Suomen Amiga-käyttäjät ry:n toiminta ...

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2003 » Suomen Amiga-käyttäjät ry:n toiminta täytti 10 vuotta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Maanantaina, 23. kesäkuuta, 2003 - klo 19.54:   
Juhannuksena 2003 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäinen suomalaisille Amiga-käyttäjille suunnattu Saku-lehti julkaistiin. Myöhemmin Suomen Amiga-käyttäjät ry:ksi virallistuneen Amiga-käyttäjäkerhon toiminta alkoi keväällä 1993. Elektroninen Saku-lehti on ehtinyt yhdenteentoista vuosikertaansa ja lehden 43. numero julkaistaan heinäkuun aikana.

Ensimmäisen kymmenen toimintavuoden aikana nimikkolehtensä Sakun nimelläkin tunnettu kerho on ehtinyt järjestää myös neljä Amiga-tapahtumaa sekä tusinan verran pikkutapaamisia. Suurimmissa tapahtumissa on käynyt satoja vieraita, monet matkustaen satojen kilometrien päästä. Yhdistys julkaisee myös suomalaista Amiga-historiaa esittelevää CD-ROM-tallennetta.

Amigasta, 80- ja 90-luvun vaihteen suositusta kotitietokoneesta, on vuosien saatossa muodostunut pienen mutta uskollisen harrastajakunnan kannattama kulttimikro. Harrastus saa edelleen uusia muotoja, sillä Amigan käyttöjärjestelmä on siirretty PowerPC-suorittimelle, ja siitä julkaistaan tänä vuonna versio 4.0. Suosio harrastelijoiden keskuudessa on lisäksi poikinut kaksi uutta Amiga-yhteensopivaa käyttöjärjestelmää: AROS ja MorphOS.

Suomen Amiga-käyttäjät ry. on koko toimintansa ajan ollut yksi harvoista Amiga-harrastusta esittelevistä ja tukevista organisaatioista Suomessa. Ainutlaatuinen asema on näkynyt tasaisena suosiona ja toinen vuosikymmen aloitetaan yli sadan maksaneen jäsenen voimin. Yhdistyksessä odotellaankin jo uuden PowerPC-Amigan ja MorphOS-pohjaisten Amiga-kloonien maihinnousua loppuvuodesta - jonkunhan niitä täytyy ensimmäisenä olla esittelemässä.

Lisätietoja Suomen Amiga-käyttäjät ry:stä saa puheenjohtaja Anu Seiloselta, sähköposti thoriel@sci.fi, tai yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta http://saku.amigafin.org.

Suomen Amiga-käyttäjät ry:stä

Suomen Amiga-käyttäjät ry. (engl. Finnish Amiga Users Group) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Yhdistys mm. järjestää vapaaehtoisvoimin tapahtumia ja julkaisee sähköistä Saku-lehteä.

 

Piru
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 1.06:   
(Epä)viralliset SAKU 10V -bileet vietettiin tiukan viestisalaisuuden vallitessa Riihimäellä, viestirykmentin seutuvilla.

Epämääräisiä kuvia löytyy http://www.iki.fi/sintonen/pics/saku10v/. (Ensimmäisessä kuvassa, vasemmalta: allekirjoittanut, Janne "jtsiren" Sirén, Teemu "Wizor" Kärkkäinen, Sami "letti" Ylönen).

Ohjelmassa oli uanhojen muisteloa (mm. ensimmäisen sakun kaikki "sivut" printattuna, SAKU aiheisia MB-juttuja ym. mr Sirénin järjestämänä), sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Huomatkaa virallinen kisajuoma.

Ilta ei päättynyt vaan jatkui aamuun muun muassa parhaita demoja katsellen ja mukavia turisten.

Viimein uupumus kuitenkin kaatoi urheat taistelijamme tantereeseen ja saimme unen.


Tarjoilusta ja loistavasta seurasta kiittäen ja luvattuja 20V -bileitä odottaen:

Harry "Piru" Sintonen

 

JPQ
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 1.49:   
Piru: onkin offtopicia niin mikä kamera ja onko suoraan kamerasta ?
PS En tunnistanut juomaa.

 

Piru
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 1.57:   
JPQ: Lienee offtopiccia. Kysy letiltä, hänen cämi. Juoma on Saku-olutta, tietenkin :)

 

Sami Ylönen
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 3.31:   
Koskas täällä topikissa olisi pysytty.. mutta haaskaa oli, vaikka töissä maanantaina hieman väsyttikin kun en viikonloppuna juurikaan ehtinyt nukkumaan (saati sitten juhannuksena ennen kun aloitimme nämä pirskeet...).

Kiitoksia. 10 vuoden päästä järjestämme sitten vähän isommat pirskeet mm-kay?

JPQ: Ilmeisesti viittasit "suoraan kamerasta" siihen onko kyseessä webcam vai ei? Tuo on normaali digitaalikamera, Fujifilm FinePix 40i. Alkuperäiset kuvat ovat 2400x1800, Piru hieman skaalaili niitä pienemmäksi sivuilleen.

 

KimmoK
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 11.05:   
digitoday uutisoi topic:sta

 

JPQ
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 11.10:   
Sami: viittasin siihen että onko noi käsittelemättömiä kuvia. Ja ne on siis käsiteltyjä selvä. Ja jotenkin arvasin että fujin kamera kun siinä tiedoston nimessä oli se f kirjain muistaakseni.
PS. Tutkinkin huvikseni tarkemmin minkälainen "piilokamera" on kyseessä.
Piru: ajattelinkin mutta en purkeista sitä tunnistanut.

 

srela
Tiistaina, 24. kesäkuuta, 2003 - klo 12.21:   
Hieman oli pienimuotoiseksi suunniteltu kemut ;-)

Ehkäpä kymmenen vuoden päästä sitten...

 

Thoriel
Keskiviikkona, 25. kesäkuuta, 2003 - klo 11.11:   
Sektori.com uutisoi... Käykää kommentoimassa, jos haluatte - mutta asiallisesti!

 

JPQ
Keskiviikkona, 25. kesäkuuta, 2003 - klo 11.47:   
Thoriel: kylläpäs lämmitti sydäntä tuo juttu että amigoita edelleen on työelämässä mukana olen ollut huollissani amigan työllisyys tilanteesta. Jota pitäisi tietenkin yrittää korjata.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: