Saku-lehti palaa takaisin vuoden 2024 toisella puoliskolla
hakemistoon

		21.6.2024
21. kesäkuuta 1993 ilmestyi ensimmäinen Saku-tietokonelehti. Harrastajilta harrastajille tehty julkaisu käsitteli Amiga-tietokoneita ja yleisempiä tietotekniikan aiheita suomeksi. Saku syntyi kahden kotimaisen Amiga-lehden raunioille henkiseksi C=lehden seuraajaksi, käyttäen Guru-lehdeltä perittyä lehtikoodia. Sakua julkaistiin levykkeellä Amigalle ja sittemmin hypertekstinä verkossa reilut 50 numeroa vuosina 19932013.
Samoihin aikoihin sai alkunsa Suomen Amiga-käyttäjät ry, joka tunnetaan edelleen pyörivistä Saku-tapahtumistaan ja AMIGAAA!-pelipisteistään. Suomen Amiga-käyttäjien yhdistyksen 31-vuotisjuhlan kunniaksi Saku-lehti palaa takaisin vuoden 2024 toisella puoliskolla. Tällä kertaa modernina e-lehtenä tableteille ja tietokoneille. Tilaa Saku-lehti jo nyt maksutta osoitteesta https://sakulehti.fi/tilaa perinteen mukaisesti Saku on ilmainen.
Kuten ennenkin, Saku-lehteä tehdään yhteisömme talkootyönä. Joten jos sinua jäi aikanaan harmittamaan, ettet tullut kirjoittaneeksi artikkelia Saku-lehteen, tämä on tilaisuutesi korjata asia. Otamme vastaan artikkeli- tarjouksia osoitteessa saku@sakulehti.fi. Tervetuloa myös Discordiin Saku- serverille keskustelemaan lehdenteosta (https://discord.gg/kaKZJMKHGE).
Facebookin, Discordin ja Saku-foorumin lisäksi Saku-lehteä voi nyt seurata Mastodonissa (https://some.sakulehti.fi).
Suomen Amiga-käyttäjät ry:stä
Suomen Amiga-käyttäjät ry. (engl. Finnish Amiga Users Group) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Yhdistys mm. ylläpitää kotisivuja ja keskustelufoorumeita ja järjestää vapaaehtoisvoimin tapahtumia.