Saku tai SakuNääs 2014 - ideointiketju

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2014 » Saku tai SakuNääs 2014 - ideointiketju « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2014 - klo 12.03:   
Jatkoa täältä:

http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9636.html?1382299709

Sana vapaa. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 10.44:   
Onko Tampereella elämää tai onko muualla? :-)

Vanhasta muistista sanoisin, että kun kohta jo maaliskuuta eletään niin jos syksyn innostuksen jälkeen aina hyytyvää tapahtumakeskustelua (ymmärrettävä ähky tulee aina) täytyy herätellä viimeistään nyt, jos ensi syksylle tms. jotain jossain joku meinaa.

Oulussahan jo Vectoramaa pukkaa. Hienoa presenssiä sekin - kukaan ei tietysti osaa eikä uskalla epäillä Oulun jengin aktiivisuutta. Vuosikokouksenkin varmaan laittavat tuttuun tyyliin. On sen verran kovat näytöt siellä... Mutta onko vuodella 2014 vauhtia sakuilla jossain muualla? Ei toki ole häpeä jos ei ole. Viime vuosi vedettiin niin vauhdilla.

Mutta jos esim. Tampereella haluatte jotain pistää kasaan, niin kannattaa varmaan hiljalleen alkaa keräilemään alkuvauhteja? Yhdistyksen puolelta taisi olla yhteysymmärrys että nyt on Tampereen vuoro, jos vaan Tampere haluaa. :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2014 - klo 11.46:   
pieni taustatuen kartoitus ei olisi pahitteeksi !

omasta näkökulmasta mansessa ei ole kuin 3
innokasta tekijää joista tunnen vain yhden

oletettavaa on ettei resursit riitä paikan varaamista ja logalia (suomen sisäinen) toiminta organisointia pidemmälle...

ulkomaanmaan yhteydet kutsumiset tms.
apuja tarvitaan...
ja hieman kiinteempiä lue suorempia yhteyksiä tekijöihin homman saattamiseksi käyntiin...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2014 - klo 14.42:   
Näin on.

Itse tulisin mielelläni Tampereen tapahtumaan pitkään rakentelun alla olleen jättikokoisen A4000 koneeni kanssa, koska se varmaan valmistuu juuri syksyksi. Sen pidemmälle en ole suunnitellut lähteväni kyseisen koneen kanssa ihan jo painon ja koon takia. Koneessa on mm. kymmenen 5.25" paikkaa ja ne ovat kaikki täynnä.

Muistaakseni jossain vaiheessa edellista ketjua tuli hyssyttely joissa kehoitettiin olemaan lähestymättä Metsoa Saku asiassa muuten kuin tuntemattoman agentin kautta, joten teen nyt mielummin sitä mitä tekisin joka tapauksessa eli valmistelen sitä mitä toisin näytille ja kokeiltavaksi, kun en tiedä mitä agentti tai agentin tuntevat aikovat paikkavaruksen suhteen.

Sähköpostiosoitteeni saa tästä käyttäjätunnuslinkistä ja voin puhelinnumeronkin sitä kautta antaa jos se auttaa järjestelyissä.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 15. maaliskuuta, 2014 - klo 15.05:   
Jahah, no niin, tässähän on aika taas karannut johonkin. Heitin palloa taas uudestaan Metson suuntaan ja tähdensin ed. ketjusta poimittuja näkemyksiä, ettemme ole osa toista tapahtumaa emmekä pelitapahtuma, vaan oma tietokonekulttuuritapahtumamme.

Hanzu, jatkoviestit ohjaisin mielelläni vaikka sinulle, kun tunnut olevan nyt se joka saisi asiaa eteenpäin. Minun on vähän turha olla tässä välikätenä enää enempää kuin on pakko. Minulta voi kysyä jos yhdistyksen asioista kysyttävää on, mutta muuten heitän mielelläni pallon tekijöille. Jahka Metsosta vastataan, ohjaan keskustelun sinulle - käykö näin?

Minä voin olla "keulakuvana" sen minkä tarvitaan, mutta hoitakaa te homma kotiin. Jos Metso vaikuttaa vaikealta toteuttaa, hakekaa toki muita vaihtoehtoja.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2014 - klo 12.15:   
Hienoa että keskustelua on syntynyt! Kannatan kaikkia edellä puhuneita. :-) Tärkeintä on että Tampereella löytyy porukka joka saa keskinäiset yhteydet pelaamaan ja jos siinä Thoriel/yhdistys voi auttaa alkuun, niin se on hienoa.

Metso on varmaan toistaiseksi ehdolla olleista realistisen hintaisista ehdokkaista näyttävin, jos diili saadaan muuten toimimaan - niin että olemme oma tapahtumamme, emme muiden kanssa yhdessä. Metsoon ei minusta kannata mennä jos emme saa pitää erillistapahtumaa. Tampere-talo ja Vapriikki ovat toki mielenkiintoisia ehdokkaita nekin, jos budjettiin sopiva tila löytyisi - se vaatisi että joku innokas jatkaa selvittelyitä. Myös Tampereen hotellien kokoustiloista oli aiemmassa ketjussa alustavaa mainintaa, mutta sekin vaatisi että joku jatkaa selvittelyitä... Jos on innokkaita tamperelaisia selvittelemään, niin go ahead? Mutta tässä vaiheessa aika alkaa olla jo varsin pitkällä, joten nyt pitää alkaa edistää oikeita varauksia, ei vain pallottelua?

Backup-paikkavaihtoehtona heitetään pöydälle taas Tampereen opetusravintola Eetvartin kokoustilat:

http://www.eetvartti.fi/kokouspaketit.htm

Siellä kellarikabinetti ja auditorio yhdessä muodostavat erittäin asiallisen tapahtumatilan ja varmasti opetusravintolan luonteen huomioiden kohtuullisella taksalla, ellei hinnoittelupolitiikka ole pahasti muuttunut. Ravintolan puolelta yläkerrasta jotain ruokailudiiliä olisi varmasti tarjolla myös, joskaan se ei tietysti olisi välttämätön. Esim. järjestäjien oma illallinen tapahtuman jälkeen paikalla voisi laskea tilavuokraa ja olla mukava juttu muutenkin. Yhteydessä oleva hotelli voisi houkutella ulkopaikkakuntalaisia. Hotelli on hiljattain remontoitu ja on jopa yllättävän tasokas.

Kävin Eetvartissa syömässä kesällä 2013 ja Sakuhan piti siellä kellarikabinetissa vuosikokouksen 2004, jota muistelen lämmöllä myös (silloin ei ollut käytössä auditoriota, mutta nyt voisi olla myös se, että tapahtumalle saadaan kokoa). Suuri kiitos Boogielle roolistaan vuoden 2004 järjestelyissä. Molemmilla kerroilla paikka oli minusta mukava ja sijainti Tampereen keskustassa vaikutti asialliselta myös, ainakin näin ulkopaikkakuntalaisen silmin.

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2004/kuvat/index_1.html

Nämä vain ideoina keskustelua edistämään ja pitämään huolta siitä ettei homma kaadu ainakaan siihen, ettei realistista paikkaa löydy. Eetvartti on uskoakseni hyvää pitää mukana sellaisena "if all else fails", soittakaa sinne siinä tapauksessa ettei muuta löydy? Ainakin se vaikuttaa oikein asialliselta paikalta. Mutta jos Metso toimii - tai joku muu selvittää ja/tai diilaa vieläkin paremman vaihtoehdon - niin sitten toki jokin vielä korkeamman profiilin paikka voi olla vielä parempi.

Varasuunnitelma kannattaa olla, ettei käy niinkuin "Saku 95":lle (http://saku.bbs.fi/lehti/online/43/ajankohtaiset/saku95_unohdettu_tapahtuma.html), Tampereen suunnitelmille pari vuotta sitten (http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9283.html?1347101391) tai melkein Saku 2013:lle ellei Thoriel olisi viheltänyt Heureka-korttia keskustelun jo harhauduttua uhkaavasti. :-)

Vanhan kokemuksen äänellä tärkeintä nyt on selvittää ja varata paikka sekä päivämäärä mahdollisimman pian. Se on aina ollut se isoin kompastuskivi, jos vahvistetut tilat ja päivä puuttuu, lopulta kaikki muu on merkityksetöntä ja hyytyy helposti kasaan, etenkin ilman vahvaa johtohahmoa. Mutta jos ja kun tilat ja päivä löytyy, alkaa kiinnostuneita nousta esiin aivan eri konkretian tasolla, kuten on nähty lukuisia kertoja. Jos päivä ja paikka saadaan lukittua ajoissa keväällä, voivat halukkaat tulijat ja näytteilleasettajat alkaa miettimään omaa rooliaan ja tehdä merkintöjä kalentereihinsa. Ehdottaisin ajankohdaksi syyskuuta, jotta ihmisten kesälomat eivät häiritse osallistumista - se on myös sopivan kaukana ajallisesti, mutta säiden puolesta vielä myös ihan mukavaa automatkustusaikaa. Lauantai on kokemuksen valossa päivistä paras, se sopii myös kauempaa matkustavalle.

Tampere joka tapauksessa on minusta itseoikeutesti tänä vuonna vuorossa, jos vaan tekijät Tampereelta löytyy.

Tapahtumaan valikoituvien järjestäjien tai Thorielin puolesta Skrolli kannattaa tälläkin kertaa yrittää saada promootioon yhteistyökumppaniksi. Skrolli tavoittaa varmasti paljon relevanttia väkeä ja uusi paikka Tampereella voisi aktivoida alueen tietokoneharrastajia, uusia kasvoja viime vuoteen verrattuna, osallistumaan SakuNääs 2014:ään. Myös Skrollin osallistaminen edellyttää että ollaan liikkeellä ajoissa, varsinkin jos lehteen (2014.2?) saakka yritettäisiin jotain saada. Ja Skrollille toki mielellään vastineeksi tarjotaan tilaa tapahtumassa jne.

Onnea matkaan, Tampere!

Nämä vain minun ajatuksinani. Jätän suosiolla päätökset tamperelaisten omaan harkintaan, kunhan huutelen jos siitä jotain apua on. :-)

Saku pääsee tänä vuonna ostamaan alkoholia jo Amerikassakin! Ajatella.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2014 - klo 21.18:   
Thoriel, käy.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2014 - klo 15.35:   
Viestit välitetty molempiin suuntiin, poistun takavasemmalle. Jatkakaa, soihtu on teidän! (Jeesaan jos tarvis, kysykää jos.)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 13.09:   
Kävin ruokatauollani Tampereen Metso-kirjaston Pietilä-salissa valokuvaamassa, tarkastamassa pöytiä, pistorasioita ja valkokankaita.

Kuvia seuraa lähipäivinä, mutta ennen kuvia tiivistettynä muutama asia:

Sali on iso ja ilmava, luulisi riittävän koon puolesta. Sisääntulo-oviakin on yksi pariovi ja toinen tavallinen.

Sali on hirmuisen täynnä tuoleja ja reunalla sekä salin etuosan luentopisteellä on muutamia pöytiä 5+3. Tuoliylijäämä pinotaan pois yleensä viereiselle parvelle, johon menee portaat oven suusta. Minulla on nyt tarkat kuvat miten ne olivat ja myös salissa on yksi laminoitu ohje siitä eli järjestyksen muuttaminen ei ole ongelma jos saadaan edes 10 henkinen iskuryhmä alussa paikalle. Pienemmällä väkimäärällä siihen menee aikaa enemmän.

Valkokankaat laskeutuvat sähköllä katosta ja ovat isoja. Kaksi on itäseinällä ja yksi salin edessä eteläseinällä, eli näille kahdelle ensimmäisellä näkee suoraan jo tulo-ovelta tulematta edes sisälle.

Pistorasioita ei ollut hirveitä määriä, mutta laskin että niitä on noin tusina tasaisesti eri puolilla salia. Kolme kahden paria oli metallisen lattialuukun alla keskellä salia. Joidenkin lattiarasioiden kunto on kelvoton sähköturvallisuusmielessä.

Noin puolitoistametrisiä pöytiä laskin olevan 21 ja taittojaloilla olevia lähes saman moisia 20 eli yhteensä nelisenkymmentä. Pöydät ovat vain 30-40 syviä, joten niitä voi joissain tapauksissa joutua laittamaan kaksi vastakkain syvimpien laitteiden tarpeiden mukaan. Pöydät ovat viereisessä varastossa ja parvella.

Aamuinen roudaus on mahdollinen. Metso tulee vastaan vuokrassa jos järjestämme tapahtuman yhteistyönä. Samoin meille kustannuksettomassa lehti-ilmoituksessa jos näin haluamme.

Talohan on vuodelta 1986, joten mitään lähiverkkopistorasioita ei ole, koska remontteja ei ole ainakaan Pietilä-salissa tehty. Mietin mahdollisuutta tuoda paikalle päiväksi lainattu mokkulareititin, josta sitten voitaisiin vetää langalliset yhteydet siten että nettiin kytkettävät koneet ovat kaikki tietyllä alueella salissa eikä siellä täällä.

Salia vastapäätä toisella puolen parvea on monipuolisen näköinen kahvio joka on normaalisti auki ja jota vetää itsenäinen yrittäjä, joten jos lisäaikaa saisimme, voisi olla mahdollista häntäkin pyytää jäämään pienemmäksi aikaa olettaen että kahvilapalveluja halutaan käyttää.

Sali on alustavasti varattu lauantaiksi 20.9.2014 ja 8-16 välille. Aikataulun venytysyritys loppupäästä vaatisi asian kierrättämistä talon korkeimman johdon kautta ja lisäksi lisäajalle myötämielisen vahtimestarin.

Mielipiteitä puolesta ja vastaan nyt tai sitten vasta kun laitan kuvalinkit.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 13.20:   
Johan nytkähti, mahtavaa! :-)

Kuulostaa ainakin minun kokemuspohjallani korvaani hyvältä. Kiitos, Hanzu. Ja kiitos Thoriel Metson alustamisesta.

Kellonajoista sen verran, että rakentamiseen on perinteisesti taidettu varata sellaiset nelisen tuntia ja purkamiseen tunnin verran - ja tapahtuma on sitten ollut siinä välissä. Karkeasti Saku-tapahtumia on ainakin Heurekassa rakennettu ja purettu yhtä kauan kuin itse tapahtuma on ollut - noin karkeasti. Puolet päivästä menee järjestelyihin ja puolet tapahtumaan. Purkaminen on paljon rakentamista nopeampaa.

8-16-välillä varmaan 12-15-tapahtuma-aika ainakin olisi erittäin realistinen. Toki jos tuntuu liian lyhyeltä niin 11-15 varmaan toimisi myös, mutta kummasti siinä rakentamisessa aina kestää... Tietysti jos paikalle pääsee vaikka jo aamu 7, niin se auttaa. Joka tapauksessa rakentamiseen kannattaa muistaa varata riittävästi aikaa.

Tietenkin jos loppupäähän saadaan lisää tunteja, niin tapahtuman pidentämisestä ei varmasti ole kustannuksia suurempaa haittaa. Käytännössä suurin kävijäpiikki on kuitenkin aina ollut siinä tapahtuman alkupuolella, joten pidemmällä ajalla saa lähinnä enemmän nautiskeluaikaa pidempään olijoille (ehkei olennaisesti enempää kävijöitä) - hyvä asia toki sekin, kuten Saku 2013:ssa Heurekassa ilolla koettiin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 13.26:   
Pietilä sali ei ole joka päivä käytössä kuten ei ollut tänäänkään. Voin kysyä mahdollisuutta paikallisen tiimin kanssa tulla perjantai-iltana kasaamaan tuolit ja laittamaan pöydät, joka säästäisi aikaa aamulta. Voi tietysti kestää kovin kauan ennenkö selviää onko 19.9. perjantaina salissa joku muu porukka joka estää meidän esijärjestelyjä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 13.30:   
Hyvä idea! :-)

Pöytien laittamisella valmiiksi säästää ehkä tunnin, joten se on hyvä idea tehdä etukäteen jos mahdollista. Toki siltikin aikaa menee paljon kaikkeen koneiden säätämiseen, siihen että ihmiset tulevat eri aikoihin, julisteisiin jne jne. Ja kaikkeen siihen yllättävään, jota hyvälläkin valmistautumisella yleensä tulee esiin.

Järjestelyihin tarvittu aika riippuu myös paljon siitä kuinka iso tai pieni osanotto "näytteilleasettajia" Tampereen Sakuun tulee. Tampereen maaperää kun ei ole vuosikausiin Saku-mielessä louhittu, joten ei tiedä millainen amigistiesiintymä siellä on piilossa. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 13.40:   
Livenä en tietääkseni ole tavannut nykyisistä Tampere Amigisteista kuin Boogien ja fluxin, mutta olettasin että virgo olisi mukana järjestelyissä kanssa je ehkä joku muukin. Yritän järjestää myös talkooapua lähisuvusta, kaveripiiristä sielä erityisesti ex-amigistien keskuudesta. Tämä melko varmasti onnistuu ainakin jossain mittakaavassa.

Tamperelaisista voinee kukin kommentoida itse onko aikomuksia panostaa järjestelyihin paikan päällä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 14.42:   
Kannattaa varmasti tälläkin kertaa yrittää aktivoida muitakin kuin Amiga-aiheisia retro-harrastajia. Vanhassa ketjussa Boogie ideoi, että Tampereen Sakussa voisi olla Amiga esillä aikalaisine kilpakumppaneineen - ja sama minusta myös Commodoren muiden mikrojen ja niiden aikalaiskoneiden osalta... Eli nykypäivän "Amigaa" sen kaikissa muodoissa (AmigaOS, MorphOS, AROS), sekä menneisyyden Commodorea, Amigaa ja muuta niiden maailmaa sivunnutta retroa.

Ainakin minusta sille olisi hyvä pitää ajatukset avoimena, jos kiinnostuneita harrastajia olisi tuomaan sopivaa tavaraa esille. Tämä jää tietenkin järjestäjien arvioitavaksi. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2014 - klo 15.21:   
Peesaan Boogien mielipidettä tuossa, joten kyllä tuo järjestäjien puolesta on pihvi kun kahteen pekkaan ollaan jo iso prosentti järjestäjien edustajista. Eiköhän meitä useimpia kiinnosta kaikki saman aikakauden ja vanhemmat retrotietokoneet, toisia enemmän ja toisia vähemmän mutta kiinnostaa niin paljon että ovat hyvä lisä siellä.

Kaikkien merkittävien Amigamaisuuksien edustus tietysti mukaan kuten viime vuonna.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 8.35:   
Kuvat:
http://relay.pp.fi/images/album/METSO/

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 9.51:   
Hanzu: Kiitos kuvista ja vaivannäöstä. Upealta näyttää! Näyttää erinomaisen pramealta. :-) Tässä on potentiaalia olla kyllä näyttävin näyttelytila, jossa yhdistyksemme on ollut - ehdottomasti. Uskon, että jos yhdistyksellä on varaa maksaa tilavuokra niin tässä on oiva tila ja oiva päivämäärä tapahtumalle. Minä ainakin kannatan.

Pieni huolenaihe kuvassa näkyvien pöytien vähäisyydestä. Tuoleillehan ei ole ainakaan historiallisesti ollut paljoa käyttöä (toki näyttelypisteille istumiseen ja jonnekin keskelle/reunalle niitä kannattaa jättää jonkin verran), joten niistä suurin osa kannetaan pois kuten itsekin totesit. Pöytiä oli ilmeisesti jonkin verran tuotavissa lisää? Niiden määrä kannattaa maksimoida...

Saku 2013:ssa saatiin häthätää pöytärinki kiertämään koko tilaa ja se oli aavistuksen liian vähän, koska Heurekassa (uusittujen) pöytien määrää oli vähennetty 10+ vuoden takaisista Saku-tapahtumista - silti pöytiä oli useita kymmeniä eli ilmeisesti paljon enemmän kuin Metsossa ja olivat kuitenkin loppua kesken. Toki en tiedä Metson pöytien kokoja.

Joten tässä varmasti yksi asia johon kannattaa tapahtumaa suunnitellessa kiinnittää huomiota, miten saadaan pöytien määrä ja hyötysuhde tilassa maksimoitua - ja kannattaako pöytien kiertää reunoja kuten ennen vaiko esimerkiksi yrittää jotain muuta konfiguraatiota. Kannattaa joka tapauksessa henkisesti varautua (ja mielellään muutenkin kuin henkisesti ;) siihen että pöydät loppuu.

Tässä kuvaa Saku 2013:sta, pöytien määrä jäi vähän naftiksi:

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku2013/kuvat/saku_2013_janne_06.jpg

Runsaammat vanhat tuplapöytärivit Saku 99:ssä riittivät mukavasti:

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku99/kuvat/saku99_11.jpg

Valaistus on ymmärrettävästi myöskin liiallinen näissä kuvissa tapahtuman tavoitetilaan nähden joten sitä on vaikea arvioida, mutta kuvista näkee hyvin että ikkunat ovat pieniä ja valot varmasti himmennettävissä/vähennettävissä säätöpaneeleista päätellen, niin sopiva tapahtumavalaistus videotykkien kannalta jne. löytynee helposti. Saku 2013:n palautteessa harmiteltiin ihan ymmärrettävästi että tilan hämärä mutta kohdistettu valaistus häiritsi joitakin videotykkejä. Toki sielläkin valaistusta olisi voinut säätää vielä paremmaksi, ehkä.

Sopivan hämärä auttaa tykkejä ja tuo oikeaa tunnelmaa tietokonekulttuuritapahtumaan. Saku 2012:ssa Oulussa Boogien diskovalot toivat hyvää tunnelmaa myös, liekö Boogiella niitä vielä tuotavissa. :-)

Meillähän oli Sakun pikkujouluissa Heurekassa 1998 ihan oikea DJ (hi, DJ LOHi) ja diskovalot sielläkin...

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/pikkujoulut1998/kuvat/pikkujoulut1998_02.jpg

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 10.10:   
Oho, kuulostaa ja näyttää todella hyvältä tilalta tällaiseen tapahtumaan, tuskin parempaa löytyy kovin helpolla (budjetin rajoissa varsinkaan). Hieno tuo ylävinkkeliin pääsykin :-). Illan pidennys olisi kyllä tervetullutta, noissa puitteissa viihtyisi pidempäänkin.

Mutta hienosti tuntuu nyt olevan paikallisjärjestelyissä tekemisen makua, go Tampere go! :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 10.45:   
Nyt kun tarkemmin katson Hanzun aikaisempia laskelmia ja kimaran viimeisiä kuvia, niin pöytiä tuntuisi olevan aika mukavasti. Ovat samantyylisiä kuin Heurekan pöydät, eli kaksi joutuu laittamaan kiinni toisiinsa useimmissa tapauksissa, mutta nelisenkymmentä kappaletta on jo mukavalta kuulostava luku. Hyvältä näyttää.

Heurekassa pöytiä oli 28 kappaletta (plus aulan pari isoa pöytää päälle kaiketi) ja koko ilmeisesti 150x50, kun viime vuoden kirjeenvaihtoa Heurekan kanssa tulkkailen. Metson pöydät ovat pienempiä jos 30-40 cm syvyys on oikea, mutta niitä vaikuttaisi olevan enemmän jos laskelma noin 40 kappaleesta pitää kutinsa. Tila saattaa olla isompi, joten hyvä niinkin.

Kannattaa tosiaan pitää mielessä, että demojen kannalta yhdelle pöydälle ei vielä systeemeitä laiteta, vaikka litteiden näyttöjen aikana ei 90-luvun tilavaatimuksissa ollakaan. Eli jokainen näytteilleasettaja tarvinnee n. 2-4 pöytää ja isommat (tyyliin Boogie, pelikilpailu tms.) 6-8 pöytää. Raskaammat kamat voivat vaatia noita muutamia järeämpiä pöytiä.

Hyvä lähtökohta järjestelyille voisi olla laittaa 2-syvä pöytä kiertämään koko tilaa, ei ihan takaseinään kiinni vaan niin että koneiden taakse pääsee myös säätämään - kulkuaukkoja pöytien väleihin muutamiin paikkoihin. Vrt. Saku 99/2013-kuvat edellä. Toki esim. keskelle tulevaa aitaustakin voi harkita. Sitä mietittiin Saku 2013:ssakin, mutta pöytien vähäisyyden takia ja tilan kapeamman muodon vuoksi ei sitten toteutettu.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 13.50:   
Pöytiä on 43 (22 kiinteää, 19 taittojalkaista vähän isompaa kuin nuo kiinteät, A/V-laitteiden päällä oleva tasonkin laskin yhdeksi pöydäksi vaikka siinä ei saa jalkojaan pöydän alla ja sen vieressä olevat kaksi isoa pöytää jotka ovat siirrettävissä.

Myyntinurkka on järkevintä pistää tulo-ovea vastapäiseen nurkkaan jossa on nuo kaari-ikkunat joista näkyy kirjastosaliin. Tämä siksi että myyntinurkassa on vähiten sähköjä joten sijoitus sinne on järkevintä.

Valkokankaita näyttäisi sittenkin olevan 4 kappaletta. Tilan esittelijä ei vaan huomannut laskea neljättä kuvaushetkellä, joten en ole varma mistä se laskeutuu sähköllä. Tykkien määrää en laskenyt enkä tiedä niiden merkkiä tai mallia, mutta jotain siellä katossa näytti olevan kiinteästi.

Myös pöytien rakentaminen rinkiin, puolikaareen, neliöön tai suorakulmioon keskelle olis yksi vaihtoehto jolloin johtosotkut jäisivät keskelle ja sähköt vedettäisiin noista kolmesta lattia rasiasta jotka olisivat aika lailla ringin keskellä. Ringin keskelle menoon riittäisi yksi kävelyaukko.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 14.16:   
Ne tykkien liitännät vois tarkastaa joskus, että mitä piuhaa/adapteria tarvii minkäkin niihin liittämiseen. Ja mihin ne liitäntäpisteet on vedetty...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 14.17:   
Tykkejä ei näy katossa kuin yksi. Joten pitäisi tuoda niitä Oululaisten tykkejä sitten ainakin kun kankaita olisi neljä ja valkoista seinääkin olisi vähän sen lisäksi, että kyllä tuonne viisi tykkikuvaa saisi heijastettua.

Siellä ei ollut valoja kun menin ja totesin että salin saa todella pimeäksi jos haluaa. Iso ikkuna peittyy sähköisesti laskettavalla verholla joka on kuvasta päätelleen valkoinen kangas kanssa. Olisiko tuo se neljäs vai jopa viides.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 14.32:   
Kiitos Hanzu speksaamisesta, hyvää työtä ja tila todellakin kuulostaa lupaavalta.

Pöytien asettaminen sisärinkiin tai joku kombinaatio ulkoringin ja sisäringin välillä on varmasti potentiaalinen idea. Lähinnä ulkorinkiä (eli koneet laidoilla ja vieraat keskellä) on puoltanut se, että iso sisärinki jättää huomattavan osan huonealasta ringin keskelle hukkatilaksi - ruuhkauttaen reunoja. Eli tuskin ainakaan todella isoa sisärinkiä kannattaa tehdä, ellei sisäaluettakin sitten rakenneta yleisötilaksi jotenkin, tekemällä pöydistä labyrinttia. Pieni sisärinki ja ulkorinki yhdessä taas voisivat tuon muotoisessa tilassa toimia erittäinkin hyvin, koska tila on neliömäisempi (kapea suorakaide Heurekassa ei niin hyvin tue keskelle jäävää sisärinkiä). Kaikki tietysti riippuu myös näytteille tulevan tavaran määrästä. Tilahan mahdollistaa vaikka jonkun toiminnon sijoittamisen parvelle, joskin nopealla ajatuksella se voi olla parempi jättää näköala-/istuskelutaukotasanteeksi, koska sinne kaikki vieraat eivät eksy.

Tämä kuva Saku 98:sta kertonee miksi huoneessa on hyvä olla riittävästi tilaa ihmisten palloilla ja jutella. :-)

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku98/kuvat/saku98_18.jpg

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 18.28:   
Malliesimerkki valaistuksen ja tykin valon suhteesta:

SakuNääs2014.jpg

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 18.29:   
Hyvää työtä Hanzu !

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2014 - klo 19.03:   
No niin, nyt on ShK:lla siinä tavoitetilaa piirrettynä SakuNääs 2014:aan! Pohjapiirros ja valaistussuunnitelma yhdessä. Näkymän Metso-salin parvelta pitää olla jotakuinkin tuollainen. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 22. maaliskuuta, 2014 - klo 18.05:   
Osallistuin tänään Skrolli ry:n ensimmäiseen vuosikokoukseen ja välitin yhdistykselle alustavan tiedon Saku 2014:n alustavasta paikasta ja päivämäärästä 20.9.2014. Varmaan jotain yhteistyötä voisi taas pukata. :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 20.12:   
Tähän ketjuun saattaa tulla hyviä vinkkejä "SakuNääs 2014" -tapahtumaa ajatellen (jos sinne vain järkevää keskustelua syntyy).

Tapahtuman striimaus livenä

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 20.37:   
Oliko Metsoon vedettävissä nettiyhteyttä jostain? Aikaisemmin Hanzu taisi todeta ettei vanhasta talosta johtuen lähiverkkopistokkeita ole, mutta luulisi että taloon tulee netti jonnekin muualle? WLAN-mahdollisuutta tai johtoa vedettävissä?

Hanzun kaavailema mokkula toki toiminee moneen tarkoitukseen, mutta striimikamera parvelle voisi olla aika makea ja kaivata enemmän kaistaa. :-) No, vaatinee että joku tamperelainen tai muuten Tampereelle ajoissa suuntaava osaa kiinnostusta ja taitoa tehdä asialle jotain...

Metsoon yhteydessä olevat tahot (Hanzu?) ehtiessään voivat toki kysellä/selvitellä tuota nettiasiaa lisää?

Tässä vedetään verkkokaapelia (ihan oikeasti) Sakun vuosikokoukseen 1999:

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi1999/kuvat/vuosi1999_01.jpg
http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi1999/kuvat/index_1.html

Vuosikokouksen 2000 yhteys hoidettiin kännykällä:

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2000/kuvat/vuosi2000_07.jpg
http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2000/webcam.html

Heurekassa Saku 2013:n aikaan suuren vierasjoukon takia (Body Worlds -näyttely) Heurekan oma WLAN oli jumissa, mutta kiinteä verkko oli paikalla ja toimi - samoin sakulaisten pystyttämä oma WLAN.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 22.09:   
Vielä sellainen historiallinen havainto, että jos verkkoyhteyden voi setupata edellisenä iltana - aina parempi. Nimittäin useamman kerran verkkoyhteyden toimintaan saattaminen (odottamattoman tiukat palomuurit, hukassa olevat oikeat asetukset, ristikytkemättömät fyysiset yhteydet, langattomien ruuhkat) on syönyt huomattavan ajan rakennusvaiheesta. Liekö joskus yhteys jäänyt pois tai ainakin viivästynyt pahasti myös.

Toki nettiyhteyden rakentaminen on vähän helpompaa tänäpäivänä kuin 90-luvun lopulla. LTE-mokkulatkin tietysti ihan eri tasolla kuin tuo 9600 bps:n Nokia 7110 edellisissä kuvissa. :-) Mutta kyllä ne palomuurit ja vastaavat voivat etenkin videostriimauksessa jne. tänäkin päivänä olla ongelma ihan eri tavalla kuin pelkkä "webbiin pääsy".

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 23.32:   
Tuollaiset organisaatiot ovat yleensä aika tarkkoja lankaverkostaan kuka siihen kytkeytyy että en usko että suostuvat vetämään meille langallista verkkoa saliin jos sitä koko yläkerrassa edes on. Voin tietysti kysellä vaikka mitä, mutta mulla on nytkin muita kysymyksiä vetämässä. Ihan kaikkiin yhteyshenkilö ei varmasti osaa itse vastata ja isossa organisaatiossa pitää metsästää sitten sitä vastausta aina oman alansa asiantuntijalta. En haluaisi pommittaa kysymyksillä joihin jo arvaan vastauksen, näin alkuvaiheessa liikaa, etteivät kyllästy palvelemaan meitä.

Jätin sen sijaan kyselyn paikalliselle operaattorille, josko he voisivat sponsoroida meille jonkin vähintään striimaukseen pystyvän yhteyden siksi päiväksi.

Onko tietoa miten paljon striimaus vaatii upload kaistaa? 4G mokkula riittäisi isommankin porukan download kaista tarpeisiin, mutta kuten kaikissa mobiileissa, niin upload kaista on.

Kotona olisi paikallisen operaattorin 100/50 valokuitu joka toimii aika tasaisesti noin 90/80 nopeudella, mutta sitä kun ei pysty mukanaan ottamaan.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 23.43:   
Mulla on yksi tuollainen motu ollut vuoden avaamattomana kaapissa:

DWR-921 4G LTE Router | D-Link Finland

Sain sen aikanaan takuuvaihdosta, kun varsinainen petti alle eräässä toisessa tapahtumassa. Myöhäistä se sitten oli, eikä sen jälkeen sille enää ole käyttöä ollut.

4G sim-korttia/liittymää minulla ei tosin ole.

Siitä pystyisi jakamaan wlanin, sekä siinä on 4 kpl 10/100 Ethernet LAN porttia.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 23.50:   
Siis "kuten kaikissa mobiileissa, niin upload kaista on aika niukka" piti kirjoittamani.

ShK kuinka todennäköisesti olet tulossa tapahtumaan että tuo laite voisi olla paikalla?

Kaverilla ainakin oli/on 4G liittymä että ehkä sellaista saisi lainaan. Useampi porttisia lisäreitittimiä jolla noista neljästä portista voisi jakaa ja verkkokaapelia saan kyllä paikalle. Gigaista verkkoa emme tarvitse, koska retrot tukevat maksimissaan 100MB verkkoa kuitenkin.


---

Ideointiin

Sellainen idea että olisiko "tapahtuman mielenkiintoisin kone" äänestys mistään kotoisin? Ainakin top 3 ääniä saanet listattaisiin ellei sitten kaikki. Kannustaisi ehkä vähän näytteille asettelijoita tuomaan parastaan paikalle.

Peli tai pelikilpailupuolella kiinnostaisi eniten monen pelaajan adapteria, nollamodeemikaapelia tai ethernettiä koneiden yhdistämiseen hyödyntävät pelit, jo ihan sen takia että meillä on siellä hirveästi tuoleja ja olisi hyvä jos koneelle mahtuisi useampia kerralla. Mitkä olisivat hyviä sellaisia?

Ainakin Bomberman/Dyna Blaster http://en.wikipedia.org/wiki/Bomberman_%28TurboGrafx-16%29
kiinnostaisi viiden pelaajan mahdollisuuden takia.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2014 - klo 23.51:   
Hanzu: Neuvottelu- ja konferenssitilaa vuokraavilla tahoilla on yleensä oma vierasverkkonsa (langallinen tai langaton) erillään tai muuten eriytettynä toimistoverkostaan. Näin on mm. Heurekassa (Saku 2013:ssa ja aikaisemmissakin Sakuissa kytkeydyimme siis ihan talon seinään) ja useimmissa hotelleissa, konferenssikeskuksissa ja muissa paikoissa joissa kokemukseni mukaan neuvottelu-, auditorio- tai muuta kokoustilaa vuokrataan. Voi esim. vaatia jotkut koodit aulasta/vahtimestarilta jne.

Ei siis ole täysin mahdotonta, että Metsolla olisi vieras-WLAN tai jopa langallinen yhteys saatavilla. Voihan olla että heillä on sellainen jopa kirjastovieraita varten jo ihan valmiiksi?

Se on sitten tietysti aina tapauskohtaista miten esim. video-striimaus tällaisessa paikassa onnistuu tai ei (onko portit kiinni jne.). Heurekassa oli ainakin jonkin tason tuki ihan videoneuvotteluille, tokihan se tarve alkaa yleistyä auditoriomaisissa tiloissa, jollainen Metson Pietilä-salikin vaikuttaisi olevan. Ei tuntuisi hirveän kaukaa haetulta, että paikassa olisi joskus joku firma/puolue tms. järjestänyt videoyhteydellä varustetun kokouksen.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 0.22:   
Paras verkkoyhteys on joka tapauksessa se joka toimii, joten nämä ovat vain kokemuksia ja ajatuksia - toteuttajat toteuttaa sitten kuten parhaaksi näkee. :-)

- Paikalla olevan lankaverkon paras puoli on, ettei vierailijamassojen (omien tai ulkopuolisten) volyymit uhkaa niin helposti pistää sitä kyykkyyn. Varjopuolena verkkovedot voivat viedä aikaa ja setuppia/asetuksia ei voi testata kotona, jolloin voi tapella pahojenkin ongelmien kanssa (kuten porttiongelmat Oulun vuosi kokouksessa 2000-luvun alussa). Lankaverkkoihin voi upsidenä pistää oman Saku-WLANin vieraskoneille, ilman että se on ulkopuolisten kuormalla.

- Oma mokkula/kännykkä on siitä hyvä, että jos kaikki vermeet on kotona etukäteen, sen voi testata valmiiksi ennen paikalle tuloa. Toki siinäkin on kaistarajojen lisäksi varjonsa: onko tapahtumapaikalla kenttää ja etenkin, mitä yhteydelle tapahtuu kun huoneessa on 200 vierasta ja älypuhelinta netissä. Saati jos vieressä on muita ihmismassoja. Sitä on kotona vaikea ennakoida.

- Tapahtumapaikan omat "talon puolesta" WLANit tippuvat näiden välimaastoon. Puhtaasti "webbiin menoon" ne ovat usein aika vaivattomia, mutta jos ne ovat avoimia vierasverkkoja, ne voivat vieraiden saavuttua mennä polvilleen vieraiden kännyköistä kuten Heurekassa Body Worldsin takia. Erillinen suljetumpi kokous-WLAN on toki vähemmän altis kuormaongelmille kuin joku täysin avoin talon vierasverkko. Lopuksi tietysti palomuurit etenkin lähettävän liikenteen kannalta ovat näissä aina ikuinen kysymysmerkki ja vaativat ennakkoselvittelyjä ja mielellään ennakkotestausta paikalla. Myös WLANien heikko kantama voi joskus nousta ongelmaksi jos tilan antennointi on huono jo valmiiksi ja tila täyttyy raudasta ja ihmisistä.

Aina voi siis päästä pulaan. :-)

Lopuksi vielä pointti että kun retro-raudasta puhutaan, joku vanha kone voi vaatia fyysistä verkkoyhteyttä, jolloin pitäisi joku tapa toteuttaa se olla - jos kone pitää saada verkkoon. Toki ei se eetterikään auta jos kone odottaa jotain rinkiverkkoa... ;)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 0.26:   
Pääkirjasto Metsossa ja kaikissa lähikirjastojen tiloissa on Langaton Tampere wlan-verkko. Kirjastosta saa käyttäjätunnuksen, joka toimii yhden päivän ajan. Verkon käyttö on maksutonta.
http://www.langatontampere.fi/

Pietilä-sali (Luentosali 1) 200 hengelle

tietokone, dataprojektori, dvd, langaton verkko, äänentoisto

Luultavasti kyseessä on kummassakin sama langaton verkko, jonka kaistasta ja avoimista porteista ei löytynyt mitään tietoa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 0.44:   
Kiitos infosta! Lisätietoja kannattanee kysäistä, tapahtumavieraille verkkoasiat lienee yleinen kysymys, jos tilaa ulkopuolelle useinkaan vuokrataan...

Verkkohan voi myös (kannattaakin?) olla yhdistelmä: striimaus mokkulalla esim. ja demokoneet kiinni "talon WLANissa". Lisää varmuutta siihen jos ja kun jotain menee kuitenkin vikaan. Taito on saada silloinkin kaikki näyttämään viattomalta. :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 6.18:   

quote:

ShK kuinka todennäköisesti olet tulossa tapahtumaan että tuo laite voisi olla paikalla?



Oliko tarkka päivämäärä jo lyöty lukkoon?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 9.14:   
Ainakin Metso on jo varattu lauantaiksi 20.9.2014. vielä en ole saanut yhdistyksen johdolta kommenttia päivämäärän vahvistuksesta. Lienee varaus on peruttavissakin, mutta nyt kun olisi se paikka mitä Boogie Tampereen kokeneena edustajana alunperin ehdotti ja kuukausi joka oli viime vuonna, niin en näe kyllä mitään syytä vaihtamiseen.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 9.20:   
Hanzu: Päivä sopii, lyö lukkoon vain. (Piti hetki miettiä, notta mikä tämä "yhdistyksen johto" on, mutta sehän olen minä ;) ei vaan, hallituksellakaan tuskin on vastustusta tähän.)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 10.03:   
Lauantai 20.9. on minustakin hyvä ja se on tosiaan yhteistyötä varten ilmoitettu myös Skrolli ry:lle.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 10.09:   
Ja Hanzulle tosiaan isot propsit tähänastisesta, nyt on hyvää otetta SakuNääs 2014:n ruorissa. :-) Tapahtuma kuitenkin lähes aina elää ennen kaikkea paikallisten varassa, vaikka epäilemättä hyvä Saku vetää vieraita sitten kauempaakin.

Tämähän on juhlavuosi Tampereen Sakuilulle, 10 vuotta edellisestä kerrasta?

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2004/index.html

Kenties Tampere-Sakun 10 v. -juhlavuotta voisi käyttää jopa markkinoinnissa. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 10.12:   
Saku loikkii Tampereelle 10 vuoden jälkeen!

Tuhlaaja-Sakun paluu, 10 v. poissa Tampereelta!

Mitäs muita sloganeita? ;)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 10.36:   
Pitäisiköhän Sakun Facebookiin ja kotisivujen etusivulle laittaa vinkkiä tulla mukaan tähän ketjuun suunnittelemaan vuoden 2014 tapahtumaa Tampereelle?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 11.15:   

quote:

Sellainen idea että olisiko "tapahtuman mielenkiintoisin kone" äänestys mistään kotoisin? Ainakin top 3 ääniä saanet listattaisiin ellei sitten kaikki. Kannustaisi ehkä vähän näytteille asettelijoita tuomaan parastaan paikalle.



Kyllähän tuollainen kaikki pieni lisä tuo mielenkiintoa. Jos teetetään lisää jotain tuotteita, niin varmaan saisi palkinnotkin siihen.


quote:

Peli tai pelikilpailupuolella kiinnostaisi eniten monen pelaajan adapteria, nollamodeemikaapelia tai ethernettiä koneiden yhdistämiseen hyödyntävät pelit, jo ihan sen takia että meillä on siellä hirveästi tuoleja ja olisi hyvä jos koneelle mahtuisi useampia kerralla. Mitkä olisivat hyviä sellaisia?



Pidäpä muuten Hanzu sinä sitten viimekädessä kirjaa ja huoli, että paikalle tulee kaikki tarvittava laitteisto ja tilpehööri kaikkiin suunnitelmiin. Että tulee halutut moninpeliadapterit ja joikkarit jne. Ja muutenkin, että kalusto, tila ja suunnitelmat sopivat yhteen määrältään. Toki laitteistokirjanpidon jne voi tehdä julkisestikin täällä foorumilla kuten viime vuonna, voi avata vaikka oman ketjunsa sille, mutta jos jotain näyttää puuttuvan tai tulevan ylitarjontaa ettei mahdu, niin ilmoittele ja potki sen suhteen :-)

Moninpelit ovat kyllä tapahtumien suola, kun harvalla on sellaiseen ollut mahdollisuutta kotosalla. Ainakin jos aletaan pistämään konetta linkkiin, videotykeille ja vielä moninpeliadapteria kaupan päälle. :-) Tulee ihan uutta pöhinää tuttuihinkin peleihin.

Toki sitten käytettävästä ajasta, koneista ja muusta ohjelmasta/fokuksesta riippuu mitä päivän aikaan ehtii, mutta tässäpä jotain vaihtoehtoja:

Mikäli on mahdollista saada kaksi videotykkiä vierekkäin ja niihin 4-player adapterilliset koneet nollamodeemilinkkiin, niin Super Skidmarks on aika huikea kahdeksalla yhtaikaisella pelaajalla. Koko pelialue on siis jaettu kahden koneen kesken, toinen näyttää vasemman puolen ja toinen oikean, neljä pelaajaa kummallakin koneella.

Samaa kahden koneen/näytön tekniikkaa käyttää hyväkseen myös Blitz Bombers. Se on siis hurjasti viritelty Bomberman/Dynablaster klooni. Pelaajia pääsee joikkarien lisäksi näppiksellekin, joten maksimipelaajamäärä on jopa 16 :-) Kerran ollaan kokeiltu tätä Saku-tapahtumassa, hieman ehkä liikaakin featureja, joten kannattaa testailla etukäteen.

Master Blaster on myös pikkuisen uudempi saman genren edustaja. Toimii vain yhdellä koneella, mutta tukee nelinpeliadapteria ja viittä yhtaikaista pelaajaa. Tätä ollaan peluutettu onnistuneesti esim. Vectoramoilla, tarpeeksi yksinkertainen.

Muita nelinpeliadapteripelejä mitä olen tapahtumiin testaillut ovat esim. 6-Tris++, BugBomber, Bratwurst, MAX rally, ProTennisTour2, Sneech, Super Tennis Champs ja XTremeRacing.

Perus linkkipeleistä toimivia ja viihdyttäviä ovat ainakin Stunt Car Racer (turbo-versio 020/030-koneella, max 8 pelaajaa) ja Lotus2 (neljä pelaajaa), niistä on tullut vakiopelejä täkäläisiin tapahtumiin. Hirveenä ei ole tullut muita pelailtua näissä tapahtumissa, mutta mitä vanhoilta ajoilta muistelen, niin esim Knights of the Sky ja Armour Geddon... ja Napalm tietysti viritetyillä koneilla, mutta vie ehkä liikaa aikaa...

Nettipelejä ei olla kokeiltu kunnolla, mutta esim. dynAMIte:han olisi vallan loistava moninpeli, jos vaan saa tarpeeksi sopivaa konetta nettiin...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 11.38:   
Hyvä korostus, jPV. Kiitos. Viime vuonna videotykkiadapterit oli ainakin yksi asia missä meinasi käydä köpelösti - onneksi eräs vieraista oli tuonut vara-adaptereita ja saimme MorphOS-Macinkin kiinni Heurekan videotykkiin (DVI=>VGA).

Saku-DVD #1:ltä/Saku-CD-ROMeilta (http://www.amigazone.fi/saku/arkisto/) löytyy 90-luvun Sakun järjestäjän oppaiden skannauksia, sieltä voi kanssa ammentaa listaa asioista joista aikaisemmin on (aiheesta) kannettu huolta. Sieltä voi hakea inspiraatiota. Onnistunut tapahtuma kieltämättä vaatii aika paljon ennakkovalmistelua ja tavaraa mukaan.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 14.03:   
Paikallisena järjestäjänä haluasin olla mukana tapahtumanimen ja kuvauksen muodostamisessa ja hyväksynnässä. En tiedä kuka nimen yleensä on valinnut. Nimi pitää ja kuvaus tapahtuman sisällöstä pitää olla valmiina kesäkuuhun mennessä.

Pöytiä ei ole lisää tuon 43 lisäksi ellen niitä itse jostain yritä tuoda. Voin pyytää pöytätyyppien mitat niin käytettävissä oleva pinta-ala selviää.

Janne mun puolesta voit pistää Facebookkiin.

jPV noista peleistä Blitz Bombers, Master Blaster, dynAMIte, 6-Tris++ kuulostavat hyvältä. Pitänee tutustua noihin kaikkiin. Omassa koneessani 4-pelaajan adapteri on rakennettu kiinteästi suoraan emolevyyn joten se tulee automaattisesti mukaan. Sitten kysymys pommitusta:

Nollamodeemikaapelin toivepituus ja riittääkö kolmen johdon kytkentä?

Miten kaksi eri mallista ja tehoista konetta toimii nollamodeemissa?

Kuka tuo on yleensä tuonut tykit? Itse en videotykkiä omista.

Mitä tykin alle? Että on oikealla korkeudella, kuten kuvista näkyy, niin kankaat ovat korkealla.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 14.51:   
Tapahtumanimi varmaan kannattaa sopia yhteistyössä Suomen Amiga-käyttäjät ry:n hallituksen kanssa. Thoriel on hallituksen puheenjohtaja, jPV taitaa olla yhdistyksen aktiiviytimessä myös. Me muut vain huudellaan täällä. :-) Saku 2014 varmaan olisi perinteinen lähtökohta, mutta muitakin ideoita on ollut edellisessä ketjussa pöydällä. Rivijäsenenä minusta Saku 2014 on ainakin erittäin sopiva, mutta muutakin voi toki pallotella.

Mutta joka tapauksessa tarvittavat kumileimaukset byrokratiassa menee hallituksen puheenjohtajan Thorielin kautta, jos ja kun yhdistys tilavuokran maksaa ja yhdistyksen nimissä toimitaan - kuten tietysti tavoite käsittääkseni on. Kaikki muu varmaan sitten onkin aika pitkälle järjestävän porukan vaikutusvallan alla, kunhan raameista hallitus on yhtä mieltä.

Yhdistyksen hallituksenhan valitsee kerran vuodessa vuosikokous ja käsittääkseni yhdistyksen hallituksella on sähköpostilista, jonka voi Thorielin kautta tavoittaa tarvittaessa. Hallituksen kokoonpano selviää viime vuosikokouksen pöytäkirjan liitteistä: http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/vuosi2013/poytakirja.html

Mutta, ettei mene liikaa minun huuteluksi, niin jätän osaltani palloa uusille nimille. Jännä nähdä millainen Tampere-tapahtuma syntyy! :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 14.56:   

quote:

Ainakin Metso on jo varattu lauantaiksi 20.9.2014. vielä en ole saanut yhdistyksen johdolta kommenttia päivämäärän vahvistuksesta. Lienee varaus on peruttavissakin, mutta nyt kun olisi se paikka mitä Boogie Tampereen kokeneena edustajana alunperin ehdotti ja kuukausi joka oli viime vuonna, niin en näe kyllä mitään syytä vaihtamiseen.



Katsoin kalenteristani, niin siinä lukee 20.9.2014 SakuNääs 2014. :-)

En ainakaan ole huomannut, että mitään nimeä olisi vielä edes valittu? Ainoastaan puhetta, ettei tarvi välttämättä kantaa vanhaa nimeä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 15.12:   
Nimeä ei varmastikaan ole vielä päätetty millään tasolla. Freesit ideat ovat varmasti hieno mahdollisuus, samoin perinteinen Saku-nimi hyvä ja tunnettu vaihtoehto sekin. Hanzun johdolla hallitus voinee sitten lyödä nimen lukkoon kun tapahtuman markkinointi alkaa sitä vaatia. Muut voimme keskustella siihen saakka aiheesta täällä. :-) Toistaiseksi asioista voi pallotella työnimillä. Tapahtuman luonteeksi varmaan paras ajatus olisi "tietokonekulttuuritapahtuma", ei vain esim. "pelitapahtuma" tai vain "retrotapahtuma", mutta tällaisetkin tarkennukset tietysti jääköön päättäville.

Hanzun kysymykseen videotykeistä sen verran kokemusta, että Saku 2013:ssa kaikki videotykit oli Heurekalta (kiinteitä kaikki, kolme katossa ja yksi auditoriossa), paitsi yksi jonka näytteilleasettaja oli tuonut mukanaan ja oli asetettu ihan koneen päälle/viereen näyttämään pientä kuvaa seinässä. Pk-seudun päässä ei siis oikein ole perinnettä tykeistä, vanhoissa tapahtumissakin ne olivat talon puolesta tai käytettiin näyttöjä, jotka harrastajat toimme mukanamme. Oulussa on enemmän perinnettä mukana tuoduista tykeistä, vuosikokouksista, pelitapahtumista ja Saku 2012:sta, johtuen myös siitä että Oulussa on ollut enemmän yhdistyksen tapahtumia "videotykkiaikakaudella". Niistä en osaa sanoa mitään, paitsi että aina omalla tykillä heijastaminen on taidettu tehdä pöydiltä valkoiselle seinälle tai suhteellisen matalalla olevalle kankaalle, ei korkealla oleville kankaille.

Nyt vaan Tampereen väki Hanzun johdolla rakentamaan hienoa tapahtumaa ja uusia perinteitä ja tapoja tehdä juttuja. Vanhoista kokemuksista voi ja kannattaa toki ottaa se oppi mitä voi, mutta rajoittaa niiden ei pidä antaa. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 15.37:   
Saku 2013 kiinostavuutta lisäsi paikalla olleet vanhemmat Commodore koneet.

Boogie esitti että ottaisimme tänä vuonna mukaan myös muita vanhempia retrokoneita olikohohan se Atari, MSX, Spectrum jne. (ei kai kuitenkaan PC koneita sentään, kun emme halua täyttää pöytiä sellaisella tavaralla jota kaikilla on). Olen samaa mieltä tässä eli jos tituleerataan vain Amiga tapahtumana, niin tapahtuman monipuolisuus ei paljastu samalla tavalla.

Saku 2014 kai täytyy olla nimessä jotta perinteet pysyvät, mutta kävijöitä houkutellaksemme ja paremmin korostaaksemme, että siellä on myös muita retro koneita Amigoiden lisäksi, olisi hyvä laittaa mukaan vähintään tuo Jannen ehdottama sana tietokonekulttuuritapahtuma tai retrotietokonetapahtuma.

Nääs sanaa en kannata. Ei täällä päin kukaan noin kliseistä sanaa enää käytä. Se että se olis joku Tamperelaisten lempijuttu on myytti vaan. :-) Eihän PK-seudullakaan ollut SakuStadi tms., mutta käyttäkää nyt sitten työnimenä jos haluatte.

Tärkeintä mielestäni olisi löytää nimi josta ihmiset tajuavat mistä on kyse ja sellainen joka auttaa kiinnostuneimmat tulemaan myös paikalle.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 15.41:   
Sivuhuomiona täältä huikkaan väliin, että tapahtuman nimessä kannattanee vältellä ääkkösiä, jos vain mahdollista (ulkomaan tiedotusta ajatellen). Toiminevat ne toki, mutta varman päälle jos haluaa pelata jne. :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 15.44:   
SiiNääs näitte. ;) Mullakin tulee sähköpostiin kysymysmerkkejä salmiaksin sisään tämän threadin otsikon ä-kirjaimen tilalla, enkä ole edes ulkomailla. :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 16.26:   
Ei käsittääkseni tuota nääs-nimeä kukaan vakavissaan ollut edes tuomassa. Eiköhän tämä nimiasia ole jo taputeltu? :-)

Etiäpäin, sanoi mummo lumessa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 17.47:   
Minun lienee paras jättää Tampereen nimituntemus tamperelaisille, ettei käy kuten viime kesänä, kun yritin matka Tampereen murretta ja päädyin kuulostamaan virolaiselta sketsihahmolta. :-) Eipä sillä, hauska se SakuNääs tai muu paikallisittain tuunattu nimi voisi olla myös. Ulkomaalaisia vieraita tuskin on odotettavissa suuresti että sen takia päätöksiä pitäisi välttämättä tehdä, vaikka Jarmolla asiallinen muistutus toki olikin. Suurin osa ulkojulkisuudesta tulee itse postaamistamme viesteistä kuitenkin, jos joku jPV tms. aktivoituu postamaan eri paikkoihin.

Nimiasiaan vielä sen verran, että täältä näkee millaisia nimiä tai minkä nimisissä tapahtumissa yhdistys on aiemmin ollut - Oulussa on suosittu monenlaisia nimityksiä pienemmille tapahtumille, kuten Summer ja Winter Games:

http://saku.amigafin.org/yhdistys/tapahtumat/index.html

Toki laajemman markkinoinnin kannalta spesifimpi nimi kuten "Saku 2014" lienee parempi kuin liian geneerinen nimi kuten Winter Games, onhan iso Saku-tapahtuma paljon laajemmalle yleisölle kuin pieni pelitapahtuma. Myöskään mitään erityistä syytä poiketa Saku 2014 -nimestä ei varmaan ole, ellei siis siltä tunnu extra-fiilistelyn vuoksi. Onhan se ihan historiallista että tilaisuus on Tampereella, ei kai se täysin poissuljettua ole että nimessä olisi joku tamperelainen vivahde. Ajatusta voisi ammentaa myös Saku-lehden puolelta, jossa suosittiin etuliitteitä kuten Joulu-Saku. Joku paikallisittain tunnelmaa herättävä etuliite voisi toimia. Manse-Saku -tyyliin siis. En siis ehdota Manse-Sakua, kunhan avaan ajatusta ja jätän järjestäjille tilaisuutta tarvittaessa miettiä omaleimaisuutta nimiasiaan, jos siltä tuntuisi.

Kiakko-Saku? Sakuvieraat? No nyt lähti kiakko lapasesta... oho, sori... takaisin teemaan! :-) Saku 2014 on varmasti erinomainen nimi, jos syytä poiketa ei tule mieleen. Itse tykkään myös ShK:n Nääs-ideasta tai jostain vastaavasta variaatiosta, jos tuntuu että paikallista leimaa halutaan. Myös tuo ajatus että "Saku palaa Tampereelle 10 v. -tauon jälkeen" on minusta ihan siisti markkinointi-idea.

Kaikki kelpaa minulle! :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 18.52:   
kirjaston "tampereen" verkko ei sovellu edes kevyeeseen Videon Striimaukseen kokemusta on !
aikanaan jouduin lopulta toteuttamaan asian kännykällä.
kyseinen verkko oli armottoman tukkoinen ja ilmeisesti ulospäin todella hidas

Mokkuloissa ongelmana on Porttien sulut
normaalit "serveri" portit ovat kiinni
eikä niiden toimintaa pysty testaamaan viemättä niitä itse tilaan ja testaamalla asian ennakkoon

itseltäni löytyy rankemman kokoinen DNA mokkula josta löytyy 4x RJ-45 paikkaa, Voip ja Wlan
täällä 4G verkon rajalla nopeudet hutelevat 24/8Megan tienoilla huiput pitäisi olla jossain 150Megassa portit avoinna 500 eteen päin satunnaisesti 10000- porteissa enemmän aukiolevia suurin osa standardi porteista suljettu(Ftp,telnet,email,ym.)

muita Wlan reitittimiä on noin 5-8kpl
samoin 14x Rj-45 reititin BNC liitännällä...
1 videotykki ja 1 CRT videotykki (vaatii huomattavan virittelyn muttei nyi)

miinukset pidän edelleen 3h aikaa naurettavan lyhyenä.
olisi hyvä jos harkitsimme porkkanaa vahtimestarille jatkoajan järjestämisestä
ja ehdottoman Max ajan selvittäminen

ulkomaan vieraille saattaa tuo 3h esillä olo aika lopettamaan kiinnostuksen saapumisesta paikalle...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 19.25:   

quote:

Paikallisena järjestäjänä haluasin olla mukana tapahtumanimen ja kuvauksen muodostamisessa ja hyväksynnässä. En tiedä kuka nimen yleensä on valinnut. Nimi pitää ja kuvaus tapahtuman sisällöstä pitää olla valmiina kesäkuuhun mennessä.



Jos tapahtumassa on ollut nimeämisvaraa, niin joku järjestäjästä on keksinyt jotain, kuten Summer ja Winter Gamesit. Pari mielipidettä kysytty muilta ja Thorielilta viimeinen sana. Mutta useimmitenhan se on sitten mennyt perinteen mukaan joko isompi Saku-tapahtuma tai sitten ilmiselvästi nimetyksi tulleet vuosikokoukset ja pikkujoulut. Jollei sitten olla oltu muiden tapahtumissa kuokkimassa...

Jotenkin kai ton Tampereen kohdalla on pyörinyt mielessä se "Saku 2014" kahden edellisen vuoden jatkumona, mutta miksipä sitä ei voisi muutakin keksiä, jos jonkun tuoreen idean keksii. Ei mua haittaisi ainakaan. Otsikon SakuNääs:n ajattelin aluksi teilata jos sitä joku oikeasti ehdottaa, mutta nyt toi on alkanut itseasiassa kuulostaa aika hauskalta. :-) Tai sitten joku lisä perään "Saku 2014 - piip"...


quote:

jPV noista peleistä Blitz Bombers, Master Blaster, dynAMIte, 6-Tris++ kuulostavat hyvältä. Pitänee tutustua noihin kaikkiin.



Bratwurstikin on ihan toimiva, helppo ja hauska pikaräiskintään...


quote:

Nollamodeemikaapelin toivepituus ja riittääkö kolmen johdon kytkentä?



No, riippuu siitä miten ne paikat alkaa asettumaan, mutta meillä on yleensä ollut yhtenäistä pöytäketjua niin että siinä on kaksi linkkipelikonetta vierekkäin, mutta sellaisella etäisyydellä, että kummallekin koneelle mahtuu neljä pelaajaa eteen. Kai niitä koneita saa aseteltua parin metrin kaapelillakin, mutta pidemmässä on tietysti enemmän järjestelyvaraa. Mulla on itsellä joku varmaan 10m kaapelikin ollut mukana, mutta ei olla koskaan tarvittu sitä kuitenkaan. Eiköhän jollain 3m:lläkin pärjäile aika hyvin. Riittää se kolmen johdon kytkentä. Ei noi pelit taida mitkään käyttää kättelyitä.


quote:

Miten kaksi eri mallista ja tehoista konetta toimii nollamodeemissa?



Eiköhän ne toimi, mutta hitaamman nopeudella tietysti, jos peleissä itsessään on eroa eri prossuilla... en kyllä ole aikoihin testaillut noita eri nopeuksisilla koneilla... meillä on ollut sinällään aika hyvin, että kaikilla on pelikäyttöön just sopivat A1200/030@50MHz koneet :-) Vectoramoillekin varmaan viedään neljä sellaista eli 2x2 linkkikoneet :-)


quote:

Kuka tuo on yleensä tuonut tykit? Itse en videotykkiä omista.



Talon puolesta on yleensä ollut yksi kiinteä tykki. Sitten oppilaitoksilla ollessamme niistä on löytynyt käyttöön irtotykkejä. Muutamalla on myös mahdollisuus lainata tykkiä työpaikoiltaan. Ja parilla on sitten omatkin. Niistä on saanut aina järkättyä sopivan yhdistelmän missä oltukin ja mitkä tykit olleet vapaana tapahtuma-aikaan.

Olisi hyvä jos sieltä paikkakunnalta löytyisi niitä tykkejä, ettei tarvisi kauempaa roudailla. Saako kukaan lainaan mistään tms?


quote:

Mitä tykin alle? Että on oikealla korkeudella, kuten kuvista näkyy, niin kankaat ovat korkealla.



Eipä ole koskaan ollut tuollaisia korkealla olevia... aina tulleet alas asti tai sitten irtokankaita.. tai valkoista seinää tai piirtotaulua, että tykit ovat voineet olla samoilla pöydillä koneiden kanssa. Täytyy kehittää jotain uutta, mutta hyvähän se olisi saada tukevasti ettei ole potkittu nurin pian. Saiskohan sitä jotenkin arvioitua kuinka korkealle ne pitää saada? Riittääkö joku jeesusteipattu porrasjakkara vai :P


quote:

Boogie esitti että ottaisimme tänä vuonna mukaan myös muita vanhempia retrokoneita olikohohan se Atari, MSX, Spectrum jne. (ei kai kuitenkaan PC koneita sentään, kun emme halua täyttää pöytiä sellaisella tavaralla jota kaikilla on). Olen samaa mieltä tässä eli jos tituleerataan vain Amiga tapahtumana, niin tapahtuman monipuolisuus ei paljastu samalla tavalla.



Mielestäni kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että olemme Amiga-yhdistys ja yhdistys on tapahtuman taustalla. Eli Amigat on sillä etusijalla, mutta ovathan nuo Commodoren muut koneet tuoneet ihan kivaa lisämaustetta, kunhan eivät ala viemään liikaa tilaa pääasialta. Ehdottoman rajan vetäisin viimeistään niihin PC-koneisiin ;) Eri asia tietysti jos saadaan joku muu vastaava taho yhteistyökumppaniksi ja tekemään yleisempää tapahtumaa. Mutta eipä mullakaan sinällään sanavaltaa ole tässä.. eikä niin voimakasta henkilökohtaista mielipidettäkään. Järjestäjien ja puheenjohtajan välillä viimeiset päätökset mielestäni, mutta avustavia keskusteluja voidaan käydä.


quote:

Saku 2014 kai täytyy olla nimessä jotta perinteet pysyvät, mutta kävijöitä houkutellaksemme ja paremmin korostaaksemme, että siellä on myös muita retro koneita Amigoiden lisäksi, olisi hyvä laittaa mukaan vähintään tuo Jannen ehdottama sana tietokonekulttuuritapahtuma tai retrotietokonetapahtuma.



Heh, tulipa tästä mieleeni, että viime tapahtuman "retro" mainonnan tiimoilta tuli palautetta, että vintageahan ne koneet on eikä retroa :-) Ja ihan tottahan se on, ei tullut mieleenkään oikeat termit tapahtumamainosta laatiessa ;) Retrolle on käynyt kuin niin monille muillekin muotisanoille, että alkuperäinen tarkoitus vääristyy puhekielessä...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 21.43:   
virgo: 3h lienee onneksi konvertoitavissa ainakin 4h:ksi? Ehkä enemmänkin?

Ulkomaanvieraista kiinnostuneita aikaraja tuskin kiinnostaa - jos joku sieltä lähtisi tulemaan, hän varmaan olisi kiinnostuneempi tapaamaan ihmisiä myös tilaisuuden jälkeen esim. illallisella ja ennen sitä myös? Tuntimäärä tuskin on syy tulla tai olla tulematta.

Tampereella on toki lentokenttä, joten siitä vaan metsästämään myös ulkkiksia. :-) Tapahtuma itsestään kyllä varmaankin ennen kaikkea syntyy paikallisvoimin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 22.30:   
Eikös SAKU on vähän kummallinen lyhenne Suomen Amiga Käyttäjistä jossa ei u-kirjainta esiinny. Oikea lyhennehän olisi SAK, joka onkin sitten ihan eri juttu. Saku nimessä on se ongelma että se kyllä tuo nykyään useimmille mieleen Saku Koivun eikä sammakkoa ja kumpikaan taas ei kerro mitään siitä mitä tapahtumassa tapahtuu eli ei ole nimenä ollenkaan kutsuva.

Lonkalta:

Suomen Amiga Käyttäjät Ry
SAKU 2014 tietokonekulttuuritapahtuma
Tampereella 10 vuoden tauon jälkeen


Jos radikaali haluaa olla SAKU nimen voisi korvata myös esimerkiksi AMIGAAA sanalla jos se vaan ei riki mitään trademarkkeja tms., mutta voitaisiinko sitten enää puhua 10 vuoden tauosta, vaikka vuosikokoushan se olisi silti oli nimi mikä tahansa.

Ulkomaalaisilla ei kai tarkoitetettu pelkkiä mahdollisia vieraita vaan myös niitä jotka eivät tule paikalle mutta haluavat nähdä tapahtuma raportteja tms.

--

virgo, hyvä kuulla että löytyy videotykki tai parikin ja tuo mokkula. Videotykitys pitää pitää nyt isommalla prioriteetillä kuin tuo striimaus joka on mielestäni toissijainen juttu. Tuolla muron linkissä joku heitti että pitää selvittää myös mitä laki sanoo kuvauksesta julkisella paikalla. Itse en aio sellaista alkaa selvittämään, jos joku striimaa, en estele, mutta tehköön sen omalla vastuulla.

Paikallinen operaattori oli innostunut ideastamme ja selvittää mikä olisi paras liittymä mitä voisimme päiväksi tuonne saada.

Töistä saan toimipisteen muuton takia hyvän 48 porttisen kytkimen, että siitä pitäisi kyllä riittää lankaverkon jakoon, jos ei riitä niin toinenkin löytyy.

Kello 16 jälkeen jatkaminen edellyttäisi Metson johtajan hyväksyntää eikä pelkästään suostuvaista vahtimestaria. Kysyin jo yhteyshenkilöltä voisimmeko osaa lisätunteja, mutta eivät oikein olleet rahasta innostuneita. Ymmärrän sen kun kyseessä ei ole mikään voittoa tavoitteleva laitos.

--

jPV, kankaat tuntuivat minusta olevan aika korkealla, mutta toisaalta en laskenut niitä alas itse joten en ole ihan varma olivatko ne laskettu niin alas kuin mahdollista, mutta eikö teistäkin ne kyvissa aika korkealla näytä olevan?

Nollamodeemikäytöstä kysyin miettien mitä tekisin tapahtumassa omalla A4000 koneellani, jos 060-66MHz prossullaan on sitten liian tyhjäkäynnillä jonkun A1200 koneen kanssa linkitettynä. Voin kyllä keksiä sille muutakin ehkä jotain mikä käyttäisi tuota Radeonia kanssa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2014 - klo 22.38:   
Paikallinen operaattoriyhteistyö kuulostaa hienolta! Hyvä homma.

Saku tai SAKU, ei kai se niin tarkkaa ole. :-) Virallisesti se on ollut Saku jo toistakymmentä vuotta, mutta voihan sen moneen tapaan etenkin markkinointimateriaaleihin kirjata jos siltä tuntuu.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 3.10:   
Onko Commodore 64 sopiva tapahtumaan pelikilpailukoneeksi?

Tällaisella adapterilla saisi näemmä 8 pelaajaa keralla:

http://www.c64.cz/inception/

Tykin kautta näyttää tältä:

http://www.youtube.com/watch?v=N6nvPweEu0M

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 3.25:   

quote:

Heh, tulipa tästä mieleeni, että viime tapahtuman "retro" mainonnan tiimoilta tuli palautetta, että vintageahan ne koneet on eikä retroa :-) Ja ihan tottahan se on, ei tullut mieleenkään oikeat termit tapahtumamainosta laatiessa ;) Retrolle on käynyt kuin niin monille muillekin muotisanoille, että alkuperäinen tarkoitus vääristyy puhekielessä...


Heitellään nyt kanssa jotain ideapohjia ilmoille:

Suomen Amiga Käyttäjät Ry
Vintage Event '14 - Tampere

tai

Suomen Amiga Käyttäjät Ry
Commodore Event '14 - Tampere

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 7.51:   
Hanzu: hyviä pointteja ja olen ihan samaa mieltä tuosta nimestä, että se ei kyllä ulkopuolisille herätä mitään oikeita mielikuvia, perinteen takiahan se on säilynyt mukana nämä vuodet. U tulee Unioni-sanasta, joka oli alkuperäisen kerhon nimessä.

Nyt kun meille puolivahingossa tuli logoksi/iskulauseeksi se AMIGAAA, niin miksipä se ei sopisi tosiaan tapahtuman nimeksikin. Äkkiseltään tuntuisi ihan hyvältä, kun kaikki plakaatitkin on jo valmiina. Tuskinpa tuollaista sanaa on kukaan rekisteröinytkään, mutta voihan sitä googletella. Eipä se nimi vaikuta siihen, että on se silti yhdistyksen tapahtuman paluu 10 vuoden jälkeen.

Ehkäpä on sopiva aika vähän uusiutua kaikin puolin ja ravistella vähän vanhoja pölyjä olkapäiltä.

Ne kankaat tosiaan näyttävät olevan suht korkealla, että tuskin pöytätasolta saa vääristymättä kuvaa...

A4000/060-66 olisi varmaan hyvä demojen pyörittämiseen ja yleiseen high-end esittelyyn. Mulla on tuossa koottuna paketti 060-demo suosikeistani.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 7.52:   
ShK: oli meillä yksi C64-pelikilpailu Saku 2012:ssa, kivaa oli :-)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 8.36:   
Pelkällä "Vintage Event" saamme salin täyteen sisustusblogittajia. ;) "Computer Vintage Event" kuulostaa jo paremmalta.

"Commodore Event" varmasti herättäisi mielenkiintoa myös niille jotka aikoinaan menivät kuusnelosesta PC tai Apple koneisiin tutustumatta Amigaan, mutta ehkä kuitenkin muotoilisin "Amiga & Commodore Event", kun siinä olisi kaksi paikalle vetävää 'voimasanaa' ja tavallaan lopussahan Amigaa teki jo eri yhtiöt kuin Commodore joten sitä ei periaatteessa voi sisällyttää Commodore nimeen ihan täysin.

A4000/060-66 varmaan kalpenee OS4.1 Classicissa paikalla oleville aitoa OS4.1 tai MorphOS pyörittäville, että kai se on tuo demo tai pelikäyttö se mielenkiintoisin tarkoitus. Demot olisi hyvä olla WHDload versioita, niin voisi palautua työpöydälle ESC kautta vaihtamaan seuraavaan demoon.

AMIGAAA on melkein kuin Amigan se julkaisematta jäänyt AAA piirisarja, mutta tuota ei kai tuossa ole ajateltu, jos puolivahingossa on syntynyt.

Mietin olisiko liian aikaista tehdä lista siitä mitä on kukin mahdollsiesti tuomassa ja muista asioista. Tämä thread alkaa olla jo tuskallisen pitkä lukea niille jotka tulevan kelkkaan myöhäisemmässä vaiheessa ja aina vaan pitenee. Voisin tehdä tuon listan ulkoiselle sivulle, niin pääsisin sitä päivittämäänkin sitä mukaa kun tietoja saadaan ja vain linkki tänne tai toiseen threadiin.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 8.38:   
Kyllä Saku-nimellä Suomen tietokonepiireissä on ihan tunnettuutta - ja varsinkin on kun viimeiset pari vuotta ollaan maamme teknomedioita myöten sitä taas herätelty, Saku 2012, 2013, Saku #50. Se on brändi. Sadat, ehkä tuhannet ihmiset ovat käyneet Saku-tapahtumissa. Tai SAKU, miten vaan.

Amiga on jonkun muun brändi, eikä edes mainstreamia enää.

Silti, nimiasiaa voi toki ravistella, mutta ehkei pidä väheksyä Saku-brändin arvoa eikä kadottaa sitä ainakaan kokonaan markkinoinnista. Se on ollut epäilemättä yksi asia joka on pitänyt yhdistystä henkisesti kasassa että on ollut oma "lippu" jota liehuttaa. Saku on kyllä sana jolla on oma merkitys Suomen tietokonetaivaalla, siinä missä Bitti, Skrolli, Assembly jne.

AMIGAAA-logo toki on erinomainen markkinointikeino, mutta ainakin minun korvaani Amiga- tai Amigaaa-tapahtuma kuulostaa kovin geneeriseltä - eikä edistä sitä ideaa laajemmasta tietokonekulttuuritapahtumastakaan.

Sakussa on sielua. Ei unohdeta sitä, mitä sitten tapahtuman markkinoinnille ja nimeämiselle laajemmin tehdäänkään. Pidetään se jotenkin siellä.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.13:   
Tampereella ei muuten koskaan ole ollut Saku-tapahtumaa. Vuonna 2004 siellä oli Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokous. Monet tietysti puhuvat Saku-nimellä itse yhdistyksestäkin, mikä toki sen lempinimi ja alkuperäinen ry:tä edeltänyt nimi onkin. Siksi "Saku palaa Tampereelle 10 v. -tauon jälkeen" tai "Suomen Amiga-käyttäjät ry. palaa Tampereelle 10 v. -tauon jälkeen", kaikki tuollainen toimii toki miten vaan.

En kyllä tiedä kuinka vetävä tapahtuma olisi Commodore & Amiga Vintage Event. Karsisiko se niitä joille se kuulostaa liikaa joltain kulttuurikeskuksen EU-rahalla järjestämältä kliiniseltä näyttelyltä? Kuinka moni haluaisi että Vectorama olisi nimeltään "Oulu Network Gaming Event"? Onhan se Vectorama nyt tosi paljon vetävämpi ja vuodesta toiseen toistettuna se rakentaa konseptia. Brändit syntyvät syystä ja Saku on brändi (lehden ja tapahtumien takia) jolla on varmasti tietyssä yleisössä arvoa - ja se yleisö lienee aktiivisin yleisömme.

Silti, edellisessä ketjussahan paljon puhuin sen puolesta että satunnaisia kävijöitä on toki toiminnan laajuuden ja jatkuvuuden kannalta tärkeä kalastella myös. Siksi markkinointi joka tuo paikalle myös sen satunnaisen perheen ja toivottaa kaikki tervetulleiksi on tottakai tärkeää myöskin. Kysymys lienee, kuten aina, tasapainosta.

Yksi vaihtoehto on laajentaa nimeä Saku-nimen ympärille. Vectoramakin puhuu itsestään Verkkopelitapahtuma Vectorama. Miksei meillä voisi olla vaikka Retrotietokonetapahtuma Saku 2014 tai Tietokonekulttuuritapahtuma Saku 2014 tai Vintage Computer Expo Saku 2014. Vintage-sana on kyllä vähän vaikea, retro ymmärretään helpommin - oli se väärä sana tai ei.

Tosin, näitä kun makustelen, niin minun mielikuvissani jotenkin se pelkkä Saku 2014 omaa kyllä kiistatonta helppoutta ja charmia. Varsinkaan englanninkielisyyttä on vaikea perustella. Ei Saku koskaan ole ollut englanninkielinen, eikä realistinen yleisö kuitenkaan ole myöskään (vaikka toki perusmarkkinointi kannattaa olla myös englanniksi). Suosittelisin suomea, se on kanssa yksi Sakun oma valtti - vain Saku puhuu suomea.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.19:   
Vintage-sanan huono puoli on myös se, että se on kielessämme edelleen todella vierasperäinen. Retro istuu paremmin suomalaiseen kielenmaisemaan jo.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.22:   

quote:

Demot olisi hyvä olla WHDload versioita, niin voisi palautua työpöydälle ESC kautta vaihtamaan seuraavaan demoon.



WHDLoad installit tahtovat vaan olla vanhemmille vähemmän vaativille demoille, mutta lähes kaikki noista uudemmista (1995 ->) demoista quittaa nätisti hiiren napilla tai escillä. Useimmat jopa itsestään demon päätyttyä. Siinä mielessä en näe tarpeelliseksi vaatia niitä olemaan WHDLoadilla... tärkeämpää olisi näyttää niitä jotka ottavat kaiken irti 060:sta, kun kerran sellainen on alla.

Mä muuten tein noihin edellisiin tapahtumiin sellaisen scriptin, joka pyörittää itsestään noita uusia demoja. Välissä näytetään pieni info-ruutu seuraavasta demosta (amigaaa-logo taustalla). Sen voi jättää pyörittämään demoja itsekseen. Voisin kaivaa sen esiin ja päivittää hiukan.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.35:   
Vielä yksi vinkkeli:

Sakua voisi ajatella vaikka näin - kuinka moni olennaisesta kohdeyleisöstä tykkäsi, että MikroBITTI:stä tuli MikroBitti ja sitten MikroBitistä tuli MB? Muistan kuinka pohdittiin pitääkö Bitin sijaan alkaa puhua Mikrosta. Bitti-sanasta oli tullut alakulttuurille kova brändi. Se taitaa olla sitä edelleen kaikesta huolimatta. Sille satunnaisen MB:n irtonumeron ostajalle asialla ei tietysti ollut niin väliä. Toisaalta hänelle nimellä ei ole väliä muutenkaan, jos kannessa on tietokoneen kuva ja siinä lukee tietokonelehti.

Veikkaan ettei tämän ketjun lukijoista kovin moni ei MB-nimestä pitänyt, lehti menetti jotain. Siksi Saku-nimestä ei aikanaan tehty Suomen Amiga-käyttäjät ry -vetoista tai lyhennetty SAK:iksi, vaikka MikroBitinartikkeli meistä sellaista yrittikin vuonna 1994. Saku-brändin arvo oli tunnistettu jo varhain, koska se toimi ihmisten suussa tosi hyvin. Kuinka moni vielä muistaa toisen, meistä riippumattoman AMIGAMES ry:n? Liian geneerinen nimi ei jää mieleen.

Saku jää mieleen ja on jäänyt mieleen jo vuodesta 1993. Ei sitä minusta perinteen takia pidä roikottaa mukana, vaan siksi että se on arvokas brändi. Se voi olla, että Saku on jopa yllättävän arvokas brändi suomalaisessa tietokonekulttuurissa.

Brändit on tärkeitä niille jotka brändin tuntee. Muille on tärkeää että markkinointi tekee selväksi mikä tapahtuma on. Saku-brändi tunnetaan ja se on ainoa brändi josta Suomen Amiga-käyttäjät ry. tunnetaan - lisäksi bonuksena se on lopulta aika laiteneutraali brändi, toisin kuin pelkkä AMIGAAA olisi.

Retrotietokonetapahtuma Saku 2014 -tyyli palvelisi molempia yleisöjä, vähän kuten Skrollin kannessa lukee Skrolli - Tietokonekulttuurin erikoislehti.

Markkinointia voi kohdetaa myös eri tavoin. Saku 2014:n mainostaminen aktiivipiireissä varmasti herättää paljon enemmän huomiota, koska se antaa asiasta tietäville tosi hyvän kuvan lyhyellä sanalla mistä on kyse. "Ai Saku? Tampereella. Okei..." Se on ymmärretty myös vähän isommaksi tapahtumaksi, moni muistaa Heurekan Sakut. Sen sijaan jos Minne mennä tänään -palstalle haluaa, niin sitten toisella anglella markkinoiminen on harkitsemisen arvoinen jne.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.37:   
Janne, hyvin perusteltua.

Entäs:

Retrotietokonekulttuuritapahtuma
Saku 2014

Sitten erikseen englanninkielinen kutsu jossa vaikka:

Vintage Computer Expo
Saku 2014


jPV hyvin perusteltu myös. Tietty minun pitää jokaisesta demosta itsekin tykätä jota varten koneeni tuon, mutta juu 060 ja mielellään AGA se olla pitää. Mitään ZorRAM tai Mediatorin kautta toimivaa Radeon 9200 hyödyntäviä ei taida olla.

Tuo skripi on hyvä juttu, vähän jo arvailin että tuossa paketissa saattaisi sellainen olla.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.43:   
Hanzu: Jep, tuon tyylinen asemointi tapahtuman markkinointimateriaalissa kuulostaa ainakin minusta näin äkkisältään hyvältä. Tuotahan Saku-tapahtuma on ollut ja ilmeisesti halutaan olevan jatkossakin.

Se on sitten toinen asia onko retron tuominen esiin paras tapa - tai kulttuurisanan, onko se liian raskasta auki kirjoitettuna? Vaikka Saku on retroa tai vintagea ja tietokonekulttuuria, täytyy tietysti valita houkuttelevimmat sloganit kun sitä markkinoi.

Retrotietokonetapahtuma tai Tietokonekulttuuritapahtuma voisivat molemmat toimia, mutta ehkä yhdessä niistä tulee liian pitkä sana? Toki voi olla, että jollain tulee mieleen vieläkin parempia sanoja tekemään tapahtumaa houkuttelevaksi myös mainstreamille?

Markkinoinnin ei kannata myöskään olla liian holhoavaa. Etenkin kulttuuri-sana voi pelottaa joitakin. Tosin, en ole nähnyt että Skrollin asemointi kulttuurilehdeksi olisi herättänyt protestontia tietokonepiireissä, päin vastoin. Ja puhutaanhan sitä kulttuurista jääkiekossakin...

Hyviä ideoita kentälle vaan, ne keillä niitä tulee. :-) Siitä olen samaa mieltä, että jokainen tilaisuus on tilaisuus tuulettaa menneitä ajatuksia ja tuoda uusia. Etenkin kun on uusi kaupunki ja uusi järjestäjäjoukko.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.47:   
Muita ihan hatusta tulleita sanoja tapahtuman kuvailulle/otsikoinnille: vaihtoehtoistietokonekulttuuri, alternative-tietokonekulttuuri... Ei taida toimia. :-) Mutta herättäisikö tuo ajatuksenjuoksu jonkun muun runosuonta?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 9.56:   
Assemblyä mainostettiin tai siitä ainakin MikroBitin uutisoinnissa muotoiltiin tietokonefestaria, tietokonefestivaalia aikoinaan. En nyt sano että Saku tässä koossa mikään tietokonefestari olisi, mutta jotain ajatuksen tynkää kuitenkin sanoista joita voi käyttää uudella tavalla, uudessa paikassa luomaan aika loistavaa otsikkoa ja tunnelmaa. Mitäs kaikkia sanoja voisi yhdistellä vanhalla tai uudella tavalla: tietokonejuhlat, tietokonekonsertti, tietokonebileet, tietokone-show, tietokoneottelu...

Markkinointiin voisi myös rakentaa retroa. Esimerkiksi mainosjuliste:

"Vihdoinkin se ratkeaa. Kaksintaistelu.

Kumpi on parempi?

AMIGA vs ATARI ST

(kuvat alle)

Be there or be checkmark.

La 20. syyskuuta - Saku 2014
Tampere, Metso-kirjasto"

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2014 - klo 10.33:   
Hyvä havainto muuten tuo AMIGAAA-logon käyttö esim. demojen välillä.

Oli tapahtuman otsikko tai nimi tai muu brändäys mikä tahansa, minusta yhdistyksen AMIGAAA-logon käyttö tilaisuuden koristelussa, demojen väliskripteissä tai missä vaan on todella hyvä idea. Se on yhdistyksen uusi visuaalinen logo, josta kannattaa varmasti jatkaa rakentaa toista, visuaalista brändiä yhdistyksen alle, joka tuo samalla järjestävän yhdistyksen virallisen nimen siinä esiin koska nimi on osa logoa.

Aikanaan tuo AMIGAAA-logo toivottavasti iskostuu hyvin alan ihmisten tajuntaan, onhan siitä jo nytkin tullut sellainen hieno huudahdus. Se on audiovisuaalinen brändi, sen voi nähdä ja sen voi huutaa. Tekstibrändi se ei oikein kuitenkaan ole, ja se on kovin sidoksissa Amigaan, mutta ei sen muuta olla tarvitsekaan, koska se on visuaalinen ilmentymä sanoille Suomen Amiga-käyttäjät ry. Iskevänä tekstibrändinä meillä on Saku-sana sitten joka toimii tekstissä ja iskevänä, geneerisempänä tietokonekulttuuribrändinä ja tarvittaessa sammakkomaskottina vähän kuin pöllö oli MTV3:lle (siitä luopuminen oli minusta MTV:ltä hölmöä)... Molempi parempi!

Samoin esim. tapahtumajulisteissa tai -mainoksissa kannattaa hyvin olla AMIGAAA Suomen Amiga-käyttäjät ry. -logo jossain roolissa, vaikka Saku-brändillä tapahtuman nimeä mainostettaisiinkin. Se on järjestävän yhdistyksen logo. Vertailukohtana voisi olla vaikkapa sitä miten monella tapahtumalla on oma nimi/brändi ja järjestäjän logo sitten alareunassa erikseen. AMIGAAA on Suomen Amiga-käyttäjät ry:n logo - Saku on Suomen Amiga-käyttäjät ry:n lehti- ja tapahtumabrändi, sekä maskotti.

Itse asiassa, bränditys oli minusta aika loistavasti jo Saku 2013:n tapahtumajulisteessa:

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku2013/index.html

Tosin, tuollaisenaan tapahtuma iskostuu Amiga-tapahtumaksi. Jos haluaa tuoda muuta retroa/vintagea enemmän esiin, kannattaa SakuNääs 2014:n (työnimi vaan ;) tapahtumamainoksessa ehkä AMIGAAA-logo olla alempana ja pienemmällä, eikä noin isona otsikkona?

Joten, meillä on tavallaan kolme brändiä: Suomen Amiga-käyttäjät ry. -nimi, joka sopii hyvin virallisiin yhteyksiin, AMIGAAA-logo joka on yhdistyksen virallinen logo ja visuaalinen ilmentäjä, sekä kolmantena Saku-brändi julkaisuille ja tapahtumille, jonka alla voidaan toteuttaa tietokonekulttuurin laajempaakin missiota.

Jotain tällaista ajatuksen juurta...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2014 - klo 10.57:   
Saku 2014:n ideointi jatkuu näissä ketjuissa:

Saku 2014 - ideointiketju osa 2
http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9833.html?1396930141

Saku 2014 - tiedotuksen suunnittelu
http://saku.bbs.fi/discus/messages/9/9841.html?1396943789

Moderaattorit? Tämän ketjun voinee lukita.