T-paitoja Sakulle?

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2003 » T-paitoja Sakulle? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 20.27:   
Olisiko sakulaisilla kiinnostusta tällaisiin? Mitä tulisi toiselle puolelle? Samppi?-)

"For all User Group members and leaders who are currently doing MorphOS/Pegasos stuff or would like to be, and want to get support and offers from Genesi and Phoenix. We have a mailing list called PhUG and will be happy to provide web space for your groups, and we want to build support programs with your help and set up some more special offers for all of you ...

But didn't I say T-SHIRT? Yes! We want to ship all you UG people T-shirts - with Genesi graphics on one side and whatever graphics/logo your User Group chooses on the other side."

http://amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=7728&forum=4

 

JPQ
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 23.56:   
Voimasammakko voisi olla mainio kuvio mitäs sanoisitte siitä ? ja paljonkos paidat maksaisi henkeä kohti ?
PS. En ole nyt yhdistyksen jäsen pitänee liittyä vaikka leikkaakin budjettia...

 

Jon
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 13.29:   
Eihän T-paitoja voi olla koskaan liikaa.

 

miksuh
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 13.54:   
Jaa ja millonkas noi sit toimitettas ? Parin kolmen vuoden päästä ? :) Noi t-paita kampanjat ei oikein vakuuta enää :)

Toi kyl herättää myös kysymyksen siitä mikä on sakun asema MOS vs OS4 tilanteessa. Siis jos aletaan nimenomaan Genesin paitoja järkkäämään jäsenille. Joku neutraali puolueeton paita sopis musta sakun jäsenpaidaksi paremmin. Ellei yhdistys sitten ole luisumassa tietylle puolelle.

 

JPQ
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 14.31:   
miksuh: olet oikeassa yhdistyshän ei ole Suomen AmigaOne Käyttäjät eikä myöskään Suomen Pegasos Käyttäjät.
PS. yhdistyksen pitäisi olla erityisesti tietysti AmigaOne koska se virallinen näkemys uudesta amigasta vaikka olisi vähemmän amigamainen.
PPS. keksimiäni yhdistyksen nimiä ei saa käyttää sitten luvatta.

 

Janne
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 14.45:   
miksuh: Mulla on jo kaksi Pegasos-T-paitaa. Toinen niistä joita Genesi jakoi yhdistykselle syksyllä ja toinen tuli eilen Pegasoksen mukana. Hyvin on heillä T-paitakampanja pelanneet. Enkä edes maksanut paidoista mitään. :-) Amiga Inc. sen sijaan on perunut about kaiken mitä on yhdistyksemme maalaillut ja yleensä ollut vain hiljaa.

Minusta tuo leiriajattelu on ihan höpöhöpöä. Sitten me ollaan ilman paitoja tai maksetaan ne kalliilla. Hallitus tietää että olen aina ajanut neutraalia linjaa itsekin yhdistykselle, tässä ei ketään kumarreta vaikka mielipiteitä on itse kullakin, mutta olemme me ennen ottaneet virallista tukea Amigan emoyhtiöiltä - miksi emme muiltakin. Tokkopa Amiga Inc. meille sitä paitsi T-paitoja teettää. ;-)

Yhtälailla olisin tässä ehdottamassa T-paitoja keneltä tahansa sopivalta firmalta yhdistykselle. Se on nähty, että lahjahevosen suuhuun ei ole hyvä katsella. Jos liian kriittisiä ollaan, yleensä jäädään vain ilman ja kuka siitäkin hyötyy. Meillä ei ole eturistiriitaa. Emme ole sen enempää Genesin kuin Amiga Inc.:inkään äänenkannattaja. Jos jompi kumpi haluaa meitä tukea, tai kuka tahansa, niin siitä vaan! Mielestäni.

Mun mielestä, ja tämä on tietysti vain minun mielipiteeni, on niin, ettei ole mitään MOS vs. OS4 -tilannetta Sakun suhteen. Kaikki ovat tervetulleita. Ovat aina olleetkin. Anu kirjoitti hyvin uudessa pk:ssaan.

 

Janne
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 14.48:   
JPQ: Yhdistys on tietääkseni hallituksen nykylinjauksissa asettunut täysin neutraaliksi suhteessa viralliseen tai epäviralliseen. Kannatan tätä suhtautumista. Yhdistys ei siis ole tämän näkemuksen mukaan sen enempää AmigaOne kuin Pegasoskaan. Meitä yhdistää sana "Amiga" sen laajemmassa merkityksessä.

Sitäpaitsi Pegasos nykyisellään on paljon enemmän "Amiga" kuin OS4:seton AmigaOne.

 

Frn
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 16.38:   
Ei kai joku paita yhdistyksen puolueettomuutta mihinkään muuta. Itse olen sujuvasti pitänyt korruptiopaitoja päällä enkä ole silti kyseisiä yrityksiä kohtaan puolueellinen. Jos joku pelkää, että paita tarkoittaa jotain jäsenkirjaa, niin kaupasta saa puhtaita valkoisia paitoja... :)

Mun mielestä ihan kannatettava juttu. Mukavaa, että edes joku tarjoaa tuollaista mahdollisuutta. Jos kaikille ei kelpaa, niin ei kai niitä pakko ole päälleen laittaa.

 

JPQ
Tiistaina, 8. huhtikuuta, 2003 - klo 16.47:   
Janne: minäkin kannatan neutraalia linjaa kun tuo AmigaOne aika jossittelua ja toiseksi tuo pegasos juttusi on totta mutta tarkoitinkin siis sitä että tuo AmigaOne ns. virallinen näkemys eli ensisijainen mutta eihän ensimäisen tarvitse olla parempi eihän ?
Frm: niinpä saa tosiaan valkoisia paitoja ja niin myös mustia mutta pahus sentään jos selaista pitää luullaan ties miksi... entäs ne muut "värit"...
Kaikille: tuollainen paita olisi näissä piireissä jossa lähinnä on PC väkeä kiva ärsyttää.

 

Teemu I. Yliselä
Keskiviikkona, 9. huhtikuuta, 2003 - klo 0.15:   
Paita kelpaisi kyllä.

Noita t-paita kampanjoita on nyt näkynyt aika moneltakin taholta. Kohta varmaan kaikki muut Amiga-firmat lähettelee paitoja ympäri maailmaa PAITSI Amiga Inc. :)

 

itix
Keskiviikkona, 9. huhtikuuta, 2003 - klo 1.37:   
Minusta olisi ihan reilua jakaa ilmaiset t-paidat yhdistyksen maksaneille jäsenille. Tuskin ketään maksanutta jäsentä haittaisi Amiga Inc. paitakaan jos sellaisen saisi.

(Enkä ole edes maksava jäsen muuten.. =( )

 

Janne
Keskiviikkona, 9. huhtikuuta, 2003 - klo 2.15:   
itix: Hear hear. Kyllä mulle Amiga Inc. -paitakin kelpaisi... ;)

 

Markus
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 0.28:   
Katselin Lemon64:n kaupan C64-aiheisia vaatteita ja tietysti nuo kuvat saivat ajattelemaan vastaavaa hommaa Amiga-aiheisesti. Lähinnä tuli mieleen, että olisi hienoa saada t-paita, jossa olisi iso kuva Monkey Islandin Guybrush Threepwoodista. Toisella puolella paitaa voisi lukea Suomen Amiga-käyttäjät ry. (vai onko liian pitkä teksti?) MI2:ssa Guy taitaa olla hienomman näköinen viitassaan. Tulisikohan tällainen juttu kalliiksi (kun on Lucasartsin hahmo ja kaikkea...)?

Muitakin hienoja hahmoja voisi tietysti ajatella, mieleen tulee yhtäkkiä esim. Turrican II:n sankari. Vai lieneekö liian aggressiivinen ukkeli? :)

Defender of the Crownissa olisi myös hienoa Amiga-grafiikkaa.

James Pond, vai mikä Robocod se nyt oli, voisi olla myös ihan hauska, vai lieneekö liian naiivi...

 

Markus
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 14.11:   
Kysyisinpä vielä, että viitataanko siis Saku-nimellä myös lyhyesti Suomen Amiga-käyttäjät ry.:een? Silloin kun yhdistys ei vielä ollut pystössä, SAKU tarkoitti Suomen Amiga-Käyttäjien Unionia ja alulle laitettu sähköinen lehti sai myös nimen Saku (vai oliko se aluksi SAKU?). Kun sitten 1994 Suomen Amiga-käyttäjät ry. syntyi, niin onko nimi "Saku" jäänyt Suomen Amiga-Käyttäjien Unionin ajoista elämään myös yhdistyksen "lyhenteenä"? Kun esim. puhutaan siitä, että onko tai eikö Sakulla ole kantaa johonkin, niin puhutaanko lehden kannasta vai yhdistyksen kannasta asiaan (lehden kirjoittajat eivät välttämättä ole yhdistyksen jäseniä)?

Mitä ylipäätään tarkoitetaan lehden kannalla johonkin asiaan, kun "toimittajat" päätoimittajaa lukuunottamatta ovat varsin satunnaisia ihmisiä (Janneha kirjoittaa kyllä myös pääkirjoituksen), joilla voi olla hyvin erilaiset näkemykset asioista? Tarvitseeko sitten itse yhdisyksellä ylipäätään olla mitään kantaa Amiga-maailman tapahtumiin, koska yhdistyksen tarkoitushan on tukea kotimaista Amiga-harrastusta? Lähinnä yhdisyksellä olisi syytä olla kanta siihen, mitkä teknologiat yhdistys kelputtaa Amiga-konseptiin.

Tarkennetaan, että tuolla "tarvitseeko yhdistyksellä olla kantaa Amiga-maailman tapahtumiin"-ilmaisulla viittasin siis esim. siihen, että mielestäni yhdistyksellä ei tarvitse olla kantaa esim. firmojen töppäilyyn, mutta toisaalta yhdistys saa luonnollisesti olla virallisesti jotain mieltä firmoista esim. silloin, jos yhdistyksen ja firman välisessä kanssakäymisessä on jotain ongelmia (tai toisaalta jos homma on sujunut hyvin)...

 

Janne
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 14.34:   
@Markus

Kiitos mielenkiintoisesta pohdiskelusta! Hyvä että asiasta käydään keskustelua, sillähän niitä näkemyksiä saadaan esiin.

Sakulla viitataan käytännössä usein yhdistykseenkin, mutta virallisesti, sikäli kun sellainen konsepti on, käsitykseni on että Saku on tuotebrändi (lehti, tapahtumat). Yhdistys on Suomen Amiga-käyttäjät ry. Jos puhutaan ettei Sakulla ole kantaa johonkin niin se lienee kyllä käytännössä viittaus lehden ja yhdistyksen muodostamaan symbioosiin - eli sitä kautta yhdistykseenkin, mutta tiukan kirjaimen mukaan puhuttaisiin kai vain lehdestä. Tapahtumat ovat satunnaisempia joten niillä tuskin on kantaa. :-)

Lehden kanta lienee päätoimittajan lehdelle valitsema kanta. Yhdistyksen kanta on hallituksen ja/tai vuosikokouksen kanta. Mikä taas on sitten yhdistyksen ja lehden kanta näihin esillä olleisiin aiheisiin - minä en siitä päätä, mutta oma käsitykseni on että virallinen kanta on pysytellä neutraalina. Se on ainakin kanta jota minä kannatan (vaikka henkilökohtaisesti voisinkin olla ja olenkin asioista muita mieliä). Yhdistys käsittelee jäsenistöään kiinnostavia aiheita ja Amiga-käsitteeseen on suhtauduttu sangen liberaalisti - Classicin ja OS4:n lisäksi AROS ja MorphOS mahtuvat sen sateenvarjon alle, kuten myös AmigaDE.

Yhdistys ja Saku-lehti ovat menneisyydessä olleet avoimmia muillekin jäseniä kiinnostaville aiheille - milloin elokuville, Linuxille, retromikroille...

Meille kaikillehan tätä tehdään. Aina on tehty.

 

Janne
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 14.39:   
@Markus

Vastaan vielä erikseen tähän:

"Silloin kun yhdistys ei vielä ollut pystössä, SAKU tarkoitti Suomen Amiga-Käyttäjien Unionia ja alulle laitettu sähköinen lehti sai myös nimen Saku (vai oliko se aluksi SAKU?). Kun sitten 1994 Suomen Amiga-käyttäjät ry. syntyi, niin onko nimi "Saku" jäänyt Suomen Amiga-Käyttäjien Unionin ajoista elämään myös yhdistyksen "lyhenteenä"?"


Aivan, silloin kun yhdistystä ei ollut, tarkoitti SAKU Suomen Amiga-käyttäjien unionia. Lehti oli SAKU. Tosin sen kirjoitusasusta oli monta versiota jo ensimmäisessä numerossa.

Kun yhdistys perustettiin 1994, virallisesti organisaation nimeksi tuli Suomen Amiga-käyttäjät ry. ja lehden nimeksi jäi SAKU. MikroBitti puhui SAK-lyhenteestä artikkelissaan 1995, mutta se lienee ollut journalistin omaa vääntelyä - lyhenne kun on muualla vähän turhan yleisessä käytössä. :-) Myöhemmin lehden nimi vakiintui muotoon Saku ja tapahtumiakin tuli. Yhdistys on ollut koko ajan Suomen Amiga-käyttäjät ry.

 

JPQ
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 15.23:   
Janne: vaikka olemmekin tärkeämpi yhdistys.

 

Janne
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 16.10:   
JPQ ;-)

 

JPQ
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2003 - klo 23.32:   
Janne: ihan tosissani olin tietenkin minun huumorin erottaa tarvituista merkeistä. Enkä muista mikä SAK oli vai oliko se joku mukamas tärkeä Suomen Ammatellinen Keskusjärjestö.

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 4.20:   
Ehkäpä jotain yhdistyksen omaa paitaa voitaisiin suunnitella, kun nyt uusimmassa Sakussa jatkettu imagouudistus saadaan loppuun myös kotisivujen osalta. Sitten voisi jo olla jotain tyylikästä painatettavaa. Onhan voimasamppimme symppis, mutta hieman ajan nuhriinnuttama...

 

Piru
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 5.26:   
Joku vois kysästä Eric Schwarz:lta logoa. Hän ainaki on piirelly sammakkohahmoja (tosin muistaakseni Superfrog-sammakon oikeudet on jollain muulla.. dämn!) :-)

 

KimmoK
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 16.20:   
Uusimman sakulehden kansi printattuna paidan rintamukseen... tarviiko muuta. :)

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 18.24:   
KimmoK: no peijakas tarvitsee.

 

Thoriel
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 21.02:   
Peijakas voi sitten painattaa omat paitansa. (:

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 22.34:   
Thoriel: ahaa. No miksen voisi jos löydän tai itse otan sopivan rupisammakko kuvan.:(

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: