[ Testit ] [ Sivukartta ]

Amigan movie playerit - pikatestissä AMP ja SoftCinema
Markku Heikkinen <marhete5@hotmail.com>

MPEG-, AVI- ynnä muiden videotiedostojen pyörittäminen vaatii konetehoa, ja sitä ei ole koskaan liikaa. Perus-Amigalla on turha haaveilla hyvästä kuvanlaadusta, eli kunnollinen laatu saadaan vasta Amyllä, jossa on konehuonetta viritelty uuteen uskoon. Vertailussa olevat movie playerit ovatkin ottaneet perusvaatimuksekseen PPC:n, halusimme tai emme, sillä 68k-prosessori on jo tähän tehtävän liian hidas. Toinen tärkeä vaatimus on myös näytönohjain, AGA on myös auttamatta liian hidas hyvään jälkeen. Amigalle on myös muita playereitä, mutta vertailen vain näitä kahta, koska olen näihin eniten tutustunut ja päässyt testaamaan rekisteröidyt, täydet versiot.


AMP


AMP

AMP on ruotsalaisen Mathias "Amidog" Roslundin tekemä playeri, joka tukee MPEG1/2-, MP2/MP3-, AC3-, (S)VCD, CD-i- ja DVD-formaatteja. AMP käynnistetään joko shell-ikkunasta tai WorkBenchista. Pinoa pitää varata jonkin verran, tekijä suosittelee pinon kooksi 500k. Omassa käytössäni AMP on osoittautunut hyvin vakaaksi.

Tekijä: Mathias "Amidog" Roslund, <amp@amidog.com>
Testattu versio: 2.04
Vaatii: A1200/3000/4000, PowerPC, 16 Mt RAM, WarpUP v4.0, CGFX V3
Arvosana: 9/10

SoftCinema


SoftCinema

SoftCinema tulee taasen Puolasta Total Vision Inc:ltä. Perusvaatimuksena on edelleen PPC. Tämä playeri osaa parhaiten QT-, MOV- ja AVI-tiedostojen toiston, mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon tuki DivX-tiedostoille. DivX-tiedostot tosin ovat sen verran tuhtia tavaraa, että ainakin oman koneeni napsut loppuvat iloisesti kesken, vaan ovatpa nuo kuulemma PC-maailmassakin tehoa vaativia. Playeri voidaan käynnistää joko CLI:stä tai WorkBenchista. Softcinema on myös osoittautunut vakaaksi, joskin vielä on havaittavissa pieniä kosmeettisia epäkohtia ja outoja hetkellisiä sekoiluita, mutta eiköhän tulevaisuus korjaa epäkohdat.

Tekijä: Total Vision Inc., <noe@webnet.pl>
Testattu versio: 0.15 full
Vaatii:

AGA tai grafiikkakortti, PowerPC, 8 Mt RAM, AmigaOS 3.0+, CGFX v3+ (grafiikkakorttia käytettäessä), PowerUP v46+ tai ppc.lib-emulointi WarpOS:lle, AHI v4+. AGAa käytettäessä suositellaan asennettavaksi FBlit (Aminet, 171 kt).

Arvosana: 8/10

Kumpikin playeri toimii omassa sarjassaan ihan mallikkaasti. AMP:lla pyöritän MPEG-tiedostoja ja SoftCinemalla melkein kaikki muut vastaantulevat. Molemmat ohjelmat ovat hyviä osoituksia siitä, että Amigalle löytyy vieläkin osaavia ohjelmoijia, joten näiden ohjelmien rekisteröinti on suorastaan velvollisuus jokaiselle multimedia-amigistille.

Testikone:

Amiga 1200T, PPC 603e/040 (PPC kellotettu 240 MHz:iin), 64 Mt RAM, BVision-grafiikkakortti, IDEFIX, Plextor Plexwriter 12/10/32A


[ Testit ] [ Sivukartta ]