Suomen tietokonemuseo Jyväskylässä

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Suomen tietokonemuseo Jyväskylässä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 25. toukokuuta, 2024 - klo 14.56:   
Sakun Facebookista poimittua: Tärkeästä säilöntätyöstä puheen ollen, onko Suomen tietokonemuseo Jyväskylässä tuttu? Talkoovoimin vuosikymmeniä ylläpidetty Suomen tietokonemuseo on näkemisen arvoinen paikka. Ronski, mutta rehellinen, ja mittaamattoman arvokas. Museon pääpaino on isoissa yritysrautavanhuksissa – sellaisissa, jotka tuppaavat jäämään mediaseksikkäämpien retroiluilmiöiden jalkoihin ja joita juuri muilla ei ole intoa saati tilaa säilöä.

Nostamme Sakussa isosti hattua sille, että joku niitä säilöö, sillä tämän tukijalan varaan on aikanaan rakennettu suomalainen tietoyhteiskunta ja sitä myöten varhainen tietokonekulttuuri. Suomen tietokonemuseossa on muun muassa rautaa Funetista, jonka tietoverkoista mekin kalastelimme innokkaasti Amigoillemme sisältöjä. Eikä museoon välttämättä tarvitse edes mennä fyysisesti (vaikka sitäkin suosittelemme), sillä näyttelyyn voi tutustua ihan maksutta verkossakin, 360°-virtuaalimuseossa: https://suomentietokonemuseo.fi

Jos sen verran saamme omaa häntäämme nostaa, Suomen Amiga-käyttäjät ry. on myös Suomen tietokonemuseon monivuotinen ystävä ja tukija. Saatat siis ajoittain nähdä AMIGAAA!-huudon vilahtelevan museon toiminnassa. Todellinen kunnia kuuluu tietenkin museon talkooväen jatkumolle, joka on tehnyt tätä silkasta rakkaudesta lajiin 1970-luvulta ja yhdistyksenä vuodesta 1985. Tässä on kolmekymppisellä Sakullakin vielä opittavaa.

Kuva: Suomen Amiga-käyttäjät ry:n Facebook 25.5.2024

Kuvassa vasemmalla ukrainalainen MIR-2-tietokone, tiettävästi ainoa entisten itäblokin maiden ulkopuolella. Oikealla – Funet- ja VAX-historian keskellä – on Amiga 4000, jonka on lahjoittanut museolle Niilo Paasivirta Jyväskylästä. Kuvat: Janne Sirén, Suomen tietokonemuseo.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: