Sekaisin Peleistä 2012 -tapahtuma Por...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2012 » Sekaisin Peleistä 2012 -tapahtuma Porissa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 9.25:   
Miten olisi tamperelaiset, jos kävisitte tekemässä pienen "harjoittelutapahtuman" tuolla Porissa, kun sijaitsette siinä melko vieressä?

Tapahtuma on siis lauantaina 10.11.2012.

Sinne riittänee pieni porukka (pari henkilöä?) ja 2-3 classic Amigaa. A1200:t on käteviä, mutta tietty muutkin koneet käy.

Eli noi parit koneet ja näytöt niille, jollei sitten tapahtumajärjestäjällä ole tarjota jotain isompia putki-tv:eitä tms. Parit joikkarit per kone mukaan jne.

Jonkin verran pelejä... esim. Stunt Car Racer, Slam Tilt tai joku muu flipperi, Lotus2, Speedball2, IK+, Superfrog, Turrican, Bubble Bobble, SWOS, Cannon Fodder, Dynablaster/Masterblaster/Blitzbombers. Noilla järjestyy jo tuollanen lyhyempi satunnaiskävijätapahtuma varsin hyvin. Voin auttaa peliasioissa, jos tulee kysyttävää.

Voimme lähettää lisäksi vieraskirjan ja esitemateriaalia täältä Oulusta, niin ei tarvi niistäkään huolehtia.

Kukas ottais vetovastuun tästä? Ei ole iso homma käydä puolen päivän keikkaa tuolla, kun ei tarvi miettiä tila-asioita tms, menee vaan valmiiseen pöytään. Hauskaa tulee olemaan kuitenkin :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 7. lokakuuta, 2012 - klo 21.51:   
on tuo suunitelmissa ellei duunit pistä hanttii juuri tuona päivänä...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 9.00:   
A500 konetta en tollaiseen kehtaisi ottaa ja omat A4000 kokoonpanoni eivät ole ihanteellisessa kunnossa kuljetuksen kannalta kun toiseen ei ole koteloa ollenkaan ja toisessa kansi ei mene kiinni koska olen laittanut alkuperäiseen pöytäkoteloon normaalisti tornikoteloon tarkoitetun Mediatorin joka tulee yli myös kotelon toisesta laidasta.

Lisäksi kun ELBOX MIRAGE 4000 PRO tornikotelo on hakusessa ja rakentelun viimeistely on kesken, niin softapuolen saaminen pelikuntoon nopealla aikataululla on esteenä.

Voisin silti katsoa jos aikataulu antaisi periksi tuonne lähtemiseen jos muut toisivat koneet.

Noista peleistä minulla alkuperäisenä on vain Bubble Bobble.

Onko teillä ollut Saku tapahtumissa pelattavilla peleillä aina paketit näytillä vai onko sellainen tarpeellista?

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 11.26:   
pakettien raahaaminen paikalle on melko turhaa
ellei niissä ole jotain spesiaali hienoa näytettävää

omat Alkuperäiset pelini eivät lähde kaapeista eivätkä laatikoista minnekkään ihan vaurioitumis vaaran vuoksi

vielä ei ole mietitty mitä mukaan
mahdollisia olisi A500,T1200,ps1,ps2,Lynx,D128 tai C64 Chameleon kortilla

yhtään ei ole tietoa miten suuren tilan tuolla saisi joten
kamamäärän miettiminen on hieman vaikeaa

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 12.31:   
Tarkoitin lähinnä sitä, että jos tuollainen määrä pelejä tuodaan, niin pitääkö olla todisteita mukana että omistamme alkuperäisen pelin eli vähintään se alkuperäinen korppu, jos peliä ajetaan rekisteröidystä
WHDLoadista kuten oletan siksi että saadaan paras toimivuus tehokkaammissa koneissa, highscore listat tms. pikku parannusta emmekä kuluta aikaa pelin hitaaseen korppulatailuun.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 8. lokakuuta, 2012 - klo 17.09:   
Mun mielestä kannattais pitäytyä Amigoissa, jos kerran Amiga-yhdistystä edustetaan. Muut voivat tuoda muita koneita. Korkeintaan C64-sukulainen sivuohjelmana, mutta pääasiassa vain Amigaa.

En tiedä tilasta, mutta voimme yrittää muodostaa suunnitteluyhteyttä, kun voimme luvata menevämme varmasti. Joka tapauksessa noin lyhyeen tapahtumaan riittää mun mielestä vallan mainiosti se 2-3 Amigaa, että turha koko repertuaaria roudata.

Kyllä noi A500:tkin käy, retroilua useimmat sinne tulevat hakemaan ja joskus jopa kysyvät, että miksei ole sitä vanhaa kunnon A500:aa, jonka muistavat :-)

En ole nähnyt tarpeelliseksi esittää todisteita alkuperäisyydestä, mutta toki alkuperäispelit toimivat hyvänä rekvisiittana ja lisämausteena tapahtumissa. Ei kuitenkaan tarvi olla juuri pelattavat pelit, vaan voi olla muutakin, tai olla ottamatta mukaan, riippuen resursseista.

Eli meillä on pelattu WHDLoad-pelejä ihan reilusti isosta valikoimasta ja toiveiden mukaan ilman että meillä on alkuperäisiä. Nuo em. pelit ovat muodostuneet toimiviksi, suosituiksi ja kysytyiksi peleiksi.

Osa noista suosituista peleistä meillä on ollut kuitenkin alkuperäisenä ja viime aikoina meistä on osa intoutunut huvin vuoksi hankkimaan pelaamiamme pelejä alkuperäislaatikoissa... taisipa olla nyt Saku 2012:ssa ensimmäinen kerta, että meillä oli suurinpiirtein kaikista boksit mukana :-)

Tärkeintä on kuitenkin se pelauttaminen ja retrohauskanpito, yleisö ei varmaankaan ole kiinnostunut mistään laajennusjutuista, hyötykäytöstä, käyttiksen virityksistä jne. Pelejä vaan pyörimään, oli sitten alkuperäistä tai ei. Hankalahan noita on enää edes löytää alkuperäisinä.

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 9. lokakuuta, 2012 - klo 11.01:   
Hienoa että kiinnostusta löytyy lähteä paikalle, täältä Oulun tienoolta olisi aika toivotonta reissata kustannusten vuoksi neljän tunnin sessioon. Tiedustelen tarkemmin, millaista tilaa meille olisi tarjolla ja ehdotan samalla kokoonpanoa. Nythän siis riittää minimimiehitys, koska toiveet heilläkin ovat kohtuulliset. Pari konetta ja joku hoitamaan hommaa, 1-2 henkilöä minusta riittäisi muutamalle koneelle.

Lähinnä toivovat meiltä "toiminnallista esittelypistettä", jossa nuoret ja heidän vanhempansa pääsisivät pelaamaan vanhoja Amiga-pelejä, ja toivovat vielä, että paikalla olisi joku joka voisi kertoa toiminnastamme ja Amiga-pelaamisesta yleensä. Ja nimenomaan haluavat Amigaa, jätetään ne muut hilppeet sinne muiden esiteltäväksi. Nyt haluavat ihan sitä perusnostalgiaa, jota meidänkin on kaikkein helpoin esitellä.

Ei siis mahdottomat toivomukset, yhdistyksestäkin on helppo kertoa ja meillä on suht tuore esite jossa on pääkohdat lyhyesti sekä lisäksi lyhyt Commodore Amiga -historia samalla läystäkkeellä. Tarjoutuivat jopa hoitamaan paikalle työntekijän, jos meiltä ei irtoa (ottaisivat vastaan laitteet, pelit ja esittelymateriaalit). Eli kyllä meidät sinne halutaan, ja enemmän kuin mielelläni näkisin siellä ihan "omaa porukkaa". (Hintsusti epäilen, olisiko heillä porukkaa joka osaisi koneita käyttää :-))

Olivat kyllä myös kiinnostuneita yleensä "vanhan koulukunnan" pelikoneista, joten en näkisi haitaksi vaikka siellä olisi A500 ja A1200, ehkä sitten "bonuksena" C64, mutta ensisijaisesti Amigat. Tietenkin A1200:lla on helpompi ajaa WHDloadilla ilman rouskun rouskun rouskun -lataamista. Muutama pelikotelo ehkä rekvisiitaksi ja that's it.

Täältä lähtee vieraskirja, esitteet telineineen ja tarvittava määrä ständejä ja/tai esittelylappusia koneista, kun speksataan vain tarkemmin.

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 20.18:   
Jos on tarvetta niin voisin tuonne lähteä.
Mahdollisia koneita joita voin tuoda on A1200, A500 ja C64

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 11. lokakuuta, 2012 - klo 21.19:   
Hienoa että kiinnostusta löytyy! Tämä kuulostaa todella hyvältä tapahtumalta. :-)

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 23. lokakuuta, 2012 - klo 18.36:   
Tämä pitäisi vähitellen lyödä lukkoon. Tkane, virgo: olisiko teissä kahdestaan iskua lähteä paikalle? Voisin hissuksiin postittaa vieraskirjan ynnä muut hilppeet jollekin, ja järjestäjillekin pitäisi varmaan ilmoitella.

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 25. lokakuuta, 2012 - klo 23.46:   
Minä ainakin voin tuonne lähteä, tarvittaessa saan toisen A1200:n ja sen omistajan mukaan :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 26. lokakuuta, 2012 - klo 16.43:   
eiköhän tuonne tule lähdettyä

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2012 - klo 7.45:   
Hieno homma! Ottaisiko jompi kumpi vastuulleen tuon vieraskirjan, ständit (kaksi pientä A5-kokoista) ja esitteet? Lähettäisin ne mieluummin pikimmiten.

Koneille en ole tehnyt "speksilappuja" mutta sekin onnistuu, jos joku mainihtee mitä on lähdössä mukaan, vilkaiskaa Saku 2012 -kuvista millaisia tietoja niissä oli. Ilmankin tosin varmasti pärjää. Ehdottaisin paria konetta, A1200 + A500, ehkä joku varakone (toinen A1200?) mukaan. Ei kannata neljän tunnin vuoksi aivan hirveää arsenaalia kuitenkaan kuskata.

Paiskatkaa mulle vaikka meilissä thoriel@sci.fi postiosoitetta niin veivaan kamppeet matkaan. Pyydän lisäksi järjestäjiltä että saisimme pari pöytää, yhdelle ei oikein mahdu mukavasti vaikka pienellä kokoonpanolla ollaankin liikkeellä.

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2012 - klo 21.20:   
Laitoin postia, voit laittaa ne vaikka mulle.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 5. marraskuuta, 2012 - klo 22.04:   
Iso käsi Tampereen (?) iskuryhmälle, Tkanelle ja virgolle! Hienoa että osanotto järjestyi! :-)

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 7. marraskuuta, 2012 - klo 1.35:   
Sitten joku kertoo vielä puheenjohtajalle, miten ottaa rennosti kun on ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen poissa tapahtumapaikalta. :V

Nätti on mutta olennainen välittynee:
http://www.tiaksaa.fi/ajankohtaista/nuorisoyksikoen-uutisia/1084-sekaisin-peleistae-2012

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2012 - klo 20.45:   
Jesh!!! :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 10. marraskuuta, 2012 - klo 21.42:   
hyvin meni muutama jamppa jopa saatiin jumiintumaan koneen ääreen xD

eipä mennyt pulkkaan tämäkään kerta nyt
Aserin matkamallin LCD ilmoitti että Chameleonin tuuppaama Amiga kuva on ulkona parametreistä
mutta silti kuva näkyi ilmoituksen alla virheettä?!?!?

no vaihdoimme paikanpäältä uudemman isomman LCD näytön tilalle
no kuva ei enään näkynyt ollenkaan kun meni ulos spekseitä...
tilanteen pelasti alakerran hylkyvarastosta kaivettu
IBM putki :-)

taas on hieman viisaampi testaa kaikki ennen kuin lähdet mihinkään (taas)

nuoriso oli sitä mieltä että meillä oli liian vaikeita pelejä matkassa xD
ja kyllä hän se niin on että veteraaneilla
tuo Fire sormi on ainakin Triplasti virityneempi
kuin Playstation sukupolvella xD

Amiga nimen kiljahduksia kuultiin kyllä usein
monella kaihoisat muistot pulppus sitten siinä
pelatessa "onko sulla sitä..." ja aika moni
lempipeli koneistamme löytyikin

 

Thoriel
Käyttäjätunnus: thoriel

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 2.27:   
Helkkari, tyypit, Tkane, Virgo, kiitosss!!! Vaikka en tuon enempää tapahtumasta vielä itsekään tiedä, niin propsit teille että saitte homman kasaan ja edustitte. Ette tiedäkään, kuinka paljon tämä merkitsi meille yhdistyksenä ja minullekin henkilökohtaisesti. Pussaisin jos olisin, mutta sylillinen pusuja jo nyt. Iso hali. Täti menee nyt nukkumaan. (:

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 3.31:   
Virgo: ei ehkä ihan täydellinen joskus pientä sellaista jota ei näe kun hetken kuluttua... (esim. 1280x1024 kuva mulla loistava pegassa mutta kun siirrän ikkunaa tulee törkyä hetken näkyviin)
itsellä pöydällä vähemmän kuin toinen Dell joka kääntyi näyttö ja semmoinen että paneeli IPS kuten toisessakin jossa oli halvempi jossa eräitå syitä (valmistaja pimitti eräät jutut) miksi lähti takaisin kauppaan. tähän saa komponentti videotakin sisään sitten. pitäsköhän joskus amigan scart kaapeliin tehdä komponentti lähtörinnalle.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 19.25:   
tässä vähän listaa esillä olleista peleistä...
ja myös erikois toivomuksesta muutamalle C64 puoltakin esiteltiin xD
Tkane täyttäköön muisti aukot

Amiga:
oh no more Lemmings
Carrier Command
Virus
Xenon
Super frog
Jaguar
Lootus
X-type
Project-X
Worms ( " ai se on amigallekin! " xD)
Zoll
Leaderboard Golf
Turrican


C64:
Bluemax
Zamzara
Stuntcar Raicer
BubleBoble
Zaxxon
Sentinel
Starglider
Nebulus

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 19.42:   
zoll = zool

 

Tkane
Käyttäjätunnus: tkane

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 21.06:   
Eiköhän tuossa kaiki pelit tullu mainittua, harmittaa vaan että muistin vasta kotimatkalla Hugo pelin joka olisi varmasti uponut nuorempaan väkeen (ainakin kotona toimii)

Järjestäjät tulivat joukola ihmettelemään Amigaa, kun sain ensinmäisen pelin päälle ja alkoivat muistelemaan "naapurin pojalla oli tuollainen Amiga", "tuleepa nuoruus mieleen noista musiikeista" :D
TAC2:n ei tosiaan ole helpoimmasta päästä nuoremmalle väelle :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 21.34:   
Mahtavaa äijät, mahtavaa. :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 21.40:   
Virgo: kaverikin yllättyi Wormsista tuolta osalta ja muistanko minä ihan oikein että Amigallehan se nimenomaan alunperin tehtiin?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 21.41:   
Sittemmin kuollut jäi pois kaveri sanan edeltä.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 22.59:   
Muistaakseni Worms oli jonkun Amiga-lehden peli-idea kilpailun voittanut idea, jonka Team17 tms sitten toteutti (kuului kilpailuun). Siitä tehtiin sittemmin käännöksiä vähän kaikille platformeille.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2012 - klo 23.20:   
Jep, Worms tosiaan tehtiin alkujaan Amigalle, kuten Jani muistelee. Team 17 oli alkuun vain julkaisija (ja ehkä tuottajaroolissa), alkuperäisen Amiga-version koodasi se sama kaveri jonka Team 17 bongasi listoilleen... siitä sitten alkoi vähän isompi buumi muilla plattiksilla.

Worms oli vähän oman aikansa Angry Birds.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2012 - klo 0.17:   
heh vanhoilla parroilla on kokemus pohjaa jota ei
lehdistä saa muistan sen kuin eilisen päivän
kuinka kavereita kismitti kun olivat Amigat ja C64
myyneet aikoja sitten
sitten tuli Amigalle Worms...
kyllä silloin kyseltiin konetta ja meikäläistä kylään
siihen tahtii että lopulta poistin koko pirun peli
koneeltani että päästiin jotain muutakin joskus pelaamaan
no suuri hätä loppui kun Worms rantautui Playstationille ;)

no ehkä jo nykyään voin siinä jo skapat ottaa
sen verran on aikaa kulunut viimekerrasta et alkaa taas maistumaan

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2012 - klo 12.29:   
Niin Worms oli alkujaan Total Wormage -niminen Blitz Basicilla koodattu peli, joka osallistui Amiga Formatin pelikilpailuun, mutta ei voittanut sitä :-) Tekijällä kesti sitten aikansa löytää julkaisija pelilleen, kun ei meinannut kenellekään kelvata.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2012 - klo 14.31:   
Totta! Blitz Basicillahan se Wormsin Amiga-versio oli loppuun saakka koodattu. :-) Worms DC taisi olla se viimeinen Amiga-hurraahuuto...

Jossain messuilla tms. oli Team 17:n edustaja lähestynyt kaveria ja kysynyt "would you like to have it published?" tms.

Joku tällainen tarina jäänyt mieleen...

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. marraskuuta, 2012 - klo 7.50:   
Pakko tähän väliin kertoa että takana on parisen tuhatta tuntia Worms Reloadedia.. mahtaneeko olla suomenennätys :-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. marraskuuta, 2012 - klo 12.02:   
Pitää sanoa Angry Birdsin hankintaa olen miettinyt.

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. marraskuuta, 2012 - klo 19.32:   
@JPQ

Onko Angry birdsin korkea hinta (4,99e muistaakseni) estänyt hankinnan? :-)

Pelailin kaffetauoilla kolmella tähdellä läpi joka ikisen kentän, muutama kuukausi siinä meni mutta urakka suoritettu. Sitten olikin pakko hommata Angry Birds Rio kun kahvitauot eivät enää tuntuneet samalta kuin ennen ilman vihaisia lintuja.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: