Aluejakoa uudistettu!

Saku-foorumi » Interaktiivinen Saku » Viestit 2002 » Aluejakoa uudistettu! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 3.26:   
Foorumin aluejakoa on uudistettu, valmiina ottamaan vastaan seuraavan sukupolven Amiga-yhteensopivat ratkaisut. Jako on nyt myös loogisempi. Tämän ei ole tarkoitus jakaa ihmisiä leireihin vaan palvella selkeyttä ja tiedon löytämistä! Palaute on enemmän kuin tervetullutta.

 

Seppo Typpö
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 11.45:   
Onkos tällä tarkoitus ehkäistä Saku foorumin muuttuminen ANN:n
tapaiseksi trollien taisteluareenaksi? :)

Selkeyttä tämä ehkä tuo lisää, mutta lisää varmasti
kuppikuntaisuuttakin - luulin, että Suomessa OS4/MorphOS/AROS/etc
kayttäjät pystyy elämään samalla alueella, mutta ehkä olen väärässä
:)

 

Joanna
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 12.37:   
Minä en ole nähnyt mitään merkittävää sotaa syntyneen suomessa joten se tuskin lienee vielä ollut mitkään ongelma. Tarkemmin en tiedä vaikka katselinkin muutosta viimeyönä 2-4 välillä :)

Tässä ollaan hankalalla alueella, mutta eihän mikään estä ylläpitäjiä muuttamasta alejakoa uudelleen jos sille tulee aihetta. Tietenkin tuo jako vaikeuttaa vertailevan tekstin sijoittamista mutta toisaalta niinkauan kun ei ole paljon olemassaolevia syteemejä ei vertaileville kommenteille ole suuremmin tarvetta.

 

Janne
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 13.36:   
Seppo Typpö: Kuppikuntaisuuden lisäämisen huoli on tiedostettu aluejakoa tehdessä. Se lähti kuitenkin konkretiasta - nyt kun esim. Genesin laitteet oikeasti ovat saatavilla, alkaa tulla konkreettisia kysymyksiä niihin liittyen eikä enää pelkkää spekulaatiota tulevasta... Ja tuo konkretia tuo mukanaan tarpeen karsinoida ihan eri tavalla kuin "keskustelu seuraavan sukupolven Amigasta joka tulee joskus".

Spekulaatio on luonteeltaan vertailevaa, geneeristä ja vaikeammin karsinoitavaa. Konkretia muuttaa tätä. Toivon että puolen vuoden tähtäimellä sekä Amiga- että Genesi-palstat muistuttavat enemmän Classic Amiga -palstaa kuin nykyistä itseään... Enemmän konkreettisia kysymyksiä ja vastaavia, kuin ikuista spekulaatiota ja laitetoimittajien arviointia.

Eiköhän tässä ole jauhettu jo tarpeeksi monta vuotta sellaista. :-)

Ehkäistä ei ole tarkoitus oikeastaan mitään. Paremminkin rohkaista. Rohkaista ottamaan osaa Amiga-yhteisön viemiseksi eteenpäin. Nyt Uusi sukupolvi on selvästi nostettu foorumissa esille. Yhdistys ei ota hallituksen nykyisten linjavetojen valossa käsittääkseni kantaa siihen mikä tämä suunta on - kaikkea tuetaan, kuten on aina tehtykin. Käyttäjät valitsevat.

Jos aluejako alkaa sotia itseään vastaan, Joanna on aivan oikeassa että vanhaankin systeemi (tai johonkin aivan uuteen) voidaan tarvittaessa palata! Palaute on siis jatkossakin enemmän kuin tervetullutta.

 

nasu
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 0.46:   
Mielestäni jako peli ja ehkäpä ohjelmapuolellakin eri konetyyppien alle (classic + tulevat vempaimet) on tarpeeton ja lisää ylimääräistä naksuttelua. Pelit ym. taitaa kuitenkin aika pitkään olla yhteisiä näin aluksi.

Lisäksi ohjelmointiotsikon alla ei välttämättä ole tarpeeksi kiihkeää keskustelua, jotta sen voisi jakaa kaikkien konetyyppien alle. Monesti ongelmat ja asiat ovat sen verran yleisiä, että moni Classic Amiga koodaaja voi varmasti auttaa Pegasos-immeisiä ja päinvastoin.

Peliasiassa jako on aiemmin mainituista syistä vielä kehnompi.

Hardware keskustelun voi sitten jakaa noiden otsikoiden alle, vaikka sielläkin varmasti pitkään on yhteistä keskusteltavaa.

Joten vaikkapa seuraavaa:

- Classic Amiga & AOS1.x-3.x & softa(Yleistä)
- Uusi sukupolvi
--- A1 & AOS4 & softa (Yleistä)
--- Pegasos & Morphos & softa (Yleistä)
--- Muuta (Yleistä)
- pelit
- ohjelmointi
- tori
- vapaa sana
- interakt. saku

 

Janne
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 0.58:   
Nasu: Ajatuksesi ei ole ollenkaan huono, itseasiassa jossain määrin sellaista pidimme pöydällä aluejakoa uudistaessamme. Seurataan tilannetta vähän kun toivottavasti saadaan ensimmäisiä uusia laitteita Suomeen ja katsotaan miten asia kehittyy!

 

JPQ
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 21.04:   
keventäähän tämä "osiointi" sivun toimintaa.

 

Janne
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 21.15:   
Kannattaa muuten tutustua "Viestit tänään" ja "Viikon aikana" -toimintoihin vasemmasta palkista. Niiden avulla koko alueavaruuden seuraaminen on etenkin aktiivi-foorumilaiselle helppoa. Näkee silmäyksellä heti missä on mielenkiintoisia keskusteluita...

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 31. joulukuuta, 2002 - klo 20.42:   
Edit: Jatketaan aluejakokeskustelua otsikon "Keskustelua aluejaosta" alla. Suljen tämän ketjun. -Thoriel