Eyetechin AmigaOne 1200/4000 -kortit mahdollistavat AmigaDE-käyttöympäristön pyörittämisen itsenäisesti (G3- tai G4-prosessorilla varustettuna). Kortti sisältää tuotteesta riippuen A1200:n tai A4000:n toiminnallisuuden. Kun korttiin liitetään A1200:n tai A4000:n emolevy, AmigaOne pystyy boottaamaan myös Classic AmigaOS -puolelle, jolloin se voi hyödyntää Classic Amigan erikoispiirejä mahdollistaen korkean yhteensopivuuden Classic-ohjelmia käytettäessä. AmigaOne 1200 mahtuu standardiin ATX-koteloon, kun käytetään sovituspakettia.
Eyetechin websivuston AmigaOne-osastolta löytyy nyt kaksi kuvaa AmigaOne 1200:n PCB-layoutista:
Kuva 1 | Kuva 2 | Kuvia AmigaOne 1200 -emolevystä
AmigaOne 1200/4000 -tuotteet tukevat Warp3D:tä ja Hyperion valmistaa pelipakettia korttien julkaisuhetkelle. Happy Machines Inc. ilmoitti tekevänsä natiivin version 3vix-videokoodeksistaan [www.3ivx.com] AmigaOnelle.
FAQ-sivu paljastaa lisää tietoa AmigaOnesta. Korteilla on erityinen Flash-ROM, joka voidaan kirjoitussuojata. Flash-ROMille voidaan tallentaa muun muassa PCI-laajennuskorttien ajurit. Tuotteen mukana tulee ajurit grafiikkakortille ja IDE UDMA -liitännän käyttöön. USB-, FireWire-, Ethernet- ja äänikorttiajurit saadaan liikenteeseen pian tämän jälkeen. AmigaOnelle voi kuka tahansa koodata lisää ajureita (esim. PCI-pohjaiset SCSI-kortit), Eyetech julkaisee markkinoille tarvittavan PCI resource libraryn ja API-tiedot. AmigaOne tukee nykyisiä Amiga-näppäimistöjä ja joystickeja.
AmigaOneen liitettävän G3/G4-prosessorin nopeudelle ei ole mitään rajoituksia, ja kyseiset prosessorit liitetään omalle tukikortilleen. Prosessorin liitäntä on "Slot 1" -tyyppinen, johon erityisten adapterien avulla voidaan liittää myös Mac-tyylisiä CPU-päivityskortteja.
Hintatietoja kummastakaan tuotteesta ei ole vielä saatavilla.
AmigaOne-osasto Eyetechin sivuilla:
> www.eyetech.co.uk/amigaone/
AmigaOne maililistalle liittyminen (Yahoo! Groups)
> www.yahoogroups.com/group/amigaone
|