Nötköttiä taas tarjolla foorumilla

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2009 » Nötköttiä taas tarjolla foorumilla « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Keskiviikkona, 19. elokuuta, 2009 - klo 7.38:   
Ainakin Classic Amiga Pelit sekä Uusi sukupolvi muut -osiossa.

 

midway
Keskiviikkona, 19. elokuuta, 2009 - klo 19.47:   
Nuo vanhat ketjut pitäisi lukita, vaikkapa vain väliaikaisesti..

 

JPQ
Maanantaina, 24. elokuuta, 2009 - klo 7.15:   
Väliaikaisesti enintään koska osa meistä ei aktiivisti täällä liiku.
Valitettavasti.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 24. elokuuta, 2009 - klo 16.36:   
Olisin jo valmis hyväksymään rekisteröitymisen.. alkaa olemaan sen verran riesaa :P

 

Skry
Maanantaina, 24. elokuuta, 2009 - klo 17.29:   
Kieltämättä.

 

C=64
Tiistaina, 25. elokuuta, 2009 - klo 0.33:   
Onko ne nyt sitten niin hirveän vaikea poistaa?

 

jpq
Tiistaina, 25. elokuuta, 2009 - klo 17.50:   
hooligan/dcs: minäkin ja minussta oikeastaan ihan hyvä. Vähemmän häiriköintiä joka on ihmisenkin tekemää.
C=64: ehkäpä on foorumin rakennetta tuntematta. ja kun ylläpidolla lienee muutakin tekemistä eikö? (pohdinta ja aika varma olen että on).

 

Ville
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 11.19:   
Kannatan rekisteröintiä.

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 12.11:   
Kuin myös. Rekisteröinti on niin normi kaikkialla muuallakin, etten usko sen käyttöönoton vaikuttavan oleellisesti tämän foorumin käyttöön.

 

Rebb/TRSi
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 12.36:   
Täältä puoltoa kanssa. Tuskinpa rekisteröityminen käyttäjämääriä ainakaan pudottaa ja helpottaa moderaattorien työtä.

 

jes
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 17.52:   
Entä jos tällä foorumilla otettaisiin käyttöön jo muuallakin nähty käytäntö ilmoittaa asiattomista viesteistä? Kun siis joku klikkaa asiattoman viestin kohdalla esim. ruksin ruutuun, niin moderaattorin olisi helppo jollain hakutoiminnolla selata tälläiset viestit ja kitkeä ne pois.

 

Skry
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 18.20:   
Hyvä ajatus tuokin, kannatetaan.

 

JaniK
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 18.53:   
Kannatetaan

 

jPV
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 20.06:   
Sellaisen puukottaminen foorumisoftaan on kuitenkin aika hankalaa. Samoin kuin minkään muunkaan ylimääräisen, mitä softa ei tarjoa.

Discusissa on vakiona yksinkertainen avainsanalista, jonka perusteella spämmiä voidaan karsia, mutta senkään käyttö ei ole kovin sujuvaa ja vaatii varmat valinnat sanoiksi. Samoin ip-osoitteen mukaan voisi estää ulkomaalaisten käyttö, mutta se voi johtaa muihin ongelmiin, vaikka spämmerit saataisiinkin kuriin. Maksullisessa versiossa ilmeisesti olisi jotain lisää spämmintorjuntaan, mutta siihen vaihtaminen on taas uusi juttu...

Käyttäjien rekisteröinti sen sijaan onnistuu, joten se alkaa tuntua järkevimmältä vaihtoehdolta tähän hätään. Sitähän voisi tehdä vaikka niin, että rekisteröidään käyttäjiä ja spämmin yleistyessä laittaa osastoja lukituksi anonyymipostaajilta. Voihan sitä vaikka välillä koittaa sitten, että tulisiko spämmiä enää, tai antaa esim torin olla avoin (sinne kun jostain syystä ei edes näytä tulevan roskaa).

 

Skry
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 21.19:   
Kaipa tuo pakkorekisteröityminen olisi ihan tarpeeksi, siihen vielä käsin tunnareiden moderointi päälle (voin ottaa vastuulle jos muilla ei into riitä) kun ei varmaan niin suurta jäsenryntäystä muutenkaan tule niin tulis botit eliminoitua siinä aika tehokkaasti.

 

Skry
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 21.24:   
Nytkun noita ärsykkeitä on tuotu esille, niin eniten ärsyttää tuo kun postit näkyvät (ainakin tuossa Tänään-osion alla) väärissä threadeissa. Eli puukotusta voisi Discuss kaivata muutenkin. :-)

 

jPV
Tiistaina, 1. syyskuuta, 2009 - klo 21.34:   
Mjoo, kummasti tippuu tuonne 2003:een välillä tuolla Tänään/Viikon aikana. Ois kiva jos joku keksis mistä se johtuu... vaikka itseäni se ei sinällään haittaa, kun en koskaan sieltä katso uusia viestejä, vaan näen ne suoraan noista otsikoista, että oonko lukenu vai en :-)

 

jes
Keskiviikkona, 2. syyskuuta, 2009 - klo 23.58:   
"skry"
Kaipa tuo pakkorekisteröityminen olisi ihan tarpeeksi, siihen vielä käsin tunnareiden moderointi päälle (voin ottaa vastuulle jos muilla ei into riitä) kun ei varmaan niin suurta jäsenryntäystä muutenkaan tule niin tulis botit eliminoitua siinä aika tehokkaasti.

Vielä jos saisi samalla käytettyä paria vaihtoehto nimimerkkiä rekisteröidyttäessä tai viestiä kirjoitettaessa (jos haluaa), kun sellainen voi olla jossain tilanteessa kuvaavampi.. :-)

 

jes
Torstaina, 3. syyskuuta, 2009 - klo 22.57:   
Tietenkin yksi olisi paras, mutta tämä nimimerkki ei "stemmaa" kaikkiin kommentteihin. Jos rekisteröinti saadaan aikaiseksi, pitänee valita se keskitie, vaikka vaihtoehtonimimerkkejä käyttänevät muutkin kun foorumi sen sallii. Tietenkin jo aiemmin kannatusta saanut esimerkkini spämmitiedostojen merkkaamisesta olisi varmaan paras, mutta arvasin jo kirjoittaessani sen toteutuksen voivan olla vaikeaa valmiiseen softaan. Tämä rekisteröintihän voidaan ilmeisesti toteuttaa suht. helposti jollain ohjelmamoduulilla.

 

jPV
Perjantaina, 4. syyskuuta, 2009 - klo 9.02:   
jes: No kyllä minä suosisin vain yhtä nimimerkkiä selvyyden ja reiluuden nimissä. Ei mullakaan ole nyt käsitystä mitä toista nimimerkkiä sä oot käyttäny :-)

En tiedä auttaisiko se merkkaaminen hirveenä. Aika hyvinhän nuo spämmit näkee jo noista otsikoista. Tai sitten pitäisi olla niin hieno systeemi, että ne saisi jotenkin foorumia avaamattakin poistatettua, mutta se on jo liian isotöinen toteutettavaksi.

Mun mielestä toimivimmat vaihtoehdot ois joku captcha-systeemi tai sitten se rekisteröityminen. Ehkä se rekisteröityminen on vähempi työläs kirjoittajille loppupeleissä, kun voi vaan heittää aina oman tutun salasanansa ilman enempiä pähkäilyjä.

Onneksi tuota suomi24:mäisyyttä ei olla nyt enempiä täällä harrastettu, mutta tulisipa vähäisetkin elkeet siihen suuntaan karsittua rekisteröitymisellä ;)

Sinäänsä itse tykkäisin tästä perinteisestä vapaasta foorumista, kun oikeat käyttäjät ovat kuitenkin pääsääntöisesti osanneet käyttäytyä. Harmillista vaan, että tuota spämmiä on alkanut nykyään tulemaan noin paljon.

 

Kekkonen
Perjantaina, 4. syyskuuta, 2009 - klo 18.11:   
Eihän tuossa monen nimimerkin käytössä ole mitään järkeä. Mielestäni yksi nimimerkki per käyttäjä on tarpeeksi. Jokainen vastaa kirjoituksistaan.

 

Skry
Perjantaina, 4. syyskuuta, 2009 - klo 18.31:   
Samoilla linjoilla Kekkosen kanssa (huh?) :P

 

Odysseys
Lauantaina, 5. syyskuuta, 2009 - klo 19.45:   
Ei minulla ainakaan ole mitään rekisteröitymistä vastaan, eikä sitä että käytän vain yhtä nimimerkkiä, vaikka joskus tulee kirjoiteltua mitä sattuu. Mutta turhahan sitä on kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu? Vai miten se meni..?

 

jes
Lauantaina, 5. syyskuuta, 2009 - klo 22.19:   
..Että olisi kauhalla saatu, mutta lusikalla vaan jaetaan.. :-), miten lienee. Etupäässä olen kuitenkin käyttänyt tätä yhtä nimimerkkiä ja satunnaisesti (varsinkin alussa) jotain muuta. Rekisteröinnissä olen aiemman mielipiteeni kannalla ja spämmitykityksen ollessa nykyistä luokkaa, kannattaisi ottaa se mitä pikimmin käyttöön ilman jahkailuja.

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 6. syyskuuta, 2009 - klo 3.29:   
Lienee tuo 2003 vuoden viesteihin tarttuminen/esiintuleminen mahdollisesti ihan bottien syytä yksistään, olen nimittäin huomannut että jotkut sähköpostispammaajat käyttävät samaa taktiikkaa että pistävät viestin lähetys päiväksi jonkun vuoden 2003 esim. Tällöin se tulee esille kun joskus katselee vanhoja posteja tai ihmettelee miten lukemattomia posteja on niin paljon vaikkei ruudulla näy juuri mitään.

Tuohon rekisteröintiin ei varmaankaan tarvita mitään manuaalisia tarkistuksia vaan luulen että surin osa boteista lähtee ihan pelkällä sähköposti vahvistuksella.

Lisäksi helpoin vaihtoehto olisi varmaankin aluksi kokeilla sellaista että kun viestiin kirjoitetaan niin pistetään kohdat "Nimi, osoite..." ja niiden yläpuolelle kirjoitetaan "ÄLÄ TÄYTÄ ALLA OLEVIA KOHTIA, MUTTA MERKKAA RASTI KOHTAAN "Bottitarkistus" sitten noiden nimi osoitetietojen alla (joita ei siis täytetä) on lisäksi kolme rasti ruutuun kohtaa:
1. Olen lukenut foorumin säännöt ja suostun niihin
2. Bottitarkistus
3. Vakuutan olevani täysikäinen.


Nyt sitten kaikki jotka kirjoittavat oman nimensä, osoitteensa ja laittavat rastin ruun 1 ja 3 tai jättävät laittamatta rastin kohtaan 2

Automaattisesti hylätään eikä postia lisätä foorumiin.

Tämän luulisi olevan riittävän tehokas menetelmä jo suurimmalle osalle boteista koska ensiksikään botit eivät osaa lukea ja jos osaavatkin, niin luultavasti tahtovat merkata kohdat 1 ja 3 molemmat.

Tämän jälkeen ainoat botit joiden luulisi läpi pääsevän täytyisi joko olla varta vasten foorumia varten tehtyjä tai vaihtoehtoisesti riittävän älykkäitä ja taitavia että kykenisivät lukemaan itse postin lisäys koodia.

Ja meille nykyfoorumin käyttäjille ainoa oleellinen ero viestien laittamiseksi olisi yhden rastin ruutuun laittaminen. (Ja tietenkin kasan tekstiä välittämättä jättäminen)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: