Päivän namupalat
hakemistoon

SysInspector

4.8.97 - Jari Karjalainen

(kuva)

SysInspector on erittäin monipuolinen ohjelma systeemisi tarkkailuun. SysInspectorin avulla voit tarkkailla ja poistaa käynnissä olevia taskeja, ladattuja fontteja ja kirjastoja yms. tälle ohjelmatyypille ominaisia toimia. Mutta se missä SysInspector menee vastaavien ohjelmien ohi on ohjelman vakaus ja useat toiminnot. Eli ei pelkkää listausta systeemistäsi, vaan myös erilaisia toimenpiteitä.

Lukuisista ominaisuuksista voisi mainita esim. ehkä harvoin tarvittava mutta ihan näppärä mahdollisuus luoda asennetuista asemista mountlist. Itselleni tästä oli apua kun asensin AFS:n demoversion, mutten pitänyt bootin alussa rävähtävistä demosta kertovista requestereista. Halusin siis asentaa AFS-demoasemat vasta myöhemmässä vaiheessa startupia, eli mount-komennon kanssa. SysInspectorilla toimivan mountlistin teko oli helppoa ja nopeaa.

SysInspector tuntuu ainoana ohjelmana osaavan poistaa kaatuneet ohjelmat turvallisesti. Ja voit valita mitä resursseja vapautetaan samalla. Tästä on ollut monesti iloa kun olen halunnut poistaa kaatuneen ohjelman ikkunoineen ja näyttöineen. Ja kertaakaan ei SysInspector ole aiheuttanut toiminnallaan ongelmia, mitä ei todellakaan voi sanoa monestakaan vastaavasta ohjelmasta.

SysInspector 1.2 vaatii: OS 3.0:n tai uudemman, reqtools.library V38:n, boards.library V2:n tai uudemman ja ClassAct 2.0:n tai uudemman.