Saku #50: 1. tilannekatsaus

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2007 » Saku #50: 1. tilannekatsaus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Lauantaina, 9. joulukuuta, 2006 - klo 15.02:   
Saku #50 - 1. tilannekatsaus, 9. joulukuuta 2006
Anu Seilonen - Suomen Amiga-käyttäjät ry.

Julkaisupäivä vuodenvaihteessa 2006-2007. Artikkelit toimitukseen viimeistään 25. joulukuuta.

Artikkelit
- Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokous 2006 (Anu Seilonen)
- Vuosikokouksen pöytäkirja (Jarmo Piippo)
- Suomen Amiga-käyttäjät ry:n pikkujoulut 2006 (Anu Seilonen)

Haluttuja aiheita
- Onko Saku-lehti vaikuttanut elämääsi? Kerro siitä meille! Lyhyetkin jutut huomioidaan. Jätä jälkesi Suomen Amiga-historiaan.
- Videon editointi ja käsittely AmigaOnella/Pegasoksella
- CommodoreOne
- G-Rex-PCI-väyläkortti

Muuta
Mikäli haluat kantaa kortesi kekoon ja kertoa kokemuksistasi Saku-lehden parissa, lähetä juttusi tai kommenttisi toimitukseen. Tämä saattaa olla viimeinen koskaan julkaistava Saku, joten älä jää odottelemaan!

Tilannekatsaukset julkaistaan ainakin seuraavissa foorumeissa: yhdistyksen kotisivut (http://saku.amigafin.org), Saku-foorumi (http://foorumi.amigafin.org), Sakunet AZ.Saku/Info ja sfnet.atk.amiga.

Saku
c/o Anu Seilonen
Internet: thoriel@sci.fi
Sakunet: 65:10/6.0
BBS: Amiga Zone, (017) 611 015 (avoinna 24h)

 

jPV
Sunnuntaina, 17. joulukuuta, 2006 - klo 17.23:   
Hyviä aiheita voisi myös olla vaikka pieniä juttuja peleistä, joita vieläkin tulee pelattua.. eli vähän retrojuttua :). Tai ohjelmista jotka ovat olleet pitkäikäisiä käytön kannalta.

Tietysti on myös joitain uusia pelejä ja ohjelmia, joista olisi kiva nähdä arvosteluja.. esim Desert Racing, Robin Hood, Hollywood...

Myös kirja-arvostelut olisivat kivoja. Kuten Freax tai The Spectacular Rise and Fall of Commodore...

Kirjoitelkaahan!

 

Dumbo
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 8.33:   

No jos artikkeleiden on oltava toimituksessa viimeistään 25 joulukuuta, niin voi olla aika hiljaista. Loppuvuosi kun on useissa duuneissa aika hektistä aikaa ja siihen päälle sitten vielä joulukiireet. Lisäksi pukki olisi tuomassa jotain, josta voisi kirjoittaa, mutta yhdessä päivässä ei paljoa kirjoita.


 

KimmoK
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 11.58:   
Älkää repikö pelihousujanne mutta ehdotan että mikäli artikkeleita ei tipahtele reilusti niin maltetaan siirtää julkaisu ensi vuoteen. Esim 1Q/2007.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 12.19:   
Kimmo: Mutta entä jos Anulla on ainoa loma pitkiin aikoihin nyt loppuvuodesta? Lehteä voidaan joutua siirtämään sitten taas enemmänkin? En tiedä, tuli vain mieleen.

 

itix
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 12.45:   
Noh, haittaako se jos lehti venyy kesäkuulle kun se on kuitenkin viimeinen? ;) Mutta mulla on suunnitelmissa tehdä arvio eräästä pelistä, jos aika riittää.

 

JPQ
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 15.28:   
Onko se viimeinen ? voi kettu. PS: Tekisin itsekkin jutun mutta
todellakin käytännössä lisätulojen hankkimiset painaa liikaa päälle
pitäähän sitä omaakin aikaa jäädä.

 

TSK
Maanantaina, 18. joulukuuta, 2006 - klo 16.43:   
Lainaus: "No jos artikkeleiden on oltava toimituksessa viimeistään 25 joulukuuta, niin voi olla aika hiljaista. Loppuvuosi kun on useissa duuneissa aika hektistä aikaa ja siihen päälle sitten vielä joulukiireet. Lisäksi pukki olisi tuomassa jotain, josta voisi kirjoittaa, mutta yhdessä päivässä ei paljoa kirjoita."

Toinen lainaus: "Älkää repikö pelihousujanne mutta ehdotan että mikäli artikkeleita ei tipahtele reilusti niin maltetaan siirtää julkaisu ensi vuoteen. Esim 1Q/2007."

Olen samaa mieltä ja kannatan jälkimmäistä ehdotusta.

 

A1000
Tiistaina, 19. joulukuuta, 2006 - klo 1.35:   
Kurja juttu, jos Saku loppuu tähän :(

Amiga suomessa R.I.P. ?

 

jPV
Tiistaina, 19. joulukuuta, 2006 - klo 10.37:   
A1000: asialle voi tehdä jotain, aktivoitua :). Pitää tässä joku päivä itsekin väsäillä muutama juttu lehteen.. aiheita olisi vaikka kuinka :)

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 19. joulukuuta, 2006 - klo 20.24:   
Käsittääkseni ainoa syy miksi Anu olisi lehteä lopettamassa on yksinkertaisesti artikkeleiden puute.

Ei ole mukava pitää yllä lehteä jossa ei ole sisältöä. Ei siinä mistään sen kummemmasta kyse ole.

Jos artikkeleita tulee, niin Anu on kyllä minun käsittääkseni valmis julkaisua jatkamaan. Mutta katsokaa nyt itsekin. Puoli vuotta, 0 artikkelia!

Niin että alkakaa kirjoittaa niitä juttuja Sakuun. Arvostelkaa pelejä, vaikka niitä ilmaisia joita löydätte Aminetista jne. niin kyllä lehteä jatketaan.

Ei se kirjoituksen laatu tai taso niin tärkeää ole. Anu tekee aika runsasta ediotintia minunkin kirjoitusten kohdalla kokoajan, että eivät ne minunkaan artikkelini niin tasokkaita siinä vaiheessa ole kun ne Anulle lähtee. Anu sitten jäsentelee niitä uusiksi ja lisäilee pilkkuja ja pisteitä jne. jotta niistä tulisi luettavia ja selkeitä kuitenkin alkuperäisen tyylin ja ajatuksen säilyttäen.

Vanhoista peleistä varmasti moni etenkin ei yhdistyksen jäsen lukee mielellään arvostelua. Esim. Lemmings, Kick Off jne. miltä ne tuntui eilen, entä nykyään, vieläkö ne kestää vai kultasiko aika muistot.
Kyllä kaikilta se vanha suosikki peli ainakin pitäisi löytyä ja useimmiten useampikin. Ne vain uudelleen retro/nostalgia hengessä arvosteluun. Siinä on ainakin helppo aihe kenelle hyvänsä joka ei keksi mistä kirjoittaisi.

Itsekin otin syksyllä liian löysästi ja jäin pohtimaan artikkeli vaihtoehtoja ja nyt kun niitä pitäisi tehdä niin osuu kiireet pahasti kohdalle, joten tämä lehti menee omalta osaltanikin nyt pitkälti ohitse. Seuraavaan??? numeroon sitten panostan taas paremmin.

 

tomazkid
Torstaina, 21. joulukuuta, 2006 - klo 9.34:   
Ruotsin puolella on Azine-lehdellä sama ongelma, eli artikkelejä ei tule riittävästi.

Magnus Andersson joka tekee lehteä on yrittänyt saada yhteistyötä norjalaisen Amigaguiden kanssa, tulos on ollut vähän heikko tähän mennessä.
(Artikkelien vaihto j.m.s.).
Annoin hänelle sinun (Anun) yhteystiedot, joten voitte keskustella jos Saku ja Azine voisi auttaa toisiaan.

Enemmän jutusta tässa ketjussa Amigarulez foorumissa

 

Thoriel
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 22.18:   
Julkaisu näyttäisi näillä näkymin osuvan loppiaisen tienoille. Aiemmin ei vain simppelisti ehdi.

Tilannehan ei ole sikäli muuttunut, että jutut tulevat viime tipassa jos ollenkaan. Viikon deadline ei toimi enää... Tosin tarvinneeko sen. ;) Eli kyllä vahvasti näyttää siltä, että jos ja kun kiinteä julkaisupäivä poistuu ja juttuja pitäisi lähettää niiden valmistuessa, niin viimeiseksi jää tämä numero.

 

Ibe U
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 4.47:   
Ok ensi viikolla maksetaan ry: n jäsen maksu ja > otetaan vasuuta .. tosin ei kiinnosta miten lehti tulee kehiin ja vastuuta ei kanneta muuten kuin rahan osalta .. mutta tilint tarkasus on helppo haistakaaa siis ...

 

Ibe U
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 4.48:   
öhana Anu mikä se olikaan? tilinumero siis ?

 

Sami Ylönen
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 0.14:   
568262-220151 (OP)

Juu-u! Yhdistyksen sivuiltahan TIETENKIN löytyy tarvittavat tiedot.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 18.23:   
Thoriel: Jos juttuja ei joulukiireiden takia ehtinyt tulla tarpeeksi (itsellänikin oli joulunaika varattu), yhdyn aiempien viestien ehdotuksiin julkaisun siirtämisestä ja uudesta deadlinestä.

Aikaa kirjoittamiseen olisi ollut syksyllä, mutta artikkelien väsääminen tulee aloitettua vasta kun ensimmäinen tilannekatsaus ilmestyy, siihen asti alitajuntaan on iskostunut ajatus "seuraavaan lehteenhän on vielä se puoli vuotta aikaa". :)

 

jPV
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 20.30:   
Niin tässä tapauksessa 1. tilannekatsauksen ja deadlinen välinen aika tuntui jotenkin lyhyeltä :). Joulukiireet varmasti vaikuttivat. Ja joitain juttuja on hankala kirjoitella, jos ei tiedä milloin lehti julkaistaan... asiat, ohjelmat jne saattavat muuttua paljonkin jos vaikka puolta vuotta ennen kirjoittelee ;) Melkeen tuntuis, että kiinteä julkaisupäivä tarvitaan tai sitten juttuja pitäisi ilmestyä onlineksi sitä mukaa kuin niitä kirjoitetaan... tai sitten vaikka tilanneseuranta jonnekin :)

 

Jupp3
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 21.28:   
Lisäksi kun Hyperion vielä julkaisi jotain useammankin jutun arvoista, niin kaipa sitä kannattaa vähän pidempään odotella :)

 

Thoriel
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 1.57:   
Myydään: puhkikulunut päätoimittaja/webmaster. Vaihtoehtoisesti ostetaan paikkaustarvikkeet.

Veivasin vuodenvaihteen kotisivupäivitykset. Kävijälaskuri on särki. Kotona on ehtinyt käydä ja kääntyä viimeisen parin viikon ajan. Töissä on levinnyt työkuorma päälle. (Ai miten kaupungin hommissa voi? Helposti.) Lehti on kesken. Tammikuun aikana? Tapatteko? (Ai niin, ei teillä ole vaihtoehtoja.) Harmittaa. Taas. :´(

 

TSK
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.06:   
@Thoriel + kaikki
Ei kai tolla lehdellä kiire ole. Jospa ihmiset ehtis nyt kirjoittaa siihen enemmän juttuja nyt kun joulukiireetkin on ohi. Eikö tota lehteä muuten kannattais viivyttää jo senkin takia että jos nyt jollain ihmeellä tän tammikuun aikana ilmestyis uuttaa Amiga-rautaa markkinoille. Olis ihmisillä hemmetin paljon enemmän aiheita mistä kirjoittaa juttuja.

Ja unohda tommoset kävijälaskurit. Ne on turhia juttuja IMHO.

Mun mielestäni ei kannata harmitella. Jos on kiire niin on kiire ja sillä sipuli.

@kaikki
PS. Kai nyt yhdistyksen jäsenistöstä löytyy muitakin kotisivunmuokkaustaitoisia ettei yhden tarvitse kaikkeen revetä ?!

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 14.24:   
Thoriel: Siirretään julkaisua reilusti, ja laitetaan uusi deadline.

Kävijälaskuri on turha, anna olla tuollaisenaan niin se ykkönen siinä muistuttaa kaikille, kuinka monta tekijää hommilla on.

 

Thoriel
Lauantaina, 6. tammikuuta, 2007 - klo 15.56:   
Jarmo osui naulan kantaan

No, kävijälaskuri korjaantui kun rähisin vähän GoStatsille. Kyllä minua silti kiinnostaa, montako kävijää, mistä jne. sivuillamme käy. Statistiikat ovat ihan mielenkiintoisia - niistähän oikeastaan voisi tehdä pikku jutunkin: millainen on Saku-sivujen vierailija noin tilastollisesti.

Katsotaan julkaisua kunhan tämä hullunmylly rauhoittuu. Puolivillaisesta räpistelystä kun ei tunnetusti tule sitä taikka tätä. Eihän tässä kiinteitä julkaisupäiviä ole ollut enää herran aikoihin, mutta kun sitä itse on niin armoton itselleen. Pitäisi relata...

 

Thoriel
Tiistaina, 30. tammikuuta, 2007 - klo 22.35:   
*huokaus*

Jospa en yrittäisi huijata itseäni (ja teitä) tämän enempää. Katsotaan kevään aikana. Erinäisten henk.koht. syiden takia (pari muuttoa, remonttia yms. kivaa) tämä lehti tulee sitten kun on tullakseen.

 

Apache
Tiistaina, 30. tammikuuta, 2007 - klo 22.57:   
HUmm..... Millon lehti ilmestynee?
JOs nyt kun oon päässy taas jotenkuten masennuksestani eroon voisin ruveta tekemään sitä roottijuttua :)

Siis niin paluuta koneiden kuninkaan luokke....

What say you?

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 11. huhtikuuta, 2007 - klo 8.54:   
No-one said nuttin :)

Onko kerääntynyt matskua viime kuukausina?

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 11. huhtikuuta, 2007 - klo 13.53:   
Tuskin, kun deadline oli 25. joulukuuta, eikä uutta ole sen suhteen ilmoitettu. ;-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: