Jaksatteko uskoa OS4:n tulevaisuuteen?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 asti » Jaksatteko uskoa OS4:n tulevaisuuteen? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 16.35:   
Jännä kyllä, vuosi pari sitten olisin ajatellut että MorphOS:llä nyt ei ainakaan ole mitään tulevaisuutta. Nykyisessä tilanteessa on vaikea ajatella mitä tulevaisuutta OS4:llä on, kun emoyhtiö on niin surkeassa jamassa. Genesi sen kun porskuttelee eteenpäin ja tarjoaa vahvan kodin MorphOS:lle. Vaikka MorphOS:n menestyminen tuntuu silti aika mahdottomalta ajatukselta isossa kaavassa, OS4 tuntuu pikkuhiljaa vielä toivottomalta. OS4:n takana on piskuinen Hyperion, jolla ei ole suuria resursseja, ja Eyetech joka on riippuvainen muiden hardiksesta. Amiga Inc. on tällä hetkellä non-player.

Uskon että OS4 ilmestyy, ei siinä mitään. Loppuvuodesta, AmigaOnelle varmaan menee ensi vuoden puolelle... optimisitisoi Hermans mitä vaan, tältä se näyttää. Joten, miten näette OS4:n tulevaisuuden 4.0:n julkaisun jälkeen? Uskotteko että AmigaOnella on tulevaisuutta? Eteneekö käyttöjärjestelmän kehitystyö riittävää tahtia 4.0:n julkaisun jälkeen? Mitä jos Amiga Inc. menee nurin ja nimi päätyy muualle, sen täytyy vaikuttaa vaikka Hyperionin sopimus pitäisikin?

Keskustelua...?

Amiga Inc.:n osalta uskon että ne voi pelastaa enää se, että Microsoftilta oikeasti tulee se kauan odotettu "iso shekki" pelipaketteihin liittyen - ennenkuin oikeusjutut ja velkojat lopullisesti musertavat firman viimeisetkin rippeet. Se on toki mahdollista, alkaa vain tuntua joka kuukauden jälkeen epätodennäköisemmältä...

Ei oikein jaksanut McEwenkään hirveän innokkaalta kuulostaa, vaikka taisi yrittää.

 

Tuomo Möller
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 20.05:   
janne: Mielestäni olisi kaikille parempi että Amiga Inc kaatuisi ja nimen ottaisi jokin vakavammin otettava taho.

AmigaOne tilanne on myöskin varsin toivoton ja on vaikea uskoa sen tulevaisuuteen. Itse joskus harkitsin AmigaOnen hankintaa, mutta hinta/laatu suhde ei valitettavasti ole kohdallaan eikä tänä päivänä tulisi mieleenkään moista ostaa.

 

JPQ
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 22.58:   
Mulla ei edes ole varaa ostaa AmigaOnea koska laatulisukkeiden kanssa sain hinnaksi 1700euroa. Huom. eipä muuta ongelmaa mutta tuo saatu kone kohtuuttoman hidas nyky Maceihin ja x86 Linux boxeihin nähden.:(
PS. Kunnon Amigan omistajaa kaivaten melkein Commodorekin oli parempi.:(
PPS. Tiedän että tämä ties kuinka mones kerta että sanon tämän.

 

Markus
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 23.16:   
Soisin uuden sukupolven AmigaOS:n menestyvän. Mutta näillä näkymin se toimii vain AmigaOnessa ja kuten on jo todettu, kyseinen kone on kallis. Liian kallis. Suurimmat fanit, joilla on "ylimääräistä" rahaa ostavat kuitenkin koneen välittämättä Amiga Inc.:n huonosta taloudellisesta jamasta. Osa (monet?) kuitenkin jättävät koneen ostamatta kalliin hinnan lisäksi myös Amiga Inc.:n huonon tilanteen vuoksi pelätessään ostavansa "kuolleen koneen".

En tiedä paljonko löytyy classic Amigan omistajia, joilla on PPC-kiihdytin ja jotka ostavat OS4:n tähän koneeseensa.

Täytyisi löytyä rohkeita ja rahakkaita faneja, jotka ostaisivat AmigaOneja, jotta Eyetechille kertyisi killinkejä kassaan, joilla saisi kehityskustannuksia katettua ja kenties sitten myöhemmin AmigaOnen hintaa voisi laskea inhimillisemmälle tasolle.

Kyllähn noita AmigaOneja varmaan kaupaksi menisi, jos hinta olisi "oikea", ja sitä myöten AmigaOS4 löytäisi tiensä uusiin koteihin. Taitaa käytännössä olla mahdotonta saada AmigaOnen hintaa Pegasosta alemmaksi. Kun se saataisiin edes sellaiseksi, että se ei olisi merkittävästi Pegasosta kalliimpi, niin asiakkaita saattaisi löytyä.

Mainitsinkin jo tuon Amiga Inc.:n tilanteen yhtenä tekijänä, mikä vaikuttaa AmigaOnen ostamiseen. Jos siellä tapahtuisi jotain merkittävää parannusta, niin ihmisten suhtautuminen firmaan ja siten mahdollisesti koko Amiga-brandiin muuttuisi taas positiivisemmaksi ja Amiga-tuotteet kiinnostaisivat enemmän.

On jotenkin surullista nähdä, että vuosia Amiga-brandille lojaalit fanit alkavat vihaamaan firmaa, jonka olisi tarkoitus tuoda Amiga takaisin. Moniko on vielä ylpeä Amigan omistaja?

 

Markus
Lauantaina, 19. heinäkuuta, 2003 - klo 23.28:   
Korjataanpas tuota toista virkettäni, kirjoitin, että OS4 toimisi vain AmigaOnessa, mutta toimiihan se toki PPC-classicissa, kuten toteankin tuossa yllä myöhemmin.

 

JPQ
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 0.16:   
Markus: lisukkeiden kanssa max. hinta amigaonelle pitäisi olla 1200euroa minusta siis laadukkaiden lisukkeiden eli CDRW asema on Plextor tms. ei mikään halpis merkki.

 

Joanna
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 2.08:   
Markus.. On eri asia inhota AmigaInc:iä kuin Amigaa.. siis siinä on selvä ero. Amiga on jotain ihan muuta kuin nykyinen (ohimenevä) nimen omistaja.

Tuon CSPPC ja BPPC osalta OS4 myyntilukuihin tulee vielä vaikuttamaan Genesin lupaus (oletan että se toteutetaan myös) siitä että Classix-Mos tulee jakoon ilmaisena ohjelmana...

A-one hintataso on.. no sanotaan että aika on ajannut pahasti ohitse.. se mikä oli ok vuosi/pari sitten ei ole enää. Ja noissa hinnoissa näkyy valmistustahojen halu rahastaa jäljelläolevilla faneilla..

 

itix
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 3.37:   
Mahdollisesti AmigaOS 4.0 on lajinsa viimeinen. Hyperion tuo 4.0:n ulos sitten aikanaan kävi miten kävi, mutta päivitysten tekeminen voi käydä helposti kannattamattomaksi. Jos maailmassa olisi vaikka 15000 OS4 käyttäjää niin se on aivan liian vähän Hyperionille päivitysten tekemiseen. Koodaaminen on kallista käsityötä ja OS-päivitykset eivät varmasti tuota tarpeeksi.

AmigaOnen hinnoitteluun Eyetechillä tuskin on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa. Lisenssimaksut Amiga Incille, lisenssimaksut MAI:lle, lisenssimaksut Hyperionille... Ja ehkäpä A1 emolevy on kalliimpi valmistaa kuin Pegasos-emolevy... Ei siinä liikaa jää pelivaraa.

Ainoa oljenkorsi tässä on että Eyetech pystyy myymään sen verran hardwarea (AmigaOnea tai sitten jotain muuta) että pystyy rahoittamaan Hyperionia.

Ja MOS ei itsekään ole mikään iso tekijä mutta Genesi myy hardista ja rahoittaa käyttöjärjestelmää. Tulevaisuudessa Eyetechin ja Hyperionin täytyy tehdä samoin. Ellei sitten Amiga Inc. myy 2 miljoonaa DE-peliä yhdessä yössä.

 

Markus
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 10.28:   
Joanna, kyllä, on eriasia inhota Amiga Inc.:iä ja Amigaa. Omalla kohdallani vain on käynyt hieman niin, että väkisinkin Amiga Inc.:iin liittyvät tuntemukset ovat vaikuttaneet myös siihen, mitä tunnen yleisesti Amigaa kohtaan. Sinänsä harmi kun esim. classic Amiga ei ole Amiga Inc.:n tuote. En osaa sanoa, onko muiden kohdalla käynyt syntynyt tällaista psykologista reaktiota, että tuntemukset ylisesti koko Amiga-brandia kohtaan olisivat tahrautuneet Amiga Inc.:iin liittyvien tunteiden myötä. Toki kohdallani on kuitenkin eroa siinä, mitä tunnen yleisesti Amigaa ja Amiga Inc.:iä kohtaan.

 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 17.18:   
Markus: Tiedän tunteen - se on tosi valitettavaa. Monella tapaa pidän Pegasoksesta paljon enemmän kuin Amigasta juuri tästä syystä. Todella turhauttava tunne. Onneksi se nyt ei sentään ole toivottavasti vaikuttanut liiemmin hyviin muistoihin 80-luvun puolelta ja 90-luvun alusta!

 

Jon
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.04:   
Kaikki puhuu vaan Eyetechistä ja AI:stä...entä pienet jälleenmyyjät, joille pitäisi saada vähän katettakin myydyistä tuotteista? Käsittääkseni Pegasokset lähtivät maailmalle kunnon tappiolla - en tietenkään halua kritisoida Genesiä heidän avosydämisestä toiminnastaan, mutta pitää huomioida miten erilaiselta pohjalta liiketoiminta lähtee.

 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.13:   
Olisiko Amiga saanut shekkinsä? :-)

linkki

 

Janne
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.13:   
Jon: Genesin mukaan Pegasosta ei myydä tappiolla. Se maksaa enemmän ostajalle kuin sen osat ja kokoaminen. Sen sijaan R&D ja muut kustannukset - katetta siihen ei taida pahemmin jäädä!

 

Markus
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.38:   
Olen muuten itseasiassa hieman säälinyt näitä pieniä jälleenmyyjiä. Tämä onkin yksi elementti lisää tässä.

 

Markus
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.41:   
Jos ne t-paidat nyt sitten todella pian tulevat (viittaan Jannen linkkiin), niin sopisikohan tähän C-3PO:n jossain episodissa R2-D2:lle sanoma repliikki: "En epäillyt hetkeäkään." (tms.) :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 20. heinäkuuta, 2003 - klo 23.57:   
Jon: usko pois.. ei se tuollaisissa määrissä ole NIIN kallista tehdä laitteita. En nyt voi väittää että noilla rikastuisikaan mutta kannattaa muistaa että heillä on paljon vähemmän välikäsiä ja välistävetäjiä kuin Amiga.onessa..

Markus: näkisi vielä A) paitojen toimituksen, B) kuka ne on maksanut.. Mutta hyvä jos edes nyt joku saa ne aikaan.

 

itix
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 1.17:   
Epäilen. Joku yrittää leikkiä Amiga Incin kustannuksella.

Ja mikään ei muuten todista että paidat olisivat menossa Amiga Inc.:lle (Amiga kun voi tarkoittaa muutakin kuin tietokonetta...). Joten jäitä hattuun.

 

itix
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 1.41:   
Oikeastaan on todella tyhmää alkaa hehkuttaa t-paidoista ennen kuin on edes varma että ne menevät kyseiselle firmalle. Tai jospa Amiga Inc halusikin järjestää yllätyksen? Eipä tainnut tulla mieleen (jos oli aikomuskaan).

 

JPQ
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 5.11:   
itix: no niin voi tarkoittaa esim. Amiga CD32 konsolia ja tyttöystävää muita en keksi...:)

 

KimmoK
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 13.21:   
Katsoin avoimin mielin tulevaisuuteen: Saattaa se AOS4 sieltä tullakin ja saattaa sen tulevaisuus olla supermenestys edellisiin 10 vuoteen verrattuna.

(ja voi olla ettei ole mutta kuitenkin)

Hinta ei ole oleellinen tekijä, mutta toivottavasti se on halvenpi kuin mitä A4000 ilman kovalevyä, muistia yms. oli.
(siis alle 2300e)

Aina niitä huonompia/muita tietokoneita on ollut halvemmalla saatavana ja niin tulee olemaan myös jatkossa.


Samalla, entistäkin varmenpaa on että laitan myös kilpailijan Amigamaisen tuotteen.

 

tomppa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 16.02:   
Aikoinaan allekirjoittaneella tuo kiinnostus tietokoneisiin lopahti Commodoren keikahduksen aikoihin, silloiset "vaihtoehdot" kun oli mitä oli... Nyt kun pari vuotta sitten satuin huomaamaan että "perkele, sehän elää vielä!" innostuin tosissani seuraamaan tilannetta. No joo, ainakin kiinnostus tietokoneisiin heräsi taas ja hauskaa on ollut, mutta usko OS4:ään alkaa olla vähissä. Vaikka eipä sitä rahaakaan kovin äkkiä löytyisi :-( Lähinnä ajattelin jossain vaiheessa viritellä classicciani timmimpään kuntoon, ihan harrasteena. On se vaan kiva vehje :-)

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.04:   
tomppa: Älä luovu toivosta vielä sillä OS4 etenee tälläkin hetkellä huolimatta siitä mitä jotkut sanovat.

 

Janne
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.43:   
Jontsa: No tuskin täällä on kenelläkään kysymystä siitä etteikö OS4 ilmestyisi. Hyperionin historia ja jo esitelty edistys puoltaa sitä, vaikka aikataulusta nyt ei mitään voi sanoa. Suurempi kysymys on: Mitä sen jälkeen? Mikä on tulevaisuus?

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 18.05:   
Janne: Mitä olen kuunnellut, niin Hyperionilla on hyvin suunnitelmia seuraaville versioille käyttiksestä ja eyetechillä raudalle. Eivät vain puhu niistä paljoa.
Tuskin Hyperion/Eyetech/amiga/what ever kehitä mitään siltä pohjalta että "Tehdään nyt tämä ja mietitään jatkoa vasta sitten" :)

 

Janne
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 18.14:   
Jontsa: Suunnitelmia, varmasti. Eyetech pallottelee AmigaOneLiteä alkuvuodelle AmigaOne-listalla olleen Alanin kommentin mukaan. Muitakin kai harkitsevat. Mutta AmigaOne on todella kallis. Kuinka hyviä MAIn piirit ovat ja mikä on niiden tulevaisuus? Milloin tulee Articialle seuraaja? Se on jo nyt Marvellin nykyisiä vastaavia jäljessä. Hardispuoli jo yksinään näyttää vähän orvolta minun silmissäni. AmigaOne ei vakuuta. Eyetech ei voi itse tehdä uusia laitteita vaan ovat MAIn armoilla ainakin tällä hetkellä.

Sitten on kysymys softakehityksestä. Uskon että Hyperionilla on suunnitelmia 4.1:lle, 4.2:lle, ja voisin jopa kuvitella että vähintään toinen niistä ilmestyy. Mutta mitä jos Amiga Inc. ei tokene? Tai jää nykyiseen tilanteeseensa todella pitkäksi aikaa? Hyperionko platformia vie eteenpäin? Millä rahalla? Nytkin OS4:sta on tehnyt paljon vapaaehtoiset (toki muutama palkattu ydinhenkilökin).

Virallisen Amigan tulevaisuus vain näyttää niin epävarmalta ja pilviseltä, eikä nykyinen hardistilanne vaikuuta ja OS4:nkin julkaisu on vielä kuukausien päässä AmigaOnen osalta ainakin... Minun on jotenkin vaikea uskoa että tässä on edellytyksiä edes sitä vähää mitä Genesillä on (elleivät hekin kompastu siihen etteivät saa hardisratkaisujaan valmiiksi).

 

Tero
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 18.25:   
Niin Genesis puhuu jp Pegasos-III:sta vaikei edes Pegasos-II:a ole saatu valmiiksi puheista huolimatta, eikä edes Pegasos-I ole ollut bugiton....

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.03:   
Janne:
AmigaONE tuntuu kalliilta. Mutta kun muistaa mitä maksoi CyberStormista (+cvppc:stä), niin pistää asioita perspektiiviin. Lisäksi AmigaOnen hintaan on laskettu voittoakin kaikille jotka ovat siinä mukana. Pegasoksesta on taas vaikea sanoa tehdäänkö sillä voittoa ja jälleenmyyjät eivät ainakaan tee voittoa.
Amiga-rauta on ollut aina kalliimpaa kun vrt x86 rautaan, mutta tuskin kukaan on Amiga-harrastaja sen tähden että se olisi halvempaa :)

Ja MAI:n piireille on seuraajia, mutta ollaanpa niistä hys hys.

Hyvin se hyperion on tähänkin mennessä vienyt käyttistä eteenpäin joten miksi ei jatkossakin. Jos epäilet että rahat loppuvat, niin tuskin Hyperion tekee töitä persnetolla.

Kyllähän Amigan ja muiden "alternative" ratkaisujen tulevaisuus on ollut jo pitkään epävarmaa windowsin valloittamassa maassa, mutta so what. Itse käytän vieläkin onnellisesti Amigaa sekä Pegasosta. Molemmat ovat "työkoneita" ja jatkuvassa käytössä. Pari suniakin löytyy ja yksi pc linuxilla, mutta näitä ei tule käytettyä niinkään paljoa. AmigaOS ja MorphOS ovat vaan mukavampia käyttää.


Suunnitelmia löytyy, mutta ne ovat varovaisia eikä kukaan voi odottaa että tästä noustaan raketin lailla. Pikku hiljaa.
Monilla on näköjään kärsivällisyys jo mennyt ja monella se on juuri loppumassa joten on vaikea sanoa "Olkaa kärsivällisiä" :) Asiat etenee niin nopeasti kuin se on mahdollista. Me voimme auttaa asiaa pitämällä Amiga-yhteisöä kasassa ja tarjoamalla teknistä tukea niille jotka ovat kiinnostuneita Amigasta/Pegasoksesta. Se että surkutellaan koko ajan epävarmaa tulevaisuutta tai haukutaan leiristä toiseen tuskin auttaa.

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.12:   
> jälleenmyyjät eivät ainakaan tee voittoa.>

Mihin perustat arviosi?

 

Tero
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.27:   
Piru: Hyvä esimerkki vastaavasta hinnottelusta on PC-myynti. Eihän kaikki pikkuruiset PC jälleenmyyjätkään nykyään pahemmin PC-raudalla tienaa, suurinosa katteesta taitaa tulla kaikista tuki- ja huoltopalveluista jne. Saati sitten se, että Pegasosta myydään jollain 299-499Eurolla. Pegasoksen kohdalla kustannukset konetta kohden on varmasti suuremmat, kuin PC:n kohdalla. Jos pienet PC-jälleenmyyjätkin keikkuu kannattavuuden rajoilla, niin ei siitä Pegasoksen myynnistä kyllä jälleenmyyjille juuri mitään voi jäädä käteen.

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.32:   
Tero: Mutta Jontsan väite etteivät jälleenmyyjät tee voittoa laisinkaan Pegasoksen myynnistä on vaikea uskoa.

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.34:   
Tero: Good point. Voiko $299 hinnalla tehdä voittoa :)

Mutta olikos tuossa kampanjassa edes välikäsiä? Muistaisin nähneeni Genesin nimen kuitissa. Piru?

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.39:   
Toisaalta loppukäyttäjänä minun ei pitäisi välittää paljonko voittoa valmistaja tekee. Ei minulla ole mitään edullista rautaa vastaan :)
Pegasos oli ihan must hankinta kun hinta oli noinkin alhaalla.

AmigaONE on myös ostoslistalla, mutta se saa odottaa kunnes on pari muuta isoa kuluerää hoidettu.

 

Joanna
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.07:   
Rehellinen ja raaka totuus on ettei kukaan elä jollain viiden tai kymmenen koneen vuosimyynnillä vaikka niiden myyntikate olisi mitä. Eli tähänkin maahan pitäisi saada uppoamaan vähintään satoja (mieleellään useita tuhansia) koneita vuodessa että olisi mahdollisuuksia esim mainostaa ja hoitaa huolto yms., eikä se todellakaan onnistu jollain Eyetech hinnoittelulla. Niinpaljoa fanaatikkoja EI yksinkertaisesti ole.

Toinen vaihtoehto on hyväksyä että konetta kohti jää kaikille vähemmän käteen mutta samalla avata hyvä mahdollisuus (toisten käyhttöjärjestelmien + asiallisten hintojen kautta)merkittäviin määriin.

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.20:   
No totta, ei tuolla todellakaan isoja voittoja tehdä, mutta se etteivät jälleenmyyjät saisi laisinkaan voittoa, sitä en purematta niele.

Jontsa: Tuo $299 diili oli suoraan Genesiltä.

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.23:   
Piru: Okei. I stand corrected tai seison korjattuna Suomeksi.
Entä onko jälleenmyyjien kautta myyty sitten montako Pegasosta?

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.24:   
Joanna: Jees. Ja uskon että Eyetechillä, Genesillä ja muilla on suunnitelmansa miten yrittävät myydä mahdollisimman monta emoa ja miten sama jatkuisi. Vaikkei se olekaan ihan päivänselvää ainakaan minulle :)
Rikkaaksi sillä ei tulla ainakaan tässä vaiheessa mutta pikku hiljaa toivottavasti.

 

Egumies
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.44:   
Olen Jontsan kanssa samaa mieltä. Tappelemalla ei asiat parane korkeintaan pahenee. Toki mielipiteitä on ja tulee ollakin, mutta mudan heitolla ja vasta vittuilulla ei saada kuin kasa kettuuntuneita amigistejä ja epätoivon partaalla linuxiin siirtyviä alottelijoita.

 

Amigisti
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.48:   
IMHO: AmigaOS 4.0:lla "ei varsinaisesti tee mitään". Kyseinen käyttis vie Amigan PPC-aikaan ja vasta sen jälkeen käyttikseen voidaan saada aikaan jotakin elämää suurempaa. Kaikki tämä riippuu siitä paljonko 4.0 myy.

Ja kun otetaan huomioon, kuinka vaikeata hyvin PR:n, designin ja markkinoinnin hoitaneella Applellä on ollut, niin en voi mitään ruusuista tulevaisuutta AmigaOS:lle luvata.

Uusi Intentin versio integroituna AmigaOS:ään kuulostaa kylläkin mielenkiintoiselta. Mutta tarvittaisiin yhteistyökumppaneita jotka haluavat noita hyödyntää.

Muistanko väärin, kun joskus Hyperion kertoi ettei haluaisi kehittää AmigaOS:ää enää 4.0:n jälkeen. Kehittelyä ovatkin tehneet Amiga-ohjelmoijat ympäri maailman. Niistä tosin ei paljoa ole puhuttu viime aikoina.

 

Jontsa
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 21.02:   
Amigisti: No on siinä os4.0:ssä muutakin kuin pelkästään porttaus PPC:lle. Mutta olet oikeassa että mitään isoja ulospäin näkyviä muutoksia siinä ei ole.

Toinen Friedenin veljistä sanoi kerran että haluaisi tehdä mieluummin uusia pelejä.

 

Amigisti
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 23.55:   
Niin, onhan Amiga OS 4.0:ssa esim. TCP/IP, uusi kerneli, yms. Mutta silti se on vain nykyaikaan saatettu käyttisalusta uusille ominaisuuksille mitkä ovat vasta tulossa.

Suuri kysymysmerkki on rahoitus, että mistä se saadaan jotta Generation 2 Amiga olisi mahdolinen. Se on uskomatonta, jos joku tekee sen hyväntekeväisyysprojektina pelkästä rakkaudesta Amigaan ;)

 

Joanna
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 2.29:   
Amigisti: Rakkaus ja hulluus on joskus varsin liki toisiaan ja menevät intohimossa päällekkäinkin. Sitten että mistä on oikeasti kyse onkin jo vaikeampi tietää ulkopuolisen.

Ehkä yksi mahdollinen syy miksei ihmisistä juuri kuule paljon AmigaOS4 ympärillä on se että ohjelmia kehittävä väki vaihtaa koneitaan Pegsoksiin odotellessa OS4 valmistumista. Ei ole montaa aikaa kun juttelin yhden Amigaone omistajan kanssa joka oli nostanut sen emon pois kotelosta ja laittanut Pegasos-1 tilalle pästäkseen tekemään laitteilla jotain.

Toinen on tietty se että on kokolailla mahdotonta edes projektoida mitään käyttöjärjestelmälle jonka valmistumisaikaa tai lopullista sisältöä ja toimivuutta ei edes vielä tiedä. Vallankaan jos edes kuvittelee tekevänsä koodaamista ansaitsemismielessä. Harrastaja / vapaa-aikakooderi voi touhuta vaikka minkä parissa, mutta...

 

itix
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 3.24:   
Joanna: Hih, ainakin eräs "PhreeBoardin" saaneista teki niin että otti AmigaOnen pois ja vaihtoi Pegasoksen tilalle. Ainakin siksi aikaa että OS4 ilmestyy. Liekö sama?

Mutta ainakaan softamyynnillä OS4:sen tulevaisuutta ei rakenneta. OS4 ei tule myymään niin paljon että Hyperion saisi omansa takaisin. Saati sitten että alkaisi tekemään päivityksiä. Rahoittaja tarvitaan.

CSPPC:stä Ralph Schmidt muuten mainitsi aivan hiljattain että se oli aivan liian halpa sen kustannuksiin verraten...

 

Jontsa
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 7.36:   
Joanna: Käyttiksen sisältö on se mitä näkyy feature-listassa kotisivuilla ja toimii mainiosti ainakin minulla ;)

itix: Sanot tuon kuin se olisi ihan selvä juttu eikä edes kannata ostaa Amigaa/Pegasosta. Ei se tulevaisuus helpolta näytä eikä suuria voittoja tehdä tässä vaiheessa, mutta älä tuomitse kavereita yrittämisestä.

 

Jon
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 10.25:   
Amigisti: muistat väärin. Hyperion ei haluaisi olla mukana enää tekemässä Amiga OS 5:sta, mutta kyllä he 4:sta kehittävät jos ei taivas tipu niskaan. Nythän on tilanne niin, että osa myöhempiin (4.x) kaavailluista ominaisuuksista tuleekin 4.0:aan, mutta paljon tietenkin jää vie korjattavaksi, esim. tulostussysteemi, Workbench jne.

---

Henkilökohtaisesti olisin jättänyt BPPC-turbon ostamatta ja ostanut 060:n vuosia sitten, jos olisin tiennyt miten vähän käyttöä sille on vuosien aikana. Oli se vaan niin kallis (ja muistit!)

 

JPQ
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 11.41:   
Jon: hinta syistä en ole itse koskaa PPC turboa ostanut en ole psljon käyttöä sille löytänyt.
Toimikohan OS4:sen BPPC versio myös vanhoilla laajenus korteilla kuten CV/643d?

 

Jontsa
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 11.54:   
JPQ: En näkisi miksi ei toimisi jos vain Picasso96 tukee sitä.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 11.59:   
Näyttää olevan yksi pullonkaula OS4:ssa sama kuin MorphOS:ssakin: äänipuoli.

SoundStudion postituslistalla tekijä mainitsi että midi+muut roippeet tulevat vasta OS4.1:n jotenka SoundStudion kehitys on hieman hankalaa. Itse en ole saanut MorphOS:lla toimimaan MIDIä, tosin enpä liian kauan jaksanut sen kanssa tapellakaan.

 

KimmoK
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 12.09:   
@JPQ

About kaikkien picasso96 yhteensopivien korttien kait pitäisi toimia, mutta en löytänyt mustaa valkoisella asian vahvistukseksi.

Aika näyttää.

 

JPQ
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 14.17:   
Jontsa: kuten näkyy tästäkin niin se tukee.

 

Janne
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 15.02:   
Bill Buck on sanonut että Pegasoksesta jää jälleemyyjillekin tilaa tehdä katteensa. Voisin kuvitella että kate on suhteessa ihan OK, mutta ongelma tietysti on että halvan tuotteen suhteellinen kate on pienempi kuin kalliin tuotteen. Toisaalta halpoja tuotteita voisi mennä kaupaksi enemmän, mutta siitä ei ole iloa niin kauan kun saatavuus pysyy pienenä.


Jontsa:
>Me voimme auttaa asiaa pitämällä Amiga-yhteisöä
>kasassa ja tarjoamalla teknistä tukea niille
>jotka ovat kiinnostuneita Amigasta/Pegasoksesta.
>Se että surkutellaan koko ajan epävarmaa
>tulevaisuutta tai haukutaan leiristä toiseen
>tuskin auttaa.

Pointti tuossakin, mutta erottaisin ensinnäkin yhteisöllisen auttamisen ja tulevaisuuteen tähtäävän sellaisen. Ensinnäkin tottakai me täällä autamme toisiamme nykypulmissa, sehän on selvä. Mutta mitä tulevaisuuteen tulee, on toki tärkeää että ihmisillä on syytä uskoa johonkin päämäärään, jos panevat rahojaan ja aikaansa jonkin asian edistämiseen. Siksi siitä on kai hyvä myös keskustella - että jokaisella on mahdollisuus tehdä monipuolisiin näkemyksiin perustuvia johtopäätöksiään.

Genesi kaipaisi tällä hetkellä selvästi sitä, että Pegasos saataisiin massatuotantoon. Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa ihan oiketetusti epävarmalta. MorphOS porskuttaa tasaisesti eteenpäin ja kerää tekijöitä ympärilleen, joten se on siellä päässä pienempi murhe. Jos saavat tuhansia Pegasos II:tä pian markkinoille, niin luottamus Genesin kykyyn tuottaa suuria määriä laaturautaa saa aimo annoksen lisävauhtia. Tällä hetkellä Teronkin esittämä skeptisismi on ihan oikeutettua. Monet sanovat että Articia on se ongelma (muutkin kuin Genesi, mm. ilmeisesti Tratech), mutta kunnes näemme Genesin toimittavan toimivan jonkin muun ratkaisun, se vain lisää epävarmuutta. Muuten Genesin tulevaisuudensuunnitelmat tekee järkeä...

Amiga-leirin puolella näen suurimpana uhkana tällä hetkellä selvän johtotähden puuttumisen. Ollaan Amiga Inc.:n roadmapista mitä mieltä tahansa, ainakin heillä oli sellainen. Nyt tuntuu kovin epävarmalta voiko Amiga Inc. palauttaa missä määrin tuota johtorooliaan ja saavuttaa visioitaan. Ja mikä on OS4:n rooli tässä kaikessa, mikä on sen tulevaisuus - Hyperionin tai Amiga Inc.:n, jomman kumman, kumman (?), johtamana. Suuri ongelma on tietysti myös se, että OS4 tuntuu kestävän ja kestävän.

Toinen Amiga-leirin ongelma minun mielessäni on hardware. Genesistä voi uskoa tiettyä joustavuutta sattuneista syistä, ja hinnoittelu on agressiivista, mutta samaa ei voi sanoa AmigaOnesta. Roadmappi toistaiseksi kuulostaa lähinnä vaisulta, kone on todella kallis ja on vaikea nähdä miten se voisi menestyä pitkässä juoksussa. Articia-P:stä ei ole vielä oikein tietoa milloin se tulee ja S alkaa olla jo aika vanha. Huhut Artician bugisuudesta vain lisäävät soppaa, samoin Eyetechin vaikeudet toimittaa edes niitä arvaten pieniä konemääriä joita on tilattu. Eyetechillä kun ei edes ole samaa tekosyytä kuin Genesillä. He vain eivät ole saaneet tarpeeksi osia haalittua. Miten tulevaisuudessa? Missä on Pegasos II:n ja III:n kaltaiset ominaisuudet?

Amiga-leirin suoritus on juuri nyt niin törkeän sekalainen, että siihen on vaikea järkevästi uskoa. Genesillä on energiaa ihan eri tavalla, vaikka suuri ylämäki on heilläkin edessään - molemmilla on. Amigan vahvuus on tunnettu brändi, mutta riittääkö se polkemaan sitä mäkeä...

 

Jontsa
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 16.03:   
Janne: Onhan se näinkin. Tulevaisuus on epävarmaa mutta muutokset eivät tapahdu nopeasti.
Mainitsemasi selkeät roadmapit voisivat auttaa ja antaisi ihmisille uskoa, mutta toisaalta ihmiset taas pettyvät helposti jos roadmap ei toteudukaan tarkalleen ja näin saadaan lisää aihetta mollaamiseen.

Ikävä kyllä monessa paikkaa kun haet neuvoa, löydät sarkastista kommenttia firmasta x tai loan heittoa puoliksi tuulesta temmatusta aiheesta. Ei anna hyvää kuvaa sellaisella joka olisi kiinnostunut amigasta vaikka ihan harrastelu mielessä.

Huhut Artician bugisuudesta taas ovat juuri sitä eli huhuja.

 

Janne
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 16.13:   
>Huhut Artician bugisuudesta taas ovat juuri
>sitä eli huhuja.

No, ovat ne enemmän kuin huhuja. Ne ovat väite asiantuntevalta taholta. Toinen asiantunteva taho väittää että tieto on väärä. Molemmilla voi olla motiivi johtaa harhaan, molemmat voivat myös erehtyä.

 

Janne
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 16.16:   
>Ikävä kyllä monessa paikkaa kun haet neuvoa,
>löydät sarkastista kommenttia firmasta x tai
>loan heittoa puoliksi tuulesta temmatusta
>aiheesta.

Tästä minulla on ristiriitaisia ajatuksia. Ensinnäkin olet tietysti aivan oikeassa - viatonkin kysymys voi nykyisessä herkässä ilmapiirissä syttyä melkoiseksi liekitykseksi. Mutta sitten, se on ilmapiiri yhteisössämme nykyisin ja siihen on syynsä. Minä syytän Amiga Inc.:n kyvyttömyyttä paljolti siitä, jotkut toiset osoittavat mielellään sormella Genesiä. Kolmas sanoo että me kaikki voimme katsoa itseämme...

Ja tottakai me voimme katsoa itseämme ja yrittää nousta ikävien asioiden yläpuolelle, mutta toisaalta niin kauan kuin nämä ikävät asiat kulkevat korjaamatta, minun on ainakin vaikea olla jeesjees, poppop niistä. On kovin vaikea nostaa Amiga Inc.:n lippua samalla kun tuntuu että ovat tehneet vaikka mitä kyseenalaista, joten helposti tietysti asia tulee aasinsiltaa pitkin mieleen pienestäkin verukkeesta.

Vaikea aihe, mielestäni. Ajatuksia?

 

Jontsa
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 17.56:   
Vaikea aihe on juu. Mutta oli kenen mielipiteet mitä tahansa, niin minusta ei silti pitäisi pistää muita ihan alas sen tähden että ajattelevat erilailla.

Vaikka jotain mielipiteitä onkin joistakin tahoista, niin yritän pitää ne itselläni (vaikka onkin joskus hankalaa :) )
Minusta kukaan ei ole toiminut ihan päin honkia ja kaikilla firmoilla on vielä mahdollisuus.
Ja kun ei pistä rahojaan/uskoaan olemattomiin tuotteisiin vaan sellaisiin mitä on saatavilla nyt, niin ei pety tai kärsivällisyys lopu.

Tuo nyt on vain minun ajatukseni, mutta sillä on pärjännyt tähän asti eikä ole ollut kränää minkään firman kanssa (paitsi DCE:n mutta onneksi Boogie oli kärsivällinen ja ongelmat on hoidettu).
Ja nyt löytyy kotoa tykki A4000+CSPPC Elboxin laajennuksilla varustettuna, Pegasos nätissä hiljaisessa kopassa ja käyttikset sekä MorphOS että AmigaOS4. Seuraavana ostoslistalla amigaone.

Harmittaa vain toisinaan kun näkee turhanpäiväistä kinastelua tai huhuihin perustuvaa loanheittoa jotka tietää epätodeksi.

Täytyy nyt jättää tämä threadi... On liian lämmin ilma :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: