Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikoko...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2006 » Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokouksen valokuvaraportti julkaistu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Torstaina, 23. maaliskuuta, 2006 - klo 23.47:   
Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokous järjestettiin Oulussa 28. syyskuuta 2005. Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus tutustua AmigaOne- ja Pegasos-laitteistoihin. Esillä oli kaksi AmigaOne-XE-konetta, joissa pyörivät mm. AmigaOS 4 pre-release 2 ja 3 sekä MacOS. Pegasos I ja II taas esittelivät mm. MorphOS 1.4.5:tä viimeisimmillä virityksillä varustettuna sekä Debian Sargea. Kaikissa koneissa oli myös nippu muita ohjelmia, pelejä ja laitteita. Retropuolelta käpisteltävänä oli CD32-konsoli FMV-videomoduulilla varustettuna.

Telakalla olleet yhdistyksen kotisivut heräävät nyt vähitellen henkiin vuosikokouksen valokuvaraportin julkaisun myötä. Kuvaraportti löytyy muun kokousmateriaalin ohella yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta http://saku.amigafin.org. Raportti on lähetetty myös Aminetiin, mistä se on lähiaikoina noudettavissa hakemistosta pix/misc (sakuvk05.lha). Lisätietoja materiaalista voi pyytää sähköpostitse Anu Seiloselta (thoriel@sci.fi).

Yhdistyksen pikkujoulujen valokuvaraportti sekä pitkään tuloaan tehnyt Saku #49 päivitetään sivuille maaliskuun loppuun mennessä.

Suomen Amiga-käyttäjät ry:stä

Suomen Amiga-käyttäjät ry. (engl. Finnish Amiga Users Group) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Yhdistys mm. järjestää vapaaehtoisvoimin tapahtumia ja julkaisee sähköistä Saku-lehteä.

 

itix
Perjantaina, 24. maaliskuuta, 2006 - klo 0.43:   
Kiva kiva! Täytyy vilkaista.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 24. maaliskuuta, 2006 - klo 8.23:   
Mainio raportti, kiitokset Anulle urakoinnista!

 

Janne
Lauantaina, 25. maaliskuuta, 2006 - klo 7.26:   
Kiitos Anu - massiivinen valokuvaraportti, vierähti mukava tovi
tiiraillessa. :)

 

Anu Seilonen
Lauantaina, 1. huhtikuuta, 2006 - klo 5.34:   
Kun vastustaa, niin vastustaa. Sen enempiä selittelemättä totean, että pikkujouluraportti ja lehti siirtyvät pakostakin ensi viikkoon. Kaikkien aikojen Force Majeure.

Kaiken muun hyvän lisäksi kerrottakoon, että joudumme jättämään armaan lepakkoluolamme toukokuun loppuun mennessä. Toisin sanoen: jypoly eli Jyväskylän ammattikorkeakoulu ilmoitti, että oppilaitoksen ulkopuoliset sivustot siivotaan palvelimelta kevään aikana. Jytol/jypoly on ollut Sakulle hyvä ja turvallinen koti, ja yhdistys kiittää lämpimästi menneistä vuosista.

Uusi luola pitäisi siis löytää varsin nopeasti. Tällä hetkellä kotisivut vievät tilaa alle 300 megatavua, sillä suuret tiedostot on aikojen alusta asti pyritty pitämään Aminetissä ja näin välttämään turhaa kuormitusta ja tilanvientiä palvelimella. Vaatimuksetkin ovat pienet - jos nyt tässä unideprivaation keskellä oikein muistelen, niin (s)ftp ja shell-oikeudet riittäisivät. Jypolyn kanssa liikennöinti on viime vuodet hoidettu PSFTP:llä ja PuTTYllä. :-) Hallituksen postituslistaa hoitaa .forward-tiedosto, mutta postituslistan voinee luoda johonkin muuallekin (esim. Yahoo) vähällä vaivalla. Skriptejä ei muistaaksein ole, kotisivun palautelomake toimii ulkoisen palvelun kautta. Jos Janne/Jarmo/Joku Muu muistaa/tietää paremmin, informoikaa toki. Lisäksi tarvitsen varmasti apua, kun sivujen sisältö täytyy siirtää.

Ja nyt viimeistään kannattaa kaikkien päivittää ne bookmarkit sojottamaan osoitteeseen http://saku.amigafin.org - se säilyy, vaikka kotisivujen sijainti olisi mikä. Suosittelen muistamaan myös erinomaisen peilimme osoitteessa http://www.tzimmola.net/saku/ - kiitokset Tzimmolle pitkästä yhteistyöstä!

PS: Foorumiin sivujen siirto ei vaikuta, se sijaitsee eri paikassa kuin varsinainen kotisivusto.

 

Janne
Lauantaina, 1. huhtikuuta, 2006 - klo 9.22:   
Anu:

Yhdyn kiitoksiin Jypolylle! Monta vuotta olemme saaneet nauttia
heidän avustaan. Aika aikansa kutakin.

Koska foorumi on muualla niin skriptejä ei Sakun saitilla ole, kaiken
pitäisi olla puhdasta HTML:ää - ellei nyt sitten jossain Saku 2001:n
sivuilla ole jotain?

 

Joanna
Lauantaina, 1. huhtikuuta, 2006 - klo 11.25:   
Anu: Ikävä kuulla että myös Jypoly on lähtenyt tuommoiseen... Jyväskyllän Yliopisto on myös tässä kuunvaihteessa karsinut laitteistoa palvelintiloistaan, sieltä poistettiin yksityisten + yhteisöjen lisäksi kaikki *co.jyu.fi koneet... (eli kaupallinen palvelu).


Voisin kysyä hostausta noille sivustoille, kun minulla on naapureina/ystävinä pari entistä Amigan käyttäjää (scenessä aikoinaan olleita) joilla on jo muutenkin kaikenlaisia omia ja muiden www-sivustoja, foorumeita, sähköpostilistoja, wikejä yms. koneellaan...

Systeemit ovat kohtuullisen tehokkaat + säännöllisesti ylläpidetyt (Fedora Core:t patchattyinä, lisäksi lähipäivinä pääpalvelin vaihdetaan, uuteen tulee Raid-5 levypakka yms) ja nettikaista on virallinen Soneran yritysliittymä eikä koti-adsl :)

Mistä tuli mieleen.. Olisiko Suomenkielinen Amigaaiheinen Wiki ideana mahdollinen.. Tietenkään sillä ei ole samaa 'historiallista' arvoa kuin Lehdillä, mutta sen muokkaaminen ei ole kauhean hankalaa ja jos sinne kirjoittelun rajaa rekisteröityneille jäsenille (eli halukkaille juttujen toimittajille) niin tuskin sinne paljonkaan valvomista tulsii.

 

Jon
Lauantaina, 1. huhtikuuta, 2006 - klo 11.28:   
Näyttäisi muuten että Saku.fi osoite ei ole vielä varattu, olisiko kiinnostusta hankkia se jäsenmaksukassasta? Tästähän seuraa toki kustannuksia myös jatkossa ja olisko rahoille parempaa käyttöä?

 

Anu Seilonen
Lauantaina, 1. huhtikuuta, 2006 - klo 19.52:   
En lämpene ajatukselle tässäkään vaiheessa, vaikka vaatimukset ovatkin muuttuneet. Kun yhdistyksen tulevaisuuskaan ei ole kovin varmalla pohjalla, en lähtisi tuhlaamaan yhdistyksen varoja tällaiseen. Aiheestahan on keskusteltu myös aiemmin.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 17. tammikuuta, 2007 - klo 19.24:   
Suljettu spammin vuoksi.