[ Sekalaiset ] [ Sivukartta ]

Liimataisen piparkakut
Jarmo Piippo <jarmo.piippo@pp.nic.fi>

Kaupasta kotiin rahdatut tehotuotantopiparit voivat joskus olla pettymys, joka panee joulumielen murusiksi. Mutta eipä hätää, tässä vanhoilta hyviltä ajoilta periytyvä resepti, jolla voit taikoa esille aidon joulutunnelman! Tämä Saku ei aivan jouluksi ehtinyt, joten resepti kannattaa taltioida seuraavaa joulua silmälläpitäen.

425 g margariinia
400 g sokeria
1 lasillinen kermaa
1 lasillinen siirappia
1 muna
1 kg vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
hiukan pippuria
4 tl soodaa

Mausteet ja siirappi kiehautetaan ja jäähdytetään. Sokeri ja margariini vatkataan, muna ja siirappi lisätään ja vatkataan vielä vähän. Kerma, sooda ja jauhot lisätään vuorotellen. Ennen paistamista taikinan on annettava olla rauhassa jääkaapissa yhden vuorokauden ajan.


[ Sekalaiset ] [ Sivukartta ]