|
hakemistoon |
SUOMEN AMIGA-KÄYTTÄJÄT RY. PÖYTÄKIRJA HALLITUS 2002-2003 10.10.2003 YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2003 AIKA 27. syyskuuta kello 14.10 - 14.27 PAIKKA Riihimäki, Upseerikerho Viestikatu, Varuskunta LÄSNÄ Anu Seilonen, puheenjohtaja Sami Ylönen, sihteeri 19 jäsentä ja kokousvierasta (liite 1)
Anu Seilonen avasi kokouksen kello 14.10.
Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Anu Seilonen, sihteeriksi Sami Ylönen sekä pöytäkirjantarkistajiksi Lauri Flink ja Teemu Kärkkäinen. Ääntenlaskijoita ei tarvittu eikä valittu.
Kokouskutsut (liite 2) on lähetetty ajoissa ja läsnä on vaadittu määrä osanottajia ja toimihenkilöitä (liite 1). Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys kokouskutsun (liite 2) mukaisena.
Seuraavien tilikausien kirjanpito on valitettavasti kesken, joten tilinpäätöksiä ei voitu esittää.
Anu Seilonen esitti yhdistyksen vuosikertomuksen (liite 3).
Tilintarkastajien lausunto: ei lausuntoja, koska seuraavat tilikaudet eivät ole valmistuneet ajallaan.
Ei voitu vahvistaa eikä myöntää, koska kirjanpito on kesken. Asia käsitellään seuraavassa vuosikokouksessa.
Anu Seilonen esitti yhdistyksen toimintasuunnitelman (liite 4), joka vahvistettiin.
Todettiin yhdistyksen talouden olevan vakaalla pohjalla, tilillä olevien säästöjen ja todennäköisesti samalla tasolla pysyvien jäsenmaksutulojen ansiosta (liite 5).
Jäsenmaksuksi vuodelle 2004 vahvistettiin yksimielisesti 11 euroa.
Valittiin uusi hallitus (liite 6) paikalla olevista ja etukäteen suostumuksensa antaneista henkilöistä.
Tilintarkastajaksi valittiin Antti Siren ja varamieheksi Ilkka Lehtoranta. Molemmat ovat ennen kokousta antaneet suostumuksensa tehtävään.
Muita asioita ei esitetty eikä käsitelty.
Puheenjohtaja päätti kokouksen 14.27.
Anu Seilonen | Sami Ylönen |
puheenjohtaja | sihteeri |
Olemme tarkistaneet pöytäkirjan ja todenneet sen vastaavan kokouksen kulkua.
Lauri Flink | Teemu Kärkkäinen |
pöytäkirjantarkistaja | pöytäkirjantarkistaja |
Teemu Kärkkäinen, Janne Sirén, Kai Kasurinen, Lauri Flink, Mikko Virtanen, Sampsa Toivonen, Ville Pispa, Harri Töyrylä, Tapani Liukkonen, Petri Räty, Janne Jusula, Mikko Heinonen, Joni Halme, Erkki Vaaja, Sami Ylönen (sihteeri), Anu Seilonen (puheenjohtaja), Marko Lustimäki, Boogie, Esa Lyttinen.
SUOMEN AMIGA-KÄYTTÄJÄT RY. VUOSIKOKOUSKUTSU 17.9.2003 Hyvä Suomen Amiga-käyttäjät ry:n jäsen, Kutsumme teidät yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka järjestetään Riihimäellä lauantaina 27. syyskuuta kello 14 alkaen. Kokous on avoinna kaikille, ja paikan päällä on tuttuun tapaan tarjolla virvoitusjuomia, pikkupurtavaa ja tietysti myös leppoisaa seuraa. Kokous etenee oheisen esityslistan mukaisesti. 1. Kokouksen avaus. 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkistajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa. 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys. 5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto. 6. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. 7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus. 8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet. 9. Valitaan tilintarkastaja ja hänelle yksi (1) varamies, tilintarkastajan toimikausi on 1.10. - 30.9. 10. Käsitellään muut esille tulevat asiat. 11. Kokouksen päättäminen. Ohjelmassa on kokouksen jälkeen, kello 15 alkaen, mahdollisuus kokeilla Pegasos-tietokonetta MorphOS-käyttöjärjestelmällä varustettuna sekä tutustua ruotsalaiseen Azine-lehteen. Suomalainen Amiga-jälleenmyyjä Gentle Eye Ky saapuu paikalle myymään Amiga-tuotteita. Ensi vuoden jäsenmaksun voi maksaa kokouksessa. Lisätietoja ohjelmasta löytyy yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta http://saku.amigafin.org. Kokouspaikka on Riihimäen varuskunnan upseerikerho Viestikadulla, noin 75 kilometriä Helsingistä pohjoiseen. Tarkemmat saapumisohjeet valokuvineen löytyvät yhdistyksen kotisivulta osoitteesta http://saku.amigafin.org. Sinne päivitetään tarvittaessa myös lisätietoja kokouksesta. Sähköpostitse lisätietoja antaa Anu Seilonen, thoriel@sci.fi. Tervetuloa! Ystävällisin terveisin, Anu Seilonen Puheenjohtaja Suomen Amiga-käyttäjät ry. [Saitte tämän kutsun jäsenrekisterissämme olevaan sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluatte jatkossa kutsun kirjeitse sähköpostin sijaan, ilmoittakaa siitä Anu Seiloselle, thoriel@sci.fi.]
Tammikuussa 2002 siirrettiin yhdistyksen kotisivujen webmasterointi Jarmo Piipolta Anu Seiloselle. Kiinteän nettiyhteyden päästä masterointi on helpompaa kuin modeemilinjalla. Nykyisillä työkaluilla ylläpidetään yhdistyksen kotisivuja siihen asti, että kotisivujen ulkoasu-uudistus aikanaan valmistuu. Kotisivujen Saku-lehden arkistoa siivottiin jättämällä sivuille lehdet vuodesta 2000 lähtien. Kaikki Saku-lehdet ovat saatavilla myös Aminetistä. Kotisivun kävijälaskuri vaihdettiin heinäkuussa.
Saku-lehden julkaisua jatkettiin. Alkuvuoden molempien numeroiden julkaisua jouduttiin siirtämään hieman. Toisen numeron viivästyttäminen johtui pääosin lehden ulkoasu-uudistuksesta, joka saatiin viimein valmiiksi numerossa #43, muutamaa numeroa alkuperäistä aikataulua myöhässä. Uudistuksesta vastasi Terho Henriksson.
Juhannuksena 2003 juhlittiin pienimuotoisesti Sakun 10-vuotista taivalta. Tällöin tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäinen Saku-lehti julkaistiin. Syntymäpäivä noteerattiin myös muutamilla verkkouutissivustoilla, kuten Digitoday ja Sektori.com.
Yhdistys esitteli Pegasos-tietokonetta MorphOS-käyttöjärjestelmällä kolme kertaa vuoden aikana: tammikuussa Alternative Party 2003 -tapahtumassa Helsingissä, elokuussa Assembly '03 -tapahtumassa Helsingissä sekä syyskuussa vuosikokouksessa 2003 Riihimäellä. Kaikki esittelyt toteutettiin yhteistyössä Pegasosta valmistavan Genesin ja tapahtuman järjestäjien kanssa. Assembly-esittelyyn tutustui viitisenkymmentä todella kiinnostunutta kokeilijaa sekä satoja muita Assembly-vieraita.
Edellisen vuoden jäsenmäärän kasvun sijaan kuluneena vuonna jäsenmäärä putosi reilulla parillakymmenellä jäsenellä n. 80:een. Ilahduttavaa oli kuitenkin edelleen, että joukkoon on tullut yhä myös uusia jäseniä.
Vuosikokous 2003 järjestettiin Riihimäellä syyskuussa. Yhdistyksen pitkäaikainen tilintarkastaja Janne Lardot ja varatilintarkastaja Pasi Lagerroos luopuivat tehtävästään, ja yhdistys kiittää lämpimästi molempia menneistä vuosista. Vuosikokouksen yhteydessä esiteltiin Pegasos- ja MorphOS-tuotteita sekä uuden AmigaOS4-käyttöjärjestelmän betaversiota. Luettavana oli myös ruotsalaisia Azine-lehtiä. Kotimainen Amiga-jälleenmyyjä myi tapahtumassa Amiga-tuotteita.
Yhdistys jatkaa toimintaansa perusajatuksenaan tukea suomalaisia Amiga-käyttäjiä ja edistää Amiga-tietouden tuntemusta. Ensisijaisena tavoitteena edellisvuoden tapaan on seuraavan sukupolven Amiga-teknologian tuntemuksen ja näkyvyyden lisääminen sekä jäsenten keskuudessa yhdistyksen omia tiedotuskanavia käyttäen, että mahdollisuuksien salliessa myös muiden julkisten medioiden avulla suuremmallekin yleisölle.
Yhdistys pyrkii edelleen seuraamaan Amiga-markkinoiden tilanteen kehittymistä ja etsimään tilaisuuksia tuoda jäsenten nähtäville uusia ohjelmisto- ja laiteratkaisuja. Tavoitteen saavuttamiseksi jatketaan edelleen suorien yhteyksien ylläpitoa ulkomaille. Amiga-yhtiön epävarman tilanteen vuoksi tavoitteena on pitää yhteyttä myös mahdollisimman moniin muihin tahoihin. Yhdistys jatkaa aktiivista toimintaansa myös Classic-laitekannan käyttäjien keskinäisen yhteydenpidon ja avunannon kanavana.
Yhdistyksen perustoimintojen ylläpitoa jatketaan, yhdistystoiminnan lakisääteisiä velvoitteita noudattaen. Vuonna 1999 aloittaneen hallituksen aikaisten tilikausien ja tilinpäätösten viivästyttyivät viime vuosikokouksessa sovitusta aikataulusta. Kirjanpito pyritään saamaan valmiiksi niin, että joko tarkoitusta varten järjestettävässä ylimääräisessä yhdistyskokouksessa tai viimeistään vuosikokouksessa 2004 voitaisiin viimein myöntää vastuuvapaus kyseisen ajanjakson hallituksille.
Saku-lehden julkaisua jatketaan. Lehti on entiseen tapaan luettavissa yhdistyksen kotisivuilla sekä saatavissa myös pakattuna versiona off-line-tilassa lukemista varten. Lehti ilmestyy mahdollisuuksien salliessa neljännesvuosittain, toimituksen erikseen määrääminä julkaisupäivinä.
Saku-lehden numero 43:n sekä Assembly-tapahtumaan suunnitellun yhdistyksen esitteen myötä yhdistyksen imagouudistus etenee. Seuraavana vaiheena alkaa yhdistyksen kotisivujen ulkoasumuutoksen suunnittelu vuoden 2004 aikana. Uudistuksesta vastaa Terho Henriksson yhdessä muun hallituksen kanssa.
Tavoitteena on pitää jäsenmäärä nykyisen 80-100 jäsenen tasolla yhdistyksen toimintaedellytysten turvaamiseksi. Tällä hetkellä rahallinen tilanne on hyvä, mutta mahdollinen uusi Saku-tapahtuma vaatii paljon resursseja, myös rahallisia.
Edellisen kauden hallitus esittää vuosikokoukselle jatkavansa aktiivisten jäsentensä osalta samanlaisena. Hallitus julkaisee kokouksistaan ja keskusteluistaan sekä yhdistyksen kokouksista muistioita ja pöytäkirjoja kotisivuilla ja Saku-lehdessä.
Yhdistys tutkii mahdollisuutta järjestää varojen, henkilöresurssien ja tarjolla olevan tapahtumasisällön niin salliessa uuden Saku-tapahtuman vuoden 2004 aikana - todennäköisesti aikaisempaa pienimuotoisempana.
Sääntömääräinen vuosikokous järjestetään elo-syyskuussa 2004. Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Riihimäellä järjestettyjen aikaisempien kokousten jatkoksi pyritään hakemaan mahdollisuuksien mukaan uutta kokouspaikkaa yhdistyksen valtakunnallista asemaa mukaillen.
Yhdistyksen tilillä on tällä hetkellä rahaa 750 euroa 8 senttiä. Tästä vähennetään vuosikokouksen järjestämiskustannukset, jotka ovat viime vuosina olleet 50-100 euron luokkaa.
Jäsenmäärä on edellisvuodesta pudonnut reilulla 20 jäsenellä n. 80 maksaneeseen jäseneen. Tavoitteena on vähintään pitää jäsenmäärä nykyisellään tai mieluiten hieman kasvattaa sitä. Jäsenmaksun maksaminen joka vuosi ei ole sääntöjen mukaan välttämätöntä jäsenyyden säilymiseksi, ja tämän vuoden jäsenmaksun on tähän mennessä maksanut 33 jäsentä, kun vuonna 2001 maksaneita oli 57.
Mikäli maksaneita jäseniä saataisiin ensi vuonna noin 40, tiedossa olisi reilun 400 euron tulot. 1000-1200 euron budjetilla olisi mahdollista järjestää uusi Saku-tapahtuma hieman pienempänä kuin edellinen Saku 2001 -tapahtuma, jonka kokonaiskustannukset olivat noin 8000 markkaa. Mikäli uusi tapahtuma järjestetään, se ajoittuisi todennäköisesti kesään tai syksyyn 2004.
Varsinaiset jäsenet:
Varajäsenet: