Amiga Zone elää ylä - myös netissä......

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2003 » Amiga Zone elää ylä - myös netissä... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Esa Heikkinen
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2003 - klo 0.02:   
Toisinaan on tullut kyselyjä, että eikö Sakunettiä pääse lukemaan millään Internetin kautta. No nyt pääsee - Amiga Zone BBS on saanut telnet-yhteyden, vihdoin viimein...

12 vuotias Amiga Zone siis elää yhä, ja pyörii vielä tänäkin päivänä A3000T tietokoneessa. Tämän kuun alkupäivinä tuli ADSL hankintaan ja sitä kautta kiinteä yhteys nettiin. Tottakai välittömästi alkoi työskentely boxin saattamiseksi nettikäyttäjien ulottuville.

Aivan heittämällä ei homma onnistunut, ovathan TCP/IP ja modeemeille tarkoitettu boxisofta kaksi eri asiaa, jotka puhuvat eri kieltä. Mutta melkoisten virittelyjen ja alkuvaikeuksien jälkeen boxi toimii jo sen verran sujuvasti netinkin yli, että siitä uskaltaa vähän julkisemminkin mainita...

Erityisen hienoa on se, että kaikki toiminnot jotka toimivat modeemilla, toimivat myös telnetin yli. Kaikki tapahtuu vain erittäin paljon nopeammin kuin modeemilla, koska tieto siirtyy noin 25 kB/sek ja ensi kuussa vieläkin nopeammin kun Sonera päivittää linjan 512k:ksi! Eli voit mm. imuroida ja lähettää tiedostoja (esim. QWK/WWF-paketit) zmodemilla, kunhan käytät sellaista terminaalia jossa on TCP/IP mahdollisuus. Joten tässäpä yksi mahdollisuus päästä Sakunetiin.

Kesäloman tavoitteena olisi luoda myös Sakunetin nodeille mahdollisuus pollata telnetin yli, tämä voisi olla kauan kaivattu aikalisä tuolle vanhalle mutta yhä vain aktiiviselle verkolle.

Myös käyttäjäksi pääsee nyt aikaisempaa helpommin, rekisteröinnissä kysytään omista tiedoista lähinnä nimi ja asuinpaikkakunta. Toki myös gueastina voi purkissa vierailla vanhaan tapaan, mikäli ei vaivaudu rekisteröitymään. Guest-tunnuksellakin voi lukea Sakunetiä, muttei voi kirjoittaa.

Joten tervetuloa kokeilemaan! Toivon, että tästä on iloa edes pienelle käyttäjäyhteisölle, jottei varsin iso virittämisen vaiva olisi mennyt tyystin hukkaan. Perheellisellä on varsin niukasti aikaa harrasteisiin ja uskokaa pois, että suurin osa ideoista jää tekemättä ajanpuutteen vuoksi. Vain TÄRKEIMMÄT tehdään vaikka väkisin (eli öisin) - ja tämä projekti ylitti tuon tärkeysasteen...

Telnet-yhteys otetaan osoitteeseen amigazone.org. Tällä hetkellä boxi palvelee vain yhtä käyttäjää kerrallaan, koska telser.devicea ei voine enää rekisteröidä (yhteystiedot muuttuneet). Mutta ruuhkaa ei ole ollut, joten en usko että tästäkään tulee ongelmaa...

--
Esa
73's de OH4KJU

 

allu
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2003 - klo 23.37:   
Mielenkiintoista, tuntui kuin olisi mennyt aikakoneella 10 vuotta taaksepäin. Enpä ole ennen bokseissa myllännyt vaikka mahkut oliskin ollut. Modeemit ei vaan kiinnostanut millään tavalla.

 

Piru
Lauantaina, 28. kesäkuuta, 2003 - klo 20.02:   
Esa:

Tällänen tuli vastaan #amigafin:llä:
[groups.google.com]

 

Janne
Maanantaina, 30. kesäkuuta, 2003 - klo 15.47:   
Kiitos Esa vuosien ponnisteluistasi purkin ja Sakunetin parissa! Mukava kuulla että paikalle pääsee nyt Internetistäkin. Minäkin kävin piipahtamassa Guestina juuri. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: