Paljonko levytilaa Sakulle?

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2003 » Paljonko levytilaa Sakulle? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 11.39:   
Ajattelinpa tässä kysäistä, että paljonko yhdistyksellä on levytilaa käytettävissä kotisivuillaan? Mahtaisiko tehdä levytilan kanssa tiukkaa, jos paikallinen Saku-lehtiarkisto olisi kattavampi? Tiedä sitten, onko edes kovin mielekästä pitää sivuilla kovin vanhoja Sakuja (kaikkihan ovat imuroitavissa Aminetista).Foorumi ei taida niin hirveästi viedä tilaa, kun se on suurimmaksi osaksi tekstiä ilman kuvia (muistelen, että vuonna 2001 oli muutama postaus, joissa oli työpöytäkuvia joistakin käyttöjärjestelmistä). Mietin vain sitä, että pitäisikö ottaa esim. jotain vanhoja ohjelmointi-ryhmän postauksia jossain välissä talteen siltä varalta, että levytilan vuoksi vanhoja viestejä poistettaisiin.

 

miksuh
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 13.35:   
Sakufoorumi ja Sakun-kotisivut ei ole fyysisesti samalla koneella, vaikka kumpaakin voi käyttää amigafin.org domainin kautta :) amigafin.org

Saku.amigafin.org on uudelleen ohjaus osoitteeseen batman.jypoly.fi/~saku

foorumi.amigafin.org taas on itseasiassa osoitteessa saku.isoveli.org/discus

Tuola on enempi noista uudelleen ohjauksista:

http://www.amigafin.org
http://amigafin.org/community/

 

miksuh
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 13.40:   
Muuten bugittaako www.amigafin.org, onko jotain uutisia kadonnut, vai onko noi jotain häirikköpostauksia ? Sielä on meinaan 7 tyhjää "uutista" Ei näy lähettäjän nimeä, logoa eikä uutistekstiä. Tota vois joku tunnarit omaava siivota vähän. Mulla ei ole tunnareita muokkaamiseen.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 14.50:   
Ainakaan nykyisellään Saku-foorumista ei ole tarvetta poistaa vanhoja viestejä. Jos jossain vaiheessa aiotaan poistaa, lähinnä tulisivat kyseeseen vanhimmat Tori-alueen viestit. Foorumihan sijaitsee eri palvelimella (kiitos isoveli.org:n) kuin kotisivumme, jotka ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulun palvelimella.

Emme nähneet mielekkäänä pitää jypolyn palvelimella vanhimpia Saku-lehtiä, koska ne saa imuroitua Aminetistäkin (ja vanhimmat myös Funetista). Jätimme kotisivuille layout-uudistuksen jälkeiset lehdet online-versioina ja paketteina.

miksuh: Amigafin.org:n uutiset tulevat suoraan vapaus.com/amiga-sivulta. Noita tyhjiä "kansioita" ei muistaakseni voinut poistaa edes tunnukset omaava, koska noilla uutisilla ei ole uid-tunnistetta, joka vaaditaan poistamiseen. Niiden poistorastissa on vain linkki http://vapaus.com/cgi-bin/amiga/del.pl?uid= ja sehän ei oikein voi toimia...

 

Markus
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 15.07:   
Huomaankin nyt itsekin, että foorumihan on todella eri palvelimella. :) Levytila tulee varmaan riittämään pitkälle tulevaisuuteen.

Joskus taisin kokeilla liittää postaukseeni kuvaa, mutta se ei onnistunut. Kuitenkin tuolla Uusi Sukupolvi: Amiga/Yleinen keskustelu/Viestit 2001/Uusi Amiga ja ulkonäkö -ketjussa on viestien seassa kuvia.

 

JPQ
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 19.59:   
Anu: kun muiden viestien poisto tulee joskus ehkä pakollikseksi ilmoittakaa etukäteen.
Markus: tosiaan olisi kiva tietää miten. Olisikohan HTML tageilla mutta tarkemmin miten ? se on hämärää.

 

Markus
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 20.10:   
JPQ: Tuolla vasemmalla tuolta Muotoilu-linkistä löytyy tietoa kuvien liittämisestä. (kenoviiva)image:lla pitäisi saada kuva, mutta foorumi ilmoittaa, että muotoilukomentoa image ei ole. Sitten on tämä (kenoviiva)clipart-komento. Sillä saa esim. tämän:

 

Janne
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 20.17:   
Olisihan se tavallaan kiva että kaikki vanhatkin lehdet olisi luettavissa netistä. Ongelma vain on ettei niistä ole (kuin parista) kunnollisia HTML-versioita ja ne ovat... "vähän" karuja.

 

Joanna
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2003 - klo 0.41:   
janne: onkohan kukaan kokeillut toimiiko ne vanhat lehdet enää nykykoneilla.. Siis saisiko nitä auki esim Pegasoksessa (tai Aonessa sitten kun os4 tulee)?

 

Janne
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2003 - klo 3.26:   
Joanna: Hyvä kysymys, kokeile sinä. :-) Tuoltahan Saku #1:n esim. saa Aminetista. UAE:lla toimii hyvin.

 

Janne
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2003 - klo 3.27:   
Sakun koodi sinänsä oli alkujaankin ihan systeemiystävällistä. Käytti copper-listaa (myöhemmissa versioissa optionaalisesti) mikä tietty voi aiheuttaa jotain, mutta sekin tehtiin systeemillä... Koodi toki kehittyi vuosien saatossa sisäisesti aika lailla, joten versioiden välillä on varmasti eroja.

 

Joanna
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2003 - klo 4.16:   
No, jos se Uae:llä toimii niin sehän riittää.. Tosin odotan nyt pari päivää mitä ne saa siihen bundleensa.. Uae voisi olla ihan hyvä laittaa pakettiin mukaan :)

 

JPQ
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2003 - klo 8.24:   
Joanna: minusta tuntuu että sain jopa näyttökortilla kaiken muun paitsi
sen paletin vaihdon joskus toimimaan joka toimii tottakai AGAlla.
PS. Nämä on muistikuvia. Ja mietinkin joskus mukavempaa engineä
vanhojen sakujen lukuun....

 

Janne
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 13.58:   
JPQ: Kyllä Saku-koodi toimii näyttökorteilla ihan ok, se on systeemiystävällinen. Tosin näyttökorteilla se copper-lista menee sekaisin värien osalta, ei muuten - tästä pääsee eroon konfiguraatioasetuksella jonka ohjeet on lehdissä itsessään. Tämä ominaisuus on vain myöhäisissä disketti-Sakuissa...

 

JPQ
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 14.39:   
Janne: joo mutta mietinkin siis muulla tavalla mukavempaa eli softae ei tarvitse enään omaa kuvaruutuaan plus sitä oisi ehkä jopa rivi kerralaan scrollata... plus ehkä search toiminto sanoille. :)

 

Janne
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 16.00:   
JPQ: Jep, olen samaa mieltä - disketti-Sakussa on paljon mitä voisi parantaa käytettävyyden osalta. Mutta se on historiaa, paljolti juuri siksi. Oman aikansa tuote, sille oli paikkansa kymmenen vuotta sitten!

Speksit ovat täällä

sakuspec.txt

jos haluat tehdä paremman lukijan itse. :-)

 

Joanna
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 17.21:   
Pahus,. mietin että jos tekisi PC:n blitzBasicilla mutta siinä ei ollutkaan (enää) IFF tukea joten sen luku pitäisi kirjoittaa itse. Onneksi sentään
.mod on vieläkin tuettu.

Se mikä tuossa kysytyttää on se että ilmeisesti niissä datatiedostoissa ei ole missään mainitaa versiota vaan se pitää päätellä tiedostojen sisällöstä?

 

JPQ
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 19.44:   
Joanna: niinpä ja toiseksi IFF loaderiin löytyy dokut multa mutta Planar-Chunky muunnokseen ei plus noi IFF dokut on aika ankeat muutenkin.:(
Jos et itse löydä IFF koodia niin multa löytynee dokumentti siihen.

 

Janne
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2003 - klo 21.43:   
Joanna: Vaikea sitä tiedostojen sisällöstäkään on päätellä. Helpointa melkein olisi ohjelmoida noi yhteensopivuustaulukon eri "moodit" jonkun komentoriviparametrin taakse tms.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: