Yhdistys myy Amiga 2000 -tietokoneensa

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2005 » Yhdistys myy Amiga 2000 -tietokoneensa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Lauantaina, 15. lokakuuta, 2005 - klo 20.52:   
Suomen Amiga-käyttäjät ry. myy hallussaan pitkään lojuneet kaksi Amiga 2000 -tietokonetta pois. Koneet myydään eniten tarjoavalle, etusija niillä tarjouksilla, jotka ostavat koko roskan kerralla. Koneet ovat aikanaan olleet Tiedekeskus Heurekan käytössä, joten tässä on pieni pala Suomen Amiga-historiaakin kyseessä. ;-)

Molemmat keskusyksiköt toimivat korpulta käynnistettynä normaalisti, RGB-videoportti sekä näppäimistö- ja hiiriliittimet toimivat oikein. Ääni-, video-, sarja-, rinnakkais- ja lisälevyasemaliittimiä ei ole testattu.

Amiga 2000 "kone 1"
  • B2000 rev 4.1, KS 2.0, 512 kt Chip, 3,5 Mt Fast.
  • 5 x Zorro II, 2 x 16-bit ISA, 2 x 8-bit ISA, CPU slot, video slot.
  • Muistikortti "Applied Engineering RamWorks 2000", lisättävissä max. 8 Mt asti.
  • SCSI-ohjainkortti Commodore "Hard Disk for A2500" ja kaapeli. (Ei ehkä toimi, liittimessä kiinni ollessaan kiintolevy ei edes pyöri.)
  • Ei levykeasemaa, hiirtä ja näppäimistöä kiinni.

Amiga 2000 "kone 2"
  • B2000 rev 4.5, KS 3.1, 1 Mt Chip, 3 Mt Fast.
  • Muistikortti "Applied Engineering RamWorks 2000", lisättävissä max. 8 Mt asti.
  • 5 x Zorro II, 2 x 16-bit ISA, 2 x 8-bit ISA, CPU slot, video slot.
  • Rinnakkaisportti ja audioliitin vääntyneet postissa.
  • Ei levykeasemaa, hiirtä ja näppäimistöä kiinni.

Muut varusteet ja sekalainen sälä
  • Korppuasema "Teac", A2000-malli, toimii kohtalaisen hyvin.
  • Korppuasema "Panasonic", A2000-malli, ei tunnista levynlaittoa.
  • Kiintolevy SCSI 40 Mt
  • Näppäimistö A2000, ei toimi, näppäimiä irti.
  • Näppäimistö A2000, toimii.
  • Hiiri A500
  • RGB-TTL-monitorikaapeli D23 - DIN6
  • RGB-monitorikaapeli D23 - Scart
  • Virtakaapeli, 2 kpl
  • B2000 -emolevy (varaosiksi) ja LED-paneeli
  • Amiga-videomonitori, toimii, mutta virtakytkin ei (ohitettu). Kuvaputkeen on palanut kuva kiinni (näkyy ilman virtaakin).
  • Amiga 1084 -videomonitori, ei tule kuvaa (demagnetointikytkinvika). Kuvaputkeen on palanut kuva kiinni (näkyy ilman virtaakin).
  • Manuaali 1084 -videomonitoriin, 1 kpl

HUOM! Kaikki koneet myydään ilmoituksessa mainitussa kunnossa ilman minkäänlaista takuuta.

Koneita ei lähetetä postitse, vaan ne voi noutaa yhdistyksen Oulun pikkujouluista, joiden tarkempi pitoaika tarkentuu myöhemmin, kuitenkin joko lauantaina 3. tai 10. joulukuuta (ks. pikkujouluketju). Koneet ovat tapahtumassa myös nähtävänä. Mikäli ostaja saa jonkun noutamaan koneet puolestaan, sekin onnistuu.

Kyselyt ja keskustelut laitteista voi laittaa tähän ketjuun, suorat tarjoukset mielellään minulle sähköpostitse.

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 0.23:   
Asiaa sivuten jääkö yhdistykselle tämän jälkeen amigoita lainkaan ?

 

Thoriel
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 0.53:   
Ei. Onneksi. Materiaalinen omaisuus on yhdistykselle vain taakka, varsinkin kun koneet eivät koskaan juuri käytössä olleet.

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 15.58:   
Thoriel: varmastikkin kun ei ole vakituisia tiloja edes missään.

 

Thoriel
Lauantaina, 10. joulukuuta, 2005 - klo 23.19:   
Onnekkaasti myyty - no, nimelliseen hintaan, mutta uuteen kotiin löysivät kuitenkin.

Ja mitä näistä aikanaan maksettiin... Kirjanpidoistahan nämä löytyvät eli ovat käytännössä julkista tietoa.

Heurekalle itse koneista (alun perin niitä oli kolme) näyttöineen maksettiin yhteensä 900 mk tammikuun alussa 1996.

Helmikuun lopussa niihin maksettiin Broadlinelle Conner SCSI-ohjaimet (3) ja KS3.1 yhteishintaan 2690 mk... Lisäksi samaan aikaan Video Spotronics (= Broadline) on huoltanut yhtä A2000:ta ja myynyt SCSI-ohjaimiin muistia 1120 markalla. Loppusumma: 4710 markkaa... Osa roippeistahan myytiin sitten osina, mikä näin jälkeenpäin ajatellen on harmi, sillä kokonaisina näistä olisi voinut saada vähän paremmin rahnua. Ei tässä tosin mikään rahanteko ollut tällä(kään) kertaa kyseessä.

Aika kova hinta silti koneista, joita ei oikeastaan koskaan käytetty mihinkään. :) Harmi, niissä olisi ollut käyttöarvoa. Tomi tai Janne saattaisi muistaa - Jarmo kertoili, että niitä olisi aikanaan tarjottu yhdistyksen jäsenille hyötykäyttöön?

 

Janne
Sunnuntaina, 11. joulukuuta, 2005 - klo 12.39:   
Thoriel: A2000:t hankittiin yhdistykselle ihan alussa, ennen kuin minä tulin hallitustoimintaan mukaan, joten en tarkalleen tiedä kuka tai miksi hankkeessa oli. Tomi Jaskari kuitenkin oli tietääkseni hankkeen primus motor ja lähtökohtana oli Tomin entisen/silloisen työpaikan Heurekan tahto luopua A2000-koneista - kaiketi Tomi ajatteli että tässä olisi yhdistykselle hyvä tilaisuus. Itse koneethan olivatkin halpoja, sen sijaan päivitykset minusta liian kalliita (etenkin jälkiviisaasti).

Yhdistys oli tuolloin vasta aluillaan, kenties silloin näytti että niille olisi ollut parempaakin käyttöä. Tomi varmaan osaisi kertoa lisää. Joissain tapahtumissa (Saku 97, vuosikokouksia) niitä käytettiin kirjanpitoapuna, ainakin yhtä. Lisäksi Amphibia-lehtimoottori/selainprojektin aikana koneita tarjottiin käyttöön halukkaille, mutta tarvetta ei tainnut juuri olla (porukalla oli tehokkaampia koneita itsellään). Itse en muista/ole tietoinen muista tilanteista joissa koneita olisi aktiivisesti yleiseen käyttöön tarjottu, mutta toki pitkään ajatus oli että jos hyvää käyttöä löytyy niin koneet ovat käytettävissä. Realiteetti vain oli että etenkin 90-luvun lopulla A2000 ilman turboa oli aika vanha...

Hienoa että saivat viimein kaikki uuden kodin - vuosien saatossahan niitä pariin kertaan yritettiin kaupata ja yksi (ja ilmeisesti siis myös osia) saatiinkin silloin jo myytyä.

Tietääkseni kyseiset A2000-koneet olivat Heurekassa ihan näyttelykäytössä eli yleisön räpisteltävissä. En tiedä mitä pyörittivät... Muistaakseni johonkin näytöistä oli palanutkin kuva aiheesta. :)

Hallituksen kokouksessa 2/1999 puhdistettiin ja inventoitiin koneet. Saku 99:ssä piti järjestää A2000:n liittyvä kilpailu, mutta kilpailu ei kuitenkaan toteutunut.

"Yhdistys omistaa kolme Amiga B2000 -tietokonetta, jotka ostettiin vuosia sitten halvalla tiedekeskus Heurekalta ja joita päivitettiin kevyesti. Hankinta on jälkeenpäin yhdistyksen uudelleenjärjestelyjen pyörteissä osoittautunut turhaksi, ja niinpä hallitus on päättänyt myydä koneet. Tämä havainto on johtanut myös entistä parempaan harkintaan rahankäytössä. On selvää, että yhdistyksen rahat hyödyttävät jäseniä paremmin esimerkiksi tapahtumatoiminnalla, johon koneiden myynnistä saadut rahat aiotaankin suunnata. Kaksi konetta myydään mahdollisimman pian; yksi koneista säästetään Saku 99 -tapahtumaan suunniteltua kilpailua varten ja myydään aikaisintaan tapahtuman jälkeen.

Kokouksessa hallitus ahkeroi koneiden kimpussa parin tunnin ajan: Emolevyt ja kotelot puhdistettiin, monitorit avattiin ja laitteiden sisältö sekä puutteet kirjattiin muistiin. Urakkaa jatketaan ulkoisten puitteiden hienosäädöllä, laitteiden testauksella ja kiintolevyjen tyhjentämisellä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Koneet ovat sisäisesti hyvässä ja ulkoisesti tyydyttävässä kunnossa. Näppäimistöt, hiiret ja näytöt ovat heikommassa jamassa, ja toimivien laitekokonaisuuksien valikoiminen myyntiin vaatii vielä työtä. Todettiin, että Amiga
2000 on edelleen hyvä rakennusalusta Amiga-työaseman
rakentelusta kiinnostuneelle."

http://batman.jypoly.fi/~saku/yhdistys/tapahtumat/hallitus21999.html

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: