WAP-GPRS ja sakufoorumi

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2003 » WAP-GPRS ja sakufoorumi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

miksuh
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 12.13:   
Heh vanha 3210 hajosi totaalisesti ja tuli ostettua 3510, kun pitäähän sitä puhelin olla.

Tuon jo jotkut tiesikin, mutta syy miksi naputtelen tän on se, että tuli tilattua DNA:n WAP-GPRS palvelu nyt kun sen sai ilman avausmaksua. Eli toi siis tarkottaa sitä, että wap käyttää siirtotienä GPRS:ää.

Leikin sitten eilen tolla ja huomasin, että Googlen ja vastaavien www->wap gateway palvelujen avulla voi jopa sakufoorumia lukea wap-kännykällä :) Eli noi muuttaa normaalin webbisivun wap muotoon. Vähän tuskastahan se on kun ruudulle ei niin hirveästi mahdu kamaa kerralla, mutta kyllä se menettelee :)

Huonona puolena on myös se, että tommoisen www->wap muunnoksen takia webbilomakkeita ei voi käyttää, eli lukea voi muttei postata uusia viestejä. Lisäksi "viestit tänään" jne linkit ei toimi.

Oliskin ihan paikallaan, jos joku vääntäisi wap-version saku-foorumista :) Wap-sivuthan käyttää WML-kieltä, joka on vastaava kun HTML. Tuolla tavalla saisi lomakkeet ja uudetviestit linkitkin toimimaan.

Näköjään wappiin on tullut noin yleensäkin jo ihan hyödyllisiä palvelujakin eikä vaan jotain soittoäänen hakupalveluuja :) Esim pk-seudun lähiliikenteen junien ja dösien aikataulut, karttapalvelut jne jne löytyy wapista.

GPRS:n takia wappailu ei edes ole pahemmin kallista enää. Jos siirtotienä on GSM-data, niin sillon maksaa ja paljon, mutta kun siirtotienä on GPRS, ja jos pysyy pois maksulisista palveluista, niin eipä tuo hirveästi köyhdytä :)

 

Piru
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 13.24:   
miksuh: Jee. Ainakin tuossa on geekfaktoria :)

 

Janne
Sunnuntaina, 23. maaliskuuta, 2003 - klo 2.01:   
Hauska idea, itsekin olen joskus tuota Googlea kokeillut tässä tarkoituksessa. Vaan varmaan helpommin sanottu kuin tehty kun moottori on vieras eikä omamme (Discus)... ei taida Discusille olla maailmalla WAP-engineä?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: