Amiga unissamme :-)...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Amiga unissamme :-) « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2024 - klo 13.02:   
Tässäpä analysoitavaa Amiga- ja uniasiantuntijoille. Näin viime yönä tällaisen unen...

Taisin olla Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä. Eihän se varsinaisesti näyttänyt Akateemiselta kirjakaupalta, mutta unissa on tapana "tietää" missä on. Paikkatietoa tukee myös se, että kaupassa myytiin Amigan developer-raamattuja eli Commodoren ROM Kernel Reference Manual -kirjoja, joita Helsingin Akateeminen kirjakauppa todella myi 1990-luvun alussa. Ostin niitä aikanaan itsekin pari: Libraries- ja Devices-osat, joita käytin ahkerasti muun muassa Offline Orbit -etälukijani ohjelmoinnissa.

Unen kaupassa oli muista hyllyistä erillään pieni ja matala hyllykkö lattiatasossa. Hyllykössä oli sivuseinät ja katto, se oli siis enemmänkin oveton kaappi. Sisällä seisoi pystyasennossa vajaa kymmenen kirjaa, kaikki Amigan ROM Kernel Reference Manualeja. Niitä harmaita Kickstart 2.0 -ajan versioita vuodelta 1991 – unen kansissa jopa luki "KS 2.04", jota siinä ei oikeasti lue. Kun vuosikymmeniä sitten näin näitä kirjoja tosielämän Akateemisessa kirjakaupassa, ne tosiaan olivat lattiatasossa kokonsa vuoksi, joskin lappeellaan perushyllyllä.

Ilmeisesti uni sijoittui "nykyaikaan", koska muistan yllätykseni nähdessäni kirjat. Ne eivät myöskään näyttäneet käytetyiltä. Nappasin laidalta käteeni pari ohuinta, koska ohuin kirjoista – ROM Kernel Reference Manual: User Interface Style Guide – oli jäänyt aikanaan ostamatta. Avasin unessa myös molempien alkulehdet. Ensimmäinen kirjoista oli jo hieman kellastunut ja painettu vuonna 1993. Yllätykseni oli kuitenkin suuri, kun toinen User Interface Style Guide oli valkopaperisempi ja painettu vuonna 1999.

Jäin siinä sitten miettimään, oliko julkaisija Addison-Wesley todella ottanut lisäpainoksia KS 2.04 -kirjoista Commodoren vuoden 1994 konkurssin jälkeen… Enkä ole edes varma ostinko unessa tätä yksisarvista.

Arvelin jälkikäteen, että unen pontimena oli edellisen päivän vierailuni eräässä aivan toisessa kirjakaupassa sekä lyhyt verkkokeskustelu 1990-alun vaihteen Amigastani ja KS 2.04 -käyttöjärjestelmäpäivityksestä. Mutta ROM Kernel Reference Manualit ja niiden lisäpainokset alitajuntani kyllä yhdisteli mukaan aivan itse... tai tietää jotain mitä minä en tiedä. Nyt vaan keräilijät metsästämään niitä vuoden 1999 lisäpainoksia!

Oletko sinä nähnyt Amiga-unia?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: