Amigan AGA-chipset FPGA-piirille

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Amigan AGA-chipset FPGA-piirille « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 23.13:   
Muistatteko Mick Tinkerin ja legendaarisen Boxerin?

Yksi mieleenpainuvimmista featureista oli koko AGA-chipsetin siirto yhdelle FPGA-piirille - tietääkö kukaan etenikö tämä homma vai jäikö se vain paperille? Tuntuisi että tuollaiselle piirille olisi tarvetta, voisi tehdä vaikka PCI-kortin AmigaOnelle jossa moista voisi käyttää 68k-emulaattorin kanssa. Tai vaikka tehdä 'Amiga-on-a-card' tyyppisen 'mini-Amigan' jonka voisi tökätä
AmigaOne-tornin laajennuspaikkaan... :)

 

JPQ
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 0.03:   
Seppo: tai suunnitella AAA piirisarjan tapaisen...
Mitäs te sanoisitte näistä dualplayfield niin että värejä onkin kenttää kohti 256 ?
tai sitten HAM10 tai EDB (Extra Double Bright) tai HAM käyttäen LAB/HSV värijärjestelmää jolla se voisi toimia paljon paremmin.

 

Jani Kuituniemi
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 0.38:   
Tuollainen Amiga-on-a-card tyyppinen ratkaisuhan on jo olemassa.

http://www.amiga-hardware.com/inout.html

Toki tuo yhden piirin versio AGA:sta säästäisi tilaa eikä tuota korttiakaan tuon sivun mukaan koskaan julkaistu.

 

itix
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 2.11:   
Jostakin olisin kuullut sellaisen huhun ettei Mick Tinkerin AGA-kloonipiiri olisi toiminut.

 

Ibe U
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 16.11:   
Kaipa se toimi, demottiinhan niitä protoja??? eikös.

Luulen että BoXeR kaatui tekijänsä liikaan teknisen täydellisyyden haluun, olisi vain julkaissut sen ekan mallin eikä lähtenyt viemään juttua jatkuvan kehityksen suolle.

Kooderi tauti yleensä

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 16.21:   
Ibe U: Samaa mieltä. Tosin Tinkerin puolustukseksi sanottakoon että ekan version ongelmaksi taisi muodostua customchippien huono saatavuus (se eka kun käytti niitä). Silti, olisi kannattanut julkaista aikaisemmin "jotakin". Näin siinä usein käy kun aletaan rakentamaan liian suurta kerralla...

 

itix
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 19.07:   
Jotenkin kyllä muistelisin että niitä custom chippejä ei olisi haluttu myydä kloonikoneeseen. Vaikea kyllä muistaa...

 

Seppo
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 12.51:   
Tuollainen Amiga-on-a-card (Access 1200) näyttäisi olevan käytettynä myynnissä (!) osoitteessa

http://www.soft3.net/pages/usato_3e.php

Eli ilmeisesti tuommoisia on joskus jopa valmistettu :)

 

KimmoK
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 14.24:   
AGA piirejä on jonkin verran varastossa esim Merlancialla. Niistä varmaan vois viiksilangalla virittää kortteja A1/peg1 rautoihin...
Taisi Accesskin käyttää ihan alkuperäisiä AGA piirejä.

(Ja varmaan jossain päin bahamasaarilla tai HP:llä on ainakin tallessa Amiga piiristä designit/whatever jotta uusi tuotantokin olisi mahdollista yms. Mutta enpä usko että mistään löytyy rahaa moiseen hullutukseen...)

 

JPQ
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 14.47:   
KimmoK: mitä HP:eella amigan piiri suunnitelmat tekee ? johan hämärää kuin pimeys mustassa säkissä säkkipimeässä.

 

J.
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.13:   
JPQ: Eikö Commodoren konkurssin jälkeen HP ollut yksi ostajaehdokkaista ? Näin ainakin muistelisin. Ja muistaakseni jossain välissä Commodoren aikoihin HP-RISC oli potentiaalinen ehdokas uuden sukupolven Amigan prosessoriksi. Ainakin jos siihen haastattelunpätkään yhdessä vanhassa AF:ssä on luottaminen...

 

Joanna
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.18:   
Ellen muista väärin niin tuo chippien tietojen olemassaolo HP:lla johtuu siitä että HP olisi aikoinaan tehnyt ainakin osan niistä Amigan erikoispiireistä. Siis vaikka Commodorella oli oma tehdas (mm C64 pääpiirit olivat omaa tuotantoa) niin heidän tekniikkansa ei olisi siihen aikaan ylttänyt noin isoihin piireihin.

Ongelma niissä vanhoissa piireissä on että muistaakseni tuon tason piirinvalmistustekniikkaa ei ole ollut kellään käytössä liki 10 vuoteen, eli vaikka alkuperäiset maskit löytyisivätkin, ei olisi enää tehdasta joka vois tehdä sen prosessin jota silloin käytettiin.

Käytännössä ainut järkevä ratkaisu olisi tehdä se uusiksi uudella erikoispiirillä tai FPGA:lla mutta se edellyttää piirin tuntemista ja ymmärtämistä. Siitä päätellen miten aiemmat yritykset ovat epäonnistuneet ei sen tekeminen ole ihan kenen tahansa hommia.

 

itix
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.33:   
Mulla on A1200:ssa yksi HP:n logolla varustettu erikoispiiri ja varmasti monella muullakin jolla on "uudempaa" tuotantoa oleva A1200. Ihan näyttävän näköinen muiden C= -palikoiden seassa.

 

Frn
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.54:   
Näin on. Lisa on myöhemmissä emoissa HP:n valmistama. Näyttää olevan valmistaja muuttuneen useita kertoja, ainakin NCR ja VLSI taitaa olla noita tehnyt. Sitä en tiedä, onko Commodore Semiconductor Group ikinä Lisaa valmistanut. Budgien päällä sen sijaan on tainnut aina lukea VLSI. Gayle ja Alice näyttävät olleen CSG:n omaa tuotantoa.

 

Frn
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 16.03:   
Joanna: Viimeinen AGA-piirien valmistustekniikkaan kyennyt tehdas Ranskassa suljettiin muutamia vuosia sitten. Ihan tarkkaa ajankohtaa en muista, mutta sanoisin noin vuosituhannen vaihteessa.

 

JPQ
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 19.37:   
Frm: öö mielenkiintoista , mitä erikoista tuossa tekniikassa oli ?
PS. Pitää tässä ideoida AAA+.....

 

KimmoK
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 8.02:   
Jonanna: Jees, valmistustekniinkan uusiutumista en hoksannut huomioida. Vanhat maskit lienee tosiaan käyttökelvottomat. Mahtaakohan AGA:t löytyä whdl koodina jossain...

Frn: HOX! Bill Buck tai DCE vois olla kyllin "hullu" ostaakseen sen ranskalaisen tehtaan vanhat tuotantorojut... ;-)

Kaikista helpointa kuitenki ois palkata (oikealla rahalla) Mick Tinker ja esim. David Haynie kursimaan kasaan "AA+ on a PCI card" -tuote.


((Amino sanoi vuonna 2000 että heillä on tarkoitus tehdä custom piirit softalla ja ajella kyseisiä softia rautakiihdytykselle esim Matroxin avustuksella ... tai jotain tuonnepäin.))

 

Seppo
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 23.06:   
KimmoK: En usko että AGA-piirejä löytyy VHDL/Verilog muodossa. Hienoahan se olisi, sen jälkeen piirien siirtäminen esim FPGA:lle olisi aika suoraviivainen juttu. Toki nykyisin löytyy työkaluja joilla esim syntesoitu nettilista saadaan konvertoitua VHDL/Verilog-formaattiin mutten tiedä auttaako nämä tässä tapauksessa...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: