Päivän namupalat
hakemistoon

AFS Optimizer

7.10.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

Ami-File Safe (AFS) ei fragmentoidu läheskään niin herkästi kuin perinteiset filesysteemit (FFS), mutta kovassa käytössä myös AFS tekee sitä. Ami-File Safelle ei ole ollut saatavilla vastaavaa ReOrg-ohjelmaa kuten perinteisille filesysteemeille.

AFS Optimizer ajaa ReOrgAFS:n asian, käyttämällä Ami-File Safen diskvalid-komentoa fragmentoituneiden tiedostojen etsimiseen. Löytäessään fragmentoituneen tiedoston AFSOptimizer kopioi sen temp-hakemistoon ja tuhoaa käsiteltävältä partitiolta tuon fragmentoituneen tiedoston. Sitten AFS Optimizer palauttaa temp-hakemistosta tiedoston takaisin alkuperäiselle paikalle (tässä vaiheessa Ami-File Safe astuu kuvaan ja siirtää AFS Optimizerin palauttaman tiedoston yhtenäiseksi uuteen paikkaan partitiolla). Sen jälkeen AFSOptimizer vielä tyhjentää temp-hakemistonsa ja jatkaa tätä rataa kunnes käsiteltävällä partitiolla ei ole enää yhtään fragmentoitunutta tiedostoa.

Suosittelen käytettäväksi AFS Optimizerin kanssa (ja muutenkin) AFS:n uusinta versiota V2.4 (16.20), jonka (ainakin Pro-version ostaneena) saa Fourth Level Developmentsilta ottamalla telnet-yhteyden osoitteeseen fgate.flevel.co.uk ja antamalla usernameksi "afsup" sekä vastailemalla kysymyksiin (email-osoitteesi, AFS-korppusi serial number, jne).

AFS Optimizer on emailwarea ja vaatii vähintään AmigaOS 2.x:n sekä diskvalid-komennon C-hakemistoon (tulee AFS-ohjelmistosi mukana).