Hallituksen kokous 1/1998
hakemistoon
SUOMEN AMIGA-KÄYTTÄJÄT RY.               KOKOUSMUISTIO
HALLITUS 1997-1998
                            10.1.1998

HALLITUKSEN KOKOUS 1/98


AIKA      10. tammikuuta kello 18.30 - 20.30

PAIKKA     Espoon keskus, taloyhtiön kerhotila

LÄSNÄ      Janne Sirén, puheenjohtaja
        Simo Koivukoski
        Valtteri Murto
        Janne Pikkarainen
        Timo Kemppaala
        Tomi Jaskari, sihteeri

KOKOONNUMME SEURAAVAKSI (2/98 3/98)

        Maaliskuussa ennen tai jälkeen Bitit ja Webit -tapahtuman
        sekä juuri ennen Saku 98 -tapahtumaa.

1

Joulu-Saku 1997

Joulu-Saku oli yhdistyksen lahja jäsenilleen ja sai kiitollisen vastaanoton. Lahjan tekijöillä oli niin mukavaa ja sen todistivat myös tekijöistä otetut valokuvat.

2

Bitit ja Webit sekä Saku-CD

Gentle Eye Ky on kutsunut Suomen Amiga-käyttäjät ry:n Valkeakosken nuorisotoimiston järjestämään Bitit ja Webit -tapahtumaan 8. maaliskuuta 1998 Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Tapahtuma on pienimuotoinen, mutta samalla yhdistykselle hyvin edullinen tapa tulla esille. Tarkoituksena on polttaa Saku-CD, jota myydään sopivaan hintaan siten, että matkakulut saadaan katettua eikä rasiteta yhdistyksen taloutta. Saku-CD on samalla yhdistyksen toiminnan tulosten arkisto; koko Sakun historia koottuna yksiin kansiin, moduulikilpailua ja logokisan piirroksia myöten. Janne Sirén on luvannut hoitaa levyjen tekemisen.

Saku-CD:n hinnaksi on arvioitu noin 30 mk ja menekiksi Valkeakoskella varovasti kahdesta neljään kappaletta. Bitit ja Webit -tapahtuman kävijöille jaettavaksi tehtäneen myös 3,5" levyke 1,44 Mt:n formaatissa. Tällä saavutetaan lisää julkisuutta. Toivottavasti myös journalistit huomaavat meidät.

3

Kotisivujen kävijämäärät

Aikavälillä 27.11. - 9.1. on Sakun kotisivuilla (http://batman.jytol.fi/~saku/) kirjattu hakuja keskimäärin 50 kappaletta vuorokaudessa. Piikit, jolloin laskuri raksutti parhaimmillaan reilusti yli 100 kertaa päivässä, osuvat Saku #23:n ilmestymisajankohtaan ja painottuvat arkipäiviin. Vuoden 1998 ensimmäisinä päivinä on ollut koko ajanjakson keskimäärää hieman vilkkaampaa, ehkäpä Saku 97:n maininta MikroBitin tammikuun numerossa on vaikuttanut tähän.

4

Dear Mr. Tyschtschenko

Saku 98 -järjestelyjen polttopisteessä on tällä hetkellä Amiga Internationalin edustajan saaminen tapahtuman pääpuhujaksi rohkaisemaan Amiga-yhteisöä. Esillä oli faksin luonnos, jossa esitellään yhdistyksen historia ja Saku 98 ideoineen sekä kutsutaan Peter Tyschtschenko (tai joku toinen edustaja) Suomeen.

5

Saku 98:n kokoonpano, tarkoitus ja talous

Saku 98 -tapahtuma tulee olemaan iso urakka. Paikalle toivotaan noin 100-200 uteliasta ja heille on myös oltava jotain esiteltävää. Yritysedustajien lisäksi on suunnitteilla ainakin seuraavaa: linkkipelikisa, Sakun verkkosivujen ja Amiga-selainten esittely, sovellusten esittelyä (Lambda, Great Nations?). Koneita on tarkoitus saada mukaan noin kuusi: kaksi A1200-konetta (pelikilpailut), kaksi A4000-kokoonpanoa (esittelyt) sekä muutama A2000 mahdollisesti yli 20" televisioon liitettynä (yhdistyksen toiminta, vieraskirja, opastus ja agenda).

Tapahtuman tarkoituksena ei ole kerätä rahaa vaan tarjota mahdollisimman hyvät puitteet uuden tekniikan esittelyyn, hankintoihin ja vuorovaikutukseen amigistien keskuudessa. Yhdistyksen talous perustuu jäsenmaksuihin, joten jäsenmäärän kasvattaminen on tapahtuman toinen päätavoite. Eli tarjotaan mahdollisimman hyvää ja perusteellista tietoutta yhdistyksestä sekä liittymismahdollisuus paikan päällä.

Yhdistyksen tilillä on rahaa vaatimattomasti, mutta näyttäisi siltä, että Saku 98 -järjestelyihin on sopivasti rahaa, vaikkakin pää on pidettävä hyvin kylmänä ja kulut minimissä.

6

Logoisat paidat

Paitaprojektin tarkoituksena on tuottaa Saku 98 -logolla varustettuja myyntiartikkeleita, palkintopaitoja sekä yhdistyksen omaan käyttöön tulevia järjestysmiespaitoja, joissa on yhdistystä kuvaava logo (esimerkiksi sammakkoatleetti Saku 10:n kannesta) ja teksti "Suomen Amiga-käyttäjät ry." Saku 98 -paitoja tarvitaan noin 15 ja yhdistyspaitoja 10 kappaletta.

7

Muut esille tulleet asiat

AmiTech 98 -messut pidetään Tukholmassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

www.amiga.org:n User Group Network nollattiin. Olemme lähettäneet tietomme uudestaan.

Yhdistyksen sihteerin Veli-Matti Vuorensyrjän digitaalinen kamera ei suostu välittämään sarjakaapelia myöden tietoutta Amigalle. Asiaan olisi saatava korjausta, jotta kameraa voitaisiin hyödyntää yhdistyksen toiminnassa.

Lisäosastoja ja korjauksia kotisivuille:

a) Veli-Matin matkapuhelimen numero liittymisohjeisiin ja maininta siitä, että omien yhteystietojen lähettäminen sihteerille, esimerkiksi postikortilla on erityisen toivottavaa.

b) Kimmo Mustonen on lupautunut peilaamaan Sakun verkkosivuja.

c) Tapahtumailmoitusten luettelo; missä ja milloin amigistit liikkuvat?

d) Guru-sivut. Maan parhaat Amiga-asiantuntijat luettelona.

e) Saku 98:n hypettäminen alkaa, kunhan saadaan faksiin vastaus.

Kiitosmaininta Tomi Jaskarille, Janne Pikkaraiselle ja Janne Sirénille kokoustarjoiluista.