Amiga OS 4.1 Classic asennusongelmat

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » Amiga OS 4.1 Classic asennusongelmat « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2013 - klo 8.47:   
Yritän asentaa Amiga 4000 koneeseen Amiga OS 4.1 Classic, mutta asennuksen jälkeen kone ei boottaa enää vaan guruttaa joka kerta kun kyseisellä käyttöjärjestelmällä käsitelty levy on kiinni koneessa eikä suostu boottaamaan enää asennus CD kautta jotta pääsisin yrittämään uudelleen asennusta. Kaiken järjen mukaan CD pitäisi bootata asennuksen jälkeenkin ennen tuota gurua koska CD aseman priority on 10 ja OS 4.1 asennukseen käytetyn levyn prioritynä on 15.

Tiedostoformaattina olen koittanut vain SFS2 (SFS/02)

Asemana olen koittanyt sekä Cyberstorm PPC väylään kytkettyä 90GB SSD levyä ja natiivi IDE porttiin kytkettyä 2GB CF korttia.

Yritin toki poistaa guruttavien asemien boottauksen Early Startup Control -> Boot Options, jotta pääsisin taas boottaamaan SCSI CD asemalta ja asentamaan uudelleen, mutta ilmeisesti OS 4.1 tai CSPPC tekee jotain mikä resetoi nuo asetukset jo bootti vaiheessa aiheuttaen sen että kone yrittää aina bootata guruileevaa levyä.

Toista noista levyistä en ehtinyt edes asentaa vaan pelkästään partitioida ja formatoida OS 4.1 CD levyllä, kun se jo aiheutti samaa gurutusta! Mitä ihmettä se kirjoittaa ja minne kun tyhjä levykin aiheuttaa moista!?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2013 - klo 12.20:   
Formatoin tuon 2GB CF kortin full formatilla Windows 7 FAT muotoon. Nyt ei tulee enää entistä gurua eli mustapunaista software failurea, mutta kyseinen CF kortti estää edelleen konetta boottaamasta. Ruutu jää harmaaksi eikä normaaleja OS 4.1 Classic CD kanssa tapahtuvia väriruutuja tapahdu.

Onko mahdollista että Amiga osaa tehdä asemaan jotain niin radikaalia jonnekin RDB puolelle että Windows full format ei sitä poista?

Ilman CF korttia OS 4.1 Classic CD boottaa. Toisella saman merkin ja mallin CF kortilla jossa on OS3.9 kone boottaa eli jotain keljua tuo SFS partitiointi ja formatointi on tehnyt.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2013 - klo 15.17:   
kyllä Amiga osaa tehdä paljonkin sellaista mihin Win ei pysty
Levy operaatiot varsinkin
osan Win levyistä olen joutunut putsaamaan Amigalla
koska ovat menneet niin jumiin ettei Win osaa korjata asiaa

Ainakin Amigan ja Linuxin Boot sektori on Windowsin ulotumattomissa
ellei käytä jotain "tosi" Formatoijaa
suosittelen käyttämään Linukkaa sopivat Amigan kanssa paremmin yhteen levypuolella

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 19. huhtikuuta, 2013 - klo 12.36:   
Kiitos tuosta tiedosta Virgo. Se auttoi jaksamaan yrittämistä. Lopulta tein niin, että vaihdoin CF-IDE adapteriin OS3.9 asennetun kortin ja IDE kaapelin slave paikkaan FastATA4000 VI mukana tuleen toisen CF-IDE adapterin joka useimmista CF-IDE adapteista poiketen on mahdollista jumpperoida myös slaveksi.

OS3.9 HDToobox pystyi tyhjäämään CF-kortin paremmin kuin OS4.1 Classic ja pääsin asentamaan. Tällä kertaa en edes yrittänyt SFS/02 tiedostärjestelmää vaan tein koko 2GB kortin kokoisen FFS+Long filenames partition.

Aluksi piti hoitaa kahden CF-kortin kanssa pelaaminen TrueIDE:llä jossa niitä voi olla kaksi aina, mutta se taas ei toimi IDE väyläässä olevan Catweasel MK2 Anniversaryn kanssa koska jälkimmäinen varastaa ensimmäiseltä jotain dataa eikä toimi kuin IDE väylässä jossa ei ole mitään muuta kiinni (kuten Jens asiasta selitti kun häneltä kysyin).

Loppuasetteluissa näytönohjaimen ja äänikortin asettelu meni helposti, mutta nyt olen jumissa verkkokortin asettelu kohdassa.

Koneen Mediatorissa on kiinni 3! verkkokorttia yksi 10MB PCI RTL8029 piirillä jonka pitäisi toimia sekä OS3.9 että OS4.1 puolella, yksi 100MB PCI RTL8139D jonka pitäisi toimia OS3.9 puolella mutta ei OS4.1 puolella sekä yksi Ariadne II jonka pitäisi 3rd party ajurilla toimia molemmissa.

"Set up your Network connection" toiminnosta valitsen Local Area Network ja sen jälkeen Automatic configuration joka sanoo "Device driver and port number could not be configured automatically. Please choose them manually."

Ajurin kyllä löydän manuaalisesti klikattavaksi, mutta ei ole mitään tietoa mistä voisin katsoa tuon port asetuksen?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 22. huhtikuuta, 2013 - klo 8.21:   
Jaaha. Nelitonnisen oltua päällä muutamia tunteja. OS 4.1 Classic näytönsäästäjä jäi jumiin (ehkä koska en ollut tehnyt SWAP partitiota ollenkaan) ja oli pakko resetoida. Seurauksena resetin jälkeisessä bootissa "Not a DOS disk" eli CF kortilla ollut FFS OS 4.1 Classic asennus korruptoitui.

Nyt pitää sitten koittaa jaksaa asentaa OS 4.1 jo neljännen kerran tällä kertaa SWAP partition kera jotta pääsee törmäilemään verkkokorttien toimimattomuuden kanssa.

Only Amiga makes it possible!

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 22. huhtikuuta, 2013 - klo 18.01:   
Korruptoituiko toi ihan kunnolla vai jäikö se vaan validoimaan, kuten FFS:llä oli tapana? En tosin muista minkä näköisenä ilmoituksena se WB:llä näkyi, kun sen verran monta kymmentä vuotta edellisestä FFS:n käytöstä :-)

Ei luulis swapin puutteen vaikuttavan tuolleen, ennemminkin toisin päin.

Kannattais myös tehdä varmuuskopiot, niin ei tarvi aina asentaa uudestaan ;)

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Lauantaina, 27. huhtikuuta, 2013 - klo 14.37:   
Näytönsäästäjää en 4.1:ssä käytä, kun ei toimi vaan juurikin jumittaa. Validoimaton asema näkyy yleensä lukukelpoisena, info (CLI/WB) ilmoittaa validoimisesta.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 27. huhtikuuta, 2013 - klo 15.05:   
Onko madillista että näytönsäästäjä korruptoisi kesken olevan latauksen? Vähän sellainen kuva tullut, mutta en ole jaksanut tutkia tarkemmin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 2. toukokuuta, 2013 - klo 23.34:   
@jPV luulisin että korruptoitu, koska sanoi "Not a DOS disk" ja jäi odottamaan Retry Cancel, kun tuossa alempana Thematic antoi ymmärtää että levyä pystyy vielä käyttämään vaikka validoisi. No joka tapauksessa vedin asennuksen tyhjäksi saman tien.

CF-kortin varmuuskopiointiin sain hyvän vinkin jo, mutta entä SATA SSD levy. Onnistuukohan tuollaisen Amiga formatoidun imageksi veto Windowsissa...

@Thematic
Oli asettelu vielä sen verran pahasti kesken, että en edes ehtinyt tutustua missä näytönsäästäjän saa pysyvästi pois. Kaksi kertaa sen sai hiirtä heiluttamalla häipymään, mutta kolmannella kerralla jäi jumiin.

@Ibe U
Siis mitä latausta tarkoitat? Tässä tapauksessa oli nimen omaan netin asettelu kesken joten mitään latuaksia ei oltu vielä tehty.

---

Nyt on OS 4.1 Classic asennettu vihdoin noin seitsemännen kerran ja paremmalla menestyksellä.

Opittua:

1) SFS\00 ja SFS\02 boottaavassa partitiossa ei toimi minulla millää. Ei vaikka teen kaikki tuotteen kehittäjien ohjeiden mukaan ja vaikka lataan RDB:hen SmartFileSystem kerran oikella DosTypellä SFS\00 varten tai kahdella eri DosTypellä SFS\02 varten Ei onnistu IDE+CF eikä CSPPC+SCSI+SATA SSD yhdistelmään.

Software Failuret ja Recovery Alertit katosivat kun tajusin tehdä tuon filesysteemin laiton RDB:hen, mutta silti koneen ruutu jää harmaaksi ja resetoivaan looppi kierteeseen ilman erikoisvärejä tai virheilmoituksia.

Johtopäätös pakko käyttää FFS\07 boottipartitiolla.

2) 8029 verkkokortti ei ollut enää kaiken säädön jälkeen pohjassa Mediatorin PCI väylässä. Nyt autodetectoituu oikein portissa 0, mutta ei päästä nettiin DHCP kautta eikä kiinteällä IP:llä. Pitää koittaa poistaa 8139 ja Ariadne II jotka mahdollisesti häiritsevät.

3) Partition koon säätäminen hiirellä on liian epätarkkaa. Onneksi älysin käyttää L-ALT+L-Amiga+left/right arrow yhdistelmää tarkempaan säätämiseen.

4) Itse installation vaihe on kohtuu nopea CSPPC kautta. 5-6 minuuttissa vaihtuu 0% 100 prosenttiin.

5) Näytönsäästäjä siis äkkiä pois koska kuulemma aiheuttaa epästabiilisuutta. Pitää selvittää mistä.

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Perjantaina, 3. toukokuuta, 2013 - klo 3.29:   
SYS:Prefs/WBStartup, riittää kun napsauttaa ScreenBlankerEngine pois käytöstä, jolloin se siis jää listaan.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 7. toukokuuta, 2013 - klo 21.49:   
ScreenBlankerEngine on pois käytöstä ja OS 4.1 Classic on toiminut paremmin.

Taas on opittu jotain kantapään kautta. RJ45 johto kinniaa helposti korttipaikkojen rautojen välikannaksiin ja jos piuha ei ole paikallaan bootissa, niin yleensä network wizard ei nettiä enää tunnista ilman uutta boottia.

Latasin PC koneella Hyperion Entertainment sivulta kaikki päivitykset ja siirsin ne nettisivutilaani. Kun latasin ne sieltä AmiFTP ohjelmalla ne olivat kaikki korruptoituneita ja samoin myös kaikki .lha pakatut Cinemaware pelit. Pitää koittaa siirtää CF kortin kautta.

AmiFTP lataus nosti PPC prosessorin lämmöt 47 asteesta 52 asteeseen eli tuo RTL8029 verkkokortti ja Mediator yhdistelmä kuormittaa prossua varsin paljon. Lämmöt laskivat välittömästi takaisin 47 asteeseen kun AmiFTP lataus oli valmis.

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Keskiviikkona, 8. toukokuuta, 2013 - klo 20.28:   
Olisikohan ollut ASCII-tilassa siirto?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 8. toukokuuta, 2013 - klo 21.49:   
En kyllä löytänyt sellaista asetusta, mutta sama tulos kun latasin samat päivitykset Windows 7 ja FileZillalla sekä poltin DVD levylle. Taas valitti korruptoituneesta paketista kun yritin purkaa ensimmäistä pakettia. Mitä olen tiedostoja Windows syteemillä ladannut, niin ei kyllä koskaan tiedostot ole korruptoituneena.

Vai onko ongelma enemmänkin Unarc ja .lha epäyhteensopivuudessa. Toistaalta jos tuo käyttiksen mukana tuleva Unarc ei pura mitään kunnolla niin turha yrittää toisia packereita asennella kun nekin on varmaan kaikki .lha pakattuja.

Millä ja mitä kautta muut yleensä nuo päivitykset asentavat? Tämä on ihan käsittämättömän epävarmaa hommaa.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 11. toukokuuta, 2013 - klo 0.22:   
Syy korruptoituviin päivityspaketteihin selvisi ja samalla varmaan vähän epästabiilisuuteenkin.

SCSI ketjussa oleva 50-pin SCSI-2 DVDROM asema ei sisältänyt aktiivista terminaattoria ja CSPPC SCSI-3 laitteena vaatii aktiivisen terminaattorin ketjun kumpaankin päähän. Näin ollen SSD asemalle kirjoitus teki huomaamattani virheitä jotka paljastuivat vasta kun vertasin Windowsissa optiselle medialle laitettujen md3 tietoja Amigan SYS: asemalle sieltä siirrettyjen tietojen vastaavia md3 tietoja.

Ebaystä tilaamani Plextor 68-pin SCSI-3 CDROM asema sisältää ohjekirjansa mukaan aktiivisen terminaattorin ja korruptointi ongelmat katosivat välittömästi. Samalla sain ketjusta pois pullonkaulan kun asema pystyy samaan 40MB/s burst nopeutueen kuin itse CSPPC SCSI-3 ohjain.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: