Hyperion vastaa A.inc:in haasteeseen

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 01-06/2007 » Hyperion vastaa A.inc:in haasteeseen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TSK
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 1.17:   
Hyperionin vastaus Amiga.inc:in oikeusjuttuun: Linkki.

 

itix
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 1.24:   
Ei kyllä paljon sano kun tarkkaan lukee. Oleelliset asiat on sanottu tiedotten lopussa:

We will therefore vigorously defend the claim which we consider entirely devoid of substance and we are extremely confident of a favorable outcome.

In closing, we would like to remind dealers and other third parties that distribution of Amiga OS 4.0 without the prior permission of Hyperion VOF and certain third party developers is illegal under EU, US and international copyright legislation and therefore entirely at their own risk.

 

Joanna
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 1.32:   
Juuh.. Aika ohut verrattuna siihen mitä AmigaInc on tähän päivään mennessä julkaissut.. Lisäksi kun tuo ei ole samalla tapa oikeudelle annettua materiaalia niin sitä ei koske edes samat totuuteen pyrkimisen velvoitteet kuin AmigaIncin papereita niin voivat paljon vapaamin keskittyä äänten kalasteluun ja myötätuntopisteiden hakuun.

Mutta sen voi ainakin sanoa että hyvin ovat sukset ristissä.. Ja ellei muuta niin on näistä viime viikkojen tapahtumista ollut ainakin sitä iloa että useammalla foorumilla on väki hieman edes herännyt talvihorroksestaan.

Oletan että Hyperion aikanaan jättää viralliset vastineensa sille oikeudelle, jolloin nähdään paremmin mitä heillä on annettavaksi tietoa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 3.40:   
Ja sen haluan sanoa että hypeorionin puolella olen paitsi jos se on syyllinen oikeesti. Mutta kutina on että tämä tekemällä tehty soppa....

 

Boogie
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 11.31:   
Siis, me syödään ne kaikki, joka Jumalan pussi!

 

Janne
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 15.50:   
BBRV sörkkii soppaa:

"@pixie

That is the essense of the matter, but check exactly what was DENIED and what was UPHELD. The documents Amiga Inc. filed last week help our case. Further documents from Garry Hare's trial help too. Then there is this:

http://www.youtube.com/watch?v=LlidUklk3hU

Attorney reaction: Wow. Can?t do much better than that. Right out of the horses mouth DE & OS will merge together.

In the meanwhile, we will check again if Hyperion want to explore an alliance. It seems like quite the thing to do if the Community wants Amiga back.

We are still as interested today as we were in 1994. Maybe, we are a bit fanatical too!

R&B"

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=23050&forum=28&start=40&viewmode=flat&order=0

 

Joanna
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 17.38:   
Uahh. :) No minä jo mietinkin että jotain tästä vielä puuttui. Jokohan nyt olisi kaikki halukkaat osallistujat saaneet lusikkansa soppaan mukaan, vai vieläkö löytyy kiinnostuineita?

(tämän nimeomaisen lakijutun ulkopuolelta)
Sen voi sanoa että Tuon videon perusteella BBRV:llä on pointti siitä DE-OS yhteydestä, vaikkakaan en usko että se johtaa mihinkään.

Palatakseni nykyiseen juttuun.. Miten BBRV:n julkinen innokkuus vaikuttaa kuvioon? Ainakin päälisin puolin uskoisin sen lisäävän Hypeironin innokkuutta tehdä sovinto Aincin kanssa, sillä jos vaihtoehtona on turvautuminen Genesiin voi se alkaa tuntua nololta.

Toisaalta onhan edelleen täysin mahdolista että Hyperion syvästi uskoo itsekeksimään oikeutukseen jatkaa 'virallisena ja oikeana' AmigaOS perillisenä sen suuremmin välittämättä IP/TM tms oikeuksien laillisista omistajista.

(kuvittelin tänään tulevan hiljaisen nettipäivän, mutta luulen että tuosta BBRV:n kommentista irtoaa eri ryhmien kannattajilta taatusti satoja postauksia) :)

 

TSK
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 18.09:   
Ai että Buck on kiinnostunut Amigasta yhtä paljon edelleen kuin vuonna 1994. Ymmärsinkö oikein ? Ja onko noi lainaukset tosia eikä feikkejä ? Vastahan se sanoi että häntä ei kiinnosta Amiga tippaakaan eikä ole koskaan kiinnostanutkaan. Voi v**** mikä valehteleva p**** k*****ä !!! Voi veljet ! Tommosta m*****a tähän soppaan nyt vielä kaivataankin !!!! Suksikoon sekin äijä v*****n !

 

Joanna
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 18.24:   
TSK: Rauhoitu hyvä mies.. nousee pian verenpaineet :)

Jannen antama linkki osoittaa oikeaan ketjuun, jossa tuo BBRV:n lainattu postaus on #58 ... Ja sitä että onko tuo oikeasti *se* bbrv, pitää kysyä joko aisanomaisilta itseltään tai Amigaworldin ylläpitäjiltä. He kai tietävät keille tunnuksia ovat antaneet.

 

TSK
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 18.30:   
Joanna: Ei kun mä puran niitä paineita ulos ettei pääse nousemaan liikaa. :)

 

Miikka
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 18.48:   
Uuuh ... aika kuvottava soppa.

Ei millään pahalla, mutta moraalisesti hyperion on tällä kertaa se roisto. Ihan sama, mitä papreissa lukee (jos lukee).

Ensin kehittävät Amiga OS4:ää vuosikausia, ja nyt se on "heidän" Amiga OS4 ??

Epäilin tuota, että väittävät sen olevan reverse-engineered... aika kimurantisti saavat väittää, koskeivät ole _koskaan_ sanoneet, etteivät ole käyttäneet OS3.1 koodia. Jopa kommentoivatkin sitä, että työlästä on kääntää 3.1 konekoodia toimivaksi C-koodiksi...

Se on R.I.P sitte. Tuosta keitosta ei enää nouse ketään voittajana.

 

anonymouse
Keskiviikkona, 2. toukokuuta, 2007 - klo 23.07:   
Paljonkohan Hyperion on netonnut AmigaOne:n myynnistä?

Arvaus tilanteesta:

Kaikista suurin katastroffi on tainut yhtiölle olla kun Eyetech heitti pyyhkeen kehään, eikä Amiga inc. ole selvästikkään halukas tekemään uutta sopimusta uuden valmistajan kanssa. Amiga haluaa koko kakun itselleen, työmäärään nähden ilmaiseksi 25 000$.

Mitä minä olen entisenä Amigistina tätä maailmaa sivusilmällä seurannut. Niin aina olen toivonut, että saisivat Hyperionin pojat edes kohtuullisen korvauksen tekemästään työstä. Nyt kyllä näyttää pahalta.

Mielestäni, jos Amiga pelaisi reilua peliä, pitäisi sen tehdä uusi OEM sopimus, siten että Hyperionillakin on osuus rautamyynnin tuottoihin.

 

itix
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 8.03:   
Anonymouse: Eikö se ole nyt Hyperionin oma vika kun allekirjoittivat heille huonon sopimuksen?

 

Miikka
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 8.58:   
@itix

sekin on omaa järjen köyhyyttä, jos kehittää systeemiä yli sen, mikä alunperin oli tarkoitus.

eipä mulla ole sympatiaa paljon aincin suuntaan, mutta joteskin hyperionin touhu vaikuttaa roistomaiselta...

 

Janne
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 9.14:   
Miikka:

>Se on R.I.P sitte. Tuosta keitosta ei enää
>nouse ketään voittajana.

Todennäköisesti ei, samaa mieltä.

Itix:

>Anonymouse: Eikö se ole nyt Hyperionin oma vika
>kun allekirjoittivat heille huonon sopimuksen?

Totta tämäkin.

Ikävä kyllä puhtain paperein ei taida selvitä juuri kukaan näistä moninaisista pelureista tässä sopassa... sääli.

 

Jupp3
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 10.18:   
>Amiga haluaa koko kakun itselleen, työmäärään nähden ilmaiseksi 25 000$.

Ei kai se Amiga inc:in vika ole, että Hyperion teki liikaa töitä? Alkuperäisen sopimuksen mukaan työmäärä oli muistaakseni alle puoli vuotta, johon suhteutettuna toi 25k ei ole läheskään niin pieni summa kuin siihen aikaan suhteutettuna, joka Hyperionilta kului lopullisen version julkaisemiseen.

Lisäksi Amiga inc. yritti ostaa käyttiksen takaisin jo 2003. Siitä eteenpäin se "liika työ" on ainakin täysin Hyperionin omaa syytä. Riippumatta siitä, olisiko käyttis ollut silloin finaali-julkaisukelpoinen vai ei.

 

Janne
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 11.24:   
Jupp3:

>Siitä eteenpäin se "liika työ" on ainakin
>täysin Hyperionin omaa syytä. Riippumatta
>siitä, olisiko käyttis ollut silloin finaali-
>julkaisukelpoinen vai ei.

Tietysti sitten yhteisön näkökulmasta missä olisi AmigaOS JOS Hyperion/sen alihankkijat/vapaaehtoiset olisi paahtaneet hommia... Toisaalta eipä se hyvässä jamassa ole nytkään, mutta on sentään olemassa. :)

 

an
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 11.51:   
AmigaOS4-postituslistalta poimittua:

According to Alan Redhouse (Eyetech)

Amiga Inc ran out of money and so couldn't fund OS4. Ben, Fleecy and
I brokered a deal whereby Hyperion ported OS4 at no charge to Amiga
Inc and, in return, Hyperion would keep the subsequent sales revenues
for OS4 on the AmigaOne platform. In the end this turned out to be a
much, much bigger task than Hyperion had reckoned on, and several
times the project came very close to folding. We had to step in on
more than one occasion to keep it afloat.

 

Jupp3
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 12.14:   
>Tietysti sitten yhteisön näkökulmasta missä olisi AmigaOS JOS Hyperion/sen alihankkijat/vapaaehtoiset olisi paahtaneet hommia...

No tuossa tapauksessa olisi ehkä kannattanut antaa koodit Amiga inc:lle ja todeta, että "No tässä se nyt sitten on. Tehdään uusi (parempi) diili, jos haluatte parempaa."

>AmigaOS4-postituslistalta poimittua:

Oliko tuo kutsu poimimaan lausuntoja Articia S:n bugittomuudesta? :)

Itse suhtaudun varauksella kaikkiin Eyetechiltä (ja Amiga inc:ltä ja Hyperionilta ja Genesi:ltä ja...) tuleviin lausuntoihin.

 

Joanna
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 12.17:   
An: Mikä korkeintaan vahvistaa sitä liki alusta saakka (ainakin minulla) ollutta käsitystä etteivät Hyperionilla ymmärrä työmääristä tai vaikeustasosta mitään. (luultavasti tähän löytyisi linkkejä sekä ann.lu että sakun foorumille, kun asiaa yritin selittää ihmisille silloin).

Se että Alan keksii rahoille käyttöä (ylläoleva ei ole mikään uutinen) on sinällään hyvä asia, muttta jos projekti mitoitetaan alkujaan väärin yli 10* niin jossain kohtaa olisi pitänyt kysyä onko se järkevää yrittää tehdä ollenkaan.


Janne: Ehkä kannattaisi ajatella pikemminkin niin että missä olisi jos kyseistä projektia ei olisi koskaan aloitettukaan? Siis ilman sitä meuhaa ja möykkää jota mm. Hermans piti MorphOS;n kelvottomuudesta (laiton, käyttää luvatta Aincin koodia jne.. ) ja siitä kuinka he kolmessa kuukaudessa pelastavat maailman???

Mikä tilanne olisi jos koko OS4/A1 projekti olisi haudattu ennen A1 julkaisua, ja osapuolet olisivat keskittyneet jo pidemmällä olevan vaihtoehdon kehittämiseen *yhdessä*.. Tiedän, ei olisi ikinä voinut tapahtua, mutta kun katsoo paljonko aikaa/rahaa on poltettu päälekkäiseen kehitystyöhän, tappeluun jne..

No. Puhua saa, se on halpaa.

 

Janne
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 12.48:   
Joanna:

Hermans:
>laiton, käyttää luvatta Aincin koodia jne..

...hih. :)

>Mikä tilanne olisi jos koko OS4/A1 projekti
>olisi haudattu ennen A1 julkaisua, ja osapuolet
>olisivat keskittyneet jo pidemmällä olevan
>vaihtoehdon kehittämiseen *yhdessä*..

Niinpä. Ikävää tässä on se, että viimeiset kymmenen vuotta olisi voitu keskittyä yhteen ratkaisuun kolmen (nyt neljän?) sijasta. Mutta siinä vaiheessa kun kaikilla oli jo oma liike-energiansa ja suuntansa (erinäisten tapahtumien seurauksena) niin minkäs sille mahtoi.

 

I.P.
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 13.15:   
AAAAH!... Jälkiviisaus, jälkiviisaus... Tuo kaiken kattavan viisauden äiti. Mitäpä maailmamme olisikaan ilman sitä? ;) Kun vain riittävästi viisastelemme ja spekuloimme menneitä tapahtuneita/tapahtumattomia asioita, niin voihan kai ehkä käydäkin niin, että aika alkaakin vipeltää nurinkurin ja historiaan jääneet virheet korjaantuu. ;) ;) ;) (KYLLÄ! Ja USA:sta tulee kommarivaltio, Suomi voittaa MM-futiksessa ja jopa aurinkokin alkaa siitä lähtien nousta lännestä!)

Sitä odotellessa... Parasta alkaa jo hyvissä ajoin pidättelemään henkeä.

 

Jupp3
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 13.18:   
>Ikävää tässä on se, että viimeiset kymmenen vuotta olisi voitu keskittyä yhteen ratkaisuun kolmen (nyt neljän?) sijasta.

Tuotahan yritettiin toteuttaa siitä lähtien, kun Amino osti Amigan. Vain yksi käyttöjärjestelmä.

Alkuperäinen suunnitelma oli haudata classic kokonaan, ja tehdä Intentistä "Se Uusi AmigaOS" - useille amigisteille (itseni mukaanlukien) tuo ratkaisu ei kuitenkaan kelvannut.

 

KimmoK
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 18.55:   
Pitää mennä tyhjentämään peräkärry. Pakun perään ei mahdu kuin 5 kuutiota maissinsiemeniä, pitää ottaa peräkärry avuksi.

 

TSK
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 22.47:   
En voi uskoa että Hyperionilla olisivat olleet niin tyhmiä että kehittävät käyttistä 5 vuotta ja tietävät koko ajan antavansa sen pois ilmaiseksi. AmigaOne:han piti alunperin olla pelkkä lisäkortti A1200:selle. Eli voisin uskoa että se alkuperäinen sopimus muutaman kk:n työstä ja 25000:sta koskee vain laiteajuria tolle A1:lle ja 68k-emulaattoria eikä mitään muuta. Helpommin voisin uskoa että Hyperion on ollut koko ajan hyvässä uskossa että saavat kehittää os4:sta pidemmälle ja pitää sen. Jonka tuo an:n laittama lainaus os4-postituslistalta osoittaa. Kumppanit tekivät sopimuksen asiasta Fleecyn kanssa. On sitten eri asia oliko Fleecyllä valtuuksia tehdä sopimuksia McEwen:in ja A.inc:in rahoittajien ohi. Ja Hyperionin kannalta on paha asia jos tuota sopimusta ei ikinä kirjoitettu paperille vaan oli ainoastaan suullinen.

Tulee mieleen että kun Kouri ja kumppanit huomasivat että AmigaAnywhere:istä tulikin AmigaNowhere he ajattelivat saada edes osan rahoista takaisin antamalla Hyperionin tehdä os4-työ ilmaiseksi loppuun ja ottaa sen jälkeen "hedelmät" itselleen.

 

TSK
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 23.41:   
Jurassicc tuolla amigans.net:issä sanoo vähän samaa kuin minäkin.

 

Joanna
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 23.42:   
Tsk: Tässä sotkussa on paljon asioita jotka ovat mahdollisia, mutta jollei mitään näyttöä ole muuta kuin osapuolien vuosia jatkunut tyhmyys niin sen varassa on paha mennä oikeuteen.

Tiedän itse ettei aina (tai oikeastaan koskaan työasioissa) pitäisi luottaa toisen osapuolen puheisiin. Moni ihminen osaa valhdella hyvin sujuvasti jos he arvelevat selviävänsä siitä ilman seurauksia.

 

TSK
Torstaina, 3. toukokuuta, 2007 - klo 23.48:   
Joanna: Niin tyhmyys siitä että luottaa sokeasti toisiin ihmisiin.

 

Joanna
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 0.18:   
Tsk: no, ehkä vuonna 2001 AimigaIncillä ja McEwenillä ei ollut samaa mainetta kuin vuosia myöhemin... Ja kuten se Kentin juttu osoittaa, hänellä on edelleen sujuvan höpinän lahja tallessa.

Tässä kohtaa jään ainakin minä mielelläni odottamaan että Hyperion saa oikeuden tarvitseman kirjallisen vastineensa valmiiksi. En tunne aikatauluja, mutta jäin käsitykseen että heillä olisi n. kuukausi aikaa toimittaa asiaan kuuluvaa paperia oikeudelle. Sitten selviää paljon mitä Ainc oli omissa lausunnoissaan unohtanut mainita.

Mutta.. Toivoa sopii että se valehtelu on jäänyt vain näiden firmojen välille, pahoin pelkään että tuon tapainen projekti poikii aika pahoja kitkoja Hyperionin + koodereitten välille, jos he eivät aina ole olleet 100% rehellisiä omille alihankkijoilleen. Tästä en ole kuullut mitään, mutta oma oletukseni on että ainakin *joku* on jo polttanut pareensä odotteluun.. todennäköisesti useampikin.

(juu.. muistan sen 2003 jutun MoprhOS:n ympärillä.. otti sekin aikaa tulla julkisuuteen)

 

Jupp3
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 10.38:   
>pahoin pelkään että tuon tapainen projekti poikii aika pahoja kitkoja Hyperionin + koodereitten välille

Muistaakseni osa OS4:n mukana tulevista 3rd party-softista (ainakin Roadshow) on sellaisella lisenssillä, että kyseistä ohjelmaa ei saa julkaista muille alustoille (classic, morphos, aros, ...) ennen kuin OS4:n finaaliversio on ulkona.

 

an
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 10.41:   
Betatestaajana uskaltanen kommentoida sen verran, että AOS4-kehitystiimin kesken on tiivis ja hyvä yhteishenki. AOS4:n tilanne on ollut aina ja koko ajan kaikkien tiimin jäsenten tiedossa, eikä kenelläkään ole ollut syytä polttaa päreitään.

Hyperion-Amiga Inc -tilanteen osalta meitä on informoitu ja tilanne tiimin sisällä on rauhallinen ja luottavainen. Viime aikaiset tapahtumat eivät ole vaikuttanut projektiin ja työ jatkuu entiseen tapaan.

 

Piru
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 20.43:   
Jaa onpas kyllä aika flatlineä koko tiimi jos ei vaikuta mitenkään.

 

Patte
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 22.25:   
Kyllä nuorallatanssiminen on tänä päivänä koodaajan arkipäivää liiankin monessa paikassa joten en yhtään ihmettele vaikkei hetkauttaisi pätkääkään.
Valitettavasti tämä taitaa koskea muitakin ammatiryhmiä tässä ihanassa globaalissa raha-ahneus helvetissä. ;)

 

itix
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 23.04:   
an: Onhan se hyvä että koodaavat, koska sitten Amiga Incillä on enemmän IP:tä. Tässähän voi lopulta käydä niin että RoadShow, Petunia, U-Boot sun muut kuuluvat AI:lle. Paitsi jos AI ja Hyperion eivät ole sopineet että kaikki uusi koodi saa jäädä Hyperionin haltuun, mutta epäilen.

 

itix
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 12.38:   
@an: AmigaOS4-postituslistalta (viittaa postaamaasi Redhousen mailiin):

Hyperion is definitely getting the short end of the stick here. I'm sure they're feeling very bitter, and with good cause. Unfortunately, AI seems to have a good case, although the devil is in the details.

Alan's description above was misreading the contract, however. It was a noble deal with an ignoble end.

To be honest, the ideal thing to see, for me, would be for Amiga Inc to put a nice desktop out. Hire Dave Haynie (although I'm sure he'd want to be paid in advance. ;) Then we'd finally get our A5000, even if it is 10 years too late. Then they could work on a port to x86 where it could do some good.

I feel they should have offered Hyperion compensation for their work, however. What they're doing is low-life. And not unexpected, considering their past performance.

- Peter Schaff


 

Ibe U
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 17.13:   
Mietinpä minkälaisiin argumentteihin Hyperion voisi turvautua ??

1. Jokin suullinen sopimus joka on tehty samassa yhteydessä tai jälkeen.

2. Väärennös

3. Sopimuksen laillisuuden kiistäminen * veikkaan että tätä yrittävät

 

itix
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 18.29:   
"3. Sopimuksen laillisuuden kiistäminen"

Samaan aikaan Hyperionin pitäisi osoittaa että heillä on laillinen sopimus Amigan kanssa. Sen lisäksi netissä lojuu ympäriinsä Hermansin lausuntoja jotka ovat epäedullisia Hyperionin kannalta.

Parasta mitä Hyperion voisi tehdä on hankkia rahoittajia ja ostaa Amiga Inc.

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 18.54:   
Suulliset sopimukset oikeudessa ilman ulkopuolisia/luotettavia todistajia ovat yhtä pitäviä kuin että minä astelen veikkaustoimistoon ja sanon että antakaa viikon potti vaikka olen tosin hukannut kuponkini :)

 

Joanna
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 18.58:   
Koko vuoden 2001 lisenssisopimuksen kiistäminen tarkoittaisi sitä ettei Hyperionilla *koskaan* olisi ollut oikeutta kajota AMigaOS:n sorsiin, koskaan oikeutta koodata 4.0 versiota puhumattakaan sen luvallisesta myymisestä yhdessä Eyetechin kanssa. Puhumattakaan erilaisista IP/tuotemerkkirikkomuksista sivuillaan, joissa on AmigaOS nimiä, palloja yms virallista sälää ollut vuositolkulla => tulisi kalliiksi.

Ja kuten Itix mainitsi, Hermans on niin paljon laukonut julkisuudessa tuosta sopimuksesta että sen olemattomuutta on aika vaikea tässä vaiheessa enää saada aikaan.

 

Ibe U
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 19.16:   
Äh mie tarkoitin sitä sopimusta jolla Hyperion hyväksyi Amiga Inc Amiga OS:n takaisin oston.

Sorry

 

Joanna
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 19.47:   
Jep.. Samaa sopimusta minäkin tarkoitan.

OS4 laajennusten osto-oikeus on yksi artikla osana sitä loppuvuodesta 2001 laadittua sopimusta jonka nojalla Hyperion yleensä pääsi tekemään Os4.0 ja osana samaa sopimusta on myös Hyperion ja Eyetehcnn käyttöoikeus Amigaincin omistamiin nimiin ja tuotemerkkeihin AmigaOne laitteiden myynnin yhteydessä.

Kyseinen Hermanssin allekirjoittama sopimus on liitteenä Fleecyn lausunnossa oikeudelle. (liite A Pdf:n sivu 14, kohta 2.06)
http://www.merlancia.us/amiga-hyperion/decmossshow_case_doc.pdf


Kehoitan lukemaan, se opettaa paljon tämän sotkun osapuolista. Tuon sopimuksen lukemalla ymmärtää varsin hyvin miksei MorphOS:sta koskaan tullut virallista AmigaOS.aa .. siis RS saaminen suostumaan tuon tapaisiin ehtoihin ei olisi ikinä onnistunut.

 

itix
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 21.13:   
Yksi syy miksi sopimus hylättiin oli nimenomaan että Amiga Inc olisi kontrolloinut hardwarea. Kuulostaako tutulta?

Tulee sellainen vaikutelma että Ben Hermans laati Hyperionin ja Amigan välisen sopimuksen. Mutta kieltämättä Fleecy Moss kusee tässä Hyperionin pesään.

 

Joanna
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 21.43:   
Itix: hyvin havainnollinen artikkeli.. Sisältää syyt sekä sille miksi RS tajusi vetäytyä projektista ja Hermans ei..

Tässä vaiheessa voin ottaa esille mm. seuraavat syys OS4 projektin kaatumiseen (kopioitu suoraan ylläolevasta), tarvitsee vain verrata mitä silloin RS sanoi siihen mitä on toteutunut.

(sopimuksen ongelmia)
- That would have meant a complete loss of "control" about the sources and its wealth
- would have also meant that Amiga Inc. could control bplan's product release

(käytännön havaintoja)
- We saw that Amiga Inc. was not able to do any project management
- Absolutely *no* time plans..nothing...no real work responsibilities
- Amiga Inc. has no access to the OS 3.5/3.9 sources
jne ... (kannattaa lukea tuo kokonaan, opettavainen)

Ja kaikki tuo kirjoitettuna ennenkuin Hyperion oli allekirjoittanut oman sopimuksensa OS4:n teosta, josta RS kirjoittaa aika osuvasti...

" Then it was clear that B. Hermans talked Fleecy into that he is able to fix his AmigaOS PPC "problem" to safe both people's faces. Now it`s only a farce... "

Ja.. sitten Hyperion-AmigaInc sopimus allekirjoitettiin marraskuussa 2001.. Sopimus jossa Hyperion lupaa tehdä OS4:n kolmessa kuukaudessa ja jonka jälkeen Amigainc ostaa tuotteen itselleen 25 000 USD:llä. Ja kaikki ovat tyytyväisiä maailman loppuun asti ... (sen pituinen se ... satu)

Nyt, viisi vuotta myöhemmin Hyperion sanoo www-sivulla osana julkista puolustustaan ettei AmigaInc toimittanut OS3.5/3.9 sorsia (joita sillä ole ole hallussaan) joka hidasti työtä. Mielenkiintoinen selityts, kun asia oli asianomaisten tiedossa jo ennenkuin sopimukseen oli edes päästy. (BH oli mukana bplan/ainc sopimuksien teossa).

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 22.17:   
Luin tässä joku päivä ne dokkarit läpi ja kyllähän se on aika selvää että Hyperion tarvitsee ison metrimäärän köyttää paskasta noustakseen.

 

Joanna
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 22.36:   
Ainut kikka jonka minä tuossa näen on että Hyperion väittää Aincin olleen maksukyvytön ja sitäkautta he saisivat oikeudet.. MUTTA: (en todellakaan ole lakiasiantuntija.. etenkään USA:n lakien, jos joku tuntee niitä niin olisi kiva kuulla mielipide)

1) Ensinnäkin pitäisi virallisesti osoittaa että näin on tällähetkellä. Hyperion voi toki vedota että näin käytännössä saattoi olla (ilman juriidista konkurssia) 3 tai 4 vuotta sitten mutta en usko että sellaisen hakeminen takautuvasti menisi läpi oikeudessa (eikä se edes ymmärtääkseni edes olisi tämän oikeusjutun aihe, vaan Hyperionin pitäisi hoitaa haastaminen).

2) Sitten pitäisi vielä saada Aincin konkurssista vastaavat suostumaan siihen että tuon kaltainen pykälä menee läpi, joka tarkoittaa Aincin omaisuuden (ip, trademark) antamista taholle jolle se ei ole velkaa. Tämä olisi aikamoista velallisten oikeuksien loukkaamista, ja todennäköisesti aika pahasti ristissä amerikkalaisen lainkäytännön kanssa.

 

Joanna
Sunnuntaina, 6. toukokuuta, 2007 - klo 0.39:   
Itix ei näemmä postittanut tätä opettavaista lainausta tänne.. Tai sitten en huomannut missään..
http://www.ann.lu/comments2.cgi?show=1017574687&category=news&number=52#comment
(kirjoitettu 31.3.2002)

""There is a specific provision in our license agreement with Amiga Inc which allows them to acquire the OS 4.0 intellectual property at a fixed and extremely reasonable price."

Ben Hermans, Hyperion "

En ole ihan varma, mutta minusta tuo 'extremely reasonable' viittaisi siihen että B.H oli ainakin kohtuullisen tyytyväinen lisenssisopimuksessa mainittuun hintaan aikoinaan?

 

itix
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 20.01:   
Jos ketään enää kiinnostaa niin Hyperion on palkannut lakimiehen:

"I am currently researching whether Amiga has compiled with the provisions of the Hague Convention for service of process overseas. My investigation to date indicates that pleadings were served on Hyperion in English, rather than one of the three official languages of Denmark, namely Dutch, French and German."

http://news.justia.com/cases/amigahyperion/370498/14/0.pdf

Hmm?

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 20.40:   
Haaste toimitettu väärällä kielellä.. vähän heppoinen puolustusase kun se on päivässä toimitettu käännettynä ihan mille kielelle Hyperion haluaa :)

 

itix
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 20.53:   
Mutta miksi nimenomaan Tanskan virallisilla kielillä? :) Ja miksi Tanskan virallisia kieliä ovat hollanti, ranska ja saksa eikä tanska? :)

Noh, ehkäpä tuossa on tullut joku väärinymmärrys asioita puhelimella toimitettaessa.

 

TSK
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 21.57:   
Tossa yhdessä paperissa on toi moka "Denmark". Noissa muissa on ihan oikein "Belgium". Ja Hyperionin mukaan heille ei ole annettu riittävästi aikaa puolustuksen rakentamiseen jolloin koko haaste pitäisi hylätä. (A.inc:in vaatimus 10 päivästä 30:n sijaan aikaa vastata haasteeseen.)

Joissain A.inc:in papereissakin on "Hyperion, Delaware". Eli pikkumokia siellä ja täällä.

 

Amigisti
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 22.18:   
Siis voidaanko olettaa, ettei Hyperionin henkilökunta osaa englantia. Tässä on taas jotain pitkitystaktiikkaa ja lisäkiusantekoa ilmassa.

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 22.52:   
Mahdollisen satunnaisen kielitaito duunarin ja erilaisten sopimusten ja lakien kielivaatimukset ovat kaksi eri asiaa jo ihan käytännön syistä.

Minähän osaan "virallisesti" mm. ruotsia ns. virkamiestasolla. Tästä todistuksena opintosuoritteita välillä ala-aste - yliopisto.

Toimitappa minulle haaste ruotsiksi, tahi vaikka englanniksi vieraan kulttuurin kapulakielellä niin vähänkö päästään ihmettelemään lopputulemaa. Suomeksi, kiitos, moinen ettei tule väärinkäsityksiä (no oikeastihan en varmaan tajuaisi edes suomalaista kapulakieltä, siksi toimittaisin lappusen suomalaiselle lakimiehelle).

(Käytännössä ruotsini jää tasolle: jag heter rrebel ja samma på svenska med börjäret.)

Amigasoppaan tällaisilla ei tietty ole mitään vaatimuksia.

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 22.53:   
Hahahaa! kannatti editoida tekstiä "satunnaisen kielitaito duunarin" hahahaha... noh, ehkä tuo alleviivaa jotain.

 

Joanna
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 0.09:   
Ottaen huomioon että Hermans itse suostui tekemään ja allekirjoittamaan alkuperäisen sopimuksen englanniksi, eikä siitä tietäkseni koskaan ole ollut muun kielisiä käännöksiä osoittaa ainakin hänen (sopimusosapuolena) sopimuksen tekohetkellä luulleen osanneensa riittävästi englantia.

Tosin, eipä olisi ensimmäinen ihminen noissa kuvioissa joka luulee osaaansa vaikka mitä :)

 

Amigisti
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 1.17:   
Joanna: Tässä voisi miettiä vakavasti mielentilatutkimusta, eli onko oltu täydessä ymmärryksessä vaiko sitä vailla sopimusta allekirjoitettaessa ;) Eli aivofilmiä ja psykologisia testejä.

 

Frn
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 1.32:   
Sillähän ei ole mitään väliä, mitä kieliä haastettu osaa tai oletetaan osaavan. Konventio nimenomaan määrittää haastekieleksi nuo viralliset kielet, ainakin haastetun näin halutessa. Kannattaa muuten muistaa, jos joku ulkomaalainen haastaa käräjille, kaikki asiakirjat suomeksi tahi ruotsiksi. Ikivanha kettuilukonsti, toimii aina.

 

KimmoK
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 13.20:   
@Joanna

:O


Jos joku alkais piirtää komiikkasarjista Amigan ympäriltä johonkin päivälehteen niin matskua ois varmaan muutaman vuosikymmenen tarpeeseen.

 

Joanna
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 14.28:   
Frn: Ahaa, en ole kokeillut käytännössä mutta tuo pitänee paikkansa.

Käytännössä noin tulkinnanavaraisen tekstin kohdalla täytyy sopia joku kieli jonka nojalla päätökset tehdään, koska käännöksien teossa on aikamoinen riski virhetulkinnoille. Käsittääkseni tässä tapauksessa kieli on englanti.

Sitä olen yleisemmin miettinyt että mitä järkeä on yleensä tehdä kansainvälisiä sopimuksia jos osapuolia ei saada niitä noudattamaan.. Siis (ei niinkään täällä) on ollut keskustelua siitä että vaikka Ainc (esim) voittaisi tuon niin se ei käytännössä auttaisi asiaa koska USA:laisen tuomioistuimen päätös paljon liikuttaa hyperionia..

Toisaalta, kun katselee muuten maailman menoa niin näyttää siltä että pikkuhiljaa puolet maailmasta on alistettu jenkkilain alle. Useammasta maasta ollaan lähetetty sinne ihmisiä tuomittaviksi vaikkeivat koskaan ole eläessään olleet/toimineet USA:n alueella.. Viimeksi jonkun aussin juttu on kai juuri kesken..

 

Frn
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 16.46:   
Tuolla konventiolla yritetään varmistaa, että jokainen saisi oikeutta natiivikielellään ja myös siihen, ettei jälkeenpäin voisi valittaa tulkintavirheisiin nojaten. Mitään kieltä ei käsittääkseni tarvitse varsinaisesti valita, tekstiä kääntävät sujuvasti laillistetut kääntäjät, jotka vastaavat asiasisällön 1:1 vastaavuudesta.

Toki tätä voi käyttää ihan vaan asioiden hankaloittamiseen, mutta kannattaa muistaa, että artisti - yleensä hävinnyt osapuoli - maksaa kulut.

"Sitä olen yleisemmin miettinyt että mitä järkeä on yleensä tehdä kansainvälisiä sopimuksia jos osapuolia ei saada niitä noudattamaan.. Siis (ei niinkään täällä) on ollut keskustelua siitä että vaikka Ainc (esim) voittaisi tuon niin se ei käytännössä auttaisi asiaa koska USA:laisen tuomioistuimen päätös paljon liikuttaa hyperionia.."

Liikuttaa siten, että KV-sopimusten nojalla Belgian viranomaiset ovat todennäköisesti velvoitettuja olemaan toimeenpanoelin Washingtonin osavaltion tuomioistuimen päätökseen.

 

Ibe U
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 21.39:   
Vuosi sitten sain enkun kielisen 8 sivuisen vaitiolo sopimuksen, kieltäydyin allekirjoittamasta ja vaadin suomen kielellä. POsti toi yhden arkin mittaisen käännöksen ;)

Jenkkilässä varsinkin nuo sopimukset voivat velvoittaa asioita jotka suomessa ovat käytännössä laittomia, esim ammatin harjoittamista ei voi estää.

 

itix
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 22.39:   
"Jenkkilässä varsinkin nuo sopimukset voivat velvoittaa asioita jotka suomessa ovat käytännössä laittomia, esim ammatin harjoittamista ei voi estää.'

Missä mielessä ammatin harjoittamista ei voi estää? Sopimuksissa voi olla kilpailukielto (ei saa mennä toisen samalla toimialalla toimivan yrityksen palvelukseen).

 

Ibe U
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 23.11:   
Itix: Saat mennä ihan mihin vain töihin ja houkutella asiakkaat mukaan, kunhan et tee sitä entisen työnantajan ajalla.

Aikaisemmin oli työ soppari jossa oli kilpailukielto, muuta kun tein uuden, (emoyhtiöön)niin siinä ei enään ollut sitä, olivat kuulemma kokeilleet sen pitävyyttä oikeudessa.

Eli ammatin harjoittamista ei voi estää, oli kuulemma ollut peruste.

 

Ibe U
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 23.14:   
Sama suomessakin kokeiltuja jenkki juttuja, oli että kaikki ns. henkinen pääoma on työnantajan, eli teeppäs vapaa-ajallasi hitti ohjelma ja katso mitä työnantaja tekee, näin siis jenkkilässä. ;)

 

Ibe U
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 23.24:   
artikkeli aiheesta

http://www.rttl.fi/fi/index.php/liiton_arkki/11/226/

Erton sivuilta

Myöskään se, että työntekijä on tietyn alan yrityksessä töissä (esim. it-alan yritys), ei automaattisesti oikeuta tekemään kilpailukieltosopimusta. Kilpailukielto on yleensä perusteltua vain melko korkeassa asemassa olevilla työntekijöillä.

 

itix
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 9.32:   
Mielenkiintoista. Mulla on työsopimuksessa nimenomaan kilpailukielto, mutta se koskee ainoastaan jos vaihtaisin työpaikkaa toiseen saman toimialan yritykseen. Sen lisäksi sopimuksessa lukee että voin vaatia työnantajalta korvauksia (korkeintaan 70% palkasta) jos kilpailukiellosta aiheutuu taloudellista haittaa.

Samaten soppariin kuuluu myös tuo pykälä ns. henkisestä pääomasta, mutta ymmärtääkseni se koskee vain työaikana tehtyjä keksintöjä. Kilpailukielto työsopimuksessa kuitenkin jo osaltaan vaikuttaa tuossa.

 

Ibe U
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 10.24:   
Jos et oo johtoryhmässä voit haistatella P* t kilpailukiellolle.

 

Jupp3
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 11.04:   
>Jos et oo johtoryhmässä voit haistatella P* t kilpailukiellolle.

Vaikka perustetta oikeuden eteen menemiseen ei olisi, saattaa kilpailukiellon noudattamatta jättäminen vaikuttaa huomattavasti esim. työsuhteen pituuteen.

 

Pete
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 11.08:   
No ei se ny ihan niinkään mene...

"Yleensä kilpailukielto on sallittu, jos työntekijän työtehtävät liittyvät tuotekehitys-, tutkimus tai muuhun vastaavaan toimintaan ja työnantajalla on sellaista tietoa ja osaamista, jota kilpailijoilla ei yleisesti ole."

Eli jos olet vaikka ihan perus inssi ja suunnittelemassa uusia tuotteita, niin tuo kohta kyllä torppaa kilpailijalle siirtymisen.

 

itix
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 12.03:   
Noin sen päättelinkin, sillä olen nimenomaan tuotekehityksessä.

 

Frn
Perjantaina, 11. toukokuuta, 2007 - klo 13.57:   
Työsopimuksen voimassaolioaikana kilpailevan työn tekeminen katsotaan yleensä lojaalisuusvelvoitteen rikkomiseksi, eikä se ainakaan luottamusta kasvata. Jos aikoo harrastaa sivutöitä, kannattaa ehdottomasti neuvotella sivutoimilupa työnantajan kanssa. Jos ilmoittamattomista sivutöistä "narahtaa", antaa tämä vähintäänkin epäilyttävän kuvan työnantajan silmissä, vaikkei se välttämättä laitonta olisikaan.

Sen sijaan työsuhteen päätyttyä jatkuva kilpailukielto, varsinkin kompensoimaton, on Suomessa lähes järjestään kohtuuton, void ja null. Todella harvalla on hallussaan mitään oikeita salaisuuksia, vaikka työnantaja näin saattaakin uskotella.

 

Ibe U
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 0.10:   
Yleisesti ottaen työnantajat ovat paremmin perillä oikeuksistaan ja voivat luottaa siihen että työntekijät eivät tiedä oikeuksistaan näissä asioissa.

Oikeudessa mitattuna työntekijä voitaa aikalailla aina.

 

Piru
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 0.48:   

Quote:

I really would prefer that we come up with a 'solution' that we can both be happy with and get it done quickly so that we can make an announcement in Italy that will really shake up Bill Buck!



- Bill McEwen

amigadecmcewenshow_case_doc.pdf sivu 6.

 

Joanna
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 1.06:   
Uutta materiaalia taasen... Ainakin Aincillä on lakimies joka jaksaa syyltää paperia pihalle kiitettävää tahtia (ja tuntuisi osaavan viittaamisen jalon taidon).

Tuo liitteenä oleva sähköposti on yksinäänkin aika huvittava kokemus.. Tiedä sitten mitä olisi jos näkisi koko komean kirjeenvaihdon vudesta 2001 tähän päivään. Luultavasti sieltä irtoaisi aika paljon mielenkiintoista sälää.

Mutta.. yhdessä kohtaa McEwen oli oikeassa..
"I think that this is getting rather silly."
Tosin minusta tuntuu että hän vähätteli :)

 

Piru
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 1.52:   
amigaresponsemotexpdiscoveryshow_case_doc.pdf - lakia sen enempää tuntematta nuo argumentit ovat aika pätevän oloisia...

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 10.51:   
@Ibe U
"Yleisesti ottaen työnantajat ovat paremmin perillä oikeuksistaan ja voivat luottaa siihen että työntekijät eivät tiedä oikeuksistaan näissä asioissa.

Oikeudessa mitattuna työntekijä voitaa aikalailla aina."

Lähes aina häviäjä on työntekijä. Ihan muutama prosentti voittaa keissinsä.

 

Jupp3
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 17.05:   
>>Oikeudessa mitattuna työntekijä voitaa aikalailla aina.

>Lähes aina häviäjä on työntekijä. Ihan muutama prosentti voittaa keissinsä.

Kumpiahan noista uutisoidaan enemmän :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: