Kasibittinen – uusi paperilehti suome...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Kasibittinen – uusi paperilehti suomeksi, bongaa Saku! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 28. toukokuuta, 2024 - klo 11.17:   
Sakun Facebookista poimittua: Tämä viikko on hyvä viikko 1980- ja 1990-lukujen kotimikrokulttuurin ystäville, nimittäin suomenkielinen Kasibittinen-lehti kolahtelee taas postiluukkuihin! No, 2020-luvun postin toimitusnopeudella ja osumatarkkuudella ehkä tämä ja ensi viikko... Kasibittinen on I love 8-bit -tapahtumien kylkiäislehti, joka painetaan paperille. Sekä tapahtumat että lehti ovat rakkauslähtöistä pientoimintaa.

Nomen non est omen – näihin kasibittisiin lasketaan rouheasti mukaan 16- ja 32-bittisiäkin tietokoneita menneiltä vuosikymmeniltä. Emme oikein voi valittaa, sillä Sakunkin tapahtumissa "Amiga" on välillä ollut venyvä käsite. Kun Mikrobitti teki 9-sivuisen jutun Saku 2014 -Amiga-tapahtumastamme (MB 10/2014), lehden tapahtumakuvissa vilisi Commodoreja ja Atarikin, mutta ei ainuttakaan Amigaa. Tämä oli melkein yhtä kiusallista kuin se vierailijakysymys Saku 2013:n lopulla: "Missä on Amiga 500?" Kaikkea muuta oli!

Kaikkeuden suurella joyboardilla meditoivalla universumilla on onneksi tapana tasapainottua. Tässä tapauksessa Kasibittinen-lehdessä on varsinaisten kasibittisten vastapainoksi myös myöhäisempää kotitietokoneasiaa. Yhdistelmä toimii kuin Atarit Amiga-tapahtuman mausteena eli vallan mainiosti. Tarkka silmä löytää uusimman numeron takasivun palveluhakemistosta jopa tutun huudahduksen. Bongaatko? Täytyyhän sitä vähän edustaaa!

Joten, jos tilaus ei vielä ole sisässä, lompsis tutustumaan osoitteeseen https://kasibittinen.fi Siellä voi selata lehden sisällysluetteloita ja saa tilattua uuden sekä vanhat numerot tukevalle paperille ikuistettuina. Loppuvuoden albuminkin voi jo ennakkotilata valmiiksi.

Kuva: Suomen Amiga-käyttäjät ry:n Facebook 28.5.2024

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 11. kesäkuuta, 2024 - klo 12.59:   
Sakun Facebookista poimittua: Kerroimmekin hiljattain uudesta Kasibittinen-lehdestä, jota tuottaa kotimainen I love 8-bit -kiertonäyttely. Luodaanpa vielä pieni katsaus uusimpaan numeroon... Mitä tukevasta, 16-sivuisesta paperialbumista löytyy? Pohjustettakoon, että leppoisaa, ei liian vakavasti otettavaa luettavaa – tämä lehti on puhtaasti retroinen fiilistely- ja pölvästelypala kotimikrojen aikakaudelta.

Kärkijutuissa käydään Computerspielemuseum-pelimuseossa Berliinissä ja pikakokeillaan graafista GEOS-käyttöjärjestelmää kannettavalla Commodore SX-64 -tietokoneella. Amiga-puolta edustaa Indy Heat -pelin muistelo ja myös Epyxin Gameseihin luodaan silmäys (Sakusta tutun Janne Sirénin sanoin). 68k-Macintosh ja Apple II pääsevät nekin ääneen. Ja Commodoreja muistellaan tietenkin useammassa artikkelissa.

Kasibittinen-albumia voi ja kannattaa tilata postikulujen hinnalla verkosta (https://kasibittinen.fi/), josta saa samalla myös vanhempia numeroita. Kasibittistä saa lisäksi maksutta ajoittain järjestettävistä I love 8-bit -tapahtumista, joiden Suomen-kiertuetta sopii jo ihan sen vanhojen tietokoneiden näyttelynkin vuoksi kytätä osoitteesta https://ilove8bit.fi/.

Lehteen saattaa törmätä myös Suomen Amiga-käyttäjät ry:n tulevissa tilaisuuksissa sekä lukunurkassamme että kilpailupalkintonamme. Saku kun on aina (8/16-bittisen) ajan hermolla!

Kuva: Suomen Amiga-käyttäjät ry:n Facebook 11.6.2024

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: