|
hakemistoon |
SUOMEN AMIGA-KÄYTTÄJÄT RY. KOKOUSMUISTIO HALLITUS 1998-1999 11.9.1999 HALLITUKSEN KOKOUS 4/99 AIKA 30. toukokuuta - 10. syyskuuta PAIKKA Internet-postituslista LÄSNÄ Boogie / Gentle Eye Ky Tomi Jaskari Timo Kemppaala Simo Koivukoski Ari Latvaniemi Valtteri Murto Janne Pikkarainen Anu Seilonen Janne Sirén Tapani Tanskanen Veli-Matti Vuorensyrjä
Tämä muistio on kerätty Suomen Amiga-käyttäjät ry:n hallituksen Internet-postituslistallaan 30.5. - 10.9.1999 käymien keskusteluiden pohjalta. Muistioon on kerätty keskustelun pääkohtia, eikä sen ole tarkoituskaan olla kattava kuvaus kaikista mahdollisista käsitellyistä aiheista. Muistion ensisijainen tarkoitus on säilöä keskeistä tietoa tuleville hallituskokoonpanoille.
Hallituksen postituslista tavoittaa kaikki hallituksen jäsenet, mutta kaikki eivät välttämättä ole ottaneet osaa kaikkiin aiheisiin. Simo Koivukoski seurasi listaa omasta pyynnöstään vain 29.7. saakka. Listalla oli myös Saku-lehden päätoimittaja Anu Seilonen, vaikka hän ei kuulunut varsinaisesti hallitukseen.
Amigan teemamusiikkia esittävä tanssiyhtye Annex tarjoutui esiintymään yhdistyksen Saku 99 -tapahtumassa, korvauksena hotelli-, lento- ja ruokakulut. Hallitus päätti kieltäytyä; liian kallista, eikä tapahtumapaikalta edes olisi helposti löytynyt sopivaa tanssitilaa (kenties auditorio, jos valkokankaan saisi nostettua tilaa viemästä).
Kesäkuussa lähetettiin sähköpostitse kutsu 67:lle Amiga-alan yritykselle osallistua Saku 99 -tapahtumaan esittein, palkinnoin, henkilökohtaisesti tms. Amiga-yritysten yhteystietoja löytyy esimerkiksi Amiga Web Directorysta. Käytäntöä on sovellettu jo aikaisemmissa tapahtumissa, ja nytkin myöhemmin lähetettyjen uusintaviestien jälkeen se poiki esitteitä, palkintoja ja Individual Computersin Jens Schönfeldin vieraaksi.
Kesäkuussa Janne Sirén lähetti myös pitkän faksin Amigan pääjohtalle Jim Collasille. Faksissa esitettiin kutsu saapua Saku 99 -tapahtumaan sekä kerrattiin yhdistyksen historiaa ja Suomen edistyksellistä asemaa tietoliikennemaana. Valitettavasti emme koskaan saaneet faksiin vastausta, ja Jim Collaskin on sittemmin eronnut, joten yhteydet ovat auki kunnolla vasta Saksan Amigaan.
Keskusteltiin peleistä saatujen esittelykappaleiden kohtalosta. Todettiin, että kaikki saadut pelit esitellään Saku-lehdessä (jos mahdollista) ja jaetaan sitten pois yhdistyksen kilpailuissa. Näin ei luoda kyseenalaista palkkiokulttuuria, jossa kerätään peliarvosteluja jakamalla arvostelijalle peli palkkioksi. Ei sillä, että palkitseminen olisi huono asia, mutta se asettaisi kirjoittajat eriarvoiseen asemaan.
Hallitus on epäonnistunut tehtävässään järjestää uusi logokilpailu. Tomi Jaskari ei ole yrityksistä huolimatta paikantanut taannoin ensimmäisen logokilpailun jälkeen tehtyjä tarkempia kilpailuohjeita, eikä hallitus ole ehtinyt kehitellä uusia. Uuden logon miettiminen jää seuraavan hallituksen tehtäväksi.
Simo Koivukoski selvitti verotukseen liittyen sponsoriasiaa, ja selvisi, ettei kaltaisemme yleishyödyllinen yhdistys saa myydä mainostilaa. On siis ensiarvoisen tärkeää muistaa lahjoituksia vastaanotettaessa, ettei siitä saa muodostua mainostilan myyntiä.
Saku-lehden päätoimittaja Anu Seilonen on ollut pari kertaa ikävässä välikädessä joutuessaan ylläpitämään lehden linjaa muokkaamalla merkittävästi saamiaan artikkeleita. Muutama kirjoittaja oli tästä harmistunut ja väittänyt menettelyä sensuuriksi. Yhdistyksen linja on, että Saku-lehti on vakavasti otettava media, ja päätoimittajalla on paitsi valta myös vastuu ylläpitää tätä linjaa. Kyseenalainen artikkelisisältö jätetään siis jatkossakin lehdestä pois.
Keskusteltiin ideoista hankkia yhdistykselle vieraskirja ja pieniä sammakkopatsaita tapahtumia varten. Vieraskirja, johon oli tarkoituksena kerätä kaikista tapahtumista osanottajalistaa ja -kommentteja, ei saanut kuitenkaan kannatusta. Sammakkopatsaiden hankinnasta päätettiin, mutta niiden ostaminen tyssäsi kaupan varaston tyhjenemiseen.
Keväällä järjestettiin Saku-romppujen postimyynti kesällä lähestyvän kakkospainoksen ja yhdistyksen CD-R-varaston ehtymisen vuoksi. Kakkospainoksen romppuja jäi syyskuussa Tomi Jaskarille varastoon, ja niiden postimyyntiä järjestellään.
Postin hinnoittelupolitiikassa paljastui yllättävä piirre lähetettäessä vuosikokouskutsuja. Kun lähettää kakkosluokan kirjeitä normaalikuorissa postin hinnoittelupalvelun kautta, jossa postimerkkien sijaan postin hinnoittelukone leimaa kirjeet, on postimaksu edelleen 2,40 mk/kpl. Vaikka hintaan lisätään 10% hinnoittelupalvelumaksu, on se silti edullisempaa ja myös vähemmän vaivalloista kuin postimerkkien käyttö. Hinnoittelupalvelua kannattaa siis hyödyntää jatkossakin, varsinkin jos hinta pysyy samana.
Keskusteltiin Amigalta saaduista palkintolahjoituksista, ja todettiin että osa niistä oli samoja kuin mitä jälleenmyyjät olivat tilanneet myytäväksi. Jatkossa olisi mielekästä yrittää saada koordinoitua lahjoitukset siten, ettei niillä aiheutettaisi tarpeettomia vaikeuksia jälleenmyyjille. Asiasta on kommunikoitu Amigan Petro Tyschtschenkolle kirjeitse.
Paljon toivottujen kerhoiltojen järjestämisestä todettiin, ettei niitä kannata pitää säännöllisesti, jolloin asiasta tulisi jatkuvia paineita. Tarvittaessa sellaisten koollekutsuminen vaatii kuitenkin vain sopivat tilat, tiedotteet kotisivuille ja uutisryhmiin, mahdollisesti tarvittava ennakkoilmoitus poliisille, sisällön ja kenties yhdistyksen kustantamien virvokkeiden hankkiminen. Kerhoilloista voisi napsia digitaalikameralla pari kuvaa yhdistyksen kotisivuille.
Esimerkiksi Espoossa on tarvittaessa käytettävissä Janne Pikkaraisen taloyhtiön kerhotila, ja alustavasti tutkitaan vastaavia mahdollisuuksia Oulussa. Erinomaista antia kerhoilloille olisivat erilaiset videot ja muut harvinaislaatuiset demonstraatiot, joita yhdistyksen jäsenet käsiinsä saavat. Näin voisimme jakaa huvia ja hyötyä pitkin vuotta, eikä kaikkea tarvitsisi keskittää mahdollisiin suurtapahtumiin. Typerintä olisi antaa videoiden, tavaralahjoitusten yms. lojua kaapissa - niitä pitää hyödyntää.
Janne Sirén luovutti yhdistyksen taannoin saamat käytetyt DD-levykkeet Tomi Jaskarille, joka toimittaa ne Saku-lehden kotiinkantokäyttöön Veli-Matti Vuorensyrjälle. Janne luovutti myös yhdistyksen jatkojohdot, kynät ja muut pikkutavarat Tomille. Tomin hallussa on myös yksi Amigan Saku 99:n jälkeen toimittama AmigaOS 3.5 -ennakkoversio yhdistyksen demonstraatiotarpeisiin. Lisäksi Tomilla on edelleen kaksi yhdistyksen Amiga 2000 -tietokonetta, jotka odottavat ostajaa. Suomen Amiga-käyttäjät ry:n koko palkintovarasto sen sijaan tyhjennettiin Saku 99:ssä ja sitä seuranneissa arvonnoissa.
Muistion kokosi ja kirjoitti Janne Sirén. Oikoluvusta kiitos Anu Seiloselle.