Ajatuksia yhdistyksen tulevaisuudesta

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2007 » Ajatuksia yhdistyksen tulevaisuudesta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Maanantaina, 15. toukokuuta, 2006 - klo 0.11:   
Millaisia ajatuksia teillä on Suomen Amiga-käyttäjät ry:n
tulevaisuudesta?

Esim.

1) Jatketaan yhdistystä, yritetään etsiä uusia aktiivisia
hallitukseen ja mietitään uutta Saku-tapahtumaa. Lehteä
jatketaan tottakai forever.

2) Yhdistys hiljaiselolla, muutetaan lehteä olennaisesti esim.
numeron 50 jälkeen. Lehden sijaan vaikka joku wiki minne
kaikki voivat kirjoitella.

3) Lopetetaan Saku-lehti sopivaan saumaan ja jatketaan
yhdistystä jo vuosikokoustelua. Saku-foorumi jatkuu tietenkin.

4) Laajennetaan yhdistyksen kiinnostuskenttää vaikka johonkin
erikoisempiin käyttiksiin tms...

5) Tempaistaan jotain aivan uutta, vaan mitä ja millä voimin?

Entä miten näette Amigan tulevaisuuden tähän liittyen?

Esim.

1) AmigaOS 4.0 ja sopiva hardis ilmestyvät melko pian ja
laitteella on niche-markkinoita jatkossakin sekä tulevaa OS-
kehitystä tulevaisuudessakin. Hyperion myy lisäksi jollekin
rahakkaalle set-top-asiakkuudelle.

2) Amigasta on enää retrokoneeksi, joten yhdistyksenkin pitäisi
olla "vanhojen autojen kerho" eli "vanhojen Amigoiden kerho"
ennemminkin kuin mikään Amigan lipunkantaja.

3) MorphOS tekee kovan paluun. In two weeks(tm).

4) AmigaOS 4.0 portataan Pegasokselle ja dual-dual-core-G5 Genesi OSW(tms.):lle ja rokkaa.

5) AROS is teh king.

Tätä jälkimmäistä kysymystä tuskin voi välttää yhdistyksen
tulevaisuutta mietittäessä. On tärkeää että yhdistyksellä ja sen
tekijöillä on jokin tehtävä mielessään minkä parissa viihtyä -
onko se tehtävä sitten vaikka vain se että harrastellaan vanhojen
Amigoiden parissa tms., niin silti se olisi hyvä jollain tapaa olla
selvillä. (Tietysti eri ihmisillä on erilaiset näkemykset ja
yhdistyksellä voi olla monta tehtävää tottakai.)

Muita ajatuksia?

Tiedän että aiheesta on keskustelu eri ketjuissa, mutta ideoita
voisi häshätä ja rehäshätä tässä. En myöskään sano että mitään
tarvitsee välttämättä muuttaa nykyisestä, mutta varmaan näistä
on hyvä pallotella, koska uusia tekijöitä ja ideoita varmasti
kaivattaisiin kipeästi taas kerran.

Hyvää lähestyvää kesää joka tapauksessa!

 

Odysseys
Maanantaina, 15. toukokuuta, 2006 - klo 8.35:   
Jatketaan yhdistystä ja lopetetaan SAKU johonkin sopivaan saumaan, jatketaan foorumia, tottakai, ja jonkinlainen wiki olisi varmasti hyvä ajatus.

Amigasta ei valitettavasti taida olla enää kuin retrokoneeksi. Nykyaikaisten softien puute taitaa olla suurin kompastuskivi yhdessä sen kanssa, että rautaa ei ole saatavilla.

Omasta mielestäni parasta olisi ollut jo aikaa sitten Amigan porttaaminen Intel-raudalle ja nykytilanteessa sen koodin vapauttaminen.

Suljettu ja (hyper)marginaalinen käyttis ei jaksa tänä päivänä valitettavasti kiinnostaa, varsinkaan kun rautaa ei ole, tai se mitä on olemassa maksaa sielun, eikä silti toimi kunnolla.

Ymmärrän kyllä puheet siitä, että GPL-koodi ei ole sama kuin taivasten valtakunnan avaimet, mutta Amigan tilanteessa en osaa nähdä muutakaan vaihtoehtoa.

Sekin on tietysti vain päiväunta, ainut missä eri Amiga-yhtöt ovat kiitettävästi onnistuneet, on Amigan perinnön ryssiminen oikein huolella.

Aros on ainut toivonkipinä, mutta sekin tuskin edes kiiluu pimeässä. Valitettavasti.

Vaikka kuinka surettaa sanoa se ääneen niin kyllä se taitaa olla kuollut, Jim..

Ja nämähän ovat tietysti vain minun henkilökohtaisia mielipiteitäni.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 15. toukokuuta, 2006 - klo 10.58:   
Yhdistyksen jatkaminen olisi tietysti toivottavaa, varsinkin siinä mielessä että sen uudelleen perustaminen joskus olisi melkoinen homma. Jatkaminen tietysti vaatii tosiaan niiden uusien aktiivien löytymistä, tällä kertaa oikeastikin, kun Anu ei selvästikään enää ehdi.

Realistisempi suunnitelma taitaisi olla se aiemmin mainittu kevyt kerhoilu/kokoustelu ja foorumi. Sellaistahan tämä on viime vuosina ollut jo valmiiksi. :-)

 

jap
Maanantaina, 15. toukokuuta, 2006 - klo 12.33:   
Toivon, että Saku-lehti jatkaisi toimintaa blogityyppisenä julkaisuna kuten esimerkiksi tämä mäkisteille suunnattu lehti: http://www.snadiomena.net/. Yhdistystoiminta ei minua hirveästi kiinnosta, mutta amiga-aiheisten juttujen kirjoittelu kyllä.

Amigaretroilu, MorphOS, AROS ja AOS4.0 ovat minusta kaikki ok ja tukemisen arvoisia. Suomenkieliset ohjeet emulaattorin, MorphOSsin, AROSin ja AOS4.0:n asennuksesta ja käyttöönotosta edistäisi mukavasti amiga-asiaa. (Ko. ohjeita on varmaankin julkaistu Sakuissa, mutta ajattelin sellaista pysyvää, keskitetysti saatavilla olevaa ohjenippua.)

Ja Saku-foorumin olemassaolo pitää turvata, tottakai.

 

Wizor
Keskiviikkona, 17. toukokuuta, 2006 - klo 7.18:   
Lähes vapaan ajan puute kyllä nakertaa pahemman kerran osallistumisaktiivisuutta. Yhdistys voisi kyllä jatkaa retroilun ja uusienkin tuulien esiintuomista vaikkapa blogin, kotisivujen ja tämän foorumin muodossa.

Lehdestä varmaan parempi luopua jos/kun tuon numeron 50 saa ulos. Kevyt kokoustelu ei sinänsä hirveämmin resursseja vaadi ja vie yleensä päivän kerrallaan joten helpompi varmaan porukoiden varata aikaa siihen toimintaan.

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 17. toukokuuta, 2006 - klo 10.19:   
Jos ketään ei kiinnosta tai pikemminkin ei riitä aika, niin parasta olis kai tehdä yhdistyksen vakiotoiminnoista mahdollisimman kevyet. Samoin SAKU voidaan muuttaa ilmestyväksi vain silloin kun siltä tuntuu.

Tarkoitan sitä että jos järjestetään jokin tapahtuma tms. niin se olis tempaus-luonteista toimintaa. Samoin SAKU:n uusi numero ilmestyisi ikään kuin tempauksen johdosta.

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 17. toukokuuta, 2006 - klo 10.22:   
Lisään vielä sen, että yhdistyksen pitäisi kuluttaa mahdollisimman vähän ketään; sen pitäisi olla pohja tai keino tai toteutustapa tai mahdollistaja sille mitä milloinkin halutaan toteuttaa. Siis sitten kun jokin tempaus halutaan toteuttaa, olisi olemassa keino sen toteuttamiseksi valmiina: yhdistys.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 17. toukokuuta, 2006 - klo 12.28:   
Matti: totta, tuo on (olisi) hyvä perustelu yhdistyksen jatkamiselle. Esim. tilojen vuokraamisessa tapahtumalle yhdistys on paljon uskottavampi asiakas kuin epämääräinen harrastajajoukko, kuten Janne jossain aiemmin totesikin.

Saku myös voisi tosiaan jatkaa harvakseen ilmestyen, tuksin sitä "päivittyvää artikkelipalstaa" tai wikiä alkaa kukaan ylläpitämään, luulenma. Vaikkakin Sakukin taitaisi tarvita uuden päätoimittajan(?), jos jatkaa aiotaan. Kyllä siihen yhäkin jonkin verran artikkeleita tulisi, luulenma (taas).

Janne: Jooh, uusi tai korjailtu tehtäväkuvaus voisi paremmin motivoida uusia yhdistysaktiiveja. Sanamuotoa en tunnu keksivän.

 

TSK
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 8.36:   
Noi Matti Kuuvan ajatukset kuulostaa ihan hyvältä.

 

jPV
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 10.56:   
Juu, yhdyn muutamien viimeksi kirjoittaneiden mielipiteisiin. Lehteä ei kannata väkisin jatkaa, mutta yhditystä voisi pitää tyhjäkäynnillä päällä ja ylläpitää foorumia ja pieniä aktiviteetteja.

Tietysti jos jollain vaan riittäisi virtaa, niin webbiin voisi jotain kehitellä... esim. toisinaan päivittyvää uutispakettia/ohjelmistopäivityssivua, kuten lehdessäkin on ollut. Tuollaiset tiedot kun tahtovat hukkua foorumin keskusteluihin... olisivat poimittuna jonnekin. En kuitenkaan tarkoita mitään varsinaista reaaliaikaista uutissivua, sellaistahan on jo kokeiltukin eikä sellaiseen riitä resursseja.

Retroilussahan varmaan olisi potentiaalia, kun se vaan kohtaisi yhdistyksen joskus :). Ehkäpä sen pohjalta saadaan joskus uutta virtaa ja aktiivisuutta.

 

Tohtori AivoTurmio
Sunnuntaina, 21. toukokuuta, 2006 - klo 23.20:   
Oma kantani on, että jatketaan lehteä. Omalta osaltani ainakin uskallan sanoa, että aion jatkaa sinne kirjoittamista, ja jo nytkin on valmiina ideoita seuraavaa numeroa varten, ja parin viikon kuluttua alan niitä ensimmäisiä jo kirjoittelemaankin.

Jonkinlaista muutosta lehteen kuitenkin kyllä kaivattaisiin, joista lähinnä tuo retroilu osaston liittäminen kuulostaisi minulta hyvältä ja elinvoimaiselta.

Esimerksiki jako kahtia, retro osastoon ja muuhun voisi olla ihan fiksua, teitysti siinä sitten syntyy omat ongelmansa, kuten että kaikki peliarvostelut ovat nykytilanteessa lähes poikkeuksetta aina retropuolella.

Harvakseltaan ilmestyminen on varmasti ihan fiksu ajatus, ja aikataulunkin voisi alkaa tästä lähtine ilmoittamaan malliin: "Kesällä", niin silloin edelleen olisi jonkinlainen aikaraja, jolloin monet viimetinkaan kirjoittajat, joihin itsekin pitkälti kuulun, saataisiin aktivoitua. Liosäksihän siinä vaiheessa kun materiaalia on tarpeeksi voitaisiin ilmoittaa tarkka päivä kuukauden päähän, jolloin vielä viimeiset puristukset tulisi viimetinkaan kirjoittajilta.

Ja lisäksi jos ei ole mitään päivämäärä, niin silloin uutisartikkeleiden tai ajankohtaisten asioiden kirjoittaminen ei ole kovin mielekästä, koska ei tiedä onko kyseiset artikkelit jo auttamatta vanhoja lehden ilmestyessä.

 

JPQ
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 1.14:   
Tohtori AivoTurmio: olet oikeassa lehti pidettäköön elossa juttujen aiheita täälläkin on mutta kiirettä pitää...

 

jap
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 3.32:   
Pystyisiköhän Sakun päätoimittajan pestiä jotenkin jakamaan useammalle henkilölle? Silloin lehden julkaisupaineet eivät kasaantuisi yhden henkilön harteille.

 

rrebel
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 8.18:   
Vapaaehtoiset, käsiä ylös.

Vain oikeasti valmiiden tarvitsee vaivautua vastaamaan "mutta kun on kiire"-tapaukset voivat perustaa vaikka oman yhdistyksen jota pyöritellä yksikseen.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 12.27:   
Päätoimittajia voi yleensä lehdissä olla vain yksi, muita vakituisia toimittajia sitten muihin hommiin, sitenhän ne tehtävät normaalisti jaetaan. :-) Itse ainakin jatkan (vähintäänkin) kirjoittajana, jos lehti jatkuu. Modeemiyhteys on minulla suurin ongelma isompien hommien hoitamisessa, ei kiire. Lehden layout tosin taitaa mennä uusiksi, nykyisen pohjan käyttöön ei tulle olemaan työkaluja uudella toimituksella.

 

jap
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 13.16:   
Täälläkin olisi yksi juttujen kirjoittelija.

Millä tavalla lehti on muuten koottu tähän asti? Onko jutut lisätty käsin valmiiseen html-pohjaan vai miten koostaminen on tapahtunut?

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 13.33:   
jap: Varmaankin Anu kertoilee tuosta tarkemmin jossakin välissä kunhan ehtii.

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2006 - klo 21.49:   
Tulee vain tässä mieleeni että jos Jarmolla Modeemi yhteys on suurin ongelma, niin olisiko mahdoton ajatus jos yhdistys vaikka kustantaisi Jarmolle halvimman löytyvän ADSL liittymän tai maksaisi jotain 5 Eur / kk modeemi laskua että Jarmo kärsii sitä käyttää, mikäli ihan vain ainakin toistaiseksi teoreettisesti ajatellen Jarmo ottaisi päätoimittajan homman.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 23. toukokuuta, 2006 - klo 8.18:   
Tohtori: Kiitos luottamuksesta. :-) Tuollaisen kustantaminen yhdistyksen kassasta vain saattaisi näyttää verottajan mielestä palkan maksulta, ja muuttuisimme työnantajaksi tms., nuo ovat sellaisia joita pitää hieman varoa. Mutta jotenkin lehteä kuitenkin olisi mukava saada jatkettua, katsotaan mitä Anu mahdollisesti ehdottaa, kun #49 ilmestyy?

 

Boogie
Tiistaina, 23. toukokuuta, 2006 - klo 11.41:   
Tämähän on vain tällaista "mokun odotusten rintamailla". Erittäinkin tuttua,
lievästi ilmaisten tähän on tullutkin
jo
totuttua.
:) Life - what a wonderful thing to stretch.

Nimim. Kirjoitankirjoitankuviaotankirjoitan kunhan DeadLine taas lähestyy!

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 23. toukokuuta, 2006 - klo 13.08:   
Boogie: Edellinen yhtä pitkä julkaisutauko oli muuten noin 10 vuotta sitten, kun joku ohikulkija oli vetänyt Sakun töpselin pois seinästä (Pikkaraisen Jannea siteeraten). Ei anneta tälläkään kertaa Saku-paran kokonaan pudota sinne hautaan, vaikka yhdistys itse tulisikin tiensä päähän, vai mitä?

 

Boogie
Tiistaina, 23. toukokuuta, 2006 - klo 14.05:   
WWW.SAKUNA-NA-KU-NAA.NAA

Eipä ei, ei heitetä ikkunasta,
vaan tuuditetaan kuin pientä lasta.
Kuomasta huolta ja vaivaa kannetaan,
annetaan hellä syli, ei Juovuta Luomasta

Saku, Saku, niin helmeilevää, hyvää B:tä ja taas hymyilyttää
Saku, Saku, meidät tyydyttää, huomassaan on tosi ryydyttävää.

 

serla
Sunnuntaina, 28. toukokuuta, 2006 - klo 21.39:   
Aina vain täällä riittää väkeä sanomassa "minä vaikka teen sitten jutun / ilmoittaudun vapaaehtoiseksi hallitukseen / järjestän jotakin" jne jne... Mutta sitten kun pitäisi oikeasti tehdä jotakin, deadlinet lähestyvät yms niin elämän kiireet tulevat taas mieleen ja mitään ei vaan tapahdu.

Suosittelen panostamaan lehden numeroon 50 viimeisenä Sakuna. Se olisi kaikille vaivattomin vaihtoehto ja pakottaisi miettimään miten toiminnassa mentäisiin eteenpäin - tai onko edes enää tarvetta hitaahkolle julkaisulle nykyisten verkkomahdollisuuksien aikana. Itse en halua mielellään luopua yhdestäkään yhdistysten tekemästä painetusta julkaisusta, mutta verkkolehtien osalta on nykyään paljon muitakin ajantasaisempia ja helpompia vaihtoehtoja ilmeisesti olemassa tiedonjakoon.

Ja mitä tulee yhdistykseen niin kannattaa miettiä tarvitaanko oikeasti nykytoimintaan sitä melko raskasta yhdistysrakennetta pakollisine kokouksineen, tilinpitoineen, luottamushenkilöineen(joita ei hevin uusia yleensä saa) vai pystyisikö Saku-miitit ja muun tapahtuman hoitamaan ihan vain aktiivisten "paikalliskerhojen" voimin ja vapauttamaan yhdistystoiminnan pakkopullan syömät resurssit kohti oikeaa toimintaa.

Tässä minun com auteta tällä kertaa.

 

rrebel
Sunnuntaina, 28. toukokuuta, 2006 - klo 21.55:   
Eipäs synkistellä! Tulihan tuohon minun kyselyynikin tyrmäävä maanvyörymämäinen määrä vapaaehtoisia! Kokonaista 0! Tästä pääsee vain ylöspäin, ei siis kannata lopettaa lehteä tahi muutenkaan karsia toimintaa kun on näin runsaasti toimijoita mukana.

nih.

 

Joanna
Sunnuntaina, 28. toukokuuta, 2006 - klo 22.17:   
Itselle tulee tätä lukiessa mieleen foorumilla ollut viimekesäinen/syksyinen keskustelu.. En jaksanut lukea sitä kokonaan uudelleen läpi, mutta hyvin samanlaiselta homma vaikuttaa edelleen. Eli toiveita on vaikka mistä, mutta tosielämä on vahvasti sen puolella ettei kovinkaan moni oikeasti jaksa (ehdi tms. mitä kullakin) tehdä asialle mitään.

Muista en tiedä.. Itsellä ainakin on tämä aikuisiällä yliopstoon palaaminen (40 ov viimetalvena, kandi on tarkoistus saada kesällä ja maisterinpaperit jouluksi) on tasan syönyt ajan ja energian.. Ehkä jos asiaan palattaisiin vaikka vuoden-parin päästä tilanne voisi olla toinen mutta omalta osaltani ei ole suurempaa aktiviteettia ennen sitä luvassa.

 

serla
Sunnuntaina, 28. toukokuuta, 2006 - klo 22.25:   
Nyt asiaa pohtineena tarkennan vielä:
vuonna 2006 siis laitetaan vuoden 2007 toimintasuunnitelmaan että yhdistys järjestää päätösjuhlansa 2007 aikana. Siihen sitten listataan tarkasti mitä kaikkea juhlaan kuluineen kuuluu (toimihenkilöiden/muiden matkakulut, ruoka, ilotulitus, saku-T-paidat, kuulakärkikynät, retrohiirimatot, majoituskustannus, luentopalkkiot jne jne)...

Kun asia sitten hyväksytään jäsenkokouksessa toimintasuunnitelmaan niin tuolla Mega-Saku-Miitillä voidaan sitten yhdistyksen varoja käyttää todelliseen tarkoitukseen eli juhlaan eikä yhdistyksen purkautuessa tarvitse lahjoittaa niin paljon esimerkiksi säännöissä mahdollisesti mainittuun nuorisotyöhön, hyväntekeväisyyteen tms.
Lisäksi kun asian päättää jäsenkokous eikä hallitus ja asia kirjataan toimintasuunnitelmaan, ei edes tilintarkastajilla ole asiaan puuttumista - kyseisessä tilaisuudessahan on kyse juuri siitä kauan kaivatusta Yhdistystoiminnasta esittelyineen, tapaamisineen jne.

Em. proseduuri ei kaipaa kuin jonkun yksittäisen jäsenen aloitteen hallitukselle/(johtokunnalle) käsiteltäväksi seuraavassa jäsenkokouksessa.

nimim. "Erästäkin yhdistystä aikanaan lakkauttamassa olleena"

 

Boogie
Maanantaina, 29. toukokuuta, 2006 - klo 22.08:   
Rebel: Ai jukra, kait Jarmo Piippo, jap, aivoturmio(-han oli jo ylempänä ilmaissut kirjoitushalukkuutensa) ja mie oltiin käet pystys. Vai pitikö ilmota itsensä uudeksi/jakavaksi päätoimittajaksi ?
Serla on psk paperi :) Montakos jäsentä esim. siinä teidän paikallisyhdistyksessänne olisi ? Muuten kuullostaa "ihan nastoilta peijaisilta", nään jo sielunisinisilmin nuo t-paidatkin! Rinnoilla on pilvistä alasyöksyvä sinipunainen pallo ja teksti "Best Amiga Ever!", selässä rendattu risti vihreällä ruohokummulla, ristissä legendojen nimmareita, kuten Haynie, Miner,.. Ah kaunista
:) Pysyisipä elossa tuonne asti !

 

rrebel
Maanantaina, 29. toukokuuta, 2006 - klo 22.48:   
PaikallisKERHO, ei paikallisYHDISTYS. Raskas yhdistysrakenne ja toiminta pois joka nyt on painolastina.

Ja jopa vielä yhden ihmisen painolastina suurelta osin, jos ette ole sitä tähän mennessä huomaamaan eri medioissa kirjoitetuista jutuista ja keskusteluista.

Ehkä kunnon paniikkiromahdus sen lopultakin selventäisi taivaanrannan maalareille.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 8.37:   
Coolants down, people. :) Lehden jatkamista tässä vain ollaan kaavailemassa, yhdistys on asia erikseen, sen osalta jatkajia ei näytä löytyvän (vielä toki ehtii jos haluaa). Serlan toteamus yhdistyksen rahojen käytöstä (lopetus)tapahtumaan on kuitenkin monen muunkin ajatuksissa, joten ryhtykää pommittamaan meitä tapahtuma-avustajilla, -paikoilla ja ideoilla (toteuttajineen), niin voiton todennäköisyys kasvaa. :-) Tosin rahan käytöstä ei kannattane suunnitella noin monimutkaista, sillä se lisää Anun työtaakkaa. (Ilotulitus kuitenkin kuulosti hyvältä. :-)

 

jPV
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 10.22:   
Ehkä kannattaisi tehdä joku "virallinen" ilmoitus, jossa haettaisiin seuraajia puheenjohtajaksi, päätoimittajaksi ja mihin nyt tarvitaankin. Jos hakijoita ei ilmaannu, niin sitten alas vaan. Ainakin tällaiset epäviralliset kyselyt jossain foorumin syövereissä menevät varmasti ohi useimmilta.

Toivottavasti foorumi kuitenkin jatkuu. Uusia moderaattoreitahan varmasti löytyy, jos nykyisten aika ei riitä. Se lienee vain ilmoitusasia ja anteeksi, jos olen moisen ilmoituksen missannut.

Joka tapauksessa Anu on tehnyt hienoa työtä vuosien ajan, kiitokset hänelle siitä.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 12.34:   
jPV: Foorumia kyllä jatketaan, se ei ole riippuvainen yhdistyksestä tai lehdestä.

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 14.58:   
Ei se nyt niin vaikeata ole yhdistystä paperilla pitää olemassa.

Lisäksi esim. Sakun kohdalla mielestäni kannattaisi pohtia sellaista vaihtoehtoa kuin jakaa sellaisia rutiini automaatti asioita sellaisille henkilöille jotka sen viitsivät tehdä.

Tarkoitan tällä esim. sitä, että puheenjohtajan velvollisuuksiinhan kuuluu esimerkiksi kokouksen paikalle kutsuminen, eli ajan sopiminen, kokouksesta ilmoittaminen jne.

No käytännössähän mikään ei kuitenkaan pakota puheenjohtajaa oikeasti käyttämään aikaansa tällaiseen, vaan sellainen henkilö jolla pysyy hitusen puhelin kädessä voisi ihan rutiinisti hoitaa tämän kutsumisen ja ajansopimisen käytännön tasolla, ilman että hänelle annettaisiin mitään sen isompaa vastuuta tai edes nimikettä.

Tällä tavoin joku sinänsä kiireinen jolla ei oikein ole aikaa panostaa voisi kuitenkin halutessaan ottaa tällaisen pikkutoimen ilman että tarvitsee kuitenkaan ottaa mitään isompaa titteliä ja toisaalta puheenjohtaja vapautuu tekemään muita asioita.

Sillä vaikka tällainen kokouksen paikalle kutsuminen ja siitä ilmoittaminen oikeissa kanavissa ei ole sinänsä mikään valtavan iso homma, niin se kun on kaiken muun päällä, niin se on harvinaisen häiritsevä ja tällaisesta pienemmähköstä asiasta vapautuminen helpottaa puheenjohtajaa jo valtavasti.

Käytännössä henkilö joka tämän tekee tarvitsisi lähinnä Soittaa Anulle, ja kysyä häneltä sopiva ajankohta. Sitten voisi Anun ohjeistusten mukaan, kysyä paikan vuokran ja ilmoitella sopivilla kanavilla, jotka Anu taas ensimmäisellä kerralla kertoo ja jos on tarvetta lähetellä esim. kirjeitä, niin Anu ensimmäisellä kerralla antaa kirjeen ja osoitteen ja tästä lähtien kyseinen henkilö käyttää ilmoituken/kirjeen pohjaa ja päivittää päivämäärät joka vuosi kohdilleen.

Jos joku yksi henkilö ottaa pelkän tämän hoitaakseen, niin se ei kovin montaa tuntia vuositasolla vie, ja helpottaa kuitenkin Puheenjohtajan, eli Anun taakkaa kuitenkin paljon, kun ei tarvitse tällaisestakin yksityiskohdasta kantaa huolta.

Ja toisaalta kyseisellä henkilöllä ei ole mitään virallista vastuuta mihinkään suuntaan, jolloin ei sen vuoksi tarvitse jättää välistä että pelkäisi jotain virallista vastuuta.

 

rrebel
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 15.24:   
Ja eikun taas vapaaehtoisia esiin..

Yleisöryntäystä odotellessa.

 

Boogie
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 18.03:   
Eli aktiivijäseniä haussa, kuka haluaa mukaan toimintaan. Jäsenenä ei kummempia tarvitse tehdä/murehtia, käytännössä ei ole mitään taloudellista riskiä, koska yhdistys toiminee jatkossa kassavarojensa puitteissa ja tapahtumat järjestetään sen mukaan mihin yhdistyksellä on varaa.

Hallituksen listalla pääsee sitten bruuttaan ideaa tapetille muiden aktiivisten Amiga-harrastajien kanssa :)
Vuosikokouksessa sitten valitaan kokoonpanon "vastuulliset": Puhis, sihteeri ja tilintarkastaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Tilintarkastaja voi olla ulkopuolinen henkilö joka osaa asian, tarvitaan toki ennakkoon hänen suostumuksensa hommaan (kovin kummoinen kirjanpito ei Sakusta synny, käytännössä vain jäsenmaksut pankkiotteilta ja tapahtuma/ylläpito -kuitit).
Missä Saku-hallituksen jäsenen soisi olevan paikkalla on kokoukset ja niitä on 1-2 vuodessa. Esimerkkinä vaikkapa vuosi 2004:
13 rankkaa minuuttia osallistumista vuosikoukseen
http://batman.jypoly.fi/~saku/lehti/online/47/ajankohtaiset/poytakirja.html
Kokouksen järjestäminen: Tila, kutsut osallistujille, paikan päälle jotain pientä syötävää, kaikesta kuitit tai ostot suoraan yhdistyksen tililtä, paikalle pöytä jossa jäsenmaksuvastaava kerää maksut ja yhteystiedot, sekä lopuksi jäsenmaksujen toimittaminen tilille (tietty mukaan voi ottaa valmiiksi täytettyjä "laskuja", jotka on ohjeistettu). Tietenkin kun vuosikokous on avoin jäsenille, niin jotain kivaa näytettävää, vaikka sitten Amigaa käyttävä Modi-artisti esiintymässä, lisäksi muutama CD32:nen ja CDTV eri kokooonpanoilla joita saa testailla - Nämä tulevat korvauksetta Amiga-harrastajilta.

Kuullostaako yhdistely perin raskaalta (tietty vuosikokouksen ei tarvitsisi olla mikään tapahtumakaan, vain pelkkä jäsenkokous) ?
Olen järjestänyt rock-konsertteja, bändikilpailuja (Rock-SM Tampereen osakilpailuja) ja erinäisiä muita tapahtumia - Ihan vain verrannoksi :)
Hep! Mielelläni lähden yhdistyksen toimintaan mukaan, JoS Koette YksiMielisesti, ettei siinä olisi minkäänlaista eturistiriitaa (itse koen, että jääviys on oleellien aihe)?

Lehden päätoimittaminen (joka sisältää myös lehden kokoamisen ja taiton) on eri asia, enkä sitä edes pysty kommentoimaan. Päätoimittajana oleminen (ja siinä menestyminen, kuten Anu:lle) toimii kivana lisänä CV:een. Toki siihen ei kannata ryhtyä, ellei yhtään tiedä mitä työn kokonaiskuvaan yksityiskohtineen sisältyy !

Eli nyt uudet jäsenet esiin, uusi hallitus kasaan syksyn kokouksessa ja uusin tuulin lehdet soimaan!

 

serla
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 19.17:   
"Ja eikun taas vapaaehtoisia esiin.." !!

 

JPQ
Tiistaina, 30. toukokuuta, 2006 - klo 19.34:   
Boogie: en pidä sinua jäävinä koska myös harrastat koneita eli et vain myy niitä. Jos muuta jääviyttä tarkoitat niin millaista?

 

Janne
Torstaina, 1. kesäkuuta, 2006 - klo 10.43:   
jPV:

>Ehkä kannattaisi tehdä joku "virallinen"
>ilmoitus, jossa haettaisiin seuraajia
>puheenjohtajaksi, päätoimittajaksi ja mihin nyt
>tarvitaankin. Jos hakijoita ei ilmaannu, niin
>sitten alas vaan. Ainakin tällaiset
>epäviralliset kyselyt jossain foorumin
>syövereissä menevät varmasti ohi useimmilta.

Olen samaa mieltä ja ehdotin tätä myös hallitukselle. Miettinevät miten toimia. Esim. tuleva Saku voisi olla hyvä kanava.

 

Janne
Torstaina, 1. kesäkuuta, 2006 - klo 10.45:   
Boogie:

>Mielelläni lähden yhdistyksen toimintaan
>mukaan, JoS Koette YksiMielisesti, ettei siinä
>olisi minkäänlaista eturistiriitaa (itse koen,
>että jääviys on oleellien aihe)?

Mielestäni siinä ei ole mitään eturistiriitaa. Siitä vaan puhikseksi vaikka Boogie jos Anu haluaa antaa pestin eteenpäin. :)

 

jPV
Torstaina, 1. kesäkuuta, 2006 - klo 11.27:   
Janne: juu, Sakussa olisi hyvä olla, mutta lisäksi myös normaalit kanavat, joiden kautta yleensäkin ilmoiteltu tapahtumat yms. Eli foorumi, uutisryhmä(t), postituslistat. Eipä sitten voisi valittaa, etteikö ole yritetty saada tietoa perille.

Boogie: minäkään en näe siinä mitään eturistiriitaa. Ei varsinkaan nykytilanteessa.

 

Janne
Torstaina, 1. kesäkuuta, 2006 - klo 14.41:   
jPV:

>Eipä sitten voisi valittaa, etteikö ole
>yritetty saada tietoa perille.

Samaa mieltä.

Toisaalta tätä ketjua lukeville tieto on varmasti jo rivien välistä tullut perille, joten jos oikeasti löytyy henkeä ja tekijää ottamaan yhdistyksen pitämistä tehtäväkseen niin nyt on oikea aika ilmoittaa siitä esim. thoriel@sci.fi.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 2. kesäkuuta, 2006 - klo 8.30:   
Janne: Sakua tässä on odoteltu, että mitä Anu itse siinä sanoo jatkamisesta(aan). Vuosikokous on kuitenkin pidettävä syyskuun loppuun mennessä, joten odottelua ei tietenkään kauan enää voida jatkaa.

Boogie: kuten aiemmin totesin, ei kauppias ole mitenkään jäävi yhdistystoimintaan, paitsi omaa liikettä koskevista asioista päätettäessä. Silloin pitää vain odotella käytävällä sen kohdan käsittelyn ajan, kutsutaan sitten takaisin sisään. ;-)

Aiemmista Sakuista ja yhdistyksen kotisivuilta löytyvistä kokousmuistioista ja pöytäkirjoista voi katsella, millaista toiminta on käytännössä ollut.

 

Tohtori AivoTurmio
Lauantaina, 3. kesäkuuta, 2006 - klo 8.24:   
Boogie jääviyteen liittyen tilanne on pikemmin päinvastoin, Kun boogie on ainakin hyvin lähelle suomen ainoa Amiga kauppias, niin sillähän on erittäin hyvä motivaatio saada niihin tilaisuuksiin uutta esille ja muutoinkin homma hyvin pelaamaan.

Ja niinkuin Piippo mainitsi, niin etenkin nykytilanteessa ainoastaan kun Boogieta itseään suoraan koskevat asiat tulevat, esim. ostammmeko Gentle-Eyestä muutaman vanhan klassikko pelin yhdistyksen museota varten, niin silloin Boogie lentää kyseisen kohdan ajaksi ulos, ja lentäisi joka tapauksessa vaikkei olisi yhdistyksessä mukanakaan.

 

Ville
Lauantaina, 3. kesäkuuta, 2006 - klo 13.49:   
siinä vaiheessa tuttu vinkki on tarpeen: red bull antaa siiiiveeeet! ;)

 

Janne
Lauantaina, 3. kesäkuuta, 2006 - klo 22.02:   
Boogie for President, Boogie for President! :)

Oikeesti.

 

Boogie
Sunnuntaina, 4. kesäkuuta, 2006 - klo 13.34:   
Kuullostaa kyllä melkomoiselta monopolipeliltä, zihat soikoon: "-Oisi niin makeaa hallita!".
Eli kyllä se hallitus(aktiivi)jäsenyys olisi ihan tarpeeksi, J. Puh liikaa-aaah ! Words for Dictation, Dictatorship not for Worlds.

 

Janne
Tiistaina, 6. kesäkuuta, 2006 - klo 12.45:   
Boogie:

Jotenkin tuntuu että olet enemmän huolissasi jääviydestä kuin muut. :) Suomen Amiga-käyttäjät ry:n tapauksessa kun kaivattaisiin kaikkein eniten jotakuta jolla riittäisi taas uutta intoa pitää yhdistystä pystyssä, jollain panoksella. Ei yhdistykseen liity sellaista valtaa ainakaan nykyisellään että jääviyskysymykset juurikaan haittaisivat (paitsi jos yhdistys ostaisi jotain yritykseltäsi, mutta sille tuskin on tarvetta).

Yleistetty esimerkki ihan muualta:

Moni yhdistyshän on kaupallisella puolella alan kaupallisten toimijoiden vetämä ja kansoittama. Jopa niin että yhteistä yhdistystä vetää joidenkin moisen yhdistyksen jäsenten kannalta suora kilpailija, esim. jokin toinen jälleenmyyjä/tukkuri/tms. Järkeväähän se vain, koska aktiivisimmat toimijat usein löytyvät sieltä kaupalliselta puolelta ja tasa-arvo toteutuu sitten luottamuksen, kokoustelun ja hallitusvastuun kiertämisen kautta. Nähdään että kaikilla on yhteinen intressi yhdistyksessä vaikka kilpailijoita/tms. oltaisiinkin.

Se on sitten toinen asia mihin aikasi riittää, mutta älä ihmeessä ainakaan pidä tätä jääviyskysymystä esteenä jos muuten intoa riittää. :) Kerro ihmeessä thoriel@sci.fi:lle mihin tulokseen tulit.

 

Boogie
Tiistaina, 6. kesäkuuta, 2006 - klo 21.51:   
Ajattelenkin tuota Verottajan kannalta, eli katsannossa jäävi on nimenomaan GE, heille on vaikea erottaa henkilöä firmasta ja hallinta on tässä se olennainen syy. Hallituksen (Aktiivi) jäsenyys on ok !

 

Huumormies
Tiistaina, 6. kesäkuuta, 2006 - klo 22.05:   
Kannattaa olla varovainen että verottaja ei sekoita GE:n ja Sakun miljoonia ja suurta vaikutusvaltaa esim sisäpiirin kauppoihin.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 8. kesäkuuta, 2006 - klo 11.23:   
Jos jäsenistö eli vuosikokous valitsee puhjohtajaksi, siinä ei ole kellään nokan koputtamista. Eri asia sitten on, uskaltautuuko kukaan enää kalifiksi kalifin paikalle, nykyisen paikalle kun jää melkoisen isot saappaat odottamaan uutta täyttäjää. Saa reilusti tunnustaa jos hieman pelottaa. :)

 

Boogie
Torstaina, 8. kesäkuuta, 2006 - klo 12.52:   
Huumormies se jaksaa polkee takajalkaansa lannassa :) Varmaan tiedät mistä puhut ja "tietenkin minä olen vain hiukan liian skeptinen" ?!

Toisaalta, vähän nämä mikkihiiret ottaa joskus kopikseen, jos reaaliajattelu tuottaa probleemia niin autan (ja selitän ihan) mielelläni !?

Janne: Joo, ei joku pieni verotarkastus varmasti haittaa tekisi, muuten kuin että siihen hukkuisi meikäläisen resurssit melkoiseksi ajaksi. Sitä mappien roudaamista ja iänikuista joka kuitin selittämistä on varmaan itsekukin käynyt lävitse, vai?
Mutta jos vitsillä mennään ja joku "vapaaehtoinen" ottaa lomaa kolme kuukautta auttaakseen korvauksetta homman läpi niin ehdottomasti otan puh.joht. vastaan avosylin.

Jarmo: Ei sentään puhiksen tarvitse kaikkea yhdistyksen hommaa tehdä, sehän on sama kuin Ollila kolvaamassa kännykkää. "Tähän on vain tultu" tilannetta on muutettava ! Pelottava muutos vai - NOT.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 8. kesäkuuta, 2006 - klo 13.58:   
Boogie: Okeyh. :-) Mutta ehkäpä verojuttuja kannattaisi kuitenkin kysäistä sikäläisestä toimistosta, että millainen käytäntö heillä on ollut vastaavissa tapauksissa. Jos uusi hallitus sattumoisin sittenkin muodostuu, niin pakko jonkun on pj:ksi ja vara-pj:ksi siitä alkaa, jo sääntöjenkin mukaan.

 

Janne
Torstaina, 8. kesäkuuta, 2006 - klo 14.59:   
Boogie: Ymmärrän veronäkökulman. En tiedä mikä on verottajan kanta, mutta se on tietysti syytä huomioida.

 

A1000
Sunnuntaina, 11. kesäkuuta, 2006 - klo 14.13:   
Saadaanko me sitä uutta Sakua?

Odotettu on ja odotetaan edelleen kovasti.

 

JPQ
Sunnuntaina, 11. kesäkuuta, 2006 - klo 14.56:   
A1000: niin ollaan helmiä juttujakin pitäs siinä olla aiheen puolesta saataisiin edes se koska tulee.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 13. kesäkuuta, 2006 - klo 8.46:   
Lehti on viimeistelyvaiheessa, loppuviikosta tulee. Seuraava numero (#50) julkaistaan ilmeisesti joulun tienoilla, joten artikkelien kirjoittelu kannattaa pyöräyttää isolle vaihteelle jo nyt. Lights, camera, action!-)

 

JPQ
Tiistaina, 13. kesäkuuta, 2006 - klo 16.36:   
Jarmo Piippo: hyvä että noin pitkällä ja joulun lähellä tullessaan hyvässä lykyssä on paljon juttujakin.

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 16. kesäkuuta, 2006 - klo 3.23:   
Koska sivuston päivitykset täytyy hoitaa nyt käsipelillä, taitaa Sakun julkaisu viipyillä sittenkin yli viikonlopun. Eipä silti, onhan se jo nyt yli puoli vuotta myöhässä, joten kaatuneeko kenenkään maailma vielä yhdestä viivästyksestä... Lähes vuosi tulee täyteen edellisen lehden julkaisusta, mutta tässä on ollut melkoinen force majeure taustalla koko ajan.

Pakko on kyllä itse sanoa, että tulossa on todella komea lehti. Sen viivästymisestä olen toki pahoillani, mutta elämääni en anteeksi pyydä. En tätä tilannetta olisi itsekään halunnut, mutta toisaalta kauanko olen jauhanut, ettei ole ihan tervettä, että yhden ihmisen harteilla ovat kaikki yhdistyksen toiminnot. Kun Elämä astuu peliin, jäävät tietyt asiat taka-alalle.

Pyydän vielä kerran kärsivällisyyttä kaikilta. Olen itse luvannut numeron 50 julkaisun vielä tänä vuonna, ja sen lupauksen taatusti pidän. En suhtaudu yhdistyksen asioihin edelleenkään kevyesti, mutta viimeinen puoli vuotta elämässäni on ollut sellainen, ettei sitä voi kenellekään selittää.

Voin vain pyytää vielä kerran ymmärrystä ja toivoa, että lukijat jaksavat odottaa. Yhden ihmisen aika riittää vain tiettyyn työmäärään, ja Sakun osalta se on ollut tämä. Nyt kun sivusto on keskellä muutosta, pyydän kaikkia korvaamaan Sakun kotisivulinkkinsä osoitteella http://saku.amigafin.org - se ohjaa jatkossakin sinne missä majailemme.

Kiitos ja anteeksi,

Anu Seilonen
päätoimittaja, puheenjohtaja, härpeltäjä primus inter pares

 

JPQ
Perjantaina, 16. kesäkuuta, 2006 - klo 9.17:   
Pätevästä syystä viipyminen aina on ok. Ja uskoisin ettet muista syistä tekisi näin.

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 20. kesäkuuta, 2006 - klo 23.21:   
Ja ken asiasta napisee:
Anulla on saappaita mielellään muille jakaa.

 

KimmoK
Torstaina, 22. kesäkuuta, 2006 - klo 13.16:   
One more year!

On erinomainen asia että meillä nyt on takaraja johon mennessä päätökset jatkosta on tehtävä.

Odotan tulevia kokouksia mielenkiinnolla. (en pelonsekaisin tuntein)

 

Janne
Torstaina, 22. kesäkuuta, 2006 - klo 15.05:   
KimmoK: Niin, nyt on hyvä astua niiden esiin jotka oikeasti haluavat ja voivat. Minustakin riittää enää hymisemään - mutta nyt on kaikilla halukkailla tilaisuus ilmoittautua ja ottaa sitä vastuuta. Jos ei, niin sitten on myös takaraja tehdä päätöksiä homman siististä alasajosta.

Hyvä näin. Suuri kiitos Anulle.

 

Tohtori AivoTurmio
Torstaina, 15. helmikuuta, 2007 - klo 23.14:   
Ajatuksena yhdistyksen tulevaisuudesta on että tarttee viagraa : )