| Kaupasta kotiin rahdatut tehotuotantopiparit voivat joskus olla pettymys, joka panee joulumielen murusiksi. Mutta eipä hätää, tässä vanhoilta hyviltä ajoilta periytyvä resepti, jolla voit taikoa esille aidon joulutunnelman! Tämä Saku ei aivan jouluksi ehtinyt, joten resepti kannattaa taltioida seuraavaa joulua silmälläpitäen.
 425 g margariinia
 400 g sokeria
 1 lasillinen kermaa
 1 lasillinen siirappia
 1 muna
 1 kg vehnäjauhoja
 2 tl kanelia
 1 tl neilikkaa
 1 tl inkivääriä
 hiukan pippuria
 4 tl soodaa
 
 Mausteet ja siirappi kiehautetaan ja jäähdytetään. Sokeri ja margariini vatkataan, muna ja siirappi lisätään ja vatkataan vielä vähän. Kerma, sooda ja jauhot lisätään vuorotellen. Ennen paistamista taikinan on annettava olla rauhassa jääkaapissa yhden vuorokauden ajan.
 |