Saku Summer Games 2007

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2007 » Saku Summer Games 2007 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jPV
Lauantaina, 2. kesäkuuta, 2007 - klo 9.12:   
Suomen Amiga-käyttäjät ry. järjestää Oulussa pelitapahtuman lauantaina 16.6. Paikkana on vanha tuttu Pakkahuoneenkatu 30. Pelikoneina on useita classic-Amigoita ja uuden sukupolven koneita. Tapahtuma on ilmainen kaikille - tule koko päiväksi tai välillä käväisemään!

Järjestettyinä moninpeliturnauksina pelataan ainakin Stunt Car Raceria, Super Skidmarksia, WormsDC:tä, dynAMItea ja vihdoin luvassa on myös SWOS-turnaus. Linkitetyillä koneilla saadaan jopa kahdeksan pelaajaa samaan peliin ja pelitunnelmasta huolehtii kaksi videotykkiä, joten hupia on luvassa!

Tarjolla on myös yhdistyksen tarjoamana pientä purtavaa ja virvoitusjuomia sekä illemmalla omakustanteisesti yhteistilaus pizzoja. Laita tapahtumaflyeri kiertoon!

Lisätietoja tapahtuman kotisivulta
Tapahtumaflyeri
Tunnelmakuvia edellisestä tapahtumasta

PS. Omia lempijoikkareita ja joystick-porttien jakajia voi ottaa mukaan ;)

 

Seppo
Maanantaina, 4. kesäkuuta, 2007 - klo 14.11:   
SWOS:in ohella kai voi vaihtoehtoisesti kisata Kick Offissa, tai vaikkapa Wayne Gretsky Hockeyssä?

 

jPV
Maanantaina, 4. kesäkuuta, 2007 - klo 17.14:   
Varmaan pidetään SWOS kuitenkin "virallisena" pelinä, mutta siinä omalla ajalla voi pelailla noitakin. Katsotaan illan päälle kuinka nopeasti saadaan vedettyä noi järjestetyt kompot (niihin tulee muuten palkintojakin) ja mitä sitten halutaan pelailla.

 

jPV
Tiistaina, 12. kesäkuuta, 2007 - klo 13.49:   
Tein pienen ilmoittautumislomakkeen, jotta nähdään paljonko pelaajia on tulossa varsinaisiin palkittaviin kilpailuihin :)

Käykääpä suht varmat tulijat nakkaamassa nimenne: http://jpv.wmhost.com/SakuSummerGames2007/

Ehdotuksia, purnauksia, kyseyitä vaan tänne, jos on kilpailujen suhteen jotain mielenpäällä.

BTW. palkintoina 2 x MindCandy2 DVD, Amiga OS4 muki, Ultimate Super Skidmarks CD ja ehkä jotain pientä lisäksi. Kiitoksia Boogielle tarjouksista.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 13. kesäkuuta, 2007 - klo 12.29:   
Ja nuohan ovat toki vain "ne viralliset kilpailut", tokihan muitakin pelejä voi pelata koneilla, jotka eivät sillä hetkellä ole kilpailukäytössä.

 

Esa Haapaniemi
Lauantaina, 16. kesäkuuta, 2007 - klo 22.04:   
Olihan tuolla porukkaa. Vieraskirjaan pani 17 ihmistä nimensä, ja parhaimmillaan oli 7 konetta pelikäytössä (8 pelasi kahdella A1200 koneella yhtä aikaa). Vanhat parrat eivät olleet niitä parhaita pelaajia, vaikkakin JPV:llä oli eniten harjoistustunteja takana. Toisaalta vasta-alkajatkaan eivät pärjänneet... Annan virallisten tulosten laskijoiden ilmoittaa miten ne ohjelmaan merkityt pelit menivät.

Tilaisuus kesti n. 10 aamulla aina ilta 9:ään. Paikalle oli tuotu perinteistä tarjoilua, mutta myös kaikki halukkaat saivat tilata joko pizzaa, kebab annoksia tai isoja hampurilaisannoksia. Kaikkien nälkä tuli tyydytetyksi.

Myös jonkunverran tavaraa vaihtoi omistajia. Kiitoksia gentle-eyelle toimituksista ja palkinnoista. Anu myi yhden toimivan CD^32n, ja SummaGraphicsin piirtopöytä kursoreineen meni samaan osoitteeseen 1 € hintaan.

Paikalla kävi myös muutamia Amigasta tietämättömiä kurkkimassa oviverhon välistä, mutta he säikähtivät sisäänkutsua ja pimeyttä. Ja kaikki alunperin mukaan ilmoittautuneet eivät sitten kuitenkaan päässeet tulemaan, mutta ei tuonne oikein mukavasti olisi enempää mahtunutkaan.

Kiitos järjestäjille ja kaikille osallistujille.

Yrittäkää nyt te siellä etelässä saada se virallinen Saku tapahtuma ahdettua jonnekin. Muuten meidän pitää järjestää se täällä Oulussa.

 

Boogie
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, 2007 - klo 1.27:   
I-hanaa :) kiit(t)ää puoli-pro Stuntisti. Kuvia-kuvia-kuvia!

 

virgo
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, 2007 - klo 8.17:   
harmittaa kun ei päässyt mukaan ;(

olisiko tästä pelaamisesta uudeksi vetonaulaksi?
jos samantien alettaisiin tekeen ympäri suomea pienempiä turnajaisia ja syksyllä rykästäisiin kunnon finaali scapat tampereella ?
miten olis...tulipahan mieleen...

 

Janne
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, 2007 - klo 13.47:   
Hienoa. Tätähän voisivat innokkaimmat laajentaa retropelaamisen
suuntaan enemmänkin - minä ainakin näkisin mieluummin Sakun
varojen tukevan vaikka sellaista kuin kaiken kuihtuvan kasaan.
Mikäpäs sen hauskempi missio yhdistykselle, jos joku haluaisi
sellaista toimintaa pyörittää. Retro on pop - mukaan voisi ottaa
Amigan lisäksi muita aikalaisia.

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, 2007 - klo 16.40:   
Jeps, Wanha kaarti luovuttaisi mielellään Sakun avaimet tuohon käyttöön, rahakirstuineen kaikkineen. Kannatetaan! :-)

 

jPV
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, 2007 - klo 20.14:   
Saku Summer Games 2007 järjestettiin lauantaina 16.6.2007. Vaikka samaiselle viikonlopulle osui monta muutakin kesäjuhlaa, niin onneksi kävijöitä riitti mukavasti ja järjestäjätkin pääsivät paikalle. Puolet porukasta tosin korisi enemmän tai vähemmän alkupäivästä :-)

Järjestelyt aloitettiin kymmenen aikoihin ja puoleen päivään mennessä kaikki olikin jo suurinpiirtein kunnossa, vaikka niinkin ratkaiseva osa kuin videotykki pääsi unohtumaan ensimmäisellä yrityksellä ;) Kilpailuihin ilmoittautuneita odotellessa pelailtiin hieman dynAMItea, Lotus2:sta, Stunt Car Raceria jne.

Varsinaiset järjestetyt kilpailut aloitettiin Stunt Car Racerilla, jota pelattiin kahdella linkitetyllä Amiga 1200:lla. Pelistä oli käytössä Turbo-versio, jolla frameratekin oli mukavampi kuin alkuperäisellä A500:lle tarkoitetulla versiolla. Kilpailuun tuli mukaan 7 pelaajaa ja peli vietiin läpi liigamuodossa eli kaikki ajoivat kaikkia vastaan kerran. Jälleen kerran kyseinen peli osoittautui riemastuttavaksi ja kisat olivat tiukkoja. Itsekin sain onnistumisen iloa esim. toisen pelaajan ohittamisesta pidemmällä hypyllä yläkautta. Vedin edellisen mutkan äärirajoilla kaasu pohjassa, jotta saisin hyppyyn paremman vauhdin ja riski kannatti :-)

Samaan aikaan Stunt Car Racerin kanssa alettiin pelailla alkukarsintoja Sensible World of Soccerista. Tähänkin peliin saatiin kokoon 7 pelaajaa. 3 min peleillä saimme pelattua täyden liigan ja neljä parasta ottivat mittaa toisistaan pudotuspeleissä. Pelit olivat todella tiukkaa vääntöä, mutta tasoero tuli lopulta selväksi kokeneempien ja aloittelijoiden välillä. Välierässä nähtiin huikea ottelu Italian (Mice) ja Portugalin (Seppo) välillä. Portugali karkasi alussa jopa 4-0 johtoon, mutta Italia teki huiman kirin ja lopulta peli oli tasan 5-5 kahden jatkoajankin jälkeen. Maaleja syntyi ihan viime minuuteillakin. Näin hauskaa jalkapallon seuraaminen ei ole ollut koskaan! Oikeat pelit jäävät kauas viihdyttävyydessä :-) Täytyy vaan ihmetellä kyseisten herrojen pelitaitoja ja alkaa itse treenaamaan kovemmin :-)

Ruokatauon (pitsaa, hampurilaisia yms roskaruokaa) jälkeen oli Super Skidmarksin vuoro. Peliä pelattiin linkitetyillä A1200-koneilla, joista kumpikin näytti puolet radasta ja kumpikin oli kytkettynä omaan videotykkiinsä. Videotykkien kuvat säädettiin mahdollisimman samankokoisiksi ja sovitettiin sopivasti limittäin, jotta rata näytti mahdollisimman yhtenäiseltä. Kummassakin koneessa oli lisäksi itsetehdyt joystick-adapterit rinnakkaisporteissa. Niillä saimme kaikille kahdeksalle pelaajalle joystickit käyttöön yhtaikaisessa pelissä. Rytinää ja tiukkaa vääntöähän siitä seurasi, kun kaikki kirmaavat radalle yhtaikaa :-) Valitettavasti jossain 12. radan jälkeen huonosti sijoitettu virtalähde tökkäsi virtanapillaan jonkun viattoman osapuolen jalkaa ja pitkä sarja jäi ajamatta loppuun. Ajoimme sitten uudestaan hieman lyhyemmän sarjan jonkinlaisten tulosten saamiseksi. Voittaja olisi kuitenkin ollut sama kummassakin tapauksessa.

WormsDC:hen ei tällä kertaa löytynyt kuin neljä pelaajaa, joten emme tarvinneet karsintakilpailuja. Pelistä tuli kuitenkin varsin tiukka, sillä kaikki osallistujat voittivat kerran ennen ratkaisevan toisen voiton syntymistä. Kaikenlaista psyykkausta ja manipulointia käytettiin oman edun ajamiseen, tämä peli jos mikä näyttää menevän ratkaisuvaiheissa politiikan puolelle ;)

Kilpailujen väleissä pelailtiin myös muita pelejä. Esim nelinpeliä Bratwurstissa ja yksinpelejä Lemmingsissä, Defender of the Crownissa jne. Pegasos2:lla pelattiin USB-ratin kera Virtual Grand Prix 2:ta ja suosikkiratana oli ajankohtaisesti Indianapolis. Zenonin pojat pyörittivät myös PPC-demoja Pegasos1:llä ja AGA-demoja A1200/060:lla.

Valitettavasti moni tapahtumasta kiinnostunut joutui jäämään pois tällä kertaa, mutta toisaalta saimme mukaan muutaman uudenkin osallistujan. Vieraskirjaan tuli yhteensä 17 merkintää. Kiinnostusta tällaisille retropelitapahtumille tuntuu olevan ja tähänkin tapahtumaan olisi varmasti saatu paljon enemmän kävijöitä paremmalla mainonnalla. Nykyiset tilat vaan saattaisivat käydä ahtaaksi siinä tapauksessa :-)

Kuvia
Tulokset

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 18. kesäkuuta, 2007 - klo 3.45:   
Jpv: Hieno selostus tapahtumasdta, kiitokset siitä.

Juuri esim. tuollainen on jo ihan kelvollinen juttu saku lehteenkin, että sinne kanssa, vaikka suoraan copy pastella.

 

The Real J.
Maanantaina, 18. kesäkuuta, 2007 - klo 13.10:   
jPV: "...puolet porukasta KORISI..." ? Ilmeisesti kyseessä on typo (hauska sellainen, tosin). Luulisi häiritsevän pahasti muitakin jos puolet porukasta korisee...

 

KimmoK
Maanantaina, 18. kesäkuuta, 2007 - klo 14.51:   
kah, seppoki selvisi kesäjuhlista pelihappeninkiin. 8-)

Mun tartti olla sukuloimassa, muuten ois tullut kiljuen sakuileen.

No jospa seuraavalla kerralla jo tärppäis aikataulu...

 

jPV
Maanantaina, 18. kesäkuuta, 2007 - klo 16.05:   
The Real J: No ehkä nyt ei ihan kirjaimellisesti, mutta ei se typokaan ole ;) Lähinnä, että joillakin oli sattunut niitä juhlia perjantaille, että olivat väsymyksen takia sellaisessa öri-olotilassa (kuvainnollisesti) :) Limppari kelpasi. Näköjään oli kyseinen perjantai joku yleinen firmojen kesäjuhlapäivä.

 

Seppo
Tiistaina, 19. kesäkuuta, 2007 - klo 0.18:   
@KimmoK
Meikäläinen yleensä juhlii niin hillitysti, että on pelikunnossa seuraavana päivänä

Omasta puolestani suuri kiitos järjestäjille, oli mukava pelata hyvässä seurassa! :)

 

Janne
Keskiviikkona, 20. kesäkuuta, 2007 - klo 1.38:   
Ach jaa... erinomaisia kuvia! :) Hyvä meno. Ilo katsella.

 

Boogie
Keskiviikkona, 20. kesäkuuta, 2007 - klo 21.42:   
Jep, onpa Aurinkoisia kuvia, R3s93c+ !
jPV, melkomoinen kaahaaja oot ;-) Olispa ollut kiva testata SCR:ää vastaasi !

 

jPV
Torstaina, 21. kesäkuuta, 2007 - klo 18.29:   
Boogie: odotan kohtaamista kilparadoilla ;)

 

Boogie
Perjantaina, 22. kesäkuuta, 2007 - klo 17.27:   
So do I, mutta pitäisikö skaba ottaa C64:lla, seesteiset sumuiset radat, syksyisen viettelevä tunnelma ?
Meinaan, vähän pelottaa selkäänhyppysi ;)

 

Virgo
Sunnuntaina, 24. kesäkuuta, 2007 - klo 17.40:   
Harmittavaa ettei SCR c64 versiossa ole kaksin peliä ;(

eli koskas aletaan reenaan tota syksyä varten
vois alkaa kehitteleen listaakin siihen että mitä pelejä otetaan scabaan mukaan

tästä mestasta löytys valmiina 2xA500 tubla näytöillä

A1200 060/603
CDTV tykillä
PSX 1

plus yöpymis tilaa noin 5 hengelle ... siskon peti
ja lauvantai sauna klo18


mun nopeelista

yksin pelit:

virus
backlash
datastorm

Monin pelit:
Stunt car
lootus
laserscuad (+c64 extra levelit)
Worms

plus jo edellä mainitut pelit ;D

erillinen lista c64 pelejä psx 1-2 ?!?

samalla vois alkaa juoniin tuota vuoden loppu turnausta ... ps..

 

Jupp3
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 11.23:   
Yksi peliehdotus Skidmarksin rinnalle: Xtreme Racing. Toimii myös (max.) kahdeksalla pelaajalla kahdella linkitetyllä koneella.

 

virgo
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 16.44:   
heh juurikin eilen kyseistä peliä testailin
jotenkin jäi kankeampi tuntuma mutta eihän se
tosi pelaajia haittaa lisää jännitystä ;D

peli loppu lyhyeen A2000 poweri sanoi bye bye 1 :(
retron kanssa ei harrasteet lopu ;D

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: