Toisinaan epähuomiossa/vahingossa (tai sit se oli vain jokin "drunken employee":n verrattavissa oleva sivupersoona) aikaisemmin enemmän tahallaani.

Mutta siis vieläkin joskus tahallani, koska ensireaktio on olla puolustuskannalla AmigaOS:n puolesta, koska se on ansainnut sen.
(koetan paikata räikeimpiä ylilyöntejäni jos huomaan&muistan yms.)


AmigaInc:n kohtalosta en muuten paljoa enään piittaa, mutta ei ole kuitenkaan täysin selvää mikä olisi siinä asiassa parasta AOS kehityksen kannalta. Henk. koht kokisin sen nyt tärkeänä että M$ napanuora katkeaisi, tavalla tai toisella, johtoportaan vaihdon lisäksi. Jos AI menee turpeen alle AmigaDE:n kera... kannattaisi miettiä mahdollisuutta intent playerin saamiseksi AOS:lle ja MOS:lle. JAVA engineiden lisäksi.

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 21.17:   
vielä yx juttu:

Vaikkakin yleensä, etenkin isommilla markkinoilla, kilpailu on käyttäjän kannalta, olen huolestunut markkinoiden jakautumisesta ja developereiden jakautumisesta.

Koska AmigaOS koodipohjaa käytettäessä on mielestäni paremmat mahikset, edellämainittu on omiaan värjäämään mielipiteitäni AOS suuntaan.


(Yksi osaratkaisu dilemmaan olisi yhteiset API:t ... keinolla millä hyvänsä ... esim. JVM:lläa tai intentillä, jos ei muuta keksitä.)

Heps... olsikohan Hyperion lahjottavissa tekemään yhteensopivat ohjelmistorajapinnat MOS:n kanssa... löytyisikö bbrv:ltä riittävät rahat...?
(ja muitakin keinoja on, esim. Genesi:lle tehdä MOS playeri AOS4:lle...) 8)

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 21.18:   
"kilpailu on hyväksi käyttäjän kannalta, "

jeps olen jauhanut soopaa kylliksi tällepäivälle, sormet on ihan solmussa... C U

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 22.00:   
@Ibe U

"Kyse ei ole onko Amiga Os4 parempi vai ei se NYT vain on se ainoa OIKEA."

Kiteytät huolenaiheeni erittäin hyvin, kiitos siitä. Amiga on selvästikin ainakin sinulle itseisarvo. Ei sillä väliä edustaako Amiga mitään hyvää, kunhan se on aito ja alkuperäinen Amiga. Tätäkö Amiga on tänään, itseisarvo?

Minulle Amiga oli aikoinaan maailman paras kotitietokone, joka oli paras - koska se oli oikeasti paras. Nyt se on vain nimi ja teknologiahistoria, joka on itseisarvoisen tärkeä - riippumatta siitä onko se hyvä.

Tähän on tultu. Ja tästä olen pahoillani.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 22.02:   
@Ibe U

"Genesi porukka voisi silloin keskittyä morkkaamaan Amigaa omalla "pihallaan""

Sinun täytyy ymmärtää, ettei ole mitään "Genesi-porukkaa", ei ainakaan vielä kovin suurta joukkoa. Useat Genesin tuotteita käyttävät tai niistä kiinnostuneet ovat edelleen vahvasti Amiga-historiaan sidottuja, ja jatkavat Amiga-harrastustaan - nyt vain uudella raudalla ja uuden käyttöjärjestelmän puitteissa. Yhteisöt ovat ainakin toistaiseksi vielä vahvasti yhdessä.

Mitä Amiga Inc.:n morkkaamiseen tulee, eiköhän siihen riitä eväitä kenellä tahansa Amiga-käyttäjällä - ja eiköhän oikea paikka siihen edelleen ole Amigan "oma piha".

Dammy sanoi sen hyvin:

"We like to take care of our own trash."

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 22.09:   
@MarkoS

"Samalla tavalla harrikkamies voi ottaa nokkiinsa jos kehun hänen moottoripyöräänsä mopona, eli vaikka kehun, käytän moottoripyörästä halveeraavaa ilmaisua mopo."

Ja sinä haluat edistää tai hyväksyä tällaista herneen nenään ottamista yhteisössämme?

"Kuten itsekin sanot, Peckin sanavalinta oli ontuva ja siitä oli mielestäni kyse myös muiden kuin itseni osalta."

Ontuva, kyllä. Merkittävä, ei.

"ettei KimmoK:n lausahdus ole täysin tuulesta temmattu, sillä minusta demoaminen on PR-toimintaa parhaimillaan."

KimmoK:n ilmaisu ei ole täysin tuulesta temmattu, ei, mutta se on selvästi KimmoK:n itsekin myöntämän asenteen värittämä. Asioita polarisoidaan aivan turhaan. Muistat, että KimmoK käytti paljon voimaakkaampaa ilmaisua kuin ontuva sanavalinta - ja kiinnitti viestissä huomiota vain tähän sanaan, eikä esim. siihen mitä Amiga Inc. on Boltonille tehnyt. Prioriteetit selvät.

"Peckin genesi-yhteydet eivät jää pelkälle käyttäjäryhmäläinen-tasolle"

Eivät välttämättä jääkään. En vain näe mitä tekemistä tällä on minkään kanssa. Onko sinulla syytä epäillä hänen vilpittömyyttään? Epäiletkö kaikkien vilpittömyyttä jotka ovat innostuneet Genesin tuotteista?

"Toisaalta, Peckin Genesi-yhteydet on ihan hyvä tietää, viitaten sanontaan"

Ilmeisesti epäilet.

"Ei millään pahalla, mutta sillä [omalla meriitillä] ei todellakaan ole mitään merkitystä. Genesi korjaa sadon, halusit tai et."

Jaahas. Että omalla meriitillä ei ole merkitystä koska totuudesta, niin karu kuin se onkin, on hyötyä asiansa paremmin hoitaneelle Genesille. En voisi olla enempää eri mieltä. Totuus ja kommenttien oma merkitys on ainoa asia joka ensikädessä merkitsee mitään. Jos puhun totta ja minulla on pointti, ei sillä ole mitään väliä että tämä totuus ja pointti ovat samalla jonkun muun ryhmän eduksi - jos puhun totta ja minulla on pointti.

Epäiletkö että Bolton Peck ei puhu totta, tai että hänellä ei ole pointtia?

"Kilpailu."

Se kilpailu ei kohdistu sinuun tai yhteisöön. Mitä nopeammin tajuamme kaikki tämän, sitä parempi meillä on olla.

MorphOS:n olemassaolo on toki kilpailija OS4:lle, mutta myös siunaus - ilman MorphOS:ää PowerPC-Amiga-softien kehitys ei olisi lainkaan niin hyvällä tasolla kuin nyt on. MorphOS ostaa OS4:lle aikaa.

 

Janne
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 22.56:   
@Kimmo

"MOS on "virallisen epävirallisesti" ja ilmeisen oikeutetusti Amiga-alike OS. Enemmän kuin muut kloonit."

Toki.

"Mielestäni on typerää kutsua AmigaOS4:sta samalla nimellä, koska se ON AmigaOS muutenkin kuin pelkästään nimen vuoksi."

Typerää? En valitsisi näin voimakasta sanaa. Mutta Bolton Peck olisi voinut valita sanansa paremmin. Mielestäni tämä EI ole mitenkään merkittävää, kuitenkaan.

"Ja tuosta muusta syystä AOS4:llä on heti eniten potentiaalia olla AmigaOS nimen veroinen."

Kyllä ja ei. Voihan olla että uusi Exec esim. on aivan susi ja Amigalle tyypillinen responsiivisuus tuhoutuu, vaikka muuten systeemi onkin kuin vanha Amiga. Mutta itse en kyllä usko että näin käy - uskon että OS4 on hyvinkin varteenotettava tuote, ja uskon sen mahdollisuuksiin olla parempi kuin MorphOS tänään. Mutta me emme tiedä. Turha varmuus on vähän ennenaikaista. Ja tulevaisuus täysin avoin.

"Mutta siis vieläkin joskus tahallani, koska ensireaktio on olla puolustuskannalla AmigaOS:n puolesta, koska se on ansainnut sen."

Miksi AmigaOS:ää pitää puolustaa näiltä? MorphOS on vain yksi jatkumo tälle hienolle käyttöjärjestelmälle. Samoin AROS. Ne ovat mahdollisuuksia, siinä missä Linux oli mahdollisuus UNIX-yhteisölle. Linux esim. todella nosti "unixit" mainstreamin maailmankartalle. Kilpailu ei kohdistu käyttäjiin. Puolustat itseisarvoa.

"Vaikkakin yleensä, etenkin isommilla markkinoilla, kilpailu on käyttäjän kannalta, olen huolestunut markkinoiden jakautumisesta ja developereiden jakautumisesta."

Mielestäni tässä on nähtävissä sekä riskejä että mahdollisuuksia. MorphOS ostaa PowerPC-softakehitykselle hyvin aikaa. Moni MorphOS:n PowerPC-ohjelma varmasti ilmestyy OS4:lle piakkoin sen ilmestymisen jälkeen, ja uskon että tämä dualismi voi jatkua vielä pitkään - etenkin jos jotain hyvää yhteistyötä syntyisi, ála POSIX-standardi.

Yhteisömme on muuttunut. Vahvan keskusjohdon aika on ohi. Mitä nopeammin tartumme tilaisuuteen täysillä, ja jätämme turhat "puoluerajat" taaksemme, sitä nopeammin pääsemme taas rakentavaan kehitykseen kiinni.

For the record, minulla ON yksi kappale Amigoita AmigaOS:llä. Minulla EI ole yhtään kappaletta Pegasoksia tai MorphOS:eja.

 

MarkoS
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 23.28:   
"Ja sinä haluat edistää tai hyväksyä tällaista herneen nenään ottamista yhteisössämme?"

Ymmärtäminen ja hyväksyminen on eri asia. :-)

"Ontuva, kyllä. Merkittävä, ei."

Nimenomaan. Minusta se olit sinä, joka teit tästä suuremman asian, kuin se oli.

"Muistat, että KimmoK käytti paljon voimaakkaampaa ilmaisua kuin ontuva sanavalinta - ja kiinnitti viestissä huomiota vain tähän sanaan, eikä esim. siihen mitä Amiga Inc. on Boltonille tehnyt."

Totta, mutta minusta aika kommentoida Amiga Inc:n tekemisiä Boltonille on vasta kun oikeudesta tulee päätöksiä. Taitaa mennä ensi vuodelle.

"Epäiletkö kaikkien vilpittömyyttä jotka ovat innostuneet Genesin tuotteista?"

En, epäilen kaikkia, myös itseäni.

"Jaahas. Että omalla meriitillä ei ole merkitystä koska totuudesta, niin karu kuin se onkin, on hyötyä asiansa paremmin hoitaneelle Genesille. En voisi olla enempää eri mieltä. Totuus ja kommenttien oma merkitys on ainoa asia joka ensikädessä merkitsee mitään. Jos puhun totta ja minulla on pointti, ei sillä ole mitään väliä että tämä totuus ja pointti ovat samalla jonkun muun ryhmän eduksi - jos puhun totta ja minulla on pointti."

Manipuloinnin ensimmäinen sääntö taitaa olla saada ihmiset ajamaan _omaa_ asiaansa. Manipulaattorin tavoitteita ei haittaa ne harvat, jotka todellakin ajavat omaa asiaansa, jos ne sopivat hänen ajamalle asialle. Tämä koskee tietenkin myös minua. Vaikka omasta mielestäni lauon täällä omia mielipiteitä, on se kuitenkin (mahdollisesta) manipulaattorista itsestään kiinni, kuinka hyvin hän hyödyntää niitä. Minä en pysty tähän [manipulaattorin toimintaan] mitenkään vaikuttamaan.

"Epäiletkö että Bolton Peck ei puhu totta, tai että hänellä ei ole pointtia?"

En ole kuullut vastapuolen näkemystä asiasta ja Peck kirjoittaa mitä ilmeisemmin tunnekuohun vallassa. Täten en näe mitään syytä ottaa vielä kantaa Peckin puheille Amiga Inc:stä.

"Se kilpailu ei kohdistu sinuun tai yhteisöön. Mitä nopeammin tajuamme kaikki tämän, sitä parempi meillä on olla."

Loppujen lopuksi se on yhteisö ja yksilö, jotka maksavat kilpailusta. Kilpailu on harvemmin hyväksi, varsinkin jos markkinat ovat pienet.

"MorphOS:n olemassaolo on toki kilpailija OS4:lle, mutta myös siunaus - ilman MorphOS:ää PowerPC-Amiga-softien kehitys ei olisi lainkaan niin hyvällä tasolla kuin nyt on. MorphOS ostaa OS4:lle aikaa."

Voi pitää hyvinkin paikkansa, vaikka en ole huomannut kehitystä PowerPC-Amiga-softissa, tosin en ole myöskään seurannut asiaa.

 

Janne
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 0.01:   
"Totta, mutta minusta aika kommentoida Amiga Inc:n tekemisiä Boltonille on vasta kun oikeudesta tulee päätöksiä. Taitaa mennä ensi vuodelle."

Jos Peckin puheita on luottaminen, oikeus teki jo päätöksensä - mitä, oliko se joulukuuta? Amiga Inc. on $30000 velkaa hänelle. Nyt on perimisprosessi menossa. Oikeus päätti, Amiga Inc. ei ole maksanut. Mitä muuta tarvitset?

"Voi pitää hyvinkin paikkansa, vaikka en ole huomannut kehitystä PowerPC-Amiga-softissa, tosin en ole myöskään seurannut asiaa."

MorphOS:lle on ilmestynyt ainakin muutamia PowerPC-pelejä ja muitakin natiiveja softia on työn alla. Uskon että näitä nähdään OS4:llekin jos sen kehitys on suotuisaa. Ilman MorphOS:ää nämäkin kehittelijät olisivat todennäköisesti enemmän siirtyneet muualle...

"Loppujen lopuksi se on yhteisö ja yksilö, jotka maksavat kilpailusta. Kilpailu on harvemmin hyväksi, varsinkin jos markkinat ovat pienet."

Mielestäni kilpailu nimenomaan on hyvästä. Toki siihen sisältyy riskinsä myös, mutta tämä on se todellinen tapa olla enemmän kuin yhden kortin varassa - ei pelkästään se että jaetaan OS:n, hardiksen yms. tekijät eri firmoihin.

"En ole kuullut vastapuolen näkemystä asiasta ja Peck kirjoittaa mitä ilmeisemmin tunnekuohun vallassa. Täten en näe mitään syytä ottaa vielä kantaa Peckin puheille Amiga Inc:stä."

Kauanko odotat? Mikä riittää että uskot?

"Manipuloinnin ensimmäinen sääntö taitaa olla saada ihmiset ajamaan _omaa_ asiaansa."

Toki. Mutta mitä tekemistä sillä on sen kanssa, että faktat ovat samoja kaikille? Jos Bolton Peck puhuu totta, se on epäolennaista hyötyykö Genesi siitä - olennaista olisi että Bolton Peck puhuu totta.

"Nimenomaan. Minusta se olit sinä, joka teit tästä suuremman asian, kuin se oli."

Minä en tarttunut yhteen sanaan ja tehnyt siitä "halveksuvaa". KimmoK:n ja minun välisen yhteisymmärryksen puitteissa reaktioni oli mielestäni suht kohdallaan. Minä en asiaa aloittanut, mutta selvästikin koit että olen se jota sinun tulee jollain tasolla "vastustaa".

 

Seppo
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 0.05:   
Janne:
"Miksi AmigaOS:ää pitää puolustaa näiltä?"

Siksi koska se on uniikki, aito ja alkuperäinen. Ja todennäköisin syy sille että mekin vielä käytämme Amigaa. Puutteistaan huolimatta se pesee minusta edelleen monella saralla MicroSoftin ja Applen tuotteet. Jälkimmäiset on vain paljon paremmin tuettuja ohjelmistosaralla.

Jos AmigaOS:n kehitys loppuu, loppuu minusta taru Amiga platformista siihen - koska rauta on geneeristä, jää jäljelle vain OS. Klooneista huolimatta, se on game over ja viimeinen lähtijä sammuttaa valot, kiitos.

"MorphOS on vain yksi jatkumo tälle hienolle käyttöjärjestelmälle."

Minä en käyttäisi sanaa jatkumo. Se viittaisi mimusta siihen että MorphOS pohjautuisi samaan koodipohjaan, ja se ei ole (toivottavasti) totta. MorhpOS on lähinnä tietyllä tasolla yhteensopiva mukavasti Amiga-tyylinen OS.

"Mitä Amiga Inc.:n morkkaamiseen tulee, eiköhän siihen riitä eväitä kenellä tahansa Amiga-käyttäjällä - ja eiköhän oikea paikka siihen edelleen ole Amigan "oma piha".

"Dammy sanoi sen hyvin:

"We like to take care of our own trash.""

Paitsi että ei se ei ole hänen roskiaan. Kukahan on antanut Dammy&Co:lle valtuudet toimia asiassa 'poliisina'? Pyysikö joku näitä veijareita hyökkäämään Amiga Inc:ia vastaan? Se minua tuolla ann.lu:ssa ja amiga.org:issa risoo, siellä on henkilöitä kuten Dammy jotka ovat nimittäneet itsensä asiassa tuomareiksi eivätkä suostu kuuntelemaan vastapuolta, tuli sieltä miten järkevää tekstiä tahansa.

Toistan: kukaan ei ole pyytänyt Dammya&Co tuomaroimaan Amigan tulevaisuutta ja AmigaInc:iä. Heillä ei ole minusta siihen muuta valtuutusta kuin oma illuusio jonkinasteisesta 'ylemmyydestä yli muiden käyttäjien'. Ja minä ainakaan en halua kuulua heidän lynkkauspoppooseensa, enkä varmasti ole yksin :(

Enkä minä pidä siitäkään että he tulevat säheltämään tuonne Amiga-foorumeille, menköön vaikka comp.sys.amiga.advocacyyn ongelmaa setvimään.

Sanompahan vielä sen etten sano tätä Amiga Inc:iä puolustaakseni, vaan siksi että aina välillä tuo likapyykin pesu ann.lu:ssa ja amiga.org:issa risoo minua ja pahasti.

Ibe U: Olen kanssasi samaa mieltä että tämä keskustelu ei kuulu tälle alueelle. Tämä (samoin kuin valtaosa AmigaOne-alueen ketjuista) on sisällöltään sangen negatiivisia. Silläkin uhalla että keskustelu tällä osastolla laimenisi, voisi nämä purnaukset siirtää muualla.

Saku-foorumille voisi tehdä oman osaston tälle advocacy-stuffille jossa purnaus voisi jatkua niiden kesken jotka sitä haluaa. AmigaOne-osasto tulisi Genesi-osaston tavoin keskittyä 'itse asiaan' eli keskusteluun laitteen, OS:n ja ohjelmien ympärillä, tarjoten supporttia käyttäjille. Amiga Inc sodat ei minusta kuulu tänne.

 

Janne
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 0.14:   
@Seppo

Siinä voit alueen suhteen olle oikeassa, että osa keskustelusta sopisi paremmin Yleiseen keskusteluun. Toisaalta olen vähän sitä mieltä, kuten muissakin foorumeissa maailmalla olen ollut, että keskustelu keskustelusta on paljon vähemmän tärkeää kuin keskustelu sisällöstä. On paljon kehittävämpää puhua asiasta kuin siitä minne se nyt tällä kertaa kuuluu tai miten.

Se on toki mielipidekysymys, mutta minä en itse pidä sitä lainkaan niin rakentavana kuin asiaan liittyvää mielipiteenvaihtoa.

 

Janne
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 0.22:   
@Seppo

"Siksi koska se on uniikki, aito ja alkuperäinen. Ja todennäköisin syy sille että mekin vielä käytämme Amigaa."

"Minä en käyttäisi sanaa jatkumo. Se viittaisi mimusta siihen että MorphOS pohjautuisi samaan koodipohjaan, ja se ei ole (toivottavasti) totta."

Tässä tulemme sitten siihen semanttiseen purnaamiseen, jota pidän lähes yhtä turhana kuin keskustelua keskustelusta - johon edellisessä viestissä viittaan. Se mikä on ollut on ollut. Commodore oli monella tapaa kiva puutteineenkin, ja Amigan sen aikana Amiga sellaisena hienona juttuna kuin me sen muistamme.

Mutta se on historiaa. Elämme uudessa ajassa, jossa on uudet kuviot. Amiga Inc. suunnittelee "sen aidon, uniikin, alkuperäisen" sulauttamista ihan uuteen systeemiin - TAO:n intentiin. Genesillä on AmigaOS:stä klooni, jota he aikovat viedä omaan suuntaansa. AROS on avoimen lähdekoodin ratkaisu samoihin kysymyksiin - ken tietää mihin se vielä pääsee, jos mihinkään.

Tässä ketjussa moni valitsee tehdä tilanteesta ongelman. Klooneista uhan jolta pitää puolustautua. Minä en. Minä näen ne mahdollisuutena, tilaisuutena. Amiga sellaisena kuin me sen muistamme on joka tapauksessa historiaa. Vaikka uusi tilanne on monella tapaa "huonompi" kuin vanha, ei muutosta ole välttämättä lainkaan niin kannattava vastustaa kuin annatte mielipiteillänne ymmärtää.

Amiga tuntuu olevan teille itseisarvo. Se on mielestäni paitsi fanaattista, myös pelottavan vaarallista harrastukselle. Se sulkee silmiä.

"Paitsi että ei se ei ole hänen roskiaan. Kukahan on antanut Dammy&Co:lle valtuudet toimia asiassa 'poliisina'? Pyysikö joku näitä veijareita hyökkäämään Amiga Inc:ia vastaan?"

Amiga Inc. lähinnä omalla käytöksellään. Jotkut ovat valmiita ehkä antamaan kaiken anteeksi, mutta jossain se raja menee - samahan koskee mitä tahansa kuluttajajärjestöjen tms. toimintaa. Mielestäni on hyvä että yhteisössä on voimia jotka vetävät rajat siihen mitä firmat voivat ja eivät voi tehdä. Ja Amiga Inc. pystyi kahdesti lainaamaan väärin mainostuksin rahaa yhteisöltä ennenkuin jengi oikeasti heräsi!

"AmigaOne-osasto tulisi Genesi-osaston tavoin keskittyä 'itse asiaan' eli keskusteluun laitteen, OS:n ja ohjelmien ympärillä, tarjoten supporttia käyttäjille."

Asiaa voidaan puhua heti kun puhuttavaa on. Genesi-puolella vain tapahtuu niin paljon enemmän hyvää tällä hetkellä, että siksi näin. Tilanne tasoittunee jos ja kun AmigaOS-puolella kehitys siirtyy Amiga Inc.:n skandaaliuutisista OS4:n julkaisuun ja eteenpäin.

Suotta sinä sanansaattajaa ammut. Ei tässä paljon muustakaan ole keskusteleminen.

 

Seppo
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 0.26:   
Janne: Mitä olen salaa tuota Genesi-aluetta luuraillut, niin se on lähempänä sitä mitä ainakin itse haluaisin AmigaOne-alueen olevan - ystävällistä keskustelua ja avuliaita ihmisiä :)

Ehkä tuo "Yleinen keskustelu" voisi toimia sopivana osastona tällekin viestiketjulle. Ei se tarkoita ettei ihmiset sitä silti lukisi, mutta se olisi paremmin kotonaan siellä ja tällä osastolla voisi keskittyä itse AmigaOne- platformiin.

 

Janne
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 1.38:   
@Seppo

AmigaOnesta vaan ei vielä niin hirveästi ole puhuttavaa. :-) Amigan emoyhtiöstä sen sijaan...

Mutta ymmärrän pointtisi ja odotan innolla sitä päivää kun alueet kuhisevat tuotteisiin liittyvästä keskustelusta, ei tästä iänikuisesta politiikasta. Vaikka omalla tavallaan se olisikin vähän... tylsää. ;-)

 

MarkoS
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 2.13:   
"Jos Peckin puheita on luottaminen, oikeus teki jo päätöksensä - mitä, oliko se joulukuuta? Amiga Inc. on $30000 velkaa hänelle. Nyt on perimisprosessi menossa. Oikeus päätti, Amiga Inc. ei ole maksanut. Mitä muuta tarvitset?"

"Kauanko odotat? Mikä riittää että uskot?"

Mitäkö odotan? Sitä tietenkin, että tiedän asiasta paremmin. Kun ottaa huomioon, että kuvittelin että asia ei ole vielä ratkennut, on hyvä minulle, etten ole asiaan ottanut kantaa puolesta tai vastaan. :-)

"Toki. Mutta mitä tekemistä sillä on sen kanssa, että faktat ovat samoja kaikille? Jos Bolton Peck puhuu totta, se on epäolennaista hyötyykö Genesi siitä - olennaista olisi että Bolton Peck puhuu totta."

Hmmm... otetaan tämä näin. Jos Bolton Peck puhuu totta, hyötyykö Genesi siitä? Uskoisin, että kyllä, koska osa ns. amiga-leiristä tai vaiheilla olevista suivaantuu Amiga Inc:n ja siirtyy tämän johdosta genesi-leiriin (tai ylipäätään pois amiga-leiristä). Jos taas Bolton Peck ei puhu totta, hyötyykö Genesi siitä? Uskoisin, että ei, mutta ei tapahdu myöskään siirtymää genesi-leiristä amiga-leiriin. Eli Bolton Peckin puhuessa totta Genesi hyötyy, vaikka ei ole tehnyt mitään sen eteen. Tässähän ei ole mitään väärää tai epäselvää, mutta kun siirrytään todelliseen maailmaan, riittää Genesille hyötyäkseen tilanteesta pelkkä epäillys, että Bolton Peck puhuu totta, koska faktat voivat olla samat kaikille, mutta jokainen tulkitsee ne omalla tavallaan. Täten minusta ei ole epäolennaista hyötyykö Genesi tilanteesta.

"Minä en asiaa aloittanut, mutta selvästikin koit että olen se jota sinun tulee jollain tasolla "vastustaa"."

Tai sitten sinä vain koet minun vastustavan sinua. ;-) Paradoksaalisesti olemme molemmat samaa mieltä, että tuo yksi sana on merkityksetön, mutta silti...

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 3.03:   
Halutaan: Objektiivinen moderaattori Saku-foorumiin.

Tulos: Sellaista ei voi saada. Jatkan omin nokkineni.

Halutaan: Edes hätäisesti objektiivinen uutistoimittaja Sakuun. Kun edes joku tulkkaisi oikeasti olennaisia uutisia lehteen...

Tulos: thoriel@sci.fi. Mitään en odota enkä paljon vaadi. Katsokaa vain viimeisimpien Sakujen uutispalstoja - jatkossa voinemme lopettaa ne kokonaan. Lopettaminenkin on parempi kuin olematon.

 

JPQ
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 3.41:   
Anu Seilonen: radikaalit uutiset voisitte pistää vielä lehteen esim. kun tulee valmista,tai joku softa muuttuu freewareksi mutta ei joka uutista. Esim. uusi versio jostain softasta jollei ole kamalan iso muutos voisi jäädä pois.
Ja sitä olet minusta hyvin neutraali. Ja itsekkin olen mielestäni neutraali olen vain turhan huono kirjoittaja. Eli en ota uusiin koneisiin lopullista kantaa ennen kuin kokeilen.

 

Piru
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 9.20:   
"Kai itse huomasit esimerkiksi että AROS:lle 1000$ + peg1 on samalla sijoitus MOS:ssa käytettävien moduleiden kehittämiseen?"

Ei pidä paikkaansa.

Kyseessä on ihan AROS porttaus Pegasos-raudalle, eikä siis aros moduulien sovittaminen MorphOS:n, me (Genesi) sovitimme moduulit itse (itse olin yhdistämässä dos, locale ja diskfont libraryjä, muun muassa). Jos sovituksessa tulee parannuksia alkuperäiseen (yleensä tulee), AROS team saa muutokset takaisin.

Epäsuorasti tuo saattaa auttaa MorphOSia siten että AROS:ia Pegasokselle portattessa löydetään ja korjataan uusia bugeja, joita ei ennen ole huomattu, ja näin bugikorjaukset saadaan backportattua myös MorphOS versioihin.

 

Piru
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 9.29:   
"Minä en käyttäisi sanaa jatkumo. Se viittaisi mimusta siihen että MorphOS pohjautuisi samaan koodipohjaan, ja se ei ole (toivottavasti) totta."

Tuosta voisi jopa luokkaantua. >> MorphOS ei perustu alkuperäiseen lähdekoodiin. << Onko tämä selvä nyt?

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2003 - klo 22.00:   
Keskustelua siirretty uuteen ketjuun. -Thoriel