OS3.1 silmäkarkkia

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 asti » OS3.1 silmäkarkkia « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 8.39:   
Kokeilin tässä turbon saamisen kunniaksi saada OS3.1:n ulkoasua vähän karkimmaksi. Installoin MagicWB2.1:n, joka ei itse asiassa ollut hassumpi, mitä nyt vähän retro nykymakuun. Ongelma on, että MWB:tä ei taida enää virallisesti onnistua rekisteröimään. Aminetistä löytyi sitten NewIcons 4.6, jota voisi kokeilla. Kysymys kuuluukin: joutuuko MagicWB:n uninstalloimaan eli käytännössä asentamaan OS3.1:n uudestaan ennen kuin NewIconsia rupeaa asentamaan vai riittääkö, että heittää asentaen ja poistaa MagicWB:n envarcista ja viittauksen Startup-sequencesta?

 

Jupp3
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 12.54:   
Eikös tuo MagicWB ole lähinnä ikonisetti + 8 värin paletti?

Kunhan paletin ensimmäiset värit ovat "oikein", niin myös MagicWB-ikonit näkyvät NewIconsien kanssa oikein.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 13.03:   
Minulla on klassikko-koneissani MWB-tyylinen väripaletti ja siihen sopivia ikoneita kerättynä/vaihdettuna käyttöön, vaikken ole koskaan itse MWB-ohjelmaa/pakettia asentanut, tai edes imuroinut. Tuota kummempia grafiikoita en ole AGA-koneisiin edes harkinnut, tarpeeksi hidasta meno jo nytkin.

 

Tero S.
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 14.13:   
Jep, lähinnä tekisi mieli päästä eroon tuosta MWB:n rekisteröinti-ikkunasta joka startupin yhteydessä. Koskapa sitä ei laillisesti saa enää rekattua, niin pitänee uninstalloida se pois.

 

jPV
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 14.28:   
Eiköhän se riitä, että ottaa (tai kommentoi) rivin pois user-startupista. Isompi homma on tietysti vaihtaa ikonit, jos esim sys:stä on kaikki korvannut mwb:n ikoneilla tms. Tosin korvautuuhan ne jos asentelee esim jonkun newicons-paketin taas päälle. MagicWB paletti kannattaa säilyttää tavalla tai toisella käytössä ihan "yhteensopivuuden" takia, mutta muuten itse käyttäisin ennemmin jotain newiconseja tai vastaavia.. ja ilman niitä hirveitä 3d-bordereita :)

 

Tero S.
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 14.36:   
jPV: Kiitos! Pitänee kommentoida pois. Kannattaako poistaa myös Envarc:ista, kuten uninstall -ohjeissa sanotaan?

 

jPV
Maanantaina, 29. lokakuuta, 2007 - klo 14.50:   
En muista mitä se sinne teki, mutta kannattaa varmaan. Sinälläänhän niistä ei ole muuta haittaa ku että vie hivenen muistia, jollet käytä envhandleriä tai vastaavaa. Mutta parempi pitää siistinä samantien kuin alkaa siistimään envarcia joskus muutaman vuoden päästä kaikista kokeiluista :)

 

Tero S.
Tiistaina, 30. lokakuuta, 2007 - klo 8.27:   
Sain MagicWB:n jollakin lailla poistettua. MWB:n ohjeet ei tosin siihen riittäneet. WBStartupista piti poistaa vielä se about -ohjelma, joka toi tuon rekisteröintidisclaimerin. Periaatteessa siis disclaimerista eroon pääsemiseen olisi riittänyt tuo. No, nyt on joka tapauksessa NewIconsit asennettuna.

Toinen ongelma on MUI. Asensin ja jopa rekisteröinkin sen, mutta saamani keyfile ei tunnu kuitenkaan vapauttavan kaikkia ominaisuuksia. Keyfile on ohjeiden mukaan asennettu S: draweriin ja kokeilin myös laittaa sen MUI:n juureen mutta ei tunnu auttavan.

 

Ibe U
Tiistaina, 30. lokakuuta, 2007 - klo 16.59:   
clas action taisi olla se joka poistaa ikoneista kehykset ?

 

Odysseys
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2007 - klo 13.27:   
Asiaa sivuten;
Milläs noi 3.9:n New Iconsit (?) saa poistettua käytöstä, jos tavoitteena olisi hieman enemmän retromainen MagicWB -näkymä? Itse kun satun pitämään noista MWB -ikoneista.

 

jPV
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2007 - klo 17.54:   
Tero: ah se tunkaisi wbstartuppiin sellaisen.. ei voi enää muistaa kun ei ole mwb:tä käyttäny yli 10 vuoteen :). Mitäs MUI sanoo sen pääohjelman (MUI:MUI) info-täpässä? Ilmoittaako rekisteröintitiedot oikein? Ja mitä ominaisuuksia ei esim. vapauta?

Odysseys: OS3.9:ssä käytetään GlowIconseja, jotka eivät ole NewIconseja, vaan vielä uudempi keksintö :). OS3.9:n kanssa on helpointa ruksia Workbench prefseistä "Set MagicWB colors" päälle (joka siis mappaa paletin MWB yhteensopivaksi ilman erillisiä apuohjelmia) ja senkus käyttää MWB-ikoneita... mitään ei tarvitse poistaa käytöstä.

 

Ville
Torstaina, 1. marraskuuta, 2007 - klo 1.08:   
Tero S.:
Koitahan laittaa mui-key joko DEVS: tai L: hakemistoihin. Jompi kumpi toimii, mutta en muista kumpi :). Ja sen keyn nimi tulee olla "mui.key"...

 

Tero S.
Torstaina, 1. marraskuuta, 2007 - klo 9.35:   
jPV, Ville: MUI ilmoittaa, että ei ole rekisteröity. On siellä aika moni toiminto lukittuna. Vaan pitää kokeilla laittaa tuo avain DEVS:iin tai L:ään.

Tuli hommattua AmigaForever 2006 Plus edition. Sen WinUAE näyttää aika kivalta ulkonäöllisesti ja sovelluksiltaan. Rompun sisältöä tutkiessani löysin sieltä System: ja Work: -hakemistorakenteen, jota AF:n WinUAE tuossa karkkisetupissa ilmeisesti käyttää. Esim. System: on näennäisesti identtinen Amigan Workbench: partition rakenteeseen. Ajattelin, että kokeilisin siirtää nuo tavarat Amigan kovalevylle ja muokata hieman omiin tarpeisiini sopivaksi. Lähinnä siirtää pari Amigalla olevaa softaa sopivaan paikkaan ja muokkailla Startup-Sequencea, User-Startupia, WBStartupia ja EnvArcia. Yksi kysymys on screenmode, mikä WinUAE:lla on luultavasti sellaisissa setupeissa, että Amigan RGB on luultavasti ihmeissään. Onko näytön asetukset pelkästään Screenmode toolissa vai tallentuvatko sillä tehdyt asetukset jonnekin muualle? Onko mitään muuta, mitä pitäisi ottaa huomioon? Tiedostojen siirtoon käytän AmigaExploreria TCP:n kautta.

 

jPV
Torstaina, 1. marraskuuta, 2007 - klo 14.26:   
Tero: mulla on MUI:n key toiminu S:stä tai MUI:n omasta hakemistosta. Katsopa Snoopdos:lla herjaako se sen keyfilen avaamisessa jotain? Rekisteröintitiedot pitäisi kyllä tulla näkyviin siihen info-kohtaan eli jostain syystä sen keyn kanssa nyt ongelma. Kai sillä keyfilellä on lukuoikat kunnossa, ettei ole kadonnu vaikka jonkun muun käyttiksen kautta siirrettäessä tms?

Workbenchin näytön asetukset säädetään siitä Screenmode-prefsistä, mutta jos softa aukaisee oman screeninsä, niin silloin sen asetukset säädetään itse ohjelmasta. Paitsi (poikkeus!), jos kyse on MUI-ohjelmasta... MUI-ohjelmien käyttämät screenit konffataan MUI:n PSI:llä. Parasta MUI-screeneissä on, että minkä tahansa MUI-ohjelman saa omaan screeniinsä tai yhteiseen screeniin muiden kanssa. Voit tehdä vaikka oman screenin kaikille chat-ohjelmille jne :). BTW. MUI tallentaa noi screen-asetukset envarc:mui/PublicScreens.iff tiedostoon (uusilla PPC-MUI:lla screens.txt tiedostoon). Itsellä on toi tiedosto tallenntettuna eri nimillä eri näytönohjaimia varten.. sitte vaan ku scriptillä vaihtaa päänäytönohjaimen esim CV3D:stä Voodooseen, niin ei tuu ongelmia ;). Noh.. lipeää asiasta.

Jos kopioit niitä softia asetuksineen, niin kannattaa ehkä tehdä sopivassa vaihetta startup-sequencea tai user-startupia "Assign System: Workbench:" niin ei tarvi joka softaa uudelleen konffia, jos siellä on patheja määriteltynä. Parasta on muuten viitata systeemipartitioon SYS: polulla, jolloin ei ole väliä minkä niminen se buuttipartitio on, jos vaihtaa nimiä tai tekee uutta buuttiosiota toiseen koneeseen tms. SYS: assign osoittaa aina automaattisesti siihen osioon, jolta on buutattu.

Ja softien asetuksia saattaa löytyä envarc:in lisäksi myös S: assignista...

Niin ja Screenmode-prefs tallentaa asetuksensa envarc:Sys/screenmode.prefs tiedostoon... että jos joskus tulee talletettua väärä moodi ettei näy mitään, niin tuhoaa ton tiedoston, niin pääsee takaisin PAL-modeen :)

 

Tero S.
Torstaina, 1. marraskuuta, 2007 - klo 15.20:   
jPV: Kiitos muhkeasta infopaketista! Pitänee ensimmäiseksi tsekata keyfilen lukuoikat ja verrata niitä toimiviin keyfiluihin.

 

Tero S.
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2007 - klo 8.27:   
Nojoo, keyfilen attribuutit oli ARWED kuten toimivissakin. Snoopdos ei keyfilestä herjannut, kun MUI:ta käynnisti. Paria kirjastoa se ei kylläkään onnistunut lataamaan.

Järjestelmän siirto on suurin piirtein puolivälissä eli lähinnä enää tarvisi siirtää WB partitioon uusi sisältö. Ilmeisesti Amigan joutunee buuttaamaan korpulta, jotta saa AmigaExplorerin pysymään päällä ja pystyy tyhjentämään WB: partition alta pois ennen uuden siirtoa?

 

jPV
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2007 - klo 13.38:   
Mjaa.. onhan se MUI uusin 68k-versio eli 3.8?

Yks vaihtoehtohan ois, että järkkäät toisen partition, jonne kopsii ensin vanhan systeemiosion ja sitte siltä voi buutata. Tai sitte kasaat uuden kokonaan uudelle osiolle. Vaikka eipä toi mitään haittaa vaikka buuttaat vaan nykyiseltä ja jyräät sen sitte.. kunhan et kaada konetta ennenku uus on valmis ;) Mut suosittelisin pitämään kahta buuttipartitiota kunnes uusi toimii varmasti.

 

Tero S.
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2007 - klo 14.29:   
3.8 on kyllä. Näyttää tuolla AmigaForeverin paketissa majailevan myös MUI, jonka ajattelin ottaa myös käyttöön, jahka järjestelmä on siirrettynä.

Noh, vanhat partitiot on backupattuna PuuCeelle, joten ne saa tarvittaessa vaikka sarjaletkua pitkin tiputettua takaisin, jos jokin menee pieleen. :)

Yksi probleemi saattaa olla nimetön tiedosto MUI:n hakemistossa, jota AE ei suostunut kopioimaan (Access denied). Saa nähdä, tuleeko tuosta ongelmia osiota jyrättäessä.

 

Damsteri
Lauantaina, 3. marraskuuta, 2007 - klo 2.14:   
Yks näppärä keino tehdä backupit A1200:n ide-levystä puuceelle on vaan ottaa levy irti ja iskeä (adapterin kanssa) kiinni pc:n ide-väylään väliaikaisesti. Ei tarvitse etsiä minikok. jumpperiakaan jos pistää vaikka masteriksi dvd-aseman tilalle. Pitää vähän availla koneita, mutta erittäin nopeaa verrattuna esim. siihen sarjakaapeliin.

Biossin pitäisi se tunnistaa, mutta windows luonnollisesti ei tunnista. Muistaa vaan kieltäytyä jos windows ehdoittaa sen formatointia tms. Sitten WinUAE:lla sitä voi käyttää, sieltä vaan onkohan se "Add Harddisk" sen kohdan nimi josta sen saa lisättyä. Siellä ei normaalisti näy mitään, listalla näkyy ainoastaa kiintolevyt jotka on amigalle formatoitu, eli nyt tuo levy. Tuolta voi vaikka bootata suoraan emulla siltä aidolta levyltä, kunhan rauta-asetukset on suht samat. Ja helppo tehdä backup.

 

Tero S.
Lauantaina, 3. marraskuuta, 2007 - klo 10.21:   
Operaatio on suoritettu ja potilaskin näytti jäävän henkiin. Alkuun näytti, että koko homma oli mennyt ns. keturalleen mutta loppujen lopuksi syypää oli user-startupiin eksynyt ylimääräinen endif. Pientä hienosäätöähän tuo vaatii vielä. Pitäisi löytää jokin editori, joka pystyisi muokkaamaan AmosPron config -filuja, jotta saisi polkuviittaukset kondikseen.

Kyllähän tuo silmäkarkki tulee suorituskyvyn hinnalla. Turbosta huolimatta käyttis hidastui jonkun verran vanhaan setuppiin verrattuna.

Damsteri: Kyllähän se on näppärä konsti backuppien tekoon. Tarvisin tosin 2,5" -> 3,5" -sovittimen moista varten.

Se muuten tuossa CloanTo:n paketissa oli mukava, että sieltä löytyi myös CacheCDFS ja atapi.device. Saa romputtimenkin laitettua kiinni.:)
-nimim. OS3.9:ää suunnitellessa.

 

Tero S.
Lauantaina, 3. marraskuuta, 2007 - klo 14.22:   
Tältä WB:ni nyt näyttää:
http://koti.mbnet.fi/tsaarela/TF/03112007010.jpg

AMOSkin alkoi pelittämään. Siihen on sisäänrakennettu toiminto, joka korjaa konfiguraation.

Täytyy sanoa, että Amigan käyttöjärjestelmän hands on -tyylinen ote miellyttää kovasti.

 

Frn
Lauantaina, 3. marraskuuta, 2007 - klo 17.39:   
VisualPrefs kannattaa myös kokeilla.

 

jPV
Sunnuntaina, 4. marraskuuta, 2007 - klo 18.59:   
Juu, VisualPrefs tai sitten jotain vastaavia, kuten MCP ja sieltä päälle "New gadtools" jne, että saa noi kaikki perus buttonit jne vähän komeamman näköisiksi 3D-versioiksi :).

CycleToMenu joko erikseen tai MCP:stä helpottaa elämää...

Ja noi karseat laatikot ikonitekstien alta toisenlaisiksi Outlinefont2:lla tai vastaavalla. Paljon kuulimpi shadowilla tai outlinellä :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: