Amigasta Mikrobitissä 2/2007

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 06/2007 asti » Amigasta Mikrobitissä 2/2007 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TSK
Keskiviikkona, 7. helmikuuta, 2007 - klo 9.01:   
Ei ole kukaan vielä laittanut tälle foorumille tästä asiasta mitään. Mutta huomasiko kukaan että Amigasta oli maininta uusimmassa Mikrobitissä. Semmonen ihan pieni teksti uutisosastolla. Sanoivat ihan tilanteen mukaan että "koneesta ilman käyttistä on tullut käyttis ilman konetta". Eli että vaikeudet jatkuu.

 

macce2
Keskiviikkona, 7. helmikuuta, 2007 - klo 12.39:   
Joo, itse ainakin huomasin..
Tuo on hieman kärjistettyä ja oikeastaan valhetta vihjata, että kone olisi jossain vaiheessa muka ollut ilman kelpo käyttistä ?!

 

TSK
Keskiviikkona, 7. helmikuuta, 2007 - klo 18.07:   
No alkuunhan AmigaOne:t myytiin Linuxilla kun AmigaOS4.0 ei ollut vielä saatavilla edes pre-releasena.

 

jansa
Torstaina, 8. helmikuuta, 2007 - klo 19.55:   
En huomannut, mutta kaupassa Bitin vieressä oli ruotsalainen Dator-lehti, jonka kannessa komeili Amiga. Tosin kyseessä oli joku nostalgia numero, mutta kuiteskin... Olis se aika ylläri, jos jossain uudessa Bitissä olisi Amiga kannessa.

 

JPQ
Torstaina, 8. helmikuuta, 2007 - klo 22.20:   
Jansa: jos asiat palaa vielä takaisin normaaliksi pceestä ehkä joku max 10 lauseen juttu joskus silloin tällöin bitissä ehkä kerran puolessa vuodessa tyyliin pc sai ekan käyttö kelpoisen käyttiksen.:)

 

LarryLotter
Perjantaina, 9. helmikuuta, 2007 - klo 19.17:   
JPQ: pelkään pahoin että asiat EIVÄT "palaudu normaaliksi" :(, vaikka sitä kuinka toivoisitte. henkiläkohtaisesti olen aina inhonnut pc-koneita ja nyt vajaa vuosi sitten pääsinkin niistä harraste käytössä eroon, koulussa luonnollisesti niitä on pakko käyttää. :(

 

LarryLotter
Perjantaina, 9. helmikuuta, 2007 - klo 19.20:   
..mutta jos amiga haluaisi taas nousta "rapakon pohjalta", jos sallitte ilmaisuni, pitäisi mielestäni alkaa kehittää ja markkinoida hd-televisioihin kytkettäviä mikroja, jotka olisi tarkoitettu viihdekeskuksiksi. Näin päästäisiin taas lähelle vanhaa amigaa ja voitaisiin saada käyttäjäkunta laajenemaan. Ihmittelen suorastaan miksi kenellekkään ei ole tullut asia mieleen,tai jos on tullut mitä ideassa olisi niin huonoa, ettei sitä toteutettaisi?

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 5.09:   
HD-telkkareihin kytkettävissä viihdekeskuksissakin on jo kova kilpailu (XBOX 360, PS3,..) joten voi olla hankalaa keksiä tuohonkaan taistoon mitään uutta valttikorttia.

Oikeastaan PC:tkin tulevat Vistan (ja varsinkin sen seuraajien?) myötä siirtymään lähemmäs pelikonsoleita, liioiteltujen suojaustoimintojen ja rajoitusten lisääntyessä räjähdysmäisesti, joten kilpailuvaltti voisi pikemminkin olla avoimen hardwaren ja käyttiksen puolella. Nykyisten Amiga-kloonien imagoa katsellessa tosin sellaista ei liene odotettavissa siltäkään suunnalta.

 

Larrylotter
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 11.18:   
Mutta nämä viihdekeskukset ovat konsoleita, eivät tietokoneita. Niille ei voi ladata esim (hyöty) ohjelmia jne., mutta voit olla hyvinkin oikeasssa että nyt alkaa olla jo myöhäistä, muutama vuosi sitten oltaisiin voitu saada hyvä markkina asema.

Mitä avoimeen koodiin tulee, niin Linux on turhan vahvoilla sillä puolella. Tietysti jos puhutaan amigan Classic-puolesta, sitä saataisiin elvytettyä (huomatkaa elvytettyä!) jos kehitysmaihin alettaisiin kaupata halpoja A4000:n klooneja, nettikoneiksi, jolloin voisi alkaa taas softankin kehitys. Mutta aika utopiaa tuo kaikki, kuitenkin.

Jos jotain Amiga kaipaisi niin sitä Applen Steve Jobsia, joka taikoo iMacit ja Ipodit ja....

 

jPV
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 12.34:   
Tuota PC-rojua vaan "ikääntyy" nykykäyttäjillä sitä tahtia, että käyttökelpoisia PC:eitä saadaan aika helpolla köyhiin maihin vietäväksi käytännössä ilmaiseksi. Tuskinpa siinä on Amigalla paljon saumaa, kun kukaan ei niitä osaa käyttääkään enää :).

Myytiinhän kyllä A1200-koneitakin isoja eriä Intiaan TV-studioille vielä Amigan viimeisinä aikoina, kun myynti muualla oli tyrehtynyt :).

 

LarryLotter
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 12.54:   
Mutta viedäänkö niitä? Minä en ole kuullut/lukenut toimivien pc-koneiden rahtauksesta. Kyllä niitä rikkinäisiä viedään purettavaksi, mutta se onkin jo ihan toinen juttu...

Olet kuitenkin oikeassa, eihän amigalla ole mitään mahdollisuuksia, tämä ajatukseni olikin vain utopiaa.

 

jPV
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 13.02:   
Monitoreja ainakin viedään, joten luulisi koneitakin vietävän. Suomestakin on lähdössä tuhansia monitoreja lähiaikoina. Muistelisin nähneeni jonkin ranskalaisen dokumentin koneiden uusiokäytöstä köyhissä maissa, mutta en kyllä muista mitään tarkempaa siitä...

 

Larrylotter
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 13.12:   
offtopic:
onko tietoa miten paljon aktiivisia jäseniä oikein sakussa on? foorumilla ainakin näyttää olevan kiitettävästi vipinää.

 

TSK
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 15.48:   
Joo Amiga tosiaan kaipaisi vahvaa karismaattista johtajaa niinkuin Jobs on Apple:lla. Mutta eipä taida löytyä.

 

TSK
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 15.49:   
Lainaus: "Mutta nämä viihdekeskukset ovat konsoleita, eivät tietokoneita. Niille ei voi ladata esim (hyöty) ohjelmia"

Johan PS3:lle saa Linux:in !!!

 

LarryLotter
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 20.44:   
Saahan sille, mutta kuinka moni viitsii sen tehdä? veikkaisin aika marginaalista porukkaa, saihan jo ps2:lle linuxin eikä sitä taida olla monellakaan ihmisellä suomenmaassa... vaikka onhan se tietysti eri asia...

 

LarryLotter
Lauantaina, 10. helmikuuta, 2007 - klo 23.03:   
Vuokraisivat Jobsin vuodeksi pistämään firman asiat kuntoon? niin johan taas pelittäisi ja kauppoihin tulisi läpinäkyviä amigoja... ;D

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 11. helmikuuta, 2007 - klo 0.54:   
Ideana hyvä mutta Amigalla ei ole varaa palkata Jobsia edes tunnin luentoon :)

 

LarryLotter
Sunnuntaina, 11. helmikuuta, 2007 - klo 10.40:   
Mutta eikös Amiga inc. ole yrittänyt antaa itsestään kuvaa hyvänä, vakavaraisena firmana, joka on arvoltaan about 100 miljoonaa dollaria? Jobshan voisi vaikka ostaa koko lafkan, jos häntä huvittaisi ;D tai vielä parempi: Bill gateshan voisi vanhoilla päivillään ostaa Amiga Inc.in ja... no okei, sitä hän ei nyt varmasti tekisi.

Mutta näin kun rupesin miettimään niin amigalla ja macilla on ollut ja on vieläkin paljon yhteistä. Kannattaisikohan Amigan liittoutua Applen kanssa ja tehdä amigasta mac-powerpc yhteensopiva? silloin tulisi roppaukapalla uusia ohjelmia käyttöön mac puolelta, photshopit, final cutit... puhumattakaan maccien muusta teknologiasta...

Njoo, minä en ole päättämässä, niin menköön rauhassa kaikki päin helevettiä niinkuin viimeiset 13 vuotta on mennyt...

 

JPQ
Maanantaina, 12. helmikuuta, 2007 - klo 0.46:   
LarryLotter: jos tekisinkin ostaisi tappaakseen sen Vistalla tms "tuholaismyrkyllä".

 

LarryLotter
Maanantaina, 12. helmikuuta, 2007 - klo 10.16:   
Niinpä, samaa minäkin mietin... Mutta amiga ei ole mikään uhka millekkään käyttöhärjestelmälle, ei edes MS Dossille :p

...Pistää ajattelemaan, jos AmigaOs4 olisikin asennettavissa powerpc macceihin, miten laajaa konekanta silloin olisikaan käytössä! Kerta rysäyksellä varmasti asennusalusta määrä kymmenkertaistuisi... Sillä tavalla voitaisiin pelastaa se mikä on pelastettavissa...

 

JPQ
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 0.10:   
LarryLotter: kyllä MS-DOS on kuollut jo aikaa sitten. Ja tottakahan toki pelastaisi paljon varsinkin koska mulle amigaonet on olleet liian kalliita ja macissa sais myös macin jutut lisäksi macceja saa joskus halvalla käytettynä.

 

Joanna
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 0.45:   
Larry: ajatuksesi OS4:Stä maceissä on ainakin sen viisi vuotta vanha.. (ok. sanotaan että kymmenen, noin niin kuin varalta) Valitettavasti vain se on nykyisellään jo huono idea kun makeissäkään ei enää ole PPC:tä...

PS: Pyydän anteeksi jos kuulostaa turhan negatiiviselta ja ideoita kumoavalta..

Jos joskus haluat käyttää aikaa ja lukea esim sakun arkistoja niin huomaat että kaikki (tai ainakin suurin osa) tuollainen ideointi on käyty läpi n+1 kertaa viimeisten viiden/useamman vuoden aikana.. Tässä en ala yhteenvetoa tekemään syistä miksi jotain järkevältä kuulostavaa ei ties milloinkin tapahtunut, mutta usko pois.. Kyllä hyviä ideoita oli jo silloinkin ja niiden puolesta pidettiin ääntä.

 

Ibe U
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 1.23:   
Amiga OS4:sen pelastus voisi olla low end laitteet kuten aikanaan a500 ja a1200.

Maailmassa on paljon ihmisiä joilla ei ole varaa käyttää 600 -700 € tietokoneeseen.

Toinen amiga os:än voimavara on nopea bootti, jota voisi hyödyntää joissain "määrittelemättömissä" high end tuotteissa, joissa eksotiikka on bonusta.

 

LarryLotter
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 13.27:   
No olet siinä Joanna ihan oikeassa että jossittellu on turhaa, satun nyt vain olemaan uusi piireissä enkä ole ehtinyt perehtymään asioihin sen tarkemmin, rupesin vain pohtimaan puhtaalla maalaisjärjellä asioita ja halusin vähän herätellä keskustelua aiheesta. Ainahan voi pohtia, ei siitä kukaan kärsi muttei kostukkaan.

Mitä ppc macceihin tulee, vaikkei niitä enää valmistetakaan, niitä tulee olemaan käytössä vuosikausia, sen verran suuri laitekanta niitä on.

Tosiasia kuitenkin on etteivät ne jotka pystyisivät tekmään jotain, tee mitään ja näin tulee varmasti jatkumaan hamaan tulevaisuuteen.

Se Ms-Dos kommenttini nyt oli lähinnä kuiva vitsi... :P

 

itix
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 14.09:   
OS4:n kohdalla tilanne on vähän sellainen, että Amiga Inc sallii OS4:n vain lisenssiä vastaan. Eli jonkin tahon pitäisi ostaa OS4:lle Mac-lisenssi ennen kuin Mac-porttaus olisi mahdollista. Vieläpä sen lisäksi Amigan emoyhtiö on aika haluton Amiga-asioissa, joten sieltä ei heru juurikaan vetoapua.

 

Joanna
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 18.15:   
Larry: Totta.. pohtia voi. Se että saako enää ihmisiä juurikaan innostumaan vakavaan ja ajattelua vaativaan osallistumiseen syvällisen ja uutta avartavan kirjoittelun muodossa onkin jo kokonaan toinen juttu..

 

JPQ
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 21.18:   
Ibe U: kokonaisuuteen olis mutta pelkkä emo hintaan AmigaOne ei tunnu mun budjetti luokassa hyvältä.

 

Odysseys
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 21.19:   
Jos jossittelemaan ja utopioimaan aletaan, niin
heitetään samantien kehiin että miksei
AmigasOS:sta aikanaan tehty heti (Silloin kun
Classic Amiga alkoi hiipua) Intel-yhteensopivaa?
Nyt olisi vähän *piip* koneita sitä
hyödyntämässä?

Perhana. Että olisikin hyvä idea, kukahan ostaisi
sen minulta? Ei varmaan ole kellekään vielä
tullut mieleen? Aros-miehet hiljaa!

 

Ibe U
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 22.21:   
intellistä voi aina jossitella. Mun oma tunneperäinen mielipiteeni on että EIIIII

Mutta jos järjelä niin..

Nyt on liian myöhäistä, kehitys kestäisi liian kauan ja kuinka paljon odottajia olisi 4 -5 vuoden kuluttua?

Ja nimenomaan odottajia, vihjaus intellistä niin kaikki peruuttavat "ehkä" tulevien emojen tilaukset.

Kuinka kauan x86 emon / piirisarjan life time on ?? liian vähän ?? rasittaisiko pientä kaupallista käyttistä liikaa ??

Kräkkerit ??

Kuka käyttäisi Amiga OS:ään oikeasti, en juuri ole UEA:aan sortunut, mikä olisi mielestäni lähin vertauskohta. Tarkoitan siis jos samassa raudassa olisi Windows ja Amiga OS niin kuka jaksaisi / viitsisi / haluaisi bootata Amigan puolelle ? Ainakaan nykyisen softa tilanteen vallitessa.

Poistaisiko viimeisiä murusia alkuperäisestä Amigasta ?

Hajoittaisi lisää Amiga faneja, vielä pienempiin kuppikuntiin.

Tilanne on mikä on ja se vain pitää hyväksyä, oman harrastuksen kannalta olisi hyvä jos uusi emo saapuisi ja olisi inhimillisen hintainen, mulle on ihan sama vaikka sen tehot olisivat taskulaskimen luokkaa kunhan siinä lukisi amiga. Saisi uutta lelutettavaa, sitähän amiga nykyään on hauska eksoottinen lelu jolla voi jotain vähän tehdäkkin, ehkä joskus tulevaisuudessa jotain muutakin mutta .?

 

jPV
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 22.35:   
Ibe U: No kyllä varmaan niitä oikeasti käyttäjiä olisi vähintäänkin saman verran kuin nykytilanteessa uuden koneen ostajiakin. Varmasti käytännössä paljon enemmän. Jos kerran /viitsii/ ostaa kokonaan erillistä epästandardia rautaakin, niin miksi ei viitsisi sitten käyttää sitä samaa käyttistä yleisellä raudallakin?

Kyllähän Amiga on jo vuosia ollut käyttis eikä rauta. Käytössä olevat classic-Amigatkin ovat lähinnä PC-komponenttien varassa toimivia.

 

Ibe U
Tiistaina, 13. helmikuuta, 2007 - klo 23.02:   
jPV: Hei ei se ihan noin mennyt :)Sanotaan vaikka näin kuka olisi ostanut Descent II:sen kun sen sai ladattua ilmaiseksi paremmin toimivana Windowsille ??

 

itix
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 1.57:   
Niin, viimeisen neljän vuoden aikana olen sijoittanut 300-500 euroa PS2:n peleihin. Saman ajan kuluessa olen sijoittanut Amigan peleihin 10e joka meni MorphOS:n Virtual Grand Prix 2:een viime vuonna.

Eli ei se ihan noinkaan toimi.

 

itix
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 2.08:   
Itse asiassa sama ongelma on monilla Mac-peleilläkin silloin kun Macit käyttivät vielä PPC:tä. Porukka valittaa kun Macin pelit tulevat paljon myöhemmin PC-julkaisun jälkeen ja Macistien täytyy maksaa täysi hinta kun PC-versio on jo alelaarissa.

Mutta ei x86 kuitenkaan automaattisesti autuaaksi tee. Suo siellä, vetelä täällä.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 8.59:   
Mielestäni X86:n siirtyminen ei (automaagisesti) poistaisi sitä pahinta ongelmaa, eli Amiga inc:ltä tarvittavaa lisenssiä.

Eihän tähänkään mennessä ole ollut sitä ongelmaa, etteikö PPC-hardwarea olisi ollut saatavilla - ongelma oli siinä, että vain yhdellä taholla (joka vaikuttaa hiljaisuuden vallitessa lopettaneen kaiken jälleenmyynnin kauan sitten) oli lupa myydä sitä AmigaOS-raudaksi.

Mikäli lisenssipakko säilyisi, ei se mielestäni merkittävästi paranna tilannetta, ellei sitten lisenssejä jaettaisi anteliaammin.

Lisäksi tuo "oma hardware" -päätös (osittain) poistaa "X86 on halpa" -argumentin, koska mukaan tulee yksi välikäsi (myy ns. "tavallista" rautaa pienillä muutoksilla) tai pieni valmistaja (pienet valmistuserät => kallis hinta) - kumpikin näistä nostaa väkisin lopputuotteen hintaa.

 

LarryLotter
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 9.13:   
Joanna: Kuten voit itse havaita, kyllä täällä näyttää tekstiä riittävän, ajatuksen vaihtoa riittää oli siinä mieltä tahi ei, mikä onkin toisseikkainen asia. Tärkeintähän on ettei toivoa paremmasta tulevaisuudesta haudata, mitä? He joilla ei ole mitään sanottavaa voivat jättää kirjoittamatta.

IbeU: Tuo on se vanha mantra :) liian myöhäistä, sama juttu aina. Aina kaikki tyrmätään sillä että nyt on jo myöhäistä. Ei olisi myöhäistä jos tehtäisiin jotain. Mitä Intel-juttuun tulee henkilökohtaisesti olen sitä mieltä silloin Amigasta tulisi vain yksi Linux-jakelu muiden joukossa, eikä se todlelaakan olisi kenenkään etujen mukaista.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 9.51:   
Ei nyt ole myöhäistä, vaan juuri oikea aika.

Toistanpa tähän tuon ajatukseni: Vistan ja sen vaatimien, hardwareen sisällytettävien suojaustoimintojen myötä PC-ympäristö on ilmeisesti menettämässä sen valttikortin, jonka avulla se aikoinaan valloitti markkinat: avoimen hardwaren. Tulevaisuuden PC voi olla samanlainen kuin XBOX-pelikonsolit, lisävarusteena vain näppis yms. "tietokonemaista" laajennustarviketta. Eikä siinä koneessa Linuxia käytellä, sillä ajureiden tekemiseen tarvittavat tiedot ovat salaisuuksia.

Eli avoin hardware ja käyttis voisivat osoittautua tuon tilanteen päälle tullessa yllättävän painaviksi myyntiargumenteiksi.

 

jPV
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 10.29:   
Ibe U: hmm.. onko Descent II ollut myynnissä Amigalle? Vai tarkoitatko Descent Freespacea? No siitä ei kuitenkaan ollut vielä Amigalle myyntiin tullessa ilmaista versiota Windowsille :). Halpalaarista toki voinut löytyä. Itse ostin sen Amigalle pääosin tuen vuoksi, mutta eipä ole tullu harjoitustehtävää pidemmälle pelattua :).

Aika monilla nykyäänkin on mahdollisuus käyttää PC:tä tai jotain pelikonsolia, joten muuttuisiko se tilanne niin paljoa... kuten itix:kin jo kommentoi :).

 

LarryLotter
Keskiviikkona, 14. helmikuuta, 2007 - klo 12.12:   
Yhdyn Jarmon mielipiteeseen! Muuta ei oikein ole tehtävissä.

 

Teppo
Keskiviikkona, 7. maaliskuuta, 2007 - klo 23.16:   
Minusta Amigalla on ainoa eloonjäämismahdollisuus tulla Linuxin kaltaiseksi avoimeksi platformiksi aktiivisen kehittäjäyhteisön voimin, jonka pääasiallinen tehtävä olisi laatia speksit raudalle jonka päällä pyörittää Amigaa. Siinä saataisiin Linuxin edut sekä Amigan hyvät puolet yhdistettynä. Ongelmanapa taitavat olla ihmiset. Kun selkeästi haluttaisiin Amigan olevan toisessa asemassa kuin se nyt on, niin keskitytään nyansseihin ja mennään omiin kuppikuntiin puuahastelemaan jotain, joka on omasta ja kuppikunnan mielestä sitä oikeaa Amigaa välittämättä siitä, ketä kiinnostaisi ja miksi itse Amiga.

 

itix
Torstaina, 8. maaliskuuta, 2007 - klo 11.08:   
Onhan meillä AROS.

 

Thematic
Perjantaina, 9. maaliskuuta, 2007 - klo 23.52:   
Tottumukset ovat myös tiellä: moni ostaa sen "hyvän" näyttökortin uusimpia pelejä varten, vaikka se järjellä ajateltuna on kammottava tehosyöppö. Vaan eipä esim. PPC suvereeni ole nuukuudessakaan, mutta MS-käyttikset ei ainakaan siihen hommaan ole omiaan.

 

Jupp3
Lauantaina, 10. maaliskuuta, 2007 - klo 14.14:   
>Tottumukset ovat myös tiellä: moni ostaa sen "hyvän" näyttökortin uusimpia pelejä varten, vaikka se järjellä ajateltuna on kammottava tehosyöppö.

Mitäs järjetöntä tuossa on? Ne uusimmat pelit nyt vaan vaativat sen "hyvän" näyttökortin. Jos et osta, et pelaa. Ainakaan "pelattavalla" nopeudella.

AmigaOneilla ja Pegasoksillahan nuo nykyajan "hyvät" eivät edes toimi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: