Viikon namupala
hakemistoon

Amiga Inc. kehittää uutta laitteistoriippumatonta Amiga-käyttöjärjestelmää. Uuden järjestelmän kehitysympäristön ensiversio, Amiga SDK 1.0, julkaistiin keväällä ja ensimmäiset ilmaisohjelmat uudelle Amigalle ovat jo ilmestyneet. Tutustumme orastavaan tarjontaan esittelemällä loppuvuoden ajan joka viikko yhden tällaisen ohjelman.

AmiSame

46/2000 - Janne Sirén

AmiSame on Amigan työntekijän Kevin Blumbergin pikainen grafiikkaohjelmoinnin näyte AmiWest 2000 -messuille. Se seurailee idealtaan esim. KSame-nimellä kulkevaa peliä, jossa tarkoituksena on poistaa nappulat pelilaudalta värirykelmien mukaan. Yksittäisen nappulan klikkaaminen poistaa "pelilaudalta" kaikki viereiset samaa väriä olevat nappulat ja romauttaa päällä olevat nappulat tyhjäksi jääneeseen tilaan.

Tässä versiossa pelinappuloiden virkaa hoitavat pienet, pyörivät Boing-pallot, joita on laudalla punaisia, sinisiä ja vihreitä. Sadan yhtäaikaisen pallon animointi sujui testikoneella hyvin. Pelinä AmiSame on yksinkertainen, mutta hauska aivo- ja näppäryysjumppa. Ensiversiosta tosin puuttuu kunnollinen satunnaisuus - pelilaudan nappula-asetelmat vaihtelevat vain puolen tusinan vaihtoehdon välillä.