Päivän namupalat
hakemistoon

WinGuide

24.12.97 - Jari Karjalainen

Joskus saattaa ilmaantua tarvetta lukea AmigaGuide-dokumentteja PC:llä. Hommaan on tarjolla muutama apuohjelma, joista tässä esitellään WinGuide.

(kuva)

WinGuide on Windows 95:lle tarkoitettu AmigaGuide-dokumenttien lukuohjelma. Ohjelma vastaa aika pitkälle Amigan vastaavaa, tosin esim. tulostus puuttuu, eikä kummoisempia asetuksiakaan ole - vaan eipä niitä ole juuri Amigan vastaavassakaan. Sentään taustan yms. värejä ja kirjaisinta voidaan muuttaa. Samoin panikkeiden paikkaa voidaan vaapaasti muuttaa, vaikkapa omaksi ikkunakseen.

(kuva)

Luonnollisestikaan kuvat eivät näy (eikä varsinkaan ILBM-kuvat näkyisi), mutta tämä ei juuri haittaa koska AmigaGuidet harvoin sisältävät kuvia. Ja tekstihän se on pääasia. Joten kyllä WinGuide aina PC:n Muistion voittaa AmigaGuide-dokumenttien lukemisessa. :-)

Valitettavasti ainakin yhden bugin Winguidesta löysin: jos dokumentissa on käytetty @{bg back} komentoa, tämän tullessa kohdalle WinGuide suorittaa laittoman toiminnon ja se lopetetaan. Onneksi @{bg background} toimii ongelmitta ja ajaa siis saman asian kuin bugaava @{bg back}. Tekijä on luvannut korjata ko. bugin seuraavaan versioon.

WinGuide vaatii Windows 95:n tai Windows NT:n.