C2000 ja zip100

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » C2000 ja zip100 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Flux
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 2.46:   
Pitäisi saada scsi-zip100 toimimaan C2000:ssa
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/a2000.jpg
(lerppuaseman paikalla) boottaavana kiintolevynä.

A500:ssa toimii Octagon (ALF) ohjaimella moitteetta (alkuperäiset asennuskorput) ja boottaakin hyvin:
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/zip1.jpg
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/zip2.jpg

C2000:ssa on käytössä zorro-golem (hdtoolbox) tai zorro-dataflyer plus (hdtoolbox ja dataflyerScsiPlus.DMS), mutta kumpikaan ei käydä mitään scsi-laitetta.

 

Flux
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 0.59:   
Voih.. Ideoita ei tule. Pitää sitten PC-Amy -siirto hoitaa 0kaapelilla, kuten tähänkin asti. Zip olisi ollut niin kätevä, kun Amigalla toimii crossdosfilesystem. Hikinen A500 ei kelpaa, mulla ei ole siinä edes scandoubleria.

Ja A1200:ssani ei ole scsi:ta..

 

Seppo
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 11.53:   
Moi,

Dejanewssiä tonkimalla törmäsin tällaiseen, auttaako tämä?

"The Amiga treats the ZIP drive as if it were another hard-drive. It doesn't really know the difference, except that it expects the media to be there in the device. What you need to do is make sure there is a ZIP disk inserted in the drive before you power up or reset (doesn't need to be formatted or anything).

When you fire up HDToolbox, you should find that there is an unknown device in the list. You'll need to "define" the drive in the section where you retrieve the info on the drive (sorry, I can't remember exactly which button you click off the top of my head - I'm doing this at work on my PeeCee).

Anyway, once you've defined the drive (which will read as IOMEGA ZIP, and you may get an error saying that it couldn't find a piece of information and will use a default - this is OK), you can then partition, change file-systems, etc. as you would any hard-disk.

Save the changes, reboot, format the device (I tend to give all my ZIP disks a device name of ZIP to be consistant), and away you go!

Remember, that the added bonus of having a Really Cool Computer like the Amiga is that you can set the boot priority of the ZIP disk really high (ie: higher than DF0:) and you can boot off ZIP disks! Great for making emergency boot disks and the like... ;-) Finally, and extra note: ZIP's can be treated much like floppies (you remove it, stick a new one in, and it works without rebooting), but you have to make sure partition sizes and numbers are the same (may as well have only one partition!) and that the device name matches too (hence you should call it ZIP or something. You can make the volume name anything you want, of course).

I use my ZIP with my A4000T/060, A4091 SCSI2 controller & the AFS file system, and never have had any problems. It's great to able to backup your entire hard-drive on just three ZIP disks!"

 

Seppo
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 11.58:   
Vielä yksi juttu - jos haluat käyttää zip-levyjä tiedonsiirtoon PC:n ja Amigan välillä, niin mikset käytä sitä Zip-asemaa kuin korppuasemaa konsanaan? Näin ainakin olen itse omaani käyttänyt. Muistaakseni CrossDos osaa lukea PC-formatoidut Zip-levyt suoraan kunhan device mountlist löytyy.

Aminetissa kun suoritat haun sanalla 'zip' niin löytyy työkaluja ja ohjeita (mm. valmiit mountlistat). Itse en ole tuota kokeillut, mutta vaikuttaa kohtuu helpolta hommalta (koputtaa puuta) :)

 

Flux
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 13.51:   
Pitäisi tuo ensin saada toimimaan ilman mountlistejakin, kuten A500+octagon.

Golem boottaa yhdellä octagonilla osioidulla kiintolevyllä, mutta ei sitten toiselle, kuten ei zip-asemallakaan. Nirso? Dataflyer ei millään, varmaankin hyvin erilainen logiikka kuin octagonissa.

Koska yksi kiintolevy boottasi golemilla, laitoin scsi-piuhaan lisäksi zip-aseman. Mutta sitten kone ei enään boottaakaan. Testattu antaa kiintolevylle pienempi ID kuin ZIPille ja päinvastoin. Kiintolevy on ketjun päässä, koska on terminointivastukset paikoillaan. Zipista on terminointijumpperi poistettu.

A500+octagonissa yhteiselo boottaa koneen kiintolevyltä, mutta zip-asemaa ei näy. Octagonissa 2 kiintolevyä toimii moitteetta, ilman moutlisteja nekin.

 

Flux
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 14.11:   
Terminointi pisti hieman epäilyttämään, koska golemissa on sisäinen ja ulkoinen D25 liitin, sillä kortilla ei ole mitään terminointiin viittaavaa. Testasin HP:n skannerilla (terminointi dip-kytkin), eikä vaikutusta.

http://www.kolumbus.fi/psaarinen/zip3.jpg

 

Flux
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 14.26:   
Hehkutukseni lienee sekava, joten väännetään myös rautalangasta.

Octagon ja kiintolevy yksistään = boottaa
Octagon ja zip yksistään = boottaa
Golem ja eräs kiintolevy yksistään = boottaa
Golem ja eräs kiintolevy yksistään = ei boottaa
Golem ja zip yksistään = ei boottaa

Kaikki laitteet ovat osioitu octagonilla, koska siihen mulla on asennuskorput.

Golem lienee siis nirso. Yhden scsi-laitteen kanssa ei terminoinnillakaan ole merkitystä.

Pitäisi siirtyä dataflyeriin, mutta siihen löytämäni asennuskorppu ei löydä edes yksistään olevaa kiintolevyä.

 

Seppo
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 22.45:   
Golem+zip-asema+kiintolevy:
Mikähän lienee boot priority, ettei olisi sama molemmilla? Oletkos kokeillut noita toisinpäin, niin että zip olisi ketjun lopussa ja terminoitu?

SCSI-laitteiden kanssa terminoinnilla on AINA väliä, oli laitteita kiinni yksi tai useampi. Useimmat ongelmat syntyvät yleensä väärästä tai huonosta terminoinnista :)

Octagon+zip+kiintolevy vs Octagon+ 2 kiintolevyä: Onkos tässä Zip ketjun päässä ja terminoitu? Poikkeavatko laitteiden (toinen kiintolevy, zip) SCSI-jumpperit jollain tapaa toisistaan?

Kysymys: miten käyttämäsi Zip-levyt on formatoitu? Jos ne on partitioitu Octagonilla voi hyvinkin olla mahdollista ettei Golem tunnista niitä?

 

JPQ
Lauantaina, 15. maaliskuuta, 2003 - klo 0.43:   
Seppo: tuo kysymys kohta tuskin vaikuttaa jos minun järkeni pätee
koska tiedostojärjestelmä hän se määrää miten tavarat levyllä on eikä
ohjain.

 

Seppo
Lauantaina, 15. maaliskuuta, 2003 - klo 23.24:   
JPQ: No joo, olin ilmeisesti väsynyt ja ajatukset solmussa kun tuota kirjoittelin, enpä nyt itsekään uskoisi samaa :)

Uskoisin silti että nämä ongelmat johtuu terminoinnista. Itselläni on BPPC:n SCSI-ketjussa kiinni kovalevy, CDROM, CD-RW ja Epsonin tasoskanneri, ja ainakin noiden kanssa piti kikkailla hieman ennenkuin nikottelematta toimivat.

Noilla SCSI-laitteilla on erilaisia luonteita. Jotkut laitteet ei tykkää olla keskellä ketjua ja blokkaa takanaan olevat laitteet ohjaimelta, joidenkin pitää olla ketjussa tietyssä paikassa (heti ohjaimen jälkeen tai ketjun viimeisenä).

Tämän lisäksi jotkut ohjaimet vaatii aktiiviterminoinnin jos ketjussa on useampi laite, mitenkäs nämä Octagon/Golem?

Flux: Voitko kertoa hieman millaiset SCSI-asetukset (reselection, retry, asyc/sync, jne) sinulla on noilla ohjaimilla? Noita virittelemällä saa joskus ihmeitä aikaan, mutta pitää tietää mitä tekee...

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 0.52:   
Seppo: Kertoisitko miten ja minkä laista tasoskanneria Amigassa
käytät.
PS. on käynyt näet itsekkin hankkia sopiva ja HP on ainakin OK merkki.

 

Seppo
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 1.55:   
JPQ: Malli on Epson GT-7000, ostin sen kauan sitten (muistaakseni 1998). Epsoniin päädyin koska ImageFX tuki sitä suoraan - toki muitakin vaihtoehtoja oli mutta Epsonilla oli silloin laatupelin maine (pärjäsi testeissä erinomaisesti). Maksoikin kyllä sen edestä... mutta köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa :)

SCSI-skanneriin päädyin koska se tarjoaa nopeutta erilailla kuin erilaiset rinnakkaisportti/usb mallit, ja soveltuu paremmin Amigan tehoiseen
tietokoneeseen.

Käyttötarkoitus on lähinnä erinäisten kuvien (lähinnä valokuvien) skannaaminen, pienimuotoinen kuvankäsittely ja sitten tallennus elektroniseen muotoon ja/tai kopiointi paperille. Tässä on kyse pidempiaikaisesta projektista saada vanhat perhekuvat talteen rompulle, ja toisaalta joskus tehdä omia suurennoksia halutuista kuvista...

 

Flux
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 12.57:   
Löysin golemiin asennuskorpun, mutta ei sekään mitään auta. Eräällä kiintolevyllä kone boottaa ja golemin asennusohjelma löytääkin sen moitteetta. Kun kiinni on yksistään zip-asema tai eräs kiintolevy, kone ei herää henkiin, paitsi jos golemista kääntää kytkimestä autobootin pois päältä. Tällöin golemin softa ei löydä scsi-väylästä mitään.

Golemissa on jumppereita tms vain autoboot ja zip-asemassa 3kpl ID-jumpperia ja terminointijumpperi.

Lukuisia eri ID-numeroita on testattu, tietenkään ei koskaan samaa usealle laitteelle yhtä aikaa.

Golemissa toimii octagonilla osioitu eräs kiintolevy yksistään. Tästä päätellen pitäisi toimia myös octagonilla osioitu zip-asema yksistään.

Kahden laitteen tapauksessa testattu nyt zippiäkin ketjun päässä eli zippiin terminointi ja parhaiten golemin kanssa toimivasta kiintolevystä (boottaa yksistään) 3kpl terminointivastusketjuja irti.

Pitänee välillä laittaa projekti jäihin, 2 huonetta hardwarea pitkin ja poikin. ZIP saa olla toistaiseksi PC-myllyssä, jossa se peräti toimii..

 

Flux
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 13.43:   
Törkeää. Yksistään Golemissa oleva skannerikin toimii kuin junan vessa.

http://www.kolumbus.fi/psaarinen/4c.jpg

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: