Päivän namupalat
hakemistoon

WebTV

9.3.98 - Simo Koivukoski

(kuva)

WebTV on erittäin helppokäyttöinen ohjelma, jolla voit katsella web-kameroita. MUI-GUI on selkeä ja itsensä selittävä. WebTV:n mukana tulee muutama esimerkki osoite, joista voi live-kuvaa seurata. Listalta löytyy TV-kanavia (mm. musiikkikanava MTV, jne), sääkamera, jne. Omia paikkoja on helppo lisätä listaan. WebTV tukee myös salasanan käyttöä, jos valittu osoite sellaista vaatii.

WebTV:n ikkunoita voit avata yhtäaikaa eri osoitteisiin niin monta kuin Amigassasi muistia riittää. Kuvat saa näkymään valitulla screenillä ja ne puretaan datatypejen avulla. WebTV näyttää kaikki kuvaformaatit, joiden datatypet on asennettu. Kuvien hakunopeutta saa säädettyä sekunnin tarkkuudella jatkuvasta 4 minuuttiin asti, tai kertaluontoiseksi (Disabled).

Picasso IV:stä ja PowerUP-turbosta on iloa myös WebTV:n kanssa. Avasin WebTV:n 24-bittiselle näytölle ja kuvat puretaan akJFIF-datatypen PowerPC-versiolla. Katsellessani livekuvaa kotikaupunkini Aleksanterinkadusta, toi 28800 bps:n modeemini rajan jatkuvan haun nopeudelle.

WebTV on sharewarea ja vaatii vähintään AmigaOS 3.x:n, MUI 3.8:n ja JPEG-datatypen.