Korppuaseman toiminnan tai yhteensopi...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » Korppuaseman toiminnan tai yhteensopivuuden testaamisessa yleisesti käytetty peli? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 8.30:   
Muistan että jonkun foorumin threadissa monet sanoivat käyttäneensä jotain tiettyä ilmeisesti latausrutiineiltaan vaativaa peliä korppuaseman toiminnan testaamiseen. En millään löydä enää kyseistä threadia, mutta mielestäni se oli kyllä peli eikä esimerkiksi Sanity's Arte demo.

Sillä että testataanko aitoa Amiga korppuasemaa vai Amiga käyttöön modattua PC korppuasemaa ei ole nyt väljä. Haluan löytää vaan sen pelin nimen.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 8.52:   
Sanityn Arte-demoa ne ovat käyttäneet levykeaseman testaamiseen.
Yleinen konsensus on, että jos demo latautuu niin modaus (tms.) toimii.
Mistään pelistä en ole kuullut.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 21.29:   
Itse käytän graafista xcopy ohjelmaa, kun on tarkoitus säätää lukupäätä. Näkyy konkreettisesti kumpi lukupää yskii ja vihreistä palloista näkyy selvästi onnistuminen.

Korppuaseman voi mielestäni turvallisesti vaihtaa lennossa, jos xcopy pitää ensin saada ladattua ehjällä korppuasemalla.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 22.49:   
X-copyllä lukupään säätäminen on sinnepäin, ei kovin luotettavaa. Vaikka ohjelmalla saisi kaikki pallot vihreiksi, asemalla ei välttämättä saa luettua levykkeitä dosissa. Kokemusta on.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 22.53:   
hmmm.. jep niin ne sanoo C64 kassu asema liitännästäkin...

huomauttaisin nyt kuitenkin että Korppu on suoraan kytketty Amigan I/O piireihin ilman mitään suojausta!

että ihan omalla vastuulla voi niitä lennossa vaihdella jos siltä tuntuu mutta kannattaa
hommata muutama piiri silleen käsille varmuuden vuoksi

Ulkopuolisella korpulla on jotain suojauksen yritystä mutta ei sekään mitään herra staattiselle mahda jos siihen villapaitaan sen rään siinä levyvaihdon välissä pyyhkäisee
Commodoret kun tunnetusti ovat MOS piireillä mikä
suomeksi tarkoittaa sitä että ovat kertaa herkempiä
tuolla staattiselle sähkölle kuin TTL piirit !
ihan vain vinkiksi...

ehkä se ei hajoa ekalla mutta ottaa se sitten pattiin ihan kunnolla kun se yksikin kerta osuu
samoin epämääräiset viat alkavat ilmaantua salakavalasti kun ensin palaa piirin omat suojaukset mistä alkaa mystiset I/O puolen singnaali häröilyt kun linja alkaa toimimaan anteenin korvikkeena
ellei piiri kypsähdä kerrasta

olen varoittanut !

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 22.58:   
Mainitaan nyt vielä ettei uudempia A1200,A4000 ja A600 pintaliitos I/O piirejä vaihda ihan joka jannu kotonaan...
Sama koskee muitakin malleja joissa piirit on juotettu suoraan levyyn ilman kantaa

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 23.07:   
Xcopylla säätäminen on nopeaa, saa nopeasti testattua uudestaan ja uudestaan. Tarvittaessa voi laittaa lukemaan korppua säädön aikana. Jos ei ihan kuntoon, ainakin parempaan, jos ennen säätöä antoi vain punaisia numeroita.

A500 on mainio vehje, jos pitää lennossa vaihtaa. Niitä on nurkat väärällään toimivia ja raatoja. Ja laatikossa on pyörimässä kypsistä koneista irroitettuja piirejä.

Irroituksessa lennossa olen irroittanut ensin virtapiuhan ja sitten lattakaapelin. Ja paikalleen ensin lattakaapeli ja lopuksi virtapiuha.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2013 - klo 23.56:   
Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni, en vieläkään löytänyt pelin nimeä jota ainakin yhdessä threadissa useammat pitivät kuin yhteisestä sopimuksesta parhaana testilevykeenä, noh ehkä muistan väärin ja kyseessä tosiaan oli vain demo elikä Sanity Arte.

Etsiskellessä ainakin seuraavilla väki on testannut /READY signaalia ja muuta:

Alcatraz Odyssey Demo
AmiAlignment
Lemmings (cracked with trainer)
NewTek Demo Reel 1
Sanity Arte Demo
Sirius 7
Spaceballs 9 Fingers Demo
Super Cars 2
State Of The Art Demo
RSI Megademo
Troddlers (cracked)
Xcopy

Hyvä tietää tuo fluxin kikka Xcopystä ja virgon valistus riskeistä. Itsellä onkin jo kumpikin CIA piiri socketilla, ei siksi että ne olisivat hajoneet, vaan siksi, että pikkuhiljaa olen muuntanut toista A4000 emolevyäni testikäytössä palvelevaksi vaihtamalla kannalle kaiken mikä on mahdollista. Ebaystä on tullut hankittua kaikkia eri kokoja PLCC kantoja ja niitä sitten juoteltua rework välineillä.

---

Takaisin pää aiheeseen. Tarve testata noin kymmenen Amiga käyttään modatun PC korppuaseman luotettavuutta sekä alkuperäisten Amiga korppuasemien luotettavuutta syntyi siitä että törmäsin ongelmaan kytkiessäni A4000 koneeseen DF2: aseman. Kaikki ulkoiset korppuasemani nimittäin näkyvät DF2:???? mallisena vaikka asemassa ei ole edes korppua. DF3: en viitsi edes koittaa pistää ketjun päähän.

Jos jätän sisäisen DF0: ja poistan sisäisen DF1: aseman ja emolevyn J351 jumpperin, niin samat DF2: asemat näkyvät ja toimivat normaalisti ulkoisena DF1: asemana.

Tästä päätelleen DF0: ja DF1: käytössä ei voi olla modattuja asemia, jos haluaa käyttää myös DF2: ja DF3: asemia, koska modatut asemat jotenkin sotkevat DF2: ja DF3: toiminnan.

Tämän vuoksi kaivoin esiin vielä käyttämöttömän
Amiga Floppy Drive Adaptor V2 adapterini
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/designs/Floppy_Adaptor_V2/floppy_adaptor_v2.html
ja kytkin siihen modaamattoman Sonyn PC aseman DF0: paikalle ja Chinon FB-357A (high density) aseman DF1: paikalle ilman emolevyn J351 jumpperia koska kyseessä ei ole 880k asema.

Chinon odottaa vielä C16 osaansa, joten en vielä tiedä miten olen onnistunut. Sen tiedän jo, että kyse ei ole ohjelmallisesta asiasta, koska ihan WB 1.3 levykkeltä ladatessa tulee samaa kuin OS3.9 ja OS4.1 kanssa.

Kaiken kukkuraksi alan olla sekaisin miten päin A4000 floppy kaapeli piti kytkeä. Nyt se on niin että 4 ja 6 johtimien ristiinkytkennällä oleva pää menee Amiga Floppy Drive Adaptor V2 liittimeen joka on kiinni DF0: asemassa ja toinen liitin menee DF1: asemaan.

Ian ei ole vielä vastannut saako A4000 kaapelia käyttää näin tuon adapterin kanssa vai pitäisikö olla sellainen kaapeli jossa ei ristiinheittoja ole ollenkaan.

Ongelmana on myös se, että pitää tehdä uusi kaapeli jossa liittimet ovat kaukana toisistaan että kaapeli mahtuu kiertämään pitkän adapterin ja kykteytymään adapterin yläpinnalla olevaan litttimeen. Onkohan olemassa mitään speksiä floppykaapelin maksimipituudesta ettei ala sekin tulemaan vastaan?

Tälläistä yritän siis tavoitella


DF0: modaamaton ja mahdollisimman uusi PC asema Amiga Floppy Drive Adaptor V2 kanssa, koska tämä asema tulee olemaan kovimmassa käytässä joten se pitää olla helpoiten korvattavissa.

DF1: Chinon FB-357A high density puolinopeusasema, jotta voin tarvittaessa lukea muutamia high density formatoituja korppujani.

DF2: aidolla Amiga asemalla oleva ulkoinen asema

DF3: aidolla Amiga asemalla oleva ulkoinen asema

Kaikki neljä tulevat kiinnitettyinä kyljelleen CD aseman päälle.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 23. tammikuuta, 2013 - klo 0.17:   
Toisaalta minulla kokemusta disketistä joka toimi hyvin otin pois tarkistaakseni onko oikea levyke asemassa (ainoa tapa tilanteen tuntien vaikea selittää miksi kun en muista) laitoni takasin ei toiminut enään eikä kyseistä levykettä voinut enään alustaa edes joka oli tarkoituskin jos se oli se tietty disketti. Ei ei ole virus kyseessä. vaan jotain ihan muuta.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 23. tammikuuta, 2013 - klo 7.12:   
Miksi hajominen tapahtuu vain lennossa eli sähköt päällä korputinta vaihtaessa. Luulisi staattisen sähkön vaikuttavan yhtä lailla virtanen sammutettuna vaihtaessa.

 

jakodemus
Käyttäjätunnus: jakodemus

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. tammikuuta, 2013 - klo 16.28:   
Diskettiasemien huoltamisesta voisi joku joutelias saada pikkupisneksen...

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 24. tammikuuta, 2013 - klo 17.07:   
Niin saisi, noin 5-10e per asema olisi kohtuullinen hinta. Jos ei itse jaksa tarkistaa elkojen kuntoa ja säätää lukupäätä..

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 24. tammikuuta, 2013 - klo 19.14:   
Mikäli tarkkoja ollaan, niin levyasemien lukupään säätö tulisi tehdä erillisen levyn sekä oskilloskoopin kera. Oma 5.25" lerppuasema on säädetty sellaisen avulla kohdilleen. Pelkkään pelailuun riittänee toki XCopy-kikkakin.

Alignment diskettejä saa täältä:
http://www.accurite.com/AAD.html

Paineilma ja puhdistusdisketti isopropanolin kera ovat aika hyvä yhdistelmä 3.5" korputtimien kanssa. Omat taidot eivät alignment diskin käyttöön riitä mutta osaavalle se ei ole rakettitiedettä.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Torstaina, 24. tammikuuta, 2013 - klo 21.36:   
Tottakai oskilloskooppi on se oikea työkalu lukupään säätöön, mutta joka jannulla sellaista ei ole.
MacGyvereille riittää X-Copy.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 24. tammikuuta, 2013 - klo 23.26:   
Nurkat ovat väärällään pc:n Panasonic JU-257A606P hd-korppuasemia, jotka ovat helppo modata amigaan sopiviksi. Itse käytän niitä 500/600/1200 käyttökoneissa ja lisälevarissa, ettei alkuperäiset turhaan kulu.

600/1200 koneisiin sopivat suoraan, kunhan etumaskin poistaa, eject-nappi on sellaisenaan ihan ok.

500 koneeseen joutuu sopivan korkeuden säätään prikoilla ja eject-nappi vaatii ison projektin. Ledin voi juottaa pois turhaan tuikkimasta.

Tyypilliseen lisälevariin modattu JU-257A606P sopii sellaisenaan.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 28. tammikuuta, 2013 - klo 23.37:   
Flux
>Miksi hajominen tapahtuu vain lennossa eli sähköt päällä
>korputinta vaihtaessa. Luulisi staattisen sähkön vaikuttavan
>yhtä lailla virtanen sammutettuna vaihtaessa.

yleensä laitteita korjattaessa kaikki laitteet on irrotettuina
Monitori,poweri ym ulkoiset lisälaitteet

eikä kyse ole pelkästään staattisesta
jokaisella on varmasti käynyt niin että levarin
liitin onkin mennyt pykälällä pieleen
ilman levarin virtajohdon kytkentääkin tällä tavalla on mahdollista särkeä oma Amiga
tiedän senkin ettei usein mitään tapahdu vaikka näin käykin
ja virrat kytketään päälle ja ihmetellään miksi levari ei toimi
korjataan kaapeli uudelleen paikalleen ja homma toimii taas
no kokemuksesta tiedän olevan sellainenkin kombinaatio millä Amigan saa rikottua
mutta mielenkiintoni ei ole riittänyt testaamaan uudelleen mikä se oli
on eri asia neuvoa toisia tekemään kuten itse tekee kun niitä varaosia on kaapit väärällään
verrattuna niihin jotka ovat kovalla vaivalla saaneet hommattua se yhden ainoa ja eletroniikka taidot ovat nolla
kynnys on silloi täysin toista luokkaa kun Amiga lopulta hajoaa ja mukana voi mennä arvokkaita lisälaitteitakin
pahimmassa tapauksessa Amiga harrastus siinä samalla...
pientä vastuunkantoa voi myös harjoittaa kun toisia neuvoo !
kun ei voi tietää millä taidoilla toisessa päässä liikutaan

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 11. elokuuta, 2013 - klo 9.41:   
@Hanzu
EAB:sta luettua (http://eab.abime.net/904438-post57.html), Pinball Dreams ei kuulemma toimi modatuilla PC-levykeasemilla.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: